farinelli
2010 03 03, 21:02
Sveikos mamytes... Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo. Jo sios dienos meniu: Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku veliau 200 ml pieno Priespieciai puse obuoliuko Pietus 6 saukstai darzoves su mesa veliau truputi duoneles pries vakariene sausaini Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem pries miega 200 ml pieno deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu... is anksto dekoju uz atsakyma
as turbut labai bloga mama kad niekada taip nematavau kiek suvalgo ar gana ir t.t.  mano bernuzeliui 2,1m. siaip ryte atsikeles suvalgo pagal pageidavimus kartais jogurteli/varske+vaisiai,kartais sausu pusryciu su pienu,sumustini su arbata ar koses,pietum dazniausiai mesiska sriubyte,po miegelio yvairiai ziurint ka ta diena gaminu(bet tinka viskas) o i tarpus ar jei buna mazoka kapoja sausainukus,obuolius ir pan. gal jusu kleckiukui tiek uztenka, nu kiek ten to vaikisko skranduko Papildyta:jei vaikucio svoris normalus nemanau kad reiktu nerimauti
astalaur
2010 03 04, 14:12
Mano mergina gal valgo truputi daugiau, bet is principo irgi labai nedideliais kiekiais (gal isskyrus grikiu kose, sitos sukerta visa dubeneli). Pries keleta dienu mielai suvalgydavo sriubos su mesos gabaliukasi, dabar sriubos vos 2 saukstelius tepaima, tai nebeduodu, duodu grynos mesos - sitos suvalgo gal kokius 4-6 gabaliukus, jei kotletas - tai puse. Vakarienei isvalgo Magijos varskytes induka. Tarp valgymu dar pauzkandziauja, bet nepiktnaudziauja tuo. Vaisius megsta, valgo obuoli, vynuoges, mandarinus. Kol kas svoris auga, tai per daug galvos ir nesuku, kad mazai valgo. Matyt, uztenka
cinikiene
2010 03 04, 15:29
Mano mergytei 1,6 m.valgo tikrai labai gerai  ,bet pastebejau, kaip augdavo dantukai tai labai mazai ka ir valgydavo.Gal pas jus koks dantukas beldzias?
voverexe
2010 03 04, 15:49
hmmm...  man atrodo,kad valgo pakankamai normaliai,ir jeigu dar taip daznai,tai tikrai uztenka... mano vaikas kartais isvis nevalgo pietu arba vakarienes, jeigu jam kazkas nepatinka,tai tikrai nepuolu duoti skanestu,pvz, sureliu ar sausainiu-nevalgo ir palieka nevalges. Na as gal taip elgiuosi,kad manasis jau nuo pat kudikystes linkes i apkunuma- 6men jau svere 10kg,kai kiti vaikai metu tiek net nesveria  o maitinau tik savo pienu... dabar mums greit 2metukai ir jau sveriam 18,5 kg (tiesa,biski suk  udom,nes sverem 20 kg),ugis 101cm. Zodziu, tikrai galiu nuraminti-valgote pakankamai ir uztektinai. Tiesa, mano kaimyne kazkada uzsimine, kad dziaugiasi,kad jos sunus 3m suvalgo nors viena sokoladini sureli per diena(ir daugiau nieko),nes buna, kad net jo viso nesuvalgo  aisku vaikas gal ir ne is didckiu,bet tikrai stiprus ir normalus vaikas. Man atrodo prievartinis maitinimas-vat didziausia nenormalybe
QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 21:02) Sveikos mamytes... Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo. na as manau ganetinai normaliai valgo, bet gal nevalgo nes man pasirode ganetinau sausas jusu meniu  pasigedau varskeciu, omletu, ivairiu blyneliu, manu kose nieko naudingo neturi  mums 1 m ir 5 men. valgo visiskai viska ka ir mes, na tik rukyto nieko nera ragaves, saldumynu: tik varskytes, sureliai, na ir kepto stengiames duoti ne dazniau kaip kelis kartus per savaite
mylimuke
2010 03 04, 19:27
QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 22:02) Sveikos mamytes... Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo. Jo sios dienos meniu: Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku veliau 200 ml pieno Priespieciai puse obuoliuko Pietus 6 saukstai darzoves su mesa veliau truputi duoneles pries vakariene sausaini Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem pries miega 200 ml pieno deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu... is anksto dekoju uz atsakyma  Jeigu įtelpa į ūgio ir svorio normas, kraujas geras, tai tikrai nereikia skaičiuot vaiko kąsnių. Kuo labiau versit valgyt, tuo labiau jis priešinsis. Nėra taip, kad nieko nevalgo, matyt jam tiek ir užtenka. Nenorėkit, kad suvalgytų du cepelinus vienu prisėdimu. Viena, ką galėčiau patarti, tai jeigu jūsų pienukas yra mišinukas, reikėtų jo mažiau gerti. Skysčiams tinka nesaldžios arbatos, kompotai, vandenukas, naminės sultys, o mišinukas labai sotus, tad kito maisto nelabai norisi valgyti.
