QUOTE(Savannaa @ 2010 03 18, 15:03)
Mum su sunumi tik labai seses ar brolio truksta, bet vyro visai nenoreciau
tai vat man ir yra sunkiausia galvot kad sunus auga vienas,be sesutes ar brolio
QUOTE(Savannaa @ 2010 03 18, 15:03) Mum su sunumi tik labai seses ar brolio truksta, bet vyro visai nenoreciau tai vat man ir yra sunkiausia galvot kad sunus auga vienas,be sesutes ar brolio tai vat man ir yra sunkiausia galvot kad sunus auga vienas,be sesutes ar brolio Na, kad turėtų su kuo žaisti tik brolis ar sesuo reikalingi? Pati turi sesę ar brolį? Kiekviena diena graži su vaiku, šiandien buvau su savo mažuoju vaikų laisvalaikio centre sostinėje, negaliu atsižiūrėti, panašiai metų kiek ir pačios vaikui. O dėl tarpo, padės auginti kitą QUOTE(Cia Liepa @ 2010 03 21, 02:15) tai vat man ir yra sunkiausia galvot kad sunus auga vienas,be sesutes ar brolio Na, kad turėtų su kuo žaisti tik brolis ar sesuo reikalingi? Pati turi sesę ar brolį? Kiekviena diena graži su vaiku, šiandien buvau su savo mažuoju vaikų laisvalaikio centre sostinėje, negaliu atsižiūrėti, panašiai metų kiek ir pačios vaikui. O dėl tarpo, padės auginti kitą turiu turiu sese,taip reikia juk turi turet ir su kuo pazaist ir pasim usti namie QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 21, 22:40) turiu turiu sese,taip reikia juk turi turet ir su kuo pazaist ir pasim usti namie bet kaip yra įdomu kurti naują planą, viena ir su vienu vaiku, kokios galimybės!!!
Mano sunelis turi du labai panasaus amziaus pusbrolius, ir viena pussesere. Be to drauges kelios neseniai gimde. Tai kai paaugs manau tures su kuo bendrauti tikrai.
Ir mano svajone trys vaikuciai... Na bet jei lemta tureti tik viena, padarysiu viska, kad jis butu tikrai laabai laimingas
as ir, jei pats planuot galetum tureciau 2-3 vaikus gimusius viens po kito, bet ne todel, kad zaist butu jiem su kuo... kad vienu kartu uzaugtu, pradetu darzeli, mokykla lankyt...
sunkiau ryztis butu po dideles pauzes gimdyt. vistik vaika augint LT sunku net ne vienai. Darzeliu nera geru...niekam tie musu vaikeliai isskyrus mus pacias nerikalingi.
Vaikiuką nuo pat gimimo auginau viena. Visada maniau, kad gerai auklėju, kad gerai viską darau. Kai kokie pažįstami užduodavo klausimų kaip auklėji, kaip ką darai, kad netaptų chuliganu, narkomanu ir pan. - panika apimdavo, įsivaizduodavau blogiausius dalykus ir liūdesys bei abejonės apimdavo - ar sugebėsiu viena, ar susitvarkysiu su tuo ir pan... Vaikas visiškai pasikeitė, kai teko grįšti į darbą, o jis pradėjo eiti į darželį... Buvo sunku, kitų vaikų įtaka darė savo... Draugą susiradau, kai vaikui buvo 2,5 metai. Tas draugas man ir atvėrė akis. Tiesiai pripažįstu - būčiau užauginus ne tokį vaiką, kaip galvojau ir kaip norėjau. Jis ėmėsi vaiko auklėjimo. Tiksliau abu auklėjam. Jis griežtas, aš švelnesnė, bet ant vaiko matosi, kad eina gera linkme...
Kad vienai mamytei užauginti dorą vaiką - reikia mokėti būti griežtai, reikia nedvejoti, mokėti pasakyti tvirtą ir griežtą "NE". Draugas, pamatęs mano auklėjimo spragas, padovanojo man knygą "Mažasis tironas" - perskaičius ją, pamačiau kaikurias savo klaidas. Siūlau visom mamytėm ir tėveliam - nebūtinai vienišiem, ją pasiskaityti. Tikrai pamokanti ir atverianti akis. Dirbu prekybos centre pardavėja. Pro šalį kasdien praeina nemažai tėvelių - matau visus kaprizus, netikras ašaras ir kaip tėvai tam nusileidžia, kaip jie į tai reaguoja - baisu... Tokia buvau ir aš. Bet laimei - pakeičiau auklėjimą ir man pamačius tas mamas ar tėvelius raudonuojančius iš gėdos ar nebesitvardančius viešoj vietoj - tik juos užjaučiu ir džiaugiuos, kad man tas nebegresia. Vaikam tikrai reikia abiejų tėvelių. Sunku vienam atstoti du žmones... P.S. mano vaikas nuo mažens labai norėdavo bendrauti su vyrais. Vis sekiodavo paskui mano brolį, paskui dieduką ar draugių vyrus. Jam vyras būdavo kaip koks stebūklas QUOTE(asariukele @ 2010 10 27, 15:28) Vaikam tikrai reikia abiejų tėvelių. Sunku vienam atstoti du žmones... Man regis visos ta zinome, kad vaikui reikia abieju teveliu. Bet jei likias sukloste kitaip, pries ji nepasokinesim. Tad ir forumas ta tema, kaip ta padaryti vienai... As daug prisiskaicviau knygu apie vaiko auklejima (pradeau skaityt net tada, kai net neplanavau vaikeio)m, na mane visada veze vaikai. Atrode viska zinau ir suprantu. kol... nepaemiau ant ranku savo vaikelio. Tiesa ta, kad skityti ir zinoti galima daug, o kai reikia veikti, daugelis dalyku tiesiog pasikoreguoja. Esu tikra, kad negyvensiu visa gyvenima viena (na bent noriu tuo tiketi), bet speciaiai neieskau zmogaus, kad tik vaikelis turetu ir teveli. Jis ateis. Tikiu. O siandien darau viska, kad suneliui nieko netruksta. Tik jau remiuosi ne gnygomis. O motiniska intuicija ir meile.
