Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Polimerinis molis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Marincik
Turiu problemele su laku. smile.gif Pirkau Rayner firmos Triple gloss laka, visi nulakuoti dirbiniai lieka kazkiek lipnus, man tai ziauriai nepatinka, vienu zodziu nusivyliau.Kas is jusu, mergaites, lakuoja siuo laku, ar pas jus taip pat lieka tas lipnumas? Noriu nusipirkti Fimo laka, ar jis nebus toks pat lipnus? ax.gif
Margareta
nieko mandro bet man grazu ax.gif
user posted image
linada
QUOTE(Margareta @ 2010 07 02, 08:37)
Irunia  wub.gif jau kaip grazu....

man maneirgi ploni kepinukai buna elastingi  ax.gif bet visko kali buti kad Linadai ir neiskepe  g.gif del papildomu 10 min tikrai neieko neatsitiks  mirksiukas.gif
*

pakepiau didis.gif toks pats minkstas bigsmile.gif bet matyt nekepimo diena. moregas per dviguba laika irgi minkstas liko hihihi.gif dariau tada nekepama torta rolleyes.gif nesekasi man su orkaite niekaip....

QUOTE(Hytka @ 2010 07 02, 12:53)
Irunia, labai grazus akmenukas.

Del kietejimo as pastebejau, kad skirtingos spalvos ne tik skirtingai lipdosi, bet ir sukieteja kitaip. Va pvz, aukso spalva labai minksta minkant ir iskepus ji tokia elastinga labai, minksta. O va sidarbo splava labai man kieta pasirode, per pistoleta neisspausi taip lengvai, ir pakaitinta kietesne buna.
*

radau atsakyma wub.gif butent aukso spalva ir kepu cia visa diena smile.gif o tai ka daryt - ir liks toks pusminkstis visam laikui? nesitrauks?
vaikiuko antspaudukus iamzinom, o as ipareigota buvau "iskepti", todel labai atsakinga jauciuosi unsure.gif ir baisia cia pergyvenu

margareta - paprasta bet tikrai laabai grazu - kaip suprantu tai cia metalines detales ispaustos? blush2.gif
Jutare
QUOTE(Marincik @ 2010 07 02, 16:48)
Turiu problemele su laku.  smile.gif Pirkau Rayner firmos Triple gloss laka, visi nulakuoti dirbiniai lieka kazkiek lipnus, man tai ziauriai nepatinka, vienu zodziu nusivyliau.Kas is jusu, mergaites, lakuoja siuo laku, ar pas jus taip pat lieka tas lipnumas? Noriu nusipirkti Fimo laka, ar jis nebus toks pat lipnus? ax.gif
*

lakuoju su šiuo laku, bet problemų niekad nėra buvę g.gif

Margareta, man gražu biggrin.gif esu pati kažkada panašius darius, tik dar kraštus "iškandžiojau" biggrin.gif
Hytka
Margareta, labai labai grazu thumbup.gif

As lakavau EberhardFaber laku Fimo modelinui, bet nebepirksiu jo (gerai, kad mazas indelis buvo), jau po poros menesiu maiselyje laikyti auskarai gana tvirtai sulipo unsure.gif Nesmagu buvo pries klinete, kai issitrauke is maiselio ir negalejo ju atskirti blush2.gif
Dabar naudoju Efco laka dekupazui, bet labai gerai tinka ir modelinui, nesulimpa, graziai ir lygiai nusilakuoja thumbup.gif
Marincik
QUOTE(Hytka @ 2010 07 02, 19:44)
Margareta, labai labai grazu  thumbup.gif

As lakavau EberhardFaber laku Fimo modelinui, bet nebepirksiu jo (gerai, kad mazas indelis buvo), jau po poros menesiu maiselyje laikyti auskarai gana tvirtai sulipo  unsure.gif Nesmagu buvo pries klinete, kai issitrauke is maiselio ir negalejo ju atskirti  blush2.gif
Dabar naudoju Efco laka dekupazui, bet labai gerai tinka ir modelinui, nesulimpa, graziai ir lygiai nusilakuoja  thumbup.gif
*

