Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas 40
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
DOLLILYTE
as irgi nusivyliau Silver City... doh.gif
Donalita
Merginos, ar naudojat dekupažui servetėles su reljefu? Na ten tokie nelabai dideli įspaudukai, nė milimetro neiškilę. Noriu kepti savi pirmąjį blyną - dekupažinti paveikslo rėmus, o tos servetėlės man labai tinka pagal spalvą (ir brangios zarazos rolleyes.gif ), tik bijau, kad tie iškilimukai nulakuoti negražiai subliūkš. Ką manot?
Rozarka
QUOTE(Donalita @ 2010 05 04, 01:35)
Merginos, ar naudojat dekupažui servetėles su reljefu? Na ten tokie nelabai dideli įspaudukai, nė milimetro neiškilę. Noriu kepti savi pirmąjį blyną - dekupažinti paveikslo rėmus, o tos servetėlės man labai tinka pagal spalvą (ir brangios zarazos  rolleyes.gif ), tik bijau, kad tie iškilimukai nulakuoti negražiai subliūkš. Ką manot?
*

Aš naudoju ir dar nebuvo taip, kad kažkas nesigautų dėl tų burbuliukų wink.gif
dajne
QUOTE(laguna @ 2010 05 03, 14:37)
Merginos bandžiau dekupažuot buteli. Bet nei gruntavau nei ką. Uždažiau dažais ir jiems išdžiuvus dažiau kita sluoksnį. Ir sugadinau  doh.gif .Su teptuku vietomis nubraukiau pirmaji sluoksni  unsure.gif . Tikriausia tam reikalui yra kokie nors gruntai. Už patarimus busiu labai dėkinga  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Stiklinį butelį reikia arba labai ilgai šveisti su švitriniu - kol taps matinis smile.gif, arba dėti gruntą specialų. Aš stiklui esu bandžiusi tik Perfetto gruntą, yra tikriausiai ir kitokių. aš tai ir nušveičiu ir dar gruntą uždedu, tada tikrai laiko 4u.gif
Dzenke
ilindau pasitart ir itariu radau atsakyma i viena savo "broka" doh.gif
Turiu mociutes skrynia "pasogine" (padaryta ji 1924 metais mano prosenelio), Silversity nusipirkau DALA large cracle ir Cracle glase (pirma komponenta tepiau dviem storais sluoksniais - sutrukinejo graziai), bet kai tryniau auksine patina - rodos taip stengiaus taip stengiaus - visus pirstus skaudejo, nes skrynia didele - ne tik grioveliai isirtyne bet ir visumoj fonas uzsidejo doh.gif Dabar nezinau ka daryti - perdaryt ar ne g.gif Kol kas palikau kaip yra - visi giria, o man toks kirminas "ant dushios" nes ne taip norejau doh.gif

O dabar klausimas: rolleyes.gif
Savaitgali seses vestuviu medines metines - darau ju 5 metu vestuviu "metrasti" kuri ikomponuosiu i medine "knyga". Labai noriu (labai labai) ant virselio uzdeti ju vestuviu nuotrauka ir dvikomponente pasendinti, bet neisivaidjuoju kas gausis... g.gif
Gal kas esat bande ir turit kokiu patarimu?
teisybe pasakius - dabar eksperimentuoju - jau antru komponentu uztepiau - ziuresiu kas gausis.
Viena tik supratau - kad prie medines knygos patikimai priklijuot tik su superglue eis doh.gif
Nuotaikinga
QUOTE(jugrita @ 2010 05 03, 17:28)
kokias priemones ir kaip naudoti patariate (kainos ir kokybes  santykis) jeigu noriu dekoruoti dazyta siena? (be serveteliu, tik skilinejimas) dekuj
*

