Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Citrusiniai vaisiai nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
elenuxus
Sveikos 4u.gif Katik izengem i 3 menesiuka ir pastebejau, kad laaabai norisi apelsinu, mandarinu, valgau net citrina su cukrum uzbertu.Skaiciau, kad gali alergizuoti ir t.t.bet nieko nepasireiskia.
Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais? ax.gif
M.Rasele
Manes nestumo metu visai netrauke citrusiniai vaisiai. Obuolius tai valgiau, bet juos pirkdavau ukininku turguje, zinojau kad tikri obuoliai be chemikalu
~Beauty~
Aš valgau, ką noriu, ir nesuku sau dėl to galvos thumbup.gif
Nėštumas ne liga, reikia gyventi taip, kaip gyvenai, na, tik gal šiek tiek daugiau ilsėtis... 4u.gif
čiaudanti bitė
Buvo užėjusi manija apelsinams, suvalgydavau kasdien po tris smile.gif
Dizaster
Man buvo uzejus nenormali manija mandarinams. Valgydavau nesveikais kiekiais, ypac paskutinius menesiukus. Paskui meginau susiimti ir "riboti" - per diena ne daugiau 10-ies mandarinu. Bet ne visada pavykdavo... unsure.gif Kartais virsydavau limita. Dabar leliuka maitinu savo pienuku ir irgi valgau mandarinus,tik maziau. Jo nei beria, nei alergizuoja, nors labai daznai maitinancios mamos negali citrusiniu vaisiu valgyti. Gydytoja sake, cia taip todel kad nestumo metu valgiau daug - vaisius budamas gimdoje per vaisiaus vandenis gauna tu paciu medziagu, kuriu ir mama ir pripranta. Todel butina nestumo metu valgyti kuo ivairesnio maisto ir nekankinti save perdetomis dietomis. Tada nereikia sau maisto riboti ir zindant...
*Ricco*
Pacioj pradzioj valgiau mandarinus nesveikais kiekiais. Paskui gal nuo 16 sav perejau prie citrinu. Kiekviena vakara suvalgydavau po viena, ir patirdavau didziausia malonuma nuo to rugstumo. Dabar kai 27 sav, citrusinius vaisius valgau reciau, bet rugstumo norisi istisai smile.gif
*Laurusha*
As irgi pradejau apelsinus kilogramais raityti ir kuo rugstesni tuo geriau, jau net nelupu, tik susipjaustau smile.gif Manau, kad ko norisi to organizmaui truksta ir visada stengiausi taip valgyti, net iki nestumo, o dabar tuo labiau biggrin.gif
@mamyčiukas@
nestumo pabaigoje reiketu maziau valgyti cirtusiniu vaisiu,man taip gine sake pirmo nestumo metu
Lazdu_Dama
As valgau... ziauriai norisi apelsinu ir mandarinu thumbup.gif
elenuxus
Oi, nu tai ramu tada ax.gif Kol norisi tol valgysiu blush2.gif Iki dabar tai stengiausi riboti, nedaugiau nei 2 apelsinai ir mandarinas arba atvirksciai, bet atrodo tai normali doze 4u.gif
Jugita29
Teoriskai alergizuoja, bet mes valgem ir valgom, kol kas nieko nepastebejau, kad alergizuotu, aisku nevalgau nesveikais kiekiais, vaa ir dabar kramsnoju pamelo smile.gif
deivuke
O man gydytoja uzdraude valgyt mandarinus, apelsinus ir pan, nes pacioj pradzioj negalejau nustot valgius mandarinu, pasake, kad gali alergizuoti. Kazkuri laika buvau apsiraminus, o dabar i diena, bent po 2 suvalgau blush2.gif gal ir negerai, bet labai jau norisi smile.gif
...Pikciurniene...
man daktare sake galiu valgyt, taciau liepe pries tai citrusinius vaisius nuplaut su silltu vandeniu ir soda. Jei neklystu tai tam kad neutralizuot kazkoki chemikala ar pan, nebepamenu doh.gif apelsinai siuo metu mane irgi labai traukia biggrin.gif
Irmuliux
Niammm kaip skaniai jūs čia diskutuojat... Man irgi patinka citrusiniai vaisiai, nors per pirmą nėštumą net į tą pusę negalėjau pažiūrėt... Užtat dabar valgau tiek, kiek noriu... tongue.gif
zydrune85
Per savo pirmaji nestuma citrusinius vaisius valgiau tik pirmaji trimestra, paskui netrauke, bet dabar negaliu paziureti i apelsinus ir greipfruktus, tikriausiai atsivalgiau smile.gif
HUNADI
as manau jei organizmas reikalauja tai valgom thumbup.gif kitos gi net kreideliu uzsimano ir valgo, mano vyresne puske atsimenu vis vogdavo mano kreideles kur ant gatves paisydavau lotuliukas.gif
dirbtinaa
QUOTE(elenuxus @ 2010 03 03, 20:14)
Sveikos  4u.gif  Katik izengem i 3 menesiuka ir pastebejau, kad laaabai norisi apelsinu, mandarinu, valgau net citrina su cukrum uzbertu.Skaiciau, kad gali alergizuoti ir t.t.bet nieko nepasireiskia.
Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais?  ax.gif
*