@mamyčiukas@
2010 03 04, 19:42
QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 23:02) . Jo sios dienos meniu: Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku veliau 200 ml pieno Priespieciai puse obuoliuko Pietus 6 saukstai darzoves su mesa veliau truputi duoneles pries vakariene sausaini Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem pries miega 200 ml pieno mano dukrytei dabar 1,7metai siandien dienos meniu: pusryciai-virta desrele,2sureliai,puse obuolio. pietus-dubenelis(3samciai) sriubos tirstos,4saukstai darzoviu ir mesos troskinio. vakariene-grikiu kose(100gr pakelis) su sviestu ir pieno puodelis. naktipieciai-pieniska sriuba(3-4samciai). kadangi valgo pati tai kartais buna,kad sriubos keli saukstai buna ant pilvo tarpuose tarp valgymu valgo obuolius,bananus,sausainius,jogurta,kefyra.
QUOTE(MildaS @ 2010 03 04, 21:20) na as manau ganetinai normaliai valgo, bet gal nevalgo nes man pasirode ganetinau sausas jusu meniu  pasigedau varskeciu, omletu, ivairiu blyneliu, manu kose nieko naudingo neturi  mums 1 m ir 5 men. valgo visiskai viska ka ir mes, na tik rukyto nieko nera ragaves, saldumynu: tik varskytes, sureliai, na ir kepto stengiames duoti ne dazniau kaip kelis kartus per savaite  visiskai nesutinku kaip tik blyneliai varskytes ir sureliai,kas ten jusu manymu naudinga?aibe e ir dar neaisku ko  o koses senas kaip pasaulis  manau ir jus ant ju isaugot
@mamyčiukas@
2010 03 07, 13:53
Manų kruopos Manų kruopos gaunamos aukščiausios rūšies kviečius, sijojant miltus ir išrenkant miltų daleles. Manų krupose, iš visų kruopų daugiausiai anglevandenių. Manuose mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, vitaminų B, PP.
Manų kruopose yra baltymų (9%), riebalų (1%), angliavandenių (73%). g. kruopų yra 350 kcal.
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 03 07, 13:53) Manų kruopos Manų kruopos gaunamos aukščiausios rūšies kviečius, sijojant miltus ir išrenkant miltų daleles. Manų krupose, iš visų kruopų daugiausiai anglevandenių. Manuose mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, geležies, natrio, vitaminų B, PP. Manų kruopose yra baltymų (9%), riebalų (1%), angliavandenių (73%). g. kruopų yra 350 kcal. tai dar nieko nesako  kodel tada gydytojai nerekomenduoja pradejus primaitinti mazyli duoti manu koses  musu gydytoja visada sakydavo kad nevalgyt manu nes nieko gero ner juose, vaikas tik puciasi o gerio jokio....
pritariu, kad mnu kose viena is maziausiai vertingu. Zinoma ja galima valgyt, bet gal ne kasdien. Paivairinkit kosytes (avizu, grikiu, mieziu ir tt) Maniskiai tai valgo normaliai, niekad neskaiciavau kiek suvalgo, bet matau kad normaliai  Bet mes visko prisigalvojam. Tai knygutes skaitom, tai is kokio imantresnio sauksto ar indelio valgom ir tt.
