sermuksnelis
2010 02 27, 22:33
sveikos.esu vienisa mamyte,turi keturmeti suneli,tevas yra 3 kart metuose,kai parvyksta is uzsienio...taigi is jo jokio auklejimo nera.. daznai jauciuosi blogai,kad mano sunus auga vienas,be broliu ar seseru.  taip,galbut ju kada dar bus,bet greit kito vyro nenoriu  ,o paskui ir skirtumas tarp vaiku ne betas ir dar buvau psichologijos paskaitoj ,kur kaip tik paliete tema,kad vienisa mama negali uzaiuginti visavercio vyro...man liudna ir gaila, matyt kaip sunus myli teva,kaip ji aplamai domina vyriskos lyties atsovai,kurie parode jam bet koki demesi...o jis ziuri i juos toookiom akutem del to jausiuos blogai,ir nereikia sakyt kad geriau jokio tevo nei bet koks,man gerai vienai,matyt esu katinas kuris vaiksto vienas,bet visada jausiuos kalta, kad sunus auga be tevo.....(mazdaug metai). sunui netruksta nieko apart tevo,ir gal per daug ji palepinu... taigi mielos stiprios mamytes  kaip jums vienom,s sekas auklet augint sunus?o gal kas ir uzaugino?pasidalins patarimais,kaip auklet berniukus?kad uzaugtu tikri vyrai?
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 02 27, 22:33) Sveika, aš taip pat vieniša mama, tarp mūsų skirtumas tik tas, kad vaiko tėvas vaiką matęs paskutinį kartą kai sūnui buvo 11mėnesių (dabar jam 2,5metų) Matytis nedraudžiu, bet jis to nenori, dabar tiesiog nebebendraujame visai, aišku jis mūsų kontaktus žino, bet iš to jokios naudos  na bet gal taip ir geriau... pas mus tėvo ir gimimo liudijime nėra, tai ir gyvename taip sau ramiai man taip taip pat būdavo skaudu matyt, kaip jam trūksta dėmesio iš vyr lyties, bet realiai gi nieko nepadarysiu  maniškis labai atsirenka, jei nepatinka ir nebendrauja Dabar džiaugiuosi, turiu draugą(tikiuosi kažkas išeis iš mūsų santykių  ) sūnus labai jį myli, pasiilgsta, ir iš jo pusės sūnui matau meilę  labai gražiai bendrauja, ir svarbiausia noriai... paauklėja jis ir mane  , kad vat čia gal nepopink taip jo ir panašiai, ir žinot nemanyčiau, kad jis teisus nepasiduočiau  o jis tikrai teisus, per daug aš ''popinau'' dėl viso sūnų... dabar šiek tiek vyriško žvilgsnio ir yra pasikeitimų į tikrai gerą pusę O jūsų atvejų net nežinau  manau auklėjime svarbiausia yra nenumenkinimas vaiko  aišku jis ne taip viską supranta kaip suaugęs, bet tikrai daugiau nei męs manome Nors nelabai vykęs čia patarimas iš manęs
diana34
2010 02 28, 17:10
su savo ex pragyvenome beveik 11 metu , o dabar atskirai jau beveik 2 metai. siuo metu turiu labai gera zmogu salia musu  kuris ir mane ir mano sunu myli. kazkada netycia uzmaciau kaip jis mokina ji laikrodi pazint , prikalbino kad sunus eitu i treniruotes( nors anksciau nenorejo jokiais budais)  ..o kai pagalvoju juk tetukas biologinis turejo tai labai senai padaryt  .. dabar tais klausimais jie abu bendrauja  .. bus toks laikas kai ir tu sutiksi zmogu kuris ir tave myles ir tavo vaikiuka .. tikrai
sermuksnelis
2010 02 28, 22:24
sutikt gal ir sutiksiu,bet negreitai...nenoriu o laikas tai eina ir sunutis turi augti vienas,visada svajojau apie didele seima
