Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: išeiti iš gimdymo namų
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Hamel
Sveiki,
jau greitai gimdysiu antrą leliuką, o vyresnėlis pasiliks namuose be mamytės, baisu ir gaila palikti savo mažylę ilgesniam laikui.... taigi mąstau kuo anksčiau išeiti iš gimdymo namų. Gal kas nors turite tokios patirties? Ar įmanoma Lietuvoje atsisakyti gulėti ligoninėje po gimdymo? Ką reiktų pasirašyti tokiu atveju ir kur galima būtų padaryti leliukui tyrimus, kurie paprastai atliekami gimdymo namuose? Savo pirmą vaiką gimdžiau užsienyje, kur po ne komplikuoto gimdymo laiko ligoninėj ne daugiau 8 valandų, o dažniausiai tik pora valandėliu, kol mama pamiega.... taigi nemanau, kad kažkas baisaus yra išeiti iš gimdymo namų nesulaukus paros ar tai dviejų biggrin.gif
nestuke.gif nestuke.gif nestuke.gif
Cansado
Paprastai gimdymo namuose reikia pabūti lygiai dvi paras nuo leliuko gimimo, kad būtų galima paimti kraujo mėginį genetiniams tyrimams, bet jeigu tėvai labai nori, tikrai išleidžia ir anksčiau, pasirašius popierius, kad atsisakot hospitalizacijos ir pasižadant, kad patys nuvešit vaikiuką padaryt tą genetinį tyrimą.. 4u.gif
Hamel
aciu labai, kad atsiliepet:) svarbiausiai, kad tuos tyrimus daro ir kazkur kitur, ne tik kol buni gimdymo namuose. zinant, kad nebutinai taip ilgai isbuti, ramiau.
Natuke
Kažkur gimdžiusdių namuose temelėje buvo apie tuos tyrimus, bet jau nebeatsimenu tiksliai. Galima kažkur nuvažiuoti ir pasidaryti kai vaikiukas paaugs.

Bet aš tiesą sakant pati norėjau pagulėti porą dienu, pasidžiaugti naujagimiu ir pailsėti, nes namuose poilisio nebus.
Raganaite83
Na nezinau, gal galetum savo mazyle palikti seneliams dienai kitai, juk nemanau kad taip labai issigastu. g.gif be to, galetu buti uzsiemusi, tarkim padaryti kokia dovanele vaikuciui, aisku su suaugusiojo pagalba. ax.gif mirksiukas.gif
Cukraus pudra
o jei cezario pjūvis irgi kitą dieną mano jau lėksit?
Margie
Siaip tai antra diena daro skiepus, nebent atsisakysit ar atvaziuosit pasidaryt
Raffi
Manau reikėtų prieš gimdymą nuvykti į tą ligoninę, kurioje planuoji gimdyti ir paklausti, kokia yra ligoninės tvarka, kai norima išvykti anksčiau. Bet kuriuo atveju manau, kad per prievartą jie tikrai nelaikys mirksiukas.gif
VaiPė
Kur aš gimdžiau reik išbūt lygiai tris paras. Bet susitariau su gydytoju ir išleido namo para anksčiau blush2.gif nes namie labai jau mažiukė laukė blush2.gif Kadangi neskiepinom,tai tas problemų nesukėlė.Bet šiaip galima atvažiuoti į ligoninę ir paskiepins 4u.gif (žinoma tik susitart reik su medikais).Realiai tai nors parą reik pabūt.Ne dėl savęs,bet dėl vaikiuko 4u.gif
Wild Pearl
QUOTE(VaiPė @ 2010 03 05, 21:23)
Kur aš gimdžiau reik išbūt lygiai tris paras. Bet susitariau su gydytoju ir išleido namo para anksčiau blush2.gif nes namie labai jau mažiukė laukė blush2.gif Kadangi neskiepinom,tai tas problemų nesukėlė.Bet šiaip galima atvažiuoti į ligoninę ir paskiepins 4u.gif (žinoma tik susitart reik su medikais).Realiai tai nors parą reik pabūt.Ne dėl savęs,bet dėl vaikiuko 4u.gif
*

