Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Menstruacinė taurelė - pasidalinkit patirtim
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
ruoniniene
Sveikos!
Man jau kuris laikas norisi isbandyti menstruacine taurele. Zodziu, ir smalsu, ir baisu. biggrin.gif Zinau, kad Lietuvoje tikrai prekiaujama Lunette firmos. Aisku, internete tai as viska pasiskaiciau, bet labai noretusi "gyvu liudininkiu" smile.gif nuomones, patarimu. Pasidalinkit patirtim, jei bandet. Aciu! 4u.gif
whispere
Sveika smile.gif
Na galiu pasidalinti savo kuklia patirtimi, nes taurelę įsigijau dar visai nesenai. Iš tiesų iš pradžių irgi buvo visokių baimių. Buvo keista, kad anksčiau nieko apie ją nebuvau girdėjusi, nei viena draugė jos nebuvo naudojusi. Bet tie paketai/tamponai jau buvo taip atsibodę..be to ir ligos ten visokios..tai kai išgirdau apie šią alternatyvą, ilgai nedvejojau ir nusipirkau. Kainuoja ne karvę, o ypač ant sveikatos tai visai negaila. Ir rezultatu net pati nustebau...patogu, praktiška, malonu. Na net nemoku papasakoti. Pirmiausia, kas man buvo labai faina, kad visiškai nieko nesijaučia bigsmile.gif , jausmas kaip paprastomis dienomis. Na taip sakant nėra to baisaus jausmo, kai vaikštai su "pampersais".. blush2.gif Be to keisti reikia tik du kartus per dieną. Tai prieš darbą, po darbo ir viskas. Nereikia ten su savimi pastoviai tampytis viso priemonių arsenalo. Ir dar galima laisvai sportuoti, eiti į baseiną, pirtis. Neišlenda jokie mėlyni siūleliai lotuliukas.gif Gaila kad apie jį sužinojau tik dabar. Kiek pinigėlių ir nervų būčiau sutaupiusi..
Tai wa, tokia mano nuomonė smile.gif Žodžiu produktukas nerealus ir aš visom keturiom jį rekomenduoju!
suri kata
Sveikos, ekologiško gyvenimo būdo skyrelyje yra tema apie 'mooncup', ten labai daug visko prirašyta wink.gif Aš neseniai įsigijau, esu labai patenkinta thumbup.gif Ne tik ekologiška, bet ir patogu, ir pinigėliai tauposi mirksiukas.gif
LinaP
As naudoju jau pora metu. Absoliuciai nerealus daiktas. tai tokia silikonine taurele butent menstruacijoms- sakykim, sveika alternatyva tamponams ir paketams, nedziovina gleivines. Meginau is pradziu mooncup'a, o po to suzinojau apie lunette - tai visais aspektais pastaroji fainesne. be to, jie turi visokiu papildomu produktu. siaip jau internete yra informacijos...
ruoniniene
Visom aciu uz tokius greitus atsakymus. Bet man vies tiek klausimu liko. Pirmiausia tai apie pojucius. As jau supratau, kad ta taurele gerai, patogu, sveika ir pigu. biggrin.gif Bet tai Jus mane itikinkit, kad nebaisu. lotuliukas.gif Kitaip jau seniai buciau nusipirkus. Antra, o kuo tada Lunette geriau uz Mooncup? (Cia toms, kas bande ir viena, ir kita). Trecia, eeem, o i baseina eit higieniska? Nes su tamponu irgi galima, bet as niekada nerizikuociau.
*Selma*
O man iškilo klausimėlis, kiek laiko ją galima naudoti? blush2.gif
LinaP
Na, pasidalinsiu issamiai patirtimi: i baseina, pirti, nudistu pliaza smile.gif galiu drasiai ir laisvai eiti smile.gif netgi po pievas nuoga galiu lakstyt smile.gif nes taurele yra visa viduje - joks siuliukas net neislenda. be to, neprateka, del to be baimes galiu miegoti nakti.

