Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 10 vaiko patarimų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Jurgytė
Sveikutės, perskaičiau tai viename psichologijos žurnale.
10 vertingų vaikų patarinų:

1. Negadink manęs. Aš puikiai suprantu, kad nebūtinai turiu gauti viską, ko prašau. Aš tik bandau tave.
2. Nebijok man būti griežtas. Man taip geriau, aš tada jaučiuosi saugus.
3. Nebark manęs prie svetimų žmonių. Tavo pastabos, pasakytos prie keturių akių, bus žymiai veiksmingesnės.
4. Neleisk man išmokti blogų dalykų. Aš tikiu, kad tu pastebėsi dar jų užuomazgas.
5. Neklok man kelio kilimėliais, aš turiu nueiti savo „gumbų“ kelią.
6. Nebambėk. Jei taip darysi, aš ginsiuosi „apkursdamas“.
7. Neužmiršk, kad aš nemoku reikšti savo norų taip aiškiai, kaip suaugęs žmogus. Štai kodėl aš kartais būnu netikslus.
8. Neprieštarauk pati sau, nes aš nebežinau, kaip elgtis ir prarandu pasitikėjimą tavimi.
9. Rask laiko atsakyti į mano klausimus. Priešingu atveju pastebėsi, kad aš tavęs neklausinėju, o atsakymų ieškau kitur.
10. Atmink, kad aš negaliu augti laimingas be tavo meilės ir supratimo. Bet juk tai — savaime suprantame, tiesa?
Neringicka
Labai gerai pasakyta thumbup.gif
Gaila, kad daznokai pamirstu sias tiesas sad.gif doh.gif ir ziuriu i vaika is savo boksto sad.gif
Reiks pasitaisyti g.gif Gerai, kad dar maniskis mazas, tai dar nespejau sugadinti biggrin.gif
murzinyte
Labai liuks taisyklės thumbup.gif thumbup.gif
Reikės atsispaust ir ant sienos priklijuot clap_1.gif clap_1.gif
Ir seneliams-lepintojams parodyt wink.gif
dzigite
Labai nesunku taisykles prisiminti, kai atsisedi ant zemes ir i savo mazhaji zhmogiuka ziuri kaip i sau lygu 4u.gif , koks jis buna patenkintas kai ateini pas ji ant zemes ir vienodai kvailioji thumbup.gif

Musyte24
Atsispauzdinau šiuos patarimus ir prie šaldytuvo juos prisegsiu mirksiukas.gif

Aš, manau kaip ir dauguma mamų, labai dažnai šitiem patarimams nusižengiu ax.gif ax.gif , bet manau dar nevėlu susigriebti g.gif .
Ada!
Patarimai tikrai verti demesio...
Pagimdyti vaikuti,tai dar ne viskas!Mazyliui reikia demesio,meiles ir supratymo !!!
simsia
labai geri patarimai clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif

O čia radau dar ši ta........

Tai ka girdejome kai buvome vaikai:

Stovek ramiai
Nekalbek pilna burna
Ziurek,nepargriuk
Ateik cia
Eik pazaisk dabar vienas
Paskubek
Kodel manes neklausai
Nesmaisyk man po kojomis
Neissitepk
Viska suvalgyk
Duok,as padarysiu
Tu nemokesi
Patylek
Eik miegoti
Nesimaisykman
Apsirenk
Kur begi...dabar tai tau bus...
Neliesk
Nestovek sauleje
Atsargiai...esi per mazas
Pasisveikink
As uzsiemes... netrukdyk
Jau isitepei
Nesuprakaituok
Eik greiciau
Sakiau juk,kad pargriusi...
Eik greiciau
(visur gale sauktukai..) verysad.gif

Tai ka norejome isgirsti kai buvome mazi vaikai:

Kaip jautiesi ?
Pasitikiu tavim
Tu toks grazus
Kaip gerai,kad tave turiu
Noriu isklausyti tave
Tu toks svelnus
Ar tu laimingas
Pasakyk,kada jautesi nelaimingas
Pasikalbekime truputi
Jei nori papasakok man
Man patinko toks koks esi
Kas tave supykde
Pasakyk,jei suklydau
Ka apie tai manai
Kada tau nepatinku
Ar tau liudna
Man patinka buti su tavimi
Kas tave nuskriaude
Kodelgi sito nenori
Papasakok man apie ka galvoji
Verk jei skaudu...
Tu toks mielas
Gal bijai
sonatukas1
10. Atmink, kad aš negaliu augti laimingas be tavo meilės ir supratimo. Bet juk tai — savaime suprantame, tiesa?
jau ir taip zliumbiu kad as toli nuo dukrytes, nes ji lietuvoje su mano mama, o dabar dar sitie zodziai. na, isprotesiu tikrai.... verysad.gif
Pigalica
beveik visų patarimų laikausi smile.gif bet mano dukrytė labai gudri pasidarė biggrin.gif Jei nori ką nors iškaulyti, nusišypso, palenkia galvą į šoną ir sako: "prašau duok!" Štai tada ir pamirštamos visos taisyklės blush2.gif

user posted image
Norna
Geros taisyklės thumbup.gif , tik vat tos -negadink manęs- kažkaip sunkiai sekasi laikytis, kai mažius pribega, pabučiuoja ir sako: ''nonia''...
Sirvita
Bet taip ir yra, mes mamos rutinoje prapuolusios, pamirštame, kad musu vaikams iš musų reikia ne kotletų, o šilumos...
Rosandra
thumbup.gif faini patarimai

Man kažkaip asocijuojasi su šiuo eilėraščiu

Aš trapus ir baltas popieriaus lapas,
Pats nusispalvinti negaliu.
Tad jei piešite mane tamsiomis spalvomis - būsiu niūrus,
Jei piešite mane skaisčiomis spalvomis - būsiu šviesus ir linksmas.

Aš paruoštas lipdymui molio gabalas,
Pats nusilipdyti negaliu.
Tad jei lipdysite mane piktą - būsiu gąsdinantis,
Jei lipdysite mane mąstantį - būsiu paguodžiantis.

Aš maža, gležna gyvybės sėkla,
Pati išdygti negaliu.
Tad jei sėsite mane abejingai - užaugsiu menka,
Jei sėsite mane su meile - užaugsiu derlinga.

Aš Jūsų sumanyta, bet neužbaigta daina,
Pati sau žodžių pasirašyti negaliu.
Tad jei sudėsite į mane bet kokius žodžius - skambėsiu padrikai,
Jei sudėsite į mane išminties pilnus žodžius - skambėsiu gyvai.

Globokite, mylėkite mane. Aš - Jūsų vaikas!

emsi
Sveikutės, aš turbūt kai dauguma jūsų bandau laikytis tų taisyklių, bet mažieji tokie gudrūs, tai ypatingai, kai reikia bausti už kokias šunybes, prieinu aiškinu aš jam ką blogai padarė, o jis iškart sako daugiau taip nedarysiu bučiuoja, o tik vėl nusisuki, o jis tą patį daro. Ir taip kelis kartus, tada jau pasakau griežtai, o mano gražuolis nueina į kitą kambarį ir verkia krokodilo ašarom, ir kaip tik tą akimirką(dažniausiai taip būna)gryžta tėtis iš darbo ir pamatęs kad vaikas verkia pradeda guosti jį. tai taip mums gadina tėtis visą auklėjimą verysad.gif O kai mažai su vyru matomės nespėjam visko aptarti ir bendradarbiauti, tai taip išeina, kad už auklėjimą atsakinga viena verysad.gif O dabar kai eina i lopšelį toks ožys pasidarė, o perdaug bausti irgi nenoriu, kad neatrodyčiau vaikui kaip tironė. Otaisyklės kai parašytos tai gerai, o kai reikia jas pritaikyti pamatai, kad daug punktų jose trūksta g.gif
linazy
Fainiai!!!

