prisižadėjau rasti bulvyčių receptą, tai užkoduota , BULVUKĖS , teko gerai paplušėti
QUOTE(Lion @ 2010 03 08, 19:54) Ir tuo pačiu noriu pasidžiaugti, kad turime naują moderatorę, kuri jau sutvarkė viršutines temas ir po truputį imasi kitų Širdingas ačiū moderatorei QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 08, 20:15) Bulvukės
Sveikos kepejėlės, atsiprasau kad nerandu laiko pagirti jūsų nuostabių tortuku, bet kiekvieną dieną peržiuriu kas ką naujo sukūrė
Aš ir vėl prisitaupiau keletą tortukų ir bandysiu įkelti. Tortas su bateliu: viduje biskvitai su sviestiniu-karameliniu ir grietinėlės-karameliniu kremu,puošta grietinėle, lapeliai iš plikytos tešlos ir kiti papuošimai iš pastilažo berods... Baltasis valentino dienai skirtas tortas: viduje rafaelo svajonė, amūras marcipano, širdelės pastilažo... Trečiasis tortas viduje karamelinis. ![]() Kiti du tortukai kapotos tešlos blynai su grietinėlės-sviestiniu kremu, papuošimai:lapeliai plikyti, gėlytės iš visokių masių likučių ![]() mažas jubiliejinis tortukas:viduje tortas snikersas,lapeliai plikyti, gėlytės ir iš visokių masių... ![]() Paskutinis šio savatgalio darbas, šventėme dukrytės gimtadienį drugelių tema,todėl tortas apie drugelius Viduje pirmas aukštas tortas jogurtinis su varškyte, antras aukštas-rafaelo svajonė. Dengiau marshmalow saldainių mase (labai patiko su ja dirbti, iš tu kur jau išbandžius tai ši pasirodė paklusniausia man) mergaitė-drugelis iš marcipano kūnelis o apdarai ir kiti drugeliai is "Gum paste" masės, nusipirkau "Gum Tragacanth" miltelių ir dariaus mase pati, tai šiaip ir visai man patiko dirbti su ja, ji tokia tąsi kaip guma buna, galima plonai iškočiot, kas su kitom masėm ir nepavykdavo. Na tiek iš manęs, pasižadu kitakart netaupyti o įkelti iš karto.
Na mergaitės, su KOVO 8-ąja Jus ir linkiu,kad rankos nedrebėtų tortus puošiant
Na o torta, tortai, ką tu... Ta su katinai ,kaip įstrigo galvon... Tiesiog PASAKA Šaunuolės
xdina,
Naitai - aciu lb
Xdina - kokia gausa nuostabiu tortu
xdina, labai gražūs tortukai
QUOTE(pupainga @ 2010 03 08, 17:59) O man 9 kg 20 žmonių suvalgė per vakarą mes šį savaitgalį šventėm mamos gimkę, 26žmonės buvo, o torų tai apie 10kg tikrai. tai suvalgėsakyčiau apie 7kg tai tikrai. bet tikrai ir 4 kg manau užteks
O as gal pabandyciau is lydyto cukraus istempti reikiamo storio "pagaliuka "
Man kazkaip norisi,kad ant torto viskas valgoma butu
Sveiko merginos.
O sakykit kur perkat maskarpones suri
merginos, saukiuosi pagalbos
labutis,labai grazi lelyte
QUOTE(laimita @ 2010 03 08, 21:36) merginos, saukiuosi pagalbos viską padarei gerai, tik klausimas kiek sudėjai cukraus pudros, jei ant 125 ml gliukozės suvarei kilą, tai negerai, bet jei tik 0,5 kg, tai viskas tvarkoj turėjo būti, apart skilinėjimo, šita masė tikrai neskilinėja, pjaustosi apdengus tolygiai, man pati pačiausia iš visų bandytų masių.... QUOTE(airius @ 2010 03 08, 21:52) nu aš pirkdavau maximoj, bet ten 14lt pusę kg, bet dabar sistra nuperka rimi ten 11lt. būna per akcijas ir 10lt. olesta sanitexe būna lietuviško??????? kokia kaina?? Papildyta: neramuole, man tai nėra ką kritikuoti, viskas labai gerai, tik gal nosis ne lygiai QUOTE(Olesta @ 2010 03 08, 20:50) viską padarei gerai, tik klausimas kiek sudėjai cukraus pudros, jei ant 125 ml gliukozės suvarei kilą, tai negerai, bet jei tik 0,5 kg, tai viskas tvarkoj turėjo būti, apart skilinėjimo, šita masė tikrai neskilinėja, pjaustosi apdengus tolygiai, man pati pačiausia iš visų bandytų masių.... vat kaip tik ta ir padariau, nors paciai sudejus puse kilo atrode pakanka, bet nenorejau savivaliauti, juk tj originalus receptas, tj ka as zn... tj db ka man su ja yanoma padaryt? taisyti turbut nebeiseis, bet gal bent ka palipinciau QUOTE(zuliaska @ 2010 03 08, 22:05) neramuole, man tai nėra ką kritikuoti, viskas labai gerai, tik gal nosis ne lygiai Na tada galima dadėti , kad ..... vienas dantukas ilgesnis , blakstienos netiesios , kojos nelygiai suglaustos ....absurdas kažkoks tikrai
Ir aš pasigirsiu: pasinaudodama visų profesionalių patarimais iškepiau Napoleoną sesei, ir pavyko papuošti
Tik mano fotoaparatui kazkas negerai su blicu.. teks taisyti..