pagal visus aprasymus, tai ja galima naudoti keleta metu, atseit tai 5 ar net 10 metu. na, nezinau kaip del 10 metu, bet kad "atlaikys" 3-4 tai tikrai. man rods grauzt ja reikia, norint sudrozt smile.gif nes kaip jau minejau, naudoju pora metu ir ji ne kiek nesusidevejo, tik tapo ne tokia skaidri, kaip nauja kad buvo.

man asmeniskai lunette labiau patinka nei mooncupas, nes ji yra svelnesne ir mielesne, pats silikonas malonesnis. ir forma jos dailesne smile.gif be to, mooncupas is vidaus nera visiskai lygus (tuo tarpu lunette lygut lygutele is vidaus), del to yra tikimybe, kad uz griovelio uzsiliks kokia bakterija. juk buna, kad per skubejima ne taip kruopsciai isskalauji... kita vertus, lunette turi plovimo priemone, specialiai taurelei plauti. o siaip ta priemone yra dar ir intymios higienos prausiklis, idealiai tinkantis butent tai terpei (ph 3,5 - is pradziu man tas skaicius nieko nesake, bet pasiklausiau gydytojos, tai paaiskino, jog ta vieta yra rugsti, del to 3,5 yra idealu...)

o del visokiu baimiu tai ka galiu pasakyt - nepameginusi nesuzinosi smile.gif as pamenu pati, kai pirma karta dejausi tampona - nu tai instrukcija skaiciau kelis kartus smile.gif ir labai ilgai man tas dejimo procesas truko. dabar juokinga, kai prisimenu... bet taip buvo smile.gif o del taureles - tai irgi, pirmaji karta kai isidejau, nu labai stebejau ir meginau pajausti ka nors. bet puikiai man viskas pavyko. aisku, dar ir del to, kad pasiieskojau visokios info apie tai. va, youtube radau toki filmuka, kaip detis ir siaip, paaiskinanti kas kur yra smile.gif tikrai informatyvus: http://www.youtube.com/watch?v=3NDol9HZftQ...player_embedded

o siaip apie tas taureles suzinojau is draugiu - viena gyvena Londone, tai is jos gavau mooncupa dovanu, o kita Helsinkyje - tai is jos suzinojau apie lunette, smalsumo vedina isigijau ir sita smile.gif (kaip suprantu, jau galima isigyt ir Lietuvoje). beje, dar sioks toks (ne)esminis skirtumas - pastarosios asortimente yra papildomi produktai, kurie bais faini yra. o va mooncupas turi tik taurele ir viskas sad.gif
aisku, kuri brenda pasirinkti- musu paciu reikalas. pati taurele is principo yra nerealus daiktas. nes tamponai tai visiskas blogis, o paketai ziauriai nepatogus.
ruoniniene
Gal mane LinaP ne taip suprato... Apie pirtis ir baseinus tai mano klausimo esme buvo tokia: ar jokie negerumai pas mane i vidu nepateks? biggrin.gif Kad is manes ne, tai as jau, tarkim, supratau.
LinaP
QUOTE(ruoniniene @ 2010 02 26, 12:04)
Gal mane LinaP ne taip suprato... Apie pirtis ir baseinus tai mano klausimo esme buvo tokia: ar jokie negerumai pas mane i vidu nepateks? biggrin.gif Kad is manes ne, tai as jau, tarkim, supratau.
*

Keista, kodel susimastet apie "negerumu patekima i vidu" tomis dienomis smile.gif juk lygiai taip pat gali patekti arba nepatekti ir paprasta, ne menesiniu metu, diena, ar ne taip?
liepsnele
QUOTE(LinaP @ 2010 02 26, 20:32)
Keista, kodel susimastet apie "negerumu patekima i vidu" tomis dienomis smile.gif juk lygiai taip pat gali patekti arba nepatekti ir paprasta, ne menesiniu metu, diena, ar ne taip?
*

teisingai ji sumaste - negerumai labiausiai gali patekti i vidu tomis dienomis, nes tada nera iprastinio gleiviu kamscio, kuris apsaugo nuo tokiu nutikimu kitomis dienomis mirksiukas.gif
Ondatra
o kaip ta daikta isimti, jeigu virveles nera? unsure.gif
*Selma*
QUOTE(Ondatra @ 2010 02 27, 00:08)
o kaip ta daikta isimti, jeigu virveles nera? unsure.gif
*

