Nuo 4mėn. po truputį duodavau daržovių košytės
Labas visoms mamytėms.
Mano burbuliukui 5,5mėn., gydytojos paliepimu jau daugiau nei savaitę valgome bulvių ir morkyčių košytę, kurią gaminu aš pati. Norėjau paklausti mamų, gal turėsit patarimų , ar teisingai darau: išverdu bulvę ir pusę morkos (gydytoja sakė, kad karotino daug nereikia, todėl turi dominuoti bulvė). Sumalu daržoves trintuve ir įpilu savo pieno arba mišinuko tiek, kad būtų skysta masė. Jokiu būdu ne tiršta, nes bijau, kad iki šiol vaikutis maitintas mamos pienu ir primaitintas mišinėliu, gali tiesiog imti springti, nemokėdamas nuryti tirštesnio maisto. Visos mano gaminamos masės išeiga- max valgomasis šaukštas. Duodu perpiet, apie 13val. kasdien. Tik gal sutapimas, bet pirmom dienom vaikelis irzlus pasidarė..ilgai verkia vakarais prieš miegą, šiaip ne taip pavyksta jį nuraminti ir užmigdyti. Ar taip būna? Ar kažką ne taip darau? Ačiū pasisakiusioms mamytėms.
nuo 3.5.
ziuriu taip skirtingai visos... bet juk kas nuo to pasikeicia,anksciau ar veliau... QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2010 05 19, 23:38) Jei vaikutis maitinamas MP, tai tikrai nereikia skubėti primaitinti, nes juk leliuko žarnynas yra dar nesubrendęs, o kai per anksti vaikutis yra primaitinamas, tada ir prasideda žarnyno bėdos, kurios išlieka ir suaugus
iki 6 menesiu maitinau tik MP o jau tada pradejau bo truputi primaitinti tyrelem ir kosytem
QUOTE(lintec @ 2010 05 21, 22:24) Jei vaikutis maitinamas MP, tai tikrai nereikia skubėti primaitinti, nes juk leliuko žarnynas yra dar nesubrendęs, o kai per anksti vaikutis yra primaitinamas, tada ir prasideda žarnyno bėdos, kurios išlieka ir suaugus tai zinoma taip,bet kadangi MP maitinau tik 2.5 men,tad kosyte pradejom valgyt anksti QUOTE(elendrike @ 2010 05 18, 19:03) Labas visoms mamytėms. Mano burbuliukui 5,5mėn., gydytojos paliepimu jau daugiau nei savaitę valgome bulvių ir morkyčių košytę, kurią gaminu aš pati. Norėjau paklausti mamų, gal turėsit patarimų , ar teisingai darau: išverdu bulvę ir pusę morkos (gydytoja sakė, kad karotino daug nereikia, todėl turi dominuoti bulvė). Sumalu daržoves trintuve ir įpilu savo pieno arba mišinuko tiek, kad būtų skysta masė. Jokiu būdu ne tiršta, nes bijau, kad iki šiol vaikutis maitintas mamos pienu ir primaitintas mišinėliu, gali tiesiog imti springti, nemokėdamas nuryti tirštesnio maisto. Visos mano gaminamos masės išeiga- max valgomasis šaukštas. Duodu perpiet, apie 13val. kasdien. Tik gal sutapimas, bet pirmom dienom vaikelis irzlus pasidarė..ilgai verkia vakarais prieš miegą, šiaip ne taip pavyksta jį nuraminti ir užmigdyti. Ar taip būna? Ar kažką ne taip darau? Ačiū pasisakiusioms mamytėms. labas mamyte. viska teisingai darote. as taip pat duodu darzoviu kosyte, tik dar dedu ziedinio kopusto. kosele dar skanesne, o ir tikrai galima. del irzlumo, tai nemanau, kad tai kose kalta. mano lelytes amzius labai panasus, ir norejau pasiteiraut, kada paskutini karta jusu vaikiukas eina miegoti? mano dukryte, cia as taip sureguliuoju, kad paskutinis miegelis buna tik iki6 val vakaro.veliau jau nemigdau. tada ji labai lengvai uzmiega.
