ACIUKAS UZ PAGALBA!!!
Sveikos visos.!!!
Na ka, bandysiu ir as cia pas jus pabuti. Aisku jeigu priimsite. As pati daugiausiai skiriu laiko dekupazo auskarams, kuriuos vezu i muges, dedu i interneta ir t.t. Daznai iskyla ivairus klausimai, todel dabar noreciau pasitarti su jumis. 1. Man labai negiliai iskyla dvikomponentis "Dala" lakas. Viska padarau kaip reikia, bet itrukimai matosi tik atsukus i sviesa. Itrinu porporina, bet nemoku nuvalyti, visas auksas lieka ant paveiksliuko. Gal supratot mano problema. Papildyta: QUOTE(Lachesė @ 2010 03 12, 12:28) Kaip gaila, kad ne Kaune Visada viskas kas geriausia, Vilniuje...
skaiciau jusu temele,bandziau naudotis patarimais ,bet vistiek man nieko neisejo gero,matyt ne man skrita
1. Man labai negiliai iskyla dvikomponentis "Dala" lakas. Viska padarau kaip reikia, bet itrukimai matosi tik atsukus i sviesa. Itrinu porporina, bet nemoku nuvalyti, visas auksas lieka ant paveiksliuko. Gal supratot mano problema. [/quote] kaip supratau per plona sluoksni uztepet, todel labai mazi itrukimai Nuvalyti paprastai su kempinele ar skuduriuku galima. jei issivalo ir itrukimu-vel itrinti porporinos
Sveikos darbstuols,
Sakykit, radau internete toki peiliuka kuris pjauna 360 laipsniu, ar kuri bandet? http://www.greatart.co.uk/popup_zoom.jsp?i...c/23231_500.jpg QUOTE(*Love_Guess* @ 2010 03 14, 19:58) Sveikos visos.!!! Na ka, bandysiu ir as cia pas jus pabuti. Aisku jeigu priimsite. As pati daugiausiai skiriu laiko dekupazo auskarams, kuriuos vezu i muges, dedu i interneta ir t.t. Daznai iskyla ivairus klausimai, todel dabar noreciau pasitarti su jumis. 1. Man labai negiliai iskyla dvikomponentis "Dala" lakas. Viska padarau kaip reikia, bet itrukimai matosi tik atsukus i sviesa. Itrinu porporina, bet nemoku nuvalyti, visas auksas lieka ant paveiksliuko. Gal supratot mano problema. Oi su ta "Dala" tai kiek skaiciau tai visoms sunkumu kyla. Man paciai ji irgi nepasiduoda. Bandziau ir storiau tepti 1 zingsni, net du kartus bandziau tepti 1 zingsni (taip patare Silver cityje), bet ir tas negelbeja. Skilimai matyti, bet labai labai negilus todel laaaaabaiiiii sunku itrinti. Per kelis kartus bandau: itrinu, nuvalau, vel itrinu, vel nuvalau r taip kokius 3-4 kartus kol kas nors lieka ![]() paskutiniame darbelyje stai taip gavosi... QUOTE(Pievuzele @ 2010 03 15, 13:32) Oi su ta "Dala" tai kiek skaiciau tai visoms sunkumu kyla. Man paciai ji irgi nepasiduoda. Bandziau ir storiau tepti 1 zingsni, net du kartus bandziau tepti 1 zingsni (taip patare Silver cityje), bet ir tas negelbeja. Skilimai matyti, bet labai labai negilus todel laaaaabaiiiii sunku itrinti. Per kelis kartus bandau: itrinu, nuvalau, vel itrinu, vel nuvalau r taip kokius 3-4 kartus kol kas nors lieka paskutiniame darbelyje stai taip gavosi... man silver sity sake palikti dala smulkiems daiktams ,tada tokio skilimo ir gilumo uzteks....graziau atrodys . bet pati isbandziau itrinti su dala rub antique ,ir visai graziai itrukimai isiryskina
Sveikos. Kaip itrint aliejinius dazus, kad neissimozuotu visas darbas ...man jau taip nutiko, nenusivalo iki galo
suzinojau kad su valgomuoju aliejum nusivalo
Sveikos merginos
