Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prieskoniai 2
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4
Jazira
1 tema
tęsiame pokalbius prieskonių tema

Norėjau paklausti, gal kas žino kas įeina į gruziniškų prieskonių mišinį?

Paix
Gal čia tas pats kas Kaukazietiški prieskoniai?
Tada va čia yra
regna
Sveikos,
Gruzinų virtuvėje,kaip ir daugelio virtuvių,yra plačiai naudojamos petražolės,krapai,kalendros,raudonieji pipirai,svogūnų laiškai,česnakai.
Man liko atmintyje toks labai skanus"Temalio"padažas{kuris ruošiamas iš laukinių slyvų,jos išverdamos sutrinamos,sumaišomos su baziliku,kindza,česnaku,bei maltais raudonais pipirais}
Atsiprašau,už intarpą,kurio vieta ne šioje temoje.
Jazira
QUOTE(regna @ 2010 02 25, 11:48)
Sveikos,
Gruzinų virtuvėje,kaip ir daugelio virtuvių,yra plačiai naudojamos petražolės,krapai,kalendros,raudonieji pipirai,svogūnų laiškai,česnakai.
Man liko atmintyje toks labai skanus"Temalio"padažas{kuris ruošiamas iš laukinių slyvų,jos išverdamos sutrinamos,sumaišomos su baziliku,kindza,česnaku,bei maltais raudonais pipirais}
Atsiprašau,už intarpą,kurio vieta ne šioje temoje.
*

o ta kinza tai kalendros lapai? ar koks kitas augalas?
Jazira
na va, padariau tyrimą smile.gif ir dalinuosi rezultatais.
Šiaip jau aš turėjau omenyje gruzinišką prieskonių rinkinį (pasirodo čia rinkinys) Chmeli-Suneli jis vadinasi. Naudojami Užkaukazėje, būtent Gruzijoje.
Mišinį sudaro džiovintos žolės:
1. Bazilikai
2. Raudoni pipirai
3. Petražolės
4. Salierai
5. Krapai
7. kalendra
6. Lauro lapai
7. Čiobreliai
8. Mėtos
9. Mairūnai
10. Ožragė (Fenugreek – angl., rus. – Шамбала)
11. Isopas, vaistinė juozažolė (lot. Hyssopus)
12. Šafranas

Nei kas yra 11 ir 12 numeriai, nei kur juos gauti, nežinau.
[B]Sutrumpintas variantas:[/B]
1. Bazilikas
2. Aštrus raudonasis pipiras
3. Krapai
4. Kalendra
5. Mairūnas
6. Šafranas
Žolės maišomos beveik lygiomis dalimis, tik pipirų dedama 1—2 % mišinio ir šafrano iki 0,1 %. Mišinys turi gautis žalios spalvos.

jei kas dar turit minčių dėl Chmeli - Suneli, maloniai prašom pasidalint
zebenkstiejka
QUOTE(Jazira @ 2010 03 10, 15:51)
10. Ožragė (Fenugreek – angl., rus. – Шамбала)
11. Isopas, vaistinė juozažolė (lot. Hyssopus)
12. Šafranas
Nei kas yra 11 ir 12 numeriai, nei kur juos gauti, nežinau.
jei kas dar turit minčių dėl Chmeli - Suneli, maloniai prašom pasidalint
*

Juozažolės blogiausiu atvėju galima ieškoti vaistažolių vaistinėje, nes ji skaitosi prie vaistingųjų augalų. O šiaip galima pirkti sėklų ir pačiai užsiaugint, Lietuvoje tai nėra kažkokia egzotinė žolė, o sakyčiau vietinė smile.gif
Šafrano jau galima gauti net didesnėse maksimose, net "santa maria" juos fasuoja mažais pokučiais; arba jei Vilniuje, tai mačiau Basanavičiaus g. esančioje prieskonių profesionalams parduotuvėje. Prieš kokius penkis metus jo išvis niekur nebuvo įmanoma gauti, dabar tik pirk doh.gif
Dėl ožragės, tai reiktų išsiaiškint, ką tam sąraše turėjo omeny- ar maltas ožragės sėklas, ar džiovintą ožragės žolę, nes nors čia tas pat augalas, bet prieskoniams naudojama ir sėklos, ir žolė, o jų skoniai absoliučiai skirtingi. Jei reiks žolės- jos būna pirkti indiško fasavimo, džiovintos, vadinasi "kasoori methi", pirkau ekologiškose krautuvėlėse. Ta ožragės žolė aplamai super daiktas, labai kvapni, man pakeitė jau biski pabodūsį mairūną, nežinau kodėl lietuvoj ji visai nepopuliari g.gif
būna pirkti jau gatavo chmeli-suneli, mėgstu jo dėti daug kur, bet manau būtų nepalyginamai kvapniau pačiai susimaišyti ir sumalti smile.gif