Intuityviai tokių taisyklių ir laikomės. Negaliu atsidžiaugti perskaičiusi. Dažniausiai mokomės iš teorijų, bet ne menkesnis džiaugsmas rasti teoriją, kurią jau taikai thumbup.gif
renolda
Va čia tai tikra tiesa good.gif , tik mes mamos dažnai perdaug mylėdamos savo vaikučius darome meškos paslaugą verysad.gif ir išlepiname bei neleidžiame pažinti pasaulio tokio koks jis išties yra. wink.gif
Pushele
O aš štai kokias taisykles ant sienos pasikabinau 4u.gif
1. Būk su savo vaiku, vaikščiok su juo, kai kiti aplink tave nuolatos skuba.
2. Kalbėk su savo vaiku, kai kiti ant savųjų vien tik šaukia.
3. Klausyk savo vaiko,kai kiti apsimeta itin užsiėmę.
4. Juokis, žaisk su savo vaiku, nors kitus tai erzina.
5. Pagirk savo vaiką, kai paprastai suaugusieji vaikuose mato vien prasižengimus.
6. Svajok su savo vaiku, kai dauguma kitų tėvų pasidarę gan ciniški.
7. Skaityk savo vaikui, kai kiti teikia pirmenybę televizoriui.
8. Melskis su savo vaiku, kai dauguma tėvų jau yra praradę tikėjimą.
9. Atsiprašyk savo vaiko, kai kiti tėvai apsimeta neklystantys.
10. Drausmink savo vaiką, kai kiti nesugeba vaikams nustatyti jokių apribojimų.
11. Apkabink savo vaiką- suprask ir įvertink apkabinimo galią.
idommi
Geros taisykles. Svarbu laiku pritaikyti. As kazkaip irgi maniau, kad as gal per griezta.. Kazko nedaviau vaikui, o viena moteris sako "duok duok greiciau, nes ims verkti ir klykti" Nesupratau! Mano vaikas nepradeda plysauti siaip sau g.gif Aisku, jei vaikui duodama viskas ir visada, tai karta negaves jau ir ima klykti...
Mamushiukas
Geros visos taisykles thumbup.gif Mano pagrindine yra MYLEK SAVO VAIKA thumbup.gif Kai myli tai viskas ir gaunasi kaip ir turi gautis wub.gif Kad ir kokie jie butu uzsispyre, rekentys, tripentys kojomis, purvini iki ausu ir dar visokie nelabai pavydetini.... lotuliukas.gif
Mamushiukas
QUOTE(ausand @ 2007 01 07, 20:43)
O tai dar galima ir nemylėti g.gif Nesuprantu schmoll.gif
*

As ta prasme, kad nereikia ant sienu kabinti jokiu taisykliu ir jomis vadovautis doh.gif Jei myli savo vaika, darysi taip kad jam gerai butu, kad jis uzaugtu geru zmogumi, taciau visa tai is tavo sirdies, o ne tais kas ant sienos kabo parasyta. Juk nedesi kiekviena diena kryziuko prie kokio nors punkto ir sau nepatapsnosi per peti....aga gera siandiena buvau paglosciau vaika, pagyriau, ar panasiai. Tai va ka as norejau tuo pasakyti, kad MYLEK savo vaika wub.gif
rutitela
Labai aciu uz grazius zodzius smile.gif turbut visos karts nuo karto sias taisiklytes sulauzom,bet ne is nezinojimo ar piktos valios,tiesiog taip gaunasi..visos savo vaikucius be proto mylim,ir sirdyje nesiojames visas auksines taisykles...
Mildute
QUOTE(Ada! @ 2005 10 24, 09:47)
Pagimdyti vaikuti,tai dar ne viskas!Mazyliui reikia demesio,meiles ir supratymo !!!
*

