mylimuke
2007 06 13, 13:16
Sveikos  Virs 3men pradejom po pora saukstuku ragauti darzovyciu, vaisiu. Praeita sav. buvom pas gydytoja, jis papriekaistavo,kad per mazai duodu darzoviu, kad turetu suvalgyt daugiau ir net 2kart dienoj, ir jau laikas kosytes valgyt. Na man atrodo,kad tokiam amziuj tikrai ankstoka taip maitintis... Duodu truputi, bet nedaug, juk skrandukas tam nelabai pasiruoses, beto maze nelabai ir megsta darzoves, tik obuoli, banana. Gydytojas motyvuoja tuo,kad 4men baigiasi mamos piene gelezis ir reikia duot jo su maistu. Bet kaip taip? Kiek zinau,tai ji baigiasi po puses metu, todel nuo 7-8men patariama duoti mesytes, kurioje yra gelezis. Tai taip ir nesutarem. Nenoriu aklai sekti gydytojo patarimu,bet kaip tada su ta gelezim?
neringuša
2007 06 13, 16:56
Mes daržoves pradėjom valyti nuo 6 mėnesių, kruopas nuo 7, o mėsytę nuo 8 nors gydytoja ir sakė, kad galima anksčiau  Svorio priaugdavome normaliai, tai ir neskubėjau apkrauti mažo skaranduko  Tiesa vis dar valgom MP, jei maitinami mišinukais, tada rekomenduojama anksčiau pradėti, bet ir tai dar klausimas Papildyta:Kaip matau svorio priaugate normaliai ir jei pati nėštumo metu mažakraujystės neturėjai tai nesirūpink viskas bus ok  O jei gydytoja dar ką priekaištaus paprašyk, kad padarytų tyrimą ir matys ar tos geležies trūksta
mylimuke
2007 06 13, 18:47
QUOTE(neringuša @ 2007 06 13, 17:56) Mes daržoves pradėjom valyti nuo 6 mėnesių, kruopas nuo 7, o mėsytę nuo 8 nors gydytoja ir sakė, kad galima anksčiau  Svorio priaugdavome normaliai, tai ir neskubėjau apkrauti mažo skaranduko  Tiesa vis dar valgom MP, jei maitinami mišinukais, tada rekomenduojama anksčiau pradėti, bet ir tai dar klausimas Papildyta:Kaip matau svorio priaugate normaliai ir jei pati nėštumo metu mažakraujystės neturėjai tai nesirūpink viskas bus ok  O jei gydytoja dar ką priekaištaus paprašyk, kad padarytų tyrimą ir matys ar tos geležies trūksta  Tikrai paprasysiu  Mes valgom ir MP ir misinuka, tai manau kazkiek tos gelezies tikrai gauna, tuo labiau kad as ir vitaminus geriu... O gal man dar papildomai gelezies galima ar jai paciai duoti, jei butu blogi tyrimai?
Limcamca
2007 06 13, 19:05
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 19:47) Tikrai paprasysiu  Mes valgom ir MP ir misinuka, tai manau kazkiek tos gelezies tikrai gauna, tuo labiau kad as ir vitaminus geriu... O gal man dar papildomai gelezies galima ar jai paciai duoti, jei butu blogi tyrimai? Geležies atsargos iš mamos baigiasi šeštąjį mėnesį. Tyrimus dėl geležies darys kai sueis pusė metų, ir jei hemoglobinas bus žemas, tada ir paskirs gydymą. Beje, jei pati nori valgyti daugiau geležies produktų, tai valgyk. Tik šiukštu nevalgyk jų kartu su produktais turinčiais daug kalcio, nes kalcis naikina geležį.
Raideles
2007 06 13, 20:58
Mylimuke, apie 6 mėn baigiasi atsargos, kurias būna sukaupęs vaikas sau dar nėštumo metu. O mamos piene geležies nedaug, bet ji ypatingai gerai pasisavinama. Net jei pati jos mažai valgysi, reikiamas kiekis bus imamas iš tavo organizmo. Taip, kad dėl savęs valgyk geležies turintį maistą (ypač jei mėnesinės jau atsinaujino). Mišinukuose paprastai irgi dedama geležies, tik ji žymiai blogiau pasisavinama. Kadangi valgot mišriai, tai sunku vienareikšmiškai pasakyti - reikia ar nereikia. Tyrimas turėtų parodyti aiškiau. Taip pat gali pažiūrėti akių vokų vidinę pusę - ar ji išblyškusi, ar rausva. Blyškumas - geležies trūkumo požymis.
