Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Automobilinės kėdutės 0-13kg
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2
linele**
Sveiki!

Renkuosi automobilinę kėdutę 0-13kg, bet dabar šį darbelį reik daryti atsakingiau. Pirmam vaikiukui turėjau šią Chicco auto fix:

user posted image

Deja, mano vaikas joje gerai jautėsi iki kokių 5 mėnesių - vaikas sukrisdavo, kėdutė buvo per siaura, tad joje sėdėdavo suspaustas.

Noriu išsirinkti patogesnę kėdutę, nors iki kokiu 10kg kad tiktų.

Kokia jūsų patirtis - iki kiek laiko/kilogramų vaikiukas tilpo kėdutėje (0-13kg). Koks kėdutės modelis? Gal kitos platesnės? g.gif

Ačiū už atsakymus!
*Svajone*
gal čia rasite atsakymą http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=311973 smile.gif o šiaip mes kėdutę naudojom iki 5-ių mėn,turėjom firmos Tutis,o nuo 5,5 men persėdome į didesnę 4u.gif
kwakse*
Mes tai iki 8men. Sunus lengvutis, tai pagal svori dar ilgai turetume naudoti, bet ugis jau nemazas.
less candles
Mes turėjom (vis dar turim, reik prisiruošt parduot tongue.gif ) va tokią:
http://www.chiccousa.com/gear/car-seats/ke...-adventure.aspx
Man labai liuks buvo, net namie joje miegodavo iki 11mėn, žiemą su kombinzonu liuks tilpo 8mėn. Kėdutės labai skiriasi, vienos platesnės, kitos gilesnės. Šita man labai patiko kad vos gimusiam yra apsaugėlės galvytei, po užpakaliu toks paaukštinimas įsideda, kad mažiau sulinkęs būtų, o kai paauga visas apsaugas išimi ir vietos atsiranda 4u.gif
Tekantisaule
Mes turejom Maxi-Cosi, bet naudojom iki 5men., nes paskui jau tapo labai anksta musu mazyliui toje kedute ir nebenorejo sedeti, zirzdavo ir suprakaituodavo.
knielita
Turejom Peg perego pradzioje idealu buvo lyg g.gif Bet vaikai ugtelejo ir nesioti pasidare sudetinga juos o ir vietos mazoka. Turejom Graco kedutes pakeitem i jas, jos lengvesnes buvo ir siek tiek platesnes, nes peg perego pagalveliu daugiau, reguliuojama nugarele leme ir vietos trukuma, ir svorio pridejo. Graco naudojom iki 7 men. veliau keitem, nes vaikai ugtelejo ir su striukem nebetilpo jose. Mano nuomone tokia, kad ir kiek gamintojai skelbia, kad tinkamos jos iki metu ir ilgiau vargiai ar kas naudoja tiek laiko g.gif
Tekantisaule
Kai pagalvoju, mano maziukas sveria beveik 11kg ir dar + nesant su kedute, tai kazin ar as bepanesciau is vis. doh.gif
mylimukeA
Mes turim Bebe Confort Creatis ir kai nuėjom pas ortopedą su ja (vaikiukui buvo 2mėn.) tai liepė mesti tą kėdutę kuo toliau ir dėti į didesnę doh.gif Mažius svėrė virš 6kg, tai nelabai supratau kodėl ji netinka unsure.gif Sakė kad labai suspaustas vaikiukas ir ortopediniu požiūriu labai blogai...Tai ką būtų pasakęs, jei naudočiau pagal paskirtį (juk iki 13kg) ir atsineščiau dvigubai sveriantį vaikiuką? biggrin.gif
RimaJur
Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris
Ksesanko
QUOTE(RimaJur @ 2010 11 29, 14:53)
Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai  turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti  ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris
*

tarpines nera smile.gif Bet mano dukryte 5,5 men. sveria 6450 g. ir su silciausiu avies kailio kombinezonu dar telpame. Ir dirzu ilgio dar lieka. Kedute Emmaljunga (irgi iki 13 kg). siaip irgi jau sisimastau apie didesne kedute ir kaip tik noretusi Bebe Confort smile.gif
lunatikas
mes taip pat vazinejam su Emmaljunga esam 4 menesiuku sunkiai i kedute telpam bet paskaiciau kad siose kedutese reikia veziot vaikiuka iki metuku. teisingiau saugiausia vaika iki metu vezioti nugara i prieki, o taip veziojama tik su siomis pirmosiomis kedutemis. taigi nors jau buvau nusiziurejus pirkt kedute nuo 9kg dar palukesiu. kazkaip igrudu ta mergyte savo itaisau ir sedi.
gitulia
QUOTE(RimaJur @ 2010 11 29, 13:53)
Sveikos, turiu problemele. turim mes bebe confort kedute 0-13 kg, bet mums dar tik 4 menesiukai, o jau su zieminiu kombinezonu netelpam ne tik per pecius, bet ir dirzo ilgio jau truksta, klykia mazoji kiekviena karta kai tik reikia vaziuoti, o ir man nervai  turim nusipirke jau recaro sedyne, bet ji nuo 9 kg, o mes dar tik 6 kg sveriam, o ir sodinti juk dar anksti  ka daryti mums su ta kedute? kokia tarpine isigyti? vazinejam daug, o vaiko kankinti nesinoris
*