Prasau jusu pagalbos, nes bijau "sudirbti" darbeli Gal kas galit pasakyti, ar imanoma su dvikomponenciu sendintoju "suskaldyti" jau nulakuota daigta? Matot, tik siandien pradedu su dvikomponenciu ka nors daryti ir vienus auskarus taaaaip noreciau suskaldyti Padekit kas nors QUOTE(Viktorija G. @ 2010 03 15, 17:51) Sveikos merginos Prasau jusu pagalbos, nes bijau "sudirbti" darbeli Gal kas galit pasakyti, ar imanoma su dvikomponenciu sendintoju "suskaldyti" jau nulakuota daigta? Matot, tik siandien pradedu su dvikomponenciu ka nors daryti ir vienus auskarus taaaaip noreciau suskaldyti Padekit kas nors aš visą laiką skaldau 2 kartus nulakuotą paveiksliuką, skaldau su "Sotille" arba "Perfetto" ir viskas puikiai gaunasi. tik paskui būtina nulakuoti spiritiniu laku ( aš lakuoju plonai 2 kartus), o paskui vėl lakuoju puliuretaniniu vandens pagrindu. kaip su kitais dvikomponenčiais nžn, bet galima pabandyti ant fanieros gabaliuko, ir, jei viskas OK, tada ramiai sau darbuotis QUOTE(lukasta @ 2010 03 15, 20:18) aš visą laiką skaldau 2 kartus nulakuotą paveiksliuką, skaldau su "Sotille" arba "Perfetto" ir viskas puikiai gaunasi. tik paskui būtina nulakuoti spiritiniu laku ( aš lakuoju plonai 2 kartus), o paskui vėl lakuoju puliuretaniniu vandens pagrindu. kaip su kitais dvikomponenčiais nžn, bet galima pabandyti ant fanieros gabaliuko, ir, jei viskas OK, tada ramiai sau darbuotis As turiu antik I ir II, na aciu ir uz tiek reikes meginti QUOTE(lukasta @ 2010 03 15, 19:18) aš visą laiką skaldau 2 kartus nulakuotą paveiksliuką, skaldau su "Sotille" arba "Perfetto" ir viskas puikiai gaunasi. tik paskui būtina nulakuoti spiritiniu laku ( aš lakuoju plonai 2 kartus), o paskui vėl lakuoju puliuretaniniu vandens pagrindu. kaip su kitais dvikomponenčiais nžn, bet galima pabandyti ant fanieros gabaliuko, ir, jei viskas OK, tada ramiai sau darbuotis Iš čia paminėtų dalykų nelabai aišku, kam taip, kodėl taip... Tik Sottile reikalauja vaitspiritinio ar sintetinio baigiamojo lako, nes nedraugauja su akriliniais, Perfetto gi puikiausiai galima lakuoti akriliniu iškart. Tiek vienu, tiek kitu atveju baigiamojo lako pasirinkimas visai nieko bendro neturi su klausimo objektu. O klausta buvo, ar galima sendinti dvikomponenčiu laku jau lakuotą daiktą. Taip, galima. QUOTE(bite @ 2010 03 15, 21:29) lakuoju paveiksliuką, nes anksčiau labai sunkiai sekėsi ant Sottilės nutaikyt sintetinį purškiamą laką, vos ne kas antrą kartą sendinimas susigadindavo, tai per daug užpurkšdavau ir įtrynimai išsiplaudavo, tai mažokai ir paskui galutiniu lakuojant atšokinėdavo, o kai apačioj būdavo 2 kart nulakuota, tai tas sugadinimas, tarsi kokia plėvelė, nesunkiai nusiima ir galima vėl iš naujo sendint paskui patiko, ir toliau taip darau o dėl Perfetto, tai nežinojau, kad jis nebijo vandeninių lakų
Sveikutes pagelbekit jus man. kaip jus atsispausdinat paveiksliuka tokio didzio kokio jum reikia pvz. sagem , auskaram. naudojat fotosopa? o koks tada butu paprastas naudoti ?dekuj
QUOTE(karosimi @ 2010 03 16, 10:03) Sveikutes pagelbekit jus man. kaip jus atsispausdinat paveiksliuka tokio didzio kokio jum reikia pvz. sagem , auskaram. naudojat fotosopa? o koks tada butu paprastas naudoti ?dekuj Paprasciausias butu Wordas. Auskaram greiciausiai paveiksliukus tik mazinti reiks. Tad ijungi Worde liniuote ir mazini kiek reikia. Apie kitas programas yra daug info temoje MAmos kompiuteris
Ploviau ploviau čia nuo vieno darbelio dvikomponentį, bet susidaro įspūdis, kad niekaip nenusiplauna pirmas jo sluoksnis - darbelis limpa
Ohara WOW
Ohara, viską tu gerai darai
Jetus ačiū laaabai už komplimentus...
