Sveikos mamytės reikia pagelbos.
Mano gražuolei labai kietėja viduriukai.
Sriubos kasdien, daržovės ir skysčių dau geria: pienas, arbata.
Patarkit kaip be vaistų padėti kleckui.
Sveikos mamytės reikia pagelbos.
Mano gražuolei labai kietėja viduriukai. Sriubos kasdien, daržovės ir skysčių dau geria: pienas, arbata. Patarkit kaip be vaistų padėti kleckui.
Į dieną po kivį, jei mėgsta
QUOTE(EJZ @ 2008 12 09, 19:22) Sveikos mamytės reikia pagelbos. Mano gražuolei labai kietėja viduriukai. Sriubos kasdien, daržovės ir skysčių dau geria: pienas, arbata. Patarkit kaip be vaistų padėti kleckui. Mums labai padeda džiovintų slyvų kompotas. Ir po to tas slyvas, jei valgytų iš to kompoto dar geriau būtų, bet mums ir kompoto užtenka, slyvų nemėgsta.
Aciū mamytės,
bandysim.
pabandykit į stiklinę vandens įlašinti natūralių apelsinų sulčių turėtų padėti
mums padeda mazas indelis slyvu tyreles hipp
as irgi duodu slyvu tyreles ir vsio
Mes taip pat geriam slyvu sulciuku ir viskas ten greit susitvarko
Moliugo pabandykit duot, ipjaustykit i sriubyte ar tyrele su obuoliu pagaminkit. Jie turi lastelienos daug ir neleidzia kietet viduriukam. Slyvos musu neveikia
O aš girdau mišinuku SEMPER BIFIDUS, padeda
Mes tai kai pilviuką skauda atsigulam pasnaudžiam paskui kai pabunda mamytė pamasažuoja pilviuką ,ir išgeriam naujos apelsininės smectos.Labai padeda, ir labai skanu.Bet jei be vaistukų tai patarčiau ilgiau ant puoduko pasėdėt ir vandenuko su arbatyte daug gert.
daugiau darzoviu reikia duoti, virti sriuba burokeliu, dar labai gerai dziovintos slyvos uzplikytos verdanciu vandeniu, man daktare patare duoti duphalaco rytais, irgi labai veiksminga. Reikia vengti ryziu, bananu, morkos dar kietina vidurius, bet jei nedaug tai galima. Kokie arvata duodi, gal melyniu ar kmynu, jos irgi labai kietina vidurius.
Slyvu kompotas arba tyrele
Mes irgi tokia bedele turim.
Sveikos bendraproblemes:))
Mano mergina jau beveik isaugo is to, bet iki metu, tai buvo baisu, toks jausmas kad trumpam lyg ir viskas padedavo, ka cia vardinot, bet tam kartui- ir nebeveikia. Maniske, tai matyt mano gena ant kakojimo paveldejo, mane irgi nuo mazens mama ant avizines koses augino, nes nuo viso kt kietejo viduriai. Nepaisant maisto, tai dar reikia labai judeti- tikrai veikia, kuo daugiau vaikscioja lauke, tuo geriau kakoja. Pilvuka pamasazuoti. Mes uzaugom be vaistu, bet neidavo ant puodo net po 4d. Sekmes visoms!
O gal panelė per mažai ant puoduko sėdi?DĖl to?