Mums tai gydytoja rekomendavo pasidaryti kraujo tyrima, nes mano mazoji buvo tokia isblyskusi. Pasirode, kad hemoglobinas tikrai zemas ir todel dabar duodu mazajai gelezies preparato. Manau, kad spelioti tikrai neverta - jei yra itarimu, reikia darytis tyrima, tada ir aisku patampa, ka daryti, o ne spelioti. Mes dareme bendra kraujo tyrima, kraujo eme is pirstuko. Dabar tyrima kartosim, kai bus 5 men ir spresim, ar toliau vartoti gelezies preparata, ar jau uzteks.
mama_x2
2007 06 18, 10:38
siaip tai vaikui nuo 4 men ragaut duot reiktu jei misini valgo, o jei MP - nuo 6 men . manau kad gyd neteisi, o tu viska darai gerai.
mylimuke
2007 06 19, 18:23
QUOTE(Lilya @ 2007 06 18, 09:48) Mums tai gydytoja rekomendavo pasidaryti kraujo tyrima, nes mano mazoji buvo tokia isblyskusi. Pasirode, kad hemoglobinas tikrai zemas ir todel dabar duodu mazajai gelezies preparato. Manau, kad spelioti tikrai neverta - jei yra itarimu, reikia darytis tyrima, tada ir aisku patampa, ka daryti, o ne spelioti. Mes dareme bendra kraujo tyrima, kraujo eme is pirstuko. Dabar tyrima kartosim, kai bus 5 men ir spresim, ar toliau vartoti gelezies preparata, ar jau uzteks. tame ir esme, kad man atrodo viskas gerai, maze nepablyskus, o gydytojas ikyriai siulo primaitinima kietu maistu. Prasysim kraujo tyrimo
Mano sunelis gime toks baltaodis, toks net melynai baltas. Tai kai tik pediatre ji pamatydavo, iskart saukdavo, kad mazakraujyste serga. Ale tyrimu nedare. Sunelis toks gyvybingas, energija trykstantis. Taip ir pasakiau pediatrei, kad per daug aktyvus yra kaip mazakrauste sergantis. vis tik rinkdavausi tuos kosyciu miltukus ir MP pakaitalus, kurie praturtinti gelezim. Ir kada galejo pradet valgyt lesius (neatsimenu tikslaus laiko, bet po metuku), karta per savaite isvirdavau su morkom ir sumaldavau. Kiek ji jam patikdavo  O lesiai gelezies turi 3.5 daugiau uz mesa ir verdant gelezis nekinta. Ir dabar i kotletus maltu lesiu idedu. Todel turi padaro tyrimus, kurie nustato mazakraujyste, o ne is akiu spresti. Tam yra sukurtos laboratorijos. Papildyta:Kietu maistu maitinti tikrai ankstoka.
sirdute
2007 06 28, 16:31
Na, maniske irgi pablyskusi, bet sveikut sveikutele, o siaip jei gelezies truksta vaikas pradeda sirgti dazniau, silpnas imunitetas. as nemanau, kad tavo vaikui reikia 2x dienoj valgyti koses. Maniskei 6.5men ir ji valgo viena kart dienoj, o visa kita laika - MP. Kita savaite jau pradesiu duoti mesyte, nes galima nuo 7men, o kol pripras, tai taip ir bus.