Pagimdyti ir išnešioti, tai praktiškai nulis palyginus su auginimu. Aš turbūt daug klaidų darau, apgalvoju, po kokio konflikto su vaiku, nenoriu daryti taip, kaip darė tėvai man..na, pvz bausti diržu ir pan. Norėtūsi priimti kokį humaniškesnį, geriau veikiantį bausmės būdą ir apskritai, žinau, kad kartais suklystu, bet žinau, kad kai tariu savo vaikui, kad myliu ją, kad ji man labai brangi, kad ji pati šauniausia, kad ji man reikalinga, kad noriu, kad prisiglaustų dingsta priekaištai sau, matau ją laimingą ir man gera. Taisyklių laikytis žiauriai sunku....jos turi būt kažkur žmogaus viduje.
mama06
cit. 4. Neleisk man išmokti blogų dalykų. Aš tikiu, kad tu pastebėsi dar jų užuomazgas.

kaip jus pastebite tas blogio uzuomazgas pas maza zmogeliuka g.gif gal kas kokiu pavyzdziu turite? kaip skirti blogus dalykus nuo paprastu "ishdykumo" dalyku, kurie isnyks vaikui paaugus.
vienuzodziu auklejimas man tamsus miskas blink.gif maniske dar tik 8men, bet as bijau kaip bus paskui... verysad.gif
~Rasa~
QUOTE(mama06 @ 2007 06 13, 23:26)
cit. 4. Neleisk man išmokti blogų dalykų. Aš tikiu, kad tu pastebėsi dar jų užuomazgas.

kaip jus pastebite tas blogio uzuomazgas pas maza zmogeliuka  g.gif gal kas kokiu pavyzdziu turite? kaip skirti blogus dalykus nuo paprastu "ishdykumo" dalyku, kurie isnyks vaikui paaugus.
vienuzodziu auklejimas man tamsus miskas  blink.gif maniske dar tik 8men, bet as bijau kaip bus paskui... verysad.gif
*

o tave mama irgi bijodama augino?
nemanau, viskas iš širdies, su meile wub.gif
mama06
QUOTE(Rasa G. @ 2007 06 21, 11:15)
o tave mama irgi bijodama augino?
nemanau, viskas iš širdies, su meile  wub.gif
*

Deja negaliu palausti savo mamos kaip ji jautesi mane augindama. Sirdis ne visada geriausias patarejas auklejime. Cia reikalingas protas ir valia
Alisa2
QUOTE(mama06 @ 2007 07 02, 20:28)
Deja negaliu palausti savo mamos kaip ji jautesi mane augindama. Sirdis ne visada geriausias patarejas auklejime. Cia reikalingas protas ir valia
*