QUOTE(AusraR @ 2010 03 07, 15:20) pritariu, kad manu kose viena is maziausiai vertingu. Zinoma ja galima valgyt, bet gal ne kasdien. jau galvojau busiu uzmetyta akmenimis
jolantamed
2010 03 07, 17:40
Manu kose isplauna kalci
*Nastiushka*
2010 03 07, 21:54
QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 21:02) Sveikos mamytes... Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo. Jo sios dienos meniu: Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku veliau 200 ml pieno Priespieciai puse obuoliuko Pietus 6 saukstai darzoves su mesa veliau truputi duoneles pries vakariene sausaini Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem pries miega 200 ml pieno deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu... is anksto dekoju uz atsakyma  ogo, o man atrodo, kad tavo sunelis visai gerai valgo, maniske zymiai maziau
ingute111
2010 03 12, 00:04
Sveikos mamytes, prasidejo ir mums bedos su valgymu..dabar suneliui 1,7 m., visada puikiai valge, o va kai pradejom sirgti pries kaledas, tai kosulys, tai gripas, tai dar kas nors, tai ir pasibaige valgymai..dabar niekuo neserga, bet valgo sitaip: pusryciai: arbatele (pieno negeria) iki pietu nieko neikisu, nebent kartais dar batono gabaleli suvalgo, ar kokia bulkute. pietus: daugiausiai sriuba valgo, jei koks kodletas, tai spjauna lauk, nors kramtyti jau seniai moka..apie patiekalus is nemaltos mesos is vis patyliu, pakramto ta mesa ir isspjauna.. ant vakaro vel kokia bulka.. kosiu nebevalgo, kartais jogurta suvalgo, kartais ir vakarienei ka pagaminu, bet cia retas atvejas.. nei vaisiu, nei darzoviu nevalgo, nebent buna virtos kaip garnyras pietums..zodziu manau, kad labai skurdus musu meniu ir nebezinau kaip vaika sudomint maistu  (
maniskis irgi 1,7 men. nelabai buvo valgus, taciau siuo metu negaliu skustis. anksciau budavo kad reikdavo cirkus daryt, kad issiziotu, o dabar situacija pasikeite kai pradejom duoti vitaminus marsieciai ir dar papildomai duodu jam po c vitamino zirniuka.  apetitas tikrai pastebimai pagerejo. dar as laikausi tokios nuostatos, kad reikia kuo maziau siulyti vaikui uzkandziauti, geriau viena karta stipriai pavalgyti. tokiu sausainiu, saldainiu, jogurtu pasiulau tik po valgio ir dazniausiai nelabai pats benori. o maniskis dar ir nakti kelias misinuko gerti, niekaip neiseina atpratinti, nei dienos metu pieno gerti nebeduodu.
gwidita
2010 03 23, 20:00
mano maziukas irgi nevalgus...net ir dabar  maista "ykisu"tik zaidimo metu  o rezimo niekada nebuvo...MB visada uz tai bardavo mane
sveikos, o as dejuoju,kad mano maze per daug valgo  visa diena turi ka nors kramtyt  o valgo kas 2val.ir oho kokiais kiekiais
QUOTE(timi @ 2010 03 25, 16:50) sveikos, o as dejuoju,kad mano maze per daug valgo  visa diena turi ka nors kramtyt  o valgo kas 2val.ir oho kokiais kiekiais   man irgi atrodo,kad manoji perdaug valgo iki metu buvo smulkutė mergyte,net svoris po labai nedaug augdavo,nors pienuko turėjau pakankamai,patraukdavo ir 3 val ramiausiai išbūdavo. o nuo 1,6metuku,kai pradėjo valgyti,tai iš mūsų coliukės,drambliukė pasidarė  .Labai žiūrėdavau,kad tik būtų pavalgius,pusryčius ,pietus ,vakarienę ir dar tarpuose,užkasti duodavau. Dabar manau,kad pati vaiką nupenėjau,taip labai griežtai žiūrėdama,kad tik būtų pavalgius.Paprastesnis požiūris i valgymą,manau ir vaikui geriau ,ir mamai lengviau(dabar stengiuosi taip daryti)
Na kad mum neaauga svoris  per tris menesius 300g priaugom  o valgom uz du
QUOTE(timi @ 2010 03 26, 16:13) Na kad mum neaauga svoris  per tris menesius 300g priaugom  o valgom uz du  O manajai auga normaliai,matosi,kad pavalganti  (o kažkada virdavau vakarais manų košytę,nes visai neaugo svoris)
mazulia
2010 03 31, 01:11
sveikutes, mes ir kariaujam del maisto, mano mazius nevalgo musu maisto, tokio maisto kaip sriuba mes nevalgom ir nevalgem, mesa ragaujam laaabai retai, pgl nuotaika dar paims kada gabaliuka pakramtys, dazn isspjauna, anksciau makaronus megdavo, kiausinius, dabar tik blynus valgo,ir taip pgl nuotaika. pvz- syrit 6 mazus miltinius sukapojo, ir vsio, pavalge 12val dienos, ir iki vakaro nieko rimto, sausaini, saldaini.  darzoviu vaisiu nevalgo, anksciau nors jogurtus kapojo, dabar neikisi  nebezinau ka taisyt, ka gamint, kad vaikui skanu butu, sedziu kaskart ir svajoju, kada visi 3 sedesim prie stalo ir valgysim ar cia normalu toks nevalgymas???? svoris biski auga, gal po nn simtus gramus per men. dabar gal apie 13 sveriam, siaip jisai laaabai judrus vaikas, vietoj nepasedi, del to gal tas svoris ir neauga.
