Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pilvo maudimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
Vitalija01
Merginos, ar buvo kuriai, kad nėštumo metu ištisai mausdavo dešinį šoną? Ar tai nieko bloga? g.gif
Esha
Dazniausiai sonus maudzia del raisciu tempimosi. Koks nestumo laikas? Ka del to gydytojas sake?
Pasiskuskit jam, pasakys del ko ir nuramins.
Vitalija01
Gali būti, kad dėl to, daba jau lyg ištisai nemaudžia, man dar tik 7 sav. smile.gif o gydytojai nesakiau pamiršau blush2.gif
paske87
man 12 savaiteliu ir praktiskai pastoviai vis pamaudzia... g.gif bet gydytoja sake kad tai del raisciu gali but tie skausmeliai smile.gif juolab,jei dar esi smulkesne...
giedryte
Man tai paskaudedavo, bet gal i menesi kokius 3-4 kartus, bet viskas prasidejo tik astunto men. gale, tai kazkaip as neisigandau, o pagalvojau, kad tai raisciai, o mazam nestume tai nelabai tie raisciai skauda, dar gali buti viduriu uzkietejimas, kuris taip pat duoda desinio ar kairio sono skausmus. Cia jau kiekviena turim sekti savo organizma situo laikotarpu ypac rolleyes.gif
+777+
Gal ne maudimas-gal kietėja pilvas, tai tada magnio trūkumas ax.gif
Inga741
man kaip tik siandien maudzia ar tai skrandi ar tai pilva. O kai guliu lovoje skauda desini sona... (dabar 18 savaiciu). Tai irgi nelabai zinau kaip reguoti. kovo 20 eisiu pas gydytoja tai ir pasiklausiu.
Na bet as manau, kad gal cia su virskinimu nelabai kas, nes tik pavalgiau saldumyno ir pradejo mausti pilva. Tai kad merginos gal nereikia nerimauti, nes jei rimtos bedos butu, manau cia ne maudimas butu, o stiprus skausmas.
aqua111
Man jau 21 sav. ir maudzia tai viena tai kita sona...raisciai jau kaip ir neturi reiksmes, bent taip sake gyd. manau cia pilvuka pucia ir viduriukai uzkieteja..juk buna ir skrandi paraizo - taigi visa kalte suverciau virskinimui...ir stengiuosi neimti labai galva ir patariu kitoms - juk persileidimo spazmai zymiai skaudesni (turejau viena ir dar viena gresianti)
Vitalija01
Aš persileidimi simptomus taip pat žinau, teko toks nemalonumas, bet čia ne tas tikrai smile.gif kovo 17 d. eisiu pas gydytoją tai būtinai paklausiu, nors dabar tai tikrai mažiau man tą šoną maudžia, gal tikrai buvo raiščių tempimas g.gif
sandrijja1980
maudzia ir man gana daznai,ypac jei pervargstu,kol buvo mazesnis nestumas,tai rodos lyg menesiniu skausmai,o dabar tai jau tokie astrus,ir kartais labai nepakeliami,tais atvejais mane gelbeja magnis diasporal,ji geriau ir pirmam nestume,pageriu ir dabar.
continaa
Gal kam yra buve kad dienom neskauda,bet kai atsiguliu vakare miegoti,tada prasideda šonų skausmai,ypač dešinį. Nesuprantu kas darosi. Mums jau 10 savaitė smile.gif Gal patartumet?
omsone
Man 12 savaiciu . Bet viso nestumo metu nudiegia skaumai. Nepasakyciau kad skauda istrisai. Tuomet kai verciuosi miegodama ant kito sono ar atsistoju vis nuskausta pilvo apacioje, labiau i desini sona taip. Bet manau gal taip turi buti? Ir cia nieko blogo? Nes tik tuometu suskausta ir viskas vel buna gerai.
continaa
QUOTE(omsone @ 2010 03 17, 15:22)
Man 12 savaiciu . Bet viso nestumo metu nudiegia skaumai. Nepasakyciau kad skauda istrisai. Tuomet kai verciuosi miegodama ant kito sono ar atsistoju vis nuskausta pilvo apacioje, labiau i desini sona taip. Bet manau gal taip turi buti? Ir cia nieko blogo? Nes tik tuometu suskausta ir viskas vel buna gerai.
*

