Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mama dirba, tėtis augina vaiką
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
denyxe
Na, įdomu, gal yra tokių šeimų, kur vyras yra vaiko auginimo atostogose? smile.gif

pas mus šitaip yra...mazylei šiuo metu yra metukai.. na, ir vyras mano jau nuo 4 menesiu yra su ja namuose, augina ja..o as darbelyje..finansiskai taip apsimokejo labiau...

jei apie jausmus, sirdute labai skaudejo ir tebeskauda... bet ka dabar.. yra kaip yra...

taigi, laukiu prisijungiančių 4u.gif
Shatura
As sakiau, kad antra vaika nuo 6men paliksiu vyrui augint rolleyes.gif O pati grizusi is po darbo noresiu skaniu pietu, sutvarkytu namu, bamba parakinet ir dar, kad man nugara pakasytu pries miega rolleyes.gif
misdrieziuke
na pas mus irgi tetis dekrete sedi.va jau antriems metams prasitese.tik kad as ne dirbu,o mokausi akivaizdiniu budu ir nenorejau akademiniu.plius finansiskai apsimokejo,nes darbo nera pas vyra firmoj,tai grese atleidimas. ax.gif
Papildyta:
sirdele tai labai skaudejo,kai po 2 savaiteliu teko i paskaitas visai dienai iseiti.verkdavau verysad.gif
denyxe
va va, ir pas mus tas pats - viskas del pinigu.. ziauroka gal, bet.. vaikui irgi norisi skanesni kasni, grazesni rubeli nupirkt.. jei as buciau pasilikus su vaiku, tai nzn.. vyras irgi gal butu be darbo likes, ir galvotume kaip susimoket mokescius... g.gif

na, as dirbu nuo 8 iki 5, tai palieku ja visa diena... o kartais dar uztrunku ir su savo "verslu".. tai gryztu kartais ir veliau.. nzn, sunku, pasiilgstu, bet jau pripratau.. tik va.. antro jau noresiu tik tada, kai pati galesiu ji auginti... 4u.gif
VaiPė
Aš tai pasidžiaugsiu biggrin.gif Pas mus šiek tiek kitokia situacija rolleyes.gif Gimė antra mažiukė.Vyras liko be darbo šiuo metu.Tai gaunas taip,kad tėtis augina vyresnėlę,o aš mažąją biggrin.gif Aišku finansiškai neapsimoka,bet žiūrint į visa kita tai pinigai praranda vertę prieš nerealią pagalbą blush2.gif
Perlute
JOKIE PINIGAI NEATSTOS VAIKUI MOTINOS!!!!baikit mamos jai jau pasigimdete leliuka tai auginkit,sitas laikas daugiau nebegrys kai jam labiausiai Jusu meiles ir silumos reikia smile.gif

Patikekit,sakau tai is skaudzios patirties
Legere
Su pirma dukrele as ejau dirbti nuo 4 menesiu,o vyras pasiliko namie.O dabar turim sunu ir uriu galimybe pati auginti,nes vyras turi dabar gera darba.Manau dabar tokie laikai,aisku gaila vaika viena palikti,bet jei neisi dirbti ir nezinosi is ko buta islaikyti ir pan.,tai irgi negerai.As zinojaumkad galiu savo vyru pilnai pasitiketi,kad jis tinkamai pasirupins dukra,ji visuomet buvo apgaubta meiles.Ir mano santykiai ir rysiai su dukra manau nei kiek nenukentejo smile.gif
denyxe
QUOTE(Perlute @ 2010 03 05, 17:52)
JOKIE PINIGAI NEATSTOS VAIKUI MOTINOS!!!!baikit mamos jai jau pasigimdete leliuka tai auginkit,sitas laikas daugiau nebegrys kai jam labiausiai Jusu meiles ir silumos reikia smile.gif