statybines prekes, kad ir Senukus, aplankyk - yra vienkomponenčio skilimo efekto dažai su spalva.
wylia
nesijuokit tik... bet kaip maisant spalva isgaut grazia sodria violetine spalva? man tik kazkoks purvas gaunasi doh.gif
biriusa
laguna
As dariau jau kelis butelius. Nei sveiciau nei gruntavau, tik dazus tepiau su kempine. Tas ir buvi, kad tapsnojant dazai graziai tepesi, bet kai su kempine pora kart lengvai gavosi nubraukt dazai nuejo....tad jei nera galimybes ar reikalo gruntuoti ar sveisti, siulau su kempine dazyti mirksiukas.gif
laguna
QUOTE(dajne @ 2010 05 04, 12:15)
Stiklinį butelį reikia arba labai ilgai šveisti su švitriniu - kol taps matinis smile.gif, arba dėti gruntą specialų. Aš stiklui esu bandžiusi tik Perfetto gruntą, yra tikriausiai ir kitokių. aš tai ir nušveičiu ir dar gruntą uždedu, tada tikrai laiko 4u.gif
*

QUOTE(biriusa @ 2010 05 04, 16:04)
laguna
As dariau jau kelis butelius.  Nei sveiciau nei gruntavau, tik dazus tepiau su kempine. Tas ir buvi, kad tapsnojant dazai graziai tepesi, bet kai su kempine pora kart lengvai gavosi nubraukt dazai nuejo....tad jei nera galimybes ar reikalo gruntuoti ar sveisti, siulau su kempine dazyti  mirksiukas.gif
*

Dėkui merginos.
Viena turiu nusidažiusi su kempinėle ale jo nesendinau. O su vientomponenčiu sendinant galima kempinėle dažus tepti ant viršaus? Ar tik teptuku?
Sorry už tokius klausimėlius. Bet man dar pati pradžia blush2.gif
*ellle*
QUOTE(Osera @ 2010 03 09, 17:51)
su kuom tepi? as antra sluoksni uztepu  su pirstais ....ir kaip isdziuva jokiu nelygumu nesimato,suskeldeja graziai  thumbup.gif
o kad taukuotas ,tai manau  daugumos firmu 2 sluoksnis tokios teksturos yra  smile.gif
*

o tu dideli plota tepei ar maza ,kokia apyranke? Nes man antras sluoksnis duobutem isdziuvo ,kai visa padekla istepiau g.gif .
biriusa
QUOTE(laguna @ 2010 05 04, 16:22)
Dėkui merginos.
Viena turiu nusidažiusi su kempinėle ale jo nesendinau. O su vientomponenčiu sendinant galima kempinėle dažus tepti ant viršaus? Ar tik teptuku?
Sorry už tokius klausimėlius. Bet man dar pati pradžia  blush2.gif
*

S kempine glima tepti ant vienkomponencio, gausis kitoks siek tiek skilimas. Bet ne visom graziai gaunasi. As turiu vienkomponenti kuris gana smulkiai skilineja ir ka su kempine antra sluoksni uzdedi jo beveik nesimato tada. Siulau savo vienkomponenti (o geriau ir kitas sendinimo priemones) isbandyti ant juodrascio. Pvz. kelias juosteles dazyk skirtingai ir pazymek: viena su teptuku, kita su kepinele, stora sluoksni sendintojo, plona sluoksni...ivairius budus ir pamtysi kokiu atveju gaunasi tau priimtiniausias variantas mirksiukas.gif
laguna
QUOTE(biriusa @ 2010 05 04, 16:43)
S kempine glima tepti ant vienkomponencio, gausis kitoks siek tiek skilimas. Bet ne visom graziai gaunasi. As turiu vienkomponenti kuris gana smulkiai skilineja ir ka su kempine antra sluoksni uzdedi jo beveik nesimato tada. Siulau savo vienkomponenti (o geriau ir kitas sendinimo priemones) isbandyti ant juodrascio. Pvz. kelias juosteles dazyk skirtingai ir pazymek: viena su teptuku, kita su kepinele, stora sluoksni sendintojo, plona sluoksni...ivairius budus ir pamtysi kokiu atveju gaunasi tau priimtiniausias variantas  mirksiukas.gif
*

Dėkui 4u.gif Reiks bandyti mirksiukas.gif
Raseleb
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 05 04, 12:18)
O dabar klausimas:  rolleyes.gif
Labai noriu (labai labai) ant virselio uzdeti ju vestuviu nuotrauka ir dvikomponente pasendinti, bet neisivaidjuoju kas gausis...  g.gif
Gal kas esat bande ir turit kokiu patarimu?
teisybe pasakius - dabar eksperimentuoju - jau antru komponentu uztepiau - ziuresiu kas gausis.
Viena tik supratau - kad prie medines knygos patikimai priklijuot tik su superglue eis  doh.gif
*

