Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KVILINGAS
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4
mazge1979
sveikos merginos, mamytės, vienos forumietės prašymu, atidarau naują temukę. jos idėjos superinės. prašome jungtis suidomėjusioms ir ne tik.
nijolevar
Labas mamytės,kadangi pati sergu šia liga ax.gif tad tikiuosi ir jus taip pat ja užkrėsti biggrin.gif
user posted imageuser posted imageuser posted image

Štai čia naudojami įrankiai ir popieriaus juostelės
user posted imageuser posted imageuser posted image
o kadangi pas mus provincijoi nera pirkt tokiu juosteliu tad jas susipjaustau pati

Papildyta:

user posted image
o cia parodyta kaip pasidaryti tokias rožytes
http://increations-ru.blogspot.com/2008/04/blog-post_13.html

user posted image
user posted image
user posted image

Čia dar įdomių darbeliu
http://www.handwork.coop/SPEL.php
trr
visai įdomu. man patinka, kad darant tokius rankdarbius gali dalyvauti ir vaikai thumbup.gif
įdomu ar žodis kvilingas galėtų turėti kokį vertimą ar tiesiog kokį lietuvišką atitikmenį.. g.gif

tos juostelės tiesiog juostelės ar jos yra perlenktos (dvigubos)? g.gif nes atrodo storokos, ar čia labai storo popieriaus reik?
nijolevar
QUOTE(trr @ 2010 02 28, 18:29)
visai įdomu. man patinka, kad darant tokius rankdarbius gali dalyvauti ir vaikai  thumbup.gif
įdomu ar žodis kvilingas galėtų turėti kokį vertimą ar tiesiog kokį lietuvišką atitikmenį..  g.gif

tos juostelės tiesiog juostelės ar jos yra perlenktos (dvigubos)?  g.gif  nes atrodo storokos, ar čia labai storo popieriaus reik?
*

Anglišai tai ši technika vadinas "Quilling" ,o popierius geriau kai yra braižybinio popieriaus storio

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
trr
tai supratau, kad čia iš angliško žodžio, ale vertimo nerandu.
žiūrint tai sakyčiau popieriaus sukučiai lotuliukas.gif biggrin.gif

nijolevar
QUOTE(trr @ 2010 02 28, 18:44)
tai supratau, kad čia iš angliško žodžio, ale vertimo nerandu.
žiūrint tai sakyčiau popieriaus sukučiai  lotuliukas.gif  biggrin.gif
*

Lietuviško vertimo ar bent jo atitikmens nėra nes ir rusų kalboj rašo квилинг
mazge1979
na bet jau grožiai wub.gif
ritka68
įdomu ,kaip tuos popieriaus sukučius priklijuoi prie popieriaus,su kokiais klijais
g.gif
jju
cia tai nerealiai blink.gif kiek as cia suprantu, tai tokiu juosteliu jau buna gatavai pirkti?
nijolevar
del kliju tai siaip naudojami PVA,bet as naudoju momentinius super klijus.o del juosteliu tai yra specialus kvilingo popierius,gal tokiam Vilniuj ar Kaune ir yra.Ju buna ivairiu spalvu ir atspalviu, plocio,buna ir nesukarpytu(lapais).
user posted imageuser posted image
irankiai
user posted image
toki iranki pasidariau pati is adatos ir nebenaudojamo tusinuko
user posted image
panasiu liniuociu galima gauti kanceliariniu prekiu parduotuvej
Papildyta:
user posted image
mazge1979
o čia tavo darbelis? gal popierių kur internetu galima užsisakyt?
irmuten
Kaip šaunu, aš vis laukiau kol kas nors atidarys temelę apie kvilingą. thumbup.gif Prieš kalėdas labai užsidegiau gaminti snaiges šiuo būdu, namus pasipuošiau, bei kai kam dovanų įteikiau. Jei kas žinote kur Vilniuje galima rasti tų juostelių, prašau pasidalinkit informacija smile.gif Kol kas juosteles susikarpau iš lapų bet tai labai nepatogu ir ilgai užtrunka unsure.gif Aš dar tik pradinokė kvilinge, bet kai išsiaiškinsiu kaip įkelti nuotraukėles, parodysiu pora savo darbelių 4u.gif
trr
QUOTE(irmuten @ 2010 03 01, 12:18)
Kol kas juosteles susikarpau iš lapų bet tai labai nepatogu ir ilgai užtrunka  unsure.gif

taigi galima nusipirkti ilgą metalinę liniuotę, tą slankiojamą peiliuką ir ant kartono pasidėjus iš karto kelis, keliolika ar net keliasdešimt tų spalvotų lapų susipjaustai.. ir greičiau ir tiesiau.. 4u.gif
irmuten
QUOTE(trr @ 2010 03 01, 12:23)
taigi galima nusipirkti ilgą metalinę liniuotę, tą slankiojamą peiliuką ir ant kartono pasidėjus iš karto kelis, keliolika ar net keliasdešimt tų spalvotų lapų susipjaustai.. ir greičiau ir tiesiau..  4u.gif
*

Ačiū, apie tai nepagalvojau blush2.gif
irmuten
Idėjos- interneto, atlikimas- mano.

