Lemoora
2010 03 02, 15:44
Narsiau forume del savo bedeles, bet tokios temos neradau. Gal kas susidurete su tokia beda? Ka darete, kur kreipetes, kokius tyrimus atlikote? Ar pavyko beda kazkaip ispresti? Jau nuo rudens pastebejau, kad mano paakiai atrodo vis blogiau - po akimis vis gileja idubimai, nuo vidinio akies kampucio, kazkaip istrizai zemyn iki paakio zonos vidurio. Taip akivaizdziai idube, kad jau nebesugebu net po storu makiazo sluoksniu paslepti. Oda ties problemine vieta plonyte, tarsi nebeliko jokio riebalinio sluoksnio. Atrodau klaikiai, kaip koks zombis. Man jau neramu ne tiek del kosmetiniu priezasciu, bet del sveikatos - gal tai kokios baisios ligos zenklas? Bet nelabai zinau, nuo ko taip gali buti. Paskaitinejau google, kad gali buti sios priezastys: 1. nemiga, nepilnavertis miegas 2. nerimas, stresas 3. nuovargis 4. dehidratacija 5. svorio netekimas 6. uzsitesusi liga 7. nepakankama mityba, medziagu ar vitaminu trukumas 8. Skydliaukes hipofunkcija 9. Anemija 10. Zarnyno ligos, uztersimas ir t.t. Saraselis tikrai ilgas... kiekvienas gali sau pritaikyti bent viena kita simptoma sau, bet tikrai ne daznas taip baisiai atrodo... Mano zombiska isvaizda pastebi aplinkiniai, gydytojai, draugai.. Tikrai neramu, nebezinau, ko griebtis.. per gydytojus vaikstau ir vaikstau, o naudos - jokios. Ziurint i saraseli, sau galiu pritaikyti neramu miega/nemiga, nerima ir stresa, zarnyno disbakterioze. BET turi pasakyti, kad visi sie negalavimai (isskyrus pilvo bedas), kamavo ir anksciau, bet su paakiais bedu neturejau. Nerimas ir stresas ne nuo itemptos dienotvarkes - nuo pavasario dar nedirbu, bet pinigu stygiumi pagrindinems reikmems netruksta, valgau ivairiai,sociai ir miegui skiriu pakankamai laiko. Nuo rudens susirgau kazkokia mistine pilvo liga (zarnyno), turejau kelis siaubingus skausmo priepuolius, itare apendicita, bet po to lyg ir atmete si varianta (kai kurie gydytojai israse letinio apendicito diagnoze, bet ktiti sako, kad tokio nebuna..). Nuolatiniai pilvo diegliai ir maudimas jau tesiasi kokius 5 menesius, bet diagnozes iki siol nerado. Storaji zarnyna tyriausi rentgenu (kolonoskopijos - viso zarnyno apziuros neskyre) - nieko, dare pilvo echoskopija - nieko, kraujo tyrimus - kiek nukrites hemoglobino ir eritrocitu kiekis, rado eozinofilija (kiek supratau, - rodo, kad kazkas vyksta zarnyne), bet daugiau nieko ypatinga. Is ismatu paselio nustate, kad prisiveise mieliagrybiu, kazkokiu dar grybu ir pirmuoniu (blastocystis hominis). Prie viso to jau 3 metus vartoju raminamuosius ir antidepresantus - ar gali tai tureti itakos? Svoris nekrenta, kaip tik esu priaugusi pora kilogramu virs savo normalaus svorio. Net kai buvau sukudusi, paakiai atrode gerokai pilnesni. Tiesa, rudeni laikiausi cukru ir krakmola ribojancia dieta del zarnyno, bet jau kokie 3 menesiai valgau viska. Ar tai galejo nulemti toki drastiska pokyti? Prasau, padekite, papasakokite, patarkite! baigiu prarasti vilti.. jau ima blogos mintys listi, kad nepraziopsociau ko nors negera
žiedų_fėja
2010 03 02, 18:07
Sveika,
Na, nuo antidepresantų ir raminančių tai tikrai neturėtų taip būti. Nebent tavo nerimas ar depresija pagilėjo... Tada paakiai gal galėtų sureaguoti kažkaip, nežinau... Nežinau. O tai gal dar ne viskas ištirta? O tu inkstus ir šlapimą tyreisi? Ar dažnai šlapiniesi? Ir ar tie skausmai negali būti somatiniai?
