labai labai ačiū
QUOTE(Nekantruolė @ 2010 08 26, 18:56) Gal kas pirkote cia http://www.imlitex.lt/index.php?s_id=34&lang=lt palmiu ir kokosu alieju? kokios kainos? ir kuri cia palmiu alieju reikia imti muilo gamybai su sarmu? Koki maziausia kieki parduoda? Pasiskambinau i sia imone tik 5 lt uz 20 kg? QUOTE(kunigunda78 @ 2010 08 27, 12:51) taip, miltuku pavidalu, as turiu oxyde mineral http://www.aroma-zone.com/aroma/colorants.asp ir juodos ocre. Jei sugalvotum del formeliu ar ko -tai gali brukstelti, ar gal kita savaite darysiuos uzsakyma jo sudetis, tai kas buvo ideta kazkada cia forume, tai nieko gero niekada neimciau bazes, kur nr. 1 eitu glicerinas na tindi turiu bekvapi, tai paziurejau sudeti - palmiu ir palmiu riesutu aliejai, daugiau nieko nebivo parasyta o glicerinas tai sausint odos negali, jis kaip tik drekina oda, va glicerininis muilas kas kita, nes jis taip tik vadinamas, o ir naturaliai darant skaidru, taip vadinama glicerinini muila dedamas glicerinas, alkoholis ir tt, tai toks muilas tikrai gerokai sausins oda, lyginant su elementariu naturaliu neglicerininiu. tik as niekaip nesuprantu kaip perlydyti muila? kiek vandens pilat ir kiek gramu muilo imat? Kazkada bandziau perlydyt savo pagaminta muiliuka, tai viriau gal pusdieni - neissilyde. Bet ir vandens mazai emiau, kazkur nuskaicius buvau, kad daug nereik... QUOTE(Ievulyte @ 2010 08 27, 18:38) o glicerinas tai sausint odos negali, jis kaip tik drekina oda, va glicerininis muilas kas kita, nes jis taip tik vadinamas, o ir naturaliai darant skaidru, taip vadinama glicerinini muila dedamas glicerinas, alkoholis ir tt, tai toks muilas tikrai gerokai sausins oda, lyginant su elementariu naturaliu neglicerininiu. Tikrai gali
[quote=Ievulyte,2010 08 27, 18:38]
tik 5 lt uz 20 kg? oi neikigalo parasiau 5 lt uz kilograma + PVM QUOTE(Ievulyte @ 2010 08 27, 17:38) na tindi turiu bekvapi, tai paziurejau sudeti - palmiu ir palmiu riesutu aliejai, daugiau nieko nebivo parasyta o glicerinas tai sausint odos negali, jis kaip tik drekina oda, va glicerininis muilas kas kita, nes jis taip tik vadinamas, o ir naturaliai darant skaidru, taip vadinama glicerinini muila dedamas glicerinas, alkoholis ir tt, tai toks muilas tikrai gerokai sausins oda, lyginant su elementariu naturaliu neglicerininiu. jau vien tai, kad nieko daugiau nera parasytaturetu kelti abejoniu tokio muilo gerumu, nes muilo tik is 2 alieju niekaip neisvirtum, pabandyk supilti 2 aliejus i puoda - ar gausi muila? nusipirk glicerino ir pabandyk skirtingais kiekais ji panaudoti produkte, o tada pamatysi QUOTE(Nekantruolė @ 2010 08 27, 19:28) QUOTE(kunigunda78 @ 2010 08 28, 18:16) jau vien tai, kad nieko daugiau nera parasytaturetu kelti abejoniu tokio muilo gerumu, nes muilo tik is 2 alieju niekaip neisvirtum, pabandyk supilti 2 aliejus i puoda - ar gausi muila? nusipirk glicerino ir pabandyk skirtingais kiekais ji panaudoti