QUOTE(atograza @ 2010 03 22, 17:07) Taip, susisiekite su jais, pasakykite ko norite ir jie per pasiuntinių paštą jums viską labai operatyviai pristatys  Čia per kurjerius, taip? QUOTE(Rasucci @ 2010 03 22, 17:13) As taip pat gaminu virtuveje, visada viska maisau po ijungtu gartraukiu, po visko pravedimu normaliai, ir viskas buna gerai  Seip tai dar visus pavirsius saugau, apsidengiu, kad sarmas nepadarytu zalos  ir aisku tam reikalui visi indai irankiai eina sau, ir daugiau maistui nenaudojami  Ačiū  Tad vieta jau aiški, kur bus muilai gaminami  Ir dar klausimas:kur džiovinate muilus? Ar tinka palėpė? Ar galima džiovinti ant palangės?
atograza
2010 03 22, 16:37
Taip, tai kurjerių tarnyba.
Manau, kad palėpė kuo puikiausiai tiks, o dėl palangės aš suabejočiau... vistik tiesioginiai saulės spinduliai, gali muiliuką kaip nors paveikti, nesu tikra dėl to. Aš dėčiau į gerai vėdinamą, tiesiogininiams saulės spinduliams nepasiekiamą vietą.
QUOTE(atograza @ 2010 03 22, 17:37) Taip, tai kurjerių tarnyba. Manau, kad palėpė kuo puikiausiai tiks, o dėl palangės aš suabejočiau... vistik tiesioginiai saulės spinduliai, gali muiliuką kaip nors paveikti, nesu tikra dėl to. Aš dėčiau į gerai vėdinamą, tiesiogininiams saulės spinduliams nepasiekiamą vietą. O jei palėpė nevėdinama, kaip tada? O gal Avsista yra ir Panevėžyje?  Ar gal yra Panevėžyje kokia parduotuvė, kur galima gauti natrio šarmo?
O kur jūs džiovinat savuosius muiliukus?
Rasucci
2010 03 23, 10:10
QUOTE(Babi* @ 2010 03 22, 17:03) O jei palėpė nevėdinama, kaip tada? O gal Avsista yra ir Panevėžyje?  Ar gal yra Panevėžyje kokia parduotuvė, kur galima gauti natrio šarmo?  As skaiciau knygoje, kad muila reikia palikti sviesioje aplinkoje  Tai dabar laikau ant palanges, saules cia minimaliai buna, ypac tokiomis dienomis, veliau nuimsiu nuo palanges ir paliksiu kambaryje kur bus sviesos, bet jokiu tiesioginiu saules spinduliu, pvz ant spintos ar dar kur nors.
atograza
2010 03 23, 15:54
Aš laikau ant šaldytuvo, virš jo yra ventiliacinė anga, o saulutė jo niekaip nepasiekia Turite paskambinti į Avsistą ir paklausti, ar turi jie atstovybę jūsų mieste.
susidomejus
2010 03 23, 17:01
QUOTE(atograza @ 2010 03 22, 11:03) Dėl šarmo: Labai normaliomis kainomis ir aptarnavimu paslaugas teikia "Avsista" Papildyta:Galima naudoti maistinius dažus, o jei norite tikrai natūralaus ir ekologiško muilo dažykite augalinias dažais: ciberžole, kava, cinamonu, arbatų nuovirus vietoj vandens, šaltalankių aliejų ir t.t Papildyta:Aš asmeniškai gaminu virtuvėje, man ten nei blogo kvapo yra nei ką... šiek tiek atsiranda toks specifinis, bet man jis netrukdo, kai baigiu muilo gamybą, praveriu šiek tiek langą, kad pravėdintų dar turiu oro valytuvą, kuris kvapus surenka ir viskas. Muilas dažniausiai gaminamas su 5-10 proc. pariebinimu ir po 4-6 sav. brandinimo, teoriškai ph neturėtų viršyti 10, bet kad įsitikinti, toje pačioje įmonėje, kur parduodamas šarmas, galima įsigyti lakmuso lapelių ph matavimui ir išmatuoti. muila su pH 10 jau galima naudoti? Mes matavom parduotuvinio muilo pH, tai rode, kad net truputi rugstinis
neriiinga
2010 03 23, 17:43
Sveikos muilo gamintojos Gal jus zinote kuris sarmas geresnis: skystas ar miltelinis?
susidomejus
2010 03 23, 21:28
QUOTE(neriiinga @ 2010 03 23, 17:43) Sveikos muilo gamintojos Gal jus zinote kuris sarmas geresnis: skystas ar miltelinis? jeigu zinai to skysto koncentracija, tai tas pats.
