Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Etika ar tikyba..?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2, 3
AuksoPieva
QUOTE(sena niekšė @ 2010 09 23, 17:23)
o elgesys, etika, dorovė -- ar ne TĖVELIŲ pareiga išmokint?

o komunija ir kiti sakramentai yra tam, kad žmogus taptų krikščioniu, bažnyčios nariu. o jei jūs to nenorit -- tai vėl klausiu -- KAM jum komunija?
*

Būtent tai ir bandau pasakyti drinks_cheers.gif
lillit
Užsukau į šią temą norėdama papasakoti atvejį,kaip per prievartą yra brukama tikyba be galimybės pasirinkti. Tačiau susidūriau su vienašališka nuomone ir klausimu "kam jums". Neprivalau aiškintis "kam". Tikėjimas, tradicija, įsitikinimas, čia mūsų reikalas. Tačiau, kas tai bebūtų, neturi būti brukama priverstinai. Tokia mano nuomonė ir atleiskit, jei ji jums pasirodys nekrikščioniška.
klaara
QUOTE(lillit @ 2010 09 23, 17:55)
Užsukau į šią temą norėdama papasakoti atvejį,kaip per prievartą yra brukama tikyba be galimybės pasirinkti. Tačiau susidūriau su vienašališka nuomone ir klausimu "kam jums". Neprivalau aiškintis "kam". Tikėjimas, tradicija, įsitikinimas, čia mūsų reikalas. Tačiau, kas tai bebūtų, neturi būti brukama priverstinai. Tokia mano nuomonė ir atleiskit, jei ji jums pasirodys nekrikščioniška.
*

Tikrai panašu,kad tema turėtų vadintis-Rinkimės tikybą lotuliukas.gif
Na užuojauta jums ,kad nėra galimybės pasirinkti-neįsivazduoju tokių dalykų šiais laikais.Kokiame čia mieste šitaip?Galbūt tuomet yra galimybė atsisakyti visai tikybos?
lillit
QUOTE(klaara @ 2010 09 23, 18:06)
Tikrai panašu,kad tema turėtų vadintis-Rinkimės tikybą lotuliukas.gif
Na užuojauta jums ,kad nėra galimybės pasirinkti-neįsivazduoju tokių dalykų šiais laikais.Kokiame čia mieste šitaip?Galbūt tuomet yra galimybė atsisakyti visai tikybos?
*

Atsisakyti nenorim, kad vaikas nebūtų išskirtinis ir nesam nusistatę prieš tikėjimą, tik papiktino taikoma prievarta. O gyvenam mažame žemaitijos miestely, kur kunigai turi svarų žodį.
norėjom mokytis etikos, o sekmadieniais lankyti pamokėles bažnyčioj. O dabar ir tikybą mokytis, ir pamokėles reiks lankyti, nes jos prieš komuniją privalomos ir, berods, mokamos. Bent jau pernai tėveliai už pamokėlę turėjo "aukoti" po 10Lt.
laurilija
QUOTE(lillit @ 2010 09 23, 17:55)
*

Is tikro,man tai ziauru kai zmones persa savo nuomone doh.gif mano vyresnelis kai ejo pirmos komunijos,tai vienuoles tevus agitavo lankyti pamokeles kartu su vaikais,nes atseit ir taip mazai zmoniu lankosi baznycioj tai jiems reik kazkaip pritraukt doh.gif kazkoks absurdas,nors esu katalike tikinti,bet man nera prasmes ten kiekviena savaitgali eiti,as galiu ir mintyse pasimelst,kai man to reikia ir manau,kad jei zmogus nenores jo nieks neprivers biggrin.gif
AuksoPieva
tai eikit ir skųskitės dėl netinkamo mokymo metodo rolleyes.gif ax.gif
lillit
QUOTE(Abandon @ 2010 09 23, 18:59)
tai eikit ir skųskitės dėl netinkamo mokymo metodo rolleyes.gif  ax.gif
*

doh.gif smile.gif
san
na ir užsipuolėt žmogų: kam, kam...
juk aiškiai parašė, kad rinktis iš esmės negalėjo - turėjo imti tą ką visa klasė nusprendė - nebuvo individualaus pasirinkimo galimybės.
o dabar vaikas turi klausyti apie dievulį sėdintį ant debesėlio su laistytuvu doh.gif bet jei iš tikrųjų pasakoja tokias pasakas, tai eičiau aiškintis su pedagogais, ar galima taip pasakoti mokykloje unsure.gif
Lithium
QUOTE(lillit @ 2010 09 24, 08:28)
doh.gif  smile.gif
*

o kas jums blogai su šiuo patarimu? g.gif jei kažkas mokyklos veikloje ar pedagogo veikloje netenkina, skųskitės mokyklos administracijai.. Jei mokyklos administracija nenori klausyt ar kažko keist, skųskitės rajono švietimo skyriui.
lillit
Kalba eina ne apie blogą pedagogo veiklą, o apie bažnyčios atstovo daromą spaudimą, kuris įtakoja daugelio tėvų pasirinkimą. Kodėl neįsiskaitot? Kam tada skųstis: popiežiui?
AuksoPieva
QUOTE(lillit @ 2010 09 24, 11:51)
Kalba eina ne apie blogą pedagogo veiklą, o apie bažnyčios atstovo daromą spaudimą, kuris įtakoja daugelio tėvų pasirinkimą. Kodėl neįsiskaitot? Kam tada skųstis: popiežiui?
*

Mokyklos vadovybei, kad parinktų kitą kunigą doh.gif doh.gif Netikiu, kad mieste viena bažnyčia.
Moonte
QUOTE(sena niekšė @ 2010 09 23, 17:23)
o elgesys, etika, dorovė -- ar ne TĖVELIŲ pareiga išmokint?

o komunija ir kiti sakramentai yra tam, kad žmogus taptų krikščioniu, bažnyčios nariu. o jei jūs to nenorit -- tai vėl klausiu -- KAM jum komunija?
*

Laba diena, etika tai mokslas, nereikia painioti su kultura.

Lygiai taip pat ir tikejima privalo skiepyti tevai.

