Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano darbas - auginti vaiką
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2
pliusiukas
Ar užtenka vien tik auginti vaikučius ir tvarkyti namus? man kažkaip trūksta veiklos, bet auginant vaikutį per daug nieko ir nenuveiksi. Nusprendžiau išmokti naudotis photo shop programa , vėliau reikės dar ką nors sugalvoti, nes vien auginti vaikutį - nesijaučiu labai gerai ax.gif
Pasidalinkite patirtimi ir savo veikla, kuria užsiimate bigsmile.gif
Sekretore

As tai visu pirma-auginu vaika smile.gif Kitos veiklos siuo metu ir neieskau. Namu buitis ir taip nemazai laiko atima, gamini valgyti, tvarkaisi, lygini, o dar vaikas nuolat isikibes-reikalauja buti kartu, zaisti. Manau, jeigu jau esu motinystes atostogose, tai jas ir leisiu kaip priklauso- su vaiku. Nes kitos veiklos galima greit rasti- gal stociau dar kur studijuoti, gal siuvineciau ar verciau papuosalus, BET vaikas! ka jis tuo metu veiks...bus su aukle? ta vaikyste ir taip trumpa, metukai pirmi prabego nerealiai greitai...manau, kad dar turiu skirti laiko tik vaikui. Iseis i darzeli, burelius, mokykla, tada ir as galesiu sau kita veikla planuotis ax.gif
Jevgenija
Man taip pat visada reikia veiklos...Aisku svarbiausia dabar yra vaikai...bet ir sau randu laiko. Megstu piesti, kartais einu i piesimo pamokas, sportuoju, skaitau....Manau auginant vaika, viskas tik apie seima ir namus tiesiog NEGALI suktis..butinai reikia save uzsiimti dar kazkuo mirksiukas.gif 4u.gif
astalaur
Man jau irgi pradeda trūkti kitokios veiklos, bet kol kas tik knygas skaitau laisvu laiku ir SM pasėdžiu, kol mažoji miega, nes kitu laiku ji mano dėmesio labai reikalauja. Dar audžiu mintį, kad mielai pamokinčiau Exceliu dirbti (esu neblogai įvaldžiusi šią programą), bet kol kas tai telieka mano mintyse ax.gif
Shatura
Prioriteto tvarka galeciau taip sustatyt savo veikla:
1) Vaikas ir namai;
2) Zirgai, jojimas ir pan.;
3) studijos.

I visus ieina ir kasdieniai darbai, ir informacijos rinkimas visais klausimais smile.gif
blessedness
Na pokolkas mano darbas tik vaiko auginimas,kadangi panele mano ne is ramiuju,megsta demesi,tai tada kai nedarau valgyt,netvarkau namu,skiriu laika jei,skaitom knygutes ir vartom abi,piesiam kartu,einan i lauka ir pan.
mylimuke
Nors anksčiau niekada nebūčiau taip pasakius, bet tikriausiai nuprotėčiau, jeigu kelis metus atsidėčiau TIK vaikų auginimui blush2.gif Nors manau, kad būtina su vaiku būti kuo daugiau laiko pirmaisiais bent 2 metais, bet gyventi vien tik aplink vaiką ir puodus nė vienai moteriai nėra naudinga. Žmogus turėtų realizuoti save įvairiuose socialiniuose vaidmenyse, o ne tik būdama mama ir šeimininkė.
Puikiai jaučiausi kokius 7-8mėn būdama tik mama, vėliau ėmė trūkti veiklos (greičiau - įvairovės), kankinti nuobodulys sėdint namuose, vyras dirbdavo ir t.t. Idealiausia turbūt būtų, jeigu mama galėtų reguliariai turėti laiko tik sau, lankyti kokius kursus, sportuoti, susitikti su draugėmis, t.y. nenutraukti iki šiol buvusio gyvenimo, tačiau ir skirti daug dėmesio vaikui.
Jurada
QUOTE(mylimuke @ 2010 02 26, 00:32)
Idealiausia turbūt būtų, jeigu mama galėtų reguliariai turėti laiko tik sau, lankyti kokius kursus, sportuoti, susitikti su draugėmis, t.y. nenutraukti iki šiol buvusio gyvenimo, tačiau ir skirti daug dėmesio vaikui.
*