Mes kai pradejom gert vitaminus apetitas dar padidejo
ingute111
2010 03 31, 11:34
o nuo kokio amziaus kazi galima vaikui duoti tuos vitaminus, kad ir tie marsieciai? Manau mums irgi truksta vitaminu, todel ir valgo mazai., nes tai ligos, dar per ziema mazai i lauka eidavom, tai turbut pasilpes imunitetas yra...
QUOTE(ingute111 @ 2010 03 31, 11:34) o nuo kokio amziaus kazi galima vaikui duoti tuos vitaminus, kad ir tie marsieciai? Manau mums irgi truksta vitaminu, todel ir valgo mazai., nes tai ligos, dar per ziema mazai i lauka eidavom, tai turbut pasilpes imunitetas yra...  apie marsiecius vaistininke atsiliepe nekaip,o nuo kokio jis amziaus skirtas net nezinau. Mes geriam stai tokius nuo metuku "Multivitamol sirupas"
lawwra_a
2010 03 31, 14:04
QUOTE(timi @ 2010 03 31, 13:52) apie marsiecius vaistininke atsiliepe nekaip,o nuo kokio jis amziaus skirtas net nezinau. Mes geriam stai tokius nuo metuku "Multivitamol sirupas"  Mes taip pat situos geriam
QUOTE(lawwra_a @ 2010 03 31, 14:04) Mes taip pat situos geriam  ir kaip jum jie? Mano panele ,kai pradejom juos gert, pasidare tikra edrune
Mano vyrui tuoj bus 1.8 men, buvom pas daktare tai ugis 90cm, svoris 17kg. Sakyciau daug tikrai ir matosi ,kad toks megstantis pavalgyt. pusryciams dazniausiai valgom sriuba, kosyte, ar koki sureli, priespieciams misinuko 240ml ir einam miegot, po miegelio tada valgom kepsniukus su makaronais ar bulvemis ar siaip kokius troskinius,bet butinai jau su mesyte. Veliau visokiu vaisiu,obuoliu,vynuogiu,greipfrutu(labai megsta), mandarinus ar apelsinus kokius, valgydavom kasdien jogurtus ar varskytes,bet dabar jau matyt atsibodo. Vakarienei tai specialiai negaminu, ko yra ta ir duodu. ir kai miegot einam tai vel misinuka geria. Pakramtyt megejas jis pas mane,tai ir dziaugiuosi, kad valgo. QUOTE(ingute111 @ 2010 03 31, 12:34) o nuo kokio amziaus kazi galima vaikui duoti tuos vitaminus, kad ir tie marsieciai? Manau mums irgi truksta vitaminu, todel ir valgo mazai., nes tai ligos, dar per ziema mazai i lauka eidavom, tai turbut pasilpes imunitetas yra...  iki 2 metu tikrai negalima duoti marsieciu
*Grazina*
2010 04 04, 23:36
Mano sunelis toks kuris megsta pavalgyti,pati pradejau gerti alaus mieles,nes reikia pastiprinti organizma ir siaip apetitas nekoks,tai po 1tabletyte pradeja duoti suneliui,tai zinokit toks edrunas pasidare,kad nzn slamscia ciska..
ingute111
2010 04 08, 12:38
Sveikos mamkos, nu va pasiskundziau cia kad nevalgo, paklausiau jusu patarimo del vitaminu, nupirkau marsiecius nuo 1 metu amziaus ta sirupa, tai zinokit kaip vaikas atsigavo..  viska valgo ka padarau ir tikrai labai normaliais kiekiais, jau ir seneliai pastebejo, kad vaiko zandukai pasipute  tai mums ir buvo problemele turbut tame, kad is po ziemos vaikas buvo pasilpes, o dar kai dabar pavasaris, tai manau tuo labiau vitaminu reikia:) tai jei kuri nebandet, pabadykit vitaminus, gal tikrai pades, arba bent jau padeties manau tikrai nepablogins
QUOTE(ingute111 @ 2010 04 08, 12:38) Sveikos mamkos, nu va pasiskundziau cia kad nevalgo, paklausiau jusu patarimo del vitaminu, nupirkau marsiecius nuo 1 metu amziaus ta sirupa, tai zinokit kaip vaikas atsigavo..  viska valgo ka padarau ir tikrai labai normaliais kiekiais, jau ir seneliai pastebejo, kad vaiko zandukai pasipute  tai mums ir buvo problemele turbut tame, kad is po ziemos vaikas buvo pasilpes, o dar kai dabar pavasaris, tai manau tuo labiau vitaminu reikia:) tai jei kuri nebandet, pabadykit vitaminus, gal tikrai pades, arba bent jau padeties manau tikrai nepablogins  nu va kaip saunu
dekeriene
2010 04 09, 13:48