Jei turi nuotrauką, tai bandyk ją skenuoti ant popieriaus, o jei turi kompinį variantą, tai atsispausdinti. Tik spausdinti reikia lazeriniu spausdintuvu. Ir tada klijuoji mirksiukas.gif
Aš asmeniškai nesendinčiau veidų.
campari*
Merginos turiu klausima:
dekoruoju puoduka. uzklijavau paveiksliuka su keramikos klijais/laku kuriu nereikia uzkepti. bet kazkaip idomiai taip, nes braukiant per ta vieta kur servetele jauciasi siukstumas. Ar cia viskas normaliai? gal uztepti antra sluoksni? ar papildomai uzlakuoti? idou sintetinis masininis lakas tinka? ar reikia kokio spec. atsparaus karsciui?! 4u.gif

buciau dekinga uz patarimus smile.gif
Aciu

P.S.
...AS igi nusivyliau Silver city... doh.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(*Love_Guess* @ 2010 05 02, 18:48)
Turiu du klausimus:

1. Prireike nudekupazinti roletus. Ar kazkokiu iskirtiniu priemoniu ar technika reikalinga?
2. skaiciau IKI laikrastuke, kad jie prekiauja dekupazo prekems, kurioje Kauno Silainiu parduotuveje ju yra?
*

pirk tekstilei. reikes krupsciai iskarpyti paveiksliukus, kad graziai gautusi.
iki dekupazo reikmemis prekiauja tik eiguliuose arba lituanicos iki biggrin.gif\) silainiu per mazos tipo... geriau nuvaryk i meda i silver city (nelabai rekomenduociau, nes pardavejos nekompetentingos ir ikis beleka kad tik pirktumet...) arba nepatingekit nuvaziuoti i senamiestyje netoli aladino parduotuve deko reikemnu, ten tikrai sauni pardaveja, ka paklausi ta pasakys, nezinos - nepasakys, kai ka parekomenduos, nori pirk, nenori nepirk. na man labai patiko, kad nepersa beleko.. ir tikrai sauniai pataria wink.gif pabandyk ten. arba i kokius deko kursus nueik 4u.gif nes seip technika reikalinga norint lygiai uzklijuoti servetele, jei darysite tai pirma karta jum tikrai nepavyks, reik zinoti ka ir kaip daryti wink.gif sekmes!
Dzenke
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 04, 19:07)
Jei turi nuotrauką, tai bandyk ją skenuoti ant popieriaus, o jei turi kompinį variantą, tai atsispausdinti. Tik spausdinti reikia lazeriniu spausdintuvu. Ir tada klijuoji  mirksiukas.gif
Aš asmeniškai nesendinčiau veidų.
*

Aciu Raseleb 4u.gif
Vakar eksperimentavau su paprasta nuorauka - atrodo gaunasi thumbup.gif

Del Silversicio - man irgi teke nusivilt kai kuriu konsultanciu patarimais, tiesiog pamanciau kad uz kai kurias net as pradedancioji dekupazininke "gaudausi" geriau. As linkusi tai suversti ne prekybos tinklui, o atskiru konsultanciu kompetencijai... As dazniausiai perku BIG prekybos centre, turiu ten ir megiama konsultante - visad pataria zmogiskai thumbup.gif As ir mokiausi pas ja smile.gif
Raseleb
QUOTE(Zaneta75 @ 2010 05 05, 09:10)
Aciu Raseleb  4u.gif
Vakar eksperimentavau su paprasta nuorauka - atrodo gaunasi  thumbup.gif
*