*

Labai puikiai ta suprantu, kad sis laikas negrys.. bet atsiprasau, ar vaikui geriau, jei tetis bus be darbo, o mama gaus 800? SIAIS LAIKAIS??? nemanau...
_Foxy_
Pas mus taip pat yra. Aš po dekreto grįžau dirbti, o vyras augina dukrytę ... Taip yra ne dėl to, kad finansiškai labiau apsimoka, o dėl to, kad vyrui patinka būti namuose, tvarkytis, o aš namuose labai nemėgstu sėdėti, man geriau eiti į darbą. Tiesa aš taip susiderinau darbą, kad irgi beveik sėdžiu namuose ... Dirbu tik kelias dienas per savaitę iki 15 val., o likusiomis dienomis dirbu namuose ... smile.gif Galiu patikinti, kad vyras tvarkosi puikiai thumbup.gif
nepriklausoma
Nematau tame nieko blogo, juk yra gyvenime situacijų kai rinktis nelabai yra iš ko, taigi jei mamytės gali viską suderinti, kodėl gi ne mirksiukas.gif
zaizda
Musu seimoje situacija panasi, as studente. universitete keitesi studiju modelis ir pasiemus akademines tektu gristi i visai kita sistema ir dviem kursu zemiau (cia medicina) Taigi iseina, kad pasiemus akademines atostogas metams, studijos prailgeja trejais. To labai nenorejau, taigi teko teveliui priziureti dukrele. Manes nebuna tik puse dienos, jie tvarkosi puikiai, mano vyras kaifuoja! Jam is tikruju tai patinka. O dukrele nemanau kad labai nukencia - valgo MP kaip prilauso, o is 4 valandu kai nera mamos, 2 pramiega. Manau bedos tikrai nera mirksiukas.gif
ikeja
man teko perleisti vyrui vaika , kai jam buvo 8 men, labai del to gailiuos, nes nemegstu darbo, bet finansiskai tai apsimokejo labai, juolab , kai mano darbas iki 12.30, bet jei butu iki 17 tikrai nebuciau ejus
vaiko auginimas- graziausias metas
misdrieziuke
musu seimynele irgi tokia.as studente,o tetis neblogai visai uzdirbinejo.ir kaip tik ta krize,etatu mazinimas.taigi,isejo i dekreta ir labai labai jau jiems smagu kartu.pradzioje buvo sunku palikineti maziuka leliukia,bet dabar kai tikras padauziukas,tai tas pora valandu paskaitose,netgi pailsime vienas nuo kito blush2.gif
Ylarija
Pagarba tokiems vyrams 4u.gif wub.gif
AusraR
mes irgi matyt taip spresime klausima. vaikams greit du metukai. Vyras be darbo jau nuo vasaros.....tai dabar as eisiu dirbt, jis liks namie. Jeigu susiras darba tada samdysim aukle.
Siaip manau susitvarkys puikiai, vaikai gi jau nebe maziukai, susisneket galima smile.gif
Daire
QUOTE(Perlute @ 2010 03 05, 15:52)

*

O tai vaikų auginimas tik motinos reikalas? O tėvas ką? Tik prie darymo prisidėjo ir viskas? doh.gif Nejuokinkit.
Kai nustoji maitinti, vyras drąsiai gali imtis vaiko priežiūros. Vat mama nemato ir širdį skauda, o kai tėvas nemato vaiko per darbus anoms nerūpi. Maždaug aš išnešiojau, pagimdžiau jis mano, o tu nagų nekišk. smile.gif
Namuose būsiu tik mėnesį po gimdymo. Toliau su B galvojame, kad jis galėtų likt namie auginti vaiko, o aš grįžtu į savo mylimą darbą. smile.gif
perfekta
QUOTE(Daire @ 2010 03 16, 15:02)
O tai vaikų auginimas tik motinos reikalas? O tėvas ką? Tik prie darymo prisidėjo ir viskas? doh.gif Nejuokinkit.
Kai nustoji maitinti, vyras drąsiai gali imtis vaiko priežiūros. Vat mama nemato ir širdį skauda, o kai tėvas nemato vaiko per darbus anoms nerūpi. Maždaug aš išnešiojau, pagimdžiau jis mano, o tu nagų nekišk. smile.gif
Namuose būsiu tik mėnesį po gimdymo. Toliau su B galvojame, kad jis galėtų likt namie auginti vaiko, o aš grįžtu į savo mylimą darbą. smile.gif
*

Zinoma tai jusu nuomone, ir elgiates taip kaip jums atrodo teisingiausia smile.gif bet siulyciau paskaityti knyga Aleksandras Žarskus "Aš iki gimimo", nuosirdus pasiulymas, tikrai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Perlute @ 2010 03 05, 18:52)

*

Pritariu 4u.gif nezinau gal kai kurioms mamoms kitokios emocijos ir jausmai apninka po gimdymo, taciau as prisimenu save savaite po to, na niekaip nebuciau galejus savo maziuko palikti, nemoku net apibudinti to galingo jausmo kuris mane trauke buti tik su suneliu ir viska atiduoti tik jam 4u.gif
Daire
QUOTE(perfekta @ 2010 03 16, 12:14)
Zinoma tai jusu nuomone, ir elgiates taip kaip jums atrodo teisingiausia smile.gif bet siulyciau paskaityti knyga Aleksandras Žarskus "Aš iki gimimo", nuosirdus pasiulymas, tikrai ax.gif
*
Sunkiai įsivaizduoju, kad vyras gali rašyti apie nėštumą ir viską ką jauti būdama nėščia.
Ne kiekviena moteris nori vaiko, ne visos nori sėdėti namuose ir prarasti kvalifikaciją, kuri vis mažėja nedirbant.
Ne tam tiek laiko mokiausi ir dirbau, kad per vienus metus pusės to netekčiau.
Mano požiūris į vaikus, motinystę ir visus tuos jausmus visai kitoks nei daugumos motinų.
perfekta
QUOTE(Daire @ 2010 03 16, 15:21)
Sunkiai įsivaizduoju, kad vyras gali rašyti apie nėštumą ir viską ką jauti būdama nėščia.
Ne kiekviena moteris nori vaiko, ne visos nori sėdėti namuose ir prarasti kvalifikaciją, kuri vis mažėja nedirbant.
Ne tam tiek laiko mokiausi ir dirbau, kad per vienus metus pusės to netekčiau.
Mano požiūris į vaikus, motinystę ir visus tuos jausmus visai kitoks nei daugumos motinų.
*