Yra knygynuose labai gera knyga, kuri vadinasi beveik kaip ir jusu tema. Tiksliai nepamenu. Ten ne tik vienoms auginancioms, o aplamai kas tie berniukai, kaip juos auginti, na superine knyga  , i jusu klausimus manau tikrai daug kur taip pat atsakys Gerai, kad svajojate apie didele seima, svajones pildosi, gal dabar toks etapas, kuris kazkada bus praeitis. O kol kas berniukui turite sudaryti salygas, kad aplink ji tikrai butu nemazai vyru (t.y. vaiku, pusbroliu, dedziu ar siaip futbolo megeju  ), nes jam svarbu matyti vyrisko elgesio modeli. Su tevu gal dar kalbekite, jei jis yra  . Mano labai geras pazistamas augo seimoj be tevo (kuris mire, kai jam metukai buvo  ), yra labai saunus protingas vyrukas, viskuo domisi, judrus, vyriskas, stai kuria seima vasara, jam dabar 30, jokiu krastutinumu  . Tik pripazista, kad mama labai ji valdo, ir jis nusprende jai per daug, kas vyksta jo gyvenime, nebesipasakoti. Tai isvada ta, kad mamos tikrai juos globoja, o jiems to nereikia. Visada geriau tureti mama drauge  . O vyro pavyzdi seimoj bet kokiu atveju butu gerai, kad matytu. Gal ateity Sekmes
Baružėlė
2010 03 01, 18:27
Na mano vyrukas 2 metukų, tėtė kaip toks jo gyvenime egzistuoja,bet jį pakeičia senelis.Kartu žolę eina pjaut ir po sodą pasivaikšto, kieme sniegą kasa ir pan.manau neprapuls mano sūnus ir išaugs puikus vyras su senelio pagalba  svarbu turėti bent kokį vyriškumo pavyzdį,kad augdamas vaikas orientuotusį
diana34
2010 03 01, 21:22
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 02 28, 23:24) sutikt gal ir sutiksiu,bet negreitai...nenoriu o laikas tai eina ir sunutis turi augti vienas,visada svajojau apie didele seima  patikek tu manim.. kai maziausiai to tikiesi JIS atsiranda  ..
tik drugelis
2010 03 01, 21:40
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 02 27, 23:33) ir dar buvau psichologijos paskaitoj ,kur kaip tik paliete tema,kad vienisa mama negali uzaiuginti visavercio vyro... Maziau klausykite visokiu nesamoniu  Paciai teko buti ne vienoje paskaitoje, kur galeciau rimtai destytojui papriestarauti. Toli grazu nevisada (pseudomokslines) paskaitos metu pateikiama absoliuti tiesa. Daznai tai tik transformuota asmenine destytojo nuomone, ypac humanitariniuose moksluose. Ir jei pataikoje ant kokio "soviniugo", tai tikrai ivairiu variantu isgirsti. Teko ir man vienoje tokiu "rimtu" paskaitu isgirsti, kad vaiko labui uz bent kokia kaina  reikia islaikyti pilna seima  ir tt. O gyvenimas pateikia visai kitokiu pavyzdziu. Tikrai zinau is savo aplinkos atveju, kai vyras vaikysteje tevo neturejo, buvo auginamas mamos, mociutes, o dabar - yra grazios, gausios (3 sunus  ) seimos galva. Tai kad daugiau tikekite savo jegomis ir meile sunui, gal dar yra salia kazkas kas galetu buti suneliui pavyzdziu (senelis, dede ar pan.), gal yra aplinkoje kokiu kiek vyresniu berniuku bendriems zaidimam ir t.t. Linkiu optimizmo. P.S. Auginti mergaites be tecio irgi nelengva uzduotis, patikekite
negriuke
2010 03 02, 09:12
Man kaip tik reikėjo tokios temos.  Kartais taip liūdna būna, kai sūnus prašo paskambintui tėčiui (bet jau porą mėnesių nebeprašo  ), jam taip norisi turėti KAŽKOKĮ SAVO tėtį, nei mano du broliai, nei mano tėtis JO tėčio neatstoja.
