Nesuprantu, kodel toks populiarus vardas Joris
visi keturi pasakiški vardai
Dieve kaip grazu butu Saule ir Arijus
Aš už Smiltę ir Arijų.
Saulė nuostabus vardas
Smilte ir Joris
Visi vardai labai grazus
Smiltele ir Arijus, o dieve ,kaip grazu
Smiltė ir Arijus
Ariju jau turim, o mergaitei-Smilte
QUOTE(Viaula @ 2011 04 14, 14:03) Joris, Jurja (balt.), ikikrikščioniškų tikėjimų žalumos, pavasario dievybė, vėlesnėje tikėjimo raidoje apjungta su perkūno įvazdžiu (gal vienas perkūno vardų). Krikščioniškoje tradicijoje šį įvaizdį perėmė šv. Jurgis. Gi karvės vadinamos Rūtomis, Žibutėmis, arkliai Arais ir t.t. Papildyta: QUOTE(egjora @ 2011 05 30, 13:48) o apie reikšmes galvojat, ar jums nesvarbu? QUOTE(Sunute @ 2011 05 30, 14:56) Joris, Jurja (balt.), ikikrikščioniškų tikėjimų žalumos, pavasario dievybė, vėlesnėje tikėjimo raidoje apjungta su perkūno įvazdžiu (gal vienas perkūno vardų). Krikščioniškoje tradicijoje šį įvaizdį perėmė šv. Jurgis. Gi karvės vadinamos Rūtomis, Žibutėmis, arkliai Arais ir t.t. Papildyta: o apie reikšmes galvojat, ar jums nesvarbu? O kas blogai su siu vardu reiksmem? Arijus vardo reiksme: Iš sanskrito आर्य (ā́rya) [=kalbantis Arijų kalba]. Arijų kalba priklauso indo-iranėnų kalbų grupei. Taip pat vardo Arėjas variantas. Smilte vardo reiksme :Iš lietuvių smiltė, smiltys smulkus smėlis, smėlio grūdeliai. Ir kas cia blogo?
Man Saule ir Joris
man Smiltė gražu, bet irgi jau darosi labai populiaru.
ir Smilte ir Saule grazus vardai, jei tektu rinktis imciau Saule... O Arijus geriau nei Joris
Smilte ir Joris
Smiltė ir Arijus
Saule ir Joris
Smiltė ir Joris
Saulė ir Joris
Smiltė ir Joris
Saulė ir Joris
jau tiek "uzdereje" tu Sauliu, Joriu, Smilciu...per dazni vardai
beje,kazkada labai seniai buvau issirinkusi sau varda Joris, buvo negirdetas, retas, o dabar ju super daug...
Saulė ir Joris
gražūs ir šviesūs vardai, matyt, todėl ir populiarūs...
Man labai gražus vardas Smiltė
Tiek Smiltė,tiek Saulė man labai gražūs:) O berniukui gal Joris labiau.
Smilte ir Joris
Man labai patinka Arijus nezinau kodel net
Saule ir Joris
Smiltė
Kai rinkau dukrytei vardą variantai buvo: Smiltė, Saulė, Vasara. Pavadinom Smilte. Nuostabiausias vardas.
Smilte ir Joris
Man Smilte
Smilte
Joris
Tai gal jau pavadinote kažkaip?
Saulė ir Arijus.
|