Net nežinau, ką patart, pasakiau tik tiek, kiek galiu. Gal ką nors tai užves ant kelio.
Lemoora
2010 03 03, 17:01
QUOTE(žiedų_fėja @ 2010 03 02, 19:07) Sveika, Na, nuo antidepresantų ir raminančių tai tikrai neturėtų taip būti. Nebent tavo nerimas ar depresija pagilėjo... Tada paakiai gal galėtų sureaguoti kažkaip, nežinau... Nežinau. O tai gal dar ne viskas ištirta? O tu inkstus ir šlapimą tyreisi? Ar dažnai šlapiniesi? Ir ar tie skausmai negali būti somatiniai? Net nežinau, ką patart, pasakiau tik tiek, kiek galiu. Gal ką nors tai užves ant kelio. Aciu, ka parasei, isties, gal kas pastebes ka nors, ka pati praziopsojau Nerimas gal kiek ir padidejes, bet pries gydymasi turejau kelis siaubingus nerimo su panikos priepuoliais menesius, negalejau miegoti , nenorejau valgyti, sukudau, bet paakiams tai itakos nedare  bent tokios dideles, kaip dabar. Inkstus ziurejo echoskopu, slapima irgi tyriausi kelis kartus - viskas normos ribose. Slapinuosi daugmaz kaip visada. Skausmai, aisku, gali buti somatiniai. Del to man jau ne pirma gydytoja israse vaistu nuo dirgliosios zarnos sindromo. Geriu jau antro tipo vaistus pries ji, bet efekto nesijaucia  Pamaudenimai gal gali buti del nervu, bet visos bedos prasidejo staigiu priepuoliu nakti, jokiu stresu ar baimiu nebuvo, kas galetu isprovokuoti tokia organizmo reakcija. Nebent infekcija ar trauma. Trauma, jei galima ja taip pavadinti, as patyriau mazdaug 2 savaites pries pirma priepuoli -uzkliuvusi kritau ant zemes visu kuno plotu, smugis buvo toks stiprus, kad kuri laika negalejau oro ikvepti. na, kas be ko, paskui - melynes ant keliu, klubo kauliuku vietoj, bet lyg ir nejauciau nieko daugiau blogo. Nezinau, gal kokie mikroiplysimai zarnose nuo smugio susidare, ar kas susivarte ten viduj.. ? neisivaizduoju Aciu darkart uz laiska  kazkokia info is sono, geriau jau nei jokios
Amellie
2010 03 22, 20:39
mano visa laika ikrite ir pajuode, atrodo nekaip. turiu nedidele mazakraujyste ir su skydliauke siek tiek problemu, bet ar gali bti tai priezastis?
liepsnele
2010 03 22, 20:51
Galejo paveikti ta drastiska dieta. Daznai buna taip, kad tokios dietu pasekmes ne is karto islenda, nes is pradziu del medziagu trukumo kencia vidaus organai, o kai dieta tesias ilgai (3 men. - tai jau daug), tai paskiau ima ir isorej matytis.