butent nes vistiek pirma para vaikiuka stebi ir daktarai, tai geriau neskubeti namo...o bent kelias paras pabuti...as turejau namie du mazamecius ir ligoninej nenorejau ilgai buti bet del vaikiuko teko pakenteti...ko nepadarysi del brangiausiuju turteliu mirksiukas.gif ax.gif sekmes!!!
ingusiia
Na o as cia pagalvojau g.gif jeigu gimdytumet KMUK ten yra tos mokamos palatos, tai jos tiesiog kaip viesbucio numeriai, tai galetu vyresne su jumis ten ir pabut kartu, yra ir dusas su tualetu,ir telikas ir lova dar viena,ir mikrobange,saldytuvas, galetumet laisvai su abiem ten kokia para ar dvi pagyventi, zinoma jeigu planuojate gimdyt LT
Dzolina
Na aš į ligoninę atvykau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, o paleido tik sekmadienį po pietų doh.gif
Dalyte:)

QUOTE(ingusiia @ 2010 03 10, 04:12)
Na o as cia pagalvojau g.gif jeigu gimdytumet KMUK ten yra tos mokamos palatos, tai jos tiesiog kaip viesbucio numeriai, tai galetu vyresne su jumis ten ir pabut kartu, yra ir dusas su tualetu,ir telikas ir lova dar viena,ir mikrobange,saldytuvas, galetumet laisvai su abiem ten kokia para ar dvi pagyventi, zinoma jeigu planuojate gimdyt LT
*

aš asmeniškai manau, kad kuo daugiau žmonių, tuo daugiau infekcijų ir jokiam vaikui niekas neatsitiks, jei pabus namie su tėvelių kol mamytė bus GN, o pwer diena, jei tėvelis negali pažiūrėti, tai gal gali teta ar dar kažkas
vistiek ilgiau 2-3 dienų ilgiau nelaikys,
Piranjai
galiu papasakoti savo dar sviezia istorija... kai turejau gimdyti antraja, tai suneliui turejo buti 1m ir 2men. labai pergyvenau del vaiko, jis gi tik keliom valandom ilgiausiai isbuvo be manes. bijojau kad tik nereiktu CP, kad kuo greiciau isleistu mane namo. gimdymas baigesi operacija. atvaziavo mano mama, kol vyras ateidavo pas mane i ligonine tai budavo arba su viena mociute arba abiem, miegodavo su teciu. man tai sirdis verzesi kuo greiciau namo, bet po operacijos tikrai zinojau kad man geriau ligonineje. maziaus prasiau nevezti pas mane, nes ir siaip maziu iki 3m nerekomenduoja i gimdymo namus atsivesti, o ir nezinoaju kaip paskui seksis ji issivesti is ten. galvojau sirdis plys kai vyras pasakodavo koks vaikas niurzga pasidare, rekia ir rekia. dar kaiptik dantukai dygo tom dienom. tai mane paleido ketvirta para. mazius namie pasitiko susiraukes, supykes, bet tuoj apsikabine apsiverkem abu. tai dabar jau beveik 2sav namie esu, tai tik dabar vaikas baigia atsigauti, neberekia tiek. o tai is pradziu valanda prarekdavo, niekas nepadedavo, nei apkabinimas, nei ant ranku, nei tiute, nei atsigerti niekas niekas... sad.gif man dar graudu prisiminti... bet kitaip nebus, gi nevaziuosit kartu gimdyti
musik
Manau, kad viskas priklauso nuo mamos nusiteikimo smile.gif (neimu isskirtiniu situaciju su komplikaciijom). Po CP ta pacia para atsikeliau, nuejau i dusha ir pasiemiau vaika, po 2 paru isejau namo thumbup.gif Buciau isejus po pirmos, bet laukiau kol paims vaikui kraujo tyrimui mirksiukas.gif
Loveco
o apie kokius genetinius kraujo tyrimus jus kalbat? g.gif nepamenu, kad butu kzka panasaus dare, tik nustatinejo vaiko Rezus faktoriu (kad zinotu, ar man reikia per 72 val suleisti imunoglobulino; reikejo)