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 23, 22:28) jeigu zinai to skysto koncentracija, tai tas pats. O koks natrio šarmas geresnis pradedančiajam?
melynas dangus
2010 03 24, 08:47
Aš renkuosi granulėmis, nes receptuose būna labai konkrečiai parašyta, kiek vandens, kiek šarmo. o dedant skystą konkrečios koncentracijos gali būti sudėtinga apskaičiuoti..  nes gi prie konkretaus aliejaus dedasi skirtingas kiekis natrio į tą patį kiekį vandens.,.
Rasucci
2010 03 24, 12:22
QUOTE(Babi* @ 2010 03 23, 21:29) O koks natrio šarmas geresnis pradedančiajam?  Granulėmis.
O gal kas galėtų įdėti kokį paprastą receptą muilo?
susidomejus
2010 03 24, 22:19
QUOTE(Babi* @ 2010 03 23, 21:29) O koks natrio šarmas geresnis pradedančiajam?  kietas, net paprasciau pasisvert ir nereikia kreipt demesio i koncentracija. Gal kas mano kitais, net mano tokia nuomone.
O kaip pardavinėja tuos lakmusus, t.y. indėlyje jų būna kažkiek ar po vieną?  Ar galima muilo masę plakti su mikseriu? Jei kasnors apsitaškys, ar nebus blogai?
susidomejus
2010 03 25, 15:46
QUOTE(Babi* @ 2010 03 25, 15:42) O kaip pardavinėja tuos lakmusus, t.y. indėlyje jų būna kažkiek ar po vieną?  Ar galima muilo masę plakti su mikseriu? Jei kasnors apsitaškys, ar nebus blogai?  Kur as turiu, tai indelyje koks simtas popieriuku. Knygoje raso, kad galima maisyti mikseriu, bet mes maisem mentele, geriau neaptaskyti nieko...
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 25, 16:46) Kur as turiu, tai indelyje koks simtas popieriuku. Knygoje raso, kad galima maisyti mikseriu, bet mes maisem mentele, geriau neaptaskyti nieko... Su medine?  Gal pamenate kokį nesunkų muilo recepčiuką?
atograza
2010 03 25, 16:33
Super paprastas ir pigus yra iš kiaulės taukų:
500 g. taukų 190 g. distiliuoto šalto vandens 67 g. šarmo 15 g. eterinių aliejų (bet nebūtinai)
be eterinių aliejų kvapas toks panašus į ūkinį muila. receptukas paskaičiuotas su 5 proc. pariebinimu. Papildyta: Patarčiau su medine mentele nemaišyti, ji pajuoduoja (iš patirties savos karčiosios sakau), geriausiai silikoninė, ar kokia kitokia, ir ne aliumas.
QUOTE(atograza @ 2010 03 25, 17:33) Super paprastas ir pigus yra iš kiaulės taukų: 500 g. taukų 190 g. distiliuoto šalto vandens 67 g. šarmo 15 g. eterinių aliejų (bet nebūtinai) be eterinių aliejų kvapas toks panašus į ūkinį muila. receptukas paskaičiuotas su 5 proc. pariebinimu. Papildyta:Patarčiau su medine mentele nemaišyti, ji pajuoduoja (iš patirties savos karčiosios sakau), geriausiai silikoninė, ar kokia kitokia, ir ne aliumas. Labai ačiū  O kiaulės taukų negalima kuo nors pakeisti?Ir kokia maždaug yra natrio šarmo kaina?