Nuo 5 menesiu ir viena ir kita
Darzoviene po trupuciuka pradejom ragauti budami 4men.17d.
Nuo 4 menesiu, nes pieno nebeturejau o misinukas jam buvo nebesotus.
Nuo 6men tik pradejo ragaut darzoves po sauksteli kita. Normaliai darzovienes valgyt karta per diene pradejom kazkur 6,5men.
Vaikas buvo ramus, sparciai augo ir vystesi, gerai priauginejo svori, MP per akis, zodziu, nemaciau reikalo skubeti su primaitinimu
kadangi jau pati nemaitinau tai daržovienę pradėjome ragauti nuo 4 menesio.
Mes pradejome ragauti darzoves nuo 3men 20dienu
Mes pradėjome košytes valgyti nuo 5 mėn . dabar valgo ryte daržovytes o vakare grudu košyte
mes 6men proga pradesim ragauti bulve
As irgi rezgiau planus iki 6 menesiu tik MP maitinti. Bet kai vyrukas, budamas 4.5 menesio eme vakarais po 300 gramu nutraukto pienuko valgyt
Maiinu MP, bet savo berniuka maitinu nuo 4.5 men., na jis labai jau nori kokio nors maisto, matyty nesotu vien mano pieneli valgyti buvo
Nuo 7 mėnesio. Nes mergytei skaniausias buvo MP.
QUOTE(mile 04 @ 2010 12 31, 16:20) Pirmas mano vaikas - mergyte nieko be MP iki 1 metu praktiskai nenorejo
Mano bernaiciui 6,5 men, ir mes jau valgom darzoviu kosyte karta per diena
Sveikutes
QUOTE(Mistake @ 2011 01 27, 11:29) Sveikutes Siaip kiek teko skaityti, bei ir dauguma gydytoju rekomenduoja pradeti nuo vieno sauksto vienos darzoves. Viriau paprastame vandenyje bulvyte. Po to perejau prie morkytes. Dabar perku tyreles, nes manau, kad dabartiniuose darzovese jau nieko gero nera. O avizines koses sauksteli dukrele paragavo 7 men.
sveikos, mamytes! mano mazyliui uz poros savaiciu 6 men, maitinu MP, bet reiks pradeti bandyti kosytes. pradesiu nuo bulves, tada morka ir pan. tik va nezinau kuo tokia kosyte praskiesti? ar MP, ar vandenuku, ar truputi sviesto (kazkur skaiciau, kad galima, bet nieks nesneka, kad butu i pirmas kosytes sviestuko deje).
isskaiciau foruma, visos mamos dalijasi patirtimi, kad kosytes pirmomis dienomis reikia vos saukstelio, o kokia norma turetu buti po men. ? aciu uz atsakyma QUOTE(matuske @ 2011 01 28, 16:24) sveikos, mamytes! mano mazyliui uz poros savaiciu 6 men, maitinu MP, bet reiks pradeti bandyti kosytes. pradesiu nuo bulves, tada morka ir pan. tik va nezinau kuo tokia kosyte praskiesti? ar MP, ar vandenuku, ar truputi sviesto (kazkur skaiciau, kad galima, bet nieks nesneka, kad butu i pirmas kosytes sviestuko deje). isskaiciau foruma, visos mamos dalijasi patirtimi, kad kosytes pirmomis dienomis reikia vos saukstelio, o kokia norma turetu buti po men. ? aciu uz atsakyma sveika, na mano supratimu jei valgys tik skiesta su vandenuku tai pieno ar sviesto nereiktu det (neapsunkina taip skranduko ir siaip skirtingu kulturu maistas sunkiau virskinasi, skaninti jau galesi kai artesite prie metuku)aisku jei nevalgys, po truputi galesi pagardinti aciu uz atsakyma QUOTE(lintec @ 2010 05 21, 22:24) Jei vaikutis maitinamas MP, tai tikrai nereikia skubėti primaitinti, nes juk leliuko žarnynas yra dar nesubrendęs, o kai per anksti vaikutis yra primaitinamas, tada ir prasideda žarnyno bėdos, kurios išlieka ir suaugus
Mes pradėjom valgyti košes pilnu tempu tai sulaukus 5 mėn. ir 2 savaičių.
