Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vargas del miego
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Germante
Sveiki,

eisiu tiesiai prie reikalo. Musu dukra yra, kaip cia pasakius, - tikra "nemiegute" smile.gif Per diena miega mazdaug apie 20 min. ar pusvalandi, todel nenuostabu, kad vakare pavargsta jau apie 19.30 - 20.00. Uzmiega man ant ranku ir gana greitai. Problemos prasideda, kai bandau ja paguldyti i jos lovyte. Pajudinta pabunda ir reikia vel imti ja ant ranku ir migdyti, vienzo, pradeti viska is naujo. Taip ir tesiasi iki pat kol mes su vyru einam miegoti. Lygiai tas pats buna kai ji uzmiega pas vyra ant ranku. Visa tai prasidejo mazdaug pries 3 savaites. Anksciau kai uzmigdavo rankose, tiesiog atsargiai ja nunesdavom i lovyte ir paguldydavom. Kad ir prabusdavo truputi, bet po akimirksnio ir vel uzmigdavo. Bet, kaip minejau tai pasikeite.
Pries dvi savaites kai dedant i lovyte ji pabusdavo, pabandem ja tiesiog palikti lovyteje verkiancia, iseiti is kambario ir laukti kol uzmigs, nes jeigu paimtumem ant ranku ir migdytumem, vel prasidetu viskas is pradziu. Taigi, dabar velgi apie 8 val. vakaro uzmiega man ant ranku, o po to guldant i lovyte, kad ir kaip atsargiai ja stengiuosi guldyti, pabunda, stojasi lovyteje ir pradeda verkti. Jeigu paguldau, pati atsisedu salia ir laikau jai uz rankytes, tada uzmiega, bet kai jai uzmigus atsistoju ir noriu iseiti is kambario, nuo menkiausio krebstelejimo maze vel pabunda ir prasosi ant ranku. Zodziu, pasaka be galo verysad.gif
Man labai svarbu tureti tas kelias laisvas valandas vakarais, nes mokausi, kitaip nera kada pasiruosti mokyklai, vyras taip pat nori pailseti po darbo.
Su maze visa diena bunu as, demesio jai tikrai netruksta. Ir siaip ji yra tikra "mamyciuke", tuos vakarus kai bunu mokykloje, vyrui kartais su ja buna labai sunku.
O paklausti norejau, ar nebus mazei dideles traumos, jei ir toliau paliksim taip verkiancia, kol pati uzmigs, nes kitaip jau minejau, kas buna. Vyras sako, kad tai vienintele iseitis is tos situacijos. Jis mano, kad kai ji pamatys kad mes jos verkiancios is lovos neimam, tada nustos taip elgtis. O gal dar yra kokia kita iseitis? Nes klausytis jos verkiancios, o kartasi net klykiancios (ypac kai iseinu is kambario) man tikrai sunku.
Taurė
Nemėginot nebemidyti ant rankų ? Ji juk didelė jau .
Aš saviškę paguldau į jos lovytę, pati atsisėdu šalia jos ir kasau nugarą, kojytes. Po to palaikau rankytę ir ji sminga. Retai kada naktį atsikelia. Bet iki 15 mėn. juk buvo didžiulė problema, bet aš nesicackinau, tiesiog pripratinau ją miegoti taip, kad man būtų patogu, o ne tik jai smile.gif
Germante
QUOTE(TauRe @ 2005 12 01, 16:21)
Nemėginot nebemidyti ant rankų ? Ji juk didelė jau .
Aš saviškę paguldau į jos lovytę, pati atsisėdu šalia jos ir kasau nugarą, kojytes. Po to palaikau rankytę ir ji sminga. Retai kada naktį atsikelia. Bet iki 15 mėn. juk buvo didžiulė problema, bet aš nesicackinau, tiesiog pripratinau ją miegoti taip, kad man būtų patogu, o ne tik jai  smile.gif
*