Tai va ir man tas pats, istraukiu verinius is dezutes, o jie sulipe doh.gif biggrin.gif
O kur tas Efko parsiduoda?
Viola fiola
Mergickos, patarkit kaip kocioti modelino blynuka, kad paskui iskepus pusles neissoktu? Pakrapsciau iskepta darbeli, tai tikrai kai pusles susidare, po nedideliu sluoksniu oro tarpai tokie doh.gif Negrazu kai pavirsius banguotas unsure.gif
Margareta
QUOTE(Viola fiola @ 2010 07 02, 20:21)
Mergickos, patarkit kaip kocioti modelino blynuka, kad paskui iskepus pusles neissoktu? Pakrapsciau iskepta darbeli, tai tikrai kai pusles susidare, po nedideliu sluoksniu oro tarpai tokie  doh.gif Negrazu kai pavirsius banguotas  unsure.gif
*

nuo pusliu yra keli patarimai:
*kuo daugiau minkai tuo daugiau oro priminkai i moli
*sulenkus laksta kocioti reikia pradeti nuo lenkimo krasto, kad oras geriau iseitu
*nedideles pusleles galima pasalinti slifavimu
hi.gif gal kitos mane papildys ax.gif
*MAGIC*
QUOTE(Margareta @ 2010 07 02, 22:12)
hi.gif gal kitos mane papildys  ax.gif
*

aš, kai pastebiu lipdant, kad bus pūslių (ypač pasimato kočiojant mašinėle) tai tas 'pavojingas' vietas tankiai įpjaustau taip kaip 'tinkleliu' ir vėl pakočioju- pūslės susiploja.
Irunia
Margareta, gražučiai auskarai. Rimti tokie, "retravi" smile.gif thumbup.gif

Dėl minkštumo.
Mano vieni auskarai blynukai buvo ploni ir dėl to minkštoki. Tai padariau "cinkelį" - kitoje pusėje priklijavau medžiagą spalviškai į temą - ir gražu ir patvaru lotuliukas.gif Tuos atspaudukus irgi kur nors prie ko nors klijuočiau jei jau nesiseka sukietint. Svarbiausia juk tvirtas pagrindas, patys atspaudukai jau formos gi nepakeis.

Dėl burbuliukų.
Kadangi aš kepu ant stiklo, tai visada apsukus patikrinu - ar ant paruošto kepti gaminuko nėra oro pūslių. Jos kuo puikiausiai matosi. Tada tiesiog nuimu nuo stiklo ir vėl palengva nuo kraštelio dedu. Ne šliopt visą blyną, o šiek tiek sulenkiu gaminį ir nuo kraštelio "genu bangą" (nežinau kaip aiškiau parašyt). Tada nebūna pūslių. Apsukus kitą stiklo pusę dar patikrinu ir viskas būna liuks tongue.gif

Tiesa, dar klausimas. Žinau kad milijoną kartų buvo atsakymas, bet aš sklerotikė. doh.gif Sukietėjo mano ore stingstančio modelino gaminukai. Kuo man dabar dažyt - akriliniais dažais? O po to lakuot - vandeninio pagrindo laku ar kažkokiu kitu? ax.gif
mijaka
merginos, o nenorit papuošaliukams pabandyt Darwi spiritinį laką ? aš jau gerą pusmetį juo lakuoju skulptūrėles. po ilgų ieškojimų jis man atrodo pats geriausias, greit džiūsta ir labai panašus į tą senąjį Fimo laką raudonu kamšteliu, gražiai padengia. Tiesa - ant papuošalų nebandžiau, nes jų jau senokai negaminų, bet įsivaizduoju, kad turetų super tikt g.gif
Almantaitė
sveikos, seniai lankiausi smile.gif labai grazus ir Irunios, ir Margaretos darbeliai smile.gif pati pasigaminau dar viena dabeli, tiksliau is senos desreles nulipdziau kabosona ir apsiuvinejau karoliukais smile.gif
Hytka
Almane k, parodyk, idomu labai mirksiukas.gif
Almantaitė
kai nufotografuosiu - butinai parodysiu wink.gif
Hytka
Kol fotografuoja Almante k parodysiu as savo sege mirksiukas.gif