Kice
Neramuole, šaunus pirmasis kempiniukas: ateičiai - dėmelės žalios, turi Wiltono kočėliuką, gi, pabaksnok šonus jam, kad duobučių būtų, marškinukų juostutę kai darai, įpjauk šiek tiek per vidurį, padaryk atvartukus ir atvartukų vidury priklijuosi šlipsiuką
kice ...pasakysiu tiesiai ....nu tikrai , kad pavyko
už tai kad pavyko reiktu dekoti Tau, Cipsiuk, Olestai, Asseni, Meian, RiMami ir dar kitoms nepaminetoms
QUOTE(kice @ 2010 03 09, 10:04) už tai kad pavyko reiktu dekoti Tau, Cipsiuk, Olestai, Asseni, Meian, RiMami ir dar kitoms nepaminetoms ---------------------------------------------------------------------------------------- Medutis , pastilažas , beze , cipciuko masės gėlytės ir drugeliai . ![]() ![]()
Jubiliatė turėtų būti labai laiminga turėdama toookį gimtadieninį tortą ant savo stalo
QUOTE(Olesta @ 2010 03 09, 06:46) Neramuole, šaunus pirmasis kempiniukas: ateičiai - dėmelės žalios, turi Wiltono kočėliuką, gi, pabaksnok šonus jam, kad duobučių būtų, marškinukų juostutę kai darai, įpjauk šiek tiek per vidurį, padaryk atvartukus ir atvartukų vidury priklijuosi šlipsiuką Va apie šitą daiktą norėčiau patarimo. Turiu medinį, tai
SOS reikia skubaus patarimo. Darau torto apdengimo mase pagal mein. bet man tiek cukraus pudros nesusides, sudejau 300g ir jau ta mase tokia kieta. klausimas - ar gali ipilti truputi vandens, kas susidetu visi cakraus pudra? ar isminkyte mase turi buti minksta elastinga ar kieta?
kitas dalykas, raso, kad isminkyta reikia susukti i plevele ir palaikyti 12val, bet per ta laika ji sustings, o as mikrobandes neturiu o jeigu minkant mase pradeda luzineti, vadinasi per daug cukraus pudros ar taip turi buti?
Sveikutes,sakykit is ko padaryt tortui eziukui spyglius rudus,dazu neturiu
aciu cipsiuk,o jei i plakta grietinele idet lydyta juoda sokolada?
Papildyta: ir as galvoju is ganaso,tik idomu kiek iseina jo is 100g.sokolado ir 100g.grietineles?atrodo labai nedaug turetu gautis,o gal plakant padaugeja?
plakant padaugeja,ziurint kokio dydzio eziukas
Na merginos, noriu pasitikslinti:
kada dažyti MMG ? jau padarius masę? decorgelis suteikia "stiklo" žvilgesį,taip ? ir su kuo išlyginat ant torto grietinėlę? karštu peiliu ? QUOTE(tute28 @ 2010 03 09, 10:34) Va apie šitą daiktą norėčiau patarimo. Turiu medinį, tai Eini i Home store and more ir renkiesi, ten ir mediniu ir plastmasiniu yra As medinuka Tesco pirkau - vos keli eurai kainavo ir lygus, grazus QUOTE(Lion @ 2010 03 09, 10:44) Eini i Home store and more ir renkiesi, ten ir mediniu ir plastmasiniu yra As medinuka Tesco pirkau - vos keli eurai kainavo ir lygus, grazus Nu buvau ten praeitą savaitę, mačiau tik didelius medinius ir mažus vaikiškus. Plasmasinių nemačiau Įmetu tortuko pavyzdį ne mano ir gal kas galit pasakyt, iš ko padaryta ten ant padėklo. Gal nelabai matosi, bet kaip kažkoks bespalvis, peršviečiamas kremas. Nu gal durnai paklausiau, bet....