Kad ne ant ranku neuzmiega verysad.gif . Kai tik paguldau i lovyte, tuoj verkdama stojasi. O jei kartasi vis delto priverciu atsigulti ir laikau uz rankytes, tai uzmiega, bet man po to kazkaip reikia iseiti is jos kambario. Iseinant is kambario nuo maziausio garselio pabunda ir vel stojasi, verkia verysad.gif As labai, labai pavargau. Sianakt, pvz. pabudo 2 val nakti. Nuejau i jos kamari, pabandziau raminti - jokiu rezultatu - verkia ir viskas. Nori pas mus i lova. Tai grizau i miegamaji, atsiguliau ir laukiau, kol uzmogs giliai, kad as galeciau ateiti ir ja uzkloti. Taip ejau kelis kartus ir vis man atejus maze pabunda, tada vel griztu i miegamaji, laukiu kol ji uzmigs. Tai nemiegojau nuo 2 iki 4.30 sia nakti. Galvojau, kad be miegmaisio issiversiu, bet tikriausiai ne.
crocus
Ar nebandei pagirdyti kokiom arbatytėm prieš miegelį,pvz.melisų?Kurios turi raminantį poveikį.Padaryti raminančių žolelių vonelę.Pati nebandžiau,bet mamytės kartais parašo apie teigiamą tokių priemonių poveikį.
Arba kodėl nepasiėmus jos į savo lovą?Mes vis dar miegam kartu ir neturim didelių problemų.Tik vakarais sunkiai užmiega.Gal būtent artumo ir reikia tavo vaikeliui?Sakei,kad yra labai mamyčiukė.Nakties miegas kartu gal dalinai kompensuotų dieninį prisirišimą?Ir šiaip pagerintų padėtį.
Rivo
QUOTE(Germante @ 2005 11 29, 23:40)
O paklausti norejau, ar nebus mazei dideles traumos, jei ir toliau paliksim taip verkiancia, kol pati uzmigs, nes kitaip jau minejau, kas buna. Vyras sako, kad tai vienintele iseitis is tos situacijos. Jis mano, kad kai ji pamatys kad mes jos verkiancios is lovos neimam, tada nustos taip elgtis. O gal dar yra kokia kita iseitis? Nes klausytis jos verkiancios, o kartasi net klykiancios (ypac kai iseinu is kambario) man tikrai sunku.
*

Isbandyta, veikia. smile.gif Klyksma galima biski apramint neisimant is lovos...
Gali dar idet koki minksta zaisla i lova (va, meskiukas irgi nori miego, paguldysi?, kartu miegosi?), labai padeda.
Germante
QUOTE(crocus @ 2005 12 04, 18:15)
Ar nebandei pagirdyti kokiom arbatytėm prieš miegelį,pvz.melisų?Kurios turi raminantį poveikį.Padaryti raminančių žolelių vonelę.Pati nebandžiau,bet mamytės kartais parašo apie teigiamą tokių priemonių poveikį.
Arba kodėl nepasiėmus jos į savo lovą?Mes vis dar miegam kartu ir neturim didelių problemų.Tik vakarais sunkiai užmiega.Gal būtent artumo ir reikia tavo vaikeliui?Sakei,kad yra labai mamyčiukė.Nakties miegas kartu gal dalinai kompensuotų dieninį prisirišimą?Ir šiaip pagerintų padėtį.
*

Dabar kaip tik bandome zolines vonias. Tikiuosi, pades.
Tai man atrodo cia ir yra visa problema, kad mes nebeimam jos i savo lova kartu miegot. Labai bijom, kad paskui dar labiau pripras ir bus dar sunkiau ja atpratinti. Musu nuomone, vieni metai ,tai pats laikas atpratinti nuo tu dalyku. Tiesiog bijom, kad atpratinant veliau, reakcija gali buti dar blogesne...

QUOTE(Rivo @ 2005 12 05, 04:15)
Isbandyta, veikia. smile.gif Klyksma galima biski apramint neisimant is lovos...
Gali dar idet koki minksta zaisla i lova (va, meskiukas irgi nori miego, paguldysi?, kartu miegosi?), labai padeda.
*

Bandem. Nieko nereikia, i nieka nereaguoja, reikia tik mano ranku. Kartais apie valanda pralaikau. Ir nutirpsta ir skauda...
Vilsen
QUOTE(Germante @ 2005 12 06, 21:42)
Dabar kaip tik bandome zolines vonias. Tikiuosi, pades. 
Tai man atrodo cia ir yra visa problema, kad mes nebeimam jos i savo lova kartu miegot. Labai bijom, kad paskui dar labiau pripras ir bus dar sunkiau ja atpratinti.  Musu nuomone, vieni metai ,tai pats laikas atpratinti nuo tu dalyku. Tiesiog bijom, kad atpratinant veliau, reakcija gali buti dar blogesne...
Bandem. Nieko nereikia, i nieka nereaguoja, reikia tik mano ranku. Kartais apie valanda pralaikau. Ir nutirpsta ir skauda...
*