Nerekia dvigubu standartu taikyti, mielosios

Mokykla gi yra valstybine istaiga, o konstitucijoje aiskiai yra apibrezta, kad religija yra atskirta nuo valstybes. Taigi.
Papildyta:
QUOTE(Abandon @ 2010 09 23, 19:59)
tai eikit ir skųskitės dėl netinkamo mokymo metodo rolleyes.gif  ax.gif
*

Va cia ir pasizymi baznytine morale ir dorove. Kad persekiojami kitaip mastantis. Jus norite pasakyti, kad skundo pagalba isvengs mazo miestelio apkalbu, ar kad toks "davatkiskas" presas neegzistuoja? Jus galite plaukti pries srove, nes suauge esat, bet kaip vaikui atlaikyti viesa opinija? Jis gi traumuojamas bus, tu paciu "tikinciuju" vaiku.
Papildyta:
QUOTE(Abandon @ 2010 09 24, 12:26)
Mokyklos vadovybei, kad parinktų kitą kunigą doh.gif  doh.gif  Netikiu, kad mieste viena bažnyčia.
*

Apsilankykite tokiuose zemaitijos miesteliuose kaip Tverai, Vezaiciuose, Kaltinenuose, Laukuvoje, Varniai, zinoma ten dvi baznycios, viena medine - seniausia Lietuvoje, bet kunigas yra vienas.
Moonte
QUOTE(sena niekšė @ 2010 02 25, 16:35)
o kam krikštijot jei tikyba nepatinka?  blink.gif

ir kaip suprast "kišama tikyba"? kas ten negerai? o su Šventu Raštu net ir netikinčiam žmogui dėl bendro išsilavinimo susipažinti tikrai nepakenks. nori nenori -- krikščionybė yra vienas iš mūsų kultūros pagrindų.
*

Tame ir esme, kad tikintis zmogus, bus traktuojamas kai netiktintis nes tiki kitaip nei jus t.y. dauguma. O siaip visi zmones yra tikintys, vieni tiki, kad Dievas yra, kiti, kad jo nera.

Tarkim, as esu pries davatkiska tikejimo brukima. Kirksionybes tikejimas yra paremtas meile artimam savo ir sugebejimu atleisti ir neteisti. Didzioji dalis kataliku nevykdo savo prievoles.
Patrika
Temos pavadinimas neatitinka jos turinio. Fanatikiu ir davatku puolimas bigsmile.gif Visiskas tolerancijos nebuvimas. Turbut pasakyciau,kad nebruku savo vaikui religijos,neruosiu komunijai ir nesimeldziu kasdien,tai akmenimis uzmetytumete? Kazkaip tema tikrai ne apie tai,kas ka renkasi,bet visu puolimas ant vienos,kuri bande pasiguosti...

beje,jei i tema,tai mano vaikas lanke tikyba pirmoj ir antroj klasej,leidau TIK todel,kad paruostu komunijai,deja,jai labai nepatiko,taigi atsizvelgiau i jos nora ir nuo siu metu leidziu i etika. bigsmile.gif Na dabar,metykites ,mielosios....

P.S. Visiskai pritariu "Moontei" thumbup.gif
Bekasė
QUOTE(lillit @ 2010 09 24, 11:51)
*

o tai ko tada putotis temoje apie mokomuju dalyku pasirinkima MOKYKLOJE ( kuo jie skiriasi, kuo panasus, kas turi buti destoma vienoje ir kitoje pamokoje) ir aiskinti kokia tai nesamone, kokia neteisybe ir t.t.
Prie ko cia mokykla ir joje destomi pasirenkami dalykai - etika ir tikyba?

Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 24, 16:09)
o tai ko tada putotis temoje apie mokomuju dalyku pasirinkima MOKYKLOJE ( kuo jie skiriasi, kuo panasus, kas turi buti destoma vienoje ir kitoje pamokoje) ir aiskinti kokia tai nesamone, kokia neteisybe ir t.t.
Prie ko cia mokykla ir joje destomi pasirenkami dalykai - etika ir tikyba?
*

Ar jauciate, kad jus pati sau priestaraujate? Na Napoleono posakis,
"kad puolimas puikiausia ginyba" yra puikus, bet manau ne sioje vietoje. Nes...

Tuomet leiskite paklausti, kokiem autore temos kriterijams nusizenge?

Kalba gi eina apie mokykla, ir apie mokykloje destomu dalyku pasirinkima. Kaip supratau, sioje temoje aptariama ir pasekmes pasirinkus toki, ar anoki dalyka.
lillit
Dar viena, kuri neskaito KAS parašyta doh.gif .Visai NESIPUTOJU apie mokomųjų dalykų pasirinkimą. Kas ką nori, tas tą renkasi. Tik papasakojau atvejį, kada NEDUOTA teisė rinktis. Na ir sukilo moteriškės doh.gif lotuliukas.gif Juk aš nesmerkiu, kad jūs taip giliai tikinčios, tai kodėl man kabinėjat akis, nes norėjau, kad mano vaikas mokytųsi etikos, bet mums (beje, visai klasei) niekas neleido rinktis???
AuksoPieva
tik jau nevadinkit manęs "davatka", mielosios. Jei jau issakau nuomonę, kad vaikas turi turėti supratimą apie tai, kam reikalinga Komunija, tai jau tampu davatka?? Idomus požiūris, sakyčiau g.gif
Moonte
QUOTE(Abandon @ 2010 09 25, 10:39)
tik jau nevadinkit manęs "davatka", mielosios. Jei jau issakau nuomonę, kad vaikas turi turėti supratimą apie tai, kam reikalinga Komunija, tai jau tampu davatka?? Idomus požiūris, sakyčiau g.gif
*

O kas jus asmeniskai konkreciai vadina davatka. Jei jus save tapatinate su ja, tai jau jusu reikalas. Davatkiskas reiskinys gi katalikybeje yra norma t.y. viena sako, kita daro trecia galvoja. Katalikas kozna ryta sako "atleisk mums viespatie musu kaltes kaip mes atleidziame savo kaltininkams", o gyvenime artima savo gatavi saukste paskandinti, vaikus persekioti, kad jie nepraktikuoja tikejimo kaip "dauguma". O jei vaikas, vaiko tevai, nenori tureti ta vadinama religijos supratima is jusu lupu, ar kaip jus panasiai mastanciu, ar traktuojanciu komunijos svarba asmeniui? Jus tai galite suvokti, kad tevai turi teise pasirinkti, kas ir kaip gali mokyti vaika. Bet is ju atimamos tos teises, o jei ir neatimamos, tai davatkiska visuomene persekios ir traumuos ju vaika uz tevu pasirinkima.