Mano "vyniotinukai"

Viskas ką turiu parsisiuntus iš interneto platybių.

grožiai iš interneto

Jei kas nors turite kokių gražių dalykėlių, pasirodykite smile.gif
nijolevar
Na kas turi atliekamu pinigeliu gali toki isigyt biggrin.gif

user posted image
user posted image
gabani
IRMUTEN labai grazus "vyniotinukai' wub.gif 4u.gif .butu idomu pamegint taip pasukiot bigsmile.gif
pinciukas
laba diena.ir aš susirgus šia liga biggrin.gif čia mano darytos snsigės
user posted image
o dabar darau tokius
user posted image
čia rasti ,o aš savo vėliau parodysiu nes dar tik 3 turiu padarius
mazge1979
gražu labai, merginos.
na o aš tokiem gėriam neturiu dabar laiko, mezgu sau tuniką, laukia nebaigta staltiesė, pradėtas siuvinėt paveiksliukas, planuose mažajam numegzt švarkelis, dar turiu minty vieną mocherinį šalį, o pavasaris jau čia pat, tuoj į kiemą darbai išvilios, mažiuka smano gyvas sidabras, galiu tik pasigrožėt jūsų darbeliais wub.gif
Ingusia31
Tokiu juosteliu ir visu kitu priedu yra Kaunerankdarbiu parduotuveje Dauksos ir Vilniaus kampo netoli mirksiukas.gif
Landrita
As suzaveta tokiais darbeliais. Nieko nezinojau apie tokius menus, kol nepamaciau cia wub.gif wub.gif
Stebesiu ir toliau temute, kol rysiuos pati padaryti ax.gif
irmuten
Kokie gražūs margučiai (tikiuosi čia margučiai smile.gif ). O kaip jūs tokia lygią formą padarot? Dedat kažką į vidų ar jie tuščiaviduriai?
pinciukas
QUOTE(irmuten @ 2010 03 01, 20:46)
Kokie gražūs margučiai (tikiuosi čia margučiai  smile.gif ). O kaip jūs tokia lygią formą padarot? Dedat kažką į vidų ar jie tuščiaviduriai?
*

aš klijuoju ant tikro kiaušinio.tik prieš tai ji išpučiu ,perplaunu su vandeniu,tada išdžiovinu ir klijuoju smile.gif
pinciukas
tikiuosi suprasit ką aš čia parašiau
nijolevar
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Papildyta:
Kvilingo pagrindai
user posted image
nijolevar
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Papildyta:
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
mazge1979
FANTASTIKA wub.gif
o pati ar turi savo darbelių? gali gal įdėt?
Adatėlė
QUOTE(mazge1979 @ 2010 03 02, 10:42)
FANTASTIKA  wub.gif
*

baik irnesakyk.gif duok atsigauti po siu groziu ir suteik galimybe nusipirkti popieriaus--o jau tada...........darysim biggrin.gif as jau seniai masatu taip papuost kiausinius velykom tik vis nesusiruosiu doh.gif
nijolevar
QUOTE(mazge1979 @ 2010 03 02, 11:42)
FANTASTIKA  wub.gif
*

Kada nors kai turesiu daugiau laiko ikelsiu rolleyes.gif
kiniete333
Koks grozis, ir as noriu Velykoms kvilingu kiausinuku papuosti. Sakykit, nijolevar, o jus koki popieriu karpot, paprasta spalvota, ar koki ir ant ko sukate, gal ant kokios ylos galima, as Vilniuje kol kas niekur nieko neaptikau, jau domejausi internetinese parduotuvese, bet labai jau brangu
pinciukas
nu pasirodau su savo dar nebaigtais daryt kiaušiniais smile.gif
user posted image
nijolevar
QUOTE(kiniete333 @ 2010 03 02, 15:16)
Koks grozis, ir as noriu Velykoms kvilingu kiausinuku papuosti. Sakykit, nijolevar, o jus koki popieriu karpot, paprasta spalvota, ar koki ir ant ko sukate, gal ant kokios ylos galima, as Vilniuje kol kas niekur nieko neaptikau, jau domejausi internetinese parduotuvese, bet labai jau brangu
*