Reikia praleisti labai daug laiko su vaiku, kad pastebeti kada vaikas kazka neteisingai supranta ir kazka ne taip daro. As turiu omeny butent tuos "blogus" dalykus. Na, kurie "gadina" musu vaikus. Jam reikia draugiskai aiskinti. O siaip, tai vaikui reikia tik demesio ir meiles. Jei jis tai tures, jis jausis saugus (kas labai svarbu), o tada galima bus ir greztai su juo kalbeti. Nes net po grezto pokalbio, jis zinos "mama mane vis tiek myli ir saugo". Sekmes, mama06 mirksiukas.gif
liniuke133
štai dar truputis psichologijos:
vaikai mokosi iš to, kaip jie gyvena
Jei vaikas kritikuojamas, jis išmoksta smerkti.
Jei vaiką supa priešiškumas, jis išmoksta kovoti.
Jei vaikas išjuokiamas, jis išmoksta bailumo.
Jei vaikas gyvena gėdydamasis, jis išmoksta jaustis kaltas.Jei vaika supa tolerancija, jis išmoksta kantrybės.
Jei vaikas padrąsinamas, jis išmoksta pasitikėjimo savimi.
Jei vaikas giriamas, jis išmoksta suprasti savo vertę.
Jei vaiką supa garbingumas, jis išmoksta teisingumo.
Jei vaikas jaučiasi sugus, jis išmoksta tikėti.
Jei vaikui pritariama, jis išmoksta pamėgti save.
jei vaiką supa parama ir draugiškumas, jis išmoksta pasaulyje rasti meilės.
olivija1981
svarbiausia uzsiimti su vaiku, skaityti knygutes, pasakoti kas pavaizduota, manau tai lavina vaiko vaizduote, atminti, jau po keliu paaiskinimu sugebes parodyti kur kas yra mirksiukas.gif
jievaan
labai protingi ir ne per griezti patarimai, bet ir tokiu kartais sunku laikytis, pvz nebambek! Tai taip iauge i krauja, kad reikia susilaikyti ir pagalvoti, kaip cia geriau issireiskus, kad parodytum savo nepasitenkinima vaiko elgesiu, nevartodama tu paciu fraziu, kurios kazkada ieina i viena ausi ir iseina pro kita.
zigasore
ir man sie patarimai labai patiko ax.gif dar yra geras patarimukas, tikriausiai visos apie ji girdejom, jei vaikas ka nors iskrete - reikia suskaiciuoti iki desimt ir tik po to reiksti nepasitenkinima smile.gif
samantila
[B] 4u.gif ištiesų tvardytis padeda ir nešaukti ant vaikelio tai bandyti įsijausti į vaikiuko vietą kaip pats jaustumeis jai ant tavęa sušuktu vienokiu ar kitokiu tonu, dažniausiai juk būna nemalonu tai aš įsivaizduoju kad vaikiukui šimtą kart nemaloniau nes jo ir protelis dar tik toks tėra, kas bloga semia greitai o gerą reikia išmokyti daug pastangų o kai mama ar tėtis dar jį barą ar šaukia vaikiukui jau atrodo pats skaudžiausias dalykas, nes šiuo metu svarbiausi esam ir brangiausi tik mes jo TĖVELIAI. mirksiukas.gif mirksiukas.gif
SU TAIS MAŽAIS MAŽYLIAIS REIKIA BE GALO DAUG KALBĖTI, ĮTIKINTI, JĮ SUDOMINTI, KAI KĄ BLOGAI DARO PATEIKTI GYVENIMIŠKŲ PAVYZDŽIŲ KURIE AKTUALUS JAM ŠIUO AUGIMO TARPSNIU, NESVARBU KIEK JAM METUKŲ REIKIA DIDŽIULIŲ PASTANGŲ IR TVIRTŲ NERVŲ, ŠIUO METU MAN TAS SUNKUSIS LAIKOTARPIUS KAI KARTAIS TIKRAI PRATRŪKČIAU, BET STENGIUOSI SAVE KONTROLIUOTI- MANO DUKRYTEI GREITAI TREJI. KAI JAU PIKTA GERIAU KOKIAS PENKIAS MINUTES PATYLĖTI TADA IR VISKAS ATSISTATO Į VIETAS....TOKIA MANO NUOMONĖ smile.gif blush2.gif
LINASTA24
Patarimai iš tisų neblogi ir rodos tokie paprasti,tik kartais pasitaiko labai sudėtingų vaikų.Mano mažąjam beveik 2m.,bet jau nuo pat gimimo jis jau turėjo savąjį "AŠ'-viskam priešintis ir daryti savaip.Kokių tik patarimų neišklausiau:ir iš močiučių bei mamų patirties:ir psichologu-neva kaikuriuos dalykus ignoruoi:kitus aiškinti,kalbėtis kaip su suaugusiu...tačiaui jis pasitiki tik savim,toks mažas,bet turi savo nuomone ir gali dar kiekvienam paaiškinti...belieka tikėtis,kaip daugelis pataria-jis dar mžas-viską peraugs,bus protingesnis...
Maimouna
taip geri patarimai,bet su vaikais sunku,ne visi vienodi,kad klausytu...
vieni 2m budami ka pasakysi kas negalima,neeik ir nedarys,neeis,o kitiems to paties amziaus vis vien ka sakysi,i viena ausy ieina i kita iseina,pasakai ir ziurek apsisuka ir vel ta pati daro.... tongue.gif gudrus tie vaikai....kovotojai biggrin.gif
princesa
QUOTE(gagaite @ 2007 11 08, 15:45)
GERAS. Isireminsiu , kad nepamirsciau.
*

