QUOTE(Moonte @ 2010 10 01, 08:05) Bekase, jusu argumentai baisiai alogiski, man su jumis diskusija primena, kaip aklam, ar kurciam reikia ka parodyti, papasakoti. Jei jus nenorite girdeti, isiklausyti (siuo atveju isiskaityti), zmones jums pasakoja savo gyvenimo problemas, o jus jiem i akis, savo kieta argumenta "meluojat", tas jusu nuostabausis argumentas, "man taip nebuvo". Taigi, jusu gyvenimo patirtis yra vertybe ir turi buti argumentu, kito zmogaus problemos, gyvenimo patirtis yra melas. Dvigubi standartai. Kita vertus, kiekvienas zmogus vadovaujasi pagal save, gal melas nelabai jums yra svetimas, kad manote jog kiti meluoja. Diskusijoje as neabejoju oponentu tiesa, as tikiu, net tai ka jus rasote. Kazkodel man jusu tiesa netrukdo, suvokti, kad ir kitiems gali buti kitaip. Pasitraukiu is diskusijos, nes nematau prasmes diskutuoti su zmogumi, kuris laiko kitu zmoniu argumentus niekiniais, nes nesutampa su jusu pasauleziura, oponentus, kurie neitelpa i jusu standartini rema, vadina sukciais melagiais.
QUOTE(jaginta @ 2010 10 01, 10:18) atleiskit mergaites, bet gal jau baikit mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?)  O mūsų klasėje priešingai - iš visos 1 b klasės (20 vaikų) tik 6 nukeliavo į tikybą  Tokia disciplina kaip tikyba man rodos visoje Europoje likusi tik Lenkijoje ir Italijoje (atsiprašau, jei suklydau, bet kai domėjausi, tik šiose šalyse dar buvo...). Gyvenome Prancūzijoje ir Švedijoje nemažai su šeima - nieko panašaus valstybinėse mokyklose nėra. Savaime suprantama - ten labai jau išmaišytos tautos ir kultūrų, ir religijų prasme - pabandytumėt kokiam musulmoniukui apIE Jėzų papasakot  ... tačiau yra dėstoma (vyresnėse klasėse) religijų istorija - tiesiog pažintis su pasirenkamais tikėjimo keliais. Nuostabi disciplina Deja, Lietuva kaip visada eina kažkokiu kitu keliu (gal dar Bačkis sugalvos padaryti privalomą tikybą`  ) Mes rinkomės etiką, nes laikomės tokios nuostatos, kad religija - šeimos reikalas - norės - išpažins.
Dykuma5
2010 10 04, 15:33
Maniškis eina į tikybą - tikėjausi, kad ir komunijai ruoš, Bet ne - reikia lankyti pamokas bažnyčioje, o apie pasiruošimą ne kalbos Galėjau ir nelaukti III klasės, o nuvest pernai, nes vaikas jau norėjo........
evelinaite
2010 10 04, 19:47
Mano dukryte nuo pirmo iki trecios klases atlanke tikyba. O ketvirtoje pasirinko etika. Ne viena karta nepatarinejau, ka rinktis, sakiau, kad ji ta gali padaryti pati. Bet po trecios klases, kai jau visi prieme pirma komunija, vos ne visi klases mokiniai pasirinko etika. Gaila, kad tikybos mokytojos labai jau "persudo" destydamos savo dalyka. Kartais, kai ji pasakodavo, ka ir kaip kalba mokytoja, guzteldavau peciais.
vaižgantė
2010 10 05, 15:50
QUOTE(dira @ 2010 10 04, 15:33) Galėjau ir nelaukti III klasės, o nuvest pernai, nes vaikas jau norėjo........  Norėjo? Išties ten sunkūs ir visai neįdomūs mokslai...Pirmasis sūnus ruošėsi pirmajai komunijai būdamas ketvirtokas, mačiau, kaip sunku, tai antrą sūnų leidau tik šeštoje klasėje, kai jau proto daugiau. Dukrą irgi planuoju leisti vėliau.
Dykuma5
2010 10 05, 16:52
QUOTE(vaižgantė @ 2010 10 05, 16:50) Norėjo? Išties ten sunkūs ir visai neįdomūs mokslai...Pirmasis sūnus ruošėsi pirmajai komunijai būdamas ketvirtokas, mačiau, kaip sunku, tai antrą sūnų leidau tik šeštoje klasėje, kai jau proto daugiau. Dukrą irgi planuoju leisti vėliau. Na, mes jau pernai į Katedrą į vaikų mišias nueidavom - vaikas norėjo būti kartu su tais vaikais - penktadienį pirma pamoka - žiūrėsim...
vaižgantė
2010 10 06, 11:14
QUOTE(dira @ 2010 10 05, 16:52) Nueiti ir pabūti- viena, mokytis ir testus rašyti- kita...