drinks_cheers.gif Iš pradžių džiaugiesi kiekviena akimirka namie su vaikučiu. Bet ilgainiui visas naminis gyvenimas pradeda nervinti, ta monotonija. g.gif Aišku, smagu matyti augantį, tobulėjantį vaikelį. Bet jei mama užsidarys tarp keturių sienų, neskaitant pasivaikščiojimo su vaikeliu, tai taps nuobodi ir kitiems, ir pati sau.
Kiek įmanoma reikia skirti ir sau laiko. Laimė, yra seneliai, kurie pasaugo anūkėlę, išlekiu į baseiną, į miesto centrą, savaitgaliais vyras išleidžia.
Užsiimu širdžiai mielais darbeliais, atitraukiančiais nuo buitinių smulkmių. Geriau bus mažesnė tvarka, kas su vaikais ir nelabai įmanoma, bet atsibostų nuo ryto iki vakaro tik lyginti, virti, tvarkytis, murmuliuoti kartu su vaiku.
Galima nors trumpam knygą atsiversti, kavos atsigerti, rūbus puošti ar siūti , pasimokyti svetimos kalbos, pasportuoti ir kt. Kartais, aišku tie norai būna didesni, nei galimybės, bet verta pasistengti.
Nes 2,5 metų namie, su vaiku, tikrai ne kiekviena ištvertų, be depresijų, apatijos. smile.gif
Tik su laiminga mama, vaikas bus irgi laimingas smile.gif
vikulia 84
Man tai kartais stogas vaziuoja, sedint visa diena su vaiku. Stengiuosi kuo nors uzsiimt. Geriausia bent pusei val. iseit i kiema be vaiko. Po to daugiau jegu atsiranda. Ir vaikas ... g.gif ... mielesnis. O kai vaikas diena uzmiega, tai siuvineju. Tai atpalaiduoja ir lb grazu smile.gif
*Selma*
Kai mažoji miega pietų patinka pasėdėti SM, paskaityti knygą..O šiaip patinka tvarkytis, man visada norisi veiklos. Kol kas man motinystė ir namų rutina neatsibodo. Pusę metų dukrytę auginu viena, nesakau, kad nesunku..Ir pavargstu ir užpuola bloga nuotaika, bet greitai viskas pasimiršta.
*CHOCOLADE*
As susiradau veiklos namie ir uzsiimu tuo kas man patinka wub.gif
Darau papuosalus, ismokau ir PhotoShop'u naudotis, aisku ir SM nemazai laiko sueda biggrin.gif
Tik nenoriu galvot kaip reikes kurti ar nekurti susiradus darba verysad.gif
tastyte
na ir mes panasiai, liekam visa diena namie su dukryte tetis i darba, grista tik vakare.. visa dienele musu.. taigi tikrai kad mano darbas auginti vaika. Visko bandau prisigalvoti, bet laisvas laikas tik tada kada miega pietu, o per tuos pietus kazko ir nenuveiksi daug, pasitvarkai, verdi valgyti, pasedi supermamose ir pan. Laukiam nesulaukiam graziu oru, kad galetumem ilgiau lauke pabuti. O namuose tikrai nuobodu...
Cukraus pudra
kaifuoju nuo savo vaiko.
nuo to,kad esam kartu, šalia.
nenoriu net pagalvot apie tą laiką,kai jis eis daželin aš darban:(
jei leistų galimybės šito nedarytume...

net nekyla minčių,kad noriu nuo vaiko pailsėt schmoll.gif

DNG
ismokau dekupazo technikos.
skaitau.
mokau privaciai.