Na visu pirma knyga daug giliau nagrineja nestuma, laika iki nestumo, tai tiesiog apie zmogu, gimima, ir gyvybe apskritai smile.gif labai gerbiu jusu nuomone ir tikiu kad viskas ir yra taip kaip sakote, bet jei kartais patektu si knyga i rankas labai rekomenduociau 4u.gif
meida1
pirmaji suneli namie auginau iki 9 menesio, po to teko grizti i mokslus, nes akademines buvau pasiemusi tik metams ... bet paskaitos yra toks dalykas, kuris netrunka visa diena, todel puikiai sekesi derinti tiek mokslus, tiek maitinima savo pienu. ismaitinau net iki 1.5 metuku biggrin.gif sunus namuose su teciu buvo 2 metus, ir as tame nematau nieko blogo .. jis puikiai tvarkesi thumbup.gif
dabar turim antra suneli, kuriam tuoj 2 menesiai. si karta as jau turiu darba (mokslai baigti), tai zinoma, kad pasiemiau atostogas 2 metams biggrin.gif si karta ir as pati noriu vaika auginti, o ir vyras sake, kad jau dabar mano eile .... biggrin.gif
vėja tėja
QUOTE(Perlute @ 2010 03 05, 17:52)

Jei jau PASIGIMDĖTE - aš, kadangi iš esmės labai naivi, visada įsivaizdavau, kad vaikai gimsta nuo dviejų žmonių, tad ir pasigimdo abu.

Šnekat, lyg tėvas yra kažkas svetimo ir grėsmingo vaikui, ką ten kalbėti apie kokią nors meilę ar šilumą.

Papildyta:
QUOTE(perfekta @ 2010 03 16, 14:14)
bet siulyciau paskaityti knyga Aleksandras Žarskus "Aš iki gimimo", nuosirdus pasiulymas, tikrai ax.gif

Šiaip žavu, kai diedai moko gimimo slėpinių, galėtų dar ir pagimdyt tada.

Gūglės paieškos autorių meta visokiuose marginaliniuose kontekstuose, mano akimis. Aš žmogus baisiai siauro mąstymo, norėčiau matyt kokį doc. arba prof. prie veikalo, kurį galėčiau imt domėn. Jei tas tris raides autorius turi, labai atsiprašau. Neradau tiesiog.
gryneja
Su pirmuoju daugiau,daug daugiau laiko praleidau as,nes buvau dar mokine,o vyras turejo darba ir kaip sakoma mus pilnai islaike.Dabar abu dirbam, planuojam antra leliu ir manau ,kad koki menesi ar du po gimdymo grisiu i darba..nesu kazkokia karjeriste tiesiog dirbu ne kasdien ir manau,kad pakankamai laiko praleisiu su vaikuciu..mums toks variantas priimtiniausias
liepa27
QUOTE(Daire @ 2010 03 16, 14:02)
*

4u.gif tai kam jums is vis tas vaikas,turetumete savo mylima darba ir dziaugtumetes gyvenimu.kaip suprantu krutim maitinti nenorite(juk po men ketinate i darba grizt),su vaiku but nenorite...man nuosirdziai gaila jusu kudikelio.
Papildyta:
QUOTE(Daire @ 2010 03 16, 14:21)
*