Lachese, esu tikrai dėkinga už jūsų komplimentą... galiu ir išpuikt, dėl tokių profesionalų gyrimo... Štampus perku senam naujam.. ten tikrai jų nemažas pasirinkimas... Beje, pastebėjau šiandien kad gerose akyse labai daug nuolaidų 50% aplicraft visai linijai, yra klijų kibirėliai, o klijai nerealūs, ir už juokingą kainą, šekšnams , smėlio ir struktūrinėms pastoms ir šilko dažams, tik spalvų jau nedaug. QUOTE(Lachesė @ 2010 03 17, 23:24) Beje, pastebėau šiandien kad gerose akyse labai daug nuolaidų 50% aplicraft visai linijai, yra klijų kibirėliai, o klijai nerealūs, ir už juokingą kainą, šekšnams , smėlio ir struktūrinėms pastoms ir šilko dažams, tik spalvų jau nedaug. man tik 24 bus... aha as irgi manau kad perdaug nukirsta..galvoju kazko truksta..aciu laabai uz pastaba ooo reiks nuvaziuot i geras akis
na man kaip tik 24
QUOTE(Lachesė @ 2010 03 17, 23:24) o ten tu savo knyga pristatinejai? QUOTE(Lachesė @ 2010 03 17, 23:24) Beje, pastebėjau šiandien kad gerose akyse labai daug nuolaidų 50% aplicraft visai linijai, yra klijų kibirėliai, o klijai nerealūs, ir už juokingą kainą, šekšnams , smėlio ir struktūrinėms pastoms ir šilko dažams, tik spalvų jau nedaug. O kas ci aper parduotuve? Internete nera pardavimuko gero
šita parduotuvė yra vilniuje cupe, penktam aukšte. O knyga mano
Sveikos auksarankes, prisijungiu ir as prie jusu
agnytia uzsuk i isbandymus dekoruojancioms, cia pat rankdarbiuose, gal susigundysi naujam dekupazo konkuse sudalyvaut
Sveikos. Gal galėtumėt patart kaip pašalinti lako sluoksnį vidinėje dėžutės pusėje? (kur kampai ir nėra lengva dirbti švitriniu popieriumi). Apskritai, koks efektyviausias būdas nušveisti laką, dažus, servetėlių likučius?
Laba diena
Žiūriu maždaug 30cmx20cm ,o gal didesnė turi būt? QUOTE(ohara @ 2010 03 17, 17:45) Noreciau paklausti, kaip priklijavote ornamentine juostele? kaip suprantu ji nerta? QUOTE(ziezula_ @ 2010 03 18, 22:42) ..... geriausia klijuoti su lipalu - jis man geriausiai laiko. Bandziau ir kitomis priemonemis - sudetinga. Bet jei daiktas baltas ir nebus juostele dengiama spalva - tada yra pavojus kad lipalas po kelių savaičių pasielgs kaip įprasta - pagels kaip... visada Klijuojama prieš lakavimą, nes lakas dar labiau užtvirtina tas juosteles, nors vėlgi - jei jusotelė aksominė - jos negalima lakuoti, tad tenka žiūrėti pagal apinkybes ir techninius priemonių klijavimo reikalavimus
O aš juosteles priklijuoju su paprastai pieštukiniais klijais ir po lakavimo...laiko tikrai gerai...