veikos galima ir butina susirasti. smile.gif
-Aiva-
Na, man taip pat kaip ir daugumai veiklos reikia smile.gif
Pagrindinis uzsiemimas po vaiku ir namu ruosos - rankdarbiai, tiksliau papuosalai. Taip pat labai patinka dirbti su photoshop'u. Domiuosi kas dedasi pasaulyje, skaitau ivairaus tipo literatura, niekada nepraleidziu ziniu...
Buti su vaikais ir matyti kaip jie auga, mokosi, keiciasi - yra pats nuostabiausias uzsiemimas pasaulyje!!! Taciau, reikia nepamirsti ir saves tobulinimo, vaikai auga, protingeja, o ka, mes taip ir liksim vietoje?! Mama turi buti ne tik mylinti, bet ir zinoti atsakymus i klausimus, kuriuos atejus laikui uzduos jai vaikas!!!
Na, norejau pasakyti, kad atiduodamos vaikam save, turim atiduoti duokle dar ir saupacioms, savo dvasiniam tobulinimui, groziui, sielai, kunui...
vikulia 84
QUOTE(-Aiva- @ 2010 03 01, 18:58)
Na, man taip pat kaip ir daugumai veiklos reikia  smile.gif
Pagrindinis uzsiemimas po vaiku ir namu ruosos - rankdarbiai, tiksliau papuosalai. Taip pat labai patinka dirbti su photoshop'u. Domiuosi kas dedasi pasaulyje, skaitau ivairaus tipo literatura, niekada nepraleidziu ziniu...
Buti su vaikais ir matyti kaip jie auga, mokosi, keiciasi - yra pats nuostabiausias uzsiemimas pasaulyje!!! Taciau, reikia nepamirsti ir saves tobulinimo, vaikai auga, protingeja, o ka, mes taip ir liksim vietoje?! Mama turi buti ne tik mylinti, bet ir zinoti atsakymus i klausimus, kuriuos atejus laikui uzduos jai vaikas!!!
Na, norejau pasakyti, kad atiduodamos vaikam save, turim atiduoti duokle dar ir saupacioms, savo dvasiniam tobulinimui, groziui, sielai, kunui...
*

Kaip graziai ir teisingai. Tik pagimdyt neuztenka. Reikia kartu su vaiku augt ir mokintis amato buti MAMA. As kartais pavargstu su mazium, nes jis tikrai padauza. Bet kai uzmiega, galiu puse nakties ziuret i ji, uostyt plaukucius ir jaustis laimingai.
mylimuke
QUOTE(*CHOCOLADE* @ 2010 02 26, 20:58)
As susiradau veiklos namie ir uzsiimu tuo kas man patinka  wub.gif
Darau papuosalus, ismokau ir PhotoShop'u naudotis, aisku ir SM nemazai laiko sueda  biggrin.gif
Tik nenoriu galvot kaip reikes kurti ar nekurti susiradus darba  verysad.gif
*

O tu dar pagalvoji apie tai, kaip rasi darbą? biggrin.gif Manau, galėsi mėgautis savo kūryba dar į valias.

QUOTE(*meduota* @ 2010 02 28, 16:53)
kaifuoju nuo  savo vaiko.

net nekyla minčių,kad noriu nuo vaiko pailsėt  schmoll.gif

*

Dabar turbūt ir neapsimoka eit "dirbt" g.gif Aišku, jeigu mūsų protai baisiai nenurėš motinystės išmokų. Galima mėgautis buvimu tik mama smile.gif

QUOTE(vikulia 84 @ 2010 03 01, 18:47)
Kaip graziai ir teisingai. Tik pagimdyt neuztenka. Reikia kartu su vaiku augt ir mokintis amato buti MAMA. As kartais pavargstu su mazium, nes jis tikrai padauza. Bet kai uzmiega, galiu puse nakties ziuret i ji, uostyt plaukucius ir jaustis laimingai.
*

Tikrai taip wub.gif
*CHOCOLADE*
QUOTE(mylimuke @ 2010 03 01, 21:44)
O tu dar pagalvoji apie tai, kaip rasi darbą?  biggrin.gif  Manau, galėsi mėgautis savo kūryba dar į valias.