Juk yra kotelis mirksiukas.gif
ruoniniene
QUOTE(liepsnele @ 2010 02 26, 21:45)
teisingai ji sumaste - negerumai labiausiai gali patekti i vidu tomis dienomis, nes tada nera iprastinio gleiviu kamscio, kuris apsaugo nuo tokiu nutikimu kitomis dienomis  mirksiukas.gif
*

Butent ir as taip visada maniau. Todel ir klausiau.
Lailatina
Idetas puodelis tarsi "prisisiurbia" prie sieneliu, taip neleisdamas nei kam nors isbebti, nei ibegti. Taigi, tikrai niekas i bidu nepateks. Man atrodo cia dar mazesne to tikimybe nei paprastom dienom be puodelio.
Tikrai visom rekomenduociau isigyti ir pabandyti. Bent jau man tai buvo geriausias atradimas nerealiai palengvines tas dienas. Naudojau iki nestumo apie 3 metus, ir naudosiu kai vel reiks. Butu tragedija jei reiktu grizti prie iprastiniu tamponu... Asiku pirmais kartais uztruks ilgiau isideti, ir gali buti nepatogu (kol atitaikysit kaip giliai ji ideti, ir kiek patrumpinti koteli, kad nesijaustu, bet butu patogu issiimti). As asmeniskai mooncup koteli trumpinau kazkur pusiau, ir visada stengiuosi ideti kiek galima giliau, nes kitaip jauciu, bet cia kiekviena pagal save turi atsitaikyti.
Ondatra
o nera tikimybes kad jis pasislinks i virsu? ir kaip tada ji isimti?
o tas kotelis neuzkliuva uz ko nors? ar jis nedaug islindes buna... gi gali skaudeti unsure.gif
o ten plastmase, ar kazkas panasaus.
siaip tai noreciau pabandyti,bet bijociau isidet lotuliukas.gif
LinaP
QUOTE(Ondatra @ 2010 02 27, 22:12)
o nera tikimybes kad jis pasislinks i virsu? ir kaip tada ji isimti?
o tas kotelis neuzkliuva uz ko nors? ar jis nedaug islindes buna... gi gali skaudeti  unsure.gif
o ten plastmase, ar kazkas panasaus.
siaip tai noreciau pabandyti,bet bijociau isidet  lotuliukas.gif
*

Mergaites, pasinagrinejau psl www.lunette.lt - tai labai rekomenduoju bent informacijai pasiskaityt. Naudinga.

Pati taurele (nu man forma labiau panasi i taure, nei i puoduka smile.gif ) pagaminta is silikono. Lanksti, minksta, svelni, maloni, tikrai nesijaucia.
Pasislinkti ji neturi kur - juk pati makstis 6-9 cm, tai dugneli tikrai pirstukais sugriebsi. Be to, ji neturi buti giliai (aisku, kiekviena manau jaucia kaip ideti, kad butu patogu - ir gali praeiti laiko, kol "atkala" ranka). O kotelis neturi jaustis, zodziu, ji visa visa, iskaitant koteli, turi buti viduje. Islisti neturi, nes tuomet jausis ir cia jau diskomfortas...

o pameginti verta, nes tikrai nerealus daiktas. ir bijoti nera ko smile.gif
ruoniniene
QUOTE(LinaP @ 2010 02 27, 23:53)
Pati taurele (nu man forma labiau panasi i taure, nei i puoduka smile.gif