Aš prieš tai neesu skaičius jokių aklėjimui skirtų knygų.
Kai buvau 5 metų - teko rūpintis gimusiu broliu, paskui kasmet gimusiais pusbroliais - visi berniukai buvo. Man nuo vaikystės patikdavo vaikai. Vis važiuodavau prižiūrėti savo pusbrolių per visas mokymosi atostogas. Tad pati visada laukiau sūnaus. Kai jis gimė - kažką jau žinojau, kažką naujo sužinojau ir išmokau. Tiksliau ir mokinuosi toliau. Kiekviena diena, kaip pamoka. Pasikartosiu - aš nemačiau, kaip augindama vaiką nesuvokiau kad darau negerai. Kai jis kažko užsinorėdavo - pasakydavau "ne" - tada prasideda jo ašaros, aš nusileisdavau ir jis gaudavo tai ko norėjo. Paskui jis ėmė manim manipuliuoti, nors aš pati to nesuvokiau. Jis manipuliuodavo viskuo. Ne tik užsimanydamas žaislo, ar saldainio, bet ir mano dėmesio, manęs pačios ir pan. Nereikia aukoti savo gyvenimo dėl vaiko - reikia gyventi kartu su vaiku. Ne tik jam duoti mėgautis tam tikrais dalykais, bet ir pačiai mėgautis. Gal per daug suktai rašau, kitaip nemoku dėstyti minčių. Atsiprašau. Nesakau, kad visada visi atvejai vienodi. Nesakau, kad visos daro klaidas ir nei viena nemoka auklėti vaiko vienos. Gal aš ne tokia stipri, gal aš neturiu to griežtumo, kurio reikia būtent BERNIUKUI. Tiesiog parašiau savo nuomonę, savo mintis, sukilusias vos perskaičiau temos pavadinimą. QUOTE(asariukele @ 2010 10 27, 17:31) Ne tik jam duoti mėgautis tam tikrais dalykais, bet ir pačiai mėgautis. Sutinku. O "ne" reikia sakyti ne tik berniukams, bet ir mergaitems QUOTE(Esha @ 2010 10 27, 17:49) kad ir kaip ziauriai skambetu, bet deja nelabai ikertu, kaip vienisa moina gali berniuka uzaugint. tuoj prasides darzeliai, o ten mustynes ir tt. Tai ka vaikas visada verks ir i mamos sijona isikibes bus? Kas ji apsigint pamokins?, kas zvejot ir tt. Plaukiojat jus cia kosmose ir man gaila jusu vaiku, vaikas bus uzguitas bendraamziu, nes vaikai dar buna net ziauresni, kas liecia va tu neturi tevo ir tt... O mintis, kad va susirasiu nauja kadra ir jis aukles, tai atsipeikekit, kam tie svetimi rupi, visi savo reikalais uzsieme... QUOTE(petka @ 2010 10 27, 20:00) kad ir kaip ziauriai skambetu, bet deja nelabai ikertu, kaip vienisa moina gali berniuka uzaugint. tuoj prasides darzeliai, o ten mustynes ir tt. Tai ka vaikas visada verks ir i mamos sijona isikibes bus? Kas ji apsigint pamokins?, kas zvejot ir tt. Plaukiojat jus cia kosmose ir man gaila jusu vaiku, vaikas bus uzguitas bendraamziu, nes vaikai dar buna net ziauresni, kas liecia va tu neturi tevo ir tt... O mintis, kad va susirasiu nauja kadra ir jis aukles, tai atsipeikekit, kam tie svetimi rupi, visi savo reikalais uzsieme... Palengvejo? QUOTE(petka @ 2010 10 27, 20:05) sakau kaip yra, nes kiek turiu pazystamu, dar nuo pirmos klases laiku, kurie augo be tevo, tai uzaugo kazkokiais nei zuvis nei mesa... Uzuojauta del nelaimingu draugu As siandien esu be galo laiminga. Ir su realiu kandidatuojanciu teveliu. Bet as niekur neskubu. Nes zinau, kad esu verta geriausio QUOTE(Esha @ 2010 10 27, 20:08) Uzuojauta del nelaimingu draugu As siandien esu be galo laiminga. Ir su realiu kandidatuojanciu teveliu. Bet as niekur neskubu. Nes zinau, kad esu verta geriausio Is interneto kokiu lopu, kuris uzmates, kad esi vienisa motina, tikisi savo karda popigiai pagalast Kai vienisa motina pradeda svaiciot, kad esu verta geriausio, tai man is karto asocijacijos, kai koks chroniukas ar bomzelis musasi i krutine ir rekia, as busiu prezidentas QUOTE(petka @ 