Nu man lygiai tas pats. O tu pas ginekologe nebuvai?
omsone
Vis kai nueinu pamirstu paklausti. Nors dar buvau tik du kartus, per kita apsilankyma pasistengsiu nepamirsti ir paklausti. Siaip tai man neskauda. Kai sujudu stipriau, kai nusikosiju, kai nusiciaudziu tada nudiegia, bet greitai ir praeina g.gif . Idomu ar cia taip turi buti? g.gif
sandrijja1980
QUOTE(omsone @ 2010 03 23, 11:16)
Vis kai nueinu pamirstu paklausti. Nors dar buvau tik du kartus, per kita apsilankyma pasistengsiu nepamirsti ir paklausti. Siaip tai man neskauda. Kai sujudu stipriau, kai nusikosiju, kai nusiciaudziu tada nudiegia, bet greitai ir praeina  g.gif . Idomu ar cia taip turi buti? g.gif
*

man irgi tas pats,jeio staigesni judesiuka padarau irgi skauda,ir ciaudint,ir kosint.o ypac nakti kartais verciantis ant kito sono.
Ramunita
man irgi taip yra,ginė sakė,kad čia raiščiai 4u.gif
omsone
Na mano jau antras nestumas ir tas pilvas mano labai didelis istampytas po pirmojo nestumo. Tik gaila, kad nepamenu kaip buvo su pirmuoju nestumo nes tai buvo pries 6 metus. Tad mano pilvukas neturetu tampytis, na tiksliau tie raisciai temptis g.gif
ANGELIUKSTE
Sveikutes..
kai buvau nescia su pirmu vaikuciu, tai man pradejo sona mausti 4-5men..ir pasirodo viskas buvo del inkstu..mergyte man "uzsilipo"ant inksto...uzspaude ji ir todel iki galo negalejo prateketi slapimas..ir gavosi uzdegimas..tada teko labai nefainas proceduras atlikti:( endostetna ivedinejo..:(dabar laukiuosi antro 14sav nestumas..kolkas nemaudzia... tikiuosi ir neprades:4u:
omsone
QUOTE(ANGELIUKSTE @ 2010 03 26, 20:11)
Sveikutes..
kai buvau nescia su pirmu vaikuciu, tai man pradejo sona mausti 4-5men..ir pasirodo viskas buvo del inkstu..mergyte man "uzsilipo"ant inksto...uzspaude ji ir todel iki galo negalejo prateketi slapimas..ir gavosi uzdegimas..tada teko labai nefainas proceduras atlikti:( endostetna ivedinejo..:(dabar laukiuosi antro 14sav nestumas..kolkas nemaudzia... tikiuosi ir neprades:4u:
*

Bet ar nuolatos maude? Ar tik retkarciais nuskausdavo?
SimonaV
na man buna,kad skauda desini sona,nes jauciasi tame sone ir vaikelio spyrimas,na itariu vaikutis isitaiso kazkur kur mamytems skauda,tiesiog as ne pakutenu,kad pasitrauktu,bet va,kad pilvo putimas lb vargina mane ir nemiga,tai kosmaras
Braske GF
QUOTE(omsone @ 2010 03 17, 18:22)
*

Man taip pat 12 savaiciu , taip pat kankina pilvo skausmai , dazniausiai vakare atsigulus . Verciantis ant kito sono daznai suduria pilvo apacia , labiau i kairiaji sona verysad.gif nesuprantu kas tai galetu buti g.gif sakiau gydytojai , tai skyre 10d. vakare pries miega isgerti magnio milteliu , bet kazkaip nelabai padeda . gal ka suziani apie tai ?
Papildyta:
QUOTE(omsone @ 2010 03 17, 18:22)
*

