Tevai turi siokiu tokius santaupu juodai dienai, laidotuvėms ir pan. Jokiu budu nesutinka ju investuoti i buto remonta ar dar kazka nusipirkti, norejau jiems pasiulyti keisti i eurus, bet dabar euro ateitis visai neaiski, lito tuo labiau, tiesiog nezinau ka jiems patarti, aisku, tos santaupos nėra dideles, bet kai puse gyvenimo taupyti pinigai, butu labai gaila, jei jie isgaruotu. Kokia valiuta jus laikot savo santaupas?
As viska laikau eurais. O kodel ateitis neaiski? Lito- suprantama. Del to litais nelaikau pinigu
Patikimiau - eurais.
Kol kas laikau indėlius litais, bet matau, kad gal vertėtų persikeist
Tikrai, manau kad eurai šiuo metu būtų patikimesnė valiuta, vat su litais ar kokiais doleriais tai tikrai neaišku, na o eurai - manau nėr ko pergyventi, kursas nesikeičia ir pakankamai patikima valiuta
Laikau indelius: dali litais, dali eurais. Litus greitoj ateity teks panaudoti, todel tfu tfu tfu iki tol tikiuos viskas bus gerai, o eurai tegu kapsi
eurais rubliais litais
Vat ir man tas dalykas aktualus - bankuose labai kalbina laikyti litais. Artimieji ar pažįstami - tik už eurus. Bet dabar ir su euru - neaiškūs reikalai. Pasimečiau
QUOTE(velniukaz @ 2010 05 07, 19:28) Vat ir man tas dalykas aktualus - bankuose labai kalbina laikyti litais. Artimieji ar pažįstami - tik už eurus. Bet dabar ir su euru - neaiškūs reikalai. Pasimečiau tai va kad po Graikijos,taip pat ispanijos portugalijos krizių,dėl to euro kažkaip neaišku,juolab kad usd pakilo,gal verta labiau dolerius pirkt? arana81,labai domintų tavo nuomonė dėl santaupų laikymo QUOTE(ulyja @ 2010 05 08, 14:17) tai va kad po Graikijos,taip pat ispanijos portugalijos krizių,dėl to euro kažkaip neaišku,juolab kad usd pakilo,gal verta labiau dolerius pirkt? pati negaliu persivesti is indeliu litais, bet laikyciau doleriais - ju kursas triju litu link arteja ir del dabartiniu eurozonos problemu si kurso kilimo tendencija ne trumpalaike arana81,labai domintų tavo nuomonė dėl santaupų laikymo QUOTE(arana81 @ 2010 05 08, 15:54) pati negaliu persivesti is indeliu litais, bet laikyciau doleriais - ju kursas triju litu link arteja ir del dabartiniu eurozonos problemu si kurso kilimo tendencija ne trumpalaike Nebloga naujiena - jau beveik ir pamiršus buvau, kad nuo senų senovės turiu dolerinį indėlį QUOTE(Sophi @ 2010 05 08, 16:01) Graikija problemu porai metu turi, viena is tu zuvusiu nuo protestuotoju molotovo kokteiliu banko tarnautoju Atenuos nescia buvo, tai zuvo ne trys, o keturi zmones maziuka priskaiciavus kitu eurozonos atsiliekanciuju saliu ekonomika irgi neblizga QUOTE(arana81 @ 2010 05 08, 16:09) Graikija problemu porai metu turi, viena is tu zuvusiu nuo protestuotoju molotovo kokteiliu banko tarnautoju Atenuos nescia buvo, tai zuvo ne trys, o keturi zmones maziuka priskaiciavus kitu eurozonos atsiliekanciuju saliu ekonomika irgi neblizga Kvepia jau antra krizės banga
Idomu ar pasieks doleris 3 lt riba
Tik eurais
Gal kas dejosi ir zinot,kkoki mokesti bankai pasiima,jei noriu is savo saskaitos issisikeisti i eurus,pvz.kokius 2000 euru pasideti?Nuo kokios sumos bankai arba keityklos skaiciuoja procentus?T.y. iki kokios sumos pasikeisti pinigus i pvz.eurus ,butu galima maziau "nukentet",palikti mokesciu bankams?