As su mielu noru megauciuosi tuo ir toliau biggrin.gif bet.. juk is to nepraygvensi unsure.gif
Kas del darbo, tai cia tokie planai, ar rasiu toki, mano manymu tikrai labai mazi % verysad.gif
linulia40
Mes su mazaja uzsiimame NAMS (nacionalinis aktyviu mamu samburis-www.samburis.lt)veikla,labai liuks kai gali ir vaiku pasirupint tuo paciu ir apie vaiko ateiti pagalvot!
Upjora
QUOTE(*meduota* @ 2010 02 28, 14:53)

*

Mano mintys thumbup.gif Kodel dekretas negali buti 18 metu??? biggrin.gif
Man pakanka veiklos ir saviraiskos su vaiku,lankom ivairiausius burelius,uzsiemimus,nuo ryto iki vakaro esam uzsiemusios wub.gif tiesa,gyvenam ne Lietuvelej.
Raidiene
Kai vaikai miega ar su jais dziaugiasi tetis, rankdarbiauju bei skaitau.
L*A*K*Š*M*I
Nuobodulis ar depresija tikrai aplanko kiekviena mama ir tai normalu bet turim ismokti realizuoti kazkur save tam,kad suteiktume dziaugsma sau, neerzintume aplinkiniu ir neperteikti blogos nuotaikos vaikui kaip tai paskaitai ir aisku paciai tas buna.Todel asmeniskai bent pasedziu su kavos puodeliu kasdiena cia SM per pietu pertrauka kol vaikas miega o kasdienius darbus stengiuos pasidaryti dar vaikui neuzmigus.Gyvename tokioje vietoje kada kaip iseiname is namu jei grazi diena galime isbuti keleta valandu gamtoje todel tas irgi atpalaiduoja net ir su vaiku bunant mirksiukas.gif
bituttte;)
na manes nuobodulys tikrai nekamuoja auginu du vaikucius stengiuosi visa laika skirti jiems ir dar kartu turiu atlikti visus buitinius darbus ,beto kuriu namu aplinka pavasari visi darbai lauke sodinimai smile.gif atrodo visur suspeju neturiu laiko tik sau verysad.gif[kartais tikrai noretusi poilsio valandeles]vyras dirba grysta velai vakare verysad.gif auginant vaikucius daugiau laiko skiriu kulinarijai tai teikia man dziuagsmo :Dkol mazasis miega as su viresnele darbuojuosi smile.gif uga mano padejeja 4u.gif
vaižgantė
Auginant vaikus tikrai nėra kada nuobodžiauti. Tiesa, manieji visi jau dideli ir smagu su jais tiesiog paplepėti...
Jolare
Tikrai jau nuobodžiaut nėr kada.... gal negražiai skambės, bet kiek į vaiką įdėsi, tokį turėsi, kiek laiko jam skirsi..
mylimuke
QUOTE(Jolare @ 2010 04 30, 18:19)
Tikrai jau nuobodžiaut nėr kada....  gal negražiai skambės, bet kiek į vaiką  įdėsi, tokį turėsi, kiek laiko jam skirsi..
*

Ne kiek laiko, o kokį laiką mirksiukas.gif Gali su vaiku sėdėt diena iš dienos, bet nieko doro nenuveikt... O gali produktyviai praleist laiką kad ir 1-2val. Aišku, pirmaisiais metais svarbu būt su mažyliu kuo daugiau, bet tas laikas neturi būt "bet koks".