sermuksnelis
2010 03 02, 11:08
QUOTE(ciuke @ 2010 03 01, 10:28) Yra knygynuose labai gera knyga, kuri vadinasi beveik kaip ir jusu tema. Tiksliai nepamenu. Ten ne tik vienoms auginancioms, o aplamai kas tie berniukai, kaip juos auginti, na superine knyga  , i jusu klausimus manau tikrai daug kur taip pat atsakys O kol kas berniukui turite sudaryti salygas, kad aplink ji tikrai butu nemazai vyru Su tevu gal dar kalbekite, jei jis yra  . Sekmes  ta knyga as turiu(isigijau vos pradejus galvot apie skyrybas)bandziau skaityt ,bet nelabai man patiko,parasymo budas ir t.t  bet reiks prie jos grizt,gal pasirodys kitaip. tai vat kad tai nelabai imanoma  ,gimine maza,ir tie issibarste gerai sutariu tik su puseserem,pusbrolis vienas kuris apsilanko retai nes is toli,yra tevukas,kai nuvaziuojam skiria demesio,bet jau senas ir nelabai turi kantrybes daug uzsiimt...tai vat taip,o sirdis plysta kai matai kadf kokiam svetimui dedziui kuris pakalbina,taip dziaugias tuo tevas dirba uzsienyje,bendrauja skypu ir matos kai grizta atostogu,bet to negana Papildyta:QUOTE(tik drugelis @ 2010 03 01, 23:40) Maziau klausykite visokiu nesamoniu aciu  stengiuos daryt viska ,kad atsoti vaikui ir teva ir mama,kad jis butu laimingas .bet kartais vistiek buna taip gaila.... Papildyta:QUOTE(negriuke @ 2010 03 02, 11:12) Man kaip tik reikėjo tokios temos.  Kartais taip liūdna būna, kai sūnus prašo paskambintui tėčiui (bet jau porą mėnesių nebeprašo  ), jam taip norisi turėti KAŽKOKĮ SAVO tėtį, nei mano du broliai, nei mano tėtis JO tėčio neatstoja.  neliudek,man ir panasus atvejai sunkiausi
tik drugelis
2010 03 02, 17:28
QUOTE Papildyta:aciu  stengiuos daryt viska ,kad atsoti vaikui ir teva ir mama,kad jis butu laimingas .bet kartais vistiek buna taip gaila.... Papildyta: Nereikia atstoti vaikui tevo... Daug laiko ir pastangu man kainavo tai suprasti. Kaip stipriai nebesistengtum prisiimti vyriska vaidmeni, teciu netapsi, bet ir nustosi buti tikra mama. Tampi (kaip rusai sako) - ONO (t.y. nei vyriskos, nei moteriskos gimines). Turbut reikia stengtis buti gera tikra mama - kartais stipria uz visus, kartais silpna uz save. Palikti sau teise ir pakovoti su pasauliu, ir pailseti nuo visko.Gal netgi duoti sansa vaikui pajusti, kad ir mamai reikia jo pagalvos ir palaikimo, patarimo... Kad ir tokio mazucio ir daugelio aplinkiniu akyse visai nerimto zmogucio... Uz tai mamai - pacio svarbiausio... Gal tada name turesite tikra vyra, kai leisyte jam tokiam buti nors ir siandien, o nebandysite jo tokiu dirbtinai uzauginti kazkada?... (Prasau tik teisingai mane suprasti, tikrai nevertinu Jusu ir nenoriu izeisti, tai tik tokie mano pasvarstymai)
sermuksnelis
2010 03 02, 22:29
oi n jusu nuomone tikrai gera ir as taip pamastau,kad reikia ir silpnai pabuti ir t.t zinau tik tiek ,kad sunu auginu ir myliu is sirdies  .
tik drugelis
2010 03 02, 23:30
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 02, 23:29) oi n jusu nuomone tikrai gera ir as taip pamastau,kad reikia ir silpnai pabuti ir t.t zinau tik tiek ,kad sunu auginu ir myliu is sirdies  . Kaip sako: gera pradzia - puse darbo. Tikekite savimi  Mamos intuicija yra svaresne uz visus (pseudo) mokslus
Savannaa
2010 03 03, 22:03
knygos nepades. kad viena auginu labai demesio reikalujanti 3 metu vyruka nei kiek nepergyvenu. Kad tevas yravaikas zino, bet mates yra seniai...pati nenoriu, kad tevas butu tik 1-2 kart per menesi, todel neisileidziu jo i musu namus, nes dazniau jis negali vaikas turi vika ko jam reik ir nereik tai tikrai nera problema, kaikuriuo atveju net atvirksciai
QUOTE(Savannaa @ 2010 03 03, 23:03) pati nenoriu, kad tevas butu tik 1-2 kart per menesi, todel neisileidziu jo i musu namus, nes dazniau jis negali O kodel? Juk tevo reikia ne jums, o vaikui. Nepagalvojat apie ta klausima, kuri galbut uzduos paauges vaikas: kodel jis nebendrauja su teciu? Meluosite?
Dziaugiuosi suradusi si foruma su labai mums aktualia temuke ir nuosirdziais patarimais.  Prisipazinsiu, sunkiai man sekasi auginti 3,5 metu suneli vienai, negaliu sakyti, kad buvo lengviaau seimoje (nuo skyrybu praejo pora metu), nes tecio auklejimo filosofija man buvo nepriimtina. Tai buvo ir viena is skyrybu priezasciu. Nenoriukas auga ir teti mato kas savaite beveik, bet tos kelios valandos, kartais atrodo tik sugadina viska. Karta, kai pasakiau, kad atvaziuos tetis, vaikas net pasake "nenoriu". Klausiu kodel, o jis: "nes tetis vel i darba isvaziuos".
