Man jau kuris laikas norisi isbandyti menstruacine taurele. Zodziu, ir smalsu, ir baisu.
Sveikos!
Man jau kuris laikas norisi isbandyti menstruacine taurele. Zodziu, ir smalsu, ir baisu.
Sveika
Na galiu pasidalinti savo kuklia patirtimi, nes taurelę įsigijau dar visai nesenai. Iš tiesų iš pradžių irgi buvo visokių baimių. Buvo keista, kad anksčiau nieko apie ją nebuvau girdėjusi, nei viena draugė jos nebuvo naudojusi. Bet tie paketai/tamponai jau buvo taip atsibodę..be to ir ligos ten visokios..tai kai išgirdau apie šią alternatyvą, ilgai nedvejojau ir nusipirkau. Kainuoja ne karvę, o ypač ant sveikatos tai visai negaila. Ir rezultatu net pati nustebau...patogu, praktiška, malonu. Na net nemoku papasakoti. Pirmiausia, kas man buvo labai faina, kad visiškai nieko nesijaučia Tai wa, tokia mano nuomonė
Sveikos, ekologiško gyvenimo būdo skyrelyje yra tema apie 'mooncup', ten labai daug visko prirašyta
As naudoju jau pora metu. Absoliuciai nerealus daiktas. tai tokia silikonine taurele butent menstruacijoms- sakykim, sveika alternatyva tamponams ir paketams, nedziovina gleivines. Meginau is pradziu mooncup'a, o po to suzinojau apie lunette - tai visais aspektais pastaroji fainesne. be to, jie turi visokiu papildomu produktu. siaip jau internete yra informacijos...
Visom aciu uz tokius greitus atsakymus. Bet man vies tiek klausimu liko. Pirmiausia tai apie pojucius. As jau supratau, kad ta taurele gerai, patogu, sveika ir pigu.
O man iškilo klausimėlis, kiek laiko ją galima naudoti?
Na, pasidalinsiu issamiai patirtimi: i baseina, pirti, nudistu pliaza
pagal visus aprasymus, tai ja galima naudoti keleta metu, atseit tai 5 ar net 10 metu. na, nezinau kaip del 10 metu, bet kad "atlaikys" 3-4 tai tikrai. man rods grauzt ja reikia, norint sudrozt man asmeniskai lunette labiau patinka nei mooncupas, nes ji yra svelnesne ir mielesne, pats silikonas malonesnis. ir forma jos dailesne o del visokiu baimiu tai ka galiu pasakyt - nepameginusi nesuzinosi o siaip apie tas taureles suzinojau is draugiu - viena gyvena Londone, tai is jos gavau mooncupa dovanu, o kita Helsinkyje - tai is jos suzinojau apie lunette, smalsumo vedina isigijau ir sita aisku, kuri brenda pasirinkti- musu paciu reikalas. pati taurele is principo yra nerealus daiktas. nes tamponai tai visiskas blogis, o paketai ziauriai nepatogus.
Gal mane LinaP ne taip suprato... Apie pirtis ir baseinus tai mano klausimo esme buvo tokia: ar jokie negerumai pas mane i vidu nepateks?
QUOTE(ruoniniene @ 2010 02 26, 12:04) Gal mane LinaP ne taip suprato... Apie pirtis ir baseinus tai mano klausimo esme buvo tokia: ar jokie negerumai pas mane i vidu nepateks? Keista, kodel susimastet apie "negerumu patekima i vidu" tomis dienomis QUOTE(LinaP @ 2010 02 26, 20:32) Keista, kodel susimastet apie "negerumu patekima i vidu" tomis dienomis teisingai ji sumaste - negerumai labiausiai gali patekti i vidu tomis dienomis, nes tada nera iprastinio gleiviu kamscio, kuris apsaugo nuo tokiu nutikimu kitomis dienomis
o kaip ta daikta isimti, jeigu virveles nera?
Idetas puodelis tarsi "prisisiurbia" prie sieneliu, taip neleisdamas nei kam nors isbebti, nei ibegti. Taigi, tikrai niekas i bidu nepateks. Man atrodo cia dar mazesne to tikimybe nei paprastom dienom be puodelio.
Tikrai visom rekomenduociau isigyti ir pabandyti. Bent jau man tai buvo geriausias atradimas nerealiai palengvines tas dienas. Naudojau iki nestumo apie 3 metus, ir naudosiu kai vel reiks. Butu tragedija jei reiktu grizti prie iprastiniu tamponu... Asiku pirmais kartais uztruks ilgiau isideti, ir gali buti nepatogu (kol atitaikysit kaip giliai ji ideti, ir kiek patrumpinti koteli, kad nesijaustu, bet butu patogu issiimti). As asmeniskai mooncup koteli trumpinau kazkur pusiau, ir visada stengiuosi ideti kiek galima giliau, nes kitaip jauciu, bet cia kiekviena pagal save turi atsitaikyti.
o nera tikimybes kad jis pasislinks i virsu? ir kaip tada ji isimti?