Dabar su antru aktualu tik del tos pacios priezasties (kadangi skiepu vel atsisakysim, o daugiau nelabai ten ka daro, tik stebi vaika). Su pirmaja gulejom 2.5 paros, ir spejo uzkresti auksiniu stafilokoku, tad sikart, jei viskas gerai, noreciau dar ta pacia diena namo grizti, ner ko ten ligonineje guleti ir leisti vaika "ciupineti" visokioms sesutems (atseit rodo kaip rengti, kai plauti ir t.t.- visa tai as jau moku smile.gif
La pluie
QUOTE(Loveco @ 2010 10 15, 14:52)
o apie kokius genetinius kraujo tyrimus jus kalbat?  g.gif  nepamenu, kad butu kzka panasaus dare, tik nustatinejo vaiko Rezus faktoriu (kad zinotu, ar man reikia per 72 val suleisti imunoglobulino; reikejo)

*

Ima kraują iš kūdikio kulno, jei neklystu, penkioms genetinėms ligoms nustatyti. Tyrimus siunčia i genetikos centrą. Jei nors vienas atsakymas teigiamas, susisiekiama su kūdikio tėvais.
j.ole
QUOTE(Loveco @ 2010 10 15, 14:52)
o apie kokius genetinius kraujo tyrimus jus kalbat?  g.gif  nepamenu, kad butu kzka panasaus dare, tik nustatinejo vaiko Rezus faktoriu (kad zinotu, ar man reikia per 72 val suleisti imunoglobulino; reikejo)

Dabar su antru aktualu tik del tos pacios priezasties (kadangi skiepu vel atsisakysim, o daugiau nelabai ten ka daro, tik stebi vaika). Su pirmaja gulejom 2.5 paros, ir spejo uzkresti auksiniu stafilokoku, tad sikart, jei viskas gerai, noreciau dar ta pacia diena namo grizti, ner ko ten ligonineje guleti ir leisti vaika "ciupineti" visokioms sesutems (atseit rodo kaip rengti, kai plauti ir t.t.- visa tai as jau moku smile.gif
*

Jeigu stebi biggrin.gif Musu nestebejo, nieko nerode, nei kaip praust, nei rengt. Jei gimdysiu kaip ir pirmakart, leksiu namo po 12 val

Loveco
na tas stebejimas tai irgi dar susideda, jei viskas gerai- tai turbut nieko ir nedaro. Bet pvz bilirubino kieki kaip seka (del geltos. Ar tik pagal spalva?) ir kiti tyrimai? Nesinoretu del 3 tarkim tyrimu kasdien po kelis kartus vaika veziot, (anksciau namo issiprasius), galvoju kai cia padaryt blush2.gif
Idava
QUOTE(Natuke @ 2010 03 03, 14:14)
Kažkur gimdžiusdių namuose temelėje buvo apie tuos tyrimus, bet jau nebeatsimenu tiksliai. Galima kažkur nuvažiuoti ir pasidaryti kai vaikiukas paaugs.
*

tyrimus reikia padaryti po dviejų parų ir juos galima daryti irgi ribotą laiką - ar kol savaitė sueina.
mes irgi iš ligoninės išėjome po paros.
manau, jei viskas be komplikacijų, tai rizikos nėra.
virvė
kai laukiausi pirmo, paskaičiau tokį temos klausimą ir nusistebėjau, kaip galima taip sukt galvą dėl pirmagimio smulkmenų, kai jau antras ant nosies ir reik jam susikaupt lotuliukas.gif ironiška, dabar pati tikiuosi kuo greičiau grįžti namo pas pirmagimę. netik dėl jos (ligtol juk galiu patreniruoti palikdama nakvoti pas močiutes ar išeidama iš namų ir palikdama nakčiai vien vyrą), bet ir dėl savo bei antrojo leliuko sveikatos - baisu besitrinant ligoninėj kelias paras pasigauti infekciją doh.gif po pirmo gimdymo antrą, trečią parą jau jaučiausi pakankamai sustiprėjusi, bet grįžus namo paaiškėjo, kad pasigavau infekciją doh.gif jos labiausiai norėčiau išvengti. gal nedidelis praleistų valandų skaičius ligoninėje gali sumažinti hospitalinės infekcijos riziką?