Pabandykit pasimatuoti 0-18 kg kategorijos kedutes, jos turetu buti erdvesnes ir tvirtinasi tiek veidu i kelia, tiek nugara i kelia (kas jums kol kas labai aktualu) mirksiukas.gif
pilkoji28
QUOTE(gitulia @ 2010 11 30, 02:05)
Pabandykit pasimatuoti 0-18 kg kategorijos kedutes, jos turetu buti erdvesnes ir tvirtinasi tiek veidu i kelia, tiek nugara i kelia (kas jums kol kas labai aktualu)  mirksiukas.gif
*

Mes Chicco proxima naudojam nuo 4 mėn., nes lelius didelis ir tutis zippy kėdutė greit tapo maža, šiaip visai nieko, bet diržiukai vistik galėtų būti ilgesni, nes dabar sveria 10 kg ir su storu kombiu atrodo kaip meškiukas.
viola78
QUOTE(knielita @ 2010 09 06, 13:41)
Mano nuomone tokia, kad ir kiek gamintojai skelbia, kad tinkamos jos iki metu ir ilgiau vargiai ar kas naudoja tiek laiko  g.gif
*

mes turim Graco kėdutę ir mums beveik jau metukai, sveriam 10+kg ir vis dar sėdim joje, telpam dar normaliai bigsmile.gif žinoma jau ieškomės didesnės, neištepsim iki 13kg (1,5metų), nors vaiką priklausytų vežti veiduku į galinę sodynę pagal saugos reikalavimus ax.gif
mazuika
QUOTE(knielita @ 2010 09 06, 13:41)
Mano nuomone tokia, kad ir kiek gamintojai skelbia, kad tinkamos jos iki metu ir ilgiau vargiai ar kas naudoja tiek laiko  g.gif
*

Mes Maxi cosi kedute su pirmąja dukryte iki metu naudojom, nes svėrė apie 9 kg ir puikiai tilpo. Didesne kėdutę pirkom tik dėl to, kad mazei butų įdomiau važiuoti, kad daugiau matytų. Antroji dukryte didesne, jai dabar 8 men, bet sveria jau beveik 10 kg, tad toje pačioje keduteje su paltuku sedeti jau nelabai patogu. Todel sesim i didesne kede. Nors jei butų vasara ir nereiketu žieminių rubu, tai dar vazinetume su mazaja kede.
Tiesa, su pirmąja dukryte is pradžių turėjom peg perego kėdutę, po keliu men isigijom Maxi cosi. Tai lyginant šias dvi, Maxi cosi mums buvo patogesne, be to ji lengvesne, kas itin aktualu, kai vaikiukas paauga ir pasunkeja...smile.gif
O iki kada telpa-priklauso nuo vaiko. Mūsų pirmoji dukryte jau dvejų metukų, bet 13 kg dar nesveria:) bet gi neveziojam jos 0-13kg kedej, nors vis dar į ją telpa!:)
linute&D
Sveikos, galbut as cia ne i tema, bet noriu paklausti, ar butina kedute, jei mama sedi gale su vaiku ant ranku? ar jau cia privaloma?
linele**
QUOTE(linute&D @ 2010 12 09, 14:43)
Sveikos, galbut as cia ne i tema, bet noriu paklausti, ar butina kedute, jei mama sedi gale su vaiku ant ranku? ar jau cia privaloma?
*