Prisiminiau dar viena itin veiksminga priemone- Actimel. Kaip pradejom ji gerti 2 metuku, tai kaip stebuklas ivyko- tustinasi kasdien, blogiausiu atveju( ryziu ar ant groteliu keptos mesos privalgiusi) kas antra diena. Pabandykit, gal pades ir jums
Tai ne tik actimel, gerosiso bakterijos yra gerai, o jų yra ne tik tame produkte. Dar galima į maistą pridėti kviečių sėlėnų ar avižų sėlenelių, tik nepadaugint ir pratintis pamažu, kad pilvelio nepūstų
Sveikos mamytes
turim ir mes ta problema patarkit ka nors prasau QUOTE(...spinduliukas... @ 2008 12 18, 00:32) Sveikos mamytes turim ir mes ta problema patarkit ka nors prasau mes jau visus metus dufalaka geriam, nebepadeda jis mums - nekakoja, kosmaras kazkoks...ir dietu visus metus lasikomes, nieko.pereisim prie forlaxo...
kai dukrytei buvo apie 2metukus ir mes turejome tokia problemyte,mums padedavo morku sultys ir viburcol zvakutes.laikui begant viskas susitvarke.
Na o mums si problemele islenda tada, kada dantukai kalasi... Kiek visko bandeme - niekas nepadeda isskyrus kivius ir persikus... Dar labai gerai veikia tarkuotas obuoliukas ir morka...
O siaip tai irgi kosmaras, kol prasikala dantukas, tai ir kankinasi vaikas taip...
slyvu sultis arba kivis mums padeda..
QUOTE(...spinduliukas... @ 2008 12 18, 00:32) Sveikos mamytes turim ir mes ta problema patarkit ka nors prasau Visiems vaikams reikia gerti gerasias bakterijas kurių sudėtyje yra DIFIDO bakterija, mums Jei vaikas neprakakoja kartais aš muiliuko ikišdavau, pagerina peristaltiką ir greitai pasituština.(bet retai)
maniskiui tai padeda tik kiviai
Laba,
Mano dukrytei 2,2 metukai.u sia beda dar vis kovojam, bet jau maziau. Vasara tai buvo tragedija, verkdavau kaskart ,kai ji nepasitustindavo, bet dabar jau reaguoju kitaip. Stengiuosi sumaitint po kivi(jai jie nelabai, bet zaisdamos suvalgom), duodu vynuogiu (kazkaip mums padeda) ar ju sulciu. kai jau rimta beda (o dazniausiai tai buna po stresu) duodu forlax ar linex. mums linex kazkaip padeda,nors raso, kad nuo viduriavimo, bet mum tinka ir taip. O siaip,mamytes, atkreipkite demesi i vaiko stresiukus. Kas mums paprasta, vaikui jau nelabai. Maniske nekakojo tada, kai viena diena praleidom pietu miega
mums irgi padedavo Duphalac (taip berods rasosi). ir kuo daugiau gerti skysciu, nuo ju irgi tvarkosi salinimo sistema. duokit sulciu slyvu ar kokiu kitu, nors po truputi, po sauksteli, jei nelb megsta. viskas veda prie palengvejimo
galima pabandyt pagert jogurtines kapsules.
Duoti daug vandens gerti.
Atsargiai su kiwi, gali maziuka isberti, gi ten daug vit C
Mes irgi vargom su viduriukais, pas mus net labai buvo uzketeje
Dėl kivių...
Mums kiviai irgi super, niekas kitas taip nepagelbėja dėl šio reikaliuko, kaip kiviai...
Mums kai yra problema, aš įmaišau į maistą šaukštelį linų sėklų. Viskas kuo puikiausiai susitvarko.
o as profilaktiskai duodu 3k per diena zoleliu misinuka gerti: raudonelis,gyslotis ir pipirmete
mes kai su ryžiais užsikietinam tai labai greitai su avižine košyte atsilaisvinam
QUOTE(EJZ @ 2008 12 09, 18:22) Sveikos mamytės reikia pagelbos. Mano gražuolei labai kietėja viduriukai. Sriubos kasdien, daržovės ir skysčių dau geria: pienas, arbata. Patarkit kaip be vaistų padėti kleckui. maniskiui labai
O mums nepadeda niekas! Nuo pat kudikystes kenciam nuo uzkietejusiu viduriuku, buvom pas ligoninej, darem zrnyno tyrima ir nustate, kad pas mziuka per ilga tiesioji zarnyte!