Savannaa
2010 03 04, 20:17
QUOTE(Esha @ 2010 03 04, 17:58) O kodel? Juk tevo reikia ne jums, o vaikui. Nepagalvojat apie ta klausima, kuri galbut uzduos paauges vaikas: kodel jis nebendrauja su teciu? Meluosite? nenoriu rasyt visko...jei trumpai-tevas bendrautu su vaiku tik tam kad matytu mane...jam to vaiko nereik. jo jis noriai ateitu i musu namus...anksciau ileisdavau, bet pamacius, kaip bendrauja su vaiku...nereik sunui tokio tevo. Zinau, kad jis ji tures tikra, nors ir ne biologini, kai tik tam busiu pasiruosus pati. Vaikui ir dabar sakau tik tiesa, klauia i savaite kart, kada tevas atves dovanu, paklausia, ar jis mokes zaist su manim. Atsakau, kaip yra-jis nemoka zaist su vaikais, dovanu atves arba nisipirksim patys
Kapitonas Tenkešas
2010 03 06, 22:07
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 02 27, 23:33) taigi mielos stiprios mamytes  kaip jums vienom,s sekas auklet augint sunus?o gal kas ir uzaugino?pasidalins patarimais,kaip auklet berniukus?kad uzaugtu tikri vyrai?  kas tai yra tikras vyras? I savo klausima gali gauti patarimu is zmoniu, kuriem tikras, tai toks, koks tu galvoji, kad netikras. Ir jei vadovausies ju patarimais, augindama tikra, gali uzauginti visiskai netikra.
sermuksnelis
2010 03 07, 22:55
QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 07, 00:07) kas tai yra tikras vyras? I savo klausima gali gauti patarimu is zmoniu, kuriem tikras, tai toks, koks tu galvoji, kad netikras. Ir jei vadovausies ju patarimais, augindama tikra, gali uzauginti visiskai netikra. nu gal ir logiska  ,taciau manau visos suprato,kad kalbu apie patarimus kaip aplamai,auginti ir aukleti berniukus. :)kai tevo nera.
Kapitonas Tenkešas
2010 03 08, 08:57
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 07, 23:55) manau visos suprato,kad kalbu apie patarimus kaip aplamai,auginti ir aukleti berniukus. :)kai tevo nera. augint reikia kukuruzus, kiaules ir kaktusus ant palanges. Berniukai (kaip ir mergaites) yra mazi zmones ..Ir jie auga patys. Tik su jais reikia visa laika buti ir bendrauti. Todel. Jei nekyla klausimu ka daryt su mergaitem, neturetu kilti ir del berniuku.
negriuke
2010 03 08, 09:33
QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 08, 09:57) augint reikia kukuruzus, kiaules ir kaktusus ant palanges. Berniukai (kaip ir mergaites) yra mazi zmones ..Ir jie auga patys. Tik su jais reikia visa laika buti ir bendrauti. Todel. Jei nekyla klausimu ka daryt su mergaitem, neturetu kilti ir del berniuku.  Tai berniukus užauginsim kaip mergaites, nes tėčio nemato, tik mamą.
Kapitonas Tenkešas
2010 03 08, 09:58
QUOTE(negriuke @ 2010 03 08, 10:33)  Tai berniukus užauginsim kaip mergaites, nes tėčio nemato, tik mamą. visiskai teisingai. Jei baltaodis zmogus isivaikintu negriuka, nuo to jis netaptu baltesnis.
sermuksnelis
2010 03 08, 10:11
na kad nedings n iekur ir vistiek uzaugs suprantu,bet gal skiriasi kazkuo vaikui seima kur abu tevai ir kur tik vienas  ....na negi as jau tokia kvaila ir nereikalinga tema sukuriau  o kad berniukai nuo mergaiciu kazkuo irgi skiriasi sutinkat? jai auginciau mergaite tai ir sneketumem apie plaukuosenas ir sijonus(ne visada zinoma)... o paaugus vyrukui apie zvejyba ar dar remontus masinu(maniskis ant irankiu ir taisymo labai pasineses  ) nelabai ismanau....tai ir klausiu ka daryt?ar zvejybos man mokintis ar ka?