produkte, o tada pamatysi is 2 alieju muilo nepadarysi, bet ipylus i tuos aliejus sarmo, jau gaunasi muiliukas. Beje, muila galima pagaminti ir is 1 aliejaus, tik , zinoma velgi reikia sarmo. Sarmo sudetyje neraso, nes jis buna jau sureagaves del glicerino nesigincysiu, sioje srityje nesu eksperte QUOTE(kunigunda78 @ 2010 08 28, 19:16) Esu bandžius, tiesa ne tokiems produktams. Naudojau visada išskirtinai dėl savybės drėkinti. Dideliais kiekiais taip pat. Visiškai visada drėkindavo. Tik nuo per didelio kiekio mano "produktas" tapdavo "per sunkus", o ne per sausas. Kažkaip mažai logikos matau pareiškime, kad nuo kiekio tos medžiagos savybės keistųsi - užpilk stiklinę vandens, bus šlapia, kibirą - sausa Nemanau, kad tos savybės keičias, tiesiog kai nepataikai su kiekiais ir produktas gaunas tiesiog netinkamas. Nuo visumos. Kava su šaukštuku cukraus ar su pusė puodelio cukraus. Vienu atveju norėsis išpilt. Bet ne cukrus čia pasikeitė. ėjau pro šalį... QUOTE(Ievulyte @ 2010 08 30, 16:15) is 2 alieju muilo nepadarysi, bet ipylus i tuos aliejus sarmo, jau gaunasi muiliukas. Beje, muila galima pagaminti ir is 1 aliejaus, tik , zinoma velgi reikia sarmo. Sarmo sudetyje neraso, nes jis buna jau sureagaves o tai net vandens nereikia? Cia tavo reikalas, bet man tokia sudetis butu rimtas pagrindas jo neimti QUOTE(hi Tai gal kita karta uzeik ir pasiskaityk kokius mokslinius tyrimus apie glicerino kieki ir jo savybes, tai, kad tau dideli kiekiai tiko, tai isimtis, nes taisykle, deja, yra kitokia, ir daug kas yra isitikines tuo savo kailiu. Beje, rimti gamintojai, kurie prekiauja naturalios kilmes glicerinu, ar jo pagrindu sudarytais ekstraktais ir pan. visada nurodo naudotinus konkretiems produktams procentus ir pabrezia, kad didesnis kiekis gali sausinti oda Vienas dalykas dalintis patirtimi, o visai kita - neigti faktus
tai zinoma, kad nepilna (klaidinga ir klaidinanti) sudetis, jei tik aliejai surasyti.
glicerinas traukia dregme. manau, del sios savybes didelis jo kiekis gali sausinti oda (jei neuzteka dregmes ore, produkte, jis ja pradeda traukti is odos. QUOTE(kunigunda78 @ 2010 09 06, 21:39) o tai net vandens nereikia? Cia tavo reikalas, bet man tokia sudetis butu rimtas pagrindas jo neimti Tai gal kita karta uzeik ir pasiskaityk kokius mokslinius tyrimus apie glicerino kieki ir jo savybes, tai, kad tau dideli kiekiai tiko, tai isimtis, nes taisykle, deja, yra kitokia, ir daug kas yra isitikines tuo savo kailiu. Beje, rimti gamintojai, kurie prekiauja naturalios kilmes glicerinu, ar jo pagrindu sudarytais ekstraktais ir pan. visada nurodo naudotinus konkretiems produktams procentus ir pabrezia, kad didesnis kiekis gali sausinti oda Vienas dalykas dalintis patirtimi, o visai kita - neigti faktus zinoma, kad reikia vandens,keistas klausimas, juk sarmas i riebalus ne granulemis pilamas, o istirpintas butent vandenyje
Siek tiek pastebejimu gaminant muila.