lalaila3
man labai daznai per visa nestuma ir mausdavo ir skaudedavo pilvo apacia ir kairiaji sona, tiek su pirmu tiek su antru gine liepe magni gerti, tai dabar i nestumo pabaiga 3-4 kartus i diena ji geriu, nes kitaip ryte is lovos neislipciau:verysad:
sandrike08
as irgi uzturiu karts nuo karto ta problemele,atrodo tarsi apendicita skaudetu,kai paklausiau daktares,pasake kad taip buna del raisciu tempimosi,tai daugiau nebeemiau i galva doh.gif
fikusas10
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 03 23, 23:07)
man irgi tas pats,jeio staigesni judesiuka padarau irgi skauda,ir ciaudint,ir kosint.o ypac nakti kartais verciantis ant kito sono.
*

Man irgi kartais pamaudzia, kai verciuosi nakti, ar siaip labai pavargstu:)
bet manau kad tai raisciai, juk taip greit tie pilvukai auga nestuke.gif nestuke.gif
Grete123
QUOTE(fikusas10 @ 2010 04 16, 09:39)
Man irgi kartais pamaudzia, kai verciuosi nakti, ar siaip labai pavargstu:)
bet manau kad tai raisciai, juk taip greit tie pilvukai auga nestuke.gif  nestuke.gif
*

As taip pat retkarciais susiduriu su sia bedele..mum jau 13 savaite, apie 9 savaite budavo, kad nusiciaudejus ar staigiai pasikelus diegimas lyg kiausidese, bet trumpas ir retai pasikartojantis.su gydytoja apie tai nekalbejau, kiek veliau buvau pas ja, viskas buvo gerai.siandien va vel paskaudineja lig kiausides kairej pusej, bet trumpai nudiegia,tai net nzn pirmadieni leksim pas daktaryte ziuresim ka ji pasakys, gal nieko blogo.. 4u.gif
gal is tiesu su savo staigiais judesiais, ar greitesniu ejimu ir sukeliam ta tempima toki.. g.gif
SimbaLimba
QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 09:12)
As taip pat retkarciais susiduriu su sia bedele..mum jau 13 savaite, apie 9 savaite budavo, kad nusiciaudejus ar staigiai pasikelus diegimas lyg kiausidese, bet trumpas ir retai pasikartojantis.su gydytoja apie tai nekalbejau, kiek veliau buvau pas ja, viskas buvo gerai.siandien va vel paskaudineja lig kiausides kairej pusej, bet trumpai nudiegia,tai net nzn pirmadieni leksim pas daktaryte ziuresim ka ji pasakys, gal nieko blogo.. 4u.gif
gal is tiesu su savo staigiais judesiais, ar greitesniu ejimu ir sukeliam ta tempima toki.. g.gif
*

Sveikos mamytės,

pasiguosiu ir aš smile.gif man tie įvairūs skausmai yra nuo pat pastojimo pradžios ir kiek esu sakius gydytojai, tiek sulaukdavau atsakymo, jog tai normalu, viskas tempiasi, plečiasi. dabar man 24 sav., ir jau trečia diena jaučiu skausmelį dešinėje pusėje, lyg apendicitas, baiminaus, bet va skaitinėju, jog visas tai kamuoja...ir būtent šią savaitę jaučiu nuolatinį maudimą...net nežinau, konsultuotis su gydytoja ar tiesiog priimti tai, kaip normalų reiškinį. nestuke.gif kaip jūs manote? patarkite, mamytės.... 4u.gif nestuke.gif
lauramal
Man taip stipriai ir skaudziai sudure kairiame sone apacioj, kad net akyse pazaliavo. kazin, ar tai gali buti nuo viduriu uzkietejimo ar pilvo putimo tokie diegliai? unsure.gif
Vaniliniai Ledai
na as isitikinusi , kad vaikelis auga labai greitai , raisciai nespeja tiek issitempt , galu gale gimda auga ir skauda del to . arba staigus judesiai irgi duoda suprast , kad negerai nei leliui nei mamytei , reikia svelniau elgtis , save mylet , kudikeli saugot ir letinti tempa smile.gif jei ne nuolatinis , o tik retsykiais pamaudimas , manau tai yra absoliuciai normalus reiskinys mirksiukas.gif
Jolancik
Mums 4 savaiteles, o kartais duria kairi sona ir maudzia pilva, kaip pries menesines, net karstis ispila g.gif
Bet greitai praeina unsure.gif
Ar tai blogai g.gif
Ziedlapiux
labas,
man taip pat pastoviai maudzia pilvo apacia ir buna staiga atsistojus sudiegia kairy sona unsure.gif neramu, pas daktara dar nebuvau.
Euforija911
Jo man tas pats buna...pamaudzia tai viena tai kita sona bet greit praeina ir irgi karstis musa... 4u.gif
Ziedlapiux
tai niekas nezino kodel maudzia? unsure.gif

