Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rankų darbo muilas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Rasucci
Darbštuolės, toliau dalinamės patirtim apie muiliukus ir vonios bombas

I tema
II tema
III tema
IV tema

Muilininkių darbo galerija

Iš senosios temos:
Perkeliu savo postą iš senosios temos, dėl vietos kur Vilniuje galima įsigyti natrio šarmo smile.gif
Ar tikrai išsikėlė?? Pabandykit pasiskambint (www.avsista.lt) ir paklauskit jų, jie tikrai turėtų žinoti, kur dar galima įsigyti. Paskutinįkart pirkau kažkokioj įmonėj netoli oro uosto, kirtimuose, avsista mane ten ir nusiuntė. Bet nei pavadinimo, nei adreso nebeatsimenu... Tik nuvažiuot turbūt atsiminčiau kaip...

user posted image
susidomejus
Tai va toliau pasakoju apie savo problemas verdant muila. Tas, kur virem is tauku sukietejo greitai, bet ph vistiek sarminis ir ant virsaus liko tauku. Nezinau, , tikriausiai reikejo ilgiau maisyt. Gavosi toks kaip ukiskas muilas. Vel penktadieni bandysim ieskoti, kame problema. Cia man forume siule pervirt, bet tiek to, tada nezinosim tiksliu santykiu ingredientu.
Rasucci
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 01, 18:15)
Tai va toliau pasakoju apie savo problemas verdant muila. Tas, kur virem is tauku sukietejo greitai, bet ph vistiek sarminis ir ant virsaus liko tauku. Nezinau, , tikriausiai reikejo ilgiau maisyt. Gavosi toks kaip ukiskas muilas. Vel penktadieni bandysim ieskoti, kame problema.  Cia man forume siule pervirt, bet tiek to, tada nezinosim tiksliu santykiu ingredientu.
*

O kodel darote is tauku? Ar laiketes tikslaus recepto? As kiek gaminau (o gaminau gal tik 3-4 kartus dar) visada gavosi normaliai, jei tik laikiausi recepto. Tiksliai sveriau, matavau - viena karta tik siek tiek nesigavo, bet tai pasireiske muilo trupejimu.
susidomejus
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 01, 21:24)
O kodel darote is  tauku? Ar laiketes tikslaus recepto? As kiek gaminau (o gaminau gal tik 3-4 kartus dar) visada gavosi normaliai, jei tik laikiausi recepto. Tiksliai sveriau, matavau - viena karta tik siek tiek nesigavo, bet tai pasireiske muilo trupejimu.
*

Siaip sau, bandom virti is visko, paziuresim, kaip gausis. Na, dabar zinosim, ko nesilaikom, tai bandysim daryt tiksliai 4u.gif
melynas dangus
Sakykit, kokius dažus ir kvapus naudojate muilui gaminant šaltuoju būdu? Nes teko girdėti, kad verdant šiuo būdu šarmas gali neprognozuojamai reaguoti su spalva ir vietoj mėlyno galite gauti rožinį muilą biggrin.gif ir netgi tada, kai dažą dedi po to, kai masė įgyja "pėdsaką".. su kvapais irgi panašiai, manau, gali nutikti.. Kaip išspresti šią bėdą? smile.gif
melynas dangus
Ir dar papasakokit, ar muilas is natrio šarmo gerai putoja? turiu galvoj normaliai trinant tarp delnų, o ne į grubų paviršių smile.gif
Aš turiu muilo bazės be SLS, tai nors kai kur ir rašoma, kad "nepaisant to, vis tiek gerai putoja", nieko panašaus.. doh.gif dabar noriu bandyti daryti muilą šaltuoju būdu, bet bijau, kad ir tas neputos smile.gif
Rasucci
QUOTE(saulute85 @ 2010 03 04, 08:16)
Ir dar papasakokit, ar muilas is natrio šarmo gerai putoja? turiu galvoj normaliai trinant tarp delnų, o ne į grubų paviršių  smile.gif
Aš turiu muilo bazės be SLS, tai nors kai kur ir rašoma, kad "nepaisant to, vis tiek gerai putoja", nieko panašaus..  doh.gif  dabar noriu bandyti daryti muilą šaltuoju būdu, bet bijau, kad ir tas neputos smile.gif
*

