Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tai gimė Viliukas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
1234567
Kai sužinojau, kad laukiuosi, buvau sukrėsta, bet laiminga smile.gif . Nors ir jauni, bet abu su vyru žinojom, kad stengsimės būti pačiais geriausiais tėvais.
Kasdien skaičiavau likusius mėnesius, galiausiai – dienas iki mūsų Viliuko atėjimo. Nuo pat pirmos dienos žinojau, jog nešioju maža nuostabų berniuką wub.gif (gydytojai tuo abejojo, nes mažylis labai nenorėjo pasirodyti, kas jis...)
Kai atėjo, taip laukta liepos 23-oji, labai nerimavau(pagal echoskopą, aš turėjau gimdyt savaite anksčiau nei nustatyta data).Na, sūneli, kur gi tu?
Paskambinusi gydytojai paklausiau ką daryti, ji liepė tik sekti savo kraujo spaudimą(mat jis buvo per aukštas) ir jei labai kils važiuoti į ligoninę. Spaudimas nei kilo nei krito, stabiliai - 140/90. Pralaukėm dar dvi dienas ir pirmadienį, liepos 25 d. Išvažiavome į KMUK, jau su daiktais ir didžiausiu troškimu:pamatyti mūsų Viliuką. blush2.gif
Paguldė iškart, nes spaudimas viršijo visas leidžiamas ribas 180/110 ir 170/100, bet Viliukas neskubėjo... blink.gif
Paklausius širdutės tonus, atlikus echoskopiją ir apžiūrėjus mane, gydytoja pasakė, kad teks gimdyt ryt su skatinamaisiais, nes gimdos kaklelis užsidaręs aklinai ir gimdymui nepasiruošęs. Sužinojusi, jog mūsų mažyliui viskas gerai, ramiai išleidau tėvelį namo, o pati įsikūriau palatoje.
Kitą rytą man buvo įdėta žvakutė... Po valandos – jokių rezultatų, sąrėmių nėra... blink.gif Susiruošiu ir keliaujame į gimdymo skyrių. Žinodama, jog mūsų tėtukas dirba kaip tik Kaune, neskubinu jo, tik pranešu, kad jau esame gimdymo palatoje, nors Viliukas niekur neskuba.... Pirmųjų sąrėmių laukiau dar valandą, jiems prasidėjus ramiausiai skaičiau knygą, žinojau, jog tai tik pradžia.
Nuleidus vandenis ir sąrėmiais stiprėjant su manimi jau buvo mano mama, o tėčio, kol kas dar netrukdėme.Juk dar taip toli pabaiga (gydytojos žodžiais). Skausmas vis stiprėja, sunku kvėpuoti, o gydytoja teigia jog liko nemažiau kaip 4 valandos, pasiūliusi epidūrinį nuskausminimą ji išeina. Vis dar kenčiu, bet po 10 min. apsigalvoju ir pakviečiu akušerę, kuri tuoj pat nulekia kviesti anestiozologą. Nuraminusi mamą, jog po epidūrinio man bus geriau, išsiunčiu ją ir liepiu grįžti neanksčiau, kaip po 2 valandų. Juk man viskas bus gerai!!!
Deja, praėjus pusvalandžiui po anestizologo apsilankymo suprantu, kad geriau nebus unsure.gif , nes skausmas nemažėja... Kaip Marytė Melnikaitė kenčiu ir neskambinu niekam, kai jau bus likus valanda iki gimdymo žadu kviestis vyrą (iš kur toks įsitikinimas, jog viskas vyks kaip planuota – nežinau doh.gif ). Manęs ateina aplankyti tetą dirbanti tose pačiose KMUK, paprašau dar vienos „porcijos“ nuskausminamųjų, ir vėl nesuveikia!! blink.gif Teta ramina, jog ji savo dvynius gimdė visą parą, ir nenumirė, tad nemirsiu ir aš (tikiuosi). Gydytoja apžiūri, ir pasako, kad dar mažiausiai 2-3 valandos (Dieve, ar čia tik man atrodo, ar tikrai laikas taip lėtai slenka?). Per valandą gaunu dar porą dozių nuskausminamųjų, kurie vis tiek nepadeda, tik nutirpsta kojos.... Man labai labai neramu... Su manim vis dar teta ir aš vis dar neskambinu vyrui (na, kur mano protas ?)
Staiga suvokiu, jog man labai reikia į tualetą(žinojau, ką tai reiškia) ir kentėt vos galiu, tetą kviečia akušerę, o ši man aiškina, jog gydytoja sakė prieš valandą, jog liko dar 2-3 valandos, tad teks kentėt ir stengtis nestumt (bet juk aš noriu!!!), dėl visa ko nueina pakviest gydytoją, o aš tetos prašau paskambint vyrui, mat nebegaliu, man reikia jo ir tik jo!!!Vyras jau pakeliui!!! Kol ateina gydytoja, vyras telefonu mane ramina, jog jau tuoj būsim kartu ir viskas bus gerai (kodėl man taip jau nebeatrodo?). Gydytoja apžiūri ir ramiai pareiškia, jog tuoj gimdysiu(kur dingo dar numatyta valanda? blink.gif ). Nebelieka nieko kito tik gimdyti, o vyro vis dar nėra... Gydytoja aiškina, kada stumti, o man dingsta sąrėmiai (sūnus, tikriausiai nusprendžia palaukti tėčio biggrin.gif ), po 5minučių jie atsiranda ir po 15 min aš jau laikau savo sūnelį ir jį raminu... Dieve, koks jis nuostabus, mano Viliukas.... Kaip tik tuomet į palatą įsiveržia mano vyras pareiškia :“pavėlavau...“ ir prieina prie mūsų,... Niekad nepamiršiu tų akimirkų... Mes buvome laimingi... Visi trys... Mūsų šeima...