Kapitonas Tenkešas
2010 03 08, 10:18
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 08, 11:11) 1.na kad nedings n iekur ir vistiek uzaugs suprantu,bet gal skiriasi kazkuo vaikui seima kur abu tevai ir kur tik vienas 2.  ....na negi as jau tokia kvaila ir nereikalinga tema sukuriau  o kad berniukai nuo mergaiciu kazkuo irgi skiriasi sutinkat? 3.jai auginciau mergaite tai ir sneketumem apie plaukuosenas ir sijonus(ne visada zinoma)... 4.o paaugus vyrukui apie zvejyba ar dar remontus masinu(maniskis ant irankiu ir taisymo labai pasineses  ) nelabai ismanau....tai ir klausiu ka daryt?ar zvejybos man mokintis ar ka?  1. zinoma skiriasi. Dvi galvos visada geriau nei viena. O trys geriau nei dvi... 2. tema kvaila. 3. jei kalbesi su zmogum (mergaite visu pirma zmogus) tik apie sukuosenas ir sijonus, tai tas zmogus uzauges galvos, kad gyvenimo tikslas - kad sukuosena gerai guletu.. 4. ziurek trecia punkta. nereikia mokinti vaiku to ko tu neismanai. Nereikia ju brukti i berniuku ar mergaiciu remus...Vaikus reikia skatinti mastyti..nepriklausomai nuo lyties.
*valdonė*
2010 03 08, 10:57
Nemanau, kad tema kvaila vien paziurejusi i savo sunu. Mano draugas sunui per kelis menesius tapo daug reikalingesnis nei as  Vyrai yra vyrai
Tema nekvaila. Manau nera mamos, kuri augina sunu viena, nepagalvojancios ar tikrai uzaugins pilnaverti sunu.
O kvailu temu vien is neturejimo ka veikti as net neskaitau...
Tema gera ir reikalinga mamoms, vienoms auginancioms sunus. O "kapitonas tenkesas" - jei sprestume is jo zinuciu forume ne tik sioje temoje - turi polinki i socialinio elgesio sutrikimus. Kazkaip primena viena toki forumo aktyvista "blondina Nr.xx".  Tai nelabai ir verta i tokius demesio kreipt:)
mammyte
2010 03 14, 15:47
QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 08, 11:11) na kad nedings n iekur ir vistiek uzaugs suprantu,bet gal skiriasi kazkuo vaikui seima kur abu tevai ir kur tik vienas  ....na negi as jau tokia kvaila ir nereikalinga tema sukuriau  o kad berniukai nuo mergaiciu kazkuo irgi skiriasi sutinkat? jai auginciau mergaite tai ir sneketumem apie plaukuosenas ir sijonus(ne visada zinoma)... o paaugus vyrukui apie zvejyba ar dar remontus masinu(maniskis ant irankiu ir taisymo labai pasineses  ) nelabai ismanau....tai ir klausiu ka daryt?ar zvejybos man mokintis ar ka?  Permetu nuoroda i straipsni, gal bus idomu pasiskaitineti. http://www.gerabusena.net/tekstai/kai_%20nera_%20tecio.html
vesta:6
2010 03 15, 12:32
o man siektiek neramu del kito dalyko..maniskiui neseniai suejo 2metukai,gyvenu su tevais..Po viso issiskyrimo laiko,ex buvo du kartus aplankes.Na,bet esme tame,bijau ir neramu,jog sunus seneli vadins teciu(mano teva)..kazka panasaus buna sako ir man tikrai nemalonu yra tai girdet,nzn..kartais bandau jam tarsi tai paiaiskinti,pasakyti,na bet jis juk maziukas dar  ir nemanau,jog greit tai supras..Su tevu(savo) daznokai nesutariu..tik nesmerkit  na,gal nelabai aiskiai issireiskiau,bent tikiuosi suprasit.. Daug ivairiausiu problemu yra.
QUOTE(vesta:6 @ 2010 03 15, 12:32) o man siektiek neramu del kito dalyko..maniskiui neseniai suejo 2metukai,gyvenu su tevais..Po viso issiskyrimo laiko,ex buvo du kartus aplankes.Na,bet esme tame,bijau ir neramu,jog sunus seneli vadins teciu(mano teva)..kazka panasaus buna sako ir man tikrai nemalonu yra tai girdet,nzn..kartais bandau jam tarsi tai paiaiskinti,pasakyti,na bet jis juk maziukas dar  ir nemanau,jog greit tai supras..Su tevu(savo) daznokai nesutariu..tik nesmerkit  na,gal nelabai aiskiai issireiskiau,bent tikiuosi suprasit.. Daug ivairiausiu problemu yra. o kaip tu vaikui jį pristatai?, aš visad saviškiui sakau, kad čia senelis, ir du metai yra pakankamai daug, kad vaikas nevadintu tėčiu senelio
2010 03 15, 12:58
tai pasakau,kad senelis ir jis vadina ji anuku..siaip jis dar nelabai gerai sneka,kazka gerai taria,kazka nelb ir pan..o beto namie lenkiskai mazdaug bendraujama,tai jis truputuka savaip,na vaikiskai sako senelis,bet tai kartais panasu i teti,o retokai lyg ir pasako net.Manau,budamas kokiu 4,jau gerai supras kas ir kaip,bet tai gana ilgas laiko tarpas..