Man labai įdomu, tos, kurios sakotės, kad jūs idealiai jaučiatės savo situacijoj, ar apsiribojat tik vaikų auginimu? Ar turit savo pomėgių, užsiėmimų, laiko TIK sau, draugėms ir t.t., ar jūsų visas gyvenimas yra vaikai ir namai, na vyras dar? g.gif
indica
Man pirmieji mažylės metai buvo gana atitrūkę nuo sociumo, ir tai, manau, yra natūralu. Na išeidavau pasižmonėti, bet vis norėdavosi atgal pas vaiką lėkti. Pamenu, kai lėlytei buvo vos du mėnesiai, pirmąsyk nuėjau į kino pavasario filmą, indų buvo, o jie, kaip žinia, ilgi, tai gal pusę filmo vis į telefoną žvilgčiojau, toks ištęstas tas kinas pasirodė, ir kaip lėkiau paskui namo!.. keturios valandos be vaiko atrodė tookios ilgos doh.gif Ir kaip mūsų mamos trijų mėnesių kūdikius palikt turėdavo, ką jos jausdavo?.. unsure.gif
O va dabar antrieji vaiko metukai tai toks truputį grįžimas į visuomenę, na gal prisideda, kad ir tėtis šiuo metu bedarbis, gali su mažyle daugiau pabūti, tai aš savaitgaliais mokytis einu, daugiau su draugėmis susitinku. Pabuvusi kelias valandas be vaiko, jaučiuosi pailsėjusi, sužydėjusi ir vaikelio išsiilgusi, tada galiu skirti jam kokybiškesnį dėmesį, daugiau energijos. Būtent tai galėčiau pavadinti idealia motinystės atostogų situacija. Aišku, taip nebūna, kad kasdien po keletą valandų be vaiko leisčiau, bet jei kokią savaite visai negaliu sau skirti laiko, tai darausi irzli ir nepatenkinta gyvenimu..
Liusii
QUOTE(*meduota* @ 2010 02 28, 17:53)

*

smile.gif teisingai darot, nes vaikai uzauga ir to jau niekada nepakartosi , reikia dziaugtis kol mazi tongue.gif

QUOTE(vikulia 84 @ 2010 03 01, 19:47)
*

wub.gif labai graziai paraset, tiesiog gera perskaicius jusu zodzius
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2010 04 30, 17:23)
Ne kiek laiko, o kokį laiką  mirksiukas.gif  Gali su vaiku sėdėt diena iš dienos, bet nieko doro nenuveikt... O gali produktyviai praleist laiką kad ir 1-2val. Aišku, pirmaisiais metais svarbu būt su mažyliu kuo daugiau, bet tas laikas neturi būt "bet koks".
Man labai įdomu, tos, kurios sakotės, kad jūs idealiai jaučiatės savo situacijoj, ar apsiribojat tik vaikų auginimu? Ar turit savo pomėgių, užsiėmimų, laiko TIK sau, draugėms ir t.t., ar jūsų visas gyvenimas yra vaikai ir namai, na vyras dar?  g.gif
*

Kodėl tik 1-2 valandos? Mano sūnūs, kurie yra paaugliai, labai nori, kad aš visą laiką būčiau namie. Nebūtinai su jais jų kambaryje, o kad apskritai namie. Pats mamos buvimas namie vaikui duoda saugumo jausmą.
Neapsiriboju tik vaikų auginimu. Pastoviai mokausi, lankau visokius kursus, seminarus, vaikščioju į paskaitas, turiu labai daug draugų, o ir dirbu šiek tiek namie. Sau laiko skiriu tiek, kiek man to norisi.
mylimuke
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 01, 10:26)
Kodėl tik 1-2 valandos? Mano sūnūs, kurie yra paaugliai, labai nori, kad aš visą laiką būčiau namie. Nebūtinai su jais jų kambaryje, o kad apskritai namie. Pats mamos buvimas namie vaikui duoda saugumo jausmą.
Neapsiriboju tik vaikų auginimu. Pastoviai mokausi, lankau visokius kursus, seminarus, vaikščioju į paskaitas, turiu labai daug draugų, o ir dirbu šiek tiek namie. Sau laiko skiriu tiek, kiek man to norisi.
*