Kaip su paprasta nuotrauka g.gif ??? Jei su ta nuotrauka kur daryta Foto servisuose, tai neaišku koks rezultatas bus po ilgesnio laiko g.gif
swajojuu
As tai noriu paklausti, ka daryti,kad uztepus laka nesigaranksliuotu paveikslelis? unsure.gif turiu atsispausdinusi paveiksleliu ant dekupazinio popieriaus, kol ji uzklijuoju, viskas atrodo normaliai, bet kai pradedu lakuot....... doh.gif kazkodel vis kurioj nors vietoj susirauksleja verysad.gif gal ka ne taip darau?
liullie yu
QUOTE(swajojuu @ 2010 05 05, 12:13)
As tai noriu paklausti, ka daryti,kad uztepus laka nesigaranksliuotu paveikslelis? unsure.gif turiu atsispausdinusi paveiksleliu ant dekupazinio popieriaus, kol ji uzklijuoju, viskas atrodo normaliai, bet kai pradedu lakuot....... doh.gif kazkodel vis kurioj nors vietoj susirauksleja verysad.gif gal ka ne taip darau?
*

O koks butent dekupazinis popierius?
DOLLILYTE
QUOTE(swajojuu @ 2010 05 05, 12:13)
*

gal nepalauki kol klijai isdzius.. g.gif
swajojuu
QUOTE(DOLLILYTE @ 2010 05 05, 14:07)
gal nepalauki kol klijai isdzius.. g.gif
*

Paskutini syki praejo daugiau nei pusantros paros po klijavimo,manau, tikrai buvo isdziuve g.gif

Dekupazini popieriu pirkau specialu paveiksleliu spausdinimui popieriaus namuose, toki plona, siek tiek persisviecianti
Bjauruska
QUOTE(swajojuu @ 2010 05 05, 13:34)
Paskutini syki praejo daugiau nei pusantros paros po klijavimo,manau, tikrai buvo isdziuve g.gif

Dekupazini popieriu pirkau specialu paveiksleliu spausdinimui popieriaus namuose, toki plona, siek tiek persisviecianti
*

O kokie klijai naudojami?
swajojuu
Dekupaziniai klijai,pirkti spec.parduotuveje. Pavadinimo db nepasakysiu,nes sudauziau bonkute pries kuri laika ir teko persipilti i paprasta uzsukama indeli blush2.gif
Bjauruska
Buvo mintis, kad gal klijuojama "sausais" klijais, bet dabar nebezinau ka ir patarti... unsure.gif
liullie yu
Mergites, shiek tiek ne i tema gal, bet gal pravers kam: www.jdeco.eu pristatymai dabar visoje lietuvoje nemokami jeigu prekiu isigyjama uz 50lt ir daugiau 4u.gif
Salne
QUOTE(swajojuu @ 2010 05 05, 13:34)

O gal blogai buvo užklijuota..gal oro puslyčių buvo...??..Priklijavus dekupažinį popierių kol dar viskas šlapia nuo klijų reikia lengvai "pamasažuoti" kad visi oro burbuliukai, puslytės iš po popieriaus išeitų..ir viskas viskas prisiklijuotų.. 4u.gif ..
taša
nepavyko man grazinti pakistos patinos ;( pasirodo kai dare kortele - pasieme visus cekius ir ismete, man negrzino.
tad gal kas naudoja NE Dala laka ir reikalinga Dala tasiai rudos spalvos patina? perleisciau pigiau...
swajojuu
QUOTE(Salne @ 2010 05 05, 17:32)
O gal blogai buvo užklijuota..gal oro puslyčių buvo...??..Priklijavus dekupažinį popierių kol dar viskas šlapia nuo klijų reikia lengvai "pamasažuoti" kad visi oro burbuliukai, puslytės iš po popieriaus išeitų..ir viskas viskas prisiklijuotų.. 4u.gif ..
*

Na bandysim.... g.gif
NeLina
Gal gali kuri atsakyti: klijavau ant dezutes iskarpyta servetele ir sendinau dvikomponenciu laku. Kur buvo servetele, suskeldejo smulkiau, o kur tepesi tiesiai ant medienos - stambiau. Kodel taip nutiko? Gal tiesiog reikejo sendinimo priemones uztepti storesniu sluoksniu?
liullie yu
QUOTE(NeLina @ 2010 05 05, 17:43)
Gal gali kuri atsakyti: klijavau ant dezutes iskarpyta servetele ir sendinau dvikomponenciu laku. Kur buvo servetele, suskeldejo smulkiau, o kur tepesi tiesiai ant medienos - stambiau. Kodel taip nutiko? Gal tiesiog reikejo sendinimo priemones uztepti storesniu sluoksniu?
*