susidomejus
2010 03 25, 21:08
QUOTE(atograza @ 2010 03 25, 16:33) Super paprastas ir pigus yra iš kiaulės taukų: 500 g. taukų 190 g. distiliuoto šalto vandens 67 g. šarmo 15 g. eterinių aliejų (bet nebūtinai) be eterinių aliejų kvapas toks panašus į ūkinį muila. receptukas paskaičiuotas su 5 proc. pariebinimu. Papildyta:Patarčiau su medine mentele nemaišyti, ji pajuoduoja (iš patirties savos karčiosios sakau), geriausiai silikoninė, ar kokia kitokia, ir ne aliumas. ar tikrai 15 g eteriniu alieju reikia? Kokia bus savikaina? Nes pvz kadagio eterinio aliejaus 10 g kainuoja 40 litu...  ka reiskia: su 5 proc pariebinimu?
Rasucci
2010 03 26, 15:57
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 25, 21:08) ar tikrai 15 g eteriniu alieju reikia? Kokia bus savikaina? Nes pvz kadagio eterinio aliejaus 10 g kainuoja 40 litu...  ka reiskia: su 5 proc pariebinimu? Norint kad muilas labai kvepetu teks nemazai eterinio pilti, bet pradziai gali bandyti darytis bekvapi ir ne is kiaules tauku, manes tokie kazkaip nevilioja.Su augaliniais aliejais man priimtinesni. Pvz alyvuogiu muila. Nusipirksi kokio paprasto alyvuogiu aliejaus, pvz toks Anira prekybcentriuose nedaug kainuoja, is jo viso gausis nemazai muilo gabaliuku, dar jei pridesi kokiu kitu alieju, tai jau ir puse bedos gausis. Gali dar imti saulegrazu alieju su karotinu, jis toks raudonas, as ji i viena muila ipyliau apie 20g tai man spalvyte visai gavosi tokia morkava (dar siek tiek ciberzoles idejau tai is kart spalva isgauni graziai). Del kvapo nusipirk kokio apelsinu ea, ar citrinu, citrusiniai vieni pigiausiu, ir man jie issilaiko gerai. Idejus kokius 2-3 ml turetu pakakti ant kokio 500g mases kiekio. O del receptu naudokis situ skaiciuotuvu, jis paprastas ir gerai skaiciuoja. http://www.pinemeadows.net/lyecalc.phpPasirink pradziai gramus, tada NAOH, irasyk water. Ir surasyk gramais mazdaug aliejus kokiu turi, tada tau suskaiciuos kiek reiks ml vandens ir kiek gramu sarmo. Laikydamasi recepto, gausi gera muiliuka. Beje, as maisau su mikseriu, tik atsargiai, imerkiu neijungta i mase ir ant leto plaku, turiu tam aukstais krastais puoda, tai niekas man nesusitasko. Seip apsidengiu popierium virtuves spinteles, del viso pikto.
Rasucci, labai labai ačiū už tiek daug naudingos informacijos
Rasucci
2010 03 26, 16:53
QUOTE(Babi* @ 2010 03 26, 16:39) Rasucci, labai labai ačiū už tiek daug naudingos informacijos  Prasom, sekmes darbuose
Dar iškilo klausimas dėl įdėtos nuorodos. Tame tinklapyje kiekį rodo kažkuo (oz). Tai kas čia bus ir kiek tai bus gramais? Ir dar esu skaičiusi, kad jei atsveri bent pusė gramo NaOH daugiau ar mažiau, nei recepte yra tikimybė, kad glai kasnors nutikti, tai ar čia taip ištikrųjų, ar ne?
Ir kai paskaičiuoja atsiranda lentelė Lye Table(NaOH) ir tada yra splavos, tai jos ką nors reiškia? Ar reikia žiūrėt, kad atitiktų, kiek yra paskaičiuota?