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 13, 14:16) Sveikos  Virs 3men pradejom po pora saukstuku ragauti darzovyciu, vaisiu. Praeita sav. buvom pas gydytoja, jis papriekaistavo,kad per mazai duodu darzoviu, kad turetu suvalgyt \ Sveika, mes darzoves pradejom valgyti nuo 4men, bet po labai nedaug, vis didinant norma.Nuo 4men pradejau duoti papildomo maisto, nes nemaitinau MP, o kai vaikutis valgo MB, kiek girdejau iki 6 men papildomo maisto nereikia
mylimuke
2007 06 28, 18:28
QUOTE(sirdute @ 2007 06 28, 17:31) Na, maniske irgi pablyskusi, bet sveikut sveikutele, o siaip jei gelezies truksta vaikas pradeda sirgti dazniau, silpnas imunitetas. as nemanau, kad tavo vaikui reikia 2x dienoj valgyti koses. Maniskei 6.5men ir ji valgo viena kart dienoj, o visa kita laika - MP. Kita savaite jau pradesiu duoti mesyte, nes galima nuo 7men, o kol pripras, tai taip ir bus. O mes nekart nesirgom
linxmute
2007 11 07, 14:24
Med.literatūroje rašo, kad neišnešiotukams geležies atsargos išsenka maždaug apie 4 mėn., o gali ir dar anksčiau. Maitinamiems MP, primaitinti anksčiau nei 6 mėn. nebūtina. Mano sūneliui po BCG vakcinos, supūliavo limfmazgis. Neaišku ar nuo to, bet labai greitai pradėjo kristi hemoglobinas. Nuo 120 iki 82 nukrito per mėn.  Gėrėm Hemofer lašiukus, pradėjom valgyti mėsytės ir po truputį kraujukas sustiprėjo (iki 102). Tik nuo geležies labai užkietėjo viduriukai
butterflyCk
2010 03 10, 12:27
Sveikos MAMYTES, Mano mazylei ne uz kalnu 5 men, o vakar pasisvere teko isvysti liudna vaizdeli  sustojo augti svoris, nors iki tol augome l gerai. Maitinu tik savo pienuku, buteliuko nepripazista VISAI. Gydytoja rekomenduoja misinuka, bet ilgai diskutavusios priejome kompromiso, kad pradeti maitinti kosytemis. Ka Js brangiosios apie tai monote, kaip Jus elgiates? Tiesa, mes dabar daiginame dantuka ir jau 3 savaites labai vargingai su klaikiu seiletekiu ir viduriavimais, manau, kad tai turi didziausia itake mazai priaugtam svoriui. Laukiu Jusu patarimu ir pamastymu. Ankstesnė tema apie primaitinimą čia
Shatura
2010 03 10, 12:34
QUOTE(butterflyCk @ 2010 03 10, 13:27) Sveikos MAMYTES, Mano mazylei ne uz kalnu 5 men, o vakar pasisvere teko isvysti liudna vaizdeli  sustojo augti svoris, nors iki tol augome l gerai. Maitinu tik savo pienuku, buteliuko nepripazista VISAI. Gydytoja rekomenduoja misinuka, bet ilgai diskutavusios priejome kompromiso, kad pradeti maitinti kosytemis. Ka Js brangiosios apie tai monote, kaip Jus elgiates? Tiesa, mes dabar daiginame dantuka ir jau 3 savaites labai vargingai su klaikiu seiletekiu ir viduriavimais, manau, kad tai turi didziausia itake mazai priaugtam svoriui. Laukiu Jusu patarimu ir pamastymu. Maniske gerai svori priaugdavo tik pirmus 3 men. Paskui visai po mazai. Bet vaikas nebuvo issekes ir suirzes. Tiesiog smulki ji pas mane. Pradejau primaitinti kosem nuo 5,5 men. Pagal rekomendacijas reiktu pradeti nuo 6 men.
us_beufer
2010 03 10, 21:21
mmm... man irgi idomu
Luttuke
2010 03 10, 22:03
QUOTE(butterflyCk @ 2010 03 10, 13:27) Sveikos MAMYTES, Mano mazylei ne uz kalnu 5 men, o vakar pasisvere teko isvysti liudna vaizdeli  sustojo augti svoris, nors iki tol augome l gerai. Maitinu tik savo pienuku, buteliuko nepripazista VISAI. Gydytoja rekomenduoja misinuka, bet ilgai diskutavusios priejome kompromiso, kad pradeti maitinti kosytemis. Ka Js brangiosios apie tai monote, kaip Jus elgiates? Tiesa, mes dabar daiginame dantuka ir jau 3 savaites labai vargingai su klaikiu seiletekiu ir viduriavimais, manau, kad tai turi didziausia itake mazai priaugtam svoriui. Laukiu Jusu patarimu ir pamastymu. Koks vaiko svoris? Kiek prieaugo per menesiuka? Jei dantukai prasidejo, tai tikrai gai svorio augimas sustoti. Gal nera jokios tragedijos cia. Mano sunelis anasaus amziaus budamas tepriaugo 100 gr per men ir tai man daktarai nei kosiu nei misinio nesiule.