QUOTE(vesta:6 @ 2010 03 15, 12:58) tai pasakau,kad senelis ir jis vadina ji anuku..siaip jis dar nelabai gerai sneka,kazka gerai taria,kazka nelb ir pan..o beto namie lenkiskai mazdaug bendraujama,tai jis truputuka savaip,na vaikiskai sako senelis,bet tai kartais panasu i teti,o retokai lyg ir pasako net.Manau,budamas kokiu 4,jau gerai supras kas ir kaip,bet tai gana ilgas laiko tarpas.. tai pas jus kelios kalbos šeimoje? aa, tai vaikučiui ir bus sunkiau dėl to, pas mus bėdų nekilo, kalba labai geram jau prieš du metukus buvo  bet šiaip siūlyčiau, ir tau jam girdint jei sakai kad eini, visada pabrėžti, kad pas senelį, vaikas dažniau girdėdamas, pradės labiau suprasti  o vėliau orientuotis pradės, kad jis tau tėtis,, o jam senelis
sermuksnelis
2010 03 15, 13:04
mano drauges dukra 3metu savo mamos broli ir seneli teciais vadina,o draugei tai nieko...man kazkaip ir butu ir nemalonu ir skaudu o maniskis ir kai buvo apie du metukus(nors da neisiskyre buvom,taciau tetis dirbdavo uzsienyje) per viena gimines baliu pakalbinus vienam nepazistamam vaikinui,tiese rankytes ir veliau tete pavadino...nutaisiau kad nieko tokio...bet sirdis plyso is gailescio...nenoriu net prisimint
QUOTE(vesta:6 @ 2010 03 15, 13:32) o man siektiek neramu del kito dalyko..maniskiui neseniai suejo 2metukai,gyvenu su tevais..Po viso issiskyrimo laiko,ex buvo du kartus aplankes.Na,bet esme tame,bijau ir neramu,jog sunus seneli vadins teciu(mano teva)..kazka panasaus buna sako ir man tikrai nemalonu yra tai girdet,nzn..kartais bandau jam tarsi tai paiaiskinti,pasakyti,na bet jis juk maziukas dar  ir nemanau,jog greit tai supras..Su tevu(savo) daznokai nesutariu..tik nesmerkit  na,gal nelabai aiskiai issireiskiau,bent tikiuosi suprasit.. Daug ivairiausiu problemu yra. Tikrai nepergyvenkit, mano vaikas mano mama (t.y. savo mociute) mama pavadina susimaises, nes as ja taip saukiu  . Papildyta:QUOTE(sermuksnelis @ 2010 03 15, 14:04) o maniskis ir kai buvo apie du metukus(nors da neisiskyre buvom,taciau tetis dirbdavo uzsienyje) per viena gimines baliu pakalbinus vienam nepazistamam vaikinui,tiese rankytes ir veliau tete pavadino...nutaisiau kad nieko tokio...bet sirdis plyso is gailescio...nenoriu net prisimint  kadangi jums tai aktualu, tai jus keliskart i tai jautriau reaguojat, tai normalu. Bet manau, kad tikrai ne del to, kad jis noretu, kad tas zmogus teciu butu (realiai dvieju metu vaikui ta trukuma suvokt dar butu sunku, jei neturejo jo salia niekada), kaip ir su savo pvz auksciau minejau, dar vaikiukai kartais maisosi patys, kai kurie gal dar suvokia, kad dede tas pats kas tete, ypac jei jie kartu neaugo su teciu. Mano sunus turi mane, mama, bet kodel tada mociute kartais mama pavadina, susimaiso ir tiek  . Pataisiau pora kartu, ir viskas vel ok.
