Prašau pasidalinkite patirtimi, kaip išvirti daržovių košytę su mėsa, kad būtų ir skanu ir naudinga. Jog tai yra vienas iš svarbiausių kudikių patiekalų
Deja visiškai neturiu MP, taigi jau nuo 5 mėn. valgome įvairias košytes. Su kruopų košytėmis viskas tvarkoj, o vat daržovių košytę sumaitinti mažiui reikia daug kantrybės. O kai pradėjau dar ir su mėsa duoti, tai visiškai be šansų suvalgidinti
Prašau pasidalinkite patirtimi, kaip išvirti daržovių košytę su mėsa, kad būtų ir skanu ir naudinga. Jog tai yra vienas iš svarbiausių kudikių patiekalų
Na, mano maziukas irgi labai nemegejas tu kosiu su mesa. As dabar visada i jas pilu obuoliu sulciu i pabaiga virimo. Kose gaunasi tokia saldziai rugstoka ir jam bent jau valgoma.
Maniškis labai gerai valgydavo, kai įdėdavau česnako
QUOTE(Kalafijora @ 2010 03 04, 09:27) Maniškis labai gerai valgydavo, kai įdėdavau česnako O daržoves reikia kartu su mėsa troškinti? Aš tai atskirai mėsa išsiverdu ir atskirai daržoves, po to viską kartu sumalu. Bet gal jeigu kartu troškinti, tai mėsa sultingesnė gausis... O dėl česnako tai kažkodėl abėjoju, bet reikės pabandyti
O kokias daržoves dažniausiai verdate? Bulves, morkas ir kopustus?
QUOTE(Natalyte4 @ 2010 03 04, 10:40) O daržoves reikia kartu su mėsa troškinti? Aš tai atskirai mėsa išsiverdu ir atskirai daržoves, po to viską kartu sumalu. Bet gal jeigu kartu troškinti, tai mėsa sultingesnė gausis... O dėl česnako tai kažkodėl abėjoju, bet reikės pabandyti Aš viską kartu dėdavau. Morką, bulvę, triušio gabaliuką. O paskui jau paįvairinimui brokolį, moliūgą, šparagų, kalafijorą, porą. Biški druskytės, česnaką ir troškindavau. Sutrindavau su sultiniu. Labai gerai jis valgė man tas košes Papildyta: QUOTE(Dovilemama @ 2010 03 04, 10:45) Kopūstus retokai virdavau. Nors brokolis ir kalafijoras juk tas pats kopūstas
[quote=Kalafijora,2010 03 04, 12:54]
Aš viską kartu dėdavau. Morką, bulvę, triušio gabaliuką. O paskui jau paįvairinimui brokolį, moliūgą, šparagų, kalafijorą, porą. Biški druskytės, česnaką ir troškindavau. Sutrindavau su sultiniu. Labai gerai jis valgė man tas košes Papildyta: O as druskytes nededu Dedu jautienos gabaliuka, morkytes, bulve ir daug kopustu, brokoliu, moliugu, ar dar ko nors. Ir taip pat sutrinu su sultiniu
As tai bijau deti kopustu... Vaikui ir taip pilvuka pucia dar vis...
Verdu paprastai bulve, morka, moliugas + kokia nors mesyte, dar idedu truputi dziovinto poro, kartais burokelio dar ir koki 1 kristaliuka jurines druskos, ipilu obuoliu sulciu.
Mano valgo puikiausiai darzoviene,o kai prisidejo mesyte valgymas nepasikeite
Gal jus pabandykit,ideti cukinijos prie kitu darzoviu,ji toki salduma duoda.