QUOTE(jurave @ 2010 05 15, 23:05) Gal kas dejosi ir zinot,kkoki mokesti bankai pasiima,jei noriu is savo saskaitos issisikeisti i eurus,pvz.kokius 2000 euru pasideti?Nuo kokios sumos bankai arba keityklos skaiciuoja procentus?T.y. iki kokios sumos pasikeisti pinigus i pvz.eurus ,butu galima maziau "nukentet",palikti mokesciu bankams? Lietuvos banko fiksuotas buhalterinis euro kursas stabilus - vienas euras lygus 3,4528 Lt grynaisiais pinigais perka uz 3,4420 Lt, parduoda uz 3,4650 Lt, negrynaisiais pinigais (pavedimu) perka uz 3,4442 Lt, parduoda uz 3,4614 Lt tai pirkdama eurus grynaisias pinigais prarasite 0,0122 Lt nuo kiekvieno euro lyginant su buhalteriniu kursu, negrynaisiais pinigais - 0,0086 Lt nuo kiekvieno euro. Panorejus eurus paversti atgal i litus bankas vel pasiims savo komisinius, nes Jums mokes maziau nei Lietuvos banko nustatytas oficialus buhalterinis kursas, t.y. grynaisiais pinigais 0,0108 Lt uz eura maziau nei buhalterinis kursas, negrynaisiais pinigais - 0,0086 Lt uz kiekviena eura del sios priezasties is uzsienio parsiveztus eurus grynais niekada nekeiciu atgal i litus, o prireikus Lietuvoje keiciu minimalu kieki - del palankesnio kurso daug labiau apsimoka is bankomato uzsienio oro uoste nusiimti Jums siulyciau konvertuoti per elektronine bankininkyste, jei nepersigalvosite - ir kursas palankesnis, ir 2-3 litus komisini, kuri sumokesite kasininkei banko skyriuje keisdama sutaupysite Papildyta: QUOTE(charisma2121 @ 2010 05 10, 12:44) nenorite dolerio ir lito (1 EUR = 3,4528 LTL), kurso kitimo tendenciju nuo 2009 m. lapkricio 17 dienos iki siandien pakomentuoti? Duomenys oficialus, is Lietuvos banko tinklapio
QUOTE(arana81 @ 2010 05 16, 08:51) Jums siulyciau konvertuoti per elektronine bankininkyste, jei nepersigalvosite - ir kursas palankesnis, ir 2-3 litus komisini, kuri sumokesite kasininkei banko skyriuje keisdama sutaupysite Noriu Jūsų paklausti, ar toks būdas (konvertavimas per el. bankininkystę) yra įmanomas turint tam banke tik eurų sąskaitą? Pvz. aš turiu Šiaulių banke sąskaitą eurais, neužilgo baigsis mano indėlis ir aš žinau, kad man reikės dalies pinigėlių, todėl dabar nežinau kaip man palankiausia būtų dalį jų pasiimti QUOTE(mecia @ 2010 05 17, 14:23) Noriu Jūsų paklausti, ar toks būdas (konvertavimas per el. bankininkystę) yra įmanomas turint tam banke tik eurų sąskaitą? Pvz. aš turiu Šiaulių banke sąskaitą eurais, neužilgo baigsis mano indėlis ir aš žinau, kad man reikės dalies pinigėlių, todėl dabar nežinau kaip man palankiausia būtų dalį jų pasiimti reiketu elektronines bankininkystes sutarti sudaryti ir saskaita litais atsidaryti, saskaitos atidarymas nemokamas, o bankininkystes slaptazodziu korteles kainuoja, tai pasiziurek, kokiu atveju tau naudingiau
arana81, ką manai apie euro ir dolerio likimą?
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 18, 08:57) speju, kad euro kursas dar kuri laika vaziuos zemyn, o dolerio kils. Kaip ilgai tai tesis sunku pasakyti, nes nors Europos saliu ekonomikos buksuoja, JAV labai daug popieriniu prispausdinus niekuo nepadengtu
Gal kas atsakys: tai kokia valiuta šiuo metu laikyti santaupas???
Jo ir man idomu
LT
Ką manote apie norvegiškas kronas?
mano vyras siulo svarus laikyti, bet cia jo nuomuone....
laikau doleriais ir esu patenkinta. Nepasitikiu LT, EURAIS..
As irgi euru nebepasitikiu, kol kas laikau svarais, bet svarstau gal dali santaupu laikyt kokia kita valiuta doleriais ar kuria nors skandinavu valiuta.
QUOTE(arana81 @ 2010 05 18, 13:07) speju, kad euro kursas dar kuri laika vaziuos zemyn, o dolerio kils. Kaip ilgai tai tesis sunku pasakyti, nes nors Europos saliu ekonomikos buksuoja, JAV labai daug popieriniu prispausdinus niekuo nepadengtu Tai jeigu kojinėje turiu 50 eurų man juos pasiversti į litus?Ar dar laikyti? |