2010 03 15, 13:18
kalba tai viena,daugmaz lenkiskai..Mano mama ir kartais pavadina mama,ir teta mano..bet tai buvo vos keleta kartu,ir kazkaip stipriai neuzkabina,nieko tokio,bet del tecio..nera malonu ir siaip..tikiuos tai susitvarkys,aisku,ne pasaulio pabaiga,bet vis delto..aciu uz palaikyma
QUOTE(vesta:6 @ 2010 03 15, 13:18) kalba tai viena,daugmaz lenkiskai..Mano mama ir kartais pavadina mama,ir teta mano..bet tai buvo vos keleta kartu,ir kazkaip stipriai neuzkabina,nieko tokio,bet del tecio..nera malonu ir siaip..tikiuos tai susitvarkys,aisku,ne pasaulio pabaiga,bet vis delto..aciu uz palaikyma  tikrai nereikia taip jaudintis, aišku pataisyt, nukreipt aišku galima, kad neįprastu, o gal net ir reikia  bet dėl to jaudintis tikrai ne, mažiukas jis dar, viskas susitvarkys
2010 03 15, 13:31
sermuksnelis
2010 03 15, 16:44
QUOTE(ciuke @ 2010 03 15, 15:15) Tikrai nepergyvenkit, mano vaikas mano mama (t.y. savo mociute) mama pavadina susimaises, nes as ja taip saukiu  . Papildyta:kadangi jums tai aktualu, tai jus keliskart i tai jautriau reaguojat, tai normalu. Bet manau, kad tikrai ne del to, kad jis noretu, kad tas zmogus teciu butu (realiai dvieju metu vaikui ta trukuma suvokt dar butu sunku, jei neturejo jo salia niekada), kaip ir su savo pvz auksciau minejau, dar vaikiukai kartais maisosi patys, kai kurie gal dar suvokia, kad dede tas pats kas tete, ypac jei jie kartu neaugo su teciu. Mano sunus turi mane, mama, bet kodel tada mociute kartais mama pavadina, susimaiso ir tiek  . Pataisiau pora kartu, ir viskas vel ok. teti tuomet turejo,taip ten ir mano problema labiau buvo,na buvo skaudu. bet dabar pamirsta tai jau protingesni ir didesni esam...
*valdonė*
2010 03 16, 10:23
MANISKIUI GREIT 6 M. BET KADAMGI TEVA MATO MAZDAUG 2 K. PER METUS, KAI SUSITINKA JI VADINA DIEDUK , PASKUI PASITAISO TEVELI, BET KA VAIKAS PRIPRATES KAS DIENA SAKYTI TA IR SAKO , NES GYVENAM SU SENELIAIS
Cia Liepa
2010 03 16, 10:56
sermuksneli - kiek vaikui metu?
QUOTE(Ditė @ 2010 03 16, 11:23) MANISKIUI GREIT 6 M. BET KADAMGI TEVA MATO MAZDAUG 2 K. PER METUS, KAI SUSITINKA JI VADINA DIEDUK Va cia tai teveliui komplimentas
*valdonė*
2010 03 16, 12:58
QUOTE(ciuke @ 2010 03 16, 11:25) Va cia tai teveliui komplimentas  Nera ko stebetis, jei vaiko nelanko pats turi suprasti, kad kitai nebus
Savannaa
2010 03 16, 14:36
QUOTE(Ditė @ 2010 03 16, 11:23) MANISKIUI GREIT 6 M. BET KADAMGI TEVA MATO MAZDAUG 2 K. PER METUS, KAI SUSITINKA JI VADINA DIEDUK , PASKUI PASITAISO TEVELI, BET KA VAIKAS PRIPRATES KAS DIENA SAKYTI TA IR SAKO , NES GYVENAM SU SENELIAIS  mano sunus neturi seneliu anei mociuciu. mato ir turi tik mane viena, bet kokią- pacia geriausia stipriausia graziausia protingiausia...  nieko nepadarysi-myliu save  kuri atstoja visus ziema, kai tv visi kanalai mirgejo seniais salciais, mazas trukde dirbt. Sakau-se telefona paskambink tevui-sunus maigo mygtukus...isivaizduoja kad tevas jaU ATSILIEPE...maziukas sako "seneli, kada bus dovanos..." tada jam apie 2,5 metus buvo
sermuksnelis
2010 03 16, 16:42
QUOTE(Cia Liepa @ 2010 03 16, 12:56) sermuksneli - kiek vaikui metu? po menesi keturi sueis
Cia Liepa
2010 03 18, 01:43
Na taip, jei pradėsite savęs gailėtis nuo keturių metukų, kiek liks iš tavęs po dešimties metų? Vyras kas šimtą dienų metuose gryžtą, bet jis gryžta pas tave, kitos net tiek neturi, tai gal nereikia pirmiausiai taip griaužti savęs ir nežiūrėti į kitus panašius pavyzdžius? Na tarkime jis neturi nei brolių, nei seserų, bet jis turi rūpestingiausią mamą, ko neturi kiti, bet sutarėme nežiūrėti į kitus. Taip? Gal laikas pradėti su juo eiti kažkur į užsiėmimus? Jei berniukas mėgsta muzika klausyti, gal į dainavimą, muzikines pamokeles, gal vaikas linkės judėti labai, gal į kokį sportą pradėkite vesti? Toliau atsivertų nauji pažinties klodai, kur sektų viena patirtis kitą. Na kaip psichologai pasako, kad mamos negali užauginti vienos vaikų, tai čia per stipriai bando susireikšminti, pažiūrėkime į gamtą, mūsų laikomi laukiniai žvėrys geriau prižiūri ir išauklėja savo vaikus nei mes, susireikšminę žmonės...taigi nustokime savęs gailėti, vaikas neturi matyti savo mamos - Herojaus sulinkusio ir pastoviai verkiančio, bambančio ir t.t. Nes jis žiūri tokiomis akutėmis, kurios turi priversti tave pasitempti ir pradėti rūpintis pačiai savimi, kad likusius metus turėtum iš ko semtis energijos. Na per daug lepinimo būna, galima sutikti, bet gal leiskite jam pasirinkti ko jis pats nori? ir nukreipti jo energiją teisingą linkme, tada beliks Jums stebėti ir džiaugtis. Kiekvienas vaikas auga skirtingoje aplinkoje, skirtingų pažiūrų šeimoje, dėl to modelio pritaikyti vienos ar kitos šeimos taip pat būtų neteisinga, turėk ir kurk savo - sermuksnelio variantą - stiprų ir nepalaužiamą kaip augalo kurio pasiėmei pavadinimą  kantrybės.