Nebūtinai 1-2val, pasakiau tik kaip pavyzdį mirksiukas.gif
Shatura
QUOTE(mylimuke @ 2010 04 30, 18:23)
Man labai įdomu, tos, kurios sakotės, kad jūs idealiai jaučiatės savo situacijoj, ar apsiribojat tik vaikų auginimu? Ar turit savo pomėgių, užsiėmimų, laiko TIK sau, draugėms ir t.t., ar jūsų visas gyvenimas yra vaikai ir namai, na vyras dar?  g.gif
*

Ne, neapsiriboju. Studijuoju, uzsiimu savo hobiais, auginu darzoves biggrin.gif Ir su draugem susitinku. Uztenka to laiko viskam. Kai matau, kad mazoji pati kazka veikia- viena zaidima koki susirado, tada as savo reikalais uzsiimu. Kai jai nusibosta vienai zaist ji visada tai parodo (t.y. kviecia ir mane prisijungti) ir mes kartu kazka nuveikiam. Kai ji miega, as irgi galiu savo reikalais uzsiimt. Paskui po pietu tetis is darbo grizta. Tada as galiu lauke kazka padirbt pora valandu, kol jie su tetuku zaidzia smile.gif
mylimuke
Jeigu taip, tai kuo jūs skiriatės nuo kitų mamų, man atrodo, kad visos taip gyvena... Ir vaikučius augina, ir savo užsiėmimų turi. Tad taip ir nesupratau temos esmės blush2.gif Aš taip pat auginu dukrytę, studijuoju, turiu kitų užsiėmimų, bet nepasakyčiau, kad mano darbas - tik auginti vaiką rolleyes.gif
Shatura
Na, tema buvo- kuo uzsiimti auginant vaika. Ar uztenka laiko viskam. Bent jau pirmame poste as taip perskaiciau
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2010 05 01, 12:54)
Jeigu taip, tai kuo jūs skiriatės nuo kitų mamų, man atrodo, kad visos taip gyvena... Ir vaikučius augina, ir savo užsiėmimų turi. Tad taip ir nesupratau temos esmės  blush2.gif  Aš taip pat auginu dukrytę, studijuoju, turiu kitų užsiėmimų, bet nepasakyčiau, kad mano darbas - tik auginti vaiką  rolleyes.gif
*

Tikrai nėra daug mamų, kurios turėdamos tokius nemažus vaikus kaip mano vis dar pagrindiniu darbu laiko vaikų auginimą ax.gif
Zuikių_dainos
Niekaip nesuprantu tų, kurios sėdi namie ir bėdavoja. Tai, jei jau taip sunku būti su vaiku, tai grįžkit į darbą, nu gi kame bėdos? Aplamai, toks vaizdas susidaro, kad kažkas kažką verčia auginti vaiką. Man vaiką augint smagu, jei finansai ir aplamai gyvenimiškos sąlygos leistų, tik tai ir bedaryčiau.
vaižgantė
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 05 01, 15:35)
Niekaip nesuprantu tų, kurios sėdi namie ir bėdavoja. Tai, jei jau taip sunku būti su vaiku, tai grįžkit į darbą, nu gi kame bėdos? Aplamai, toks vaizdas susidaro, kad kažkas kažką verčia auginti vaiką. Man vaiką augint smagu, jei finansai ir aplamai gyvenimiškos sąlygos leistų, tik tai ir bedaryčiau.
*

Čia kuri šioje temoje bėdavoja?
Lota77
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 05 01, 16:35)
*