Privaloma
electrica
QUOTE(linute&D @ 2010 12 09, 15:43)
*

privaloma kedute. Na pamastykite pati, juk jeigu tektu staigiai stabdyti, tai jeigu vaikelio ir neismestumete (tfu tfu tfu), tai sutrenktumete tikrai. Na ir siaip policija kabinsis.
freza80
Na, mes irgi dairomės didesnės, nors dar tik šeši mėnesiai blush2.gif ir sveriam apie 9 kg ax.gif Su kailiniu kombinezonu maniškė vos telpa, jai nepatogu, tad zirzia visą kelią doh.gif
jutuka
mes su maxi cosi gerus metus isvazinejom 4u.gif
bet cia greiciausiai nuo vaikiuko sudejimo priklauso g.gif
Ir jei metukai vasara sueina, tai su plonais drabuzeliais, zinoma, ilgiau galima menesiuka koki pravazineti. O jei butu ziema metukai, tai jau vaikiukas didelis ir drabuziu gerokai daugiau, tada jau ir telpa sunkiaui manyciau blink.gif
Deverax
Turėjau Maxi-Cosi kėdutę, tai naudojome iki pusės metų, nes sūnui nelabai patiko sėdėti, gal todėl, kad labai suvaržytas jautėsi, nes būdavo prirengtas (mums pusė metų suėjo rudenį).
Gandre*
Turejom Peg Perego kedute nuo 0 iki 13kg. Bet sodinti i ja pradejau tik 3 menesiu, nes jos padetis labai jau sedima ir kudiki nuo gimimo ten reiktu sodinti, tikraja sio zodzio prasme, vaizdas ne koks... todel nusivyliau, perkant nezinojau i ka reikia ziureti... Veliau pamaciau kitas keduetes (Maxi cosi pvz), ten leliukai nuo gimimo guli sau patogiai... Tai va... rolleyes.gif
meilutė
mes turime Graco 0-13kg. Žiemą kai aprengiu kombinezonu tai mergina telpa ,bet nelabai patenkinta verysad.gif , Matyt nelabai patogu kai daug prirengta.
TomaKa
Jei telpa vaikas, tai iki metu privaloma ji vezti nugara i kelia, ta prasme kad kedute tokia butu!!!!
Nes dar nesusiformaves sprandas pakankamai ir avarijos atveju gali buti labai liudnu pasekmiu.....
Taigi negali buti jokiu - zirzia, jam nepatogu ir pan.... Cia gali buti tik jei neuzsisega dirzai... Kitais atvejais reik dainuot, zaislu ivairiu duot ir pan., nes cia gi tik del ju gyvybes viskas...
jolantajuoz
nuo gimimo iki 2 metu naudojomes kedute Safeti Baby (atrodo tokia firma smile.gif ) o jei pagal kilogramus tai nuo 0 iki18 kg. Kedute buvo be tu papildomu idekliuku, todel vietos tikrai pakankamai. nugareje 4 padeciu. Dabar mano mergaite sveria 12 kg, bet pagal ugi si kede mums jau per anksta, dirziukai daugiau nebeprasiilgina. Jei nereiketu silto kombinezono, tai dar galetume vaziuoti. Tai vaikui nuo puses metu siulyciau kedute iki 18 kg, tikrai nebus per didele ir naudosites ilgai.
Smeltė
Mums nepasiteisino... doh.gif gimem nemazi, atsedejom, siaip ne taip pusmeti... doh.gif ir viskas - nebetilpom...o ir nepatiko, labai nepatiko schmoll.gif gerai dar kad vasara buvo, o jeigu ziema... doh.gif
svajaba
mums taip pat tik pusmeti jos prireike..
BEBE-CAR firmos turejom, esu patenkinta smile.gif
looo
vaikas gime balandi, vasara ypac naudojom(cabriofix), net daugiau negu lopsi, :mieste, preikybcenti, prie juros,visur... nes vaikas sedet nemokejo, bet jau matyt kazka norejo, o is lopsio nesigautu. dabar 8,5men, perlipom i Tobi, bet vien todel kad vaziuojant i kaima (~300km)jau nebeidomu sedet veidu i sedine, ir nieko nematyt normaliai, ir dar todel kad mano masina yra 2ju duru, izsiknisu priseginet, ir kilnot....o seip dar kokius 2 men dar laisvai naudotumem....bet dar nepardavynesiu, paliksiu pvz jei vesh seneliai savo masinoj ar pan....
Gintarija86
Mums iki 5 menesiu tikko, jei ne ziema ir toliau sekmingai naudotume, bet su kombinezonu jau neuzsisega dirzai ir nebeitelpa, tai perejom prie 0-18 kg kedutes rolleyes.gif
Gintarija86
QUOTE(RimaJur @ 2010 11 29, 14:53)
*