butterflyCk
2010 03 11, 10:47
QUOTE(Luttuke @ 2010 03 10, 14:03) Koks vaiko svoris? Kiek prieaugo per menesiuka? Jei dantukai prasidejo, tai tikrai gai svorio augimas sustoti. Gal nera jokios tragedijos cia. Mano sunelis anasaus amziaus budamas tepriaugo 100 gr per men ir tai man daktarai nei kosiu nei misinio nesiule. Dukryte be keliu gramu sveria 7 kg ir per dvi savaites priaugo 160 g ir gydytoja labai jau sureagavo neigiamai, kad ir mane isgasdino, net verk norejosi, pasijauciau pati blogiausia mama- vaika badu marinu ir tik del "kvailu isitikinimu" maitinti tik savo pienuku, bet kol dantukai nedygo tai ir 1 kg ir net 2 per menesi buvome priaugusios.
Terapankė
2010 03 11, 18:48
QUOTE(butterflyCk @ 2010 03 11, 10:47) del "kvailu isitikinimu" maitinti tik savo pienuku Cia taip gydytoja pasake? Kiek i ugi paaugot? As manau viskas cia normalu, zinau mamyte kurios dukryte per menesi ne gramo nepriaugo, bet berods net 5cm  Ir jai nei gydytoja nieko nesake...nepriaugines vaikas kiekviena menesi po kilograma.Jei vaikas ramus manau viskas cia normalu
HappyAngel
2010 03 12, 09:15
butterlfyCk, nesutinku su Jūsų gydytojos nuomone  Jei prieš tai mergytė priaugdavo ir po 1-1,5kg, tai aišku, kad šokas, pamačius tuos 160g priaugtus per dvi savaites. Tačiau svorio ji turi pakankamai - 5 mėnesių beveik 7kg juk super  Mano 15 mėnesių dukrytė sveria 8,2kg  Nesuprantu, ko gydytoja nori? Pati sakote, kad mažiukei labai sunkiai dygsta dantukas. Manau, kad ji visų pirma net ir nenorės tų košių. Vaikui ir taip stresas, skauda, o čia dar naują maistą siūlo... Aš Jūsų vietoje dar šiek tiek palaukčiau  Šiaip ar taip vaikai, kuriems sunkia dygsta dantukai, jų dygimo metu labai prastai valgo, nes jiems skauda. Siūlysit košes, ji nevalgys, Jums stresas, jai stresas.
virsukalne
2010 03 12, 12:17
nuo 6men
Mums tuoj 5 men. pradejom ragauti vaisiu tyreles, o kosytes bandysim kai busim 5,5. Siaip vaikas keistai i mane ziuri, kai tyrele duodu  Tiesa, ka manot, kad pirma ragaujam tyreles, o ne darzoves? Daug skirtingu komentaru girdejau
HappyAngel
2010 03 13, 23:11
catory, papildžiau pirmą žinutę, pasiskaitinėkite senąją temą, gal rasite atsakymus į Jums rūpimus klausimus.