As gi manau, kad jums (tai taikau jums asmensikai) patogu nematyti, vaidinti nesuvokiancia apie ka kalbama eina, tarytum tokio reiskinio neegzistuoja, tai kas parasyta temos autores ir kitu jai pritarianciu postuose. Bet del jusu pozicijos ir nenoro pirpazinti, kad tai egzistuoja, reiskinys nepraranda aktualumo. Itariu, kad jus erzina kalba, kad tikybos pamokos nera vieta diegti katalikybes dogmom, o tik skirtos praplesti vaiko akirati apie religijos paskirti, pagrindinius jos tikslus, principus. Neveltui tai yra alternatyva etikai, nes abiejose pamokose vaikai kalba apie morale, vieni apie baznytine, kiti apie pasauline. Jusu ziniai morales yra dvi rusys. Matyt yra sunku suprasti, kad mokykla yra vieta mokyti, o ne propaguoti kataliku tikejima, ypac kai tevams nebuvo pateikta jokia kita alternatyva. Skirtuma jauciate?
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 24, 16:25)
Ar jauciate, kad jus pati sau priestaraujate?
*

ne, bet gali apsviesti
QUOTE(Moonte @ 2010 09 24, 16:25)
Na Napoleono posakis,
"kad puolimas puikiausia ginyba" yra puikus, bet manau ne sioje vietoje. Nes...
*

tikrai taip, nes mano postas jau yra tik atsakas.
QUOTE(lillit @ 2010 09 24, 17:21)
Dar viena, kuri neskaito KAS parašyta doh.gif .Visai NESIPUTOJU apie mokomųjų dalykų pasirinkimą. Kas ką nori, tas tą renkasi. Tik papasakojau atvejį, kada NEDUOTA teisė rinktis. Na ir sukilo moteriškės doh.gif  lotuliukas.gif Juk aš nesmerkiu, kad jūs taip giliai tikinčios, tai kodėl man kabinėjat akis, nes norėjau, kad mano vaikas mokytųsi etikos, bet mums (beje, visai klasei) niekas neleido rinktis???
*

kas konkreciai is mokyklos personalo neleido vaikui pasirinkti, kuri dalyka is etikos ir tikybos jisai noretu lankyti.
QUOTE(Moonte @ 2010 09 25, 11:40)
Matyt yra sunku suprasti, kad mokykla yra vieta mokyti, o ne propaguoti kataliku tikejima, ypac kai tevams nebuvo pateikta jokia kita alternatyva. Skirtuma jauciate?
*

na turi jie ta teise pasirinkti ir mokykla ta pasirinkima sudaro. Kad ir kiek skaiciau parasytus postus, niekur neradau parasyta, kad mokykla/mokyklos personalas nesudare tevams ir vaikams galimybes pasirinkti.
Atvirksciai buvo tik melagingi kaltinimai, kad tevai numeta vaikus i tikybos pamokas, kad per jas vaikus paruostu pirmajai komunijai ir taip nusikratytu savo pareigu.
ernoja
Norint, kad klasėje būtų ir tikyba ir etika, reikia, kad grupėje būtų bent po 7, o mieste po 12, vaikų. http://www.smm.lt/ugdymas/docs/ugd_planai/BUP_komentarai.pdf Jei 7 vaikai nesusidaro, neleidžia organizuoti tų pamokų. Galima jungti klases, bet tik koncentro, t.y. 1-2, 3-4, 5-6 ir t.t. Taip kad visai nestebina, kad rinktis neleido, gal paprasčiausiai vaikų reikiamas skaičius nesusirinko. O yra ir mokyklų, kuriose primygtinai siūloma rinktis tik tikybą arba tik etiką.
Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 26, 20:18)
1. ne, bet gali apsviesti

2. tikrai taip, nes mano postas jau yra tik atsakas.

3. kas konkreciai is mokyklos personalo neleido vaikui pasirinkti, kuri dalyka is etikos ir tikybos jisai noretu lankyti.

na turi jie ta teise pasirinkti ir mokykla ta pasirinkima sudaro. Kad ir kiek skaiciau parasytus postus, niekur neradau parasyta, kad mokykla/mokyklos personalas nesudare tevams ir vaikams galimybes pasirinkti.
Atvirksciai buvo tik melagingi kaltinimai, kad tevai numeta vaikus i tikybos pamokas, kad per jas vaikus paruostu pirmajai komunijai ir taip nusikratytu savo pareigu.
*

1. Nematau prasmes apsvietineti zmogu, kuris nesuvokia kas yra logine seka t.y. negali teigninys priestarauti, argumentui.

2. Atsakas i ka, i tai ka neigiate ir nenorite pripazinti, nes tokia situacija jus tenkina ir nezeidzia jusu teisiu...

3. Tarkim, pavadutoja ponia Pimpinaite. Ka keicia konkretus zinojimas kas... Jus galite pagelbeti? Tuomet konkreciai pateikite savo rekvizitus, kad zmones, reikalui esant, galetu i jus kreiptis, zinoma, jei jus turite tokius igaliojimus spresti tokio pobudzio problemas. Siaip polemokos metu apie reiskini tokiu "patvirtinimu, zinojimu" nereikalaujama ypac tokio pobudzio forume kaip SM.

Ar jus abejojate oponento saziningumu, kad reikia irodymu. As pvz. tikiu visais.

4. Na taip. Tuomet klausimas kaip atidziai jus skaitote, kalba eina apie miestelius, kur yra viena vienintele mokykla. Is apylinkiu, geltonais autobusiukais, vaikus veza i jas. Tai dabar siulote vaika vezti dar toliau i kita miesteliuka? O tuomet kaip tevu teise, jie moka mokescius ir kodel privalo vezti vaikus i kita mokykla, ar tai neprimena susidorojima su kitaip mastanciu? Kai konstitucijoje parasyta, kad ji atitinka zmogaus laisviu konvencijos punktams. O ten juodai ant balto parasyta, kad zmogus turi teise i tikejima, reiksti savo mintis, poziuri.

Blogai skaitote tuomet, buvo tai parasyta, kad nesuteike, bet matyt, kiekvienas mato ka nori matyti, kas patogiau.