Sveikos, damos
Šimtą metų nesilankiau čia pas Jus, betgi sakau, reikia ištaikyti minutėlę ir užsukti... Temų neskaičiau nuo... kalėdų berods? QUOTE(kice @ 2010 03 09, 11:04) už tai kad pavyko reiktu dekoti Tau, Cipsiuk, Olestai, Asseni, Meian, RiMami ir dar kitoms nepaminetoms Negaliu patikėti, kad tokius pražuvėlius čia dar kažkas prisimena, bet ačiū QUOTE(Lion @ 2010 03 09, 13:44) Eini i Home store and more ir renkiesi, ten ir mediniu ir plastmasiniu yra As medinuka Tesco pirkau - vos keli eurai kainavo ir lygus, grazus Galiu parekomenduoti? Antroje vietoje - aukštos kokybės, "non-stick" plastiko, akrilo paviršiai (TW gamina tokius, į kuriuos pilamas karštas vanduo dar ir prideda svorio bei palengvina kočiojimą - apskritai neblogi). Į trečiąją vietą statyčiau metalinius (aliejuoji ir turi, plius ant jų tiesiai galima lieti karamelės ornamentus), ir tik po viso to - medinius (ir dėl sukibimo, ir dėl higienos, ir dėl ilgaamžiškumo, lyginant su kitais), kad ir kaip būtų apmaudu natūralų daiktą palikti tokioje žemoje pozicijoje. ~~~ Kad jau apsireiškiau, tai ir kelias tortukų nuotraukėles įkelsiu... ką pavyko suspėt ne tik nufotkint, bet ir įrašyti... Pora princesių (daugiau nuotraukų čia ). Figūrėlės cukrinės, dažyta teptuku, sijonai - mano apdengimo masė. Krikštynų vienas toks... (neikelia nuotraukos, dedu nuorodą ) Dar keli įdomesni... ( daugiau ) Papildyta: O čia dar nuo Kalėdų nuotrauka likus... Na, užteks gal Papildyta: QUOTE(tute28 @ 2010 03 09, 15:04) Įmetu tortuko pavyzdį ne mano ir gal kas galit pasakyt, iš ko padaryta ten ant padėklo. Gal nelabai matosi, bet kaip kažkoks bespalvis, peršviečiamas kremas. Nu gal durnai paklausiau, bet.... Manau, kad tai - plastmasinis gofruotas padėklas.
Meian ....pražuvėle , net ekrane šviesiau pasidarė
QUOTE(Meian @ 2010 03 09, 12:21) Sveikos, damos Šimtą metų nesilankiau čia pas Jus, betgi sakau, reikia ištaikyti minutėlę ir užsukti... Temų neskaičiau nuo... kalėdų berods? Negaliu patikėti, kad tokius pražuvėlius čia dar kažkas prisimena, bet ačiū Galiu parekomenduoti? Antroje vietoje - aukštos kokybės, "non-stick" plastiko, akrilo paviršiai (TW gamina tokius, į kuriuos pilamas karštas vanduo dar ir prideda svorio bei palengvina kočiojimą - apskritai neblogi). Į trečiąją vietą statyčiau metalinius (aliejuoji ir turi, plius ant jų tiesiai galima lieti karamelės ornamentus), ir tik po viso to - medinius (ir dėl sukibimo, ir dėl higienos, ir dėl ilgaamžiškumo, lyginant su kitais), kad ir kaip būtų apmaudu natūralų daiktą palikti tokioje žemoje pozicijoje. Ką tas reiškia? Aš čia neseniai ir matyt kažką praleidau Oho kaip išsamiai apie kočėlus. AAAččiūūū laabai. O tą kur pilasi vanduo tai turiu, tik LT palikus. Visai buvau pamiršus. Tai jei tavo masę kočiot, ten pilt karštą vandenį ir jis puikiai tiks? O tavo puslapiuką kai atradau, tai dažnai pažiūriu. Jau tie veidukai krikštynom ir leliukas ruriuką atkišęs, tai
Meian
Meian pagaliau sugrizo,ir kokiu princesiu graziu atnese ir ne tik
stai ir mano pirmas blynas...
kokia faina undine
Meian labai grazus tortai
o as patyriau fiasko bedarydama dengimo mase 1. jeigu beminkant torto dengimo mase ji ima atsisloksiuoti, tai jau STOP? 2. galima iskarto dengti torta mase (zinau buvo 100kartu sis k lausimas, bet vaikas isikabines i koja rekia, kad nerodau jam demesio, o dar reikia torta baigti daryti)? 3. jeigu dengiant torta, mase pradejo plysti, tai per daug pudros?
kepejele ,tikrai žavus tortas.....
apie Meian ,šedevrus tai išvis patyliu.....nu tooookie gražus,tokie išbaigti,kad gražu žiuret...gaila valgyt tokius butu.... |