QUOTE(LinaP @ 2010 04 28, 19:22) Taurelės 2 dydis juk kaip tik esant gausioms mėnesinėms. Pagal informaciją čia galima lengvai paskaičiuoti, kiek kartų gali tekti pasikeisti taurelę. Net esant ekstremaliai gausioms, per parą išbėga 80 ml. 2 dydžio taurelėje telpa 30 ml  Neaišku kas ir kaip suskaičiavo, bet pas mane 80 ml išbėga per 4 val.  Iš kur žinau? Nes turiu m.taurelę  Lunette 2 dydį. Be higieninio paketo deja vistiek neapseinu tik žinoma jų sunaudoju 10 kart mažiau  Paguoda viena, kad tas baisumas trunka vos pusdienį ir taurelę daug geriau nei tamponai. Truputį darbe užsidirbau ir pajutau kaip taurelė persipyldė ir prabėgo, bet ne bėda nes paketas apsaugojo, tada greit į WC ir susitvarkiau, o be taurelės garantuotai jau bučiau su raudona sėdynę darbę
QUOTE(Jofky @ 2010 05 17, 20:21) Neaišku kas ir kaip suskaičiavo, bet pas mane 80 ml išbėga per 4 val.  Iš kur žinau? Nes turiu m.taurelę  Lunette 2 dydį. Be higieninio paketo deja vistiek neapseinu tik žinoma jų sunaudoju 10 kart mažiau  Paguoda viena, kad tas baisumas trunka vos pusdienį ir taurelę daug geriau nei tamponai. Truputį darbe užsidirbau ir pajutau kaip taurelė persipyldė ir prabėgo, bet ne bėda nes paketas apsaugojo, tada greit į WC ir susitvarkiau, o be taurelės garantuotai jau bučiau su raudona sėdynę darbę  Aš pati ginekologės klausiau, kiek yra "gausios mėnesinės", tai man sakė, kad labai labai gausios yra apie 100 ml per parą, na ir aišku, paskaičiavimus dar radau internete
QUOTE(LinaP @ 2010 05 18, 10:06) Aš pati ginekologės klausiau, kiek yra "gausios mėnesinės", tai man sakė, kad labai labai gausios yra apie 100 ml per parą, na ir aišku, paskaičiavimus dar radau internete  Aš supratau kad ne pati skaičiavai, o taip yra rašoma  Tik norėjau pasakyt kad daug kas neatitinka tikrovės, kaip ir pagal vadovėlius mirtinas kiekis alkoholio kraujyje promilėmis, teoriškai turi būt žmogus miręs, o praktiškai jis gyvas, vaikšto, kalba ir dar vairuoja  O savo problemą dar žadu bandyt spręst su spirale Mirena, bet tai kita tema
QUOTE(Jofky @ 2010 05 18, 09:19) Aš supratau kad ne pati skaičiavai, o taip yra rašoma  Tik norėjau pasakyt kad daug kas neatitinka tikrovės, kaip ir pagal vadovėlius mirtinas kiekis alkoholio kraujyje promilėmis, teoriškai turi būt žmogus miręs, o praktiškai jis gyvas, vaikšto, kalba ir dar vairuoja  O savo problemą dar žadu bandyt spręst su spirale Mirena, bet tai kita tema  Sutinku su tavimi, teorija ir praktika kartais skiriasi  Tu iš savo patirties sakai, vadinasi žinai. Aš kadangi ginekologės klausiau, tai nebuvau linkus labai abejoti... bet tu teisi ir ačiū už informaciją
ruoniniene
2010 05 21, 12:54
Sveikos dar karta! O tai niekas ir nepasidalino patirtim, ka daryt, kai slysta taurele issiimant. Negaliu sugraibyt jos. Tikiu, kad tokia problema ne man vienai, tai butu puiku koks nors komentaras. Aciu!