Na, maniske irgi be problemu valgo ta geri. As tai vienam puode isverdu bulve, morka, mesos gabaliuka ir cukinija/kopustas/kalafijoras/brokolis/moliugas/sparagus (ka randu saldytuve), po to su blenderiu padarau tyrele ir negaliu atsiziuret kaip skaniai ji valgo
aš savo kleckiuką palepinu baltarusiškais mėsytės konservais, mmmm, ir pati suvalgau tokį skanėstą. išviriu grikių, sumaišau su tuo paštetu ir valgo, net ausys traška. tarp kitko, kas susidomėjo, galiu duot paragaut
o šiaip irgi verdu daržoves įvairiausias, žuvytę mėgsta, veršiena.
mano maziu irgi nemego beskonio maistoet turiu skaniu receptu kosyciu, darzoves mesa ir keleta vaisiu idet. Taip jiems saldziau buna ir mazi vaikuciai megsta
PVZ . Jautiena, morkos (saldesnes) bulves, kriause, pupeles and zirniai ir net ausys lepses. Kas mums skanu vaikuciams nevisada. niekad cukraus ir druskos deti negalima kol dar azi, jei su svieziom darzovem ir vaisiais darysi, dar uzsaldyt galima: ) tarp kitko, garintos darzoves skaniau nei virtos, tikra skoni islaiko. QUOTE(dee.talat @ 2010 03 07, 01:25) mano maziu irgi nemego beskonio maistoet turiu skaniu receptu kosyciu, darzoves mesa ir keleta vaisiu idet. Taip jiems saldziau buna ir mazi vaikuciai megsta PVZ . Jautiena, morkos (saldesnes) bulves, kriause, pupeles and zirniai ir net ausys lepses. Kas mums skanu vaikuciams nevisada. niekad cukraus ir druskos deti negalima kol dar azi, jei su svieziom darzovem ir vaisiais darysi, dar uzsaldyt galima: ) tarp kitko, garintos darzoves skaniau nei virtos, tikra skoni islaiko. o pilvelio jam nepucia nuo pupeliu QUOTE(grazina37 @ 2010 03 07, 08:36) mano mergyte 11 men.Pirmiausia verdu triusiena ,paskui i ta buljoniuka dedu ivairiausias darzoves.Saikingai druskos.siek tiek grietines ir labai skaniai valgo.Labai megsta pomidorine sriuba-pomidorai,bulves,morkos,ryziai ,grietine,pomidoru padazo siek tiek.ir druskos.Gaunasi saldziarugste-labai skani.Osvarbiausia su ryziais,nes pieniskos ryziu koses nelabai megsta.
Na, paklausiau jūsų, ir prie daržovių ir mėsos verdant įdėjau obuoliuką bei kartu su sultiniu viską sumaišiau. Suvalgė visą
Dar specialiai į Ukininkų turgų obuolių pirkti važiavau, norėjau, kad lietuviški tikri būtų, o ne lenkiški kokie
mamytes, kaip jus bulves verdat mazukiui vaikuciui tik pradedanciam valgyti su lupyna ar jau nulupta verdat ?
ir gal galit parasyt kaip ta moliuga paruosti, noreciau y bulvyte ydeti, bet nemoku ? QUOTE(kristynka* @ 2010 03 08, 12:00) mamytes, kaip jus bulves verdat mazukiui vaikuciui tik pradedanciam valgyti su lupyna ar jau nulupta verdat ? ir gal galit parasyt kaip ta moliuga paruosti, noreciau y bulvyte ydeti, bet nemoku ? Aš virdavau nuluptą bulvę, mažam puode. Su moliūgu taip: nulupi žievę nuo moliūgo ir supjaustai dideliais kubeliais
as prie mesytes (kalakutienos) dedu morkyte, cukinija, kartais ir brokolis. viska verdu garu puode, paskui su blenderiu kosyte padarau. biski sviestuko ir vualia
Į mėsišką košę galima dėti svogūno, pavirti kartu su kitomis daržovėmis ir sutrinti, aštrumo nelieka, košė gaunasi saldesnė. Gerai valgydavo, pilvo nepūsdavo.
QUOTE(kristynka* @ 2010 03 08, 14:00) mamytes, kaip jus bulves verdat mazukiui vaikuciui tik pradedanciam valgyti su lupyna ar jau nulupta verdat ? ir gal galit parasyt kaip ta moliuga paruosti, noreciau y bulvyte ydeti, bet nemoku ? Bulves nulupu ir tada verdu, o moliuga, tai nulupu zieve, ir tusinu. Ipilu vandens siek tiek i puoda, imetu moliuga, uzdengiu ir viskas. Kai tampa minkstas tada isjungiu
Mamytes, skaitau ir matau, kad ruosiate darzoviu "assorti" - dedate daug darzoviu.