Pirma pasiskaityk apie ka tema ir apie kalbama, o tada komentuok
luli
QUOTE(pliusiukas @ 2010 02 25, 12:49)
Ar užtenka vien tik auginti vaikučius ir tvarkyti namus? man kažkaip trūksta veiklos, bet auginant vaikutį per daug nieko ir nenuveiksi. Nusprendžiau išmokti naudotis photo shop programa , vėliau reikės dar ką nors sugalvoti, nes vien auginti vaikutį - nesijaučiu labai gerai  ax.gif
Pasidalinkite patirtimi ir savo veikla, kuria užsiimate  bigsmile.gif
*

Na istikruju,tai man nera laikokitai veiklai smile.gif ,visa diena skirta vaikuciui,o dar namu tvarkymas,valgio gaminimas, oras atsilo,tai kelis kart per diena ir i lauka susiruost reikia,tiesiog nelabai jau ir jegu yra kazkam kitam 4u.gif
mylimuke
Laiko ir jėgų nėra, o ar ir noro nėra?
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2010 05 18, 18:22)
Laiko ir jėgų nėra, o ar ir noro nėra?
*

Vaikas paaugs, ir noras atsiras...
hugencija2
didziausias darbas aisku mama but, o siaipdarzas, sodas, geles biggrin.gif
Renule
Mūsų su vyru darbas, pareiga ir malonumas-auginti vaiką smile.gif Abiejų vaikas, abu tėvai, abu atsakingi. Tik kol kas tiesiog natūraliai, kol nedirbu, būtent aš mažajai galiu skirti kur kas daugiau laiko nei vyras. Dėl tos pačios priežasties ir buitį dažniausiai tvarkau aš. Su mažosios pagalba biggrin.gif Tačiau, grįžęs iš darbo, savaitgaliais vyras taip pat yra labai greitai įtraukiamas į šeimos reikalus, nepaliekam "už borto" biggrin.gif Juk kaip pasiklosi-taip ir išmiegosi...
Kai vyras su mažąja išeina pasiganyti į lauką, keletą val. per savaitę mokau vaikus lietuvių k., ruošiu egzaminams (esu lituanistė). Ir užsidirbu, ir mokymo įgūdžius tobulinu, ir prasiblaškau... Jeigu atsiranda galimybė, redaguoju įv. darbus, tekstus.
Turime dvi sodybas, daržininkaujame, gėlininkaujame, tai vien auginti vaiką nėra galimybės... Bet taip gyventi tik įdomiau ir įvairiau smile.gif

Taigi, nors kol kas daugiausia dėmesio, jėgų, žinių ir laiko savo vaikui galiu skirti aš, vis dėlto vaiką auginame abu su vyru smile.gif
jurda
Kadangi auginu tris vaikučius, tai l. save realizuot nėra kada, bet atradau savo kulinarius sugebėjimus. Išmokau daug pyragų ir kt. patiekalų iškept. Mano šaima sako, kad čia man trečio vaikelio dovana smile.gif
Erszebeth
Nuo antros dukrytės ir aš gavau savirealizacijos "dovaną" - galimybę užsiimti tuo, ko nebūčiau galėjusi sau leisti dirbdama. Dirbau žurnaliste, bet visuomet svajojau parašyti ir grožinį kūrinį savo malonumui. Tik to laiko kaip nebuvo, taip nebuvo - darbas išsunkdavo iki paskutinio jėgų lašo. O augindama vaiką, pasibaigus pirmiesiems sunkiesiems metams, pajutau, kad jeigu ne dabar - tai greičiausiai niekada. Motinystės atostogų liko dar penki mėnesiai, bet aš jau turiu beveik užbaigtą rankraštį ir galvoju, ką su juo daryti smile.gif
akvilezd
as pradejau gaminti sages, kuomet mazas miega, kitaip nera kada, nes suneliui skiriu visa kita laika...
aciai
aš pradėjau maketuot su photoshop'u šventinę atributiką (laikraštukus, etiketes ir pan). Dirbu su ta programa jau 5 metus, bet dabar laiko daug tai galima ir rimtai padirbėti smile.gif
skyeyes
QUOTE(aciai @ 2010 07 30, 11:55)
aš pradėjau maketuot su photoshop'u šventinę atributiką (laikraštukus, etiketes ir pan). Dirbu su ta programa jau 5 metus, bet dabar laiko daug tai galima ir rimtai padirbėti smile.gif
*