nataliuncik
2010 03 26, 21:27
Su šarmų reikia labai atsargiai elgtis, patekęs ant odos gausit stiprius nudegimus QUOTE(Rasucci @ 2010 03 26, 15:57) O del receptu naudokis situ skaiciuotuvu, jis paprastas ir gerai skaiciuoja. http://www.pinemeadows.net/lyecalc.phpAčiū labai už gerą nuorodą
susidomejus
2010 03 26, 22:47
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 26, 15:57) Norint kad muilas labai kvepetu teks nemazai eterinio pilti, bet pradziai gali bandyti darytis bekvapi ir ne is kiaules tauku, manes tokie kazkaip nevilioja.Su augaliniais aliejais man priimtinesni. Pvz alyvuogiu muila. Nusipirksi kokio paprasto alyvuogiu aliejaus, pvz toks Anira prekybcentriuose nedaug kainuoja, is jo viso gausis nemazai muilo gabaliuku, dar jei pridesi kokiu kitu alieju, tai jau ir puse bedos gausis. Gali dar imti saulegrazu alieju su karotinu, jis toks raudonas, as ji i viena muila ipyliau apie 20g tai man spalvyte visai gavosi tokia morkava (dar siek tiek ciberzoles idejau tai is kart spalva isgauni graziai). Del kvapo nusipirk kokio apelsinu ea, ar citrinu, citrusiniai vieni pigiausiu, ir man jie issilaiko gerai. Idejus kokius 2-3 ml turetu pakakti ant kokio 500g mases kiekio. O del receptu naudokis situ skaiciuotuvu, jis paprastas ir gerai skaiciuoja. http://www.pinemeadows.net/lyecalc.phpPasirink pradziai gramus, tada NAOH, irasyk water. Ir surasyk gramais mazdaug aliejus kokiu turi, tada tau suskaiciuos kiek reiks ml vandens ir kiek gramu sarmo. Laikydamasi recepto, gausi gera muiliuka. Beje, as maisau su mikseriu, tik atsargiai, imerkiu neijungta i mase ir ant leto plaku, turiu tam aukstais krastais puoda, tai niekas man nesusitasko. Seip apsidengiu popierium virtuves spinteles, del viso pikto. aciu uz patarimus
Dabar skaitinėju senesnes muilo gaminimo temas ir radau, kad NaOH yra kelių rūšių(skiriasi %).Ar ir dabar taip yra, ir ar reikia pirkti kuo grynesnį?
Vasara gimusi
2010 03 28, 16:39
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 25, 22:08) ka reiskia: su 5 proc pariebinimu? Tai cia pervirsis riebalu. O jus kai verdat pervirsi riebalu paliekat?Nes kitaip tai bais sausins oda,o be to,jei sarmo bus kiek daugiau nei reikia,tai ir ne visas prareagaves bus. QUOTE(Babi* @ 2010 03 26, 18:31) Dar iškilo klausimas dėl įdėtos nuorodos. Tame tinklapyje kiekį rodo kažkuo (oz). Tai kas čia bus ir kiek tai bus gramais? Ir dar esu skaičiusi, kad jei atsveri bent pusė gramo NaOH daugiau ar mažiau, nei recepte yra tikimybė, kad glai kasnors nutikti, tai ar čia taip ištikrųjų, ar ne?  Puse gramo paklaida tikrai viso reikalo nepagadins  gali ir pora gramu skirtis, net jei paziuresit skirtingas internetines saponifikacijos apskaiciavimo lenteles, visos rodys skirtinga sarmo svori.taip kad, nepergyvenkit del puses gramo  va ir pervirsis tas tokiu atveju pravers,kad tikrai visas sarmas prareaguotu. QUOTE(Babi* @ 2010 03 28, 15:20) Dabar skaitinėju senesnes muilo gaminimo temas ir radau, kad NaOH yra kelių rūšių(skiriasi %).Ar ir dabar taip yra, ir ar reikia pirkti kuo grynesnį?  imkit kuo grynesni,nes neaisku kas tie like proc.gal jie isvis kokie pavojingi sveikatai ir neskirti muilaviriui Papildyta:QUOTE(Babi* @ 2010 03 25, 16:42) : Ar galima muilo masę plakti su mikseriu? Jei kasnors apsitaškys, ar nebus blogai?  greiciausiai blenderiu issukt.tik paskui jau nebenaudokit maisto gamybai tu prietaisu. maciau visai neseniai maximoj man rodos kazkoki papigiaiska blenderi. uz kokius 20 lt.tai tokiam reikalui tiktu.