O musu gydytoja ir beje patyrus viena mano drauge sako, kad reikia virti BULVE, MORKA+kazkokia darzove, ir ja keisti, kas savaite, tarkim, bulve morka kalafioras, ar bulve morka moliugas, bet butent tos dvi darzoves nuolatos triumfuoja, trecia kaip pakaitalas, bet ar nenuobodu ir ne permazai ivairoves QUOTE(Edit_a @ 2010 03 11, 01:36) Mamytes, skaitau ir matau, kad ruosiate darzoviu "assorti" - dedate daug darzoviu. O musu gydytoja ir beje patyrus viena mano drauge sako, kad reikia virti BULVE, MORKA+kazkokia darzove, ir ja keisti, kas savaite, tarkim, bulve morka kalafioras, ar bulve morka moliugas, bet butent tos dvi darzoves nuolatos triumfuoja, trecia kaip pakaitalas, bet ar nenuobodu ir ne permazai ivairoves Na pilnai sutinku. Mano duomenimis taip pat reikia dėti bulvytę, morkytę, o po to jau dar ką nors. Maniškiam tai geriausiai praėjo su cukinija, visai neblogai valgė
Sveikos, mano mazei 6 menesiukai, darzoviene verdu is mesytes, bulve, cukinija arba kopustas. Pradzioje virdavau bulve ir morkyte, bet pradejo berti, tai gydytoja liepe virti tik is zalios spalvos darzoviu. Minejo, kad iki vieneriu metu vaikams is morkos reikia viduri isimti pries verdant, nes ten visas brudas susirenka.
Mano sese pries verdant bulves irgi i saldytuva deda visai nakciai, bet siaip galima porai valandu, bet ji taip apsidraudzia Noriu paivairinti darzovienes sudeti, bet nezinau ka ir pirkti QUOTE(wilmute4u @ 2010 03 12, 15:37) Sveikos, mano mazei 6 menesiukai, darzoviene verdu is mesytes, bulve, cukinija arba kopustas. Pradzioje virdavau bulve ir morkyte, bet pradejo berti, tai gydytoja liepe virti tik is zalios spalvos darzoviu. Minejo, kad iki vieneriu metu vaikams is morkos reikia viduri isimti pries verdant, nes ten visas brudas susirenka. Mano sese pries verdant bulves irgi i saldytuva deda visai nakciai, bet siaip galima porai valandu, bet ji taip apsidraudzia Noriu paivairinti darzovienes sudeti, bet nezinau ka ir pirkti teip teip, ir as labai noreciau suzinoti is kur perkate darzoves? Juk parduotuvese neekologiskos, o turgeliuose lieka tik morkos, bulves ir kopustai. Ar tikrai palaikymas saltam vandeny ten kokius chemikalus pradangina is darzoviu? ir dar gal zinote pas ka butu galima ekologisko triusiuko nusipirkti?
Čia neseniai žiūrėjau reportažą, kad šaldytose daržovėse pasirodo trigubai daugiau vitaminų negu mūsų parduotuvėse esančiose šviežiose
mums 9 mėn, nenorim daržovinės ir tiek, skaniai suvalgo tik kokius 3-4 šaukštelius ir viskas, kažkaip išpradžių valgė ir nustojo jau ir obuoliuką kartu viriau, nu nepadeda, neskanu
Dziaugiuosi,kad vasar drauge, dar man nesciai bunant, patare uzsisaldyti darzoviu, vaisiu. Tai dabar valgome viska is savo darzo...