regna, o tas temalio padažas iš kaukazinių slyvaičių (tokių mažų, geltonų) gaminamas, ar kokių tais kitokių.. ? Ir ar jį kaip uogienę galima vekuoti į sloikus, ar tik užmaišyti šviežiai tam kartui ax.gif
regna
Zebenkstiejka 4u.gif -
tai padažas"Tkemalio" rašydama įvėlau klaidą blush2.gif
Jis yra ruošiamas iš laukinių slyvų.
aš,manau kad ruošiant iš kitokių,jo skonis bus kitoks.Tuo ir pasižymejo šis padažas,{kad,jis buvo ruošiamas iš laukinių slyvų}
regna
[quote=regna,2010 03 11, 06:43]
Zebenkstiejka 4u.gif -
tai padažas"Tkemalio" rašydama įvėlau klaidą blush2.gif
Jis yra ruošiamas iš laukinių slyvų.
aš,manau kad ruošiant iš kitokių,jo skonis bus kitoks.Tuo ir pasižymejo šis padažas,{kad,jis buvo ruošiamas iš laukinių slyvų}
*

[/quote
Ir,taip,panaršius po interneto platybes
suradau nemažai varijantų,apie "tkemel"padažą.
Rojaus soduose raso,padažų skyrelyje{forume}
Wikipedijoje.
Bet man labiausiai patiko Giedriaus,gal tai tiksliausiai,kaip ruošia tą padažą gruzinai.
Mūsų moterys pasirodo ruošia ir ir kaukazinių slyvaičių.
diasaja
Kur perkat prieskonius be E?
regna
QUOTE(diasaja @ 2010 03 14, 12:41)
Kur perkat prieskonius be E?
*

Prieskonius{stengiuosiu pirkti cielus,tarkime pipirus.,malu pati namuose.
Kitus prieskonius,ruošiu namuose.
Perku mugėse,spec prieskoniu parduotuvese.
Aš,naudoju,daugiausia sėklas,žoles,bent paskutiniu metu.
zebenkstiejka
regna, ačiū, reiks rudeniop pabandyt pasidaryt tkemalio, labai ydomu.
Aplamai esu biski prieskonių maniakė blush2.gif prieskonių pas mane vis daugėja, ir vis man negana, ir visų reikia, jau nelabai į stalčius telpa, reiks darytis atskirą spintutę prieskoniams doh.gif
Iš kaukazietiškų, galiu paminėti tokį dalykėlį "Naršarab", aptikau maksimoje, tai granatų sirupas, jo kaukazo virtuvėje dedama pvz. marinuojant mėsą, duoda saldžiarūgštį skonį, išbandžiau, tikrai skanu.
due drops
As pasimaisius del maltu,dziovintu saliero saknu wub.gif .L.pagerina sriubu/troskiniu kvapa ir skoni.Kasdien naudoju maltus lauro lapus,juodus pipirus,dziovintus krapus/petrazoles,salieru saknis ir lapelius (dziovintus).Mesai beriu ir chmeli-suneli (bet nepadauginu,nes man jis toks specifiskas vis tik rolleyes.gif ).Anksciau ryziu patiekalams naudojau kari ir ciberzole,bet dabar kazkodel netraukia ax.gif I kai kurias sriubas iberiu truputi malto imbiero,kmynu.Prisipazinsiu:daznai mesai beriu ne tik naturalius prieskonius,bet ir misiniu pvz.siuo metu naudoju Santa Marijos mesos ir vistienos prieskonius ax.gif ,zinau,kad nera pats sveikiausias dalykas,bet...skanu rolleyes.gif .Nemegstu "picos tipo" prieskoniu-baziliku,raudoneliu blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 03 15, 03:18)
Iš kaukazietiškų, galiu paminėti tokį dalykėlį "Naršarab", aptikau maksimoje, tai granatų sirupas, jo kaukazo virtuvėje dedama pvz. marinuojant mėsą, duoda saldžiarūgštį skonį, išbandžiau, tikrai skanu.
*