QUOTE(farinelli @ 2010 03 03, 22:02) Sveikos mamytes... Turiu beda...mano sunus ,kuriam 1.7 metai nedaug valgo. Jo sios dienos meniu: Atsikelus 4 saukstus 5 grudu kose su sviestuku veliau 200 ml pieno Priespieciai puse obuoliuko Pietus 6 saukstai darzoves su mesa veliau truputi duoneles pries vakariene sausaini Vakariene 6 saukstai manu kruopu kose su uogytem pries miega 200 ml pieno deja nei vaisiu ,nei darzoviu nera megejas...ir kokiu patiekalu tik nebandom...ar vaikui to pakanka ka siandien suvalgem?koks jusu vaikelio dienos meniu... is anksto dekoju uz atsakyma  jei jau mano vyras taip valgytu manyciau kad stebuklas ivyko nes maniskis is vis nieko nevalgo apart agurku zaliu, kokio obuolio banano nei kiausinio nei surio nei dar kokiu mandrysciu, apie mesa net negalvojam nes nevalgo, jokiu bulviu na toks jausmas kad jam niekas neitinka atostogavom lietuvoj 3 savaites tai pirmas 2 visiskai nieko nevalge buvo gyvas vandeniu ir keliais vaisiais, baisiai jam skonis nepatikdavo visko, kose avizine tik atsiveztine valge bet maniau kad jei nevalgo nera isalkes, arba mociutes koki saldaini kisdavo ir darydavo vaikui meskos paslauga. QUOTE(Wika& @ 2010 03 07, 15:01) tai dar nieko nesako  kodel tada gydytojai nerekomenduoja pradejus primaitinti mazyli duoti manu koses  musu gydytoja visada sakydavo kad nevalgyt manu nes nieko gero ner juose, vaikas tik puciasi o gerio jokio.... del manu koses manau kad manu kose virta ant pienuko yra 100 kart sveikiau nei koks pirktinis saldus surelis ar jogurtukas i kuri \prideta velnio zino ko. nuo manu koses ne vienas is mano draugu nenutuko nei as nei mano pazystami, nors mazi manu kose maitinami buvome. Papildyta:mes geriame vitaminukus su gelezimi ir multivitaminais bei zuvu taukus deja nuo ju jokio pagerijimo valgymo fronte
sveikos mamytes, na savo dukreles apetitu negaliu pasiskusti.bet, valge puikiausiai visas kruopu koses ir darzoviu sriubytes su mesa kol neparagavo sureliu visokiu ir varskyciu saldziu.  ir gailiuos isvis kad daviau paragauti.nera jos gerai.aisku ir dabar valgome kartais ir avizines kose su vaisiais ar grikiu bet kartais pati atsisako ir tenka galvoti ka ypac pusryciam duoti.o vietoj tu pirktiniu saldziu visokiu varskyciu jau geriau paprasta varske nupirkt ir su uogiene duoti namine kokia.varsketuku isvirti dar kazka sugalvoti  dar pastebejau kad jei daznai uzkandziauja po pusryciu tarkim tai aisku kad daug pietu nevalgys.mano nuomone bent 2 gal ir 3 val iki pietu nieko neuzkandziaves vaikas papietaus normaliai.o jei uvalgo koki sureli ar banana tai kur ten po pusvalandzio nores sriubos Papildyta:beje irgi geriam multivitamol sirupa, ir nezinau ar jo deka, ar cia del to kad nedygo dantys dabar, bet nuo kaledu iki dabar nesirgome
sriukis
2010 05 03, 13:54
maniskis ryte atsikeles isgeria 180ml misinuko,tada kokios bulkos,vaisiaus ar surelio papraso,po to kruopu kose,omletas arba virtas kiausinis.miegam pietu arba valgom darzoviu su mesa apie 200-300ml.vakarienei sriubyte,kose,arba apkepas varskes.i tarpus vaisiu daug valgo(megsta visokius vaisius),javinukus arba ka nors is musu leksciu pasigaudo  nors mum 1ir 4men,bet sveria nedaug apie 10kg.bet pavalgyt neatsisako  geriam mes zuvies taukus,manau,kad tai naturaliausias vitaminas Papildyta:tiesa,dar einant gult misinuko isgeria
Sandra_I
2010 05 03, 15:18
QUOTE(Wika& @ 2010 03 07, 16:01) tai dar nieko nesako  kodel tada gydytojai nerekomenduoja pradejus primaitinti mazyli duoti manu koses  musu gydytoja visada sakydavo kad nevalgyt manu nes nieko gero ner juose, vaikas tik puciasi o gerio jokio.... na o mums gydytoja sake nepiknaudziaut manu kose nes mazoji buvo alergiska,tai kazkaip ten sake kad labiau skatina berimus alergizuoja tai tik del to neduodavau bet dabar duodu pries miega vakarienei,ji tokia lengva ir neapsunkinanti skranduko atrodo Papildyta:tiesa ne kiekviena vakara bet manai ieina i musu valgiarasti bent kelis vakarus per savaite