Sakot melagingai... As esu to liudininke, ar jus abejojate ir mano padorumu. Maciau, ir zinau ne viena seima, kai tevai neatlieka savo tikinciuju prievoles. Ar vel paprasysite sarasiuka pavardziu, ar pakaks zodzio?

Papildyta:
QUOTE(ernoja @ 2010 09 26, 22:41)
Norint, kad klasėje būtų ir tikyba ir etika, reikia, kad grupėje būtų bent po 7, o mieste po 12,  vaikų. http://www.smm.lt/ugdymas/docs/ugd_planai/BUP_komentarai.pdf Jei 7 vaikai nesusidaro, neleidžia organizuoti tų pamokų. Galima jungti klases, bet tik koncentro, t.y. 1-2, 3-4, 5-6 ir t.t.  Taip kad visai nestebina, kad rinktis neleido, gal paprasčiausiai vaikų reikiamas skaičius nesusirinko. O yra ir mokyklų, kuriose primygtinai siūloma rinktis tik tikybą arba tik etiką.
*

Butent, tame ir yra problema. Man asmeniskai nesvarbu apie ka eina kalba, apie tikyba, ar etika. Lygiai taip pat buciau nepatenkinta, kad etikos naudai budu atsisakyta tikybos pamoku, nes manau, kad zmogaus dvasiniai poreikiai turi buti privalomai tenkinami, zinoma, ne mazumos saskaita.
vaižgantė
Parinkau savo pirmokei tikybą, nes ketvirtoje klasėje, kaip ir brolius, leisiu prie pirmos komunijos, ir yra reikalavimas, kad vaikas 4 m būtų lankęs tikybos pamokas... Taigi kito pasirinkimo ir nėra.
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 27, 09:13)
3. Tarkim, pavadutoja ponia Pimpinaite. Ka keicia konkretus zinojimas kas... Jus galite pagelbeti? ......
4. Na taip. Tuomet klausimas kaip atidziai jus skaitote, kalba eina apie miestelius, kur yra viena vienintele mokykla.
*

pries pradedant kabinetis prie kitu, ar atidziai skaito, nepakenktu is pradziu paziuret i veidrodi

QUOTE(lillit @ 2010 09 22, 10:33)
kad vietinis kunigėlis neprileidžia prie komunijos tų vaikučių, kurie nelankė tikybos ir kas sekmadienį bažnyčios blink.gif . Visi nenorom buvom priversti rinktis tikybą verysad.gif .
*

na ir prie ko cia cia mokykla ir joje vykstantys uzsiemimai, jeigu nusprende kunigas? Lygiai taip pat prie ko cia miesteliai, kur yra vienintele mokykla?

QUOTE(Moonte @ 2010 09 27, 09:13)
Sakot melagingai... As esu to liudininke, ar jus abejojate ir mano padorumu. Maciau, ir zinau ne viena seima, kai tevai neatlieka savo tikinciuju prievoles. Ar vel paprasysite sarasiuka pavardziu, ar pakaks zodzio?
*

taip, melagingai - butu tiesa, nebutu reikeja pernai nuo rugsejo pabaigos iki geguzes pradzios vaikui lankyti uzsiemimu baznycioje, o man rupintis, kad nueitu, kad nepramiegotu, klausineti ir tikrinti ar suprato, kas buvo aiskinta, ar ismoko kas buvo uzduota, vazineti i tevu susitikimus su vienuole ir t.t., butu paprasciausiai uzteke mokykloje pasirinkti tikyba ir atsiputus laukti, kada cia fotoaparato nepamirsti i baznycia pasiimti.
lillit
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 27, 20:15)
pries pradedant kabinetis prie kitu, ar atidziai skaito, nepakenktu is pradziu paziuret i veidrodi

blink.gif
Papildyta:
na ir prie ko cia cia mokykla ir joje vykstantys uzsiemimai, jeigu nusprende kunigas? Lygiai taip pat prie ko cia miesteliai, kur yra vienintele mokykla?

Prie to, kad yra galimybė rinktis be teisės pasirinkti. Toks įspūdis, kad rašot tam, kad rašyti, visai neįsigilinus apie ką eina kalba doh.gif
Papildyta:
taip, melagingai - butu tiesa, nebutu reikeja pernai nuo rugsejo pabaigos iki geguzes pradzios vaikui lankyti uzsiemimu baznycioje, o man rupintis, kad nueitu, kad nepramiegotu, klausineti ir tikrinti ar suprato, kas buvo aiskinta, ar ismoko kas buvo uzduota, vazineti i tevu susitikimus su vienuole ir t.t., butu paprasciausiai uzteke mokykloje pasirinkti tikyba ir atsiputus laukti, kada cia fotoaparato nepamirsti i baznycia pasiimti.

O kai vaikas eina į mokyklą to nedarote??? g.gif Toks rūpestis atsiranda,tik kai vaikas ruošiamas Komunijai??? Kažkaip keista. Aš visa tai darau kasdien ir nelaikau to dideliu žygdarbiu bigsmile.gif
Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 27, 21:15)
1. pries pradedant kabinetis prie kitu, ar atidziai skaito, nepakenktu is pradziu paziuret i veidrodi

2. na ir prie ko cia cia mokykla ir joje vykstantys uzsiemimai, jeigu nusprende kunigas?

3. Lygiai taip pat prie ko cia miesteliai, kur yra vienintele mokykla?

*

1. I veidrodi ziuriu kasdiena, ir dabar nesenai ziurejau, dantis besivalydama, be pakitimu.

2. Pasikartosiu, kokia teise kunigas turi kistis i mokyklos gyvenima ir spresti? Mokykla yra valstybine istaiga, o ne baznycios filialas.

3. Rodos paaiskinau, o ir viena is cia oponuojanciu jums rase, kad gyvena mazame zemaitijos miestelyje. Na zinoma tai jums neargumentai.

4. Na matot, jus pasauli matuojate tik savo akiraciu, bet as jums pasakysiu didziule paslapti, kad pasaulis neapsiriboja vien jusu akiraciu. As labai dziaugiuosi, kad jus vazinejotes su vaiku i baznycia ir diegete jam savo tikejimo pradmenys. Tai jusu pasirinkimas, bet kaip minejau, mokykla nera baznycios filialas, o valstybine istaiga. O baznycia nedalyvauja valstybes valdyme yra atskirta, konstitucijoje viskas apie tai parasyta.