4u.gif tai ir aciu Dievui, kad taip mastanciu motinu mazuma...
misdrieziuke
ziauru.tevas augina vaika ir tai yra kazkas smerktino...baisu skaityti.
reikia galvoti ir apie tai ka valgyti,ka tam kudykeliui pasiulyti.
nebukit tokios ziaurios schmoll.gif
Daire
QUOTE(liepa27 @ 2010 03 17, 16:02)
4u.gif tai kam jums is vis tas vaikas,turetumete savo mylima darba ir dziaugtumetes gyvenimu.kaip suprantu krutim maitinti nenorite(juk po men ketinate i darba grizt),su vaiku but nenorite...man nuosirdziai gaila jusu kudikelio.
*
Kad grįžtu į darbą nereiškia, nereiškia, kad nenoriu būti su vaiku. Aš tiesiog myliu savo darbą. O tokių žmonių tiesiog reta. Manau, kad žinot posakį "Susirask mėgstamą darbą ir tau niekad nereiks dirbti". Tai štai mano toks ir yra. smile.gif
Dėl maitinimo krūtimi, čia jau pažiūrėsim kas kaip gausis. Užauga vaikai ir be MP.
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 03 17, 17:39)
ziauru.tevas augina vaika ir tai yra kazkas smerktino...baisu skaityti.
reikia galvoti ir apie tai ka valgyti,ka tam kudykeliui pasiulyti.
nebukit tokios ziaurios  schmoll.gif
*
Aš tai tų lietuvių visai nesuprantu. doh.gif Vyras neprižiūrintis vaiko, nesirūpinantis jo auginimu ir auklėjimu, viską paliekantis motinai, yra smerktina, tačiau vyras kuris imasi vaiko auginimo atostogų, juo rūpinasi, maudo, keičia vystyklus, lygiai taip pat yra smerktina. doh.gif
Tai ko jūs iš vis norite???
liepa27
QUOTE(Daire @ 2010 03 17, 20:34)
Kad grįžtu į darbą nereiškia, nereiškia, kad nenoriu būti su vaiku. Aš tiesiog myliu savo darbą. O tokių žmonių tiesiog reta. Manau, kad žinot posakį "Susirask mėgstamą darbą ir tau niekad nereiks dirbti". Tai štai mano toks ir yra. smile.gif
Dėl maitinimo krūtimi, čia jau pažiūrėsim kas kaip gausis. Užauga vaikai ir be MP.

4u.gif jus klystate darboholiku siais laikais kaip tik labai daug, ypac vyru tarpe.vaikai uzauga me motinos pieno, taip, bet mylinti ir norinti viso ko geriausio savo kudikeliui mama tikrai stengsis maitinti kudikeli savo pienu.ir,apskritai,mano manymu,butent vaikas ir jo poreikiai motinai turi buti svarbiausia.
smile.gif beje,nesu pries tevus, auginancius vaikus ir tuo metu dirbancias mamas,bet kai kalba eina apie menesio laiko kudikeli, tai ka as zinau,ziauru ir tiek ax.gif
Dieter
Keistas toks požiūris, aš už kad tėvai augintų. Žinoma, ne tokius mažus, tačiau jau paaugusius, kai mama nebebūna 'vaikščiojanti virtuvė'. Manau, kad ir vyrai gali puikiai susitvarkyti su tuo smile.gif
liepa27
QUOTE(Dieter @ 2010 03 17, 20:57)
Keistas toks požiūris, aš už kad tėvai augintų. Žinoma, ne tokius mažus, tačiau jau paaugusius, kai mama nebebūna 'vaikščiojanti virtuvė'. Manau, kad ir vyrai gali puikiai susitvarkyti su tuo smile.gif
*

drinks_cheers.gif pritariu jums,kai mama jau nebemaitina krutimi,vaika gali ir tetis priziureti, bet kalba eina ne apie 1-6 men leliukus.metu ir vyresnis vaikiukas visai kas kita ax.gif
Daire
Liepa27, Jūs nežinote situacijos ir taip kalbate.
Savo darbe aš galiu vaiką palikti vaiko kambaryje su aukle ir lakstyti kas kelias val jo maitinti. Bet manau, kad jam geriau bus su tėvu, kur jis gaus visą jo dėmesį, nei su kažkokia samdyta aukle, kuri tuo metu dar kokius 6 vaikus prižiūri.
Be to, neketinu labai ilgai maitinti, ir 6 mėn vaikas jau gali ir nesimaitinti MP, nes yra pradedama duoti mišinukai, vaisių ir daržovių mišiniai ir t.t.
joge
Pritariu Dairei. Nenuvertinkim vyro- tėvo, jis tiek pat turi būt reikšmingas vaikui, kaip ir mama. O tas nereikalingas egocentrizmas, galvojimas, kad tik mama geriausiai gali pasirūpinti vaiku, yra labai jau diskutuotinas. Neduodam vaikų tėveliams augint, po to pykstam, kad kažko nemoka. Lai ima ir augina, labai pagirtina iš vyro pusės, žaviuosi tokiais vyrais. O mama ir po darbo pabus su vaiku, svarbu kokybė, ne kiekybė mirksiukas.gif
misdrieziuke
o kazin ka daryti jei teva meta is darbo,o mamos dekretas siekia mininmuma arba ji isviso ji negauna.ka tada daryti???? kiek laiko vaikas bus gyvas vien mamos pieneliu???? o ir labai daznai imanoma suderinti maitinima ir darba.vyras gali vaika atvesti i darbeli ir mama ji pamaitins.pazystu tokiu zmoniu,kurie butent taip ir dare.
lourdes
Jomajo, gal temukes sumaišėte, ar ką...Yra atskira apie žindymą, jo reikalingumą ir skatinimą. O šios temos klausimas ne toks. Ir išsakai nuomonę ir gana, kam reikalinga pulti smerkti, auklėti?