o tas kotelis neuzkliuva uz ko nors? ar jis nedaug islindes buna... gi gali skaudeti o ten plastmase, ar kazkas panasaus. siaip tai noreciau pabandyti,bet bijociau isidet QUOTE(Ondatra @ 2010 02 27, 22:12) o nera tikimybes kad jis pasislinks i virsu? ir kaip tada ji isimti? o tas kotelis neuzkliuva uz ko nors? ar jis nedaug islindes buna... gi gali skaudeti o ten plastmase, ar kazkas panasaus. siaip tai noreciau pabandyti,bet bijociau isidet Mergaites, pasinagrinejau psl www.lunette.lt - tai labai rekomenduoju bent informacijai pasiskaityt. Naudinga. Pati taurele (nu man forma labiau panasi i taure, nei i puoduka Pasislinkti ji neturi kur - juk pati makstis 6-9 cm, tai dugneli tikrai pirstukais sugriebsi. Be to, ji neturi buti giliai (aisku, kiekviena manau jaucia kaip ideti, kad butu patogu - ir gali praeiti laiko, kol "atkala" ranka). O kotelis neturi jaustis, zodziu, ji visa visa, iskaitant koteli, turi buti viduje. Islisti neturi, nes tuomet jausis ir cia jau diskomfortas... o pameginti verta, nes tikrai nerealus daiktas. ir bijoti nera ko QUOTE(LinaP @ 2010 02 27, 23:53) Pati taurele (nu man forma labiau panasi i taure, nei i puoduka Bet jeigu butu angliskas pavadinimas ne "cup", o "glass", tai, manau, mazai kas susigundytu pirkt. O siaip tai as jau lyg ir linkstu link pirkimo...
as neseniai isigijau sita daikciuka, tik vadinasi 'femmecup', dabar nekantriai laukiu mmm, kad galeciau isbandyt
na manes kazko tai nezavi ji,man taip atrodo ,kad nehigieniska
O tai kaip naktį (ta prasme gulint) neišbėga viskas iš jos? O jei persipildo? Kas tada?
Man irgi idomu, o kaip gi nakti su ta taurele
Beje, cia ne tik nakti gali taip atsitikti turbut, juk ir diena nesimato, kaip ten viduj viskas, reikia turbut daznai tikrintis, ar viskas ten tvarkoje QUOTE(ritukasx @ 2010 03 16, 23:55) Man irgi idomu, o kaip gi nakti su ta taurele Beje, cia ne tik nakti gali taip atsitikti turbut, juk ir diena nesimato, kaip ten viduj viskas, reikia turbut daznai tikrintis, ar viskas ten tvarkoje Kaip kamstis neissoks (as jau siandien isbandziau diena, tikrai tvirtai prikimba ji ten), bet prateket turbut gali, nezinau. Patyrusios
Rekomenduoju Femmecup
Man ji patinka
Nusipirkau ir aš tą stebūklą
1. Tai purvinas reikalas, pilnam susitvarkymui reikalingas vanduo, už tualeto dūrų netinka, todėl manau viešasis WC nelabai tam tinkama vieta 2. Kad visai jos nejaučiau, negaliu taip sakyt, bet ir netrugdo, gal taip ir geriau tam kad nepamiršti jos išsituštinti laikui atėjus 3. Kotelis švelniai kutena "lūpas", tikiuosi iki orgazmo nedaeis šis reikalas 4. Įklotas per mažas, bet plonas paketukas kelnaitėse visvien reikalingas Pakolkas nesigailiu, kad nusipirkau, nes manau prie kiekvienos naujovės reik priprasti ir žinoma "atidirbti ranką" kad greitai ir teisingai įsidėti
Visai netycia uzsukau i sita skilti
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 04 20, 10:06) Visai netycia uzsukau i sita skilti Įdėmiai paskaityk lentelę kokį dydį pirkti. Jie turi 1 ir 2 dydžius
Skaitinejau, tai manau, kad reiks imti 2 dydi, nes ten lentele kazkokia yra tai as atitinku 1arba2
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 04 20, 10:55) Skaitinejau, tai manau, kad reiks imti 2 dydi, nes ten lentele kazkokia yra tai as atitinku 1arba2 Didesnė - nereškia geresnė
hmmm tai jei antras dydis yra 30ml tai kiek pirmas? nes as manau, kad man tiek nereiks... Nes pas mane mm negausios, nes kontraceptines reguliuoja tai visada nedaug buna... tai man gal 1 reik hmmm
Hmm jei skirtumas tik toks, tai imsiu 1
QUOTE(*Selma* @ 2010 02 25, 22:30) LinaP Labai ačiū už išsamią patirtį Buvau labai susidomėjus, bet kaip supratau netinka toms, kurių labai gausios MM...Perskaičiau labai daug atsiliepimų ir supratau, kad mano bėdų neišspręs.. Nehigieniška ir nesaugu išiminėt ta puodelį darbovietės WC pvz.-ir taškytis ten aplinkui pakol išplausi..O išbūt visą darbo dieną tikrai jokių šansų..Be to netoleruoju visokių tamponų... Geras daiktas nebent, kai nevargina gausus kraujavimas..