as geriu magnio miltelius.
spongebob
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 05 24, 22:02)
tai niekas nezino kodel maudzia? unsure.gif

as geriu magnio miltelius.
*

na man gyne sake kad mazai laiko praejo nuo antro gimdymo, kad dar normaliai neatsistate organizmas ir delto man skauda,o skausmas toks bjaurus kaip pries menesines doh.gif patare gerti magni,spascupreli ir nekilnoti nieko sunkaus,ir neimti dukrytes ant ranku verysad.gif tai man sitas patarimas pats sunkiausias doh.gif juk negali pipliukei paaiskinti kodel neimi ant ranku tai vistiek tenka pakilnoti blush2.gif
Euforija911
na man gyne sake kad mazai laiko praejo nuo antro gimdymo, kad dar normaliai neatsistate organizmas ir delto man skauda,o skausmas toks bjaurus kaip pries menesines doh.gif patare gerti magni,spascupreli ir nekilnoti nieko sunkaus,ir neimti dukrytes ant ranku verysad.gif tai man sitas patarimas pats sunkiausias doh.gif juk negali pipliukei paaiskinti kodel neimi ant ranku tai vistiek tenka pakilnoti blush2.gif
*

[/quote]
na jo speju tureciau vaikuti tai irgi negaleciau neimt ant ranku nes va dabar kai pastojau ir mastau nebekilnot dvieju pypliuku(brolio vaikai)o jie mane pamato i bega pas teta....
MildaCe
aš tai šiandien buvau pas gine ir skundžiausi kad maudžia pilva tai sakė gimda didėja, nieko nepadarysi. ax.gif
Ziedlapiux
jei neteplioja galim but ramios tada bigsmile.gif
lauramal
Na, jeigu neteplioja, desinio sono bei strenu neskauda, tada kaip ir viskas normaliai
Jolancik
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 05 25, 12:35)
jei neteplioja galim but ramios tada  bigsmile.gif
*

Man siandien pasirode truputi rudu isskyru, ir maudzia pilva, bei nugara skauda, blogai? verysad.gif
Ziedlapiux
QUOTE(Jolancik @ 2010 05 26, 20:52)
Man siandien pasirode truputi rudu isskyru, ir maudzia pilva, bei nugara skauda, blogai?  verysad.gif
*

gal pasirodyk ginei g.gif unsure.gif
lauramal
QUOTE(Jolancik @ 2010 05 26, 21:52)
Man siandien pasirode truputi rudu isskyru, ir maudzia pilva, bei nugara skauda, blogai?  verysad.gif
*

butinai vaziuok pas gine
dovylte
sveikos mergaites,prasau pagelbekit verysad.gif nezinau ar i sia temele rasau? man 19savaiteliu ir pora naktu pradejo spazmuoti pilva,toks jausmas butu kaip meslungis koks,net guzas pilvo apacioje susidaro,o visa tai ivyksta kaip labai noriu slapintis arba po tualeto,savo vaikiuko judeseliu dar nejauciu,prasau patarkite ka daryti,o gal kuri turite irgi sia problema?labai aciu is anksto 4u.gif
lauramal
QUOTE(dovylte @ 2010 05 28, 03:10)
sveikos mergaites,prasau pagelbekit verysad.gif nezinau ar i sia temele rasau? man 19savaiteliu ir pora naktu pradejo spazmuoti pilva,toks jausmas butu kaip meslungis koks,net guzas pilvo apacioje susidaro,o visa tai ivyksta kaip labai noriu slapintis arba po tualeto,savo vaikiuko judeseliu dar nejauciu,prasau patarkite ka daryti,o gal kuri turite irgi sia problema?labai aciu is anksto 4u.gif
*