Nesupyk, bet ziuriu populiariausi mamu uzsiemimai photoshopiniai maketavimai, fotografija arba dar kokie dekupazai:)))
bim-bam
QUOTE(*meduota* @ 2010 02 28, 14:53)

*

visiskai sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(-Aiva- @ 2010 03 01, 15:58)
Taciau, reikia nepamirsti ir saves tobulinimo, vaikai auga, protingeja, o ka, mes taip ir liksim vietoje?!
*

mano galva, net jeigu ir neskaitom protingu knygu ar visaip kitaip saves nelavinam, augindamos vaikus, kartu augam ir mes, vaikai daug ko mus ismoko. nereiktu jau taip nurasyt saves, kad va vaika protingeja, o mes liekam vietoj. smile.gif

QUOTE(mylimuke @ 2010 04 30, 16:23)
*

mano laikas sau yra kai vaikas miega ir man to uztenka. tos dienos taip greit lekia, kad atrodo nespeji visko igyvendint, ka noretum, tad nuobodziaut tikrai ner kada. kai vaikas nemiega, veiklos su vaiku pilna, o kai uzmiega pietu miegelio ir valanda kita vakara pries einant miegot skiriu laika sau, buvimui su vyru, savo pomegiams (pvz gerai knygai ar rankdarbiams) ar tiesiog ramiam pokalbiui prie arbatos puodelio. su draugem susitint, keliaut, lankytis kokiose parodose ar dar kaip kitaip 'tobulet' (cia kaip kas supranta ir kam ko reikia), galima ir su vaiku. man asmeniskai mazylis tam netrukdo, kaip tik smagiau visur kartu but, neisivaizduoju kad galeciau palikt vaika ir isvaziuot leist 'laiko sau'.
Mirmukė
Pirmą pusmetį tikrai nenorėjau nieko- buvau tik mama. Mėgavausi ir kaifavau nuo to. Niekam vaiko nepalikdavau, net į prekybcentrį išsiruošus sąžinė grauždavo, kad mažių su močiute palikau. Bet pradėjau jausti, kad net sau darausi neįdomi, o ir visos pokalbių temos pradėjo suktis tik apie vaiką.
Visada mėgau skaityti knygas (labiau aišku tas madingas blush2.gif ), tad dabar skaitau klasiką originalo kalba (rusų, anglų). Aišku, tai daug sudėtingiau, ir žodynus pastudijuot tenka, bet koks kaifas.... thumbup.gif , plius su vyru ir draugais pradėjom turą po Lietuvą (užsienio dar bijom dėl leliaus), bet dabar kur nors važiuodami, susirandam informacijos apie tą lankomą vietovę, jos istoriją ir pan. Nuo rugsėjo jau planuoju vėl papildomai mokyti anglų kalbos, nes kartais pati pajuntu, kad žodynas skurdėja... blush2.gif , tad reikia jį vėl atgaivinti.
Ir atradau/įvaldžiau shoppinimasi on line, nes anskčiau tai man buvo gilus miškas blush2.gif .
aciai
QUOTE(skyeyes @ 2010 07 30, 14:59)
Nesupyk, bet ziuriu populiariausi mamu uzsiemimai photoshopiniai maketavimai, fotografija arba dar kokie dekupazai:)))
*

Jeigu yra laisvo laiko, kodėl ne? kai reikės grįžt į darbą, negalėsim daryt tai, kas tikrai patinka, nes laiko neužteks smile.gif Kiekvienam savo.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.