Nutiko tai del to, kad pirmas priemones sluoksnis susigere i servetele, o kaip yra zinoma, kuo plonesnis sluoksnis tuo smulkesnis trukimas 4u.gif
NeLina
QUOTE(liullie yu @ 2010 05 05, 19:59)
Nutiko tai del to, kad pirmas priemones sluoksnis susigere i servetele, o kaip yra zinoma, kuo plonesnis sluoksnis tuo smulkesnis trukimas  4u.gif
*

Aciu, zinosim 4u.gif blush2.gif
taša
o man neleido servetele klijuoti su dvikomponenciu.. pasake kad blogai bus, reik dekupazinio popieriaus. pykstu mad.gif
Raseleb
QUOTE(taša @ 2010 05 05, 21:20)
o man neleido servetele klijuoti su dvikomponenciu.. pasake kad blogai bus, reik dekupazinio popieriaus. pykstu  mad.gif
*

Kažkas ne taip paaiškinta arba ne taip suprasta g.gif
Servetėlė klijuojama klijais, kai išdžiūna аnt viršaus tepama dvikomponente priemone Nr.1, kai ši išdžiūna tepama dvikomponente Nr.2
liullie yu
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 05, 21:42)
Servetėlė klijuojama klijais, kai išdžiūna аnt viršaus tepama dvikomponente priemone Nr.1, kai ši išdžiūna tepama dvikomponente Nr.2
*

Bandziau po serveteles paklijavimo deti skaidru grunta ir tuomet dvikomponenti, visai gerai gavosi, bet bandziau tik viena syki 4u.gif
Raseleb
QUOTE(liullie yu @ 2010 05 05, 22:07)
Bandziau po serveteles paklijavimo deti skaidru grunta ir tuomet dvikomponenti, visai gerai gavosi, bet bandziau tik viena syki  4u.gif
*

O koks tikslas tepti ant serveteles grunta? bigsmile.gif
taša
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 05, 20:42)
*

taip , zinau kaip su jais reikia dirbt. tik pamokoj, kai atsinesiau savo servetekle ir buvau suplanavus ka darysiu, pareiske, kad servetel cia netinka. ir pasiule isigyt ju popieriaus.. blink.gif
another
Sveikos,

esu naujokė dekupaže ir noriu dekoruoti vaikišką staliuką. Vaikas labai myli "Paslapčių sodo" herojus, bet servetėlių su jais niekur nėra... verysad.gif Sakykit, gal įmanoma kur nors atsispausdinti ant dekupažinio popieriaus? Buvau suplanavusi pati spausdinti, bet prisiminiau, kad mūsų printeris nespalvotas doh.gif
Raseleb
QUOTE(Will @ 2010 05 05, 22:19)
Sveikos,

esu naujokė dekupaže ir noriu dekoruoti vaikišką staliuką. Vaikas labai myli "Paslapčių sodo" herojus, bet servetėlių su jais niekur nėra...  verysad.gif  Sakykit, gal įmanoma kur nors atsispausdinti ant dekupažinio popieriaus? Buvau suplanavusi pati spausdinti, bet prisiminiau, kad mūsų printeris nespalvotas  doh.gif
*

Galima spausdinti ant paprasto balto popieriaus lapo. O spausdina tai daug kur, reikia paieškoti kad butų spalvotas lazerinis printeris.
another
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 05, 22:25)
Galima spausdinti ant paprasto balto popieriaus lapo. O spausdina tai daug kur, reikia paieškoti kad butų spalvotas lazerinis printeris.
*

Dėkui 4u.gif
Kažkaip praleidau būdą su paprastu popieriumi doh.gif eisiu dar paskaitinėti ...
Raseleb
QUOTE(Will @ 2010 05 05, 22:43)
Dėkui  4u.gif
Kažkaip praleidau būdą su paprastu popieriumi  doh.gif  eisiu dar paskaitinėti ...
*