Kadangi mes siais metais pradejome eiti tik i pirma klase, pats nelabai gaudesi kas ten per pamokos, tai su vyru kazkaip pasirinkom etika, bet kai pradejom ja lankyti pasirodo is 21 vaiko eina tik du vaikai,  Sunus labai nusivyle ir nebenorejo eiti i etika, todel, kad dauguma lanko tikyba, susibalamutinau,  bet nieko jau padaryti negaliu, grupes suformuotos, del kitu metu galvosiu leisiu paciam pasirinkti, tegul renkasi pats, tikriausiai pakeisti bus galima .
dodezile
2011 02 24, 11:21
Kad etikos nėra bent pas mus pradinukams... O jei vaikas kitatikis tai prie ko čia ta tikyba nesuprantu - vienu žodžiu - komunizmas - turi eiti ir viskas - privaloma. Suprantu tikybą kaip po tikėjimo skleidimą apie visus tikėjimus, bet čia tik krikščionybė...
QUOTE(dodezile @ 2011 02 24, 11:21) Kad etikos nėra bent pas mus pradinukams... O jei vaikas kitatikis tai prie ko čia ta tikyba nesuprantu - vienu žodžiu - komunizmas - turi eiti ir viskas - privaloma. Suprantu tikybą kaip po tikėjimo skleidimą apie visus tikėjimus, bet čia tik krikščionybė... Jei tėvai nesirenka, tai ir nėra, nes turi grupė susidaryti. Jei ne iš vienos klasės, tai bent iš kelių to paties koncentro, t.y 1-2, 3-4 kl. Tikyba irgi ne vien katalikų, gali būti ir stačiatikių, ir protestantų. Bet vėl- turi susidaryti grupė.
Karusia
2011 02 24, 15:40
QUOTE(ernoja @ 2011 02 24, 15:08) Jei tėvai nesirenka, tai ir nėra, nes turi grupė susidaryti. Jei ne iš vienos klasės, tai bent iš kelių to paties koncentro, t.y 1-2, 3-4 kl. Tikyba irgi ne vien katalikų, gali būti ir stačiatikių, ir protestantų. Bet vėl- turi susidaryti grupė. o jei iš 6-8 klasių nesusidaro 8 vaikų grupė, tai gal mokykloje esama ir didesnių problemų?
svetakuzm
2011 02 24, 16:09
Pas mus pasaulietiška mokykla, prie kuo čia tikyba, tokia pamoka turi būti mokykloje tik kaip fakultatyvas.
Karusia
2011 02 24, 16:12
QUOTE(svetakuzm @ 2011 02 24, 16:09) Pas mus pasaulietiška mokykla, prie kuo čia tikyba, tokia pamoka turi būti mokykloje tik kaip fakultatyvas. tai ir yra. panašiai, ji juk neprivaloma, pažymiais nevertinama. ar jums labai svarbu, kokią pamoką lankys kaimynų vaikas?
dodezile
2011 02 24, 17:20
Tai va kad nesusirenka grupė... tai vaikas kaip ir privalo lankyti - patinka ar ne
sena niekšė
2011 02 24, 17:30
QUOTE(dodezile @ 2011 02 24, 18:20) Tai va kad nesusirenka grupė... tai vaikas kaip ir privalo lankyti - patinka ar ne arba tėvai nepakelia triukšmo. įsivaizduoju, jei bandytų musulmoniuką nuvaryt į katalikų tikybą. ohoho kokį skandaliuką tėvai sukeltų.
