ginekologe pasiule spirale bet ne ta brange jau metai praejo o as vis nesirystu
kontraceptiniu niekada negeriau ir nenori kas gere tai vis pamirsta.segu 7-8dienas
turiu 2 dukras antra buvo netyciukas tad dabar bijau pastoti gal po 3met
ginekologe pasiule spirale bet ne ta brange jau metai praejo o as vis nesirystu kontraceptiniu niekada negeriau ir nenori kas gere tai vis pamirsta.segu 7-8dienas Tik pati galite nuspręsti,kokiu kontracepcijos metodu naudotis.Kai vėl bus netyčiukas,spręsti bus vėlu.
nesenai isidejau spirale ir pamirsau paklaust ar galima naudot tamponus
aciu uz atsakyma
Galima.Tik reikia keisti kas dvi valandas.
Noreciau suzinoti nesioju spirale Multiloaol Cu375 gydytojas kuris ja man pasiule sake kad ji 3 metams, kitas gydytojas sake, kad iki 10 metu ja galiu nesioti, kovo men buvo 3 metai kaip ja nesioju, bet paskutinemis dienomis kazkip keistai pradejau jaustis, lyg pikina, kazkoks sunkumas atsirado
Sveiki,
ši spiralė tikrai nerekomenduotina ilgesniam laikotarpiui, nei 3 metai. O jūsų aprašyti simptomai labai panašūs į nėštumo simptomus, taip kad geriau visgi nuvykti konsultacijai pas gydytoją ginekologą, nes galite pastoti ir su spirale. Nėštumą galite nustatyti nėštumo testo pagalba, tai patikimas tyrimas. Pagarbiai, Gyd. ginekologė R. Žiobakienė
Sveiki
Neseniai baigiau zindyt dukryte, ir noreciau dabar pasirinkt ilgesniam laikui ( min 3m.) kontracepcija. Manau, kad turbut geriausias variantas yra spirales. Zinau , kad ju yra visokiu su atitinkanciom kainom. Noreciau suzinot pagal ka reiktu jas rinktis, ir kokias jus rekomenduotumet. Kada jos yra idedamos?kokiu ju pliusai ir minusai? O gal galima kur rasti daugiau informacijos apie jas? Is anksto dekoju
Šiuo metu naudojamos dviejų tipų spiralės:su hormonais ir su variu.Spiralės su hormonais yra žymiai brangesnės ir veiksmingos penkis metus.
Spiralės su variu veiksmingos tris metus.Įdedamos jos pirmosiomis menstruacijų dienomis,prieš tai atlikus tepinėlį.Spiralės neslopina kiaušidžių funkcijos.todėl ovuliacija vyksta.Tačiau daugeliui moterų menstruacijos pailgėja ir pagausėja,gali atsirasti kraujavimai tarp menstruacijų,skausmingi gimdos spazmai. Manau,kad detaliau šį klausimą aptarkite su savo gydytoju.
Sveiki,
Šiuo metu vartoju Diane (jau daugiau nei 3 metai) iki to laiko buvo spiralė. Dabar vėl norėčiau įsidėti spiralę, bet nežinau kokią būtų geriausia pirkti. Turiu keletą problemų: odos - ji linkusi spuodėti; plaukuotumas - jis padidėjęs; viršsvoris - labai didelis. Esu girdėjus, kad parinkus tinkamą kontracepciją, galima šiek tiek sumažinti visas šias problemas. Ar tai tiesa? Ir dar, kada geriausia eiti pas gydytoją, ar ciklo pradžioje, ar viduryje, ar prieš menstruacijas?
Norint sumažinti plaukuotumą ir spuogus ginekologai skiria būtent "Diane-35".Matyt šios Jūsų problemos nesusijusios su hormonų pusiausvyra.Taigi ir spiralė tam įtakos neturės.Norint įdėti spiralę,pasirodykite gydytojui keletą dienų iki menstruacijų,kad būtų galima atlikti tepinėlį ir menstruacijų metu įdėti spiralę.
Gerb.GydytojaPo cezario darymo praejo jau metai ir penki mkenesiai, galvoju apie apsisaugojima isivedant spirale, bet esu girdejusi kad negalima po cezario spirales, ar tai teisa ir kodel ? Aciu. Lolita28
Netiesa. Spiralę įvesti galima.
Sveiki, po gimdymo pradėjau naudoti kaip ir naudojau prieš nėštuma, Mercilon tabletes.