2010 10 27, 20:11) Is interneto kokiu lopu, kuris uzmates, kad esi vienisa motina, tikisi savo karda popigiai pagalast Kai vienisa motina pradeda svaiciot, kad esu verta geriausio, tai man is karto asocijacijos, kai koks chroniukas ar bomzelis musasi i krutine ir rekia, as busiu prezidentas Daug karciso patirties turite... Ar cia jums tie nelaimingi draugai papasakojo? faktas tas, kad cia jus isliejate savo karteli. Kuris veikia tik jus pati/-cia. Jei sugebat istatyti i remus vienisa mama kaip viena ir nekintama egzemplioriu, tai kyla klausimas apie jusu issilavinima... Na bet ne apie tai cia tema Sekmes gyvenime su jusu poziuriu i viska (visi zinome, kad pyktis kenkia tik paties sau...). QUOTE(petka @ 2010 10 27, 19:00) kad ir kaip ziauriai skambetu, bet deja nelabai ikertu, kaip vienisa moina gali berniuka uzaugint. tuoj prasides darzeliai, o ten mustynes ir tt. Tai ka vaikas visada verks ir i mamos sijona isikibes bus? Kas ji apsigint pamokins?, kas zvejot ir tt. Plaukiojat jus cia kosmose ir man gaila jusu vaiku, vaikas bus uzguitas bendraamziu, nes vaikai dar buna net ziauresni, kas liecia va tu neturi tevo ir tt... O mintis, kad va susirasiu nauja kadra ir jis aukles, tai atsipeikekit, kam tie svetimi rupi, visi savo reikalais uzsieme... deja klystate. Turiu pažįstamą vyrą, kuris nuo mažiuko augo tik su mama. Mama vis turėdavo draugų, bet vistiek antrą kartą neištekėjo. Jis neturėjo tėčio. O kaip ir pats sakė - džiaugiasi dėl to , nes turėjo ir turi nuostabią mamą, kuri jam viską atstodavo (nors aš pati šiai minčiai prieštarauju). Jis šiuo metu yra trijų vaikų tėvas, vyras metuose, pats yra anestiozologas - tad tikrai ne bomžas ir pan... Jis vis mane drąsino ir sakė, kad neieškočiau jokių tėvelių ir pan. Neieškojau. Pats atsitiktinumo dėka atsirado mano gyvenime ir patikėkit - jam tikrai rūpi mano sūnus. Net pats neprieštarauja, kai mano sūnus į jį kreipiasi "tėti" (ne visada, kaip vaikui užsinori tada ir taip sako). O iki to laiko vaikas net nežinojo, ką tas žodis reiškia - tik daržely iš kitų vaikų tą žodį girdėdavo... Yra tikrai gerų žmonių. Jei vyras nemylės tavo vaiko (tavo kūno ir kraujo) - jis bus netikęs vyras. Ne su tokiu kūrti šeimą... Taip, yra nemažai tokių, kurie tik ieško vienišų mamyčių, nes žino, kad jos labiau pažeidžiamos ir tuo naudojasi, pats žinote kokiais metodais ir tikslais... Bet ne visi tokie. Yra ir kultūringų, išauklėtų vyrų. Moterys tokius ir renkasi šeimai QUOTE(asariukele @ 2010 10 27, 21:31) deja klystate. Turiu pažįstamą vyrą, kuris nuo mažiuko augo tik su mama. Mama vis turėdavo draugų, bet vistiek antrą kartą neištekėjo. Jis neturėjo tėčio. O kaip ir pats sakė - džiaugiasi dėl to , nes turėjo ir turi nuostabią mamą, kuri jam viską atstodavo (nors aš pati šiai minčiai prieštarauju). Jis šiuo metu yra trijų vaikų tėvas, vyras metuose, pats yra anestiozologas - tad tikrai ne bomžas ir pan... Jis vis mane drąsino ir sakė, kad neieškočiau jokių tėvelių ir pan. Neieškojau. Pats atsitiktinumo dėka atsirado mano gyvenime ir patikėkit - jam tikrai rūpi mano sūnus. Net pats neprieštarauja, kai mano sūnus į jį kreipiasi "tėti" (ne visada, kaip vaikui užsinori tada ir taip sako). O iki to laiko vaikas net nežinojo, ką tas žodis reiškia - tik daržely iš kitų vaikų tą žodį girdėdavo... Yra tikrai gerų žmonių. Jei vyras nemylės tavo vaiko (tavo kūno ir kraujo) - jis bus netikęs vyras. Ne su tokiu kūrti šeimą... Taip, yra nemažai tokių, kurie tik ieško vienišų