Nematau problemos, kuris augina vaiką iš tėvų, bet kokių atveju vaikas mato abu, tik vieną iš jų mažiau.
gryneja
nu neiskenciau neparasius..kas cia per nesamones,kad 1-6 men.vaiko tevui negalima palikti?Jei mama galvoja truputi i ateiti tai ji jau ne mama?As pvz,.savo sunu maitinau 1,5 men.,nes paprasciausiai dingo pienas ir ka,neuzaugo gal, jau nereikia perdeti schmoll.gif
JN
QUOTE(Daire @ 2010 03 17, 20:34)
*

thumbup.gif
Jeigu yra vyrų, kurie sugeba ir nori tinkamai pasirūpinti mažu vaiku - kol kas manau, kad tokių nėra daug smile.gif - tegu tik rūpinasi... mums, moterims ir taip sakyčiau ne itin lengva dalia tenka wink.gif Jeigu yra vyras, kuris mielai išleidžia savo žmoną į mylimą darbą - aš visom keturiom už, nes žinau, kas yra darbas, į kurį norisi eiti, kaip gera, kai tau kažkas leidžia neužsidaryti vien tarp pampersų ir SM skaitymo. Gaila, bet aš tokios galimybės neturėsiu.

Dėl MP - aišku, kad užauga ir be jo, turiu ne vieną pavyzdį, kaip iki metų vien MP maitinti vaikai serga kiekvieną mėnesį. Taip, kad ne panacėja ir tas pienas. Ir, kaip ir dėl Cezario pjūvio, atrodo, jeigu galėtų karas prasidėtų, taip ir dėl maitinimo MP aistros niekada nenurims. Tik natūralistėms vertėtų pagalvoti apie tai,jog nebūtina taip kategoriškai brukti savo nuomonės... Visos mes savaip teisios. 4u.gif
_Foxy_
Šioje temoje jau rašiau, bet dabar galiu pasisakyti, kad jau dirbu dar labiau ... Dabar jau dirbu kasdien nuo ryto iki popietės. Vyras sėkmingai augina mūsų 5 mėn. dukrytę. Pusdienį Ji valgo pienuką, kurį būnu prieš tai nusitraukusi ir užšaldžiusi. Didžiuojuosi savo vyru smile.gif

Paskaičiau kitų atsiliepimus ir noriu patikinti, kad gerų Tėvelių tikrai būna. Ne tik tokių, kurie kaip nors ištveria porą valandų, o paskiau baubia ... Ir ne tokių, kurie įmeta vaiką į šokliuką, vaikštynę, supynes, vibrokėdutę ar dar ką nors ir patys tempia laiką prie kompo ... Mes neturime absoliučiai jokių pričendalų, kurie užima vaiką, ir šiaip žinau, kaip maždaug atrodo laikas, kurį Jie būna kartu, todėl tikrai didžiuojuosi savo vyru. Tiesa, kai grįžtu po darbo, estafetę su malonumu iškart perimu aš, be teisės pailsėti ar net atsigerti arbatos, tačiau aš jau būnu be galo pasiilgusi mergytės ir mielai su Ja draugauju iki vakaro ... smile.gif
liepa27
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 03 25, 22:19)
Šioje temoje jau rašiau, bet dabar galiu pasisakyti, kad jau dirbu dar labiau ... Dabar jau dirbu kasdien nuo ryto iki popietės. Vyras sėkmingai augina mūsų 5 mėn. dukrytę. Pusdienį Ji valgo pienuką, kurį būnu prieš tai nusitraukusi ir užšaldžiusi. Didžiuojuosi savo vyru  smile.gif