man ir uzeina kad patraukia ant citrusiniu vaisiu ax.gif citrinos kvapas veda mane is proto... nu taip skaniai kvepia, tai niekada neatsispiriu jos suvalgyti su cukrum doh.gif o va siandien mandarinu visai nenoriu. stovi va prie manes visas maisas bet kazkaip nesinori doh.gif
Evelinna
Valgau apelsinus, kai uzsinoriu biggrin.gif Bet ne daugiau nei 1 per diena ax.gif
juscike
kaip pavydziu tom kurios gali valgyti vaisus, man 8 savaite, i vaisius, o ypac citrusinius net paziureti negaliu. Jei suvalgau tai taip rugstys skrandi sutraukia, kad nori nenori viskas lauk:(
Alice in wonderland
Aš labai cirtusinius mėgstu. Žiemą apelsinus, mandarinus, greifruktus valgiau. Ir dideliais kiekiais... biggrin.gif Dar prie to nevengdavau ir natūralių apelsinų, citrinų bei greifruktų sulčių išsispausti thumbup.gif
misdrieziuke
visa nestuma drebedavau del citrinu.valgydavau be cukraus,po 3 ar 4 is karto.paskui kazkur 8 menesi suvalgydavau beleniek apelsinu,mandarinu ir citrinu.o paskui jau nenorejau ziuret i juos.dabar pastebejau kad jei vaikas mandarinu uzvalgo,tai truputi neryskiai isberia,bet greit pranyksta.o citrinas valgo nesusiraukdamas smile.gif
Dajan
QUOTE(čiaudanti bitė @ 2010 03 04, 10:52)
Buvo užėjusi manija apelsinams,  suvalgydavau kasdien po tris smile.gif
*

Kasdien maziausiai viena stikline sveziai spaustu apelsinu sulciu isgeriu. Be ju neigyvenciau:)))))))
maskanyte
Sveikutes! Jetau kaip as jums merginos pavydziu verysad.gif Negaliu visai valgyti citrusiniu vaisiu. Prekybos centruose einu lanku nuo vaisiu doh.gif , nes jai pamatau tai net seiles tysta, o negaliu mane bere. Buvau pas uosvius ir sugalvojau paslapciom nors puse mandarino suvalgyti, galvojau nieko nenutiks. Nepraejo ne pusvalandis, o mano vyras man i sako:
-Tai ka brangute valgei mandarina?
O as:
-Ne nevalgiau.
Tada buvau nuvesta prie veidrodzio ir pamaciau blink.gif visas veidas isbertas. Tai db i kenciu ir tik svajoju apie citr.vaisius ax.gif 4u.gif
donna bella
O man ginas patarė nepiktnaudžiauti citrusiniais vaisiais, tą patį pakartojo ir kita ginė, kad neštumo metu reiktų atsargiai su citrusinias vaisiais.
tiutiute
as esu laaabai didele citrusiniu vaisiu megeja. o be apelsinu tai gyvent negaliu. tai gydytojos klausiau ar galiu, tai sake, kad glima tik proto ribose. ne tonom kisti, bet puskilogramis ar kilogramas nepakenks. tai ir valgau biggrin.gif
o va mama kai manes laukesi tai sake, kad tasem valge apelsinus. na kai anksciau tokios juodos dideles budavo, tai vat tokia nusipirkdavo ju ir suvalgydavo per diena, dvi. sake, kad galvojo, jog i apelsinus negalesiu net pasiziureti, bet va, nieko. kaip tik juos megstu. bigsmile.gif
Musmire
valgau tiek,kiek noriu thumbup.gif
GhostRider
sveiki, laukiuos pirmo leliuko, i citrusinius vaisius net paziuret nenoriu. pirmam semestre kai pykino daktare patare gert vandeni su citrinos sultim ta ir dariau, bet dabar man citrinos prieses biggrin.gif nors nebuvo jokiu elergiju nieko.
labiau noriu ir traukia prie obuoliu ir arbuzu, bei prieskoniu lotuliukas.gif
boruze_taskuota
Na, mane kai pykino, tai daug mandarinų valgiau, truputį atsigaudavau nuo jų. Tikiuosi, kad nepakenkiau mažiui unsure.gif
Belatrikse
QUOTE(elenuxus @ 2010 03 03, 20:14)
Sveikos  4u.gif  Katik izengem i 3 menesiuka ir pastebejau, kad laaabai norisi apelsinu, mandarinu, valgau net citrina su cukrum uzbertu.Skaiciau, kad gali alergizuoti ir t.t.bet nieko nepasireiskia.
Ar jus valgot situos vaisius ir kokiais kiekiais?  ax.gif
*