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 28, 17:39) Puse gramo paklaida tikrai viso reikalo nepagadins  gali ir pora gramu skirtis, net jei paziuresit skirtingas internetines saponifikacijos apskaiciavimo lenteles, visos rodys skirtinga sarmo svori.taip kad, nepergyvenkit del puses gramo  va ir pervirsis tas tokiu atveju pravers,kad tikrai visas sarmas prareaguotu. imkit kuo grynesni,nes neaisku kas tie like proc.gal jie isvis kokie pavojingi sveikatai ir neskirti muilaviriui greiciausiai blenderiu issukt.tik paskui jau nebenaudokit maisto gamybai tu prietaisu. maciau visai neseniai maximoj man rodos kazkoki papigiaiska blenderi. uz kokius 20 lt.tai tokiam reikalui tiktu. Tada gerai, nes pamaniau, kad jei pusė gramo labai svarbu, tai reikia ir svarstyklių naujų. Tada rytoj lėksiu į maximą O gal kas žino lietuvškų skaičiuoklių(tokio tipo, kaip Rasucci buvo įdėjusi)?  Ir kaip jūs kurdamos receptus apskaičiuojate kiek reikės NaOH ir vandens? Ir vandenį visada distiliuotą imti?
Ir sakykit, kur jūs perkat kavpus(turiu kelis EA, bet gaila dėt, jei muilas nepavyks)
susidomejus
2010 03 28, 20:36
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 28, 16:39) Tai cia pervirsis riebalu. O jus kai verdat pervirsi riebalu paliekat?Nes kitaip tai bais sausins oda,o be to,jei sarmo bus kiek daugiau nei reikia,tai ir ne visas prareagaves bus.
labai aciu, nepagalvojau apie tai, taip ir darysiu
Vasara gimusi
2010 03 28, 21:11
QUOTE(Babi* @ 2010 03 28, 20:59) Tada gerai, nes pamaniau, kad jei pusė gramo labai svarbu, tai reikia ir svarstyklių naujų. Tada rytoj lėksiu į maximą O gal kas žino lietuvškų skaičiuoklių(tokio tipo, kaip Rasucci buvo įdėjusi)?  Ir kaip jūs kurdamos receptus apskaičiuojate kiek reikės NaOH ir vandens? Ir vandenį visada distiliuotą imti?  lietuviska vargu ar yra (nors t.s.net neieskojau),as skaiciuoju pati pagal saponifikacijos lentele,bet jei joje nera tam tikro naudojamo aliejaus,skaiciuoju rusiskose skaiciuoklese pvz. http://calculate.aroma-beauty.ru/ tai vandens ir sarmo kiekis priklauso nuo naudojamu ingridientu ir ju kiekio. QUOTE(Babi* @ 2010 03 28, 21:15) Ir sakykit, kur jūs perkat kavpus(turiu kelis EA, bet gaila dėt, jei muilas nepavyks)  perku tuos a la lietuviskus.bet kartais parveza is rusijos ar tos pacios firmos is baltarusijos. QUOTE(susidomejus @ 2010 03 28, 21:36) labai aciu, nepagalvojau apie tai, taip ir darysiu  hm. keista,kad jau maisot muilus,o apie pervirsi dar negirdeje  juk be ziniu pagrindu muila is sarmo maisyt pavojinga  bet cia tik mano nuomone,neisizeiskit
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 28, 22:11) lietuviska vargu ar yra (nors t.s.net neieskojau),as skaiciuoju pati pagal saponifikacijos lentele,bet jei joje nera tam tikro naudojamo aliejaus,skaiciuoju rusiskose skaiciuoklese pvz. http://calculate.aroma-beauty.ru/ tai vandens ir sarmo kiekis priklauso nuo naudojamu ingridientu ir ju kiekio. perku tuos a la lietuviskus.bet kartais parveza is rusijos ar tos pacios firmos is baltarusijos. O gal galite plačiau apie saponifikacijos lentelę? O kur juos perkate? Ar galima kvapų įsigyti vaistinėje ar kur kitur(pvz.:prekybos centre)? Pirmam muilui nenoriu dėti brangių dalykų, nes jei nepasiseks graušiu nagus, kokio velnio dėjau geruosius ea O kaip palikti perviršį riebalų?  Atrodė jau daugmaž viską žinau, o pasirodo, kad nieko nežinau
susidomejus
2010 03 28, 21:41
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 28, 21:11) hm. keista,kad jau maisot muilus,o apie pervirsi dar negirdeje  juk be ziniu pagrindu muila is sarmo maisyt pavojinga  bet cia tik mano nuomone,neisizeiskit  na, nesu tokia zalia, esu chemike, zinau, kaip dirbti su pavojingomis medziagomis, tik niekad nedariau muilo normalaus, tiesiog idomu pasidare, o sitas recepturas imam is knygos, gal ten viskas jau buna paskaiciuota su tuo pervirsiu  . Muila verdu ne namuose, o laboratorijoj, darbe.