QUOTE(ruoniniene @ 2010 05 21, 13:54) Sveikos dar karta! O tai niekas ir nepasidalino patirtim, ka daryt, kai slysta taurele issiimant. Negaliu sugraibyt jos. Tikiu, kad tokia problema ne man vienai, tai butu puiku koks nors komentaras. Aciu! Tik išbandžiau pirmą kartą ją pilnai per visas mėnesines. Pastebėjimas toks, kuo mažiau kraujuoji, tuo sunkiau išimti taurelę. O pas mane m gausios, taigi būdavo tik timp už uodegytės ir ji jau delne  O jau prieš pabaigą mėnesinių tai už uodegytės patempus nėjo išimt, sakyčiau slydymo trūko, tai tada truputį reik aukščiau užčiuopti ją ir truputį suspausti, tada ir išsiima ji. Dar galima truputi ir pačiau pastumti, na kaip per gimdymą tik daug daug švelniau
ruoniniene
2010 05 21, 15:37
QUOTE(Jofky @ 2010 05 21, 16:11) Tik išbandžiau pirmą kartą ją pilnai per visas mėnesines. Pastebėjimas toks, kuo mažiau kraujuoji, tuo sunkiau išimti taurelę. O pas mane m gausios, taigi būdavo tik timp už uodegytės ir ji jau delne  O jau prieš pabaigą mėnesinių tai už uodegytės patempus nėjo išimt, sakyčiau slydymo trūko, tai tada truputį reik aukščiau užčiuopti ją ir truputį suspausti, tada ir išsiima ji. Dar galima truputi ir pačiau pastumti, na kaip per gimdymą tik daug daug švelniau  Atsiprasau, kad as cia taip intymiai, bet ar Jums taureles isore buna susitepusi? Na, nes mano mm nera tragiskai gausios, bet taurele tai buna slapia ir turbut todel slysta...
QUOTE(ruoniniene @ 2010 05 21, 16:37) Atsiprasau, kad as cia taip intymiai, bet ar Jums taureles isore buna susitepusi? Na, nes mano mm nera tragiskai gausios, bet taurele tai buna slapia ir turbut todel slysta... Taip, išorė susitepusi, manau prie gausiu ir normaliu mm kitaip ir būt negali, turint omeny jeigu nėra galimybės labai kruopščiau apsiprausti
Labutis visoms,
O nuo kokio amziaus ta taurele galima naudoti , mano dukrai tik 12 , puse metu kaip men. prasideje , baigia mane is proto isvaryt ir baisiai jos gaila , kiekvienasyk namie palieku , neleidziu i mokykla , nes siaubas kokios gausios , paskutini syki pirkau pampersus vaikams iki 15 metu amziaus kurie turi problemu su pusle , tai bent jau nereikejo tiek skalbti , nes po praeitu menesiniu jos , tai nespejau demiu valyti ir ranksluoscius tiesiau ir pati dejau jai iklotus , ivairiu dydziu , bet nieks nepadeda , tai dabar svarstau sau lunette uzsisakyt ir galvoju , idomu ar jai verta pabandyt ? Sian susibariau su gyd. pas ginekologa siuntimo neduoda , vos ne prievarta vercia man jai kontraceptikus girdyt , norejau kad israsytu kontraceptikus kurie pareguliuoja kraujavima (girdejau kad menopauzes metu tokius priraso , bet aisku negavau , prirase tik laikinu kurie menesines trim sav. nukels ) Man tai baisu ir pagalvoti , kad nuo 12 metu (ka tik sueje) jau nori kad istisai vaikas kontraceptikus rytu , vietoj to kad pasigilintu ir paziuretu gal kokia kita priezastis tam ...
Bet grizus prie esmes (atleiskit kad ne itema , pikta esu , o ner kam issiliet) ar galima nuo 12 metu lunette naudoti ?