Putoja tikrai gerai smile.gif labai priklauso nuo alieju, putojima gera sukelia kokosu aliejus. As is visu savo gamintus dejau kokosu aliejaus, ir visi putoja tikrai neblogai.
minte_7
Gal kuri yra bandžiusi gamintis muilą ne iš NaOH, o senoviniu būdu - iš medžio pelenų. Jei taip, pasidalinkit patirtimi. Labai norėčiau tai išbandyti.
neringyte
sveikos

bandziau ir as muilo bombas daryti bet niekas man nesigavo blush2.gif
gaminau pagal sita
Reikės:
1 puodelio sodos
1/2 puodelio kukurūzų krakmolo
1/2 puodelio citrinos rūgšties
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus
1 šaukštelio eterinio aliejaus

galvoju ka ne taip padariau
Mazulytee
QUOTE(neringyte @ 2010 03 07, 10:40)
sveikos

gaminau pagal sita
Reikės:
1 puodelio sodos
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus

*

O kas tau nesigavo su tom bombom ? nesulipo ? g.gif
neringyte
QUOTE(Mazulytee @ 2010 03 07, 19:04)
O  kas tau nesigavo su tom bombom ? nesulipo ? g.gif
*

labai jau trapios...atrodo jau viskas gerai bet kaip is formos isimu jos atsiskyria per puse
melynas dangus
QUOTE(neringyte @ 2010 03 07, 21:07)
labai jau trapios...atrodo jau viskas gerai bet kaip is formos isimu jos atsiskyria per puse
*

neprarask vieties, gall dar sukietės po poros dienų ir sulips smile.gif gali būti, kad netiksliai dėjai ingridientus. Aš tokiu atveju naudoju Maggi prieskonių šaukštus (kažkada buvo akcija kartu su prieskoniais tokių geltonų šaukštų rinkinys), ten yra šaukštas atitinkantis pusę puodelio, yra šaukštas arbatinio šaukštelio, stalo šaukšto (tablespoon) dydžio. labai gerai nusimatuoja man su jais thumbup.gif Nes šiaip, kaip žinia puodelis puodeliui nelygu mirksiukas.gif
Kristalė*
QUOTE(neringyte @ 2010 03 07, 12:40)
sveikos

gaminau pagal sita
Reikės:
1 puodelio sodos
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus

*

aš tai nedarau jau daugiau apvalių schmoll.gif , nes ir man išsižiodavo, dedu dar į vaikiškas formeles ir viskas gerai mirksiukas.gif
kartais net vandenuko nepilu
vijjole
sveikos

gaminau pagal sita
Reikės:
1 puodelio sodos
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus

*

Manau, kad per daug skysčių. Aš maždaug tokiam kiekiui dedu 3 šaukštelius skysčių (aliejaus ir kt.)
neringyte
nu pabandysiu dar karta smile.gif
atograza
sveikos

gaminau pagal sita
Reikės:
1 puodelio sodos
1 šaukštelio vandens
3 šaukštų aliejaus

*

g.gif man toks klausimas iškilo, o soda čia kokia dedasi kepimo, ar ta kur sklabti skirta?

ezuk
QUOTE(atograza @ 2010 03 10, 15:36)
g.gif  man toks klausimas iškilo, o soda čia kokia dedasi kepimo, ar ta kur sklabti skirta?
*

Naudojama kepimo soda.
mano vonios bombu receptai:
Reikės:
2 šaukštų krakmolo,
2 šaukštų citrinos rūgšties,
60g sodos.
viska persijoti (as tiesiog gerai ismaisau).
3 saukstai aliejaus (geriausia- migdolu ar kt rieshutu, sezamu)
keletas lashu aromatiniu alieju (kokius megstat)
truputelis valgomuju dazhu (bet nebutinai)

as dedu i formeles. burbulu niekada nedariau. kiek zinau galima prikisti lauko teniso kamuoliukus