Viena partija bandziau su burokeliu sultim (vietoj vandens), nusivyliau. Galvojau gausis kazkokia spalva link raudonos, bent jau ruzava. O gavosi vos ne balta O su ozkos pienu gavosi ryskiai oranzinis muilas Jei turesiu kantrybes, tai pabandysiu i atvesinta (su vandeniu sumaisyta) sarma, deti sultis arba piena. Ir dar, ar teisingai supratau: pagal ta lentele reikia deti +5% alieju, kad gautusi svelnesnis muilas? QUOTE(vilvita @ 2010 09 21, 12:07) Siek tiek pastebejimu gaminant muila. Viena partija bandziau su burokeliu sultim (vietoj vandens), nusivyliau. Galvojau gausis kazkokia spalva link raudonos, bent jau ruzava. O gavosi vos ne balta O su ozkos pienu gavosi ryskiai oranzinis muilas Jei turesiu kantrybes, tai pabandysiu i atvesinta (su vandeniu sumaisyta) sarma, deti sultis arba piena. Ir dar, ar teisingai supratau: pagal ta lentele reikia deti +5% alieju, kad gautusi svelnesnis muilas? Kai išbandysi su sultim arba pienu parašyk kaip gavosi Pagal knygą reikia dėti 5% daugiau aliejų, nuo visos jų masės. QUOTE(vilvita @ 2010 09 21, 12:07) Siek tiek pastebejimu gaminant muila. Viena partija bandziau su burokeliu sultim (vietoj vandens), nusivyliau. Galvojau gausis kazkokia spalva link raudonos, bent jau ruzava. O gavosi vos ne balta O su ozkos pienu gavosi ryskiai oranzinis muilas Jei turesiu kantrybes, tai pabandysiu i atvesinta (su vandeniu sumaisyta) sarma, deti sultis arba piena. Ir dar, ar teisingai supratau: pagal ta lentele reikia deti +5% alieju, kad gautusi svelnesnis muilas? Bent 5 proc.pervirsis butinas,kad butu kosmetiniams tikslams skirtas muilas. As dedu daugiau. Paciai ramiau, zinau tada kad tikrai visas sarmas prareagaves ir dar lieka "papildomo riebalo" kad visai nenusausintu odos muilavimasis. O dl spalvu - tai taip jau buna su muilais nuo nulio. Su ozkos pienu kiek zinau visad oranzinis gaunasi,bet jis kai pastovi spalva pakeicia. Ir siaip,jei vietoj vandens pili kazkoki nuovira, tai spalva po brendimo gali visai pasikeisti arba isrysketi. Kad raudonas gautusi (bordo) darau su ersketroziu nuoviru
sveikos, gal jus zinote kaip padaromi skaidrus muilai ir i ju vidu uzrasomi zmoniu vardai, ar kokie grazus zodziai. Esu maciusi pirkti, labai patiko, tai pagalvojau gal galima ir patiems pasidaryti, bet kaip varda italpinti. gal kuri matete kaip tai daroma.
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2010 09 27, 13:23) sveikos, gal jus zinote kaip padaromi skaidrus muilai ir i ju vidu uzrasomi zmoniu vardai, ar kokie grazus zodziai. Esu maciusi pirkti, labai patiko, tai pagalvojau gal galima ir patiems pasidaryti, bet kaip varda italpinti. gal kuri matete kaip tai daroma. Skaidrus muilas gaunasi nuo glicerino, bet kiek žinau jį pakankamai sunku padaryti (skaidrų). O vardai, jei irgi iš muilo, tai reikėtų gal į kokias formeles raidžių formos sudėt ir tada, sukietėjus apliet su glicerininiu muilo mase, o jei ne iš muilo raidelės, tai irgi manyčiau principas tas pats. Iš tikrųjų kaip daro nežinau, tik tokie mano pamąstymai QUOTE(Daddygirl @ 2010 09 27, 12:50) Man - butinas Nuotraukas ikelsiu kada,prie progos,reikia sutvarkyti,netvarkytos , ner kada Kur tavuosius paziuret galima?Cia gi nededi,nepagyvini temutes
sveikutės,
norėjau paklausti, kaip ten su tuo šarmu??? Noriu nusipirkti iš avsistos, bet žiūriu (kad ten kaip suprantu) įvairios koncentracijos yra. Ar aš kažko nesupratau??? Labai prašau paaiškinti, nes visų temų tikrai neturiu kada skaityt, o pirmam psl neradau tokios info... QUOTE(Ugniux @ 2010 09 28, 12:26) sveikutės, norėjau paklausti, kaip ten su tuo šarmu??? Noriu nusipirkti iš avsistos, bet žiūriu (kad ten kaip suprantu) įvairios koncentracijos yra. Ar aš kažko nesupratau??? Labai prašau paaiškinti, nes visų temų tikrai neturiu kada skaityt, o pirmam psl neradau tokios info... pirkit ne tirpala, o NaOH sausa (granulemis). Tuomet reiks pasidaryt paciai tirpala, apsiskaiciavus kiek gramu NaOH tenka jusu maisomiems aliejams (tam kiekvienas aliejus turi saponifikacijos indeksa). Paskui teliks issiskaiciuot vandeni. (Jei turite muilo gaminimo knygele, pradzioj paaiskinta kaip apskaiciuot NaOH. Ir gaminant NaOH tirpala granules berkit i vandeni, tik ne atvirksciai! ) Jei rankom skaiciuot sudetinga, pabandykit pasinaudot programa www.soapcalc.net
oi, kaip išsamiai, kaip ačiūūūūūū, super . Gaila, tik kad knygos neturiu...