Aciu labai uz tokius greitus ir isamius atsakymus
labas rytas
labas,
jus man pasakykit prasau kaip jus itrinat skilimus? pradejau dirbti su Artmanijos Antika, parasyta itrinti akriliniais dazais. itryniau (auskara, plotas maziukas), ir tie dazai taaaip greit isdziuvo, kad nelabai eina iki galo nuvalyti... vat kai dirbau su Heritage laku, tai ten reikejo itrinti su aliejinaisi dazais - buvo labai patogu, nes galima nuvalyti aliejumi greitai, daiktai gerai nusivalo. QUOTE(Eve-line @ 2010 03 19, 10:16) labas, jus man pasakykit prasau kaip jus itrinat skilimus? pradejau dirbti su Artmanijos Antika, parasyta itrinti akriliniais dazais. itryniau (auskara, plotas maziukas), ir tie dazai taaaip greit isdziuvo, kad nelabai eina iki galo nuvalyti... vat kai dirbau su Heritage laku, tai ten reikejo itrinti su aliejinaisi dazais - buvo labai patogu, nes galima nuvalyti aliejumi greitai, daiktai gerai nusivalo. akriliniai dažai greit džiūsta, todėl darant įtrinimus su akriliniais reikia dirbti labai mažulyčiais ploteliais. su aliejiniais paprasčiau, nes jų džiūvimo laikas ilgesnis, todėl vienu metu galima "išmozoti" didelius plotus ir be vargo juos nuvalyti
O as dekoravau atlasine juostele (zydra) ir ja lakavau, spalvos ji nepakeite. Geriau prikibo, nes su piestukiniais, vietom vis atsokdavo. Aisku pries tai pasibandziau ant nedidelio lopinelio juosteles palakuot ir paziuret kokie pakitimai spalvos ar ko atsiranda, bet kai pamaciau kad nieko (gal kiek sudrekus nuo lako paryskejo zydrumas, bet neryskiai).
QUOTE(supersandryte @ 2010 03 19, 10:45) akriliniai dažai greit džiūsta, todėl darant įtrinimus su akriliniais reikia dirbti labai mažulyčiais ploteliais. su aliejiniais paprasčiau, nes jų džiūvimo laikas ilgesnis, todėl vienu metu galima "išmozoti" didelius plotus ir be vargo juos nuvalyti na, kai auskaras tik 3cm skersmens, tai ir taip tepiau kas 1cm... ech...
Merginos, gal ir man patarsit ar galiu su perfetto patinos milteliais įtrinti dala dvikomponentį skilimą? O gal tie milteliai kitiems reikalams naudojami?
Laba diena,
noreciau pasiklausti: prisispausdinau ivairiu piesinuku ant paprasto popieriaus, dabar noreciau juos nusispalvinti ir perkelti ant vazoneliu, mediniu lentuciu ir pan. Gal galetumet man nupasakoti viso proceso eiga? Pirma tureciau nusispalvinti, tada drekinti (ar dazai nenubegs, jei dazysiu aliejiniais) ir tada klijuoti? Ar kaip tik is pradziu priklijuoju baltus piesinelius, nudziuvus klijams juos nusispalvinu ir tada lakuoju? Is anksto dekoju
Laba diena visoms,
Tiek daug cia idomiu temu visur, kad nespeju visose dalyvauti tai dabar dezute jau itryniau aliejiniais dazais auksiniais, ir bijau lakuoti, kad vel viskas tik issimozos ir liks ant teptupko...gal reikia laukt kokias kelias dienas, ar ka daryti?..labai prasau, patarkit QUOTE(Eve-line @ 2010 03 19, 09:16) labas, jus man pasakykit prasau kaip jus itrinat skilimus? pradejau dirbti su Artmanijos Antika, parasyta itrinti akriliniais dazais. itryniau (auskara, plotas maziukas), ir tie dazai taaaip greit isdziuvo, kad nelabai eina iki galo nuvalyti... vat kai dirbau su Heritage laku, tai ten reikejo itrinti su aliejinaisi dazais - buvo labai patogu, nes galima nuvalyti aliejumi greitai, daiktai gerai nusivalo. man nusivalo su nagu lako valikliu QUOTE(Eve-line @ 2010 03 19, 09:16) labas, jus man pasakykit prasau