Tačiau, kadangi artimiausiu metu tikrai neplanuoju vaikelio, norėčiau patikimos apsaugos ir kad apie ją nereiktų kasdien galvoti. Norėčiau sužinoti, kiek procentų yra patikimos spiralės (Mirenai kol kas pinigėlių neužtenka), kalbu apie spiralę(pvz. Nova T). Kadangi vyras namie būna per mėnesį tik dvi savaites. gal tada įsidėti spiralę, ir naudoti kokį papildomą paprastesnę apsaugą. Nes esu girdėjusi,kad su spiralėmis irgi pastoja. Ačiū už atsakymą
Gimdos spiralė priklauso labai veiksmingų kontraceptikų grupei, todėl jokia papildoma apsauga nebūtina.
pries 5 savaites man buvo atlikta cezario pjuvio operacija? Ar jau galima isideti spirale, ar dar reiketu palaukti? kokia spirale pasirinkti?
Tai reiktų aptarti su ginekologu apžiūros metu.
sVEIKI. nOREJAU PAKLAUSTI, AR HORMONINĖ SPIRALĖ GALI SUREGULIUOTI MENSTRUACINĮ CIKLA, NES MANO NEREGULIARUS, AR TAI VIAI NEUSIJĘ DALYKAI.
Ne. Hormoninė spiralė labiausiai veikia gimdos gleivinę, o ne kiaušidžių funkciją. Daugeliui moterų įvedus šią spiralę menstruacijos išviso išnyksta.
Laba diena,
saugausi nuo nestumo su varine spirale, pavasari ji turejo buti isimta, nes suejo 3 metu jos galiojimo laikas. Nuvykus pas ginekologe apziurai, ji pasake, kad kol nera jokiu pasaliniu reiskiniu, kol organizmas gerai toleruoja ir nera jokiu bedu, spirales imti nebutina. Sake, buna, kad moterys pernesioja 5-10 metu ir nieko neatsitinka. Ar tikrai nieko, jei spirale neisimama pasibaigus jos veikimo laikui? Kiek ilgai galima ja pernesioti? kokia pastojimo tikimybe?
Paprastai siūloma vadovautis gamintojų instrukcijomis.Žinoma, jei spiralė prabus kokiu pusmečiu ilgiau, tikrai nieko bloga neatsitiks.
Laba diena,
po gimdymo praėjo jau beveik penki mėnesiai, vaikiuką maitinu pati. Norėčiau įsidėti MIRENĄ. Noriu paklausti ar būtina laukti kol prasidės mėnesinės, jei taip tai kodėl? Ar galima tiesiog dabar ją ir įsidėti? Klausiu, nes nors informaciniame lapelyje rašoma, kad ją galima dėti praėjus 6 sav., po gimdymo, man gydytoja vis siūlo palaukti.
Manau ,kad jūsų gydytoja nerimauja, kad vėl nebūtumėt pastojusi, todėl ir siūlo laukti mėnesinių. Bet jei tikrai nesate nėščia, "Mireną" įvesti galima.
Laba diena,
Pries pora menesiu man buvo ivesta spirale. Iskart po ivedimo prasidejo smarkus pilvo skausmai,spazmai, kraujavimas, ypac skaudejo kairi sona. Po to kaskart maude pilva, buvo kraujingos isskyros, taip pat pykino. Ginekologe sake, kad tai normalu iki triju menesiu, kadangi organizmas priesinasi antikuniui. Bet siuo metu prasidejo smarkus kraujavimas, ar tai gali buti menesines?Maitinu krutimi jau penktas menuo.Laukiu skubaus Jusu atsakymo!
Jei nekarščiuojate, skausmas nėra labai stiprus, gali būti kad tai mėnesinės. Įvedus nehormoninę spiralę, mėnesinės visada būna žymiai gausesnės. Tačiau jei poros dienų bėgyje kraujavimas nesilpnės, būtinai pasirodykite gydytojui.
Laba diena. Noreciau paklausti, ar skauda kaip išima spirale? Ar ilgai trunka kol išima?
Spiralės išėmimas visiškai neskausmingas, ir trunka keletą sekundžių.
norėčiau sužinoti kokią spiralę geriau rinktis paprastą varinę ar Mireną.Žinau, kad Mirena brangi tai ar verta jei vėl norėčiau pastoti po 1-2 metų.
Geriamų kontraceptikų nenoriu, prezervatyvų ir spermicidų bei žiedų nepripažįstu. Jei nutarčiau įsidėti spiralę, kokią ciklo dieną ji įvedama? Ačiū
Jei norite pastoti po 1-2 metų, "MIrena" dėti tikrai neverta.
Spiralę su variu reikėtų dėti mėnesinių metu.
Laba diena,
norėčiau sužinoti ar pasikeičia ciklas išėmus spiralę ir kada patartina išsiimti planuojant pastoti?