mergaitės, kuri geresnė knyga???
https://www.level.lt/lt/knygos/viskas-apie-...o-muilo-gamyba/ ar ši?? http://www.mintis.org/lt/rankdarbiu-knygos...receptai-idejos
jei nori gamintis muilus iš šarmo ir aliejaus - rinkis antraja knyga, jei nori perlydyti gatavus muilus - rinkis pirmaja
ačiū, žinosiu. Mane domina muiliukai iš šarmo
Sveikutės, aš ko gero irgi "užsikrėsiu" muiliukų liga. Perskaičiau tik pirmąją temelę, tačiau norėjau paklausti gal kuri išbandėte muiliuko formelę išgauti konditerinio švirkšto pagalba?
Pas mamą mačiau tokį seną nenaudojamą - galvoju, gal jį galima pritaikyti muiliukų gamyboj?
Mano vakarykščiai, šiandieniniai gaminiai
Muilas, kvepiantis kava... ![]() Kava ir mėtom kvepiančios figūrėlės voniai ![]() QUOTE(elizabeta_depp @ 2010 10 09, 18:30) Muiliukas perlydytas. Aš baisiai "atsilikusi" - apie muiliukus skaitinėti pradėjau tik šią savaitę, tad man dar daug mokytis reikia, daug visokių klausimų kyla. Tad skaitau kol kas jau buvusias temas.
laba, mergaitės,
pasakykit, ar galiu šarmą su vandeniu maišyti stiklainyje??? Ar būtinai reikia plastikinio indo???? Kokius jūs indus naudojate??? QUOTE(Ugniux @ 2010 10 13, 16:29) laba, mergaitės, pasakykit, ar galiu šarmą su vandeniu maišyti stiklainyje??? Ar būtinai reikia plastikinio indo???? Kokius jūs indus naudojate??? As nerizikuociau stiklainyje maisyt (nors cia aisku kiekvieno pasirinkimas), o jei kur itrukes? Kaip sprogs kaip isbegs visas sarmas ant koju (o jei ir ne tik ant ju?). Ir siaip stikliniu dalyku visokiu prisibijau,kai reik koki verdanti vandeni pilt. as sarma uzmaisineju plastikinam,kuris atlaiko virs 100 laipsniu temperatura.
ačiuks, gal dar pametėtumėt idėjų, kur įsigyt tokių plastikinių aukštų indų??? Nepykit, kad klausinėju. Pažadu rezultatą parodyti
"Indija"
![]() Sudėtis: kokosų, palmių, alyvuogių, abrikosų kauliukų, jojobos, vynuogių kauliukų aliejai; kakavos sviestas; juodasis molis; kinrožių žiedlapių ir erškėčių vaisių nuoviras; ylang ylang ir sandalmedžio eteriniai aliejai. "Ramunėlių" ![]() Sudėtis: saponifikuoti alyvuogių, kokosų, palmių, vynuogių kauliukų aliejai; kakavos sviestas, natūralus bičių vaškasdžiovintų paprastųjų chlorelių milteliai, smulkinti ramunėlių žiedai, ramunėlių žiedų nuoviras. Pagaminimo būdas: šaltasis. Papildyta: QUOTE(Ugniux @ 2010 10 13, 17:23) ačiuks, gal dar pametėtumėt idėjų, kur įsigyt tokių plastikinių aukštų indų??? Nepykit, kad klausinėju. Pažadu rezultatą parodyti Labai auksto ir nereikia (na nebent maisysi sarma kilogramais
bet ten buvo parašyta, kad atsparus aukštai temperatūrai??