mamyčių, nes žino, kad jos labiau pažeidžiamos ir tuo naudojasi, pats žinote kokiais metodais ir tikslais... Bet ne visi tokie. Yra ir kultūringų, išauklėtų vyrų. Moterys tokius ir renkasi šeimai O tam zmogeliui negeda, kur nors eit su tuo vaiku, nors is isvaizdos turbut ir arklys pasakytu, kad jis NE JO. Ir jis ji prie zmoniu teciu pavadina, o zmones tyliai snibzdasi, va sitam ragus istate, kazkas zmonele paturejo, o tu durneli ne savo vaika augini ? QUOTE(asariukele @ 2010 10 27, 18:31) Aš prieš tai neesu skaičius jokių aklėjimui skirtų knygų. Kai buvau 5 metų - teko rūpintis gimusiu broliu, paskui kasmet gimusiais pusbroliais - visi berniukai buvo. Man nuo vaikystės patikdavo vaikai. Vis važiuodavau prižiūrėti savo pusbrolių per visas mokymosi atostogas. Tad pati visada laukiau sūnaus. Kai jis gimė - kažką jau žinojau, kažką naujo sužinojau ir išmokau. Tiksliau ir mokinuosi toliau. Kiekviena diena, kaip pamoka. Pasikartosiu - aš nemačiau, kaip augindama vaiką nesuvokiau kad darau negerai. Kai jis kažko užsinorėdavo - pasakydavau "ne" - tada prasideda jo ašaros, aš nusileisdavau ir jis gaudavo tai ko norėjo. Paskui jis ėmė manim manipuliuoti, nors aš pati to nesuvokiau. Jis manipuliuodavo viskuo. Ne tik užsimanydamas žaislo, ar saldainio, bet ir mano dėmesio, manęs pačios ir pan. Nereikia aukoti savo gyvenimo dėl vaiko - reikia gyventi kartu su vaiku. Ne tik jam duoti mėgautis tam tikrais dalykais, bet ir pačiai mėgautis. Gal per daug suktai rašau, kitaip nemoku dėstyti minčių. Atsiprašau. Nesakau, kad visada visi atvejai vienodi. Nesakau, kad visos daro klaidas ir nei viena nemoka auklėti vaiko vienos. Gal aš ne tokia stipri, gal aš neturiu to griežtumo, kurio reikia būtent BERNIUKUI. Tiesiog parašiau savo nuomonę, savo mintis, sukilusias vos perskaičiau temos pavadinimą. taip bet ,juk taip gali buti ir pilnoj seimoj....as savo vaikui esu drauge,ta su uria ir paisdykauti gali ir mociute paerzinti,NE sakau retai,bet kai pasakau klauso visada.jokiu sunkumu auklejime dabar nematau,ir nelabai suprantu ,kaip gali but dvieju metu tironas,o be to ta 2 ar 3metu krize buna ir pilnoj seimoj ir oi oi kaip teveliai nesusitvarko....cia labaiu nuo tevu priklauso,o ne nuo to ,kad su berniuku susitvarys tik vyras,ypac mazu Papildyta: QUOTE(petka @ 2010 10 27, 21:00) kad ir kaip ziauriai skambetu, bet deja nelabai ikertu, kaip vienisa moina gali berniuka uzaugint. tuoj prasides darzeliai, o ten mustynes ir tt. Tai ka vaikas visada verks ir i mamos sijona isikibes bus? Kas ji apsigint pamokins?, kas zvejot ir tt. Plaukiojat jus cia kosmose ir man gaila jusu vaiku, vaikas bus uzguitas bendraamziu, nes vaikai dar buna net ziauresni, kas liecia va tu neturi tevo ir tt... O mintis, kad va susirasiu nauja kadra ir jis aukles, tai atsipeikekit, kam tie svetimi rupi, visi savo reikalais uzsieme... darzeliuose jau tokios mustynes? o del kadru,tai jooo tokia mintis butu debiliska,nezinau kada savo kadrui leisciau auklet saco sunu.... Papildyta: QUOTE(blondinas Nr.248 @ 2010 10 27, 22:44) man irgi patinka bobos su vaikais. Tokios sekso pasiilge. Apsimetu, kad myliu vaikus. Pazaidziu su jais biski. Boba mato kaip su jos vaiku graziai atrodau...iskart kojas skecia. Nu ir kalu i klyna jai, kol nepradeda mykt apie kazkokius tai mistinius santykius. Is kart siunciu nafik. tokia ir boba,jei pirma pasitaikiusi jau su vaiku pazindina Papildyta: QUOTE(petka @ 2010 10 27, 21:05) sakau kaip yra, nes kiek turiu