šiaip ar taip, man bėdos išryškėjo tik grįžus namo, po paros teko lėkt atgal, tik jau į KMUK, nes GYDYTIS man ten atrodo geriau nei KKGN - juk tyrimai buvo atlikti tuoj pat, gavau vienutę ir t.t. taigi, dabar nematau prasmės gulėt GN ir laukt siurprizo. naujagimį ir gimdyvę mūsų poliklinikos gydytoja lanko namuose. skiepyti vos gimusį žmogutį, kurio sveikatos būklės dar niekas gerai negali įvertinti, man atrodo per drąsu. o genetinį tyrimą gal galės paimti po gimdymo, prieš išleidžiant?

o ir tuo naujagimio stebėjimu GN nesižaviu - draugų vaikui netik nepastebėjo, kad širdelė nesveika, bet ir neišgirdo, jog vieno plaučiuko išvis nėra doh.gif teliepė džiaugtis, kad vaikelis toks ramus, neverkia ir paleido namo verysad.gif
just77
pagimdžiau 20,30, o kitą dieną apie 12 jau buvau namie, nors dabar taip neskubėčiau
Loveco
virve, puikiai suprantu, apie ka kalbi. MAn KKGN buvo labai panasiai.
Murkutte
QUOTE(Leonora_ @ 2010 03 24, 17:31)
galiu papasakoti savo dar sviezia istorija... kai turejau gimdyti antraja, tai suneliui turejo buti 1m ir 2men. labai pergyvenau del vaiko, jis gi tik keliom valandom ilgiausiai isbuvo be manes. bijojau kad tik nereiktu CP, kad kuo greiciau isleistu mane namo. gimdymas baigesi operacija. atvaziavo mano mama, kol vyras ateidavo pas mane i ligonine tai budavo arba su viena mociute arba abiem, miegodavo su teciu. man tai sirdis verzesi kuo greiciau namo, bet po operacijos tikrai zinojau kad man geriau ligonineje. maziaus prasiau nevezti pas mane, nes ir siaip maziu iki 3m nerekomenduoja i gimdymo namus atsivesti, o ir nezinoaju kaip paskui seksis ji issivesti is ten. galvojau sirdis plys kai vyras pasakodavo koks vaikas niurzga pasidare, rekia ir rekia. dar kaiptik dantukai dygo tom dienom. tai mane paleido ketvirta para. mazius namie pasitiko susiraukes, supykes, bet tuoj apsikabine apsiverkem abu. tai dabar jau beveik 2sav namie esu, tai tik dabar vaikas baigia atsigauti, neberekia tiek. o tai is pradziu valanda prarekdavo, niekas nepadedavo, nei apkabinimas, nei ant ranku, nei tiute, nei atsigerti niekas niekas... sad.gif man dar graudu prisiminti... bet kitaip nebus, gi nevaziuosit kartu gimdyti
*

net apsiverkiau perskaicius, kaip jus suprantu. Stiprybes
Loveco
o siaip, jei pvz nesitarus su gydytoja, i ka ir KADA kreiptis del savo noro nelikti ligonineje? NA, tarkim, kad jei viskas gerai, paleistu po kokiu 12 valandu ar net anksciau. Turiu omeny, kad vaiko neskiepyjam, genetinius ar kokius ten tyrimus (del kraujo grupes suderinamumo, nes esu rh - ) pasidaryti kudiki atvezam patys. Ir kur ta riba- "jei viskas gerai"- gydytojai gali sakyti, likit dar tris paras, nes "jus reiketu stebeti" (nors is tiesu "tingi terliotis " ir paleisti anksciau)
virvė
QUOTE(Loveco @ 2011 01 03, 16:08)
o siaip, jei pvz nesitarus su gydytoja, i ka ir KADA kreiptis del savo noro nelikti ligonineje? NA, tarkim, kad jei viskas gerai, paleistu po kokiu 12 valandu ar net anksciau. Turiu omeny, kad vaiko neskiepyjam, genetinius ar kokius ten tyrimus (del kraujo grupes suderinamumo, nes esu rh - ) pasidaryti kudiki atvezam patys.  Ir kur ta riba- "jei viskas gerai"- gydytojai gali sakyti, likit dar tris paras, nes "jus reiketu stebeti" (nors is tiesu "tingi terliotis " ir paleisti anksciau)
*