kunigunda78
2010 03 28, 23:01
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 28, 21:41) na, nesu tokia zalia, esu chemike, zinau, kaip dirbti su pavojingomis medziagomis, tik niekad nedariau muilo normalaus, tiesiog idomu pasidare, o sitas recepturas imam is knygos, gal ten viskas jau buna paskaiciuota su tuo pervirsiu  . Muila verdu ne namuose, o laboratorijoj, darbe. jei kalbi apie ta lietuviska knyga apie muilus -tai zmogus, kuris yra ir chemikas, ir muilus daug metu verda, sake, kad ji labai prasta, kaip ir ten esantys receptai
Vasara gimusi
2010 03 28, 23:35
QUOTE(Babi* @ 2010 03 28, 22:34) O gal galite plačiau apie saponifikacijos lentelę? O kur juos perkate? Ar galima kvapų įsigyti vaistinėje ar kur kitur(pvz.:prekybos centre)? Pirmam muilui nenoriu dėti brangių dalykų, nes jei nepasiseks graušiu nagus, kokio velnio dėjau geruosius ea O kaip palikti perviršį riebalų?  Atrodė jau daugmaž viską žinau, o pasirodo, kad nieko nežinau  Saponifikacijos lenteleje nurodyti alieju pavadinimai ir kiek pvz.1kg aliejaus reikia sarmo,kad ivyktu reakcija. na o paskui paskaiciuoji kiek kiekvieno aliejaus desi ir pagal formule paskaiciuoji kiek sarmo reiks. del'brangiu'ar 'nebrangiu'EA cia jau jusu reikalas.galit nusipirkti ir kokioj Norfoj uz 5 lt  tik kvapa abejoju ar laikys.ir klausimas - ka naudingo toks EA tures  bet pabandymui galit is bedos paimt ir toki.aisku dar priklauso nuo svorio,kiek muilo maisysit. Pervirsis kosmetiniam muilui (t.y. paprastam muilui prausimuisi) imamas dazniausiai 5-7 proc. visu alieju svorio.bet siaip ir iki 10 proc.galima daryt.nes jei didelis pervirsis,tuomet muilas 'minkstesnis' ilgiau kieteja,greiciau susimuiluoja,daznai turi tokia savybe'snargletis',bei greiciau genda. QUOTE(susidomejus @ 2010 03 28, 22:41) na, nesu tokia zalia, esu chemike, zinau, kaip dirbti su pavojingomis medziagomis, tik niekad nedariau muilo normalaus, tiesiog idomu pasidare, o sitas recepturas imam is knygos, gal ten viskas jau buna paskaiciuota su tuo pervirsiu  . Muila verdu ne namuose, o laboratorijoj, darbe. oj,nesakau,kad jus zalia,jokiu budu,tiesiog tai yra pagrindai, nuo kuriu priklauso jusu gaminamo muillo kokybe ir savybes Del knygos-reiketu pastudijuot receptus,o tai tik perveciau paveiksliukus
susidomejus
2010 03 29, 00:34
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 03 28, 23:01) jei kalbi apie ta lietuviska knyga apie muilus -tai zmogus, kuris yra ir chemikas, ir muilus daug metu verda, sake, kad ji labai prasta, kaip ir ten esantys receptai  nezinau, del tos knygos, yra ir nete daug info, manau svarbiausia suprasti principa, kokia itaka kiekvienas aliejus daro muilo kokybei, paskui galima pradet kurt savo receptus. Noreciau pabandyt virt muila ne su natrio sarmu, o su soda. Kazin, gal kuri dare?