Vadinasi, visos meluoja, tik jus teisi. Vaizgante, kaip dristate meluoti, kad baznycia is jusu reikalauja tikybos pamoku mokykloje lankyma, privalomai 4 metus.
Erszebeth
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 27, 17:05)
Parinkau savo pirmokei tikybą, nes ketvirtoje klasėje, kaip ir brolius, leisiu prie pirmos komunijos, ir yra reikalavimas, kad vaikas 4 m būtų lankęs tikybos pamokas... Taigi kito pasirinkimo ir nėra.
*

Nieko sau reikalavimas unsure.gif Mano dukra visada (išskyrus pirmoje klasėje) lankė etiką, bet be jokių problemų priėjo pirmos komunijos. Juk bet kuriuo atveju ruošdamasi komunijai visus metus vaikščiojo į pamokėles bažnyčioje. Ar pas jus, jeigu vaikas lanko tikybą, nereikia lankyti tų bažnytinių užsiėmimų?
Bekasė
QUOTE(lillit @ 2010 09 27, 21:57)
O kai vaikas  eina į mokyklą to nedarote??? g.gif Toks rūpestis atsiranda,tik kai vaikas ruošiamas Komunijai??? Kažkaip keista. Aš visa tai darau kasdien ir nelaikau to dideliu žygdarbiu bigsmile.gif
*

tai, kad buvo komentaras mestas, kad numeti vaika i tikybos pamokos ir viskas tavo atsakomybe/pareigos/darbas tuo pasibaigia

QUOTE(Moonte @ 2010 09 27, 22:55)
2. Pasikartosiu, kokia teise kunigas turi kistis i mokyklos gyvenima ir spresti? Mokykla yra valstybine istaiga, o ne baznycios filialas.
*

o kaip jisai i mokyklos gyvenima kisasi, jeigu apsisprendzia tevai?
Ne kunigas nurodo, kad va mokykloje ismetate etika ir visi keliauja i tikyba, o tevai paklauso, kur kas ka veblena ir pasirenka.
Kurioje vietoje cia mokykla kalta, kad kazkokia persona visiskai nesusijusi su mokykla (kunigas) "grasina/santazuoja/vercia" ( neilenda i galva greitai taiklus apibudinimas), o tevai tam pasiduoda?

3. Rodos paaiskinau, o ir viena is cia oponuojanciu jums rase, kad gyvena mazame zemaitijos miestelyje. Na zinoma tai jums neargumentai.
*

na vis tiek nesuprantu, prie ko mokykla ( vienintele ar ne) , jeigu "terorizuoja" baznycia ( jos atstovas) ir butent JA pakeisti reiketu.

Vaizgante, kaip dristate meluoti, kad baznycia is jusu reikalauja tikybos pamoku mokykloje lankyma, privalomai 4 metus.
*

na jau nereikia perfrazuoti zodziu - buvo replika, kad tevai numeta vaikus i tikyba, kad nereiketu komunijai ruosti. T.y. kad TIK TIKYBOS pamoku uztenka, kad vaikas geguzes ar birzelio menesi baznycioje iskilmingai priimtu pirma komunija.
Patrika
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 28, 12:38)
o kaip jisai i mokyklos gyvenima kisasi, jeigu apsisprendzia tevai?
Ne kunigas nurodo, kad va mokykloje ismetate etika ir visi keliauja i tikyba, o tevai paklauso, kur kas ka veblena ir pasirenka.
Kurioje vietoje cia mokykla kalta, kad kazkokia persona visiskai nesusijusi su mokykla (kunigas)  "grasina/santazuoja/vercia" ( neilenda i galva greitai taiklus apibudinimas), o  tevai tam pasiduoda?
*

na cia ziuriu kaip su sakem pries traukini. bigsmile.gif
Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 28, 11:38)
2. o kaip jisai i mokyklos gyvenima kisasi, jeigu apsisprendzia tevai?

1. Kurioje vietoje cia mokykla kalta, kad kazkokia persona visiskai nesusijusi su mokykla (kunigas)   "grasina/santazuoja/vercia" ( neilenda i galva greitai taiklus apibudinimas), o  tevai tam pasiduoda?

2. na vis tiek nesuprantu, prie ko mokykla ( vienintele ar ne) , jeigu "terorizuoja" baznycia ( jos atstovas) ir butent JA pakeisti reiketu.

3. na jau nereikia perfrazuoti zodziu - buvo replika, kad tevai numeta vaikus i tikyba, kad nereiketu komunijai ruosti. T.y. kad TIK TIKYBOS pamoku uztenka, kad vaikas geguzes ar birzelio menesi baznycioje iskilmingai priimtu pirma komunija.
*

1. Santazu, Bekase, santazu. Nelankys vaikas tikybos pamoku 4 metus, komunija matys kaip savo ausis (atleiskite Vaizgante, kad jusu pavyzdziu argumetntuoju, bet jis puiki iliustracija situacija). Ar tarkim, itakoti mazojo miestelio tikinciuju benruomene, kad vaikus reikia leisti i tikybos pamokas, o ne i etikos. Ir vel bandysite aiskinti, kad taip nera, nes tai melas, pramanas...

2. Tai sakot baznycia pakeisti reikia, ar tikejima? Idomiai cia butu, hipotetiskai pakeistu zmogus tikejima i musulmonu, manyciau, tai prilygtu bombos sprogimui, manot, jo gyvenimas miestelyje palengvetu... Na zmogus nors ir tikintis gali i baznycia neeiti, nors manyciau baznycios pareiga ganyti savo aveles, ne persekioti, bet ka daryti su davatkom, kuios vaika moraliskai traumuoja. Itariu, vadovaujantis jusu pozicija zmones turi mesti ir savo namus, kad nesimaisytu didziai tikintiems po kojomis. Grazu ir puiku, sunaikinti visus kas ne su mumis.

3. Jus drasiai galite teigti, kad to nebuna?
Visu pirma, grizkime i pradzia, kad viena is komentuojaciu pasidalino mintimis, kad etika tevai privalo diegti namie, o ne mokykloje. I ka as parasiau, kad etika yra mokslas, nereikia painioti su kultura (replika kuria komentavau yra pateikta).