pazystamu, dar nuo pirmos klases laiku, kurie augo be tevo, tai uzaugo kazkokiais nei zuvis nei mesa... QUOTE(sermuksnelis @ 2010 10 28, 10:40) taip bet ,juk taip gali buti ir pilnoj seimoj....as savo vaikui esu drauge,ta su uria ir paisdykauti gali ir mociute paerzinti,NE sakau retai,bet kai pasakau klauso visada.jokiu sunkumu auklejime dabar nematau,ir nelabai suprantu ,kaip gali but dvieju metu tironas,o be to ta 2 ar 3metu krize buna ir pilnoj seimoj ir oi oi kaip teveliai nesusitvarko....cia labaiu nuo tevu priklauso,o ne nuo to ,kad su berniuku susitvarys tik vyras,ypac mazu Papildyta: darzeliuose jau tokios mustynes? o del kadru,tai jooo tokia mintis butu debiliska,nezinau kada savo kadrui leisciau auklet saco sunu.... Papildyta: tokia ir boba,jei pirma pasitaikiusi jau su vaiku pazindina Papildyta:
Na, jei mano buvęs vyras būtų "tėtis" - gal kitaip būtų, bet yra kaip yra. Su draugu mes gyvename kartu - tad jis ir rūpinasi vaiku, kai būnu darbe (kadangi mano darbas iki 22 h, o vaikas iš darželio grįžta 17 h., kaip ir mano draugas), tad ir tikrai nedraudžiu vaiko barti, kai šis netinkamai elgiasi... Jei nėra reikalo vaiko barti, o jie pykstasi - tada abu pastatau į vietą, išsiaiškinam viską. O jei būtų tik šiaip draugas ateinantis į svečius - tai taip - neleiščiau ir aš kad drausmintų mano vaiką ar imtųsi jo auklėti...
Pasiskaitykit tą knygą - joje aprašyta nemažai šeimų, nemažai atvejų, kai "tironais" tampa kūdikiai nuo 3-4 mėnesių. Aprašyti vaikai tiek 2, tiek 10 metų. Nesakau, kad mano vaikas buvo ar yra tironas, tiesiog ten parašyta kokio auklėjimo metu vaikas pasiekia valdžią šeimoj, kokiais būdais ir pan. Pati apie tai nebūčiau net susimąsčius, kad vienoks ar kitoks vaiko elgesys gali taip paveikti visą šeimą... Kas yra skaitę tą knygą - tas tikrai supras ką rašau ir ką turiu omeny... Tą knygą parašė garsi psichologė. Ji parodo, kokiems tėvams ypatingai gresia pavojus užauginti mažąjį tironą, kada prasideda tėvų auklėjimo klaidos ir kokios jos yra. Pateikdama gausių pavyzdžių, autorė dėsto savo mintis su stulbinančiu, dažnai sukrečiančiu vaizdingumu. Papildyta: O be to mano buvęs vyras neturi jokio noro matytis su vaiku. Tad sūnus nematęs ir nepažįsta savo biologinio tėčio. Likus savaitei iki gims mažius (kurį abu planavom) - jis išėjo. Tad džiaugiuos, kad mano vaikas dabar turi tėtį. Juk "tėtis" ne tas kuris padaro - tas kuris užaugina. Baltu pavydu žiūriu į tas šeimas, kurios išsiskyrus toliau abu rūpinasi vaiku. Gaila, bet mano situacija kitokia... QUOTE(asariukele @ 2010 10 28, 11:49) Na, jei mano buvęs vyras būtų "tėtis" - gal kitaip būtų, bet yra kaip yra. Su draugu mes gyvename kartu - tad jis ir rūpinasi vaiku, kai būnu darbe (kadangi mano darbas iki 22 h, o vaikas iš darželio grįžta 17 h., kaip ir mano draugas), tad ir tikrai nedraudžiu vaiko barti, kai šis netinkamai elgiasi... Jei nėra reikalo vaiko barti, o jie pykstasi - tada abu pastatau į vietą, išsiaiškinam viską. O jei būtų tik šiaip draugas ateinantis į svečius - tai taip - neleiščiau ir aš kad drausmintų mano vaiką ar imtųsi jo auklėti... Kas keisciausia, rasai lyg tu draudi nedraudi. Man kas keista, kad vyras paemes miarga su vaiku, dar taves klauso. Toks ten ir vyras speju, peckelis koks ir tiek mano galva. Jai SVETIMAS VAIKAS ant galvos lipa, o tu jam parodai savo vieta ir dar paskui motina pradeda akis draskyt tau uz tai, tai ka as zinau... Ta pacia minute tai motinelej su vaiku parodyciau kur durys...