kitas rastas receptukas (pagal ji negaminau):
Ingredientai:
• 2 puodeliai kepimo sodos
• puodelis citrinos rūgšties
• purkštuko su čiaupo vandeniu
• maždaug: 5 – 20 lašų skystų maistinių dažų
• maždaug: 1 ar 2 arbatinių šaukštelių aliejaus skirto masažui, vynuogių kauliukų aliejaus, alyvuogių aliejaus ar migdolų aliejaus
• 1 arbatinis šaukštelis aromatinio aliejaus
ezuk
sakykit, kur jus perkat ta kieta glicerina muilo gamybai? as LT-je jo niekur nerandu.... ziauriai noriu pasigaminti persvieciamu muiliuku.
gal galit uzsienio parduotuves parekomenduoti?
neringyte
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 03 08, 13:49)
aš tai nedarau jau daugiau apvalių schmoll.gif , nes ir man išsižiodavo, dedu dar į vaikiškas formeles ir viskas gerai  mirksiukas.gif
kartais net vandenuko nepilu
*

tai ir man issiziodavo....

QUOTE(atograza @ 2010 03 10, 13:36)
g.gif  man toks klausimas iškilo, o soda čia kokia dedasi kepimo, ar ta kur sklabti skirta?
*

dejau kepijo nu ta kur gesinama g.gif
T'Nova
man stai dave ranku darbo muilo su gintaro dulkemis pabandyti, atrodo nekaip, panasus i ukiska, gal todel jau kelias savaites guli vonioj neisbandytas rolleyes.gif
susidomejus
Tai va, ana penktadieni virem muila is tauku ir NaOH pagal visas taisykles, netingejom, maisem, kiek priklauso, gavosi viskas gerai. Pirmadieni jau buvo pilnai sustinges, tik sarminis. Kadangi tai tik bandomasis, tai fenolftaleino pylem sarmingumui nustatyt, pirmadieni dar buvo truputi violetinis, dabar bresta koki menesi, gal isbluks. O kur to kokoso aliejaus gaut, kad putotu, nes neputoja. Ir isvis, kam muilui putos reikalingos? Ar tik del malonumo? Ar jos turi kokia itaka nesvarumu greitesniam pasalinimui?
Paemem parduotuvini muila, bandem pH nustatyt, tai rode, kad jisai net rugstinis blink.gif Kaip cia is tikro turi but, nesuprantu blush2.gif
shidochika
As isirasau i ,,pervireju,,gretas biggrin.gif norejau draugei kazka padovanot,tai sove mintis kazka tokio originalaus,savo rankom padaryt,sta mano ,,kliackai,, ax.gif

user posted image
user posted image
susidomejus
Simpatiski kliackai. O cia su kava ir kakava daryta?
shidochika
Morkos,cinamonas,kakava smile.gif
susidomejus
QUOTE(shidochika @ 2010 03 14, 15:04)
Morkos,cinamonas,kakava  smile.gif
*

morku sultys?
shidochika
Tarkuotos smulkiai morkos ax.gif
Kristalė*
Prie tikrųjų muilų virimo matyt dar neprirendau, man kažkaip atrodo ten viskas sudėtinga, tad vis trkuoju ir verdu ax.gif . Štai mano makleninimai
user posted image
neriiinga
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 03 15, 09:20)
Prie tikrųjų muilų virimo matyt dar neprirendau, man kažkaip atrodo ten viskas sudėtinga, tad vis trkuoju ir verdu  ax.gif .  Štai mano makleninimai
user posted image
*