nežinau, bet nemanau, kad yra skirtumas teriesi, ar ne.
kai po dviejų naktų paklausiau budinčios gydytojos dėl išleidimo, ji labai pasipiktino, kad ne man spręsti. tuomet atšoviau, jog mano gydytoja minėjo, kad paleista tikriausiai būsiu po dviejų naktų kaip visos. Tada man tiesiog buvo atrėžta, kad ne čia ne gimdymą priėmusios gydytojos reikalas, o neonatologų. Visgi mus paleido pagal įprastinę ligoninės tvarką, kada ir pasiteiravau, nes buvo sumaišę korteles ir mane laikė kita gimdyve blink.gif

Taigi, tareisi su gydytoja ar ne, reik kalbėt ir su kitu personalu. Žinoma, po gimdymo, juk nežinai, koks jis bus, kaip pati jausiesi, ar mažiukui bus viskas ok, galų gale, kas tada dirbs, juk gal spės ir pamaina pasikeist.

na, nedaug man liko išbandyti cool.gif
Loveco
QUOTE(virvė @ 2011 01 03, 15:42)
nežinau, bet nemanau, kad yra skirtumas teriesi, ar ne.
kai po dviejų naktų paklausiau budinčios gydytojos dėl išleidimo, ji labai pasipiktino, kad ne man spręsti. tuomet atšoviau, jog mano gydytoja minėjo, kad paleista tikriausiai būsiu po dviejų naktų kaip visos. Tada man tiesiog buvo atrėžta, kad ne čia ne gimdymą priėmusios gydytojos reikalas, o neonatologų. Visgi mus paleido pagal įprastinę ligoninės tvarką, kada ir pasiteiravau, nes buvo sumaišę korteles ir mane laikė kita gimdyve blink.gif

Taigi, tareisi su gydytoja  ar ne, reik kalbėt ir su kitu personalu. Žinoma, po gimdymo, juk nežinai, koks jis bus, kaip pati jausiesi, ar mažiukui bus viskas ok, galų gale, kas tada dirbs, juk gal spės ir pamaina pasikeist.

na, nedaug man liko išbandyti cool.gif
*

hmmm, cia jau liudniau. O pries gimdyma, ar po jo reikia sneketi? As zinau, kad turiu tokia teise, pasirasyt galbut reikia oficialius kokius nors popierius, kad prisiimu atsakomybe ar pan g.gif bet negali gi prievarta laikyt ir dar aiskint, kad ne man sprest. Aisku, viskas turi buti proto ribose, bet pvz pirmo gimdymo metu, tai absoliuciai galejau po 2 val vaziuot namo, nes vaiko nelabai ten ka ir ziurejo, tik moke, kaip aprengti ir nuprausti ir t.t. NA, ir paeme krauja del rh grupes suderinamumo, o man pries pat isvaziuojant namo- suleido imunoglobulino smile.gif
ar planuojat gimdyti kgn?
virvė
QUOTE(Loveco @ 2011 01 03, 22:47)
ar planuojat gimdyti kgn?
*

taip, KKGN
virvė
tai va, tokios naujienos iš KKGN:

neišleido po 24val., nors mano gydytoja, kuria labiausiai pasitikiu, pati iškart pasiūlė neužsibūt GN aplinkoj dėl visų tų bakterijų.
budėjusi sena neonatologė buvo šventai įsitikinus, kad man namie bus blogai, sunkiau, galų gale pasakė, kad genetinis tyrimas bus iškreiptas paėmus anksčiau, reik laukti dvi paras, pasisiūlėm atvežt, juk vos 15min kelio - atrėžė, kad NIEKO NIEKADA neišleidžia po paros. tuomet mane jau suėmė juokas ir nusprendžiau dar pralaukt parą. juk nesibarsi doh.gif vyras irgi niekaip su ja neišsiderėjo, o kyšiai mums nepriimtini.