As auginu jau beveik triju suneli. Mums viduriai kieteja nuo to laiko kai pradejo maitintis ne tik mano pienu. Daug bandziau ir pagaliau radau iseiti. Negalima duoti produktu su kvietiniais miltais (kepiniai, duona, batonas ir kt.), obuoliu, zinoma ryziu. Padeda koses su selenomis, slyvos, slyvu kompotas, kivi, bet nuo ju pradejo berti. Pakeitus maziaus meniu problema issiprende. Dabar didelio reikalo eina kiekviena diena.
Jei mano mazylei uzkieteja viduriukai, tai duodu slyvu tyreles (ar kompoto) ir avizu koses, "pramusa" labai greit
Pas mus taip pat viduriukai uzkieteje. Didelio reikalo einam kas antra diena
QUOTE(Liutukex @ 2009 03 09, 17:08) Pas mus taip pat viduriukai uzkieteje. Didelio reikalo einam kas antra diena O tai Jūs tyrimus darėtės? Su gydytojos priežiūrą vartojate vaistukus? QUOTE(Lyka @ 2009 03 08, 13:34) As auginu jau beveik triju suneli. Mums viduriai kieteja nuo to laiko kai pradejo maitintis ne tik mano pienu. Daug bandziau ir pagaliau radau iseiti. Negalima duoti produktu su kvietiniais miltais (kepiniai, duona, batonas ir kt.), obuoliu, zinoma ryziu. Padeda koses su selenomis, slyvos, slyvu kompotas, kivi, bet nuo ju pradejo berti. Pakeitus maziaus meniu problema issiprende. Dabar didelio reikalo eina kiekviena diena. Dar negalima ir šokolado ir išviso nieko, kas turi kakavos
Dukrytei duodu daug vaisiu, patinka kiviai, tai siu bedu neturim.
mums irgi kieteja viduriukai, vienu metu galvojau, kad nuo kopusto, bet gal ir dar nuo ko nors. labai padedaslyvu tyrele, jei dar galim kentet. bet jei jau vaikas verkia nes neissitustina, suleidziu klyzmute,tai 2 min ir asaru kaip nebuta. nepamenu dabar kaip tiksliai vadinasi, vaistininke sake nepiknaudziauti, bet jei reikalas yra galima.
mums kartais irgi buna problemu su viduriukais ir jau jei situacija buna tokia kad laksto,verkia ir nepadaro tai taip pat jau viena karta bandem MICROLAX klizmute,siaip anksciau problemu su siuo reikalu neturejom,bet dabar kartais buna
QUOTE(aureku @ 2009 03 27, 17:11) mums irgi kieteja viduriukai, vienu metu galvojau, kad nuo kopusto, bet gal ir dar nuo ko nors. labai padedaslyvu tyrele, jei dar galim kentet. bet jei jau vaikas verkia nes neissitustina, suleidziu klyzmute,tai 2 min ir asaru kaip nebuta. nepamenu dabar kaip tiksliai vadinasi, vaistininke sake nepiknaudziauti, bet jei reikalas yra galima. Microlax klizmutės greičiausiai...
jo, taip ir vadinasi.
Na o mes atvirksciai turim problemu su laisvais viduriukais siair mum vidurius liuosuoja sriubus jei kazdien maze pavalgo ir viduriuoja
Na man asmeniškai jau geriau kad viduriuotų
Kol buvo leliukas, tai būdavo siaubas, dabar aišku geriau, nes galima visokiais būdais pareguliuoti tą reikaliuką...
Mano mazius buna net 4 dienas nesitustina. Turim ta beda nuo gimimo.Tai avizu kosytes padeda, dziovintos-mirkytos slyvos, morku sultytes (virtos kietina, zalios liuosuoja), bananas irgi pareguliuoja viduriukus. Zodziu labai reik derinti maista...
Ir jokiu ryziu |