Niu laaaabai grazus muiliukai smile.gif O cia gal su raudonaja arbata? Kaip gaminai?
Leksiu ir as siandien muilo pirkti smile.gif Gal patarsite kur vilniuje yra muilo tinkancio lydimui? smile.gif
atograza
Savaitgalį gaminau muilą iš taukų ir šarmo. Manau, kad viskas pavyko gerai, dabar brandinasi. Tačiau iškilo man toks klausimas g.gif , beplakant man sugedo blenderis, tad turėjau baigti plakti šluotele, man tas procesas užtruko iki valandos laiko. Muilo masė, žinoma atvėso, aš ją šiek tiek vis pašildžiau ant puodo garų. Klausimas būtų, kokia turi būti muilo masės temperatūra, kad susiformuotų pėdsako konsistencija bei pilant į formą? Ta prasme, ar yra kokia nors žemiausia temperatūra iki kurios neturėtų atvėsti taukų (aliejaus) ir šarmo mišinys?
melynas dangus
Kiek man teko domėtis šiuo procesu, tai jis (visiškai kitaip, nei gaminant melt and pour būdu) yra greitesnis, jei temperetūra aukštesnė. netgi yra patariama įdėti į šiltą orkaitę, jei nori pagreitinti pėdsako atsiradimą smile.gif ir stingsta jis "karštai" - dėl to reikia apkloti rankšluoščiu, kad neprarastų karščio, kuris išsiskiria bestingstant.
Aš, pvz maišau šarmą ir aliejus esat apie 45 laipsniu temp, ir maišant su blenderiu man pėdsakas atsiranda per 15-20 min. Tiesa, mačiau, kad šio savaitgalio bandyme atsirado mažas "vulkaniukas" (čia kažkokia smarki reakcija, kai iškyla bestingstantis muilas). mano atvejus jis buvo mažas, panašiai kaip kepamas pyragas pakyla viduriuke biggrin.gif bet esu girdėjusi, kad yra buvę atvejų, kai vulkanas būna didelis ir net išbėga iš formos. Bet klausimas lyg ne apie tai buvo biggrin.gif
atograza
Žinau, kad maišoma net iki 4 val., kol atsiranda pėdsako konsistencija, per šį laiką masė tikrai atšala, tai ją papildomai šildyti vis tiek reikia, bet man įdomu iki kiek laipsnių gali nukristi temeratūra?
susidomejus
Mes tai darem pagal knyga "Ranku darbo muilas", ten nurodyta neauksta temperatura, apie 54 C. g.gif
O bresta greiciau kai jam silta, greiciau pH susinormalina.
Si penktadieni darysim is alyvuogiu aliejaus. Jau subrendom sitam prabangiam bandymui.
Tas melynas muiliukas labai grazus 4u.gif Kristinele 123 4u.gif
Mes nutarem prisivirt paprastu muilu, paskui tik grazint juos smile.gif
Kristalė*
QUOTE(neriiinga @ 2010 03 15, 11:56)
Niu laaaabai grazus muiliukai smile.gif O cia gal su raudonaja arbata? Kaip gaminai?
Leksiu ir as siandien muilo pirkti smile.gif Gal patarsite kur vilniuje yra muilo tinkancio lydimui? smile.gif
*

tas melynas sluoksniukas, tai Pomoliv islydytas, o kur raudonos drozliukes ten matosi irgi pompliv(glicerininis, permatomas), o baltas- vaikiska tarkavau tongue.gif , nenaudojau jokiu specialiu muiliuku. Sekmes darbe
Rasucci
QUOTE(atograza @ 2010 03 15, 12:32)
Žinau, kad maišoma net iki 4 val., kol atsiranda pėdsako konsistencija, per šį laiką masė tikrai atšala, tai ją papildomai šildyti vis tiek reikia, bet man įdomu iki kiek laipsnių gali nukristi temeratūra?
*

sitiek maisoma kai maisoma rankomis, o ne mikseriu, mikseriu daug greiciau susiplaka.
Papildyta:
QUOTE(Kristinele123 @ 2010 03 15, 19:09)
tas melynas sluoksniukas, tai Pomoliv islydytas, o kur  raudonos drozliukes ten matosi irgi pompliv(glicerininis, permatomas), o baltas- vaikiska tarkavau tongue.gif , nenaudojau jokiu specialiu muiliuku. Sekmes darbe
*

Tai jus tik del grozio darote muiliukas ane? Nes tokie palmoliv tai is vis nieko gero savyje neturi kad butu verta perlydyti juos g.gif
atograza
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 16, 11:29)
sitiek maisoma kai maisoma rankomis, o ne mikseriu, mikseriu daug greiciau susiplaka.