"pastatyti į vietą" - tai nereiškia kad apšaukti, aprėkti ir pan...
Pats žmogus pasirenka savo gyvenimą, niekas jam nelaiko užtaisyto ginklo prie smilkinio ir neaiškina kaip gyventi, ką daryti, ką sakyti. Jei vyras pasirinko moterį su vaiku - tai dar nereiškia, kad jis koks skystalas, nevykęs ar dar koks kitoks, blogąja prasme. O jei taip yra manančių - tai jų reikalas. Mes gyvenam sau, o ne kitiems. Gyvenam negirdėdami kitų apkalbų, o jų visada buvo, yra ir bus, kad ir kokį žmogų sau pasirinktum - atsiras tokių, kuriem tas nepatiks.
Na, aš taip pat auginu mažiuką vyruką ir tikiuosi užauginti tikru vyru: atsakingu, pareigingu, turinčiu humoro jausmą, galinčio ir pasidžiaugti ir paliūdėti, stiprų ir silpną, kai to reikia (taip aš suvokiu TIKRĄ VYRĄ). suvokiu, kad auginsiu jį ne sau. norai yra tikrai geri, stengsiuos juos paversti realybe.
skamba kaip priesaika ir nereikia mūsų žeminti... deja, bet vienoje vietoje lygybės tikrai nebus: vyrai negimdys ir nesupras ką tai reiškia... vis tik dažniau vyrai, susidūrę su sunkumais meta viską ir prasigeria, moterys bando kapstytis... visaip pavyksta...bet jos bent stengiasi
kokiu piktu komentaru radau
as ir viena sunu auginu...ir taip pat,kaip kazkuri mama rase,niekur neskubu-laukiu geriausio kol kas visur kartu,mazai kada kur iseinu be jo,toks mamincius QUOTE(petka. @ 2010 11 03, 16:50) Paziuresiu kaip jus giedosit, kai vaikui 4-5 metai sueis ir kada vyriskas bendravimas tada tampa svarbus kaip oras... mano sunui 4 metai. Jis neskirsto zmoniu i vyras, moteris... Yra zmoniu su kuriais noriai bendrauja, kitu vengia, kaip ir mes suauge. Turiu aplink daugybe pavyzdziu, kur vaikai auga pilnose seimose, deja, auklejimo prasme ir ne tik mano vyrukas zymiai pranasesnis... Zinau, ko jam truks jei auginsiu ji viena..., bet, kad vienai galima uzaugint gera zmogu ir tikra vyra tikrai neabejoju Papildyta: QUOTE(petka @ 2010 10 27, 20:00) kad ir kaip ziauriai skambetu, bet deja nelabai ikertu, kaip vienisa moina gali berniuka uzaugint. tuoj prasides darzeliai, o ten mustynes ir tt. Tai ka vaikas visada verks ir i mamos sijona isikibes bus? Kas ji apsigint pamokins?, kas zvejot ir tt. Plaukiojat jus cia kosmose ir man gaila jusu vaiku, vaikas bus uzguitas bendraamziu, nes vaikai dar buna net ziauresni, kas liecia va tu neturi tevo ir tt... O mintis, kad va susirasiu nauja kadra ir jis aukles, tai atsipeikekit, kam tie svetimi rupi, visi savo reikalais uzsieme... QUOTE(petka @ 2010 10 27, 20:05) sakau kaip yra, nes kiek turiu pazystamu, dar nuo pirmos klases laiku, kurie augo be tevo, tai uzaugo kazkokiais nei zuvis nei mesa... mustis jau ismokiau zvejot ir moku jei zmogui tu rupi rupes ir tavo vaikas, zinau ne viena pvz. o kiek daug pilnose seimose nei zuvu nei mesu gaila, kad neturiu laiko skaitinet gal dar ka parasyciau einu augint sekmes visoms QUOTE(petka. @ 2010 11 03, 17:50) Paziuresiu kaip jus giedosit, kai vaikui 4-5 metai sueis ir kada vyriskas bendravimas tada tampa svarbus kaip oras... na ir...?nelabai suprantu ka norite pasakyti?as puikiai suvokiu,kad sunui butu geriau augti pilnoj seimoj,bet jei tos seimos nera?tai ka gi daryti?man atrodo,kad jus pats(ar pati Papildyta: QUOTE(Savannaa @ 2010 11 03, 19:41) mano sunui 4 metai. Jis neskirsto zmoniu i vyras, moteris... Yra zmoniu su kuriais noriai bendrauja, kitu vengia, kaip ir mes suauge. Turiu aplink daugybe pavyzdziu, kur vaikai auga pilnose seimose, deja, auklejimo prasme ir ne tik mano vyrukas zymiai pranasesnis... Zinau, ko jam truks jei auginsiu ji viena..., bet, kad vienai galima uzaugint gera zmogu ir tikra vyra tikrai neabejoju Papildyta: mustis jau ismokiau zvejot ir moku jei zmogui tu rupi rupes ir tavo vaikas, zinau ne viena pvz. o kiek daug pilnose seimose nei zuvu nei mesu gaila, kad neturiu laiko skaitinet gal dar ka parasyciau einu augint sekmes visoms super pasakyta noreciau pasiulyti sekmads,kas vilnietes ir turit nuo 6m.berniukus. gal atsirastu mamyciu,norinciu sekmadieni nuvykti i belmonea(vilnius),su 6-ir vyresniais vaikais,papramogauti belmonto ,,tarzanu""trasoj?transporta turiu.si karta,ir pati sudalyvauti noreciau toms,kurios nebijo ekstrimalaus sporto,o nuo 6metu vaikuviai gali eiti geltona trasa,mano 7metis ja praejo 4 kartus,po to uzsimane i zalia-verke-20min,bijojo aukscio,bet taip norejo,bet gakiausiai nebeleidau...nenorejau vaikui soko ivarytri,net nzn,ar as pati ja sugebeciau pereiti,o vyresneliai-nano ir drauges-15-16meru vaikinai,-tai varinejo per visas-zalia,melyna,raudona,tik ties juoda...suabejojo...ne visi vyrai-geros fizines formos-sugeba ja praeiti..