5 men pradejom valgyti darzoviu kosele
labas, mamos. mums irgi labai panaši situacija, iš pradžių labai gerai augo svoris, po to pradėjo tik po 200 g. tai nuo 4 mėn.gydytoja liepė duoti daržovių ir kt.košes. dabar jau 6,5 mėn ir sėkmingai valgom visokias košytes. pati nemaitinau visai, valgom Bebilon mišinuką. o dabar jau ir tyreles visokias ir pirktines košes, ypač mėgsta Hipp gaminius. svoris vėl auga gerai, po 800 g. tai nžn, turbūt tikrai vaikui trūko kalorijų vien iš mišinio. manau, kad galima nuo 4 mėn.bandyt primaitint, jei neauga svoris. bent jau mūsų pediatrė taip pataria. sėkmės, valgykit ir aukit
Mums situacija irgi panasi buvo, nuo 3 iki 5men. ir 1sav. priaugom 400g, viso sverem 7kg. Iki 3men priaugdavom po pusantro kg. Gydytoja liepe palaukt 6men del primaitinimo, padare kraujo ir slapimo tyrimus ir pasiule dazniau maitint krutimi. Tyrimai buvo idealus, o maziu pradejau matint kas pusvalandi - valanda. Jis ilgiau 5min nevalgydavo. Primaitinti kosemis pradejau likus savaitei iki 6men. Neiskenciau savaites, nes labai vargino tas keliu savaiciu papuko maratonas  . Su kosemis dabar mums panasi situacija, jis valgo gerai, bet butinai turi kazka veikti, kitaip pradeda verkti ir jau jokio sauksto i burna neikisi. Su maitinimu krutimi reikalai pasitaise, dabar net iki 15min valgo Butterflyck, o jusu mazei kraujo tyrimus dare? Beje, jei jums dyksta dantys patariama nepradeti primaitinima. Isvis imtis kazkokiu naujoviu negerai, jei vaikui dygsta dantys, serga, ar paumejusi alergija.
astalaur
2010 03 16, 17:14
Aš pradėjau primaitinti nuo 4,5 mėn., bet tik dėl to, kad mažylė labai atpylinėjo, o gydytoja patarė duoti 2 mažyčius (leliukiškus) šaukštelius miežinės košės prieš kiekvieną maitinimą tam, kad suaktyvėtų peristaltika. Daugiau košytės pradėjau duoti tik nuo 5,5 mėn.
Miolanda
2010 03 17, 19:34
Darzovienes pradejau duodi likus savaitei iki sesiu men., iki tol valge vien MP. Mesa pradejau duodi 6,5 men., o grudu koses zadu duoti likus savaitei iki 7 men. Mums svoris auga gerai
ruchuke
2010 03 21, 13:36
Mano dukrytei trys menesiai. dar žinoma neplanuoju primaitinti, bet mintyse vis kirba klaustukas. kai pradeda valgyti košytes, kaip daryti su užsigėrimu? na vistiek, valgant norisi atsigerti, o kai maitini MP tai kaip daryti? ar nusitraukti kažkiek, kad valgymo metu duoti, ar kaip jūs darote? gal galite patarti?
*Mamis*
2010 03 21, 19:22
o gal kas gali pasakyti kiek gramu kosytes per diena reikia duoti 6 menesiu vaikui? vienur radau, kad menesiu skaiciu reikia dauginti is 10, tai reikstu 60 gramu, o kitur - jog turi suvalgyti po 120-150, o turinti gera apetita ir 200 gramu. visai susipainiojau. aciu
ddijana
2010 03 22, 13:12
Jei jau prie kosytes pilnai iprato,manau kad kokia 120-150g.
gekoniuke
2010 03 23, 17:57
kruopų nuovirus valgom nuo 2,5mėn., o daržovių košę nuo 4, iš pradžių duodavau MP, o jei vis dar alkanas- košę(labai sunkiai mūsų pieno fabrikas įsivažiavo  ). Šiai dienai mes valgom tris košes ir n kartų MP, o naktį dar kokius 4-6 kartus MP atsigeriam
sabatini
2010 03 24, 11:47
as pradejau duoti nuo 5,5 men taip pat... nemanau kad reikia kategoriskai duoti nuo 6 men, reikia ziureti pagal vaikiuka...
EvitaMaria
2010 04 03, 11:26
Aš irgi turiu panašų klausimą, kaip MP pradedate derinti su košytėmis? Mums jau 6 mėn, taigi pradedam imtis košių (dar bananą labai mėgsta). Žindau vaiką, kada jis nori, todėl grafiko neturim jokio, bandau ištaikyt košytės valgymą kai vaikas jau lyg ir atrodo alkanas. Tai kartais būna, kad po košės pasiūlius pienuką vaikas noriai žinda, o kartais iki to atsigėrimo praeina gera valanda. Manau, kad gal taip ir gerai (gal čia tik mes, suaugusieji, esam įpratę, kad prie lėkštės turi stovėti stiklinė atsigėrimo), bet norėjau paklausti kitų MP patarimų, kaip jos papuką derina su šaukštuku  ruchuke, bet kokiu atveju nemanau, kad košes maitinant reiktų nusitraukinėti pieną atsigėrimui. Aš nusitraukiu truputį pačios košės virimui, bet lai atsigeria vaikas pats, žįsdamas.