Man l.skanu marinuoti kalakutiena (pvz.Kaledoms) svieziai spaustose spanguoliu sultyse
regna
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 03 15, 03:18)
regna, ačiū, reiks rudeniop pabandyt pasidaryt tkemalio, labai ydomu.
Aplamai esu biski prieskonių maniakė  blush2.gif  prieskonių pas mane vis daugėja, ir vis man negana, ir visų reikia, jau nelabai į stalčius telpa, reiks darytis atskirą spintutę prieskoniams  doh.gif
*

Zebenkstiejka 4u.gif drinks_cheers.gif su tavimi,kad mėgstu prieskonius,aš,jais domiuosiu jau senai.
Dabar aš,naudoju daugiau sėklikes,kurias grūdu grustuvėje,maišau,ieskau dar neatrastų skoniu.
tam turiu labai silpnybę.
Aš,irgi turiu svajonę tam padažiukui,bet reikia tik kaukaziniu slyvuku.
As,turejau granatų sulciu 100%-tai irgi gerai padazams
O,dėl granatų sirupo pasižiūresiu.
Ačiū Tau 4u.gif
diasaja
QUOTE(regna @ 2010 03 15, 11:07)

As,turejau granatų sulciu 100%-tai irgi gerai padazams

*

O kokias dar sultis naudojate? Aš tik su citrinų sultimis šašlyką raugiu.
regna
QUOTE(diasaja @ 2010 03 15, 11:51)
O kokias dar sultis naudojate? Aš tik su citrinų sultimis šašlyką raugiu.
*

Diasaja 4u.gif esu naudojusi obuolių,salierų,morkų,apelsinų,citrinų{visas ruošiu namų sąlygomis}
ruošiu,jeigu lieka neišgertos,arba turiu sunaudoti,nes grynos ilgai neišsilaiko ,nebent esu citrinų laikiusi saldytuve,indelyje.
Citrinų sultis sumaišius su nedideliu kiekiu medaus ir imbieru šviežiu.
Labai geras marinatas jautienai.kalakutienai.
Esu dariusi.
diasaja
QUOTE(regna @ 2010 03 15, 19:03)
Diasaja 4u.gif  esu naudojusi obuolių,salierų,morkų,apelsinų,citrinų{visas ruošiu namų sąlygomis}

*

O kur jas naudoji? Obuolių, citrinų suprantu, o kitų- g.gif
regna
QUOTE(diasaja @ 2010 03 15, 20:26)
O kur jas naudoji? Obuolių, citrinų suprantu, o kitų- g.gif
*

Diasaja 4u.gif -
dėl kitų sulčių panaudojimo,tarkime,išsispaudžiu salierų,morkų sulčių ir jų prilieka.
Aš,jų užsipilu ir varškėę,ir košes[juk tai natūralus produktas}
Saliero lapkotinio aš,negaliu valgyti,todėl naudoju,gumbinį,o jeigu lieka sulčių ,aš.panaudoju troškiniams,kokteiliams. 4u.gif
diasaja
QUOTE(regna @ 2010 03 16, 17:00)
Diasaja 4u.gif -

*

Dėkui 4u.gif
ErVy
Sveikos mergaites,
sugalvojau ismesti visus savo turimus prieskonius, o ju begale doh.gif
Nors ju neberdama, sumazinsiu E musu seimos virtuveje. Gal kas pasiulys paprasciausius mesai, vistienai ir siaip kasdien naudoti ax.gif Suprantu druska ir pipirai, bet noriu kitu dar pasidziovinti ar nusipirkti ekologisku prieskoniu. 4u.gif mirksiukas.gif
Jazira
Mačiau Maximoj prieskonių užvežė indeliuose. Rozmarinas, laurai, bazilikai, raudonėliai ir kt. Rozmarino tokios galingos šakos, pakilojau indelius, tai rankos dar ilgai kvepėjo juo. Kol kas nusipirkau laurų medelį. Galvoju tikrai geriau gal negu džiovinti lapai g.gif tik kaip tą medelį ekologiškai patręšt, nes jei chemiją pilsi, tai chemiją ir valgysi...
diasaja
QUOTE(Jazira @ 2010 03 18, 09:57)
tik kaip tą medelį ekologiškai patręšt, nes jei chemiją pilsi, tai chemiją ir valgysi...
*

labai gera trąša paukščių š......
regna
QUOTE(Jazira @ 2010 03 18, 09:57)
Mačiau Maximoj prieskonių užvežė indeliuose. Rozmarinas, laurai, bazilikai, raudonėliai ir kt. Rozmarino tokios galingos šakos, pakilojau indelius, tai rankos dar ilgai kvepėjo juo. Kol kas nusipirkau laurų medelį. Galvoju tikrai geriau gal negu džiovinti lapai  g.gif  tik kaip tą medelį ekologiškai patręšt, nes jei chemiją pilsi, tai chemiją ir valgysi...
*