Gera mintis biggrin.gif Aš vis pamirštu, tai laikas nuo laiko užeinu prisiminti rolleyes.gif
jolitasa
Labai super patarimai! good.gif clap_1.gif
Reikes atsispausdinti ir kur nors, pvz. ant saldytuvo pasikabinti! wink.gif
giedre g
viskas taip paparasta ir aisku, tik kad mes ne visada susimastom apie tai blush2.gif
smalsuteklp
Labai geri patarimai reikes ismokti ir laikytis thumbup.gif
astule122
As ir manau,kad thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
rulin
kad dazniau tokiu patarimu smile.gif
Jamuna
super rolleyes.gif
bet kad gyvenime butu taip viskas paprasta.
Mes zmones, o zmones klysta,
vikaPika
Sweiki,
Prasau nesupykt moderatoriu ir neistrint mano zinutes, siunciu jums viena laiska, kuris gali pakeist mazo zmogucio gyvenima. Si laiska man atsiunte reniaus mamyte, prasydama pagalbos...
Ar kada girdejot kad daug lengviau noreti gerio ir taikos pasaulyje, nei padet vienam konkreciam zmogui?
Su didžiule MEILE ir PAGARBA kreipiuosi į VISUS, kurių kraujo grupė 0 (I) RH+ (teigiama).
Prašau, padovanokite afereziniu trombocitu Reniui. Visi Jūsų duoti kraujo lašeliai taps jo gyvenimu, jo viltimi…

Jei šiuo metu esate sveikas, nesirgote gelta, Jūsų venos stiprios ir ryškios - paskambinkite į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrą tel. nr.: 8 5 2365160 arba 8 688 62707, užsiregistruokite, susitarkite dėl Jums patogaus atvykimo laiko ir suteikite stiprybės lašelį Reniui. Nepamirškite pasakyti, kad aferezinius trombocitus skiriate Reniui Arbačiauskui, gydomam vaiku kaulu ciulpu transplantacijos poskyrio gydytojos Ramunes Pasaulienes. Is Jusu kraujo bus atskirti tik afereziniai trombocitai,visas kitas kraujas bus supiltas jums atgal. Taigi hemoglobinas nesumazes. Gydytojos zodziais, geriausias yra vyru, arba negimdziusiu moteru kraujas, nes nestumo metu, esant vaiko kitai kraujo grupei, mamos organizmas isiaudrina ir tada tokie donoro trombocitai ligoniukui prigyja sunkiau, bet jei nera geriausio varianto( vyru donoru), tinka ir moterys. Afereziniai trombocitai yra nesaldomi, jie galioja tik 5 dienas, Reniui jie bus pilami kasdien, apie 2 savaites, cia, zinoma, geriausiu atveju. Kraujo centras gali priimti per diena tik keleta donoru,todel registruotis reikia is anksto, mazdaug pries 4 dienas.Tai, manau, jau mazdaug apie sausio 18 diena reiktu registruotis. Kol nepakliuvau ten, i kaulu ciulpu transplantacijos poskyri, negaliu tiksliai ir nuspeti situacijos, galbut donoru reikes ir keliom dienom anksciau.Labai prasau- padekite mano Reniukui nugalet liga. Kiekvienas mums esat GYVYBISKAI svarbus. ACIU

As pati su vaiku gulesiu ligoninej, todel palieku Reniaus mociutes telefona 864131095.

placiau apie reniu galit pasiskaityt: http://www.rugute.lt/vaiku-istorijos/renius.html
lolima
puikios taisykles reikes save pastebeti i kurias as nusizengiu blush2.gif
ulyta
saunios thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif mirksiukas.gif
anrei
Super taisykles:) tongue.gif Reikes daugiau jomis vadovautis:)
paulapaula
taisykles superines thumbup.gif tik reikia dazniau man ju laikytis blush2.gif
insi
aš tokius į meilą gavau lotuliukas.gif :

Praktiški patarimai vaikų auklėjimui:

1. Ką daryti, jei sūnus įlipo į medį ir nebegali išlipti? Jokiu būdu nemėginkite purtyti medžio AR mėginti numušti berniūkštį pagaliu. Rudenį vaikas prinoks ir nukris pats. Arba jį pakąs pirmosios šalnos.
2. Kai baigsite žaisti su vaiku, padėkite jį ten, iš kur paėmėte.
3. Visi vaikai mėgsta žaisti slėpynių, bet tėvai nenori prisidėti – atseit labai užsiėmę. Pamėginkite suderinti darbą ir žaidimą. Pasislėpkite nuo vaiko, tarkime, komandiruotėje, ir jis jūsų ieškos visą savaitę.
4. Jei nebeturite ką pasakyti vaikui, pritrūkote žodžių, liepkite jam eiti praustis.
5. Jei vaikas žagsi, užsikimškite ausis. Taip kurį laiką atsikratysite žagsulio.
6. Jei vaikas retkarčiais nušvilpia iš jūsų pinigų, nerėkite ant Jo, kad netraumuotumėte psichikos. Geriausia surengti linksmą kratą vaiko kambaryje, o Po to visai šeimai kartu pažaisti teismą arba
sušaudymą.
7. Kad geriau suprastumėte savo vaiką, galvokite ir jauskite kaip jis. Pamėginkite parūkyti slapčia nuo savęs cigaretę kaip sūnus ir iškulkite laidyne porą trejetą langų.
8. Priežasčių, kodėl vaikas neklauso, gali būti daugybė: jis blogai girdi, jūs tyliai kalbate, jūs patys nesuprantate, ką kalbate, ir t.t. Ką daryti? Laimė, yra priemonė: per užpakalį, per užpakalį ir Dar kartą per užpakalį.
9. Kad neįvarytumėte vaikui nevisavertiškumo komplekso, niekada nerodykite esantys viršesni: kalbėdamiesi su juo rimtomis temomis šnairuokite į šonus, krapštykite nosį ir seilėkitės.
10. Jei vaikas ilgai verkia ir negali nusiraminti, liaukitės jį mušti, ir nutils.
11. Jūsų vaikas niekada neras uogienės stiklainio, jei jį užrakinsite, o raktą padėsite muilinėje Po muilu.
12. Jei dėl vaiko patekote į aklavietę, pastatykite jį į kampą. Niekada nekelkite rankos prieš vaiką - taip paliekate neapsaugotą saulės rezginį.
13. Jei jūsų sūnaus itin bjaurus neįskaitomas raštas, ruoškite jį tapti gydytoju.
14. Jei norite, kad vaikas jus išgirstų, pamėginkite kalbėti tyliai su kuo nors kitu.
15. Jei jūsų vaikas nuolat pučiasi, nupirkite jam tromboną – jis talentingas.
16. Jei vaikas neturi apetito, paruoštus pietus išmėtykite Po visą Jo kambarį ir įleiskite ten savo brangutį. Mažylis būtinai ims nuo žemės visokią bjaurastį ir kiš burnon. Greit jis bus sotus - ir
lėkščių plauti nereikės.
17. Yra geras būdas išmokyti vaiką netempti iš mokyklos dvejetų. Reikia pasiimti diržą ir nukulti mokytoją.
18. Jei vaikas zyzia nupirkti jam dviratį, pirkite. Juk nespėsite apsidairyti, ir vaikas suaugs, o dviratis liks jums.
19. Jei pastebėjote, kad vaikas rūko, neskubėkite Jo bausti. Gal jam jau kur kas daugiau nei dvidešimt.

mama333
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
venganute
Reikėtų atsispausdinti ir išmokti, labai vertingi patarimai..... Super wub.gif Gaila, kad kartais užmirštame blush2.gif
juramaria
Būna juodų dienų. Bet paskaitai tokius patarimus ir saulė širdyje nušvinta biggrin.gif
Volsebnica
tikrai grazu parasyta
MILĖ
Labai vertingi zodžiai thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.