Labutis,
Musu sunu kankina ta pati nemiga,bet tai jau nuo gimimo.Gal tau tos voneles ir pades,bet mes viska isbandem nuo..iki..ir nieko,todel dabar as guodziuosi ta mintim,kad isaugs.Stiprybes ir kantrybes mamyte mirksiukas.gif
mamučiukas
Sveikos mamytės /
SOS
Turiu bėdą. Jau porą dienų kai dukrelė guldoma į lovelę žviegia ir nori, kad ant rankų nėšiočiau. Pirmą dieną panašiojau ir paguldžiau dar šiek tiek pasupau ir užmigo. Antrą kartą jau reikalavo, kad daugiau nešiočiau...trečią- jau visai negalėjau paguldyti ir sedėti negaliu , turiu vis vaikščioti. Aš suprantu, kad reikia ir nešioti ir myluoti, bet tam skyriu visą vakarą, nieko negaliu pasidaryti. Bet jau naktys turi būti miegojimui, o ne nešiojimams. Jai jau 1m 7mėn ir sveria ~15kg. Jėgų tikrai tiek nėra, kad ją tasyti po kambarį. Visada miegojo savo lovelei ir be didesnių bėdų ( neskaitant sirgimų, dantų dygimo, pilvo skausmo). Visus etapus perėjome" ir pati užmigdavi, ir supti reikėjo, ir už rankytes laikėmes, ir pas mus lovoje užmigdavo, bet dabar niekur negaliu paguldyti. Kol nešioju tol miega, bet tik pajunta, kad pasilenkiu pagauldyti, tai toks žviegimas, tikri ožiai ir kaip juos išvaryti kol dar nevėlu.
Almera
O kokiu zoliu raminancias voneles galima daryti?
Rimantė
QUOTE(skruzdelyte @ 2005 12 07, 17:33)
Labutis,
Musu sunu kankina ta pati nemiga,bet tai jau nuo gimimo.Gal tau tos voneles ir pades,bet mes viska isbandem nuo..iki..ir nieko,todel dabar as guodziuosi ta mintim,kad isaugs.Stiprybes ir kantrybes mamyte mirksiukas.gif
*

Musu dukra irgi nuo gimimo galima sakyt nemiegojo... nei diena, nei nakti. verysad.gif oi kaip privargom. Kiek visokiu voneliu ir zoleliu isbandem, hemeopatiniu vaistu, kiek gydytoju aplankem... ir nieko. Visi sake, kad toks isaugis. Tik nuo 2m pradejo naktim miegot. Aisku, dar reikedavo kokius 2 kart atsikelt, bet jau tik 2 kart, o ne kas valanda....
Yra tokiu vaiku.
Stiprybes mamytes! 4u.gif
asfaltuota
ha...mano tik dabar pradėjo miegot, nors jau ir trys metai greit.... Negaliu tuo patikėt šitiek metų normaliai nemiegojus...jau praktiškai bus mėnuo, kaip išmiega iki ryto. Tiesa, ne visas naktis, vieną kitą pablūdina, bet šiaip- diždžiają savaitės dalį jau naktimis išmiega. Tikiuos neatkris : tfu tfu tfu bar bar bar...
GyvatukeJura
Nu paguodet, mamos. Maniskis, jau 9 menesiuku, neismiega nakteles... Uzmiega irgi dazniausiai ant ranku...
Turiu tokia pazistama, kuri aiskina, kad imanoma vaika 'priversti' miegoti ir visa nakti ismiegoti, bet man niekaip nesigavo. Na, tik nebandziau griezto rezimo ivesti, nes daug keliavom, tada dantys dygo ir tebedygsta, tai vis kas sujaukia planus:( Bet nei arbateles, nei voneles nepadeda.
Ech. O visi sako isaugs. Tik miego man DABAR reikia:) verysad.gif
Germante
Pas mus vis tas pats. Vakare ja uzmigdzius uz kokios valandos pabunda ir viskas - turim nestis is miegamojo i ta pati kambari kur ir mes esam, nes kitaip verks, klyks, spiegs. Vakar jai pabudus, nuejau i miegamaji jos nuraminti, bet aisku jokiu rezultatu, net kai vyras irgi nuejo miegot i miegamaji, nepadejo, reikejo manes. O as turejau mokytis. Tai mazoji tol reke, kol vyrui ja beraminant ir niekaip nenuraminant, baigesi kantrybe ir atnese ja man. Tai taip ir mokiausi dukra salia saves pasisodinusi. Tai ji per ta laika taip issiblaske, kad net man nuejus miegoti su ja, dar apie pora valandu savo lovoje prazyze. Uzmigo tik apie 3 val. nakties. Rezultatas - abu su vyru is ryto - zombiai biggrin.gif Ir juokas ima ir liudna.