Jazira 4u.gif
aš,manau,kad tie prieskoniai,kur yra indeliuose,jie yra užauginti su dideliu kiekiu trąšų,nes jie jau taip išbujoję,kad be chemijos taip neužaugs.
O,gal aš,klystu,tai pataisykite mane,kas žino tiksliai kaip tie prieskoniai auginami. 4u.gif
Jazira
QUOTE(diasaja @ 2010 03 19, 10:09)
labai gera trąša paukščių š......
*

iš kur jo gaut g.gif, tas pš nepereis į lapus lotuliukas.gif ?

Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 03 19, 16:53)
Jazira 4u.gif
aš,manau,kad tie prieskoniai,kur yra indeliuose,jie yra užauginti su dideliu kiekiu trąšų,nes jie jau taip išbujoję,kad be chemijos taip neužaugs.
O,gal aš,klystu,tai pataisykite mane,kas žino tiksliai kaip tie prieskoniai auginami. 4u.gif
*

nu šiaip čia maistui naudojamas augalas, jam turi būti taikomos analogiškos ES direktyvos, kaip pvz. pramoniniu būdu auginamiems grybams. o be to, chemija anksčiau ar vėliau išsiplauna... galima pradėt naudot kiek paauginus namie. bet kokiu atveju, dabar ten nelabai yra ko nuo jo skint
diasaja
QUOTE(Jazira @ 2010 03 19, 20:36)
iš kur jo gaut  g.gif, tas pš nepereis į lapus  lotuliukas.gif  ?

*

neeee lotuliukas.gif tik negalima padauginti, nes labai koncentruota trąša.
zebenkstiejka
Dėl paukščių š.. tai minusiukas toks, kas kvapas nuo jo būna, tai jei ant palangės virtuvėj laikyti vazonėlį, aš netręščiau smile.gif Parduotuviniai prieskoniai vazonėliuose užauginti tikrai ne "su meile gamtai ir žmogui" schmoll.gif Kodėl gi nepasisėti pačioms? Būna net specialiai sėklytės įklijuotos į tokį kaip sugertukinį popierių, apskritimo formos, kad iškart padėt ant vazonėlio su žemėmis, labai patogu thumbup.gif
Jazira, atrodo kad kaiptik lauro lapų kvapnumas pastiprėja, kai juos išdžiovini. Tai susiję su eteriniais aliejais.. va dėl to ir vaistažoles galima vartoti būtent sudžiovinus, o ne šviežias.
diasaja
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 03 20, 12:23)
Dėl paukščių š.. tai minusiukas toks, kas kvapas nuo jo būna, tai jei ant palangės virtuvėj laikyti vazonėlį, aš netręščiau  smile.gif
*

sausas bus be kvapo smile.gif
tavi
Panos pabandykit kalindži arba dar vadina juodgrūdės sėklos. Man patiko. Galima gauti Ibrahimo parduotuvėj. Ten yra turkiškų maisto prekių. Dedu į daržovių troškinius, galima bandeles barstyti, kaip sezamo sėklom.
Jazira
QUOTE(tavi @ 2010 03 22, 15:17)
Panos pabandykit kalindži arba dar vadina juodgrūdės sėklos. Man patiko. Galima gauti Ibrahimo parduotuvėj. Ten yra turkiškų maisto prekių. Dedu į daržovių troškinius, galima bandeles barstyti, kaip sezamo sėklom.
*

super thumbup.gif ačiū, bus dar vien apriežastis ten nulėkt. Man labai skanios jų alyvuogės essen.gif

Žebenkščiuke,
čia bandau derint приятное с полезным smile.gif nes man labai gražus tas medelis... nežinau ar drįsiu jo lapus draskyt maistui lotuliukas.gif
o visi kiti žoliniai prieskoniai - vienareiškmiškai - turi būti namie auginti
due drops
QUOTE(tavi @ 2010 03 22, 16:17)
Galima gauti Ibrahimo parduotuvėj.
*

Kur ta parduotuve g.gif ?
Jazira
Kalvarijų gatvėje, tam atstume tarp Kalvarijų turgaus ir sąnkryža su Konstitucijos prospektu.

