Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ledai - naminiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
ssanta
QUOTE(Coffee bean @ 2010 08 22, 14:59)
Sveikos, o ka priduoda receptuose kiausiniai g.gif Ypac tryniai..jauciu tik del skonio dedami g.gif Nesinori ju deti..britku zalias kiausinis unsure.gif
Ruosiuosi daryti ledus: norisi lengvu pienisku, skonio kaip tarybiniai pigesni, konsistencijos kaip palangoj is aparato, minksti. Apsisuko man galva nuo receptu..Galvoju padaryti taip:
200 ml grietineles 35
400 ml pieno
vanilinio cukraus
Ar jie man sustings? Gal grietineles kieki dar galima mazinti?Bo butent parduotuviniu vaniliniu nemegstu..-per riebus man.

Dar toks klausimas- kai kuriuose receptuose siulo virti piena ir grietinele- o kam to reikia?Pienas juk pasterizuotas vistiek g.gif
*


O ir kiausinio skonio ten visai nesijaucia smile.gif
stewie
Aš irgi pagaliau prisiruošiau ir pagaminau pirmą kartą naminius ledus. Kadangi esu diiiiidelė šokolado gerbėja, tai radau labiausiai šokoladinius ledus smile.gif

Originalus receptas - 460g 36% riebumo grietinėlės, 3 v.š. karčios kakavos, 142 g šokolado, 240g pieno, 148 g cukraus, žiupsnis druskos, 5 didelio kiaušinio tryniai, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto.

Pusę grietinėlės pašildyti su kakava, pastoviai maišyti kol užvirs, tada nukelti nuo ugnies ir sugerti kapotą šokoladą, maišyti kol jis ištirps, įmaišyti likusią pusę grietinėlės. Pašildyti pieną, cukrų ir druską, supilti į trynius, išmaišyti. viską supilti atgal į puodą, maišyti kol užvirs, masė sutirštės ir apgobs maišymo šaukštą lotuliukas.gif šią masę per sietelį supilti į šokolado masę, įmaišyti vanilės ekstraktą ir atšaldyti virš ledo vonelės. tada pilti į ledų gamybos aparatą.

Kadangi neturėjau vanilės ekstrakto, tai įdėjau porą arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, įdėjau masę į šaldiklį ir kas pusvalandį išimdavau pamaišyti.

Realiai to šokolado net šiek tiek per daug, būčiau dėjusi pusę kiekio kakavos ir pusę kiekio šokolado, likusią įmaišiusi kai šokolado gabaliukus. ir jie man tokie... neparduotuviniai - sunkokai atsigramdo iš indelio, ir skonio grynai šokoladinio biggrin.gif bet kaip pirmam ledų gaminimo kartui - nuostabu! thumbup.gif

Originalus receptas Čia mirksiukas.gif
ssanta
Stewie, nu perksaiciau recepta atrodo super, taip uzsimaniau sokoladiniu ledu wink.gif, nors nelabai juos megstu, be taip skaniai aprasiai eisiu gamint tikiuosi viskas gausis. O baltymo kiausinio visai nedejai ane?
stewie
QUOTE(ssanta @ 2010 08 29, 16:19)
Stewie, nu perksaiciau recepta atrodo super, taip uzsimaniau sokoladiniu ledu wink.gif, nors nelabai juos megstu, be taip skaniai aprasiai eisiu gamint tikiuosi viskas gausis. O baltymo kiausinio visai nedejai ane?
*



Na taip, jie laaaabai šokoladiniai lotuliukas.gif kiaušinio baltymo visai nedėjau smile.gif dariau aš maždaug iš 3/4 normos, nes grietinėlės tiek teturėjau, tai ledų gavosi maždaug 850 ml, bet jie labai sotūs ir nedaug reikia, kad panirti į šokoladinio malonumo jūrą lotuliukas.gif
smirnoff
O aš gaminau Tiramisu skonio ledus. Gaminasi tikrai nesunkiai. Vienintėlis dalykas - truputį laiko atima tas plakimas. Bet išėjo tikrai labai labai skanūs wub.gif

Čia nuotraukos

200g mascarpone
90g half and half*
40g cukraus (saldomanai deda daugiau)
2š. karamelinio likerio/romo/brendžio (tobulai tiktų Baileys)
1-1,5 a.š. tirpios kavos granulių
25-30g pieniško šokolado (iš esmės, galima jo nedėti)
kakava
alkoholyje mirkytos razinos (pagal norą)

*half and half – tai pieno-grietinėlės mišinys (lygiomis dalimis). Tad galima imti 45g riebios grietinėlės ir tiek pat pieno


Ištirpinkite kavą nedideliame kiekyje half&half (puikiai tirpsta ir šaltuose skysčiuose). Sumaišykite su maskarponės sūriu, likusiu half&half, cukrumi bei alkoholiu. Viską gerai išplakite. Indą su mase uždenkite ir pusvalandžiui įstatykite į šaldymo kamerą. Tada ištraukite ir vėl gerai išplakite. Kartokite 4-5 kartus. Sulyg paskutiniu plakimu masė turi būti stipriai tiršta. Šokoladą ištirpinkite ir visiškai atvėsinkite, bet neleiskite sukietėti. Jei dedade, į ledus įmaišykite razinas (man jos čia puikiai tiko). Masę išverskite į plokštesnį indą (naudojau nedidelę kepimo formą). Atsargiai šaukštu pilkite šokoladą (jis turi būti tikrai atvėsęs) ir maišykite ne iki galo (kad išeitų ploni šokolado sluoksniai). Ledus negailėdami barstykite nesaldinta kakava ir statykite kelioms valandoms į šaldiklį.