Mano sūneliui 7 men, taciau jau nuo kokiu 5.5 mėn. valgome visokias košytes. Šiaip nėra labai mėgėjas, tačiau jam gaminu taip kaip daryčiau ir sau. Įdedu mėsytės, cukinijos, bulvytę, morką, krapų, petražolių ir su saiku druskytės. Bent truputį tikrai suvalgo
QUOTE(Kalafijora @ 2010 03 12, 19:53) Čia neseniai žiūrėjau reportažą, kad šaldytose daržovėse pasirodo trigubai daugiau vitaminų negu mūsų parduotuvėse esančiose šviežiose Čia apie šviežias??? Aš perku šaldytas daržoves:brokolius, morkas, kalafiorus, špinatus ir žirnelius įdedu O dar ant garų išverdu, tai
as visada i darzoviene dedu batata,tai gaunasi labai skaniai,mano mazei patinka.nemegsta kopustu,bet jeigu batata primaisau,tai ir kopustai gerai
labai vertinga darzove,saldaus skonio ir be krakmolo.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato atsiprasau,bet nzn kur lietuvoj pirkti,mes airijoj esam radau!!! http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=327357 skoniu daugiau i morka panasi.as tiesjog garinu kaip ir kt darzoves.skanu
Mes daržovių ir mėsos košytes labai mėgstame, ko negaliu pasakyti apie grūdų košes
Jas verdame taip: idedu mėsytės (kalakutienos, veršienos), po to bulves, o po to brokulius, žiedinius kopustus, briuselinius kopustus, šparagus (pasirenku pagal nuotaiką Mamytės, papasakokit, kaip verdate ryžių, grikių, kukurūzų ir kitokių grūdų košytes, nes jokių nevalgo
Oi prie daržovienės mes pripratome labai greitai, o porcija irgi greit padidėjo iki 300 ml
Va jau kruopienės tai daug mažiau suvalgo, pagal nuotaiką O kruopas pirma su kavamale sumalu, tada verdu. QUOTE(DoNeila @ 2010 03 29, 11:47) Iš pradžių ir aš vargau, kol išmokau skaniai paruošt, taip pat pirma ploviau kropas, po to džiovinau, po to maliau su kavamale ir galų gale mažius jų visai valgyt nenorėjo O dabar tai mes pažengę Tiesiog išverdu ryžių, kukuruzų, avižų, kviečių, grikių arba miežių kruopas arba drybsnius. Po to košytę labai trumpai pamalu su blenderiu, įdedu pusę bananiuko arba obuoliuko arba truputį kokios nors tyrelės, kad paįvairinti, na ir jeigu košytė išėjo per tiršta, tai praskiedžiu su pienuku. Dar įdedu truputį sviesto arba alyvuogių aliejaus. Nededu jokios druskos arba cukraus. Skonis gaunasi super Suvalgo visą ir net murkia iš malonumo.
Ačiū už patarimus
Dar sakykite, ar įdetate į kruopėnes slyvas, persikus? Jei taip, tai kokius vaisius dedate džiovintus ar ne? QUOTE(justmoon @ 2010 03 30, 15:21) Ačiū už patarimus Dar sakykite, ar įdetate į kruopėnes slyvas, persikus? Jei taip, tai kokius vaisius dedate džiovintus ar ne? Aš dedu slyvų, persikų ir kt. tyreles, bet jeigu jau būtų vasara ir būtų šviežių slyvų, tai būtinai dėčiau šviežias. Dar dedu keptą obuoliuką. O dėl džiovintų slyvų - tai įdomi mintis, galima pabandyti Sorry, šiek tiek nukripom nuo pagrindinės temos QUOTE(star_ka @ 2010 03 28, 00:27) labai vertinga darzove,saldaus skonio ir be krakmolo. http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato atsiprasau,bet nzn kur lietuvoj pirkti,mes airijoj esam radau!!! http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=327357 skoniu daugiau i morka panasi.as tiesjog garinu kaip ir kt darzoves.skanu Aš manau,kad į batatas panašios petražolės šaknys...Jos panašios į morkas,bet saldesnės.
Kai verdat daržovienes ir pilat aliejaus, kada tai darot: kai išverda, ar verdant?