Ibrahim puslapis

žemėlapis

pirmas aukštas, po kaire
due drops
QUOTE(Jazira @ 2010 03 26, 12:01)
Kalvarijų gatvėje, tam atstume tarp Kalvarijų turgaus ir sąnkryža su Konstitucijos prospektu.

Ibrahim puslapis

žemėlapis

pirmas aukštas, po kaire
*

Aciu 4u.gif O as galvojau,kad ten tik uzuolaidu salonas blush2.gif .Reiks uzbegt pasiziuret biggrin.gif
jursim
sveikos,
prieskoniai be E, su druska, be druskos, su naturaliais dazikliais ir be ju, visi TIKRAI be glutamato ( E621), jei ka domina rasykit i az. 4u.gif
ToBeOrange
mergaitės, gelbėkit smile.gif lemon grass... kaip lietuviškai tiksliai? ir kur gauti?
ToBeOrange
išsiaiškinau, citrinžolė mirksiukas.gif
http://www.manovirtuve.com/straipsnis/zoles.html

bet lieka klausimas, kur gauti? blush2.gif
kavute
QUOTE(Relaxa @ 2010 04 15, 19:56)
išsiaiškinau, citrinžolė mirksiukas.gif
http://www.manovirtuve.com/straipsnis/zoles.html

bet lieka klausimas, kur gauti? blush2.gif
*

Tikrai rasi visose sveriamų prieskonių parduotuvėse 4u.gif
ToBeOrange
QUOTE(kavute @ 2010 04 15, 20:59)
Tikrai rasi visose sveriamų prieskonių parduotuvėse  4u.gif

turbūt džiovintą blush2.gif įdomu, ar skonis nesiskiria šviežios ir džiovintos g.gif
kavute
QUOTE(Relaxa @ 2010 04 16, 10:47)
turbūt džiovintą blush2.gif įdomu, ar skonis nesiskiria šviežios ir džiovintos g.gif
*

Taip, džiovintą. Antru klausimu patart negaliu, pati nesu ragavusi šviežios ax.gif
Renata123
QUOTE(Jazira @ 2010 03 10, 15:51)
...Chmeli-Suneli

Sveikos! 4u.gif
Nezinau ar dar aktualu jums, bet pati vakar maciau siu prieskoniu, t.y. misini. Tai yra pastatas Vilniuje, Laisves pr., prie Emsi koloneles, beveik priesais pas Juozapa. Ten yra didelis pastatas,kuriame yra Norfa, sporto klubas, turgelis ir kitos mazos parduotuvytes. Kai uzeini, reikia pasukt i desine, i turgeli ir jame yra sveriamu prieskoniu skyrelis. Pati ten apsipirkau ivairiu zoleliu ir prieskoniu misiniu thumbup.gif
Tikiuosi aiskiai parasiau biggrin.gif

Sekmes! mirksiukas.gif
boruzele_adeliuke
Mano prieskoniu top 5 blush2.gif :

1. Itališkas žolelių mišinys thumbup.gif
2. Bazilikas thumbup.gif
3. Indiški prieskoniai žuviai ( dievinu) thumbup.gif
4. Kari thumbup.gif
5. Česnakinė druskytė ( jei tai prieskonis) thumbup.gif
regna
QUOTE(Relaxa @ 2010 04 16, 10:47)
*