jau 7 metus auginu viena berniuka , bet auklejimo is vyriskos puses netruksta , nes yra mano brolis , kuris kuo puikiausiai su juo sutaria ir paiskina kaip kas . Nors nesakau kad nebijau jog to bus mazai
QUOTE(petka. @ 2010 11 03, 16:50) Paziuresiu kaip jus giedosit, kai vaikui 4-5 metai sueis ir kada vyriskas bendravimas tada tampa svarbus kaip oras... Kalbi apie savo vaikystes patirti (o tu aplamai gerbi savo Mama?) ar ieskai atsakymo, kaip gi bendrauti su savo vaiku, kurio neaugini, o gal dar jo Mama teberupi? Berniukai is prigimties yra vyrai. Svarbiausia,-nezeminti biologinio tevo vaidmens ( jei jo nera), net jei tai ir prastas variantas. Analogiskai biologinis vaiko Tevas turi taip pat eiti su pagarba link vaiko Mamos. Aisku, daugeliu atveju tai mistika. Bet imanoma, kai stengiamasi del vaiko geroves, o neziurima i savo asmenines ambicijas..:)Tai labai sunku.
Ir as daug apie tai galvoju, kai auginsiu sunu be tevo. Berniukui reikia tevelio, kaip ir mergaitem mamos.
QUOTE(dawi @ 2010 11 20, 16:20) Kalbi apie savo vaikystes patirti (o tu aplamai gerbi savo Mama?) ar ieskai atsakymo, kaip gi bendrauti su savo vaiku, kurio neaugini, o gal dar jo Mama teberupi? Berniukai is prigimties yra vyrai. Svarbiausia,-nezeminti biologinio tevo vaidmens ( jei jo nera), net jei tai ir prastas variantas. Analogiskai biologinis vaiko Tevas turi taip pat eiti su pagarba link vaiko Mamos. Aisku, daugeliu atveju tai mistika. Bet imanoma, kai stengiamasi del vaiko geroves, o neziurima i savo asmenines ambicijas..:)Tai labai sunku. visiskai pritariu! teva reikia tik girti, koks ji saunus, koks fainas, o vaikai jau patys atsirinks koks tas tevelis yra is tikruju. nera taip sunku kai zinai jog viska darai del vaiku psichologines geroves ir ateities. manau kad berniukams labai svarbu turet ne viena vyro pavyzdi, net ir pilnoje seimoje auganciam berniukui svarbu senelis, dede, sporto treneris ir pan. mano exuosvis nelabai dideli entuziazma pradzioje rode anukui, bet svelniai moteriskai priverciu ji kartais su anuku pabendraut, kartu pazvejot, tai dabar jau ir pats pasipraso, kad leisciau su anuku pabut. nemegstu siaip as jo, bet mano sunaus interesai man svarbesni uz bet kokius mano pacios nemegimus ar ambicijas.
Yra tame tiesos, kad berniukui reikia vyriško pavyzdžio.... Bet KĄ daryt, jei jau taip nutiko, kad tėvai išsiskyrė, o mama lieka su sūnum?....Taip, mano vaikis pradinukas ypatingai trokšta vyriško autoriteto - bet kaip tyčia, neturim nei dėdės, nei senelio. Tiek, kiek tikras tėvas su juo pabendrauja, jam mažai, ir jis desperatiškai kabinasi bent į tuos retus dėmesio trupinėlius....Pavydi kitiems berniukams tėčių,vyresniųjų brolių, dėdžių, senelių.... Labai graužiausi dėl to, bet negi vaikščiosiu pasikabinusi užrašą: ,,IEŠKOM TĖČIO?"
Liūdna situacija, labai skauda širdį, bet pasirinkimo nėr.