taigi, praleidau dar 24 brangias valandas tvankioj palatoj, pasiklausiau kitų kūdikių verksmų, personalo šurmulio ir pasigrožėjau juoduoju pelėsiu ant lubų doh.gif

nepaminėjau, gimdymas puikus, nekomplikuotas, be jokių siūlių, vaikas sveikutėlis...
Loveco
QUOTE(virvė @ 2011 01 08, 19:20)

neišleido po 24val., nors mano gydytoja, kuria labiausiai pasitikiu, pati iškart pasiūlė neužsibūt GN aplinkoj dėl visų tų bakterijų.
budėjusi sena neonatologė buvo šventai įsitikinus, kad man namie bus blogai, sunkiau, galų gale pasakė, kad genetinis tyrimas bus iškreiptas paėmus anksčiau, reik laukti dvi paras, pasisiūlėm atvežt, juk vos 15min kelio - atrėžė, kad NIEKO NIEKADA neišleidžia po paros. tuomet mane jau suėmė juokas ir nusprendžiau dar pralaukt parą. juk nesibarsi doh.gif vyras irgi niekaip su ja neišsiderėjo, o kyšiai mums nepriimtini.

taigi, praleidau dar 24 brangias valandas tvankioj palatoj, pasiklausiau kitų kūdikių verksmų, personalo šurmulio ir pasigrožėjau juoduoju pelėsiu ant lubų doh.gif

nepaminėjau, gimdymas puikus, nekomplikuotas, be jokių siūlių, vaikas sveikutėlis...
*

sveikinu del saunaus gimdymo thumbup.gif ir uzjauciu del nepasisekusios tvarkos... jei nebutu sunku, gal galima i az tos gydytojos pavarde, nes zinau viena, kuri tikrai "sutvarko visus popierius" ir pasisako uz greita isleidima namo. (ji ne mano gydytoja, tad galvoju vien del to dar tartis su ja gal...)

Tai taip isejo, kad isbuvot 48 val nuo pagimdymo?

Kodel neonatologe buvo isitikinusi, kad namie bus BLOGAI? doh.gif g.gif Ir siaip, kazkur skaiciau, kad neturi teises jie LAIKYTI prievarta, pasirasai dokumentus kazkokius ir vaziuoji namo, gali vaika atvezti g.gif cia kaip su skiepais- pasirasai, kad atsisakai, ir tiek g.gif

ar jusu gydytoja siuo atveju negalejo uztarti kokio zodelio? Nesmagu butu, jei tai priklauso nuo kysiu, mums jie irgi nepriimtini schmoll.gif
indica

*

Sveikinu su sklandziu gimdymu! 4u.gif thumbup.gif
Siaip Loveco teisi - jie tikrai negali laikyti prievarta, gal reikejo tokiu pat tonu tai atrezti biggrin.gif Aisku, neisi gi mustis..
Et jau, galvoju, ziuresiu pagal aplinkybes - isitikinau, kad mano vyresnele labai sauniai pabuna pas mociute visa para, tai gal iki gimdymo sugebes isbuti ir dvi smile.gif
virvė
QUOTE(Loveco @ 2011 01 09, 10:50)
sveikinu del saunaus gimdymo  thumbup.gif  ir uzjauciu del nepasisekusios tvarkos... jei nebutu sunku, gal galima i az tos gydytojos pavarde, nes zinau viena, kuri tikrai  "sutvarko visus popierius" ir pasisako uz greita isleidima namo. (ji ne mano gydytoja, tad galvoju vien del to dar tartis su ja gal...)

Tai taip isejo, kad isbuvot 48 val nuo pagimdymo?