Citrusinius labai mėgstu, valgiau viso nėštumo metu ir gana nemažais kiekiais (jie man padeda nuo vidurių užkietėjimo), jokių alerginių reakciju nepastebėjau nei sau nei dukrai (jai dabar beveik dveji).
Ruby Tuesday
Mano gydytoja juoktis eme, kai paklausiau del citrusiniu vaisiu, sake, kad galiu valgyti kiek lenda ir jokios alergijos leliui nesukels g.gif As vis tiek stengiuosi nepadauginti, paciai ramiau ax.gif
gelep
As manau galima valgyti, jei tik norisi, valgiau su mergaitem, nieko jom nenutiko, ir dabar, nei dienos be mandarinu smile.gif
September_Lady
QUOTE(boruze_taskuota @ 2010 07 02, 12:12)
Na, mane kai pykino, tai daug mandarinų valgiau, truputį atsigaudavau nuo jų. Tikiuosi, kad nepakenkiau mažiui  unsure.gif
*

man mandarinai irgi issigelbejimas ax.gif suvalgau po kokius 4 i diena, nes vis tik as tikiu tuo draudimu citrusiniu, tai nepiknaudziauju g.gif bet negaleciau nei dienos istvert be mandarinu dabar...o su pirmu nevalgiau jokiu citrusiniu visai, nes dar labiau tikejau sia teorija biggrin.gif bet su pirmu nepykino visai
sileste
po kg mandarinu per diena, nu negaliu taip ju noriu, kad jei galeciau su visom lupenom suvalgyciau. doh.gif o dar siandien maximoj, mandarinai po 2.99lt, ir kaip nevalgysi, smile.gif
kalipso82
Nestumo metu labai norejosi apelsinu. Tai ta poreiki "dusinau"su apelsinu sultimis (is pakelio aisku), na o jei visai lomkes buvo, tai koki viena suvalgydavau i diena. Vis delto cia tokie vaisiai, kuriu musu promociutes nevalge, reiskia ir mes dar fiziologiskai nepasiruosusios neribotam vartojimui:)
elenuxus
Na stai, baigesi nestumas, baigesi ir noras...taip staigiai.Vyras nuperka visokiu vaisiu, bet stovi kol put pradeda, nebesinori visai... blink.gif O pamenu kaip vos tvardydavaus, kad tik jokiu alergiju po to vaikui nebutu.Siaip ir nera, galeciau valgyt ax.gif
vanilliuke
As labai megstu mandarinus,suvalgyti kilograma man nera kas,budama nescia taip pat juos valgydavau tik aisku biskiuka maziau.
Sniegelis*
Mums jau beveik keturi mėnesiukai, kai perkopėm trečią mėnesį, tai labai pradėjo traukti prie apelsinų ir mandarinųwink.gif

Stengiuosi riboti jų kiekįwink.gif
Vasarėlė.
Manau jei citrusiniai vaisiai valgomi normaliais kiekiais, o ne kilogramais, tada viskas normaliai galima valgyti, bet nereikia perlenkti lazdos, turiu draugę kuri citrusinius vaisius dėžėmis pirko doh.gif tai vaikutis gimė baisiai alergiškas schmoll.gif

taigi viskas kas su saiku galima 4u.gif
mamiux
as pati net nemegeja esu,apsktitai vaisiu-darzoviu,tai suvalgau koki,kad reikia vitaminu..retais atvejais uzsimanau kokiu vieno biggrin.gif

O su sese isikalbejom,tai sake"fu,kiek noriu,tiek ir valgau...kai laukiausi pirmo,su vyru nusipirkdavom po 2 kilus,pasidalindavom per puse ir tuoj pat atsisede suvalgydavom,ir taip beveik kas diena"
Stai taip biggrin.gif Ir dabar sake-"nematau jokio blogio..o beje,vaikai irgi valgo juos siaubingai." isku,jos vaikams vienam 2,6 metu,kitam 1,6 m. smile.gif sakiau,gal ribok tam mazesniam,sako ji"niekas nesidaro,tegu valgo jei nori"