QUOTE(pilkoji28 @ 2010 11 30, 10:54)
Mes Chicco proxima naudojam nuo 4 mėn., nes lelius didelis ir tutis zippy kėdutė greit tapo maža, šiaip visai nieko, bet diržiukai vistik galėtų būti ilgesni, nes dabar sveria 10 kg ir su storu kombiu atrodo kaip meškiukas.
*

Mes irgi naudojam chicco proxima 0-18 kg, su kombiu telpam puikiai 4u.gif
Jolanta86
Turejom bebe confort elios safe side,na realiai iki 4-5men ziema smile.gif 6ta jau kaip meskute ir kojos tabalavo biggrin.gif
Gandre*
O maxi cosi kedute gal kas naudojot? Mes dabar turim didesne maxi cosi, tai as labai patenkinta, neisivaizduoju geriau. Bet jau reikia mums ir vel mazos kedutes, ir nezinau ar taip pat butu gera... kokie atsiliepimai?
Ksesanko
Mums irgi atidave ta kailini kombinezona, tai dukrele vos vos tilpo i kedute, nors tik 6 men. ir 7 kg. smile.gif Bet mano manymu toks kombinezonas automobilyje visai nereikalingas. Pora sykiu uzdejau ir pamaciau, kad prakaituoja galvyte, tai nusipirkau 66 North Kria kombinezona. Jis plonytis ir mergynai net per platu su juo keduteje. O su tuo kailiniu net vos vos dirzu ilgio pakako. Tai gi manau, kad pigiau nusipirkti plonyti silta kombinezona, negu sukti galva kur gauti nauja tinkama kedute smile.gif
Eagle78
mes naudojamės Tako warrior kėdute 0-13kg. Bėda ta, kad mums dar tik 4 mėnesiukai ir sveriam 6 kg, o kėdutę išaugom ... matomai bus aukšta mergina :-S kai aprengta -kojos kyšo iš kėdutės, o kai važiuojam tai remiasi į sėdynę... rolleyes.gif
Nerincuu
Mes vis dar naudojame, sveriame 9kg, bet is tikruju jau reiktu kita pirkti, nes mergaite yra isprausta ir kedutes dirzai neuzsisega..daug vietos keduteje uzima kombinezonas,jei dabar butu vasara,tai tikriausiai be jokiu problemu ir iki 13kg naudotume.. g.gif
gitulia
O tai kaip naudojate jei dirzai neuzsisega? g.gif
ditux33
o mes naudojom X-lander 0-13kg. ir thumbup.gif puikiai iki 9 menesiuku, istraukem. ir vaikutis nevisai mazas buvo tongue.gif nuo kokiu 6 menesiuku kojytes jau lysdavo lauk, tai kai idedavau i masina truputeli paversdavau pacia kedute, ir liuks budavo, paskui kai jau kojytes pradejo riestis tai persedom i kita ax.gif
broma
Mes naudojomės Graco Logico S HP 0-13 kg
Puikiai tilpome iki metų, ir dar būtume tilpę. Bet atėjo žiema, storesni rūbeliai ir pasidarė ankštoka. Bet šiaip tai super kėdutė. Mes turėjome su autobaze - ir jei vėl reiktų, rinkčiausi tokią pat thumbup.gif
***angeliuke***
Mes naudojom Maxi cosi cabrio fix iki maždaug 10-11mėn ax.gif
nicitute
mes naudojom bet tik pusmeti smile.gif
kregzde
Iki 8-9 mėnesių.
2olko2
Mano berniukui dabar 8 menesiai, svoris 10,5kg, jau kita savaitele su 0-13 kedute atsisveikinsim biggrin.gif
elelele
iki 8 mėn, daugiau netilpo, nors ir svėrė tik netoli 10kg smile.gif
*Svajone*
su vienu vaiku turėjom lenkų firmos kažkokią kedute,tilpom tik iki 5 men,o su kitu vaiku iki metu,BC creatis naudojom,labai erdvi ir patogi kėdutė good.gif
AKSA
iki 6mėn tik 4u.gif
Wirruna
iki 9-10men.
makaronika
mums 6 men. ir visdar naudojam, manau dar ilgai tiks, nes esam coliukes ax.gif
Hellionn
Mano sliekiukui tuoj metukai, bet sveriam 9.5kg, tai kraustytis net nesiruosiam smile.gif turim Chico kedute
e.v.a
Mes dukryte 10men iskelem i didesne kedute, nes toj nuo 0 iki 13kg dar tilpo,bet nelabai norejo sedeti,vis muistesi.
AKSA
Sūnelį perkėlėm į didesnę kažkur šešių mėnesių,nes toj jau nebenorėjo visai gulėti g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.