Ciklas nesikeis, gali sutrumpėti mėnesinės. Spiralę galite išsiimti per mėnesines, prieš planuojamą pastojimą.
laba diena
pas mane yra likes kraujas tirsteti,todel noriu paklausti ar vartojant kontraceptines man nebus blogiau?dabar pradejau vartoti novynete gal reiktu rinktis silpnesni kieki harmonu turincias kt ar patartumet dedis ne harmonine spyrale? didelis dekui is anksto
Viskas priklauso nuo to, kokie kraujo krešėjimo rodikliai. jei jie dar normos ribose, bet kokią kontraceptinę priemonę vartoti galite.
Sveiki,
Noreciau suzinoti kokios buna spirales ir kiek mazdaug kainuotu jas isideti? Ir dar kausimelis, kokia tikimybe, kad man ji netiks jei mano mamos organizmas jos neprieme? Aciu.
Šiuo metu pagrinde siūlomos dviejų tipų spiralės - su variu (kainuoja apie 40 lt) ir su hormonais(kainuoja 600lt). Ar tiks spiralėlė Jums, iš anksto atsakyti negalima.
planuoju isvaziuot i uzsieni ir noreciau detis spirale bet esu negimdziusi. kodel gydytojai nerekomenduoja jos detis negimdziusiai moteriai?man tai labai svarbu turiu omeny varine spirale.busiu dekinga uz atsakyma.
gal ir jus , mamos, ka nors patarsit?
Ir negimdžiusioms spiralę dėti galima, tiesiog gali būti kiek skausmingesnis pats įdėjimas.
Kada reiktų išsiimti spiralę prieš planuojant pastoti?
Spiralę galite išsiimti prieš pat planuojamą pastojimą. Jokio "poilsio" nereikia.
Laba diena,šiandien įsidėjau spiralę NOVA T.Kaip idėjo labai skaudėjo,o aprašyme skaičiau,kad neturi skaudėti.Noriu paklausti ar įmanoma,kad blogai įdėta spirale,nes praėjo 5 val.,o skausmas nesumažėjo.AČIŪ
Įdedant spiralę dauguma moterų jaučia mažesnį ar didesnį skausmą.
Sveiki
buvau isidejus varine spirale,likau nepatenkinta per daug gausaus kraujavimo ir isskyru,pakeiciau i hormonine...idejus hormonine po savaites pasirode truputukas kraujo,bet po keliu dienu prasidejo menustracijos,ir jau taip tesiasi tris savaites,kraujuoju.jau apsidziaugiu, kad pasibaige,vel pasirodo kraujo...ar cia normalu? aciukas
Taip.Daugumai moterų įsidėjus šią spiralę būna negausūs acikliniai pakraujavimai. tai gali tęstis ir porą mėnesių. Šie kraujavimai visiškai nepavojingi.
Sveiki, norėjau paklausti ar gali nepastebimai iškristi Mirena? Pas ginekologę buvau prieš mėnesį, viskas buvo gerai, dabar tiesiog susimąsčiau, kad pastarosiomis savaitėmis nebejaučiu spiralės
Anksčiau vis karts nuo karto jausdavau siūkų galiukus..... Ar galėjo iškristi spiralė, ar pasislinko ?
Spiralė iškristi gali ypač retai, jei būna nepaprastai gausus kraujavumas. Kitokiu atveju spiralė iškristi negali.
Sveiki.
isidejau "mirena" pries gerus tris menesius,o vis dar pateplioja . ar normalu taip ilgai? gal ji man netinka? Is anksto dekui uz atsakyma
Noriu paklausti,
ar galima įsidėti spiralę maitinačiai krūtimi? Kokią - varinę ar hormoninę? Kada? Jei naudojant kontraceptinį pleistrą, kraujavimas buvo po kelias savaites (ir nepraėjo per 3 ciklus), tai kokia yra tikimybė, kad taip būtų ir įdėjus spiralę? ačiū
Ar galima dėti varinę spiralę, jeigu turiu žaizelę?Jeigu ne tai kodėl?Ačiū.
Jūsų gydytoja prieš dėdama spiralę turėjo Jus perspėti, kad tokie patepliojimai gali būti gan ilgai. Jie visiškai nepavojingi, ir neturi trikdyti Jūsų įprasto gyvenimo ritmo.
Maitinančiai tiktų abi spiralės. jas įvesti rekomenduojama praėjus 6 sav po gimdymo.
Spiralė su variu paprastai sukelia kiek gausesnes ir ilgesnes mėnesines. Spiralės su hormonais poveikis kiek kitoks. Labai dažnai būna kelis mėnesius trunkantys negausū acikliniai pakraujavimai( nors nebūtinai) arba iš vis dingsta mėnesinės. Iš anksto to numatyti neįmanoma.
Jei onkocitologinis tepinėlis geras, galima.
|