Relaxa, 4u.gif
nors jau
senai rašiai dėl citrinžolės,noriu parašyti,kad žalios skonis skiriasi nuo džiovintos.
Ir,dar noriu paklausti ar pavyko Tau jos įsigyti?
Pasidalink ,jeigu gali.
Freelancer
Sviezios (nedziovintos) citrinzoles tikrai buna PC Maxima, bent jau Kaune tikrai maciau ne karta. Ji buna darzoviu skyriuje, netoli salotu, preskoniniu zoleliu. Buna supakuota po 1-2 stiebelius permatomose dezutese. Pirkt nebandziau, bet turbut surizikuosiu wink.gif Kaina apie 5 lt, jei gerai pamenu.
maman8
gal kas naudojat ožragę? nusprendžiau pati pasidaryti "prancūziškų" prieskonių mišinį, nes gatavi prieskoniai malūnėlyje labai jau daug kainuoja. į šiuos prieskonius įeina bazilikas, rozmarinas, raudonėlis, petražoės, paprika, ciberžolė ir ožragė. Bet ožragės gavau tik sėklų, kažin jos būna maltos? ar reik pačiam susimalt, o gal dar prieš tai pakepinti? g.gif
regna
QUOTE(maman8 @ 2010 04 28, 12:24)
gal kas naudojat ožragę? nusprendžiau pati pasidaryti "prancūziškų" prieskonių mišinį, nes gatavi prieskoniai malūnėlyje labai jau daug kainuoja. į šiuos prieskonius įeina bazilikas, rozmarinas, raudonėlis, petražoės, paprika, ciberžolė ir ožragė. Bet ožragės gavau tik sėklų, kažin jos būna maltos? ar reik pačiam susimalt, o gal dar prieš tai pakepinti? g.gif
*

Maman8,-jeigu ruošiesi daryti šį prancuzišką mišinuką,kaip tik naudok sėklytes{aš,omenyje turiu ožragę},nes milteliai greitai išsikvepia ir lieka nearomatingi.
Tik ,jeigu turi galimybę ,ir naudosi stiklinį indelį naudok tamsaus stiklo,
gal dauguma pasakys ,kad tai prietarai,bet man patare moteris zinanti daug apie prieskonius.

Skanaus,efektingaus mišinuko. 4u.gif
Jazira
Renata123, ačiū 4u.gif
Rinesa
Noriu paklaust dėl sezamo sėklų. Ką su jom padaryti, kad įgautų joms būdingą skonį (pvz. įdėjus į salotas) g.gif
kavute
QUOTE(Rinesa @ 2010 05 27, 15:09)
Noriu paklaust dėl sezamo sėklų. Ką su jom padaryti, kad įgautų joms būdingą skonį (pvz. įdėjus į salotas) g.gif
*

Pakepinti sausoje keptuvėje kelias minutes, kol pasklis aromatas ir šiek tiek patamsės. Tik jokiu būdu neperkepti, nes sazamo sėklos labai greitai denga ir poto apkarsta ax.gif
arija25
QUOTE(regna @ 2010 03 19, 17:53)
Jazira 4u.gif
*

Jazira tu absoliučiai teisi mirksiukas.gif manau maximoj daugelis prieskonių yra su modifikuotais indigrientais..........
Rinesa
kavute, ačiū už patarimą, 4u.gif pati apie tai nepagalvojau blush2.gif
kavute
QUOTE(arija25 @ 2010 05 31, 10:29)
Jazira tu absoliučiai teisi  mirksiukas.gif  manau maximoj daugelis prieskonių yra su modifikuotais indigrientais..........
*

Aš nežinau kaip ten auginamos tos prieskoninės žolelės tuose vazonėliuose, bet skirtumas labai didelis tarp savo pasėtų ir pirktinių. Tos vazonėliuos man nuvysta kosminiu greičiu, nežinau aš jas kaip prižiūrėti, man jos per dieną nuleipsta doh.gif Ir laistau ir saugau nuo tiesioginių saulės spindulių, bet vysta jos man ir viskas, jau net nebeperku, nes nespėju sunaudoti ir išmest tenka schmoll.gif Gal kuri turite kitokios patirties su tais vazonėliais ir pasidalins gudrybėmis kaip ilgiau juos išlaikyt šviežius ax.gif
arija25
Labas Jazira,
Na štai matai kaip yra, argi gėlė ar prieskoniai gali nuvysti per diena kai jie dar vystymosi procese smile.gif net nėra noro pagalvoti apie šiuos produktus bei pigius prieskonius kuriuos naudoja didžioji žmonijos dalis, visiems tinka ta chemija ir niekas net nesusimasto, bet ką aš galiu tik užjauti juos. Tikrai tikiu, kad ankščiau ar vėliau susiprasim mes visi, kad antikūniai mūsų organizme yra žudikas kuris iš lėto bet užtikrintai silpnina mūsų imunitetą !!! doh.gif Tokia nuojauta turiu, kad mažai kas patars kaip išlaikyti maximinius vazonėlius šviežius smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.