susidomejusi
2010 06 16, 16:50
QUOTE(smb @ 2010 06 16, 16:37) Labutis visoms, O nuo kokio amziaus ta taurele galima naudoti , mano dukrai tik 12 , puse metu kaip men. prasideje , baigia mane is proto isvaryt ir baisiai jos gaila , kiekvienasyk namie palieku , neleidziu i mokykla , nes siaubas kokios gausios , paskutini syki pirkau pampersus vaikams iki 15 metu amziaus kurie turi problemu su pusle , tai bent jau nereikejo tiek skalbti , nes po praeitu menesiniu jos , tai nespejau demiu valyti ir ranksluoscius tiesiau ir pati dejau jai iklotus , ivairiu dydziu , bet nieks nepadeda , tai dabar svarstau sau lunette uzsisakyt ir galvoju , idomu ar jai verta pabandyt ? Sian susibariau su gyd. pas ginekologa siuntimo neduoda , vos ne prievarta vercia man jai kontraceptikus girdyt , norejau kad israsytu kontraceptikus kurie pareguliuoja kraujavima (girdejau kad menopauzes metu tokius priraso , bet aisku negavau , prirase tik laikinu kurie menesines trim sav. nukels ) Man tai baisu ir pagalvoti , kad nuo 12 metu (ka tik sueje) jau nori kad istisai vaikas kontraceptikus rytu , vietoj to kad pasigilintu ir paziuretu gal kokia kita priezastis tam ... Bet grizus prie esmes (atleiskit kad ne itema , pikta esu , o ner kam issiliet) ar galima nuo 12 metu lunette naudoti ? na del lunette - jau cia kazkas rase - daiktas nera labai mazas, tad tikriausiai bus pazeista mergystes plevele....
as.feja
2010 06 16, 17:04
QUOTE(susidomejusi @ 2010 06 16, 16:50) na del lunette - jau cia kazkas rase - daiktas nera labai mazas, tad tikriausiai bus pazeista mergystes plevele....  Nors Lunette instrukcijoj parasyta, kad gali ir mergaites naudot, bet labai galimas daiktas, jog taurele pazeis mergystes pleve...
vikondrija
2010 06 16, 20:27
SMB, užjaučiu Jus ir Jūsų dukterį. Kai toks amžius ir jau tokios problemos - tikrai turėtų būti nelengva. Jei šeimos gydytoja atsisako padėti, ieškokite kitų būdų, kaip padėti dukteriai. Galbūt apsilankykite pas privatų gydytoją - "supermamose" tikrai išsirinksite, kur apsilankyti. Su taurele neskubėkite. Ką tik pati pradėjau ją naudoti, tačiau įsidėti ir išsiimti ją tikrai nelengva. Be to, mergaitei tai padaryti bus dar sunkiau. Na, nebent neliktų kitų variantų, ir ji pati apsispręstų... Linkiu Jums daug sėkmės, ištvermės ir stiprybės!
Labutis, aciu uz nuosirduma , na tame ir problema kad , as ne lt , o olandijoje ir gyd.neduoda siuntimo , tai bandysiu ieskoti kur cia butu galima privaciai nueiti , nes man jos tikrai labai gaila, o ta taurele tai galvoju gal nebegs taip pro sonus... ech...
QUOTE(smb @ 2010 06 16, 21:38) Labutis, aciu uz nuosirduma , na tame ir problema kad , as ne lt , o olandijoje ir gyd.neduoda siuntimo , tai bandysiu ieskoti kur cia butu galima privaciai nueiti , nes man jos tikrai labai gaila, o ta taurele tai galvoju gal nebegs taip pro sonus... ech...  Tikrai ne manau kad jums padės Lunette. Aš turiu gausias, tai reik kas valandą bėgti tvarkytis. Varginantis reikalas, bet vis geriau nei pro šonus bėgtu. o svarbiausia ji dar jaunutė, nesantikiaujanti ir negimdžiusi. Jai bus ne tik sudėtinga, bet manau ir skausminga. Ir dar, iš mano praktikos: Jeigu norit ramiai miegot per tas dienas, yra vaistinėse (LT tikrai yra) pirkti gulintiems ligoniams skirtos sauskelnės (suaugusiems). Jos turi dydžius. Jos atrodo ir maunasi kaip kelnaitės, nesalofaninės, oda nešunta su jomis, sugeria daug. O kad butu labiau abgludusios ir butų galima nakti vartytis kaip nori, ant viršaus apsimaunu kelnaitės. Kai jas atradau baigėsi bemiegės pilnos įtampos naktys  Ir paklodės švarios
Sveikos, įsigijau ir aš lunette taurele. Naudojau ją dar tik du kartus, tai tikriausiai dar nesu labai įgudus todėl kolkas galiu pasakyt: budama su taurele negaliu visiškai būt rami. Pirmosiomis dienomis naudoju kartu ir įklotus, nors menesines pas mane nera kažkokios labai gausios, bet patepliojimų neišvengiu. Šiaip jausmas su taurele geras, tiksliau jausmo nėra jokio, tik va taurelės uodegytę teko gerokai patrumpint, erzino šiek tiek.