ruchuke
2010 04 03, 18:02
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 04 03, 12:26) Aš irgi turiu panašų klausimą, kaip MP pradedate derinti su košytėmis? Mums jau 6 mėn, taigi pradedam imtis košių (dar bananą labai mėgsta). Žindau vaiką, kada jis nori, todėl grafiko neturim jokio, bandau ištaikyt košytės valgymą kai vaikas jau lyg ir atrodo alkanas. Tai kartais būna, kad po košės pasiūlius pienuką vaikas noriai žinda, o kartais iki to atsigėrimo praeina gera valanda. Manau, kad gal taip ir gerai (gal čia tik mes, suaugusieji, esam įpratę, kad prie lėkštės turi stovėti stiklinė atsigėrimo), bet norėjau paklausti kitų MP patarimų, kaip jos papuką derina su šaukštuku  ruchuke, bet kokiu atveju nemanau, kad košes maitinant reiktų nusitraukinėti pieną atsigėrimui. Aš nusitraukiu truputį pačios košės virimui, bet lai atsigeria vaikas pats, žįsdamas. aš čia kaip variantą pateikiau. nes nežinau kaip daryti.pirmąjį savo vaikiuką labai mažai maitinau pati, todėl čia jau iškyla klaustukas šiaip košytėms virti turiu užsišaldžiusi pienuko. ir visgi tikiuosi, kad sulauksime patarimų iš kitų mamyčių, auginančių jau didesnius leliukus.
gražutė
2010 04 03, 23:45
Mano leliui jau 8 mėn ir valgom MP. Aš irgi nežinojau, kaip suderinti tas košes su MP, bet pasikioviau nuojauta. Stengiuosi pamaitnti lelių kas 3 h. Kai pamaitinu, po valandėlės duodu koše ar tyrelę, o paskui po 2h vėl maitinu. Būna ir kitaip, kad duodu MP, po poros h košę ir vėl MP. Pastebėjau, kad maitinami MP vaikiukai nelabai mėgsta kitus skysčius (arbatas, sultis), bet stengiuosi pagal rekomendacijas arba pusvalandį prieš maitinimą vandenuko pagirdyti, arba po košės sulčių (irgi po pusvalandžio). Tikrai nemanau, kad gerai vaikui užsigerinėti maistą skysčiais, nes jie atskiedžia skrandžio sultis ir sunkiau virškina. Be to formuoja blogus valgymo įpročius. Kas mums įprasta, dar nereiškia, kad sveika.Geriau jau košę skystesnę paruošti, čia mano nuomonė. Tai šitaip maitinamės ir toliau taip stengsimės, kad pienukas nedingtų
ruchuke
2010 04 04, 09:24
QUOTE(gražutė @ 2010 04 04, 00:45) Mano leliui jau 8 mėn ir valgom MP. Aš irgi nežinojau, kaip suderinti tas košes su MP, bet pasikioviau nuojauta. Stengiuosi pamaitnti lelių kas 3 h. Kai pamaitinu, po valandėlės duodu koše ar tyrelę, o paskui po 2h vėl maitinu. Būna ir kitaip, kad duodu MP, po poros h košę ir vėl MP. Pastebėjau, kad maitinami MP vaikiukai nelabai mėgsta kitus skysčius (arbatas, sultis), bet stengiuosi pagal rekomendacijas arba pusvalandį prieš maitinimą vandenuko pagirdyti, arba po košės sulčių (irgi po pusvalandžio). Tikrai nemanau, kad gerai vaikui užsigerinėti maistą skysčiais, nes jie atskiedžia skrandžio sultis ir sunkiau virškina. Be to formuoja blogus valgymo įpročius. Kas mums įprasta, dar nereiškia, kad sveika.Geriau jau košę skystesnę paruošti, čia mano nuomonė. Tai šitaip maitinamės ir toliau taip stengsimės, kad pienukas nedingtų  na taip, teisingai..  jegu košytė bus skystesnė, pvz. kaip tyrelės, tai ir atsigerti nereikės.. ačiū tau, Gražute, taip išsamiai nupasakojei, tai lengviau bendrą vaizdą galima susidaryti. nes kol neatėjo tas momentas, tai taip ir nežinai kaip ten kas bus. tikėkimės viskas bus ok ir MP dar ilgai turėsiu.