QUOTE(Sandra_I @ 2010 05 03, 16:18) na o mums gydytoja sake nepiknaudziaut manu kose nes mazoji buvo alergiska,tai kazkaip ten sake kad labiau skatina berimus alergizuoja tai tik del to neduodavau bet dabar duodu pries miega vakarienei,ji tokia lengva ir neapsunkinanti skranduko atrodo Papildyta:tiesa ne kiekviena vakara bet manai ieina i musu valgiarasti bent kelis vakarus per savaite  jei jum tinka patinka saunu,i sveikatyte  mes patys manu nelabai todel ir vaikui per duag negrudau  be to yra toks pasirinkimas ivairiausiu grudu bei kosiu
MoulinRouge
2010 05 03, 21:12
Mano pusantrinuko meniu apytisklis..: Apie 9.00 - kose,blynai arba jogurtas (apie 200 ml) Apie 13.00 - mesa arba zuvis su darzovem (troskiniai, kotletukai troskinti, sriubyte su mesos kukuliais, koldunai, makaronai su mesyte ar pan...) Apie 17.00 varsketukai, varskytes, sureliai arba bananai Apie 20.30 - 210 ml misinio ____ Per visa diena apie 1-3 litrus skysciu, perkanda puse obuolio, kivis, mandarinas ar sumustini koki
grizete
2010 05 04, 18:07
mano beveik dvimetė valgo viską tą patį, ką ir visa šeimyna. šiaip ryte, kaip ir mama, nelabai mėgsta daug valgyti, tai suvalgo tik sūrelį ar sumuštinį. pietums sriubytės ir kokios mėsytės su daržovėmis, vakarienei virtinukus, koldūnus, blynus, na, tą patį, ką ir mes  šiaip tarp valgių geria daug vandens, suvalgo kokį vaisių, sausainuką ar kukurūzų. Apetitu mergina nesiskundžia  beprotiškai mėgsta daržoves  agurkai ir pomidorai su grietine jai yra viskas, o jei dar ir svogūniuko įpjaustyta, tai išvis fantastiška
*Grazina*
2010 05 04, 23:45
QUOTE(grizete @ 2010 05 04, 19:07) mano beveik dvimetė valgo viską tą patį, ką ir visa šeimyna. šiaip ryte, kaip ir mama, nelabai mėgsta daug valgyti, tai suvalgo tik sūrelį ar sumuštinį. pietums sriubytės ir kokios mėsytės su daržovėmis, vakarienei virtinukus, koldūnus, blynus, na, tą patį, ką ir mes  šiaip tarp valgių geria daug vandens, suvalgo kokį vaisių, sausainuką ar kukurūzų. Apetitu mergina nesiskundžia  beprotiškai mėgsta daržoves  agurkai ir pomidorai su grietine jai yra viskas, o jei dar ir svogūniuko įpjaustyta, tai išvis fantastiška  Zinokit paskaiciau jusu atsakyma.. tai rasot apie mano vaika  nes jis ta pati valgo kaip ir mes.. o pomidorai su agurkais ir svogunas grietine tai isvis megsta
grizete
2010 05 05, 16:03
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2010 05 05, 00:45) Zinokit paskaiciau jusu atsakyma.. tai rasot apie mano vaika  nes jis ta pati valgo kaip ir mes.. o pomidorai su agurkais ir svogunas grietine tai isvis megsta   ne veltui ir bendravardžiai
vitalija25
2010 05 05, 21:36
musu mazyliui tuoj 2metukai ir jau nuo kokiu 1.3-1.6men valgo viska ka ir mes.tik plius y tarpus dar uzkandziauja vaisiais,sausainukais ir t.t
sagute2
2010 05 06, 18:48
QUOTE(majux @ 2010 04 02, 11:31) po miegelio tada valgom kepsniukus su makaronais ar bulvemis ar siaip kokius troskinius Pasidalinkit troskiniu receptais QUOTE(grizete @ 2010 05 04, 19:07) beprotiškai mėgsta daržoves  agurkai ir pomidorai su grietine jai yra viskas, o jei dar ir svogūniuko įpjaustyta, tai išvis fantastiška  Nuo kada pradejot duoti vaikui sviezias darzoves, pav. agurkus, svogunus, paprika, salotos... na kas ka duodat ir nuo kokios amziaus, atskirai ar salotu/misrainiu pavidalu? Mano 1 m. 4 men. vaikas apytiksliai valgo: 7 val - misinukas 120 ml; 8 val - grudu kose puse dubenelio su truputi aliejuko ar sviesto, kartais omletas; iki miegelio paskanauja kokio surio, palaizo sviesta ir arba 1/3 obuolio, kriauses, apelsino. Kai ka nors gaminu duodu pav. morka pagriauzti ar sv. kopusta, kartais sv. bulve (darzoviu papraso, pakramto ir isspjauna  ) 12 val - misinukas 200 ml ir liuli; 16 val - sriubyte su mesa arba makaronai(bulves) su mesa puse dubenelio; 18 val - misinukas 120 ml; 20 val - naturali varskyte su jogurtu trecdalis dubenelio arba grudu kose arba kukuruzu dribsniai su jogurtu; 21 val - misinukas 210 ml ir liuli. Didziausia problema - nieko kito negeria isskyrus piena (buna piktas labai be jo) ir virinto vandenuko kelis gurksnius valgio metu.