Ir vel pasikartosiu, kad mano manymu, per tikybos pamokas negali buti kalbama vien apie katalikybe, tikybos pamokos privalo plesti vaiku akirati t.y. jie turi buti supazindinti su visomis oficialiomis religijomis, ju pagrindinem gairem, skirtumais. Vaikams turi buti pateiktas baznytines morales normos, lygiai taip pat kaip ir kitiems vaikam, etikos pamokos metu, pateikiamos pasaulietiskos morales. Bet deja, musu tikybos mokytojai yra marionetes, valdomi kataliku baznycios, kuriu deka baznycia gali santazuoti tevus, bet ne plesti vaikui akirati. As mielai leisciau vaika i pazintines tikybos pamokas, bet ne i smegenu plovimo sesijas, kur nera kitokios alternatyvos apart kataliku, tarytum sis tikejimas vienintelis pasaulyje.
sena niekšė
atsilikau nuo diskusijos ir toks vaizdas kad... grybai kažkokie blink.gif
kažkokie kunigėliai ar bobulytės savivaliauja mokyklose, o mokyklų bendruomenės ir tėvukai bijo žodį pasakyt kad savo teises apgintų g.gif
Moonte
QUOTE(sena niekšė @ 2010 09 28, 17:20)
atsilikau nuo diskusijos ir toks vaizdas kad... grybai kažkokie  blink.gif
kažkokie kunigėliai ar bobulytės savivaliauja mokyklose, o mokyklų bendruomenės ir tėvukai bijo žodį pasakyt kad savo teises apgintų  g.gif
*

Jus rimtai? Jus turite tiek galios, kad eiti pries viso miestelio, baznycios bendruomenes opinija? O kaip vaikas, juk kiti vaikai ji itakos. Ar mazai dvasinio smurto musu mokykloje? Baisu tai, kad tai inspiruoja zmones, skelbiantys Dievo zodi.
sena niekšė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 28, 17:34)
Jus rimtai? Jus turite tiek galios, kad eiti pries viso miestelio, baznycios bendruomenes opinija? O kaip vaikas, juk kiti vaikai ji itakos. Ar mazai dvasinio smurto musu mokykloje? Baisu tai, kad tai inspiruoja zmones, skelbiantys Dievo zodi.
*

tiesą sakant, tai neįsivaizduoju.
bet... žmonės turi TEISES. o jeigu taip visi tylės, bijos, nenorės būt išskirtiniais, nu tai visi ir kentės nuo kažkieno savivalės.
nebijokit, atsirastų toj klasėj koks nors musulmonas tėvukas ir tuoj pasiųstų tą kunigėlį ar bobulytę... po angelų dry.gif
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 28, 16:38)
.....
*

bet vis tiek savo poste nesugebejai atsakyti, kuo mokykla kalta ar kuo jinai nesudaro salygu tevams rinktis?
Vienas kazka veblena, antras paklauso, o kaltina trecia, kuris visai su tuo nesusisijes.

Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 28, 21:24)
bet vis tiek savo poste nesugebejai atsakyti, kuo mokykla kalta ar kuo jinai nesudaro salygu tevams rinktis?
Vienas kazka veblena, antras paklauso, o kaltina trecia, kuris visai su tuo nesusisijes.
*

Pradziai, idemiai skaitykite oponentu postus. Tuomet bus viskas aisku.

Dar karta aiskinu.
1. Atsakykite i klausima: Kaip galima pasirinkti jei nera alternatyvos?
2. Keisti mokykla, velgi nera alternatyvos miestelyje yra tik viena mokykla.
3. Nepamirskite spaudima baznytines bendruomenes.

Didzioji dalis tevu pasidave spaudimui. Todel skaitykite ernojos nuoroda, tai irgi praplecia akirati ir paaiskina situacija.

Zmoniu laisviu teises buvo sutryptos.

Sekmes gilintis 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 28, 22:07)
Pradziai, idemiai skaitykite oponentu postus. Tuomet bus viskas aisku.

Dar karta aiskinu.
1. Atsakykite i klausima: Kaip galima pasirinkti jei nera alternatyvos?
2. Keisti mokykla, velgi nera alternatyvos miestelyje yra tik viena mokykla.
3. Nepamirskite spaudima baznytines bendruomenes.

Didzioji dalis tevu pasidave spaudimui. Todel skaitykite ernojos nuoroda, tai irgi praplecia akirati ir paaiskina situacija.

Zmoniu laisviu teises buvo sutryptos.

Sekmes gilintis  4u.gif
*

skaiciau ,neaisku. Ir is paaiskinimo nera aisku, nes akcentus dedi ne tenai, kur yra klausiama.

1. Mokykla teikia pasirinkima is tikybos ir etikos. Tevai prisiklause kazkieno veblenimu renkasi tikyba ir plysauja, kad yra priversti, neturi alternatyvos. Kokios alternatyvos nesuteike jiems MOKYKLA
2. velgi, o kam keisti mokykla, jeigu PROBLEMA sudaro ne ji?
3. na cia galima ilgai ir nuobodziai diskutuoti.

as pilnai sutinku, kad baznycia ( ar kai kurie jos atstovai) bando manipuliuoti, kisa nosi tenais, kur jiems gal ir nederetu ( cia vel gi diskusiju klausimas - buvo panasi tema ir nuomones skyresi pasisakanciu). Bet prie ko cia yra MOKYKLA. Jinai ka turi pradeti nurodineti tam kunigui, atsisakyti renkti tikybos klausimus. Kodel uz baznycios bandyma santazuoti zmones yra kaltinama ne baznycia, o mokykla? Kodel tevai pasiduoda santazui ir pasirenka atpirkimo oziu visai su tuo santazu nesusijusia institucija, kuri negali niekaip itakoti situacijos?
Man sitas aspetas nu niekaip neaiskus.
Moonte
1. O baznytkaimio mokytojai yra kita respublika, jie nepriklauso tikinciuju bendruomenei?

2. Man idomiai skamba, mokyklos administracija yra kalta, kad nedrausmina dvasininka, bandanti ju saskaita manipuliuoti tikinciaisiai. Kai jie, mokytojai, nes yra tikintieji yra taip pat manipuliuojami dvasininko, nes yra tos pacios bendruomenes nariai.

3. Prasau pavyzdeli, jei nesunku, kaip galima sudrausminti dvasininka, kai esi nuo jo priklausomas, jei esi tikintis zmogus.