kaip jus itrinat skilimus? pradejau dirbti su Artmanijos Antika, parasyta itrinti akriliniais dazais. itryniau (auskara, plotas maziukas), ir tie dazai taaaip greit isdziuvo, kad nelabai eina iki galo nuvalyti... vat kai dirbau su Heritage laku, tai ten reikejo itrinti su aliejinaisi dazais - buvo labai patogu, nes galima nuvalyti aliejumi greitai, daiktai gerai nusivalo. Įtrinimas aliejiniais dažais-pats universaliausias, tinkantis visiems dvikomponenčiams, tad, jei patiko, tai ir naudok, mažiau bus painiavos ir problemų. QUOTE(Dusiukas @ 2010 03 19, 12:28) Merginos, gal ir man patarsit ar galiu su perfetto patinos milteliais įtrinti dala dvikomponentį skilimą? O gal tie milteliai kitiems reikalams naudojami? Kalbi, manau, apie porporinos miltelius. Jie geriausiai laikosi, įtrinant tuos dvikomponenčius, kuriems ir tinka milteliai, nes tokių dvikomponenčių sendinimo lakų pirmas sluoksnis būna lipnus ir po suskeldėjimo tas trūkyje atsivėręs lipnumas ir "prikabina" miltelius. Jei sendinama dvikomponenčiu, kurio trūkį reikia įtrinti dažais arba pastom, milteliai nesilaikys (čia dar reiktų gilintis į sendinimo lakų kilmę, vandens ar aliejiniu pagrindu jie sukurti). Kita priežastis, dėl kurios prastai laikosi milteliai-tai jų įtrinimas pirštu. Jei trūkio griovelis gilesnis, tai pirštu įtrinama porporina tikrai giliau nepatenka, o lakuojant teptuko šereliai patenka giliau ir "iškapsto" miltelius. Porporiną tikslinga įtrinti specialiu apvaliu teptuku tiesiai kirstais kietais šeriais. Toks teptukas tinka auksavimo folijai klijuoti ir dekoravimui trafaretais, taigi, verta jį įsigyti. QUOTE(MiDo @ 2010 03 19, 12:50) Laba diena, noreciau pasiklausti: prisispausdinau ivairiu piesinuku ant paprasto popieriaus, dabar noreciau juos nusispalvinti ir perkelti ant vazoneliu, mediniu lentuciu ir pan. Gal galetumet man nupasakoti viso proceso eiga? Pirma tureciau nusispalvinti, tada drekinti (ar dazai nenubegs, jei dazysiu aliejiniais) ir tada klijuoti? Ar kaip tik is pradziu priklijuoju baltus piesinelius, nudziuvus klijams juos nusispalvinu ir tada lakuoju? Is anksto dekoju Nesupratau klausimo. Apie kokį paveikslėlių spalvinimą kalbi? Koks Tavo tikslas, panaudojant paveikslėlius? QUOTE(serpent @ 2010 03 19, 13:34) <<...dezute jau itryniau aliejiniais dazais auksiniais, ir bijau lakuoti, kad vel viskas tik issimozos ir liks ant teptupko...gal reikia laukt kokias kelias dienas, ar ka daryti?..labai prasau, patarkit Aliejinių dažų akrilinis lakas netirpdo, niekas jiems neatsitiks. QUOTE(bite @ 2010 03 19, 15:10) Kad netirpdo tai zinau, bet kad kai ant sages bandziau lakuot itrukius itrintus tais paciais dazais aliejiniais, issimozojo ir kaip "issiplove"...kiek laiko reikia laukti po itrinimo dazais, kad butu galima lakuoti tuo spiritiniu laku (feee, kaip jis smirda
Na va, matai, ne akriliniu gi lakuoji, o vaitspiritiniu. Taip, jis tirpdo aliejinius dažus.
Čia jau teks palaukti. Kiek? Kol išdžius Šiaip aliejiniai dažai džiūsta labai ilgai. Tik įtrinimas kiek...reikia žiūrėti, keletą dienelių... QUOTE(bite @ 2010 03 19, 15:53) Na va, matai, ne akriliniu gi lakuoji, o vaitspiritiniu. Taip, jis tirpdo aliejinius dažus. Čia jau teks palaukti. Kiek? Kol išdžius Šiaip aliejiniai dažai džiūsta labai ilgai. Tik įtrinimas kiek...reikia žiūrėti, keletą dienelių... Kodel tada man juos ikiso parduotuvej... |