popieriu naudoju priklausomainuo to koks darbelis ir stora ir plona.o del ylos tai baisiai nepatogu geriau kai galiukas dvisakis juostelei ispraust biggrin.gif
irmuten
Aš tą įrankį sukimui pati pasigaminau. paemiau dvi vienodas adatas, ir sudejus jas viena kitos apsukau lipnia juosta. Palikau neapsukta mazdaug 7mm toj pusėj kur skirta siūlą įverti. Tas adatas pritvirtinau prie kotelio (pvz pieštuko) ir vuolia, puikiai veikia smile.gif Nežinau ar pakankamai aiškiai parašiau, jei nesigaus, ryt galėsiu įdėti nuotraukėlę.
nijolevar
Užtenka ir vienos adatos tik ta galiuka kur veriasi siulas reikia nudildyti ax.gif
user posted image
nijolevar
čia mano kaikurie darbeliai ax.gif
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
irmuten
Nijolevar, kokie gražūs darbeliai wub.gif
kiniete333
Vau, kaip grazu, merginos, o kokio plocio juosteles karpot
nijolevar
QUOTE(kiniete333 @ 2010 03 03, 11:04)
Vau, kaip grazu, merginos, o kokio plocio juosteles karpot
*

Iki 5 mm ,platesniu nereikia,kuo smulkesnis darbelis tuo siauresnes juosteles biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(irmuten @ 2010 03 03, 11:00)
Nijolevar, kokie gražūs darbeliai  wub.gif
*

Aciu ax.gif
mazge1979
labai garžu wub.gif
nijolevar
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 03 01, 18:26)
Tokiu juosteliu ir visu kitu priedu yra Kaunerankdarbiu parduotuveje Dauksos ir Vilniaus kampo netoli  mirksiukas.gif
*

Labas,norėjau paklaust ar pas jus Kaune toj parduotuvėj yra štai toks aparatas ir kiek jis kainuoja?
user posted image
Ingusia31
Reiktu ieskoti www.savaspasaulis.lt mirksiukas.gif popieriniu juosteliu ten tikrai maciau o del aparato reiktu skambintis sakyciau 4u.gif
PACIOS
Sveikos biggrin.gif 4u.gif
Kokie grazus ir idomus darbai... thumbup.gif thumbup.gif nebuvau net maciusi tokiu... ax.gif
nijolevar
QUOTE(Ingusia31 @ 2010 03 04, 10:22)
Reiktu ieskoti www.savaspasaulis.lt  mirksiukas.gif popieriniu juosteliu ten tikrai maciau o del aparato reiktu skambintis sakyciau  4u.gif
*

Ačiū 4u.gif
lapute32
sveikutes,ale grozybiu pamaciau thumbup.gif thumbup.gif
-MORTA-
Šaunuolės darbininkės, čia jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif jau kokių grožybių pridarėt,labai sugundė kiaušiniai.reiks pabandyti. biggrin.gif
Kusiuka
Nijolevar, kaip tu tuos "pukuotus" kiausinius padarei?

del juosteliu, atnese man vyras dideli maisha prishredintu spalvotu juosteliu lotuliukas.gif darbe pripjauste, su tuo dokumentu naikykliu smile.gif na juosteles ne tokios turbut grazios, kaip gatavos pirktines, nu bet pradziai manau tiks smile.gif
nijolevar
QUOTE(Kusiuka @ 2010 03 05, 21:36)
Nijolevar, kaip tu tuos "pukuotus" kiausinius padarei?

del juosteliu, atnese man vyras dideli maisha prishredintu spalvotu juosteliu  lotuliukas.gif darbe pripjauste, su tuo dokumentu naikykliu smile.gif na juosteles ne tokios turbut grazios, kaip gatavos pirktines, nu bet pradziai manau tiks smile.gif
*

Na as susikarpau juosteles centimetro plocio ir smulkiai smulkiai sukarpau kaip paveikslelyje zemiau,o po to susuku ir klijuoju ant ispusto kiausinio mirksiukas.gif
user posted image
dorme
norejau paklaust ten kur daret ta dideli kiausini su gelytem. ant ko tas gelytes suklyjuotos? viena ant kitos? ar viduj yra koks plasmaninis permatomas kiausinis?
g.gif
nijolevar
QUOTE(dorme @ 2010 03 06, 20:42)
norejau paklaust ten kur daret ta dideli kiausini su gelytem. ant ko tas gelytes suklyjuotos? viena ant kitos? ar viduj yra koks plasmaninis permatomas kiausinis?
g.gif
*

Gelytes klijuotos viena prie kitos ,o vidus tusciaviduris,kad taip padaryti kaip forma naudojau baliona,is kurio po to atsargiai isleidau ora mirksiukas.gif
nijolevar
Dar šiek tiek grožybių iš interneto platybių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
user posted image user posted image user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.