4. Na baisiai patiko oziai thumbup.gif Pasirodo mokykla pati vercia vaikus 4 m lankyti tikybos pamokas, kad veliau butu atliktos baznytines apeigos. Vot svolociai pedagogai, pasirodo santazuoja vargsele baznycia.

Jus man pasakykit, koki motyva mokykla turi taip elgtis?
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 14:21)
Jus man pasakykit, koki motyva mokykla turi taip elgtis?
*

gal gali paaiskinti koki mokyklos motyva ar elgesi turi omeny?
Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 29, 14:59)
gal gali paaiskinti koki mokyklos motyva ar elgesi turi omeny?
*

Kas mokyklai is to, kad vaikam lankantiems 4 metus tokybos pamokas bus atliktos baznytines apeigos?

Koks yra motyvas?
vaižgantė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 27, 21:55)

Vadinasi, visos meluoja, tik jus teisi. Vaizgante, kaip dristate meluoti, kad baznycia is jusu reikalauja tikybos pamoku mokykloje lankyma, privalomai 4 metus.
*

blink.gif
Mano du sūnūs jau priėję prie pirmos komunijos, liko dukra. Skelbime, kuris kabinamas prie bažnyčios, būna aiškiai parašoma, kad ruoštis pirmai komunijai gali tik vaikai, kurie mokykloje lankė tikybos pamokas. Apsirikau dėl skaičiaus- trejus metus. Kai nešiau abu kartus dokumentus, manęs katechetė abu kartus klausė to paties- ar vaikas lankė tikybos pamokas.
Moonte
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 29, 18:26)
blink.gif
Mano du sūnūs jau priėję prie pirmos komunijos, liko dukra. Skelbime, kuris kabinamas prie bažnyčios, būna aiškiai parašoma, kad ruoštis pirmai komunijai gali tik vaikai, kurie mokykloje lankė tikybos pamokas. Apsirikau dėl skaičiaus- trejus metus. Kai nešiau abu kartus dokumentus, manęs katechetė abu kartus klausė to paties- ar vaikas lankė tikybos pamokas.
*

Vaizgante, as tikiu jumis 4u.gif Cia siaip, daugiau skirta zmogui, kuris teigia, kad oponentai meluoja, neva to nera.
Patrika
QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 29, 19:26)
blink.gif
. Apsirikau dėl skaičiaus- trejus metus. Kai nešiau abu kartus dokumentus, manęs katechetė abu kartus klausė to paties- ar vaikas lankė tikybos pamokas.
*

Mano dukra lanke tikyba du metus. Siais metais pervedziau i etika,nes nu nepatiko jai labai ir girdejau,kad prasta mokytoja ,nemoka sudomint ,na zodziu... Klausimas stai koks iskilo...vadinas,taip iseina,mes galim pamirst apie komunija??? kaip ir netekom teises... blink.gif
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 15:20)
Kas mokyklai is to, kad vaikam lankantiems 4 metus tokybos pamokas bus atliktos baznytines apeigos?
Koks yra motyvas?
*

1. o kodel mokyklai turetu buti nauda, kad vaikai kazkur uz mokyklos ribu, po papildomu mokslu ir ziniu ivertinimo gaus kazka kas svarbu vaikams/vaiku tevams.
2. jeigu jau kyla klausimas, kokia nauda mokyklai, tai man idomu, kaip mokykla vercia vaikus rinktis tikybos pamokas ar siekti baznytiniu sakramentu

QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 18:33)
Vaizgante, as tikiu jumis  4u.gif  Cia siaip, daugiau skirta zmogui, kuris teigia, kad oponentai meluoja, neva to nera.
*

na meluoja - neuzteko vaiko vesti i tikybos pamokas, kad butu prileistas prie pirmo komunijos.

QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 29, 18:26)
blink.gif
*

pas mus tokio reikalavimo nebuvo. Buvo skelbimas, kad tokia ir tokia diena teveliai, kurie nori, kad ju vaikai butu ruosiami pirmai komunijai turi dalyvauti susirinkime. Jo metu buvo isvardinta kokie reikalavimai yra keliami, kada vyks uzsiemimai, ka reikia tureti uzsiemimams ir t.t.
Moonte
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 29, 21:26)
1. o kodel mokyklai turetu buti nauda, kad vaikai kazkur uz mokyklos ribu, po papildomu mokslu ir ziniu ivertinimo gaus kazka kas svarbu vaikams/vaiku tevams.
2. jeigu jau kyla klausimas, kokia nauda mokyklai, tai man idomu, kaip mokykla vercia vaikus rinktis tikybos pamokas ar siekti baznytiniu sakramentu

3. na meluoja - neuzteko vaiko vesti i tikybos pamokas, kad butu prileistas prie pirmo komunijos.

4. pas mus tokio reikalavimo nebuvo. Buvo skelbimas, kad  tokia ir tokia diena teveliai, kurie nori, kad ju vaikai butu ruosiami pirmai komunijai turi dalyvauti susirinkime. Jo metu buvo isvardinta  kokie reikalavimai yra keliami, kada vyks uzsiemimai, ka reikia tureti uzsiemimams ir t.t.
*

1. Kai vyksta tyrimas, visuomet uzduodamas toks klausimas, tuomet suvoki kas suinteresuotas, kas itakoja, kas turi nauda.

2. KOdel kyla klausimas parasiau virsuje. As nemanau, kad mokykla yra susidomejusi, ja itakoja baznycia.

Kaip zmones verciami daryti toki pasirinkima jau rasiau, skaitykite postus, tiesa pasakius kiekvienam mano poste apie tai parasyta, kartotis jau nesinori, greit pradesiu kopinti savo pasisakymus, bet matyt jums patogu nesuprasti.

3. As vis mastau, ar reikia suaugusiam zmogui viesai aiskinti elementarias kulturos taisykles, kad oponenta reikia gerbti. Viesai mesti kaltinimus jog zmogus meluoja, dar kai pats nevelnio nezinai, svelniai tariant...

Pasikartosiu dar karta, jusu, jusu pazistamu gyvenimaska patirtis, nera kriterijus matuoti kitu zmoniu gyvenimiska tiesa. As per savo gyvenima nesutikau nei vieno pedofilo, bet neneigiu, kad tokie yra. Niekas man nedovanojo edelveiso, bet tai nereiskia, kad Alpiu kalnuose jie nezydi. Negalima viska matuoti savo supratimu. Tai riboja akirati.

