Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais?
Sveikos
Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais?
Manes nestumo metu visai netrauke citrusiniai vaisiai. Obuolius tai valgiau, bet juos pirkdavau ukininku turguje, zinojau kad tikri obuoliai be chemikalu
Aš valgau, ką noriu, ir nesuku sau dėl to galvos
Nėštumas ne liga, reikia gyventi taip, kaip gyvenai, na, tik gal šiek tiek daugiau ilsėtis...
Buvo užėjusi manija apelsinams, suvalgydavau kasdien po tris
Man buvo uzejus nenormali manija mandarinams. Valgydavau nesveikais kiekiais, ypac paskutinius menesiukus. Paskui meginau susiimti ir "riboti" - per diena ne daugiau 10-ies mandarinu. Bet ne visada pavykdavo...
Pacioj pradzioj valgiau mandarinus nesveikais kiekiais. Paskui gal nuo 16 sav perejau prie citrinu. Kiekviena vakara suvalgydavau po viena, ir patirdavau didziausia malonuma nuo to rugstumo. Dabar kai 27 sav, citrusinius vaisius valgau reciau, bet rugstumo norisi istisai
As irgi pradejau apelsinus kilogramais raityti ir kuo rugstesni tuo geriau, jau net nelupu, tik susipjaustau
nestumo pabaigoje reiketu maziau valgyti cirtusiniu vaisiu,man taip gine sake pirmo nestumo metu
As valgau... ziauriai norisi apelsinu ir mandarinu
Oi, nu tai ramu tada
Teoriskai alergizuoja, bet mes valgem ir valgom, kol kas nieko nepastebejau, kad alergizuotu, aisku nevalgau nesveikais kiekiais, vaa ir dabar kramsnoju pamelo
O man gydytoja uzdraude valgyt mandarinus, apelsinus ir pan, nes pacioj pradzioj negalejau nustot valgius mandarinu, pasake, kad gali alergizuoti. Kazkuri laika buvau apsiraminus, o dabar i diena, bent po 2 suvalgau
man daktare sake galiu valgyt, taciau liepe pries tai citrusinius vaisius nuplaut su silltu vandeniu ir soda. Jei neklystu tai tam kad neutralizuot kazkoki chemikala ar pan, nebepamenu
Niammm kaip skaniai jūs čia diskutuojat... Man irgi patinka citrusiniai vaisiai, nors per pirmą nėštumą net į tą pusę negalėjau pažiūrėt... Užtat dabar valgau tiek, kiek noriu...
Per savo pirmaji nestuma citrusinius vaisius valgiau tik pirmaji trimestra, paskui netrauke, bet dabar negaliu paziureti i apelsinus ir greipfruktus, tikriausiai atsivalgiau
as manau jei organizmas reikalauja tai valgom
QUOTE(elenuxus @ 2010 03 03, 20:14) Sveikos Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais? man ir uzeina kad patraukia ant citrusiniu vaisiu
Valgau apelsinus, kai uzsinoriu
kaip pavydziu tom kurios gali valgyti vaisus, man 8 savaite, i vaisius, o ypac citrusinius net paziureti negaliu. Jei suvalgau tai taip rugstys skrandi sutraukia, kad nori nenori viskas lauk:(
Aš labai cirtusinius mėgstu. Žiemą apelsinus, mandarinus, greifruktus valgiau. Ir dideliais kiekiais...
visa nestuma drebedavau del citrinu.valgydavau be cukraus,po 3 ar 4 is karto.paskui kazkur 8 menesi suvalgydavau beleniek apelsinu,mandarinu ir citrinu.o paskui jau nenorejau ziuret i juos.dabar pastebejau kad jei vaikas mandarinu uzvalgo,tai truputi neryskiai isberia,bet greit pranyksta.o citrinas valgo nesusiraukdamas
Sveikutes! Jetau kaip as jums merginos pavydziu
-Tai ka brangute valgei mandarina? O as: -Ne nevalgiau. Tada buvau nuvesta prie veidrodzio ir pamaciau
O man ginas patarė nepiktnaudžiauti citrusiniais vaisiais, tą patį pakartojo ir kita ginė, kad neštumo metu reiktų atsargiai su citrusinias vaisiais.
as esu laaabai didele citrusiniu vaisiu megeja. o be apelsinu tai gyvent negaliu. tai gydytojos klausiau ar galiu, tai sake, kad glima tik proto ribose. ne tonom kisti, bet puskilogramis ar kilogramas nepakenks. tai ir valgau
o va mama kai manes laukesi tai sake, kad tasem valge apelsinus. na kai anksciau tokios juodos dideles budavo, tai vat tokia nusipirkdavo ju ir suvalgydavo per diena, dvi. sake, kad galvojo, jog i apelsinus negalesiu net pasiziureti, bet va, nieko. kaip tik juos megstu.
valgau tiek,kiek noriu
sveiki, laukiuos pirmo leliuko, i citrusinius vaisius net paziuret nenoriu. pirmam semestre kai pykino daktare patare gert vandeni su citrinos sultim ta ir dariau, bet dabar man citrinos prieses
labiau noriu ir traukia prie obuoliu ir arbuzu, bei prieskoniu
Na, mane kai pykino, tai daug mandarinų valgiau, truputį atsigaudavau nuo jų. Tikiuosi, kad nepakenkiau mažiui
QUOTE(elenuxus @ 2010 03 03, 20:14) Sveikos Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais? Citrusinius labai mėgstu, valgiau viso nėštumo metu ir gana nemažais kiekiais (jie man padeda nuo vidurių užkietėjimo), jokių alerginių reakciju nepastebėjau nei sau nei dukrai (jai dabar beveik dveji).