Kodel neonatologe buvo isitikinusi, kad namie bus BLOGAI?  doh.gif  g.gif  Ir siaip, kazkur skaiciau, kad neturi teises jie LAIKYTI prievarta, pasirasai dokumentus kazkokius ir vaziuoji namo, gali vaika atvezti  g.gif  cia kaip su skiepais- pasirasai, kad atsisakai, ir tiek  g.gif

ar jusu gydytoja siuo atveju negalejo uztarti kokio zodelio? Nesmagu butu, jei tai priklauso nuo kysiu, mums jie irgi nepriimtini  schmoll.gif
*

niekas ir nepriverstų. tik nelabai aš vėliausi į ginčus ar kovas, nesikviečiau į pagalbą ir gydytojos-akušerės, su kuria jau buvom atsisveikinę. o ir kelti balsą prieš bent 40 metų vyresnį žmogų ne mano charakteriui blush2.gif

neabejoju, kad išeiti įmanoma, kada nori, nes pažįstama išvyko iš KKGN po kelių valandų, tiesiog labai viskas priklauso nuo tuo metu dirbančio personalo ir pačios pasiutimo smile.gif
*fujimi
nemegstu ligoniniu, bet net minties negulet nebuvo g.gif
Lašelis Liūdnas

*

Tai kad net nubausta ta gydytoja gali būt už tokias veikas. Čia juk asmens sulaikymas prieš jo valią, o tai padaryt gali tik tam tikros institucijos, esant tam tikroms aplinkybėms (įtarimas nusikaltus).

Tik po pirmo gimdymo gulėjau tris paras. Po kitų dviejų tik po pusę paros gavosi pabūt ir tai tik todėl, kad abu gimė vidurnaktį, tai sulaukdavau ryte vizitacijos ir paprašydavau paruošt įšrašymo dokumentus. Genetiniam tyrimui abu vaikus atvežiau po dviejų parų į tą pačią ligoninę.
Net neprivalot eit į apžiūrą ar savo vaiką rodyt neonatolagams! Viskas priklauso tik nuo jūsų.
Chenelle
AK akusere sake, kad esant norui isleidziama po 6 val ax.gif
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Chenelle @ 2011 01 20, 14:00)
AK akusere sake, kad esant norui isleidziama po 6 val  ax.gif
*

Nors iškart. Negali jie už tamstą spręst.
Loveco
o gal kas tiksliai zino, kiek laiko po gimimo yra imamas vaiko kraujas, norint nustatyti Rh faktoriu? (nes man tada reikia per 72 val suleisti imunoglobulino, jei rh nesutaps).
ar tai tas pats genetinis tyrimas skaitosi?
Ir jei pareiski nora isvaziuot anksciau nei "iprasta", ar paskui yra, kaip cia pasakius, legalu atvaziuot apziurai ir atvezt vaika tiems tyrimams, ar cia jau laikoma, kad isejai, vadinasi, tau jau niekas nebepriklauso (tyrimai ir .t.t) ?
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Loveco @ 2011 01 20, 17:33)
o gal kas tiksliai zino, kiek laiko po gimimo yra imamas vaiko kraujas, norint nustatyti Rh faktoriu? (nes man tada reikia per 72 val suleisti imunoglobulino, jei rh nesutaps).
ar tai tas pats genetinis tyrimas skaitosi?
Ir jei pareiski nora isvaziuot anksciau nei "iprasta", ar paskui yra, kaip cia pasakius, legalu atvaziuot apziurai ir atvezt vaika tiems tyrimams, ar cia jau laikoma, kad isejai, vadinasi, tau jau niekas nebepriklauso (tyrimai ir .t.t) ?
*

Aišku, kad legalu smile.gif Tyrimą privalo atlikt, nebent patys atsisakysit. Beje, tai, ką jūs aprašėt, ne tas tyrimas. Ten imamas kraujas iš kulniuko ir ant tokios popierinės kortelės penkis lašus uždeda (arba penkiskart prie įdurto kulniuko kortelė prispaudžiama). Tik prieš išvažiuodami susitarkit, kokiu laiku atvyksit tuos tyrimus atlikt.
Loveco
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2011 01 20, 21:44)
Aišku, kad legalu smile.gif Tyrimą privalo atlikt, nebent patys atsisakysit. Beje, tai, ką jūs aprašėt, ne tas tyrimas. Ten imamas kraujas iš kulniuko ir ant tokios popierinės kortelės penkis lašus uždeda (arba penkiskart prie įdurto kulniuko kortelė prispaudžiama). Tik prieš išvažiuodami susitarkit, kokiu laiku atvyksit tuos tyrimus atlikt.
*

tai genetinis tyrimas daromas po 2 paru, o tas is kulniuko? g.gif
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Loveco @ 2011 01 21, 00:01)
tai genetinis tyrimas daromas po 2 paru, o tas is kulniuko?  g.gif
*