Viename konkurse dalyvaves, bet nieko nelaimes darbelis verysad.gif

user posted image
Margareta
labai grazus spaudas bigsmile.gif man patiktu tokia dirzo sagtis rolleyes.gif
Irunia
Tokia senobinė sagė gavosi. thumbup.gif
Man iškart kilo asociacijos su vienu giminaičiu medžiotoju tongue.gif
Hytka
Aciu smile.gif
Spauda radau pas mama, senu papuosalu dezuteje. Ten irgi buvo sege mirksiukas.gif
gaga*
norejau paklausti ar sagutes 2 cm diametro irgi kept 30 min kaip parasyta instrukcijoj is Fimo modelino?? jos nera storos kokiu 2-3 mm
Hytka
Gaga*, manau, kad taip smile.gif
gaga*
aciu HYTKA 4u.gif
Hytka
Gaga*, nera uz ka, pasirodyk ka iskepei mirksiukas.gif
*MAGIC*
lipdytojoms turėtų būti įdomi medžiaga
polymorph
Irunia
Nu tikrai, kad įdomi thumbup.gif
pussycat
Skubiai reikia atsakymo
ar polimerinis molis yra siaip nuodingas? ar nescia moteris gali su juo dirbti?
aciuuuu
Margareta
QUOTE(pussycat @ 2010 07 15, 11:57)
Skubiai reikia atsakymo
ar polimerinis molis yra siaip nuodingas? ar nescia moteris gali su juo dirbti?
aciuuuu
*

sunku vienareiskminkai pasakyti unsure.gif skaiciau kazkur kazka kad neva jo garuose yra kazkokiu toksinu g.gif
Almantaitė
sveikos, merginos. parsisiunciau visai nebloga knyga apie karoliuku daryma:) sakau, jei reikia, galiu persiust. bet pas mane laaabai letas netas, tai galiu issiust vienai, o po to ji padalintu visoms, kaip manot?
Margareta
QUOTE(almantė_k @ 2010 07 15, 19:09)
sveikos, merginos. parsisiunciau visai nebloga knyga apie karoliuku daryma:) sakau, jei reikia, galiu persiust. bet pas mane laaabai letas netas, tai galiu issiust vienai, o po to ji padalintu visoms, kaip manot?
*

noriu 4u.gif margaryta.l@gmail.com paskui galiu persiusti jei kas nores ax.gif
Bjauruska
Ir as lauksiu 4u.gif irenala@gmail.com blush2.gif
Almantaitė
siunciu bjauruskai ir margaritai, jei ka, kreipkites i jas wink.gif tikiuosi per valanda laiko parsius smile.gif
Bjauruska
Aciu, as jau gavau drinks_cheers.gif
Margareta
as ir gavau nail.gif
mmergyte
ir as noriu 4u.gif ievoncas@gmail.com 4u.gif
o-pa-pa
QUOTE(Margareta @ 2010 07 15, 23:02)
as ir gavau  nail.gif
*

prasom ispudzius papasakot biggrin.gif juk pervertei gal ax.gif
inieska
QUOTE(Bjauruska @ 2010 07 15, 20:56)
Aciu, as jau gavau  drinks_cheers.gif
*

QUOTE(Margareta @ 2010 07 15, 22:02)
as ir gavau  nail.gif
*

o kuri man atsius? ax.gif blush2.gif bigsmile.gif
inieska@gmail.com
Margareta
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 07 15, 21:36)
prasom ispudzius papasakot biggrin.gif juk pervertei gal ax.gif
*

perverciau blink.gif grazu tai be proto...kai ko galima pasimokyti..siaip tai sakyciau pofu lygis unsure.gif
inieska
QUOTE(Margareta @ 2010 07 15, 23:06)
perverciau  blink.gif grazu tai be proto...kai ko galima pasimokyti..siaip tai sakyciau pofu lygis  unsure.gif
*