as jau trecia cikla bandau ta taurele...nesiseka. siaip komfortiska, su idejimu ir isemimu problemu jokiu, bet...praleidzia visalaik per krastus. as itariu, kad per skylutes virsuje. nesuprantu, ne kam jos reikalingos. ar visose taurelese yra tos skylutes, ar cia tik maniskej (Femmecup) ?
QUOTE(Almuka @ 2010 07 14, 07:20) as jau trecia cikla bandau ta taurele...nesiseka. siaip komfortiska, su idejimu ir isemimu problemu jokiu, bet...praleidzia visalaik per krastus. as itariu, kad per skylutes virsuje. nesuprantu, ne kam jos reikalingos. ar visose taurelese yra tos skylutes, ar cia tik maniskej (Femmecup) ? Yra ir kituose, manau kad nesusidarytu vakumas. Bet tai tik mano pamastymas  Man irgi praleidžia, manau dėl labai gausių MMM ir nusileidusios mano gimdos  Na ir žinoma po dviejų gimdymų ten viduje toli gražu ne taip tampru kaip jaunystėje kad buvo
bet pas mane tikrai negausios, neskaitant to, kas prabega, taureleje nelieka ne saukstelio...
QUOTE(Almuka @ 2010 07 15, 07:06) bet pas mane tikrai negausios, neskaitant to, kas prabega, taureleje nelieka ne saukstelio... Gal neteisingai isistatot arba ištraukiant išsipila  Net nežinau. Man ir prabėga ir beveik pilną ištraukiu, pas mane tuščia nebūna
QUOTE(Almuka @ 2010 07 15, 07:06) bet pas mane tikrai negausios, neskaitant to, kas prabega, taureleje nelieka ne saukstelio... pas mane tas pats regis ir įsidedu gerai, ale prabėga nors tu ką nežiūrint to, kad tarelę ištraukiu tuščią
QUOTE(eva.b @ 2010 07 16, 23:39) pas mane tas pats regis ir įsidedu gerai, ale prabėga nors tu ką nežiūrint to, kad tarelę ištraukiu tuščią Paradokas  Trečią ciklą naudoju taurelę o šį kartą kaip užkerėta, tiką pati bandžiau spėti kas ne taip kad titoms praleidžia, tai šį syk ir pas mane ta pati problema  Didžioji dalis tenka ne taureliai o įklotams
***Andrea***
2010 07 18, 17:19
Zinokit ir pas mane ta pati beda.... pirmus du ciklus ciki buvo, o paskutini.... diena idealiai niekas niekur neprabega.... o nakti... nesuprantu, tai ka as ryte sugebu gerai isideti taurele, o vakare jau nesugebu??? Papildyta:Smb, as pati kontraseptines pradejau gerti 16 metu, nes vargino nereguliarios mm ir dar nezmoniskas skausmas... Kai tik pradejau gerti, tai kita menesi visas bedas kaip ranka kas nueme  aisku 12metu, tai ne 16...
labai nustebau radus sita tema, net nebuciau pagalvojus, kad yra toks daiktas.  ideja man labai patiko- iskart nusipirkau. dabar laukiu nesulaukiu mm, labai smalsu isbandyti  nusipirkau lunette 1 dydi.
Daug daugiau diskusiju sia tema ir patarimu rasit kitoj temoj ---- Ekologiskas gyvenimo budas- menstruacine taurele
Borzika
2010 08 13, 15:59
QUOTE(semke @ 2010 07 28, 12:51) Daug daugiau diskusiju sia tema ir patarimu rasit kitoj temoj ---- Ekologiskas gyvenimo budas- menstruacine taurele  | i |
| Todėl ši tema uždaroma - diskusijas prašom tęsti subforume "Ekologiškas gyvenimo būdas". |
|
|