EvitaMaria
2010 04 05, 22:31
Na va, aš irgi tikiuosi, kad pavyks natūraliai įsivažiuot į didelių žmonių maistą. Kiek skaičiau, tai man šitas straipsnis ir požiūris pasirodė priimtiniausias: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.sub.37 Kas skaitot anglų kalba - čia Pasaulio sveikatos organizacijos parengtas leidinukas, pagal kurį yra tas straipnis: http://www.who.int/nutrition/publications/...1/en/index.html(atleiskit, jei jau kažkur šitos nuorodos yra) Bet va aš vis tiek neradau paaiškinimo, kiek to maistelio vaikui duoti. Kad pradėti nuo kelių šaukštelių, tai ok, o paskui didinti normą iki kiek - kiek vaikui telpa/noriai valgo, ar pagal gramus?
Gabanne
2010 04 12, 13:51
nuo 5
ddijana
2010 04 13, 08:42
Nuo 5men.
Daivama
2010 04 14, 21:56
Aš nuo 5 men. pradėjau damaitinti savo mažiuką, iš pradžių bulvytę, vėliau pridėjau morkytės, o užbalinu MP, dar duodu banano, turiu čiulptuką kietam maistui, tai jį noriai čiulpia(įdedu duonos, sausainio)
gražutė
2010 04 15, 22:29
Mes košes pradėjom valgyti nuo 6 mėn
justmoon
2010 04 21, 21:22
Mes pradejome nuo 6 men. nuo darzovieniu, po to darzovienes su mesa, o po to kruopu koses  Mums jau 8.5 men., vis dar maitinu MP, tai diena nusitraukiu pienuko ir i darzovienes truputi ipilu, taip pat duodu atsigerti po valgymo  Kazkur skaiciau, kad pradedant vaika primaitinti reikia po valgio pasiulyti dar MP, nes vaikas gali nepavalgyti kitokio maisto. Mes taip ir pripratome  Is pradziu MP po valgio isgerdavo nemazai, o dabar vos 20 ml teisgeria  Is krutines duodu zisti tik paryciais, o kitu metu nusitraukiu, taip man patogiau
Bramune
2010 04 22, 15:19
mes nuo 4 men pradejom po truputi ragauti, dabar jau gerai valgom tik dar dag ko neisragavom, o kai kas ir nepatinka
Jūsų atveju tikriausiai svorio nepriaugo dėl viduriavimo. Jei man reikėtų būtinai rinktis papildomai duoti mišinuką ar košytes 5 mėn. vaikui, aš duočiau košytes. Pati pradėjau dukrytę primaitinti 6 mėn., nes anksčiau nemanau, kad reikia. Be galo daug literatūros apie tai ...
mes pirmosios kosytes paragavom 5men 2sav
Pecadora
2010 04 26, 09:00
Mes pradėjom ragaut daržovių košytę kai dukrytei buvo penki mėnesiukai ir savaitė....Su daržovių koše sekėsi nekaip, suvalgius gerus du tris šaukštelius pradėdavo žiaukčiot ir daugiau neduodavau. Paskui atradau, kad nuo Milupos bulvių su morka košelės nežiaukčioja  nors man tas skonis tai nelabai  Dar patinka Milupos Bio ryžių košė, nors man skonis, kaip "molio", taip kad tas primaitinimas tai žaidimas su maistu, kol atrandi kas patinka, o kas ne....nenuleidžiu rankų ir po truputį kartais pati paverdu daržovienės, bet nesuprantu, kodėl taip nelabai sekasi ją valgyt.....na tikiuosi priprasim prie visokių skonių
Vigilyte
2010 04 26, 09:47
3 mėnesius maitinau MP, 4-ą mėnesį mišinuku, nuo keturių pradėjau įvedinėti daržovių, vaisių tyreles, po kelių savaičių ir kruopas, o jau nuo 6-to mėnesiuko duodu visas košes ir tyreles kur ant pakuotės parašyta, kad tinka jo amžiui
|
|