Fantastika
Aš čia prisižiūrėjus ir prisiskaičius irgi susigundžiau. Bet pradžiai kažkaip pagalvojau, kad nevirsiu dar to šarmo - užsisakiau muilo bazės iš kunigundos nurodyto puslapio QUOTE(Kirameki @ 2010 10 13, 18:10) supilti eterinius aliejus ar kokius kitus priedus kokių noriu, išmaišyti ir išpilstyti. Taip? eterinius aliejus zinau ir as , kad galima o koius priedus dar galima deti baze Papildyta: QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 10 13, 17:36) "Indija" "Ramunėlių" gal cia jusu virtu muiliukai
gal turit kuriu receptuku su muilo baze, kiek ir ko deti? bijau padauginti alieju,ir dar plius visokie priedai, paskui dar nesustinks
Gal žinot kur galima atiduoti natrio šarmą granulėmis (jo ten nedaug, gal 50 gramų)?
QUOTE(Kristalė* @ 2010 10 14, 18:37) gal turit kuriu receptuku su muilo baze, kiek ir ko deti? bijau padauginti alieju,ir dar plius visokie priedai, paskui dar nesustinks kai dariau muilą iš bazės, receptų buvau radusi čia QUOTE(Kristalė* @ 2010 10 14, 17:37) gal turit kuriu receptuku su muilo baze, kiek ir ko deti? bijau padauginti alieju,ir dar plius visokie priedai, paskui dar nesustinks jei tinka prancuzu kalba http://www.aroma-zone.com/aroma/fiche_savonM&P_clear.asp http://www.aroma-zone.com/aroma/fiche_savonM&P_blanc.asp http://www.aroma-zone.com/aroma/fiche_savo...mp;P_chevre.asp
Sveikos
Bandziau skaityti visas temeles nuo pacios pirmosios Noreciau pabandyti pasidaryti savo muiliuku, jei grazus gautusi, gal artimiesiems kaledoms prie dovanu prideciau... Norejau pabandyti is to pigaus muilo APTA bet as jo niekur nerandu Nes su brangiais muiliukais nesinoretu eksperimentuoti
Sveikutes
Sveikutes:)
Gal patarsite kur vilniuje yra muilo tinkancio lydimui ? Ir dar kur jus perkate muilo baze? QUOTE(Alionika @ 2010 10 18, 21:01) Sveikutes:) Gal patarsite kur vilniuje yra muilo tinkancio lydimui ? Ir dar kur jus perkate muilo baze? aš bandžiau šią muilo bazę labai lengva su ja dirbti. patiko
Sylvergirl labai aciu
Papildyta: Dar norejau komentaru zinanciu... Sudetys:Sodium Cocoate,Sodium Palmate,Aqua,Titanium Dioxide,Citric Acid,Glycerin,Mink oil,Triethanolamine,Diathhylene Glycol,PEG-9,Disodium EDTA,Cellulose Gum,Benzonic Acid, Sodium Chloride.
Nieko gero, sakyčiau... Nors aš čia dar tik naujokė šituos reikaluos ir pati nelabai gaudaus, bet va radau internete lentelę su "blogais" kosmetikos ingredientais. Taviškių joje irgi yra..
SODIUM LAURYL SULFATE (SLS/SLES) *LAURETHs and CETEARETHs and* PEGs *DEA/ TEA (TRIETHANOLAMINE) PROPYLENE GLYCOL *PHTHALATES TALC (talcum powder) MINERAL OIL/ PETROLATUM GLYCERIN Unless air humidity is over 65%, glycerin pulls moisture from deeper skin layers to the surface, drying basal layers so cells dont mature properly & age faster. FRAGRANCE (undefined mixtures) BENZOIC ACID OR BENZYL FD&C RED 40 SODIUM FLUORIDE PARABENS
Aciu labai
Papildyta: Dar turiu Ringuvos muila "Kidg"aciu dievui kad nenaudojom nors kai pirkom pasirode kad visai neblogas o sudetys tokia:Sodium,Tallowate, Sodium Cocoate, Aqua, Parfum, Glycerin, Lanolin, Titanium Dioxide, Tetrasodium Etidronate, Sodium Chloride O parasita kad padaritas is naturaliu zaliavu... |