Bet jeigu butu angliskas pavadinimas ne "cup", o "glass", tai, manau, mazai kas susigundytu pirkt. lotuliukas.gif
O siaip tai as jau lyg ir linkstu link pirkimo... ax.gif
moteris-ne-indaplove
as neseniai isigijau sita daikciuka, tik vadinasi 'femmecup', dabar nekantriai laukiu mmm, kad galeciau isbandyt biggrin.gif thumbup.gif
Sun_girl~
na manes kazko tai nezavi ji,man taip atrodo ,kad nehigieniska
ruoniniene
QUOTE(moteris-ne-indaplove @ 2010 03 14, 23:34)
as neseniai isigijau sita daikciuka, tik vadinasi 'femmecup', dabar nekantriai laukiu mmm, kad galeciau isbandyt biggrin.gif  thumbup.gif
*

As tai Lunette neseniai visgi isigijau, bet irgi neisbandziau dar. smile.gif
Antklode
O tai kaip naktį (ta prasme gulint) neišbėga viskas iš jos? O jei persipildo? Kas tada? g.gif doh.gif
ruoniniene
QUOTE(Antklode @ 2010 03 16, 16:11)
O tai kaip naktį (ta prasme gulint) neišbėga viskas iš jos? O jei persipildo? Kas tada? g.gif  doh.gif
*

Isbegt tai, tikiu, neisbegs, nes ji tvirtai prisisiurbia. Bet kad persipildyt gali, tai turbut... Ale as ir tamponu nakciai nenaudoju, kol gausiausios dienos.
ritukasx
Man irgi idomu, o kaip gi nakti su ta taurele g.gif Jeigu jinai persipildo, o as miegu, tai kaip tada g.gif Neissaus kaip kamstis koks? biggrin.gif
Beje, cia ne tik nakti gali taip atsitikti turbut, juk ir diena nesimato, kaip ten viduj viskas, reikia turbut daznai tikrintis, ar viskas ten tvarkoje rolleyes.gif
ruoniniene
QUOTE(ritukasx @ 2010 03 16, 23:55)
Man irgi idomu, o kaip gi nakti su ta taurele  g.gif Jeigu jinai persipildo, o as miegu, tai kaip tada  g.gif Neissaus kaip kamstis koks?  biggrin.gif
Beje, cia ne tik nakti gali taip atsitikti turbut, juk ir diena nesimato, kaip ten viduj viskas, reikia turbut daznai tikrintis, ar viskas ten tvarkoje  rolleyes.gif
*

Kaip kamstis neissoks (as jau siandien isbandziau diena, tikrai tvirtai prikimba ji ten), bet prateket turbut gali, nezinau.
Patyrusios smile.gif sako, kad diena is pradziu reikia but ir su iklotu (as taip ir dariau), paskui jau mazdaug zinai, kas kiek laiko reikia keistis. Juk tampono irgi nepatikrinsi, bet kazkaip susitvarkom. smile.gif
linchic
Rekomenduoju Femmecup smile.gif Ji yra vieno dydzio. Universali, taip sakant smile.gif, tai gerai toms, kurios dar negimdziusios, bet neketina laukti 10 metu, kol sudeves savo puodeli lotuliukas.gif Ir dar pigesne, palyginus su kitomis taurelemis...
Man ji patinka ax.gif
Jofky
Nusipirkau ir aš tą stebūklą biggrin.gif Esu dar tik bandymo statijoje. Truputį vėlavo paštas, taigi kaip tai veikia pačiame maloniujų dienų pike sužinosiu po mėnesio. O dabar įspūdžiai tokie:
1. Tai purvinas reikalas, pilnam susitvarkymui reikalingas vanduo, už tualeto dūrų netinka, todėl manau viešasis WC nelabai tam tinkama vieta biggrin.gif
2. Kad visai jos nejaučiau, negaliu taip sakyt, bet ir netrugdo, gal taip ir geriau tam kad nepamiršti jos išsituštinti laikui atėjus biggrin.gif
3. Kotelis švelniai kutena "lūpas", tikiuosi iki orgazmo nedaeis šis reikalas biggrin.gif
4. Įklotas per mažas, bet plonas paketukas kelnaitėse visvien reikalingas 4u.gif

Pakolkas nesigailiu, kad nusipirkau, nes manau prie kiekvienos naujovės reik priprasti ir žinoma "atidirbti ranką" kad greitai ir teisingai įsidėti 4u.gif