Tai iš kulniuko ir yra genetinis smile.gif
Zhiema
ar galima genetinius tyrimus priduoti kitoje ligoninėje nei gimė vaikutis|? g.gif
Loveco
Krikscioniskuose pagimdziau 16 val. namo vaziavau kitos dienos ryte, po gydytojos vizitacijos (nes norejau sulaukti rh tyrimo, ir kad suleistu man vaistuku) Buciau vaziavus anksciau, jei ne naktis smile.gif
virvė
QUOTE(Loveco @ 2011 01 26, 15:24)
Krikscioniskuose pagimdziau 16 val. namo vaziavau kitos dienos ryte, po gydytojos vizitacijos (nes norejau sulaukti rh tyrimo, ir kad suleistu man vaistuku) Buciau vaziavus anksciau, jei ne naktis smile.gif
*

sveikinu thumbup.gif
Loveco
QUOTE(virvė @ 2011 01 26, 15:01)
sveikinu thumbup.gif
*

beje, dar pries gimdyma buvau tai aptarusi su vedeja (stebuklas, kad spejau per jos darbo laika pagimdyt, nesitarus biggrin.gif ), tai ji dar minejo, kad gydytoja "israso" gimdyve, o neonatologai- naujagimi. Tad po gimdymo atejo jauna tokia neonatologe, kuri ir pirmagime mano apziurejo, kai gimdziau, ir jai vedeja papasakojo musu patirti (del auksinio stafilokoko). Neonatologe patvirtino, kad tikrai visko buna ir t.t. ir puikiai supranta musu toki nora, todel jokiu problemu nera, o kadangi mazylis gime sveikas, na tai per nakti nieko blogo "neislindo" ir sake tiesiog atvaziuot po 2 paru paimti kraujuko, kaip tik apziures tada. O namie tiesiog stebet...
virvė
QUOTE(Loveco @ 2011 01 26, 23:21)
beje, dar pries gimdyma buvau tai aptarusi su vedeja (stebuklas, kad spejau per jos darbo laika pagimdyt, nesitarus biggrin.gif ), tai ji dar minejo, kad gydytoja "israso" gimdyve, o neonatologai- naujagimi. Tad po gimdymo atejo jauna tokia neonatologe, kuri ir pirmagime mano apziurejo, kai gimdziau, ir jai vedeja papasakojo musu patirti (del auksinio stafilokoko). Neonatologe patvirtino, kad tikrai visko buna ir t.t. ir puikiai supranta musu toki nora, todel jokiu problemu nera, o kadangi mazylis gime sveikas, na tai per nakti nieko blogo "neislindo" ir sake tiesiog atvaziuot po 2 paru paimti kraujuko, kaip tik apziures tada. O namie tiesiog stebet...
*

gera papult pas supratingus medikus... smile.gif
Chenelle
Mano palatoje gulincia moteri israse kita diena. Pagimde vakare, o iki pietu palata buvo atlaisvinta (AK), tik vaikiuka tyrimams turejo pati nuvesti i Santariskes.
nuar
Jei viskas gerai, gera grįžti iš valdiškų namų kuo greičiau.
Knowing
As KKGN pasiprasiau, kad isleistu po sesiu valandu, aisku labai nenoriai visos ten bande perkalbeti, bet butu isleide, neturi teises laikyti. Bet vakaras jau atejo tai nusprendziau per nakti pernakvot ir ryte iskart vel pasiprasiau, kad paleistu. tai greiciau nei po 24h isvaziavau namucio
rircik
kai sake viena akusere,jei viskas gerai,tai galit nors ta pacia diena, bet geriau pasilikti del vaikucio. siaip laiko 3 dienas,jei viskas gerai,tai ir paleidzia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.