sermuksnelis
2010 03 18, 10:51
QUOTE(Cia Liepa @ 2010 03 18, 03:43) Na taip, jei pradėsite savęs gailėtis nuo keturių metukų, kiek liks iš tavęs po dešimties metų? vyras grizta pas sunu ne pas mane,mes jau issiskyre  ,taip del uzsiemimu planuojam pradet nuo rudens kazka,o seip namie nesedim visur kur tik kas idomaus vyksta stengiames eiti  .. aciu jums labai uz jusu posta,jus toks stiprus man zmogus pasirodete  nors ir pati save laikai stipria...bet vienintele skaudi mano vieta yra susijus su sunum,ir kad ir kaip nusiteikciau,uzeis kartais tokios minutes kai bus gaila,kad viskas taip yra...nors nereikia vyti dievo i medi,esam sveiki tas ir svarbiausia...ir tikiuosi kad siais ziauriu zmoniu laikais,sugebesiu isauklet stipru,gerasirdi ir teisinga zmogu  .
Savannaa
2010 03 18, 13:03
...bet vienintele skaudi mano vieta yra susijus su sunum,ir kad ir kaip nusiteikciau,uzeis kartais tokios minutes kai bus gaila,kad viskas taip yra...nors nereikia vyti dievo i medi,esam sveiki tas ir svarbiausia...ir tikiuosi kad siais ziauriu zmoniu laikais,sugebesiu isauklet stipru,gerasirdi ir teisinga zmogu  . [/quote] viskas yra gerai, bet zmogaus natura tokia...trauk is pasamones gelmiu blogas mintis... esu laiminga, kad esu tokia, kokia esu, vaikas tikrai daug ismoke, pakeite. Nesu turejus nei vienos blogos minties, kad kazkas gali nesigaut ar but negerai, kas liecia vaika. Tikrai mama gali viana uzaugint super vyruka Mum su sunumi tik labai seses ar brolio truksta, bet vyro visai nenoreciau  bet kas zino, kaip ten bus...bus jauciu kazkada ir vyras ir brolis ir sese
Kapitonas Tenkešas
2010 03 18, 13:06
manau, kad tikra vyra galima uzauginti ji kankinant. Reik ji ipratint kesti skausma ir neverkti. Nu kaip tikri vyrai, kad neverkia. Ir dar ji reik mokinti mustis.
Savannaa
2010 03 18, 13:20
QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 18, 14:06) manau, kad tikra vyra galima uzauginti ji kankinant. Reik ji ipratint kesti skausma ir neverkti. Nu kaip tikri vyrai, kad neverkia. Ir dar ji reik mokinti mustis. Verkti zmogiska. Kest nieko nereikia. Lai bliauna, nei laiko savy, o po to tai islieja agresija ar kokiais iskrypimais..ar tokiu nesamoniu rasymu. Mustis butinai. Jau mokau  [b]
Cia Liepa
2010 03 19, 10:39
QUOTE(Kapitonas Tenkešas @ 2010 03 18, 14:06) manau, kad tikra vyra galima uzauginti ji kankinant. Reik ji ipratint kesti skausma ir neverkti. Nu kaip tikri vyrai, kad neverkia. Ir dar ji reik mokinti mustis. kapitonas Tenkešas nėra klasės auklėtoja?  (juokas) tikiuosi, kad jūs juokaujate su tokiais įrašais... jam reikia parodyti kas laukia po muštyinių vienos ir kitos pusės, kokios traumos fizinės ir kokios moralinės.
|
|