Nostra, na liudna, bet reikia suktis su tuo, ka turi: uzrasyk vaika i berniukiskus sportus pas trenerius-vyrus, pvz.
Dar galima pabandyt vaikui "auklina" paieskot: studenta koki, tegu moko vaiko kompo gudrybiu, kalbos, ar pamokas kartu daro.
Ačiū, patarimas teisingas. Ieškosim. Tik neramu man tai, jog vaikas, jei koks dėdė parodo jam daugiau dėmesio, tiesiog prisiklijuoja prie jo, mano akimis žiūrint,tiesiog nesveikai
QUOTE(petka. @ 2010 11 03, 14:50) Paziuresiu kaip jus giedosit, kai vaikui 4-5 metai sueis ir kada vyriskas bendravimas tada tampa svarbus kaip oras... ne tik nuo keturiu, visalaik reikia berniukam vyrisko bendravimo. as irgi auginu berniuka viena ir yra skaudu kai matai kaip jis eina kiekviena karta prie vyru kai mes nueinam i svecius, vienintele paguoda, kad draugiu vyrai parodo jam nemazai demesio ir uzsiima su juo. beabejo kaip kiekviena normali moteris noreciau kad atsirastu vyras, kuris papildytu musu seima ir atstotu teti mano berniukui, kad jie turetu savo vyriska bendravima, nes kiek mes mielosios nenoretume tecio mes neatstosim. bet yra kaip yra. ir pakolkas tiesiog auginu vaika kaip man atrodo reiketu, nori kad uzaugtu doru zmogum, nemuseika bet galintis uz save pastovet, atsakingas ir kantrus. o kaip bus gyvenimas parodys. sekmes JUM visom mamytes. nelengvas darbas mum ispuole, bet mes istengsim susitvarkyt nes mes MOTERYS ir MAMOS
Kai aš supratau, kad mano dar būsimo planuoto vaikelio tėvelis apsigalvojo dėl pasiruošimo tėvystei, vienas iš mano brolių ėmė mane guosti, kad nepergyvenčiau. Sako, aš jį išmokinsiu gitara groti, kitas brolis - namus statyti, meistrauti, žvejoti, grybauti; trečias brolis - kompiuteriu dirbti. Tau teliks jį išmokinti megzti
Dabar panašu, kad vaikelio tėtis vaikelio nesikrato, jau ir pas mane norėtų sugrįžti, bet pas mane jam - vėlu
Sveiki. Ir as auginu viena suneli. oi oi oi o juk ateis ta diena kaipaklaus"kur tetis"? kaip pasakyti, kad neiskaudinti. oi oi oi
Sveikutes as ir viena auginu sunu,sunku,bet susitaikiau su tuo,tevui jis nerupi.lb jam reikia tevo dragai buna kad susirenkam visi,jam lb norisi vyrisko demesio.bet kur rast zmoguti su kuriuo butu abiems gera...
Sveikos as ir viena auginu sunu, bet nepasakyciau kad jau labai reikia to vyro, gal del to kad kas qanta savaidgali vazuoja pas teva ir su mumis gyvena mano brolis kuris daboja ji kai as dirbu. Tad o ka patarti tom kuriu tevai nepasiima vaikuciu tikrai nezinau.
QUOTE(Nostra @ 2011 03 27, 22:10) Tik neramu man tai, jog vaikas, jei koks dėdė parodo jam daugiau dėmesio, tiesiog prisiklijuoja prie jo, mano akimis žiūrint,tiesiog nesveikai Maniškis elgėsi lygiai taip pat. Ypač mėgo svetimus dėdes, nors turėjo tėtį, kuris jam skyrė daug dėmesio. Visi juokesi , kad ieško NAUJO tėvelio. O gyvename pasaulyje tarp vyrų ir moterų. Vaikai mato visokį elgesį ir gerą ir blogą. Ir nereikia galvoti , kad tik iš mylinčio tėvo vaikai išmoks būti vyrais. Mamos paprastai daugiau stengiasi apsaugoti savo vaikus , išspresti jų problemas, tėčiai į tai nekreipia dėmesio.
Sveikos mamytes
gal kuri noretu nuomotis kambari 3iu kambariu bute 1kambari,kartu su manimi,esu taip pat nuomininke sio buto.auginu 2m.suneli,tai gal kuri taip pat yra su vaikeliu tai musu vaikuciams butu visai linksma butas randasi vilniuje,seskineje,2a is 5 kambarys kuri nuomoju yra balkonas bute yra skalbimo masina,pravestas internetas ir kabeline.yra rusiukas.salia labai geras turgelis,iki,maxima,marceliukes kletis,taip pat yra darzelis prie pat namo iki Senuku 7min kelio. TIKRAI PIGIAU NUOMOTIS KARTU IR MOKETI UZ VISKA PER PUSE NEI NUOMOTIS VISA BUTA VIENAI! rasykiti az arba skambinkit 860124630 draugaukim,as taip pat vienisa mamyte |