Lemoora
2010 03 23, 13:58
Noriu padėkoti atsakiusioms.. ačiū QUOTE(Amellie @ 2010 03 22, 21:39) mano visa laika ikrite ir pajuode, atrodo nekaip. turiu nedidele mazakraujyste ir su skydliauke siek tiek problemu, bet ar gali bti tai priezastis?  Žinai, tikrai gali turėti įtakos. Va, ir tame mano rastame priežasčių sąrašėlyje mažakraujystė nurodyta. Mano pačios hemoglobinas - 118 ir toks laikosi jau metus ar daugiau ir nelabai kyla, nors bandžiau gerti vitaminus ir vartoti daugiau produktų, turinčių geležies  skydliaukės bėdų, tfu tfu tfu, kol kas neturiu, bet visad tikrinuos, nes ši problema kankina daug mano giminės moterų. Koks tavo hemoglobinas? ar kaip nors jį stengiesi pakelti? O tavo skydliaukės problemos - tai čia hiperfunkcija ar hipofunkcija? mano mama dėl skydliaukės hormonų pokyčių numetė daug svorio, tai veidas irgi sukūdo, galima sakyti, kad paakiai irgi kiek įdubo  tik tiek, kad ji - tamsaus gymio, tai paakių odos spalva daugmaž tolygi. QUOTE(liepsnele @ 2010 03 22, 21:51) Galejo paveikti ta drastiska dieta. Daznai buna taip, kad tokios dietu pasekmes ne is karto islenda, nes is pradziu del medziagu trukumo kencia vidaus organai, o kai dieta tesias ilgai (3 men. - tai jau daug), tai paskiau ima ir isorej matytis. pataisymas - dietos laikiausi ne tris mėnesius, o nepilną mėnesį. Dabar bus jau 4 mėnuo, kaip valgau vėl viską. Kūnas toks sveikai įmitęs, apvalainas, o vat veidas..  lyg zombiuko iš koncentracijos stovyklos Naujausios žinios - praeitą savaitgalį man visgi išoperavo apendicitą  gali būti, kad pasikartojantys apendikso uždegimai mane taip ir nuvargino. Bet tai sužinosiu negreitai - reikia atsigauti po operacijos, sustiprinti imuniteta (nes kokias 2 savaites prieš operaciją sirgau sinusitu ir bronchitu), pailsėti. Po operacijos dar nustojau vartoti visus raminamuosius ir antidepresantus, tai dabar išgyvenu nutraukimo efektą - sunku užmigti, kamuoja nerimas ir tt. Akivaizdu, kad dabar paakiai atrodo tikrai ne geriau. Po poros mėnesių, manau, galėsiu įvertinti, ar po šių įvykių ir reabilitacijos bus teigiamas poveikis paakiams.
vabaliukste
2010 03 23, 14:59
norejau taves paklaust, o pries operacija reik nutraukt AD vartojima? nes pati laukiu operacijos. tad idomu but zinot.
Amellie
2010 03 24, 00:27
QUOTE(Lemoora @ 2010 03 23, 13:58) Žinai, tikrai gali turėti įtakos. Va, ir tame mano rastame priežasčių sąrašėlyje mažakraujystė nurodyta. Mano pačios hemoglobinas - 118 ir toks laikosi jau metus ar daugiau ir nelabai kyla, nors bandžiau gerti vitaminus ir vartoti daugiau produktų, turinčių geležies  skydliaukės bėdų, tfu tfu tfu, kol kas neturiu, bet visad tikrinuos, nes ši problema kankina daug mano giminės moterų. Koks tavo hemoglobinas? ar kaip nors jį stengiesi pakelti? O tavo skydliaukės problemos - tai čia hiperfunkcija ar hipofunkcija? mano mama dėl skydliaukės hormonų pokyčių numetė daug svorio, tai veidas irgi sukūdo, galima sakyti, kad paakiai irgi kiek įdubo  tik tiek, kad ji - tamsaus gymio, tai paakių odos spalva daugmaž tolygi. tiesa sakant nepamenu tiksliai, bet man atrodo panasiai 118, na skaitos nedidele anemija. reikia vartot gelezi 3 men istisai, tada darytis tyrimus, jei pasitaiso gert dar 3 men, jei ne, tol kol pasitaiso. yra gydancios tabletes ir profilaktines, tik kazkodel tom gydanciom man neisrase recepto o skydliauke, tai turiu struma difusa 2 laipsniu, nelabai zinau kas tai yra, bet vaistu negeriaqu, tik B 12 vitaminus
Lemoora
2010 03 24, 14:36
QUOTE(vabaliukste @ 2010 03 23, 15:59) norejau taves paklaust, o pries operacija reik nutraukt AD vartojima? nes pati laukiu operacijos. tad idomu but zinot. Man operacija atliko ta pacia diena, kai pajutau skausmus, tad AD dar cirkuliavo man kraujyje. Jei tureciau pasirinkima, pries operacija ju negerciau bent pora dienu, bet si liga daznai umine, tad tokio pasirinkimo dazniausiai ligoniai neturi. Pries operacija butinai informuok anesteziologa, kad tokius vaistus vartoji, nes tai gali tureti itakos ju saveikai su ju leidziamais vaistais. Parasyk, kaip sekesi Papildyta:QUOTE(Amellie @ 2010 03 24, 01:27) tiesa sakant nepamenu tiksliai, bet man atrodo panasiai 118, na skaitos nedidele anemija. reikia vartot gelezi 3 men istisai, tada darytis tyrimus, jei pasitaiso gert dar 3 men, jei ne, tol kol pasitaiso. yra gydancios tabletes ir profilaktines, tik kazkodel tom gydanciom man neisrase recepto o skydliauke, tai turiu struma difusa 2 laipsniu, nelabai zinau kas tai yra, bet vaistu negeriaqu, tik B 12 vitaminus Gal turi patirties vartojant tuos gelezies preparatus? ar padejo tau? kokius teko bandyti? as pati esu gerusi tik "pregnacare", skirta nescosioms ir ketinancioms pastoti, jame yra gana daug gelezies. Bet man nuo jo kamavo pykinimas Emmm.. na taip, tu terminologiju as irgi nezinau  nenoriu gasdinti, bet, manau, jog BUTINI vaistukai..  paskui, jei ta struma isveses, gali buti bedu. Kodel negeri vaistu? ar bent pas gygytoja nueini ligos stebejimui?