Daug naudingos informacijos apie taureles rasite čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...574800&st=0
O aš vis dar neapsisprendžiu dėl dydžio... Jau maniau imsiu 1 dydį ir ramu, tačiau po kokių metų, o gal ir anksčiau, planuosiu nėštumą. Ar nebus taip, kad pagimdysiu ir dydis taps per mažas? Gal iškart imti 2? Mano makšties raumenys stiprūs, bet kas žino kaip bus pagimdžius...
QUOTE(Klaipedele @ 2010 04 25, 16:56) O aš vis dar neapsisprendžiu dėl dydžio... Jau maniau imsiu 1 dydį ir ramu, tačiau po kokių metų, o gal ir anksčiau, planuosiu nėštumą. Ar nebus taip, kad pagimdysiu ir dydis taps per mažas? Gal iškart imti 2? Mano makšties raumenys stiprūs, bet kas žino kaip bus pagimdžius... Jeigu nekankina gausios mėnesinės, jūsų vietoj imčiau 1 dydį http://www.lunette.lt/index.php/pageid/689
Na, tai aš jau apsisprendžiau ir užsisakiau Diva 1 dydžio
Geras daiktas nebent, kai nevargina gausus kraujavimas..
[/quote] Svetima Mane taip pat vargina gausus kraujavimas..negelbėja nei tamponai, nei paketai, naudojant net abi higienines priemones kartu, per pirmąsias dienas, "ištempdavau" vos valandą. Būdavo bėdų ir naktį. Šią taurelę naudoju jau antrą mėn. ir negaliu atsidžiaugti , kad taurelė visą turinį "išlaiko" 4 val. (pirmomis dienomis), antrą dieną "pratempiu" iki darbo pabaigos...ir tikrai tualete niekas neišbėga ir nesitaško taurelę norint išplauti. Naktį jokių "bėdų" taip pat nebūna. Čia tokia mano patirtis...Ir dabar tikrai nenorėčiau taurelės keisti į kitas higienos priemones.... QUOTE(vida123456 @ 2010 04 28, 18:10) Taurelės 2 dydis juk kaip tik esant gausioms mėnesinėms. Pagal informaciją čia galima lengvai paskaičiuoti, kiek kartų gali tekti pasikeisti taurelę. Net esant ekstremaliai gausioms, per parą išbėga 80 ml. 2 dydžio taurelėje telpa 30 ml
Na vat siandien gavau saskaita apmokejimui, tai dabar apmokesiu ir lauksiu
Papildyta: As tai dziaugiuos, kad netycia uzejau sia tema, nes man nuo tu tamponu labai daznai pienlige kartojasi... Dabar liko sulaukti siuntinuko ir mm
As naudoju DivaCup 2 dydį, na man išties
wat wat man ir iklotai nepatiko visada tai perejau prie tamponu,o jie tai nelabai nelabai, tai ir vos uzmaciau, kad toks daiktas yra ir uzsisakiau
Labos
paprasiau draugiu padovanot ta naujiena gimtadienio proga Gavau. Su kalnu nuostabos ir visokiu juokeliu tai va, ka tik isidejau pirma karta. Sedziu. Laukiu, kol prisipildys Isidet pavyko galn lengvai, is pirmo karto. Su tampaxu pirma karta tikrai ilgiau kankinausi ziuresim, kaip seksis isimti
na ka, jau viena karta is isimti teko.
Pabandziau mazdaug po 3 valandu, tai nebuvo nei puses, gal koks ketvirtadalis. O siandien antroji mmmm diena, kuomet mmmm buna gausiausios.... na, isimt gal kiek sudetingiau nei idet.... turiu nagucius, dar ir jie trukde.... kazkaip sunkiai sekesi suspaust dugneli, labai ten slydu viskas.... na bet isemiau kazkaip Dabar jau vel 3val praejo, bet dabar namie, tai dar valandele - kita pabusiu - nebaisu, net jei isbegs.... tik vat atrodo koteli truputi jauciu... gal rekes patrumpinti... QUOTE(susidomejusi @ 2010 05 10, 17:01) na ka, jau viena karta is isimti teko. Pabandziau mazdaug po 3 valandu, tai nebuvo nei puses, gal koks ketvirtadalis. O siandien antroji mmmm diena, kuomet mmmm buna gausiausios.... na, isimt gal kiek sudetingiau nei idet.... turiu nagucius, dar ir jie trukde.... kazkaip sunkiai sekesi suspaust dugneli, labai ten slydu viskas.... na bet isemiau kazkaip Dabar jau vel 3val praejo, bet dabar namie, tai dar valandele - kita pabusiu - nebaisu, net jei isbegs.... tik vat atrodo koteli truputi jauciu... gal rekes patrumpinti... Man irgi su išėmimu sunkiai sekasi
O kai išiminėjat, neapsipilat ant savęs? kažkaip man rodos pavojinga susitepti, ypač jeigu ne namuose ramiai patogiai...
Issiimant neapsipilu ne per kur
|