Butu labai idomu suzinoti vaiku psichologo nuomone apie tai.
Germante
QUOTE(Egle100 @ 2005 12 19, 11:06)
O kokiu zoliu raminancias voneles galima daryti?
*

Yra tema uzvesta, skyrelyje "Vaiku sveikata". Paziurek mirksiukas.gif
tause
pas mus irgi tokia beda buvo, ypatingai 1-eriu metu, tai pasiimem kartu i lova miegot. karsta, nepatogu- visi neissimiegodavom, bet dukrytei ramiau buvo. Link dvieu metuku jai atsirasdavo noras savo lovytei pamiegot, tai taip nakti ir klajodavom.Pries antraji gintadieni isvis ragas prasidejo: uzmigdom, 2 val pamiega ir iki paryciu istiso spiegimo, kai praspiegdavo kokia val, leisdavosi ant ranku paimama, o po to irgi prisispaudzia ir neina niekur paguldyt. Galvojom nusisausim doh.gif .Suejo du metai ir po truputi viskas atsistojo i savo vietas.daba miega savo lovelej ir ismiega visa nakti! thumbup.gif pastebejau, kad pas dukryte tokie lyg nerimo priepuoliai uzeina, tada kai pabudinedavo, ji vis keldavosi patikrinti ar mes esam ir matyt vis nerasdama sau kazkokiu baimiu isivare g.gif o kalbant apie grieztoms priemones nelabai pritariu, bandziau gal pora kartu, man jos nepadejo tik blogiau buvo, dukryte niekad palikta viena nenustodavo verkti.
Lauryteb
Labas. Maniškis išdykėlis miega tik su manimi. Aišku, sakysite, kad negerai. Bet kitaip tiesiog negaliu užmigdyti. Jis turi jausti artumą. Įsikimba į ranką, krapšto nagus ir taip užsnūsta. Gal pati kalta, kad taip pripratinau.
patri
QUOTE(Lauryteb @ 2006 01 08, 23:44)
Labas. Maniškis išdykėlis miega tik su manimi. Aišku, sakysite, kad negerai. Bet kitaip tiesiog negaliu užmigdyti. Jis turi jausti artumą. Įsikimba į ranką, krapšto nagus ir taip užsnūsta. Gal pati kalta, kad taip pripratinau.
*

maniskei 2m4men irgi lygiai tas pats doh.gif jai mamos artumas svarbiausia ax.gif na mes labai daug skraidom,keliaujasm,keiciasi jai viskas-todel gal ir miega blogai g.gif sakau su cool.gif teks skirtis,nes mazoji viena nemiega doh.gif pabandem jos kambary migdyt doh.gif tai rezultatas toks,kad as visa menesi puciausi pripuciama ciuzini,nes begiot kas 2-3val ir ant ranku migdyt ar apsikabinus su ja turiu uzmigt jos lovvoj man atsibodo doh.gif
o naktiniai verksmai ar kosmarai ten pas ja man jau vezi baigia ivaryt doh.gif nebezinau,kada visa tai baigsis verysad.gif dabar dar vel prisimine mamos nesiojima ant ranku,kai 15kg sveria blink.gif lotuliukas.gif doh.gif
o nepadeda niekas-nei jokios arbateles,sirupai ar hemeopatiniai preparatai miegui doh.gif
1grasilda
[FONT=Arial]
QUOTE(Germante @ 2005 12 01, 21:23)
Kad ne ant ranku neuzmiega  verysad.gif . Kai tik paguldau i lovyte, tuoj verkdama stojasi. O jei kartasi vis delto priverciu atsigulti ir laikau uz rankytes, tai uzmiega, bet man po to kazkaip reikia iseiti is jos kambario. Iseinant is kambario nuo maziausio garselio pabunda ir vel stojasi, verkia  verysad.gif  As labai, labai pavargau. Sianakt, pvz. pabudo 2 val nakti. Nuejau i jos kamari, pabandziau raminti - jokiu rezultatu - verkia ir viskas. Nori pas mus i lova. Tai grizau i miegamaji, atsiguliau ir laukiau, kol uzmogs giliai, kad as galeciau ateiti ir ja uzkloti. Taip ejau kelis kartus ir vis man atejus maze pabunda, tada vel griztu i miegamaji, laukiu kol ji uzmigs. Tai nemiegojau nuo 2 iki 4.30 sia nakti. Galvojau, kad be miegmaisio issiversiu, bet tikriausiai ne.
*

nieko nebus , o isimiegoti tai reikia , pasaulis nesugrius jei pamiegos viena nakti ir su jumis, gal jai nera saugumo jausmo kai miega savo kambaryje, ar ne vertetu lovyte pasistatyti miegamajeme juk ne visi vaikai vienodi unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.