Spausdiniesi ant paprasto lapo ir vsio. Aš asmeniškai nenaudoju nei lako, nieko daugiau ax.gif
campari*
Merginos turiu klausima:
dekoruoju puoduka. uzklijavau paveiksliuka su keramikos klijais/laku kuriu nereikia uzkepti. bet kazkaip idomiai taip, nes braukiant per ta vieta kur servetele jauciasi siukstumas. Ar cia viskas normaliai? gal uztepti antra sluoksni? ar papildomai uzlakuoti? idou sintetinis masininis lakas tinka? ar reikia kokio spec. atsparaus karsciui?! 4u.gif

Aciu
another
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 05, 22:45)
Spausdiniesi ant paprasto lapo ir vsio. Aš asmeniškai nenaudoju nei lako, nieko daugiau  ax.gif
*

Ačiū 4u.gif
O tą lapą prieš klijuojant gal sudrėkinti tada reikia, nes jis gi stooooras
liullie yu
QUOTE(Raseleb @ 2010 05 05, 22:13)
O koks tikslas tepti ant serveteles grunta?  bigsmile.gif
*

tuomet i servetele nesusigeria dvikomponencio pirmas sluoksnis ir skylimas gaunasi visur vienodo stambumo 4u.gif
Raseleb
QUOTE(campari* @ 2010 05 05, 22:51)
Merginos turiu klausima:

Aciu
*

Negaliu patarti, nebandžiusi schmoll.gif

QUOTE(Will @ 2010 05 05, 22:54)
Ačiū  4u.gif
O tą lapą prieš klijuojant gal sudrėkinti tada reikia, nes jis gi stooooras
*

Tai taip, toliau dirbi taip kaip su dekupažiniu popieriumi: mirkai vandenyje, ištepi klijais medinį pagrindą, tada nusausinusi ištrauktą paveiksliuką verti gerąja puse ant pasitiestos servetėlės, kad sugertų vandenį, nusausinį blogąją pusę ir tepi klijų ant blogosios pusės. tada dedi paveiksliuką toje vietoje kur klijuosi ir stengtis nepalikti nei vienos oro puslelės mirksiukas.gif
ger
Patarkit,nudazius ir nulakavus dezute,kaip galimaja nusveisti,kad galeciau vel dekupuoti.
Lachesė
žinoma,kad galima, bet kartais galima tiesiog uždažyti ir toliau dekoruoti, net šveisti nebūtina, užtenka pašvitrinti, pašiaušti.
campari*
QUOTE(campari* @ 2010 05 05, 22:51)
Merginos turiu klausima:

Aciu
*

pasikartosiu, nes labai skubiai reikia, pati nezinau ka daryti, lauksiu gal kuri patarsit man blush2.gif 4u.gif
Nutyte
kaip padaryti užrašus ant dėžutės? noriu atnaujinti birių produktų indelius, kad būtų su užrašais ryžiai, manų kruopos ir pan smile.gif esu visai žalia šitam reikale ax.gif
biriusa
QUOTE(Nutyte @ 2010 05 06, 15:35)
kaip padaryti užrašus ant dėžutės? noriu atnaujinti birių produktų indelius, kad būtų su užrašais ryžiai, manų kruopos ir pan smile.gif esu visai žalia šitam reikale  ax.gif
*

Gali atspausdinti ir priklijuoti su spec.klijais, gali trafareto pagalba padaryti uzrasa su akriliniais dazais, gali ranka uzrasyti su dazais, uzbaigimas visais atvejais laku. Bet gali buti kad reikes paruosti darbo pavirsiu viskas priklauso nuo to is ko tavo padaryti indeliai mirksiukas.gif
neiste
sveikos 4u.gif reikalinga jusu pagalba 4u.gif
ka darau ne taip? ant zaliai dazytos dezutes klijavau geltonas saulegrazas ir raudonas boruzeles, uztepus laka jos paveiklsliukai lb nutamsejo. ar gali buti kalta tamsi zalia spalva? blush2.gif vis bet schmoll.gif kas isdziuve gerai, galvojau, kad isdziuvus pasvieses,

Lachesė
campari*, lakuok daugiau kartų, čia kaip ir su kitu laku, dekupaže vienas skuoksnis lako - tai praktiškai galima sakyti nelakuota.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.