Wild Pearl
2010 05 15, 12:43
QUOTE(grizete @ 2010 05 04, 19:07) mano beveik dvimetė valgo viską tą patį, ką ir visa šeimyna. šiaip ryte, kaip ir mama, nelabai mėgsta daug valgyti, tai suvalgo tik sūrelį ar sumuštinį. pietums sriubytės ir kokios mėsytės su daržovėmis, vakarienei virtinukus, koldūnus, blynus, na, tą patį, ką ir mes  šiaip tarp valgių geria daug vandens, suvalgo kokį vaisių, sausainuką ar kukurūzų. Apetitu mergina nesiskundžia  beprotiškai mėgsta daržoves  agurkai ir pomidorai su grietine jai yra viskas, o jei dar ir svogūniuko įpjaustyta, tai išvis fantastiška 
S.w.a.t
2010 05 15, 14:29
ryte - naturali varske, grietine ir namine uogiene, kartais kiausinis su duona ir sviestu atsigerimui vanduo prie miega, atsigerimui pienas skiestas su vandeniu ir pabaigia jei nesuvalge varskes likuchius arba padarau grudu koses maza dubeneli po miego - pietus - kepta zuvis su troskiniu, arba mesa su troskiniui plius saukstelis aliejaus. I Troskini dedu morka, paprika, saliera, bulve..siek tiek grudu..improvizuoju, priklausomai nuo to kokia mesa, kokiu darzoviu turiu..atskirai pjaustau jei turiu svieziu.. atsigerimui vanduo pavakariams- jogurtas arba vaisiu dubuo: obuolys, kiwi ir bananas..taip pat priklausomai nuo sezono.. atsigerimui vanduo pries miega - kruopu kose pagardinta sviestu, atsigerimui vanduo pagal sezona ir svieziu darzoviu, vaisiu atsiradima meniu keichiasi;) uzkandziavimu baronkomis, sureliais ir tt nebuna..nebent paprasta duona.. patys mes valgom, beveik taip pat.. QUOTE(0rchideja @ 2010 05 15, 13:43)
hugencija2
2010 05 24, 20:28
QUOTE(grizete @ 2010 05 04, 20:07) mano beveik dvimetė valgo viską tą patį, ką ir visa šeimyna. šiaip ryte, kaip ir mama, nelabai mėgsta daug valgyti, tai suvalgo tik sūrelį ar sumuštinį. pietums sriubytės ir kokios mėsytės su daržovėmis, vakarienei virtinukus, koldūnus, blynus, na, tą patį, ką ir mes  šiaip tarp valgių geria daug vandens, suvalgo kokį vaisių, sausainuką ar kukurūzų. Apetitu mergina nesiskundžia  beprotiškai mėgsta daržoves  agurkai ir pomidorai su grietine jai yra viskas, o jei dar ir svogūniuko įpjaustyta, tai išvis fantastiška   ir mes panasiai
waniliuke
2010 05 25, 17:29
Sveikos Mamytes!Mum 1.5men, jau nebeismanau ka daryti,visai vaikas nevalgo,snd ryte pora varskeciu sukirto ir viskas,visa diena kisu valgyt,purto galva kad nenori ir nieko nevalgo,jau pradejau jaudintis gal kas negerai. Gerem vitaminus Marsieciu sirupa lyg ir pagereja buvo,o dabar ir vel blogai,dar ir sergam labai daznai  Gal ka patarsit ?