aciu Margarita 4u.gif
bet tai eina sau grazu, neikandami groziai blink.gif
tik vat toks klausimas iskilo foto toookiais gabalais modelina jie ten kocioja
jus ir su tokiais dideliais gabalais dirbate? blink.gif ir kai kur atrodo kad ju tas modelinas kietas kietas net kur ne kur pas juos pirstai pabale nuo suspaudimo - kaip gi toks kietas pas juos tas modelinas????
beje kaip fakturas jumi darote? nes kiek ieskojau niekur nerandu su kuo tas fakturas ismust biggrin.gif kazkada creativa.lt buvo bet daba is vis lyg nebeatidaro to psl verysad.gif
Pepe_Ilgakojine
sveikutes, gal kuri ir man ta knygele galetumet atsiust? ax.gif
dovile.sinkeviciute@hotmail.com
Margareta
as asmeniskai su tokiais kiekiais niekad nedribu schmoll.gif man ir molio gaila ir siaip... unsure.gif
del fakturu tai nzn...gal jas pasidaro is kokio tai silikono g.gif arba "fabrikines" ten...

man idomu, kad tuos karolius daro ten at kazkokiu virbalu iskarto ir kaip suprantu kepa kartu o paskui iskepusius nuima g.gif nereikai zaisti su greziojimais ir skyliu badymais, kas labai deformuoja. tik va idomu kaip ten taip lengvai nusiima iskepe g.gif reiktu pameginti...

tokie dalykai kaip tekinimas su kaltu tai cia neikandama man...va kai ko nesupratau..to kur toki dviguba karoli kociojo ant molio ivynioto i plevele unsure.gif kame ten kampas?
Papildyta:
QUOTE(Pepe_Ilgakojine @ 2010 07 16, 07:55)
sveikutes, gal kuri ir man ta knygele galetumet atsiust? ax.gif
dovile.sinkeviciute@hotmail.com
*

tavo pasto dezute arba pilna arba netalpina tokio informacijos kiekio rolleyes.gif
voriukė
Sveikutes
ir as noteciau knygutes: rasa.jaselioniene@not-perfect.com

Aciu 4u.gif
Papildyta:
Jau gavau, aciu Margaritai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
munyt
aciu Almante, gavau knygele 4u.gif
buvau vartinejus as ta knygele pasirodo seniau, yra neblogu ideju, bet tik va, kad ten praktiskai reikia turet dirbtuves su staklem ir visokiais irengimais, kad tokius dalykus daryt g.gif bet siaip knyga manau verta pagyrimo uz unikaluma, nes ji tokia gerokai kitokia nei dauguma matytu cool.gif
ASTYT€
galima ir man tą knygą atsiųst? astyyte@gmail.com

ačiū jau gavau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
_Smilga_
Merginos, ir aš norėčiau tos knygutės - labai jau masinančiai apie ją čia pasakojat psigita(eta)takas.lt rolleyes.gif

QUOTE(Margareta @ 2010 07 16, 11:08)
del fakturu tai nzn...gal jas pasidaro is kokio tai silikono  g.gif  arba "fabrikines" ten...
*

Yra specialių priemonių atspaudams ir tekstūroms gaminti. Lietuvoj aš mačiau tik tokią. Dar neišbandžiau, bet nagai niežti...

QUOTE(Margareta @ 2010 07 16, 11:08)
man idomu, kad tuos karolius daro ten at kazkokiu virbalu iskarto ir kaip suprantu kepa kartu o paskui iskepusius nuima  g.gif  nereikai zaisti su greziojimais ir skyliu badymais, kas labai deformuoja. tik va idomu kaip ten taip lengvai nusiima iskepe  g.gif reiktu pameginti...
*

Būna tefloniniai virbalai, tai prie jų nelimpa tas molis. Bet ir nuo paprastų metalinių nusimauna, tik šiek tiek suktelt su jėga reikia. Ant virbalo daryt nebandžiau, bet esu kepus - nusimovė nesunkiai
Margareta
Smilga, gavai ar atsiusti dar? smile.gif
_Smilga_
Ne dar, negavau. Atsiųsk, jei gali ax.gif
Kristalė*
gal galit ir man kas ikelti klnygele ax.gif
kristinajanusev@gmail.com
Viola fiola
LABAI SKUBIAI NORECIAU SUZINOTI: GAL VILNIUJE KAS MATET PIRKTI FIMO DECO LIQUID CLAY? ar panasiai vadinasi. reiktu skubiai, internetu per ilgai. nuvaziuociau ir nupirkciau g.gif
Viola fiola
Nieks nezino? verysad.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.