Karusia
2011 02 24, 18:44
QUOTE(dodezile @ 2011 02 24, 17:20) Tai va kad nesusirenka grupė... tai vaikas kaip ir privalo lankyti - patinka ar ne kiek paralelinių klasių mokykloje? jei mano vaikas tajų tautybės, ar mokykla privalės užtikrinti jo mokymą jo gimtąją kalba?
svetakuzm
2011 02 25, 08:12
Mano kaimynė pasakojo, kaip šaunu kad jų mokykloje yra tikyba, vaikus paruošia pirmai komunijai ir visa klasė nueina, o ką daryti kitatikiams, jus įsivaizduokyte kokia vaikui trauma, jei visi eina, o jis negali, kokių atstumtų jis turi jaustis. Aš manau, kad tikėjimas - tai šeimos reikalas, patys tevai turi vaiką nuvežti į bažnyčią ir susipažinti su tikėjimu, o ne kišti šios dalykus mokyklai. Pas mus dar mažai kitataučių, bet laikui begant tą problemą turėtų iškilti.
sena niekšė
2011 02 25, 15:27
QUOTE(Karusia @ 2011 02 24, 19:44) kiek paralelinių klasių mokykloje? jei mano vaikas tajų tautybės, ar mokykla privalės užtikrinti jo mokymą jo gimtąją kalba? valstybinėje mokykloje yra valstybinė kalba, ir jinai privaloma. o va religija nėra valstybinė ir nėra privaloma. QUOTE(svetakuzm @ 2011 02 25, 09:12) Mano kaimynė pasakojo, kaip šaunu kad jų mokykloje yra tikyba, vaikus paruošia pirmai komunijai ir visa klasė nueina, o ką daryti kitatikiams, jus įsivaizduokyte kokia vaikui trauma, jei visi eina, o jis negali, kokių atstumtų jis turi jaustis. Aš manau, kad tikėjimas - tai šeimos reikalas, patys tevai turi vaiką nuvežti į bažnyčią ir susipažinti su tikėjimu, o ne kišti šios dalykus mokyklai. Pas mus dar mažai kitataučių, bet laikui begant tą problemą turėtų iškilti. tėvams patogu, kad vaikai prieis komunijos "kaip visi", net jeigu ant to tikėjimo iš tikro ir nusispjaut. yra paklausa, yra pasiūla. patogiau kai tuo užsiima mokykla, negu patiems ieškotis kursų bažnyčioj ir rūpintis jų lankymu. o kitatikiai tikrai nekvaršina galvos, ir nepatiria dėl to traumų. Ir tikrai tos tikybos pamokų atsisako. jeigu "visa klasė lanko", reiškia visiems taip tinka.
Karusia
2011 02 25, 16:11
QUOTE(sena niekšė @ 2011 02 25, 15:27) *valstybinėje mokykloje yra valstybinė kalba, ir jinai privaloma. o va religija nėra valstybinė ir nėra privaloma. pala pala, taigu nei lenkų, nei rusų kalbos nėra valstybinės, o dėstoma jomis... o tikyba neprivaloma QUOTE Aš manau, kad tikėjimas - tai šeimos reikalas, patys tevai turi vaiką nuvežti į bažnyčią ir susipažinti su tikėjimu, o ne kišti šios dalykus mokyklai. Pas mus dar mažai kitataučių, bet laikui begant tą problemą turėtų iškilti. tėvai laisvi parinkti, kokiu būdu perteiks religinius įsitikinimus vaikams, nori - mokykloje, nori - bažnyčioje. o dėl kitataučių - tikiuosi, kad tai bus negreitai... nes draugė iš ažusienių pasakojo, kad turėjo pervesti vaikus į privačią, nes mokytoja valstybinėje mokykloje - skarota  ir rimtu veidu svarstoma, ar turėtų berniukai ir mergaitės (pradinukai) lankyti skirtingus baseinus... daugumai, priešingai nei jai, nesukėlė problemų svarstyti tokius klausimus... jiems daugiau galvasopio kėlė klausimas, kodėl mokykloje negalima atžymėti kalėdų...
sena niekšė
2011 02 25, 16:24
QUOTE(Karusia @ 2011 02 25, 17:11) pala pala, taigu nei lenkų, nei rusų kalbos nėra valstybinės, o dėstoma jomis... o tikyba neprivaloma rusų ir lenkų pakankamai daug, kad jie turėtų savo mokyklas. bet tai lietuviui neprivaloma eit į lenkų mokyklą ir mokytis lenkiškai. QUOTE tėvai laisvi parinkti, kokiu būdu perteiks religinius įsitikinimus vaikams, nori - mokykloje, nori - bažnyčioje. o dėl kitataučių - tikiuosi, kad tai bus negreitai... nes draugė iš ažusienių pasakojo, kad turėjo pervesti vaikus į privačią, nes mokytoja valstybinėje mokykloje - skarota  ir rimtu veidu svarstoma, ar turėtų berniukai ir mergaitės (pradinukai) lankyti skirtingus baseinus... daugumai, priešingai nei jai, nesukėlė problemų svarstyti tokius klausimus... jiems daugiau galvasopio kėlė klausimas, kodėl mokykloje negalima atžymėti kalėdų... ar TURĖJO, ar tiesiog mamašai ir papašai nepatiko mokytojos skara? įdomu, o jei kitoj mokykloj nepatiks mokytojos šukuosena? nematau nieko keisto -- jei dauguma moksleivių yra musulmonai, tai jų klausimai ir svarbiausi. lygiai kaip Lietuvoj, kur pie Pirmos Komunijos "eina visa klasė".