***Andrea***
Visai netycia uzsukau i sita skilti smile.gif ir ole as pirmakart isgirdau apie tokia naujiena - gal labai neapsiskaiciusi smile.gif lunettei bandysiu uzsisakyti - gaila, kad dabar dienu reiks laukti geras 3 savaites smile.gif tai aprasysiu kaip kas man - siaip naudojau visa laik tamponus, bet man nuo ju prasideda pienlige... tai man cia atrodo puiki alternatyva bigsmile.gif
Jofky
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 04 20, 10:06)
Visai netycia uzsukau i sita skilti smile.gif ir ole as pirmakart isgirdau apie tokia naujiena - gal labai neapsiskaiciusi smile.gif lunettei bandysiu uzsisakyti - gaila, kad dabar dienu reiks laukti geras 3 savaites smile.gif tai aprasysiu kaip kas man - siaip naudojau visa laik tamponus, bet man nuo ju prasideda pienlige... tai man cia atrodo puiki alternatyva  bigsmile.gif
*

Įdėmiai paskaityk lentelę kokį dydį pirkti. Jie turi 1 ir 2 dydžius 4u.gif
***Andrea***
Skaitinejau, tai manau, kad reiks imti 2 dydi, nes ten lentele kazkokia yra tai as atitinku 1arba2 smile.gif tai as bandysiu didesni, nes raso, kad nesijaucia tai ziuresim, jei ka imsim 1 dydzio smile.gif
Jofky
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 04 20, 10:55)
Skaitinejau, tai manau, kad reiks imti 2 dydi, nes ten lentele kazkokia yra tai as atitinku 1arba2 smile.gif tai as bandysiu didesni, nes raso, kad nesijaucia tai ziuresim, jei ka imsim 1 dydzio smile.gif
*

Didesnė - nereškia geresnė biggrin.gif Aš turiu 2, pirkau šį dydį vien dėl labai gausių mėnesinių pagal kitus parametrus tai man reikia 1. Kai realiai pamačiau tuos 30 ml tai mažai nepasirodė biggrin.gif Dabar biški abejoju, gal reikėjo 1 pirkti g.gif Bet antros tikrai nepirksiu, per brangiai bus man 4u.gif
***Andrea***
hmmm tai jei antras dydis yra 30ml tai kiek pirmas? nes as manau, kad man tiek nereiks... Nes pas mane mm negausios, nes kontraceptines reguliuoja tai visada nedaug buna... tai man gal 1 reik hmmm
Jofky
QUOTE(***Andrea*** @ 2010 04 20, 20:04)
hmmm tai jei antras dydis yra 30ml tai kiek pirmas? nes as manau, kad man tiek nereiks... Nes pas mane mm negausios, nes kontraceptines reguliuoja tai visada nedaug buna... tai man gal 1 reik hmmm
*

1 dydis 25 ml 4u.gif
***Andrea***
Hmm jei skirtumas tik toks, tai imsiu 1 smile.gif nemanau, kad pas mane tiiieeek daug buna smile.gif biggrin.gif
svetima
QUOTE(*Selma* @ 2010 02 25, 22:30)
LinaP  Labai ačiū už išsamią patirtį 4u.gif  Jau gundausi įsigyti ax.gif Visos giria taurelę ir net keista, kad nėra nei vieno minusiuko bigsmile.gif
*