Mano gydytoja juoktis eme, kai paklausiau del citrusiniu vaisiu, sake, kad galiu valgyti kiek lenda ir jokios alergijos leliui nesukels
As manau galima valgyti, jei tik norisi, valgiau su mergaitem, nieko jom nenutiko, ir dabar, nei dienos be mandarinu
QUOTE(boruze_taskuota @ 2010 07 02, 12:12) Na, mane kai pykino, tai daug mandarinų valgiau, truputį atsigaudavau nuo jų. Tikiuosi, kad nepakenkiau mažiui man mandarinai irgi issigelbejimas
po kg mandarinu per diena, nu negaliu taip ju noriu, kad jei galeciau su visom lupenom suvalgyciau.
Nestumo metu labai norejosi apelsinu. Tai ta poreiki "dusinau"su apelsinu sultimis (is pakelio aisku), na o jei visai lomkes buvo, tai koki viena suvalgydavau i diena. Vis delto cia tokie vaisiai, kuriu musu promociutes nevalge, reiskia ir mes dar fiziologiskai nepasiruosusios neribotam vartojimui:)
Na stai, baigesi nestumas, baigesi ir noras...taip staigiai.Vyras nuperka visokiu vaisiu, bet stovi kol put pradeda, nebesinori visai...
As labai megstu mandarinus,suvalgyti kilograma man nera kas,budama nescia taip pat juos valgydavau tik aisku biskiuka maziau.
Mums jau beveik keturi mėnesiukai, kai perkopėm trečią mėnesį, tai labai pradėjo traukti prie apelsinų ir mandarinų
Stengiuosi riboti jų kiekį
Manau jei citrusiniai vaisiai valgomi normaliais kiekiais, o ne kilogramais, tada viskas normaliai galima valgyti, bet nereikia perlenkti lazdos, turiu draugę kuri citrusinius vaisius dėžėmis pirko
taigi viskas kas su saiku galima
as pati net nemegeja esu,apsktitai vaisiu-darzoviu,tai suvalgau koki,kad reikia vitaminu..retais atvejais uzsimanau kokiu vieno
O su sese isikalbejom,tai sake"fu,kiek noriu,tiek ir valgau...kai laukiausi pirmo,su vyru nusipirkdavom po 2 kilus,pasidalindavom per puse ir tuoj pat atsisede suvalgydavom,ir taip beveik kas diena" Stai taip As neduociau tiek,bet....jos tokia nuomone
Aš irgi valgydavau, su saiku, ne dėžėmis, bet nemažai..
Ot gerulis...valgiau valgiau kol
Abu nestumus valgiau citrusinius vaisius, tai idomu kaip su mazuoju bus.
o kokia ta norma?
beveik kasdien suvalgau po 4 mandarinus, pora apelsinu ar obuoliu QUOTE(elenuxus @ 2010 12 09, 12:51) Ot gerulis...valgiau valgiau kol Abu nestumus valgiau citrusinius vaisius, tai idomu kaip su mazuoju bus. Labai idomu, kad skirtingos gydytojos tokias skirtingas nuomones turi
Valgomi ir gana noriai
Nezinau ar cia daug
o kaip man db sunku
As sutinku su ta nuomone kad ka valgei ne nestumo metu ta reikia ir
As net nezinojau, kad reikia riboti suvalgoma citrusiniu vaisiu kieki. Kai pastojau, gal nuo kokio 5 menesio labai issivyste apetitas jiems, tai net nepagalvojau, kad reikia saugotis.Gydytoja ju nepaminejo tarp draudziamu ar ribojamu produktu nestumo metu, tai net galvos nesukau.va, net vakar gal virs kilogramo ziuredama TV suvalgiau.reiks pasidometi, kaip cia yra..
Nežinau kaip iš tikrųjų, bet laikausi nuomonės, kad visko galima tik su saiku
Kai nešiojau pirmąjį kūdikį tada valgiau visus citrusinius vaisius ne ribojau net kiekių.. dabar su antru nėštumu truputį atsargiai žiūriu ir jau kontroliuoju save..
manes vaisiai netraukdavo nestumo metu, tik pomidorai, labiausiai agurkai
Ka galiu pasakyti... iki nestumo mandarinu nevalgydavau net per Kaledas, o dabar valgau net ausys linksta. Ypac tuos Clementine, kur tokie saldus....
Skaniu mandarinu, merginos! |