... bet vis tiek man neaišku, kokia turi būti žemiausia temperatūra, pilant muilą į formą stingti? unsure.gif nejaugi niekas nežino? verysad.gif
~VEGA~
Laba diena,
ieskau kas galetu uz atlygi pravesti muilo gaminimo kurselius Kaune, bute, 8-10 merginu.
Priemones tures parupinti kursu destytoja:)
Prasau i az (su kainomis)smile.gif
melynas dangus
QUOTE(atograza @ 2010 03 16, 11:43)
... bet vis tiek man neaišku, kokia turi būti žemiausia temperatūra, pilant muilą į formą stingti?  unsure.gif  nejaugi niekas nežino?  verysad.gif
*

peržvelgiau turimą info dėl temperatūros, tai vienintelis dalykas, ką radau, tai kad jeigu temperatūra nusileidžia per žemai (kiek tas per žemai kaip tyčia nerašo), tai galimi "netikri pėdsakai", t.y. muilui daryti naudojami riebalai gali pradėti stingti ir gali atrodyti, kad pėdsakas jau yra, o iš tiesų jo dar nėra. dėl to po to formelėje muilas gali atsiskirti ir nesigauti. Tik tiek..
atograza
Ačiū 4u.gif šiek tiek įnešėte aiškumo good.gif
*CACA*
Sveikos, gal kam bus naudinga si nuoroda, cia ir gamybos procesas aprasytas ir filmuotos medziagos galite rasti.

http://www.uzsidirbkpats.lt/article/articleview/826/1/215/
susidomejus
QUOTE(*CACA* @ 2010 03 17, 21:03)
Sveikos, gal kam bus naudinga si nuoroda, cia ir gamybos procesas aprasytas ir filmuotos medziagos galite rasti.

http://www.uzsidirbkpats.lt/article/articleview/826/1/215/
*

aciu, superpuslapiukas thumbup.gif
Tai reiktu suprast is to puslapio, kad zemiausia temperatura - kambario, gaminant saltuoju budu g.gif
*CACA*
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 18, 00:40)
aciu, superpuslapiukas  thumbup.gif
Tai reiktu suprast is to puslapio, kad zemiausia temperatura - kambario, gaminant saltuoju budu  g.gif
*

Nera uz ka mirksiukas.gif
Na bent jau as butent taip ir supratau, kad gaminant saltuoju budu, temperatura yra butent kambario.
Rasucci
Turiu siek tiek inof apie ta temperatura. Vakar pati dariau nedidele doze muiliuko, si karta maisiau ties 43-44C . Visada anksciau darydavau ties 40C. Taigi plakiau apie 20 min is viso ir man mase patirstejo labai nezymiai, tada susinervinau ir supyliau viska i forma (pries tai puoda palaikiau siltam vandeny) kad mase liktu silta. Apklojau ranksluosciu ir ka, po valandos formelej jau buvo beveik kieta mase, labai sutirstejus, ir siandien ryte puikiausiai isemiau is formos ir supjausciau.
Beto knygoj apie muilo gamyba perskaiciau, kad temperatura silta padeda masei greiciau tirsteti, todel norint plakti trumpiau, reiktu ta mase laikyti siltam vandeny, arba net i orkaite ikist keliom minutem, ant pacios maziausios temp g.gif Ir pjaustyti galima tada kai mase surio kietumo yra, tad 48 val laukti tikrai nebutina (as anksciau kazkaip galvojau kad butina).
susidomejus
O mes siandien virem muila ir alyvuogiu aliejaus. Jau subrendom prabangiems dalykams biggrin.gif
I vandeni dejom cinamono del kvapo. Sildem, kaitinom, maisem kokia valanda su tarpais, atsirado pedsakas, supylem i tokia forma, ryt paziuresiu, gal jau bus kietas, nors cia buvo rasyta, kad alyvuogiu aliejaus muilas letai stingsta. Paskaiciavom savikaina, imant 100 g aliejaus savikaina virs 6 lt vieno muilo gabaliuko.
Gal kas zino, kaip Panevezio muilo fabrike muila verda? Kokius riebalus jie naudoja? Siaip, idomu. blush2.gif
Babi*
Jungiuosi ir aš smile.gif Pati dar negaminau ir nepergaminau jokio muilo, tačiau ruošiuosi po truputį, renku informaciją ax.gif Ir iš karto užduosiu klausimų. Kas gaminate su natrio šarmu, kur gaminate? Jei, tarkim virtuvėj, tai tada gerai išvėdinate ją(po vis gaminimo)? Kaip nustatote muilo pH? Ir ar to reikia? Kur perkate natrio šarmą? rolleyes.gif
Babi*
Ir dar klausimukas:kaip išgaunate spalvas? blush2.gif
Babi*
Ir gal žinote ar galima natrio šarmo gauti internetu? unsure.gif
atograza
Dėl šarmo:

Labai normaliomis kainomis ir aptarnavimu paslaugas teikia "Avsista" 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2010 03 21, 19:51)
Ir dar klausimukas:kaip išgaunate spalvas? blush2.gif
*

Galima naudoti maistinius dažus, o jei norite tikrai natūralaus ir ekologiško muilo dažykite augalinias dažais: ciberžole, kava, cinamonu, arbatų nuovirus vietoj vandens, šaltalankių aliejų ir t.t
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2010 03 21, 16:53)
Jungiuosi ir aš smile.gif Pati dar negaminau ir nepergaminau jokio muilo, tačiau ruošiuosi po truputį, renku informaciją ax.gif Ir iš karto užduosiu klausimų. Kas gaminate su natrio šarmu, kur gaminate? Jei, tarkim virtuvėj, tai tada gerai išvėdinate ją(po vis gaminimo)? Kaip nustatote muilo pH? Ir ar to reikia? Kur perkate natrio šarmą? rolleyes.gif
*

Aš asmeniškai gaminu virtuvėje, man ten nei blogo kvapo yra nei ką... šiek tiek atsiranda toks specifinis, bet man jis netrukdo, kai baigiu muilo gamybą, praveriu šiek tiek langą, kad pravėdintų dar turiu oro valytuvą, kuris kvapus surenka ir viskas. Muilas dažniausiai gaminamas su 5-10 proc. pariebinimu ir po 4-6 sav. brandinimo, teoriškai ph neturėtų viršyti 10, bet kad įsitikinti, toje pačioje įmonėje, kur parduodamas šarmas, galima įsigyti lakmuso lapelių ph matavimui ir išmatuoti.
Babi*
QUOTE(atograza @ 2010 03 22, 12:03)
Dėl šarmo:

Labai normaliomis kainomis ir aptarnavimu paslaugas teikia "Avsista"  4u.gif
Papildyta:
Galima naudoti maistinius dažus, o jei norite tikrai natūralaus ir ekologiško muilo dažykite augalinias dažais: ciberžole, kava, cinamonu, arbatų nuovirus vietoj vandens, šaltalankių aliejų ir t.t
Papildyta:
Aš asmeniškai gaminu virtuvėje, man ten nei blogo kvapo yra nei ką... šiek tiek atsiranda toks specifinis, bet man jis netrukdo, kai baigiu muilo gamybą, praveriu šiek tiek langą, kad pravėdintų dar turiu oro valytuvą, kuris kvapus surenka ir viskas. Muilas dažniausiai gaminamas su 5-10 proc. pariebinimu ir po 4-6 sav. brandinimo, teoriškai ph neturėtų viršyti 10, bet kad įsitikinti, toje pačioje įmonėje, kur parduodamas šarmas, galima įsigyti lakmuso lapelių ph matavimui ir išmatuoti.
*

Labai ačiū 4u.gif O gal „Avsista“ aptarnauja internetu? unsure.gif
atograza
Taip, susisiekite su jais, pasakykite ko norite ir jie per pasiuntinių paštą jums viską labai operatyviai pristatys wink.gif
Rasucci
As taip pat gaminu virtuveje, visada viska maisau po ijungtu gartraukiu, po visko pravedimu normaliai, ir viskas buna gerai smile.gif Seip tai dar visus pavirsius saugau, apsidengiu, kad sarmas nepadarytu zalos smile.gif ir aisku tam reikalui visi indai irankiai eina sau, ir daugiau maistui nenaudojami schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.