Viliukas gimė 2005m. Liepos 26d. 1712 val. 3820g ir 55cm.Gimdymas truko 5 valandas Gimdant su manimi buvo ne vyras (kaip turėjo būti), o teta, kuri tik užėjo manęs aplankyt. Esu labai jai dėkinga, jog ji man taip padėjo. Tik gailiuosi, jog pavėlavau paskambinti vyrui... Kitą kartą jis pažadėjo visą laiką būti su manim, nuo pat pirmųjų sąrėmių... wub.gif
Veitė
Labai grazios nuotraukytes smile.gif Viskas faina, tik gaila, kad tetytis nespejo atvaziuot...Sekmes graziai seiminytei!!!
1234567
QUOTE(Veite @ 2005 11 28, 11:31)
Labai grazios nuotraukytes smile.gif Viskas faina, tik gaila, kad tetytis nespejo atvaziuot...Sekmes graziai seiminytei!!!
*

Ačiū blush2.gif Ir man ir vyrui buvo labai gaila... Bet ką padarysi, juk dar žadėjau jam bent 3 pagimdyt tokius lotuliukas.gif
sanidiki
4u.gif
Perlute
4u.gif 4u.gif 4u.gif musu maziukai gime tokiu paciu ismatavimu thumbup.gif
Galway_girl
labai grazi istorija 4u.gif
pupena
sekmes Jums 4u.gif
vi78
saunuole thumbup.gif
vyyšnia
Opa bigsmile.gif Net neįtariau, kad mano istorija vis dar "gyva" SM platybėse biggrin.gif
O čia dar nauji, mieli komentarai wub.gif Ačiū visiems, kam patiko mūsų istorija wub.gif

Perskaičiau pati ir visi prisiminimai atgijo, tarsi ši nuostabi diena būtų įvykusi ne prieš 4 metus, o vakar wub.gif Daug kas pasikeitė nuo tos nepaprastos dienos, tačiau viena, vis dar taip pat, mes kartu, visi trys, ir beprotiškai laimingi smile.gif
Dabar mūsų sūnelis Vilius, jau tikras vyras bigsmile.gif O buvo toks mažas, mažas Viliukas wub.gif

Dar kartą dėkoju už komentarus wub.gif

Buvusi s.....(1234567 biggrin.gif )
finta
Saunuole mamyte, sekmes augant 4u.gif
liolia79
Grazu 4u.gif Sekmes jums smile.gif
vyyšnia
QUOTE(finta @ 2009 09 10, 21:40)
Saunuole mamyte, sekmes augant 4u.gif
*

QUOTE(liolia79 @ 2009 10 21, 16:03)
Grazu 4u.gif  Sekmes jums smile.gif
*

Ačiū už gerus žodžius 4u.gif

Šį kartą tėtės nebepaleisime nė minutėlei ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.