Amellie
2010 03 24, 19:17
QUOTE(Lemoora @ 2010 03 24, 14:36) Gal turi patirties vartojant tuos gelezies preparatus? ar padejo tau? kokius teko bandyti? as pati esu gerusi tik "pregnacare", skirta nescosioms ir ketinancioms pastoti, jame yra gana daug gelezies. Bet man nuo jo kamavo pykinimas Emmm.. na taip, tu terminologiju as irgi nezinau  nenoriu gasdinti, bet, manau, jog BUTINI vaistukai..  paskui, jei ta struma isveses, gali buti bedu. Kodel negeri vaistu? ar bent pas gygytoja nueini ligos stebejimui?  gelezi tik dabar pradejau gerti, siaip nuo jos gali buti bloga. siandien gavau is drauges Tardyferon tableciu, jinai ju negere, nes buvo labai negera nuo ju. pameginsiu as, galbut man tiks jos. del strumos, tai kaip tik dabar laukiu echoskopijos. bet daktare buvo labai abejinga, pasijutau vos ne kalta ja sutrukdzius, pamaige kakla ir pareiske, kad nieko cia man greiciausia nera, nors parodziau israsa is ligonines, kai pries kokius 9 metus buvo nustatyta man sita diagnoze. na tada vaistu man jokiu neskyre, o paskui nebesitikrinau.
Lemoora
2010 03 25, 12:19
QUOTE(Amellie @ 2010 03 24, 20:17) del strumos, tai kaip tik dabar laukiu echoskopijos. bet daktare buvo labai abejinga, pasijutau vos ne kalta ja sutrukdzius, pamaige kakla ir pareiske, kad nieko cia man greiciausia nera, nors parodziau israsa is ligonines, kai pries kokius 9 metus buvo nustatyta man sita diagnoze. na tada vaistu man jokiu neskyre, o paskui nebesitikrinau. tai labai neprofesionalu is tos gydytojos puses!... baisu  as irgi esu susidurus su abejingumu ir net pykciu, bet tuomet greitai keiciu gydytoja. Jei jam tu nerupi, patarciau ir tau nueiti pas kita. Juk tavo sveikata - svarbiausia tau. Jokiu budu nesijausk kalta! Saugok save ir neleisk kitiems jos zlugdyti Kiek zinau, nustatant skydliaukes sutrikimus daroma ne tik echoskopija, bet ir skydliaukes hormonu tyrimai, o tuomet, atsizvelgus i bukle, skiriami arba neskiriami vaistai ar operacija. Bet jokiu budu nedelsk  Sekmes tau
Lemoora
2010 04 19, 16:15
Atnaujinu temą Paakių būklė negerėja  vis dar įkritę ir patamsėję... pilvelį visvien pamaudžia, nors apendicitas jau pašalintas. ar yra dar tokių bėdžiukų kaip aš? Vis dar laukiu pasidalinimo patirtimi iš tų, kuriems tokia vbėda yra/buvo
Lemoora
2010 04 27, 10:22
Tai niekas daugiau nesusidure su tokia problemyte?
Lemoora
2010 05 26, 19:17
Kas nors?
|
|