Košę pradėjome ragauti 5 mėn.
Pienuko buvo sočiai, todėl pradėjome papildomą maistelį įvedinėti nuo 6 mėn.
Net ir šeši mėnesiai nebūtinai turėtų būti košių davimo pradžia visiems be išimties vaikams
Geležies antrąjį pusmetį jau gali pradėti trūkti, todėl svarbu ir nepavėluoti, tačiau jos mamos piene, nors ir mažiau, bet ji geriau įsisavinama. Taigi, jei vaikelis priauga pakankamai svorio, yra žvalus ir linksmas, tačiau dar nesėdi (tam kai kurie subręsta ir apie septintą mėnesį) ir spjauna košytę , gal išmintinga būtų tiesiog duoti jam dar laiko. Sėkmės!
Mes pradėjom ragauti daržovytes nuo 6 mėn ir kelių dienų
Pagrindas - MP
Pradėjom nuo 4mėn pamažu ragaut
grudu kosytes apie 7 menesi ivedem.
be savaites 6 menesiai, kaip tik siandien
Taigi manau, kad jau laikas buvo QUOTE(Kursuotoja @ 2011 04 26, 10:59) be savaites 6 menesiai, kaip tik siandien Taigi manau, kad jau laikas buvo Siandien paziurejau puslapyje sveikasvaikas.lt ar ta kose nekenksminga ir apstulbau QUOTE(Kursuotoja @ 2011 04 27, 17:16) Siandien paziurejau puslapyje sveikasvaikas.lt ar ta kose nekenksminga ir apstulbau Tik atsargiai su ryžiais... nes nuo jų gali labai užkietėti viduriukai, mūsų pipiriukas apskritai griežtai atsisakė ryžių...
Pamažu pradėjom primaitinti nuo ketvirto mėnesio ir dabar jau valgom daržovių,kruopų košes ir mėsytės ragaujam
QUOTE(ligorija @ 2011 01 02, 01:03) Pirmas mano vaikas - mergyte nieko be MP iki 1 metu praktiskai nenorejo savo pupa ,kuriai dabar 5 metukai,taip pat tik MP maitinau iki 10 men ir 3 sav.,nieko nejo isiulyti daugiau,niekaip,svorio turejom ohohooooo.10 men. sverem 7 kilus,o kilai vis augo ir augo
Pirmuosiu paragavimus pradejom 5men. (maitinu PM) O rimciau jau koses valgyti pradejom 5men 2sav kazkur. Sekasi puikiai,maziuke valgo noriai. Jau valgom 2k i diena kose. Ryte grudine,per pietus darzoviu. Mesytes dar neduodu. Planuose tik koki 7men.
nuo 4men...
as praejau primaitinti 4men. 2sav.buvo,nes pasmane didelis berniokas tai jem pienelio jau nebeuzteko
jei maitinamas motinos pienu- nuo 6 men., jei misiniu- 4-5 men. Mes 6 men pradejom nuo moliugo tyreles ir kas savaite pridejom po 1 nauja darzove. Dabar su mesyte pazindinames, bet labiausiai patinka vaisiai-grudu tyreles... mmm
Mes valgom MP, primaitint pradejau nuo 6 men. Is pradziu buvo darzoves, o gal nuo 7 men.pradejau duoti kose
Nuo 6 menesiu
nuo 3men ir 1sav
pirma karta girdziu kad nuo 3men jau galima primaitint..
Pirmąjį nuo 6 mėnesių, o dukrytė nuo 4 vis gaudavo paragauti, bet tik simboliškai, o normaliai nuo 5-6.
Nuo 3,5men pradejom valgyt morka+bulve.
|