As neduociau tiek,bet....jos tokia nuomone smile.gif
Cansado
Aš irgi valgydavau, su saiku, ne dėžėmis, bet nemažai.. blush2.gif
elenuxus
Ot gerulis...valgiau valgiau kol nestuke.gif buvau, o pasirodo vaika nuo ju beria...treti metai, kai tokiu pat metu isberia.Galvoju ar nuo sildymo, ar kas cia db,nes tik ziema, jau apie dermatitus prisiskaiciau.Nuejom pas gydytoja - nuo citrusiniu vaisiu... doh.gif Kuomet atsala, ziema, mandarinu sezonas juk pas mus.
Abu nestumus valgiau citrusinius vaisius, tai idomu kaip su mazuoju bus.
LolitCafe
o kokia ta norma? rolleyes.gif

beveik kasdien suvalgau po 4 mandarinus, pora apelsinu ar obuoliu ax.gif
Ruby Tuesday
QUOTE(elenuxus @ 2010 12 09, 12:51)
Ot gerulis...valgiau valgiau kol  nestuke.gif  buvau, o pasirodo vaika nuo ju beria...treti metai, kai tokiu pat metu isberia.Galvoju ar nuo sildymo, ar kas cia db,nes tik ziema, jau apie dermatitus prisiskaiciau.Nuejom pas gydytoja - nuo citrusiniu vaisiu...  doh.gif Kuomet atsala, ziema, mandarinu sezonas juk pas mus.
Abu nestumus valgiau citrusinius vaisius, tai idomu kaip su mazuoju bus.
*

Labai idomu, kad skirtingos gydytojos tokias skirtingas nuomones turi g.gif Man gydytoja sake valgyti, kiek norisi, atseit vaikui alergijos nesivysto kol jis dar pilve g.gif Va ir neaisku, kas teisybe doh.gif
Linutas
Valgomi ir gana noriai thumbup.gif Arbata be citrinos neisivaizduojama, o ir apelsinai - vieni is nedaugelio produktu, kurie pakelia apetina - sumaumoju per diena gal po 1-2 apelsinus ax.gif
Nezinau ar cia daug g.gif
Euforija911
o kaip man db sunku doh.gif Labai dievinu citrusinius vaisius,o ypac db kai sventes mandarinu visur kalnai,as juos dievinu,bet save riboju.Paimu 10vnt. ir suvalgau na ne kasdien bet daznokai,anksciau vienu prisedimu kasdien po 2kg doh.gif blush2.gif .Manau nieko blogo.
As sutinku su ta nuomone kad ka valgei ne nestumo metu ta reikia ir nestuke.gif metu valgyt.Nebent ten pasikeicia jusu skonio receptoriai.. smile.gif
daukantiene123
As net nezinojau, kad reikia riboti suvalgoma citrusiniu vaisiu kieki. Kai pastojau, gal nuo kokio 5 menesio labai issivyste apetitas jiems, tai net nepagalvojau, kad reikia saugotis.Gydytoja ju nepaminejo tarp draudziamu ar ribojamu produktu nestumo metu, tai net galvos nesukau.va, net vakar gal virs kilogramo ziuredama TV suvalgiau.reiks pasidometi, kaip cia yra..
jurazeme
Nežinau kaip iš tikrųjų, bet laikausi nuomonės, kad visko galima tik su saiku 4u.gif per pirmąjį nėštumą viską valgiau, ko norėjosi (ir citrusinių ir kt vaisių)-kol kas tfu tfu tfu, sūnui jokios alergijos nekimba. Dabar irgi panašiai (tik gal gaunasi daugiau vaisių, nes pykina, tai vis norisi kažko gaivaus, o ne bulvių ar mėsos rolleyes.gif )
laimingiausiamama
Kai nešiojau pirmąjį kūdikį tada valgiau visus citrusinius vaisius ne ribojau net kiekių.. dabar su antru nėštumu truputį atsargiai žiūriu ir jau kontroliuoju save..
Superburbule
manes vaisiai netraukdavo nestumo metu, tik pomidorai, labiausiai agurkai biggrin.gif
vanillee
Ka galiu pasakyti... iki nestumo mandarinu nevalgydavau net per Kaledas, o dabar valgau net ausys linksta. Ypac tuos Clementine, kur tokie saldus.... bigsmile.gif Bandau save riboti ir per diena suvalgyti kokius 4-5 vnt., bet kartais nepavyksta tik tokiu skaicium apsiriboti. blush2.gif
Skaniu mandarinu, merginos! mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.