Buvau labai susidomėjus, bet kaip supratau netinka toms, kurių labai gausios MM...Perskaičiau labai daug atsiliepimų ir supratau, kad mano bėdų neišspręs..
Nehigieniška ir nesaugu išiminėt ta puodelį darbovietės WC pvz.-ir taškytis ten aplinkui pakol išplausi..O išbūt visą darbo dieną tikrai jokių šansų..Be to netoleruoju visokių tamponų...
Geras daiktas nebent, kai nevargina gausus kraujavimas..
rytorasa
Daug naudingos informacijos apie taureles rasite čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...574800&st=0
Klaipedele
O aš vis dar neapsisprendžiu dėl dydžio... Jau maniau imsiu 1 dydį ir ramu, tačiau po kokių metų, o gal ir anksčiau, planuosiu nėštumą. Ar nebus taip, kad pagimdysiu ir dydis taps per mažas? Gal iškart imti 2? Mano makšties raumenys stiprūs, bet kas žino kaip bus pagimdžius... doh.gif Gal kuri pagimdžiusi bandė mažesnę taurelę ir gali pasidalinti patirtimi? Na, ar gerai laikosi? ax.gif
Jofky
QUOTE(Klaipedele @ 2010 04 25, 16:56)
O aš vis dar neapsisprendžiu dėl dydžio... Jau maniau imsiu 1 dydį ir ramu, tačiau po kokių metų, o gal ir anksčiau, planuosiu nėštumą. Ar nebus taip, kad pagimdysiu ir dydis taps per mažas? Gal iškart imti 2? Mano makšties raumenys stiprūs, bet kas žino kaip bus pagimdžius...  doh.gif  Gal kuri pagimdžiusi bandė mažesnę taurelę ir gali pasidalinti patirtimi? Na, ar gerai laikosi?  ax.gif
*

Jeigu nekankina gausios mėnesinės, jūsų vietoj imčiau 1 dydį 4u.gif O po kelių metų jeigu jau nebetiktų pasikeitus aplinkybėm, galimą ir dar vieną 2 dydžio nusipirkti 4u.gif Juk ne karvę kainuoja, kaip kažkas čia pasakė biggrin.gif

http://www.lunette.lt/index.php/pageid/689
Klaipedele
Na, tai aš jau apsisprendžiau ir užsisakiau Diva 1 dydžio smile.gif
vida123456
*

[/quote]
Svetima Mane taip pat vargina gausus kraujavimas..negelbėja nei tamponai, nei paketai, naudojant net abi higienines priemones kartu, per pirmąsias dienas, "ištempdavau" vos valandą. Būdavo bėdų ir naktį. Šią taurelę naudoju jau antrą mėn. ir negaliu atsidžiaugti , kad taurelė visą turinį "išlaiko" 4 val. (pirmomis dienomis), antrą dieną "pratempiu" iki darbo pabaigos...ir tikrai tualete niekas neišbėga ir nesitaško taurelę norint išplauti. Naktį jokių "bėdų" taip pat nebūna. Čia tokia mano patirtis...Ir dabar tikrai nenorėčiau taurelės keisti į kitas higienos priemones....
LinaP
QUOTE(vida123456 @ 2010 04 28, 18:10)
*

Taurelės 2 dydis juk kaip tik esant gausioms mėnesinėms.
Pagal informaciją čia galima lengvai paskaičiuoti, kiek kartų gali tekti pasikeisti taurelę. Net esant ekstremaliai gausioms, per parą išbėga 80 ml. 2 dydžio taurelėje telpa 30 ml smile.gif
***Andrea***
Na vat siandien gavau saskaita apmokejimui, tai dabar apmokesiu ir lauksiu smile.gif manau taurele gausiu anksciau nei prasides geros dienos, nes jos bus tik po dvieju savaiciu smile.gif
Papildyta:
As tai dziaugiuos, kad netycia uzejau sia tema, nes man nuo tu tamponu labai daznai pienlige kartojasi... Dabar liko sulaukti siuntinuko ir mm smile.gif
DukrytesMama
As naudoju DivaCup 2 dydį, na man išties thumbup.gif , nes tamponai man kažkaip dirgindavo, toks nemalonus jausmas būdavo, o su įklotais irgi nesmagu, viskas šunta, limpa schmoll.gif tai šitas atradimas man iškart pasirodė labai patrauklus. Aš gana impulsyvi, sužinojau ir įsigyjau, mano draugės tai dar virškino, mąstė doh.gif , bet galų gale irgi dauguma jau perėjo prie taurelių, dėka mano netylaus džiaugsmo šia priemone blush2.gif
***Andrea***
wat wat man ir iklotai nepatiko visada tai perejau prie tamponu,o jie tai nelabai nelabai, tai ir vos uzmaciau, kad toks daiktas yra ir uzsisakiau smile.gif laukiam dabar kol pristatys ir tada jau naudosiu smile.gif
susidomejusi
Labos biggrin.gif