siaip tai su gydytoja turi pasikonsultuoti, bet manau, kad yra magnio trukumas, tai tau reiketu jopagerti kasdien
elenuxus
QUOTE(dovylte @ 2010 05 28, 03:10)
*

Butinai reiktu pranesti gydytojui...Man viena karta suspazmavo ir tai i ligonine gulde, stebejo ar ne koks gresiantis persileidimas...buvo 21savaite.Po savaites lovos rezimo ir atpalaiduojanciu paleido namo, dar kol kas namie gulineju, geriu magni, vakare kalci.Atsarga gedos nedaro, jei vel taip nutiktu, elgciausi taip pat.
kristule666
jei nestumo pradzia tai tik gulekit lovoje blink.gif
grizelda
QUOTE(lauramal @ 2010 05 25, 14:30)
Na, jeigu neteplioja, desinio sono bei strenu neskauda, tada kaip ir viskas normaliai
*

o jei skauda desini ir kairi sona bei strenas?
maukis2
QUOTE(grizelda @ 2010 06 13, 15:15)
*

jei skauda desini sona ar strenas, tai gali reiksti negimdini nestuma, bet kiekviena ta skausma supranta skirtingai..daug kas paprasta gimdos pletimasi painioja su negimdinio nestumo pozymiais ir pradeda panikuoti be reikalo.
shemsa
QUOTE(grizelda @ 2010 06 13, 15:15)
*

man tai atrodo jai sonus ir paskauda truputi tai ce nieko tokio, svarbu ne pilvo apacia, bent man taip gine sake, nes juk organai plecias, vaikutis auga, tai turi manau kazkiek paskaudet. as kai kuda esu tai man sake, kad net daznai gali paskaudinet visur, nes nervai jautrus ypac kudom yra.
maukis2
pilva gali mausti ir apacioje ir sonuose, jei tas maudimas kaip pries mmm, tai pleciasi gimda, ruosia namucius mazyliui, aisku del betkokiu skausmu geriau pasitarti su gyd, kad butu ramiau smile.gif bet svarbiausia nestresuot anksciau laiko, nes nervai kenkia maziukui
sandrijja1980
QUOTE(shemsa @ 2010 06 13, 15:30)
man tai atrodo jai sonus ir paskauda truputi tai ce nieko tokio, svarbu ne pilvo apacia, bent man taip gine sake, nes juk organai plecias, vaikutis auga, tai turi manau kazkiek paskaudet. as kai kuda esu tai man sake, kad net daznai gali paskaudinet visur, nes nervai jautrus ypac kudom yra.
*

nu as irgi kuda esu,ir su pirmu dar kudesne buvau,bet visai gerai praejo nestumas ir nieko neskaudejo,o va dabar tai jau tikrai jauciasi ir pilvukas pakieteja,ir pirmais menesiais pilvo apacia skaudejo,bet gyd visada sakydavo kad tai normalu,nes raisciukai tempiasi augant gimdai.
elenuxus
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 06 13, 17:06)
nu as irgi kuda esu,ir su pirmu dar kudesne buvau,bet visai gerai praejo nestumas ir nieko neskaudejo,o va dabar tai jau tikrai jauciasi ir pilvukas pakieteja,ir pirmais menesiais pilvo apacia skaudejo,bet gyd visada sakydavo kad tai normalu,nes raisciukai tempiasi augant gimdai.
*

Man irgi pirma nestuma nieko neskaudinejo, uztat si paskaudineja, bet gydytoja nesake, kad cia nieko tokio, ypac kai pasakiau, kad pilvukas pakietineja, tai jau beveik menuo biuletenyje... doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.