kunigunda78
2010 03 29, 08:58
QUOTE(susidomejus @ 2010 03 29, 00:34) o su soda. Kazin, gal kuri dare? o kas cia per budas  Nieko apie toki neteko girdeti Na taip, esu maciusi prancuzisku receptu su kaustine soda, bet kaip chemike, tai zinai, kad tai natrio sarmas, o vien su soda
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 29, 00:35) Saponifikacijos lenteleje nurodyti alieju pavadinimai ir kiek pvz.1kg aliejaus reikia sarmo,kad ivyktu reakcija. na o paskui paskaiciuoji kiek kiekvieno aliejaus desi ir pagal formule paskaiciuoji kiek sarmo reiks. del'brangiu'ar 'nebrangiu'EA cia jau jusu reikalas.galit nusipirkti ir kokioj Norfoj uz 5 lt  tik kvapa abejoju ar laikys.ir klausimas - ka naudingo toks EA tures  bet pabandymui galit is bedos paimt ir toki.aisku dar priklauso nuo svorio,kiek muilo maisysit. Pervirsis kosmetiniam muilui (t.y. paprastam muilui prausimuisi) imamas dazniausiai 5-7 proc. visu alieju svorio.bet siaip ir iki 10 proc.galima daryt.nes jei didelis pervirsis,tuomet muilas 'minkstesnis' ilgiau kieteja,greiciau susimuiluoja,daznai turi tokia savybe'snargletis',bei greiciau genda. Na tada pirmiem muilam geriau nedėsiu jokių kvapų  O saponifikacijos lentelė yra kur nors internete, ar kur kitur?
Daddygirl
2010 03 29, 10:40
Greit perbegau, tai jau pamirsau nika  , kazkas domejosi muilo gamyba su pelenais. Labai idomu, ar bandete eksperimentuoti As zinau kelis zmones, kurie tam nemazai laiko ir bandymu pasvente  As pati kazin ar greitu metu rysiuos  Bet idomus dalykas man, butu idomus kitu pastebejimai ir pasiekimai  Pasigedau nuotraukyciu  Labai  butu pasigereti. Rasucci, ten tavo groziai pirmam psl?
Vasara gimusi
2010 03 29, 12:59
QUOTE(Babi* @ 2010 03 29, 11:17) Na tada pirmiem muilam geriau nedėsiu jokių kvapų  O saponifikacijos lentelė yra kur nors internete, ar kur kitur?  tai jus skaiciuokit pagal skaiciuokle,bus paprasciau ir galvos sukt nereiks.o saponifikacijos lentele gavau is motereles,kuri mane 'moke' Papildyta:pagyvinu temute 'Čiobrelių šiluma"
QUOTE(Vasara gimusi @ 2010 03 29, 13:59) tai jus skaiciuokit pagal skaiciuokle,bus paprasciau ir galvos sukt nereiks.o saponifikacijos lentele gavau is motereles,kuri mane 'moke' Papildyta:pagyvinu temute 'Čiobrelių šiluma"  Ačiū už patarimą, taip ir darysiu Koks mielas muiliukas. Jūsų darytas?
O vieno termometro pakaktų gaminant? Ir ar galmės paskui su juo matuoti maisto temp.?