Karusia
2011 02 25, 16:47
nepatiko vaikų auklėjimas 'musulmoniška dvasia'. senoje geroje Anglijoje. ir klausimai - ne religiniai. suprantu, jeigu būtų klausimas - ar lankys vaikai musulmonų tikybos pamokas. bet baseinas septynmečiams - vis dar pasaulietinis klausimas. skirtingai nei komunija ar pan.
sena niekšė
2011 02 25, 16:59
QUOTE(Karusia @ 2011 02 25, 17:47) nepatiko vaikų auklėjimas 'musulmoniška dvasia'. senoje geroje Anglijoje. ir klausimai - ne religiniai. suprantu, jeigu būtų klausimas - ar lankys vaikai musulmonų tikybos pamokas. bet baseinas septynmečiams - vis dar pasaulietinis klausimas. skirtingai nei komunija ar pan. na, JAV yra labai daug konservatyvių krikščionių, kuriems irgi atrodo, kad berniukai ir mergaitės neturėtų kartu maudytis (t.y. baseine), ir draudžia vaikams (paaugliams) eit į viešus baseinus -- nes nepadoru. ir yra bažnyčių, kur moterys privalo dengtis galvas. formaliai katalikiškoj Lietuvoj tai tokių čiūdų nelabai įsivaizduojama. o Anglijoj tai jie tikriausiai papuolė į musulmonų kvartalą, nes ten nuomotis pigiau. nu tai ir gavo musulmonišką dvasią.
iewukas37
2011 06 21, 13:09
Aš lankau etiką,nes tikybos nenoriu juolab kad ten reikia mokytis, o jau kitos pamokos daug laiko užima. Per etiką tikrai smagu tai pažaidžiam ar paklalbam
deimantuke500
2011 11 01, 14:19
Mes leidome dukrai pačiai išsirinkti ką nori lankyti, žinoma metus prieš komuniją patys pasiūlėme tikybą, bet dabar pora metų lankė etiką, dabar pati tikybą užsinorėjo lankyti .
robkytexex
2011 11 07, 09:54
Esu už tikybos pamokas, bet prieš kokios nors religijos brūkimą. Tai turėtų būti religijų istorijos pamoka, o ne tam tikro tikėjimo įkalimas. P.S. lankom etiką
D.E.V.A
2011 11 08, 20:10
lanko etiką,nes tikybos pamokose nemokino pirmai komunijai,o ir sakė daug idomiau etikoj  banyčia išmokino pirmos komunijos
Pernai lankem etika , nes mes, tevai to norejom, o va siemet rinkosi pats ir norejo tikybos . Pasak sunaus tikyba jam idomesne pamoka
VeroniQ
2011 11 13, 23:15
O mano nuomone, tikimyba nera mokslas, kurio butina mokykloj mokytis. Cia jau zmogaus vidinio pasaulio busena, kuriai reik suaugt, o tevai turi zinoma paaiskinti vaikui kas buna. Bet mokytis mokykloj... Aš pati nesu nei tikinti, nei netikinti. Visą vaikystė buvau prievarta gainiojama į bažnyčią, bet suaugusi nusivyliau kunigais ir nesurantu celibato. Jei žmogus tiki, nebūtina kažkur eit ar pan. Na bet čia ne i temą. Sunui pasirinkom lankyti etiką, jei kada nors užsimanys lankyt tikybą - jokiu būdu neprieštarausiu. Svarbu, kad būtų įdomu. Tik va su mažyliais sunku, jie nežino nei kas ta tikyba, nei kas yra etika. Taigi, aš už mokslą, t.y. etiką, o tikybos esmių lai tevai aiškina pg savo suvokimą p.s. pritariu mamai, kuri rašė, kad sutiktų už supažindinimą su religijom/istorija, o ne vienapusišką. Bet iš kitos pusės istorija.. prisimenu, kaip versdavo kalt. Tokiso pamokos turėtų būt nebent įdomios ir pažintinės, o ne kalimui skirtos. Nepykit, jei kitaip manot
|
|