muminukas
2010 05 31, 13:16
QUOTE(waniliuke @ 2010 05 25, 17:29) Sveikos Mamytes!Mum 1.5men, jau nebeismanau ka daryti,visai vaikas nevalgo,snd ryte pora varskeciu sukirto ir viskas,visa diena kisu valgyt,purto galva kad nenori ir nieko nevalgo,jau pradejau jaudintis gal kas negerai. Gerem vitaminus Marsieciu sirupa lyg ir pagereja buvo,o dabar ir vel blogai,dar ir sergam labai daznai  Gal ka patarsit ?  va va, man pastaruoju metu panašiai su mažuoju  pinigų maistui netaupom, o vaikui mažakraujystė  šiandien eisim pas gydytoją, sakau , gal kirminų turi ar ką  o ką jums gydytoja pataria?
egliuchiux
2010 05 31, 13:55
mums 1,4m.. 7h - pienuko (misinukas ) 240ml 9h- blynai (labai megsta), desreles , sureliai , varskytes ar dar kas nors , kartais reketuoja teti kad atiduotu kumpi nuo sumustinio 14h - sriuba , ar makaronai su mesyte , ar kokie kotletukai , na ta ka mes pietum valgom ta ir jis . buna kad suvalgo du blynelius su kumpiu ir suriu , ar net didziausia le kste sriubos , o buna dienu kai nieko neikisi jam i burna 19h- kose kokianors 21h pieno misinukas 210ml
Uogulencija
2010 06 06, 23:06
Sveikos, manajai beveik 1 m. 5 mėn., bet valgo kur kas mažiau, bent aš taip manau. Vos tik nubudusi apie 9 val. valgo mišinuko - dažniausiai 90-120 ml. Retkarčiais ir 200 ml. Apie 13 val suvalgo pienišką dešrelę su šviežiu agurkiuku, duonyte arba makaronais/ dubenėlis makaronų košės sumaišytos su pirktine vaikiška košyte ir t.t. 16-17 val. valgymas rimtesnis ir valgo tai, ko tuo metu jai norisi. Būna, akd nori to paties, ka ir prieš tai valgė. 19-20 val. suvalgo kokį sūrelį ar kažką pan. ir viskas. Tarpais dar per dieną suvalgo 1-3 sausainius (tuos paprastus Du gaidelis ir pan.), ryžių traputį, duonytės ar batoniuko ar ką nors kitką, ką tuo metu turim ir gali valgyti nevaržydama kitos savo veiklos. Būna, kad kokią savaitę įsikimba tik tam tikrų produktų, pvz. makaronų su pirktine košyte sumaišytų arba dešrelių ir nieko kito nevalgys. Žinoma, tai negalioja tarpiniams užkandžiams. Bet jos suvalgomo maisto kiekiai yra gana maži, kaip ir skysčių vartojimo - plojam rankomis jei per dieną išgeria beveik 300 ml arbatos/vandenuko. Ir nežinau kaip priversti, kad išgertų daugiau. Tiesa, naktį dar keliasi ir valgo mišinuką, kitko neįsiūlom. O iš jos išgirsti niam, niam arba amamam galima vos ne kas pusvalandį, bet paduoti ko nors, paragauja ir daugiau nebenori. Bet svorio priaugam gana normaliai. Nors aplinkiniai sako, kad yra pilnoka, bet mano akimis žiūrint ji labai normalus vaikas, tik aukšta gana. Bet gydytoja sako, kad jos svoris yra min. koks gali būti laikomas normaliu tokio amžiaus vaikui. Dėl maitinimo neturi jokių priekaištų, sako, kad nėra ko prievartauti vaiko, kol viskas yra gerai, vaiko toks rėžimas yra mitybos natūralus ir pan. Kai diena būna labai karšta būna, kad mažoji valgo dar mažiau, o suvartojamų skysčių kiekis nedidėja arba labai nežymiai padidėja.Bet jos neprievartauju tada dėl maisto, nes ir mes su vyru tokią dieną nelabai norim valgyti. Užtat vakare, kai pravėsta pavalgo jau normaliai. Bet va, kaip su gėrimu pagerinti reikalus neįsivaizduoju  Sulčių vengiam, nes skrandukas nelabai jas priima, mišinuko ar kisieliuko naminio nenori, o karvės pienuko dar neduosiu, nes net nuo gerųjų bakterijų su pieno baltymais netoleruoja, o karvės pienas būtų dar blogiau. O daugiau nežinau ką gertų.
|
|