Paskaičiau kitų atsiliepimus ir noriu patikinti, kad gerų Tėvelių tikrai būna. Ne tik tokių, kurie kaip nors ištveria porą valandų, o paskiau baubia ... Ir ne tokių, kurie įmeta vaiką į šokliuką, vaikštynę, supynes, vibrokėdutę ar dar ką nors ir patys tempia laiką prie kompo ... Mes neturime absoliučiai jokių pričendalų, kurie užima vaiką, ir šiaip žinau, kaip maždaug atrodo laikas, kurį Jie būna kartu, todėl tikrai didžiuojuosi savo vyru. Tiesa, kai grįžtu po darbo, estafetę su malonumu iškart perimu aš, be teisės pailsėti ar net atsigerti arbatos, tačiau aš jau būnu be galo pasiilgusi mergytės ir mielai su Ja draugauju iki vakaro ...  smile.gif
*

thumbup.gif jums galima tik pavydeti tokio tecio ir,apskritai labai siltai rasote apie savo dukryte,smagu, kad savo pieneliu ja maitinate,net ir dirbdama.vat cia tai tikrai prie nieko neprikibsi smile.gif .sekmes Jums 4u.gif
kulipka
mūsų tėtis išėjo tėvystės atostogų kai mažajai buvo 6 mėnesiai, dar keturis mėnesius turėjom galimybę sėdėti namie visi trys (buvo vasaros atostogos universitete)
kai vaikei suėjo 10 mėnesių, aš išėjau dirbt pusantru etatu, buvo daug komandiruočių... Maitinau MP iki metų, sugebėjom suderint.

sprendimą dėl MB atostogų priėmėm dar nėštumo metu, ir ne dėl finansinių motyvų, o išimtinai tik dėl atsakomybės ir tėvystės džiaugsmų dalijimosi.

dabar jau MB organizuoja, kad greičiau eičiau dirbt, jį leisčiau augint antrąjį. Tik dar pagimdyt reikėtų mirksiukas.gif o ir darbai kol kas pernelyg nevilioja

MP ir dabar nusiteikus maitint iki metų arba ir ilgiau, nematau jokios prieštaros tarp tokio nusiteikimo ir tėčio išleidimo atostogauti

sėkmės visoms mirksiukas.gif

linuse
Paskaiciau vos pora puslapiu, bet daugiau ir nebesinori biggrin.gif

...kazkodel kai kuriems zmonems labai svetimas empatijos jausmas ir smagiau uzsipulti, smerkti ir pamokslauti wink.gif

Nesileidziant i smulkmenas, kazkuria prasme musu seimoje buvo panasi situacija, kai tam tikram gyvenimo etape tetis daugiau laiko diena praleisdavo su dukra nei as. Siandien as dekoju D, kad taip sudeliojo musu gyvenimus, nes po sunkios traumos vyras liko su dukra namie dviese, be manes verysad.gif ir nezinia, kaip jie tvarkytusi, jei vyras nebutu turejes tokios patirties...

Tenoriu pasakyti, kad, mamos, neprisiimkime sau visu teisiu, pareigu ir atsakomybiu, nes nezinia kaip gali pasisukti gyvenimas smile.gif cia kaip ir sokyje... tango sokamas dviese wub.gif o kad didziajai daliai visuomenes sunku suprasti, kai lauzomi nusistoveje stereotipai, cia jau ne musu beda... sunglasses2.gif
zuvytei
Idomi ta musu lietuviu nuomone. Nemaitina mama savo pienuku- kokia ji motina, kaip ji gali, Maitina per ilgai - kokia ji motina, kaip negrazu vaiko burna pilna dantu o cia dar papa duoda ir t.t. Iseina mamyte i darba vel tas pats. As noriu palaikyti mamyte kuri uzvede sia tema.TU NESI BLOGA MAMA JEI ISEJAI DIRBTI O VAIKA AUGINA TETIS. Svarbiausia meile ir siluma kuria tu duodi savo vaikui. Kiekviena seima sprendzia kas jai yra geriausia. Sekmes 4u.gif
HappyAngel
Tokia graži tema ir toks smerkimas jaučiasi. Džiaugtumėmės, kad ir tėveliai mūsų šaly vis labiau į vaikučio auginimą įtraukiami yra, o ne aiškintume, kaip gaila to vargšo kūdikėlio. Žindymui ir diskusijoms apie MP naudą yra visas atskiras skyrelis skirtas, todėl prašyčiau šioje temoje nemoralizuoti, neprovokuoti dalyvių bei atvirai nesmerkti žmonių, kurių net nepažįstate ir nežinote situacijos, pasirinkimų.

Moderatorė HappyAngel
denyxe
Sveikos..

a, malonu, kad sioje temoje tiek pasisakiusiuju...idomi jusu visu nuomone, o tuo labiau, patirtis..

na, nesutinku su tom mamytem, kurios labai jau pries tas mamytes, kurios palieka vaikucius mazucius.. dar idomiai atrodo, kai dar negimus vaikuciui, mama nezada jo nei maitint, nei but su juo...

kaip jau rasiau, sukurdama sia tema, musu toks pasirinkimas buvo tik del finansu... baisu net pagalvot, kaip dabar gyventumem su tom pajamom, kokios butu buvusios, jei vyras butu isejes dirbt, o as buciau namuose... butu tikrai labai sunku...