Mes dar mėsytės neragaujam. O su daržovėm draugystę pradėjom labai entuziastingai, dabar gi vis dažniau po kelių pirmųjų šaukštų ant burnytės pasikabinam spyną Ir dar, gal žinot nuo kada galima į daržovienę įmaišyt burokėlio? QUOTE(Druoja @ 2010 03 31, 23:35) Kai verdat daržovienes ir pilat aliejaus, kada tai darot: kai išverda, ar verdant? Mes dar mėsytės neragaujam. O su daržovėm draugystę pradėjom labai entuziastingai, dabar gi vis dažniau po kelių pirmųjų šaukštų ant burnytės pasikabinam spyną Ir dar, gal žinot nuo kada galima į daržovienę įmaišyt burokėlio? Sveikiausias yra I salto spaudimo nerafinuotas aliejus ir ji patariama nesildyt, tai pilu jau i paruosta darzoviene Musu pediatre sake ivest burokeli ne anksciau 8men
as taip pat pilu alieju i jau paruosta sutrinta kose, as naudoju alyvuogiu alieju
Dėkui
QUOTE(Druoja @ 2010 04 01, 00:35) Kai verdat daržovienes ir pilat aliejaus, kada tai darot: kai išverda, ar verdant? Mes dar mėsytės neragaujam. O su daržovėm draugystę pradėjom labai entuziastingai, dabar gi vis dažniau po kelių pirmųjų šaukštų ant burnytės pasikabinam spyną Ir dar, gal žinot nuo kada galima į daržovienę įmaišyt burokėlio? Kaip buvom pas daktare 6 men. tai pasake kad jau galima deti po gabaliuka burokelio. Tai as ir dedu, kaip tik is kaimo mama atvezus buvo
labas mamytes esu beveik 7men mergytes mama.
noreciau jus paklaust del valgio gaminimo ir susipazint su mamytek kurios mazei panasus i manaja. mes turime alergija pienukui,nuo obuoliuko mums pucia pilvuka, nuo moliugo isbere burnyte. mes valgome darzoviene 1 k dienon. BULVE+MORKA+CUKINIJA+PORAS+MESYTE(paukstiena arba versiena arba aviena). po to sumalu blenderiu ir idedu biski druskos(be jos nevalgo visai tai alergologe sake vist taip kad butu skanu ir valgytu) +kukuruzu aleju. bet kiekviena diena valgyti ta pacia kose gal galetumete patart ka dar galima idet i kosyte? manau jaigu nuo obuoliuko pucia pilvuka tai nuo visokiu pupeliu irgi. ar dedate petrazuoles? i kruopu kosyte idedu banano arba kepto obuoliuko. ar dedate razinas, arba dziovinys persikus? aciukas uz patarimus QUOTE(xxxaugustexxx @ 2010 04 01, 20:47) gal galetumete patart ka dar galima idet i kosyte? manau jaigu nuo obuoliuko pucia pilvuka tai nuo visokiu pupeliu irgi. ar dedate petrazuoles? aš dar verdu su žiediniais kopustais, ir petražolių visada įdedu. Skonio tikrai nepagadina, o vitaminų visgi daugiau. Dar visada dedu krapų šakelę, kvapelis košytės tampa nuostabus
mano mergina turi alergini dermatita (mums irgi beveik 7men), tai liepe morkas isimti, vienu zodziu tik zalios spalvos darzoves maisyti su bulve ir mesyte. Tai verdu su ziediniais kopustais, kopustu ar cukinija, aliejaus nepilu. Kas trecia diena vis kaitalioju darzoves, siaip nesipriesina, valgo puikiai. Greitu laiku ivesiu kruopiene, tai ziuresim kaip tada valgys
QUOTE(kaatyteaa @ 2010 04 01, 10:59) Kaip buvom pas daktare 6 men. tai pasake kad jau galima deti po gabaliuka burokelio. Tai as ir dedu, kaip tik is kaimo mama atvezus buvo Burokeliai nerekomenduojami iki 12 men. Taip pat ir spinatai, dilgynes, lapiniai salierai. Juose yra per daug nitratu, palyginus su kitomis darzovemis. Kai vaikai paauga, tada organizkas susitvarko be problemu su tuo esamu kiekiu. |