Vasara gimusi
2010 03 29, 16:25
QUOTE(Babi* @ 2010 03 29, 17:07) O vieno termometro pakaktų gaminant? Ir ar galmės paskui su juo matuoti maisto temp.?  apseinu su vienu(nors du butu zymiai patogiau). i maista jau jokiu budu nekisciau. isvis jokiu irankiu/prietaisu,kuriuos naudoju maisant muila nebenaudoju niekam kitam (isskyrus svarstykles)
emiliuxas
2010 03 29, 16:32
nu sumakaliuzinau ir as tika medaus muiliuka, ziuresiu kas gavosi kai sustings. sutarkavau olvia muiliuka, dejau kakavos sviesto, medaus , pieno ir vanilinio cukraus. ziuresim kas gavosi
atograza
2010 03 29, 18:20
Gal žinote kaip šaltuoju būdu teisingai pagaminti ožkos pieno ir medaus muilą? Savaitgalį tokį gaminau ir man gavosi kažkas tokio  neįprasto ir man nesuvokiamo receptas buvo iš kokosų al, alyvuogių al, ricinos ir vaško, vietoj vandens dėjau sušaldyto pieno. indą su sušaldytu ir susmulkintu pienu įdėjau dar į ledukus, iš lėto vis maišydama per kelis kartus pyliau šarmą. Viskas gavosi gerai, tik šio mišinio temperatūra buvo ne didesnė kaip 15 laipsnių. Aliejaus mišinio, kai ištirpo vaškas, temperatūra buvo apie 60 laips. kad suvienodint temp. aš pieno ir šarmo tirpalą pašildžiau virš karšto vandens, aišku mišinys pradėjo karamelizuotis ir įgauti gelsvą atspalvį, suvienodinau temp. taip, šarmo iki 40. aliejų iki 50 laipsn. maišiau su blenderiu, nežinau ar dėl vaško, ar dėl ko kitko pėdsakas atsirado, gal per kokias 2 min.  . Įpyliau ea , pradėjo staigiai tirštėti ir nespėjus visko supilti į forma mišinys sustingo, pasidarė kaip atšalusi manų košė, na aš vistiek viską sukrėčiau į formą ir uždengusi padėjau, bet man toptelėjo tokia mintis, kad darant su pienu nereikia uždengti, nes mišinys ir taip pats kaista, po kokių 5 min. išvynioju, ir ką gi ten randu... o gi masė iš kiaušinio trynio geltonumo pavirto į tamsią karamelę ir dar "išsiseperavo", atsiskyrė glicerinas ir drumzlės. man nieko kito nebeliko, kaip dar kartą ikištį blenderį ir paplakti, labai staiga masė vėl tapo vienalytė Palikau toje pačioje formoje per naktį, kita dieną man jis puikiausiai sustigo ir pjaustėsi, tik pasirodė toks per daug lipnus ir sakyčiau riebaluotas  bus matyt po brandinimo kas iš jo išeis... Gal galite pasakyti, ką ne taip dariau? Dar turiu ožkos pienuko ir kokosų al. kitam gaminimui ir norėčiau muiliuką pasigaminti dabar be tokių šposų
Rasucci
2010 03 29, 18:25
Oj kiek cia visko pakalbeta, Babi, nuorada kuria daviau, joje yra viskas  Viska paskaiciuoja, reikia ten viska isiskaityti, ir viskas labai aisku bus  Bet pabandysiu paaiskinti, pirma kur yra OZ, ten turejau omeny - pasirink GRAMUS  Ten kur spalvos yra, ten ir yra tas reikalas, kuris itakoja muilo kietuma. As pirmus muiliukas dariau su mazesniu kiekiu LYE (sarmo) paskui pamaciau, kad jie baisiai minksti gaunasi, tai padariau paskutinius kietesnius, ir gavosu SUPER (kietumas kaip pas DaddyGirl  ) Laukiu kol jie man subres naudojimui. DaddyGirl, ten ne mano muilai pirma psl, dar tiek neismokau
QUOTE(Rasucci @ 2010 03 29, 19:25) Oj kiek cia visko pakalbeta, Babi, nuorada kuria daviau, joje yra viskas  Viska paskaiciuoja, reikia ten viska isiskaityti, ir viskas labai aisku bus  Bet pabandysiu paaiskinti, pirma kur yra OZ, ten turejau omeny - pasirink GRAMUS  Ten kur spalvos yra, ten ir yra tas reikalas, kuris itakoja muilo kietuma. As pirmus muiliukas dariau su mazesniu kiekiu LYE (sarmo) paskui pamaciau, kad jie baisiai minksti gaunasi, tai padariau paskutinius kietesnius, ir gavosu SUPER (kietumas kaip pas DaddyGirl  ) Laukiu kol jie man subres naudojimui. DaddyGirl, ten ne mano muilai pirma psl, dar tiek neismokau Aj, dabar jau aišku su tom spalvom.O oz yra tiek pat kiek 1gramas?
atograza
2010 03 29, 18:52
1 oz lygus 28,35 gr.
ten galima pasikeisti ir į gramus
|
|