trumpai papasakosiu, kaip mums dabar sekasi.. mergytei jau metukai ir menuo..siaip iseina jie ir i lauka, ir pavalgo normaliai, daznai ir pasidaro patys maista, ir apsitvarko, ir i miesta isvaziuoja... . su ja tikrai reikia daug uzsiimt, super aktyvi, vietos jai per mazai pas mus, todel daznai buna niurzga baisi..vyras isbuna su ja visas 9 valandeles, kol bunui darbe, bet, kai jau gryztu, tai krenta i lova nuvarges... na, suprantu ji..pavargsta... sake, apie antra vaika, jei ji priziureti reiktu jam, ne negali pagalvoti.. taigi...

pykstu ant tu mamyciu, kurios nesupranta, kaip galima palikti maza leliuka su teciu... reiktu gal ant valdzio pykt, kad nesuteikia galimybiu normaliai vaikus augint..
A.Š.
O man zavu, kai teciai vaikus augina bigsmile.gif nesvarbu, del kokiu priezasciu.... 4u.gif dar labai dziugu, kad keiciasi tas senovinis debiliskas poziuris, kad vyro reikalas - islaikyti seima, moters - sedeti namie, daryti valgyti ir auginti vaikus, ir ne kitaip.... doh.gif

Nesupykit, bet kai moteris, nesiojanti kudiki jau zino, kad po menesio girs i darba, nes labai to nori ir lai vaika priziuri kiti - mazu maziausiai liudna.... Tai kam tada tas vaikas, jei jo norima maziau, nei dirbti.... doh.gif
galima suniuka nusipirkti - jis maziau demesio ir meiles reikalauja ax.gif
JN
QUOTE(A.Š. @ 2010 03 28, 11:06)
O man zavu, kai teciai vaikus augina  bigsmile.gif  nesvarbu, del kokiu priezasciu.... 4u.gif dar labai dziugu, kad keiciasi tas senovinis debiliskas poziuris, kad vyro reikalas - islaikyti seima, moters - sedeti namie, daryti valgyti ir auginti vaikus, ir ne kitaip.... doh.gif

Nesupykit, bet kai moteris,  nesiojanti kudiki jau zino, kad po menesio girs i darba, nes labai to nori ir lai vaika priziuri kiti - mazu maziausiai liudna.... Tai kam tada tas vaikas, jei jo norima maziau, nei dirbti.... doh.gif 
galima suniuka nusipirkti - jis maziau demesio ir meiles reikalauja ax.gif
*

O kas čia tokio super blogo, kad moteris nenori užsidaryti namie? Kad planuoja į ateitį? Gal dirbs pusę dienos, ar kas antrą dieną... Juk ne į savaitinį darželį tą vaiką atiduoda, tai viena, visų antra - pati rašote, kad požiūris, jog moteris turi sėdėti namie ir auginti vaikus jau skamba debiliškai. Kažkaip prieštaraujate pati sau... Beje, pasidomėti reiktų, kada į darbą grįžta užsienietės mamos... Nustebsite smile.gif Gūdžiu sovietmečiu pašalpą mama gaudavo tik už du mėnesius... Galėjai rinktis - arba būti tobula motina ir sėdėti namie, tačiau iki nevilties apriboti savo poreikius, arba grįžti į darbą.. Pasidomėkite, kaip sukosi jūsų motina ar anyta...
Papildyta:
QUOTE(denyxe @ 2010 03 27, 22:49)

pykstu ant tu mamyciu, kurios nesupranta, kaip galima palikti maza leliuka su teciu... reiktu gal ant valdzio pykt, kad nesuteikia galimybiu normaliai vaikus augint..
*

drinks_cheers.gif
pienetupiene
Oho kokios diskusijos. Kodel taip piktai? Juk seim a pati geriausiai zino, kas jiems visiems geriausiai. Tetis ne svetimas seimoje. Kodel negaletu paciuciuot savo mazylio? Nors man buvo priimtiniau paciai su vaikuciais "pasedet". Ir finansiskai labiau apsimokejo. Jei tetis butu pasilikes su vaikais, tai nezinia ka valge butume lotuliukas.gif lotuliukas.gif
A.Š.
QUOTE(juodoji_nasle @ 2010 03 28, 17:03)
O kas čia tokio super blogo, kad moteris nenori užsidaryti namie? Kad planuoja į ateitį? Gal dirbs pusę dienos, ar kas antrą dieną... Juk ne į savaitinį darželį tą vaiką atiduoda, tai viena, visų antra - pati rašote, kad požiūris, jog moteris turi sėdėti namie ir auginti vaikus jau skamba debiliškai. Kažkaip prieštaraujate pati sau... Beje, pasidomėti reiktų, kada į darbą grįžta užsienietės mamos... Nustebsite smile.gif Gūdžiu sovietmečiu pašalpą mama gaudavo tik už du mėnesius... Galėjai rinktis - arba būti tobula motina ir sėdėti namie, tačiau iki nevilties apriboti savo poreikius, arba grįžti į darbą.. Pasidomėkite, kaip sukosi jūsų motina ar anyta...
Papildyta:

drinks_cheers.gif
*

Gal as nelabai aiskiai suformulavau savo nuomone.
esu uz, kad vaikus augintu tevai, bet ne kudikius ir naujagimius (aisku, kartais nebuna kitos iseities, bet jei yrai s ko rinktis......). Motinos pieno svarbos kudikio raidai taip pat niekas negaletu paneigti.

Niekas neliepia uzsidaryti namie doh.gif Bet kai nescia moteris zino, kad pagimdzius is karto gris i darba, tai kam jai tas vaikas? Kam apskritai gimdyti? Ka uzsideti pliusiuka, ar kad butu kas senatvej vandens stikline paduotu? unsure.gif
gryneja
Na as visgi manau,kad daugeliu atveju kudikio palikimas teciui yra paremtas grynai finansiniais motyvais,bet jeigu ir ne- tai vis tiek galiu suprasti toki sprendima,nes su pirmagimiu nesiskyriau diena nakti,klaikiai pervargdavau,paslijo santykiai su vyru,galiausiai kiekviena diena prasidedavo ir baigdavosi asaromis.. doh.gif darbas lyg ir galimybe kiek prasiblaskyti,gal netgi savotiskai atsikvepti
Papildyta:
QUOTE(A.Š. @ 2010 03 28, 21:20)
Gal as nelabai aiskiai suformulavau savo nuomone.
esu uz, kad vaikus augintu tevai, bet ne kudikius ir naujagimius (aisku, kartais nebuna kitos iseities, bet jei yrai s ko rinktis......).  Motinos pieno svarbos kudikio raidai taip pat niekas negaletu paneigti.

Niekas neliepia uzsidaryti namie  doh.gif Bet kai nescia moteris zino, kad pagimdzius is karto gris i darba, tai kam jai tas vaikas? Kam apskritai gimdyti? Ka uzsideti pliusiuka, ar kad butu kas senatvej vandens stikline paduotu? unsure.gif
*

Nemanau,kad vaiko pagimdymas yra kazkos didelis pliusas ir tai,tikrai dar neuztikrina ramios senatves
Margie
Tecio ir mamos rupinimasis kudikiu nieko nesiskiria (isskyrus motinos piena), nera vienas svarbesnis uz kita. O kodel pvz negali moteris maitinti nutrauktu pienuku, yra specialus rinkiniai, kurie imami i darba ir ten galima ramiai per keliolika minuciu nutraukti ta pienuka ir kita diena palikti teciui, kad pamaitintu thumbup.gif
ooo
QUOTE(Margie @ 2010 04 01, 15:59)
Tecio ir mamos rupinimasis kudikiu nieko nesiskiria (isskyrus motinos piena), nera vienas svarbesnis uz kita. O kodel pvz negali moteris maitinti nutrauktu pienuku, yra specialus  rinkiniai, kurie imami i darba ir ten galima ramiai per keliolika minuciu nutraukti ta pienuka ir kita diena palikti teciui, kad pamaitintu  thumbup.gif
*

plius, jei darbas netoli namu, tai tetis gali vaika atvezti i darba, jei mamai yra salygos pasidaryti pertraukeles (kurios siaip pagal darbo kodeksa maitinanciai mamai priklauso) ir yra rami vieta kur gali pamaitinti, tai laisvai iki 2 metu gali vaika maitint, tai su darbu nesikerta.
aihaola
kodelgi ne? Skandinavijoje puse pilieciu tap gyvena 4u.gif
Margie
QUOTE(ooo @ 2010 04 01, 16:06)
plius, jei darbas netoli namu, tai tetis gali vaika atvezti i darba, jei mamai yra salygos pasidaryti pertraukeles (kurios siaip pagal darbo kodeksa maitinanciai mamai priklauso) ir yra rami vieta kur gali pamaitinti, tai laisvai iki 2 metu gali vaika maitint, tai su darbu nesikerta.
*

Vienu zodziu jei mama nori maitinti, ji suras budu, o del teciu, is pradziu moterys ju neleidzia prie vaiku blush2.gif , o paskui nusteba, kodel vyrai taip mazai laiko praleidzia su vaikais

P.S. Pas mus seimoje as sedziu su dukryte, bet jei salygos susiklostytu kitaip, tikrai ramiai pasikliauciau vyru, ir pats vyras paklauses sake mielai tvarkytusi su dukra mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.