paprasiau draugiu padovanot ta naujiena gimtadienio proga biggrin.gif
Gavau.
Su kalnu nuostabos ir visokiu juokeliu biggrin.gif (mat jos net nebuvo girdejusios apie toki daikta)

tai va, ka tik isidejau pirma karta.
Sedziu.
Laukiu, kol prisipildys biggrin.gif

Isidet pavyko galn lengvai, is pirmo karto. Su tampaxu pirma karta tikrai ilgiau kankinausi ax.gif
ziuresim, kaip seksis isimti ax.gif
susidomejusi
na ka, jau viena karta is isimti teko.
Pabandziau mazdaug po 3 valandu, tai nebuvo nei puses, gal koks ketvirtadalis.
O siandien antroji mmmm diena, kuomet mmmm buna gausiausios....

na, isimt gal kiek sudetingiau nei idet.... g.gif
turiu nagucius, dar ir jie trukde....
kazkaip sunkiai sekesi suspaust dugneli, labai ten slydu viskas.... blush2.gif

na bet isemiau kazkaip biggrin.gif kadangi turinio nebuvo daug, viskas liko vietoj.
Dabar jau vel 3val praejo, bet dabar namie, tai dar valandele - kita pabusiu - nebaisu, net jei isbegs....

tik vat atrodo koteli truputi jauciu...
gal rekes patrumpinti... g.gif
Jofky
QUOTE(susidomejusi @ 2010 05 10, 17:01)
na ka, jau viena karta is isimti teko.
Pabandziau mazdaug po 3 valandu, tai nebuvo nei puses, gal koks ketvirtadalis.
O siandien antroji mmmm diena, kuomet mmmm buna gausiausios....

na, isimt gal kiek sudetingiau nei idet....  g.gif
turiu nagucius, dar ir jie trukde....
kazkaip sunkiai sekesi suspaust dugneli, labai ten slydu viskas....  blush2.gif

na bet isemiau kazkaip  biggrin.gif  kadangi turinio nebuvo daug, viskas liko vietoj.
Dabar jau vel 3val praejo, bet dabar namie, tai dar valandele - kita pabusiu - nebaisu, net jei isbegs....

tik vat atrodo koteli truputi jauciu...
gal rekes patrumpinti...  g.gif
*

Man irgi su išėmimu sunkiai sekasi blush2.gif turiu vilties išmokti tą procesą 4u.gif
ruoniniene
QUOTE(Jofky @ 2010 05 10, 18:26)
Man irgi su išėmimu sunkiai sekasi  blush2.gif  turiu vilties išmokti tą procesą  4u.gif
*

Slystaaaa! Galvojau, kad cia tik man taip... Gal kas patarima koki turi?
As_nematoma
O kai išiminėjat, neapsipilat ant savęs? kažkaip man rodos pavojinga susitepti, ypač jeigu ne namuose ramiai patogiai... g.gif
susidomejusi
QUOTE(As_nematoma @ 2010 05 12, 12:45)
O kai išiminėjat, neapsipilat ant savęs? kažkaip man rodos pavojinga susitepti, ypač jeigu ne namuose ramiai patogiai...  g.gif
*

manau, jei butu pilna, tikrai apsitaskyciau g.gif
bet kiek kartu isiminejau (kol kas viso 4k ax.gif ) - nebuvo nei puses, tai viskas liko vietoj biggrin.gif
***Andrea***
Issiimant neapsipilu ne per kur smile.gif bent jau pas mane labai negausus kraujavimas, nes kai keiciu buna tik ant dugno... o siaip keiciuosi tualete, bet pas mane bendrai su vonia, tai yra kur staigiai isplauti ir apsiplauti jei kur nutisko smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.