4. Dabar anot jusu as galeciau parasyti, kad jus meluojate, nes pas mus buvo priesingai. Susirinkimo nebuvo. Tai dabar kuri meluoja?

Zinoma, si situacija hipotetiska, bet manau, jums reiketu isesti i tas pacias roges i kurias kitas sodinate, kad pajaustumete ka jos jaucia, kai abejojama ju padorumu.

vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 29, 20:26)

na meluoja - neuzteko vaiko vesti i tikybos pamokas, kad butu prileistas prie pirmo komunijos.

*

Ir vis vien vaižgantė meluoja? blink.gif
Pirmajai komunijai vaikai ruošiami bažnyčioje, o ne mokykloje. Kažkada ruošdavo mokykloje, dabar- nebe. Suprantu, kodėl yra reikalaujama, kad vaikas lankytų tikybą- jis ateina jau kažkiek pasiruošęs.
Mano septintokas ir devintokas ir toliau lanko tikybos pamokas, nes jie taip nori.
Bekasė
QUOTE(Moonte @ 2010 09 29, 22:04)
1. Kai vyksta tyrimas, visuomet uzduodamas toks klausimas, tuomet suvoki kas suinteresuotas, kas itakoja, kas turi nauda.
*

nesupratau, cia koksai tyrimas vyksta?
2. KOdel kyla klausimas parasiau virsuje. As nemanau, kad mokykla yra susidomejusi, ja itakoja baznycia.
*

na dar karta klausiu. Kokio pasirinkimo mokykla neduoda? Yra pasirenkamas dorinio ugdymo dalykas - tikyba ir etika. Tevai geguzes men ar rugesjo pradzioje turi nurodyti, kuri dalyka, ju vaikas lankys. Pagal tevu pasirinkima mokykla derina tvarkarasti, mokytoju veikla ir t.t. Ar pasirinkimo ribojimu tu vadini tai, kad yra nustatytas reikalavimas, koks minimalus vaiku skaicius turi pasirinkti pasirenkamaji dalyka, kad vyktu to dalyko pamokos?
Ir kaip mokykla ( ne tevus, kurie daro sprendima, ka lankys ju vaikas o konkreciai mokykla kaip institucija) itakoja baznycia?

Pasikartosiu dar karta, jusu, jusu pazistamu gyvenimaska patirtis, nera kriterijus matuoti kitu zmoniu gyvenimiska tiesa. As per savo gyvenima nesutikau nei vieno pedofilo, bet neneigiu, kad tokie yra. Niekas man nedovanojo edelveiso, bet tai nereiskia, kad Alpiu kalnuose jie nezydi.
*

galiu priminti logikos desni ( keista kad nezinai) - norint teigini irodyti pavyzdziu neuztenka - tai turi buti pagrista ( sprendimas, kuris remiasi viena is kitos isplaukianciomis isvadomis, aksiomomis, anksciau irodytais teiginiais ir t.t.)
Norint teigini paneigti - uztenka pavyzdzio. Todel pilnai galiu sakyti ( jeigu tau taip bus maloniau), kad teigininys, jog tevai vesdami vaika i tikyba nusimeta nuo saves pareiga ruosti vaika pirmajai komunijai yra melagingas ( man tai tolygu, kad asmuo ji pateikes meluoja), nes konretus pavyzdys irodo, kad taip nera.

QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 30, 11:53)
Ir vis vien vaižgantė meluoja?  blink.gif
*

Meluoja ne Vaizgante, o persona, kuri teige, kad tevai leidziantis vaikus i tikyba nusimeta nuo savo peciu atsakomybe paruosti vaika pirmajai komunijai.

QUOTE(vaižgantė @ 2010 09 30, 11:53)
Pirmajai komunijai vaikai ruošiami bažnyčioje, o ne mokykloje. Kažkada ruošdavo mokykloje, dabar- nebe. Suprantu, kodėl yra reikalaujama, kad vaikas lankytų tikybą- jis ateina jau kažkiek pasiruošęs.
*

o cia kada ruosdavo pirmajai komunijai mokykloje?
Reikalvimas kaip ir logiskas, bet pas mus tokio nebuvo. Bet jeigu jisai ir yra - tai kuo su tokiu reikalavimu yra susijusi mokykla?
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2010 09 30, 21:01)

o cia kada ruosdavo  pirmajai komunijai mokykloje?

*

Tada, kai toks mokomasis dalykas atsirado mokykloje. mirksiukas.gif
Moonte
Bekase, jusu argumentai baisiai alogiski, man su jumis diskusija primena, kaip aklam, ar kurciam reikia ka parodyti, papasakoti. Jei jus nenorite girdeti, isiklausyti (siuo atveju isiskaityti), zmones jums pasakoja savo gyvenimo problemas, o jus jiem i akis, savo kieta argumenta "meluojat", tas jusu nuostabausis argumentas, "man taip nebuvo". Taigi, jusu gyvenimo patirtis yra vertybe ir turi buti argumentu, kito zmogaus problemos, gyvenimo patirtis yra melas. Dvigubi standartai. Kita vertus, kiekvienas zmogus vadovaujasi pagal save, gal melas nelabai jums yra svetimas, kad manote jog kiti meluoja. Diskusijoje as neabejoju oponentu tiesa, as tikiu, net tai ka jus rasote. Kazkodel man jusu tiesa netrukdo, suvokti, kad ir kitiems gali buti kitaip.

Pasitraukiu is diskusijos, nes nematau prasmes diskutuoti su zmogumi, kuris laiko kitu zmoniu argumentus niekiniais, nes nesutampa su jusu pasauleziura, oponentus, kurie neitelpa i jusu standartini rema, vadina sukciais melagiais.
uneja
atleiskit mergaites, bet gal jau baikit g.gif

mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?) ax.gif
juraga
QUOTE(jaginta @ 2010 10 01, 10:18)
mano mergaite pradejo lankyti etika, tai pasirodo is 20 vaiku tik 3 eina i etika (tai gal mes suklydom pasirinkdami ?)  ax.gif
*

Nesuklydot, renkatės juk pagal save, o ne pagal dukros klasiokų tėvų pažiūras.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.