Skanaus!

bonza
zinau zinau - salta biggrin.gif bet ledu norisi ir ziema. Turiu aparata. Taigi klausimai :

1. Ta inda det i kamera reikia ar ne? bet jis man i saldiklio stalciu netelpa.... Kaip tada unsure.gif
2. Daug kur receotuose rasot kad suplakt atskirai produktus ir paskui det i ledu aparata. O tai kiek laiko aparate plakt?
Kai isplaka - perpilt saldyt i kita inda ar butinai reiki tam paciam? unsure.gif

4u.gif 4u.gif
irmulia
QUOTE(bonza @ 2010 12 08, 17:53)
zinau zinau - salta  biggrin.gif  bet ledu norisi ir ziema. Turiu aparata. Taigi klausimai :

1. Ta inda det i kamera reikia ar ne? bet jis man i saldiklio stalciu netelpa.... Kaip tada unsure.gif 
*


taip, įprastai reikia ( yra aparatų, kur nereikia indo laikyti šaldymo kameroje) , tada nieko, arba pirkti šaldiklį arba naują šaldytuvą su normalaus dydžio šaldymo kamera biggrin.gif

QUOTE(bonza @ 2010 12 08, 17:53)
2. Daug kur receotuose rasot kad suplakt atskirai produktus ir paskui det i ledu aparata. O tai kiek laiko aparate plakt?
*



yra nustaytas max laikas : 30 min, dar galima ilgiau pašaldyti atsukant atgal dar kokias 10 - 15 min mirksiukas.gif

ledų šaldymo aparatas neplaka, o maišydamas šaldo pačią masę, kad nesusidarytų kristalėlių ir ledai gautųsi vientisi kreminiai mirksiukas.gif

QUOTE(bonza @ 2010 12 08, 17:53)
Kai isplaka  - perpilt saldyt i kita inda ar butinai reiki tam paciam? unsure.gif
4u.gif  4u.gif
*



taip, būtinai perpilti į kitą indą, nes : ledų šaldymo aparatas skirtas tik masės sušaldymui, + neatsargiai kabinant metaliniais šaukštais galima sugadinti indo vidines sieneles - subraižys mirksiukas.gif
bonza
aiskumelis bigsmile.gif Aciu labai 4u.gif
dabar jau su vaizdais kaip sekesi grysiu 4u.gif
viskas_bus_gerai_:)
QUOTE(irmulia @ 2010 12 08, 19:34)
taip, įprastai reikia ( yra aparatų, kur nereikia indo laikyti šaldymo kameroje) , tada nieko, arba pirkti šaldiklį arba naują šaldytuvą su normalaus dydžio šaldymo kamera  biggrin.gif


Kitoje temoje uzklausiau:
QUOTE
Lietuvoj internete randu du ledu gaminimo aparatus. KENWOOD IM 250 ir BOMANN ICM 352 CB. Pirmojo galia 400W, o antrojo 15W. Kazi kodel toks skirtumas ir kuo skiriasi veikimas? Kaina skiriasi plius minus 50lt (galingesnis brangesnis).


Tai gal to kenwood i saldikli kist nereikia? blush2.gif
irmulia
Tie ledų šaldymo aparatai, kurių šaldymo indų nereikia laikyti šaldiklyje, kainuoja kelis kartus daugiau mirksiukas.gif
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje mirksiukas.gif


pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas kažkur 600 eurų kainuoja mirksiukas.gif tokio aš pati norėčiau wub.gif

jo nereikia užšaldyti thumbup.gif

user posted image
InDovi
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese thumbup.gif
ismeginau Irmulios plombyra, tik idejau trakuoto sokolado, gavosi kaip straciatella, skanumelis!
dar klausimas iskilo - kiek laiko galima ledus laikyt kameroj? jauciu parduotuvinius kad ir puse metu, o naminius? smile.gif
irmulia
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 13:01)
dar klausimas iskilo - kiek laiko galima ledus laikyt kameroj? jauciu parduotuvinius kad ir puse metu, o naminius? smile.gif
*


na naminiai natūralūs ledai yra be visų tų priedų, tad labai labai ilgai neišsilaiko mirksiukas.gif ir plius dar dėl to kad greitai yra suvalgomi biggrin.gif

labai priklauso nuo to, kokie ledai: štai kokių braškinių (pagaminti iš šviežių braškių ir grietinėlės) tai labai ilgai nepavyks išlaikyti- jie suges, o jei kokie plombyriniai- turėtų ilgėliau išsilaikyti mirksiukas.gif
DaivaVe
QUOTE(irmulia @ 2010 12 27, 14:56)
na naminiai natūralūs ledai yra be visų tų priedų, tad labai labai ilgai neišsilaiko  mirksiukas.gif  ir plius dar dėl to kad  greitai yra suvalgomi  biggrin.gif

labai priklauso nuo to,  kokie ledai: štai kokių braškinių (pagaminti iš šviežių braškių ir grietinėlės) tai labai ilgai nepavyks išlaikyti- jie suges, o jei kokie plombyriniai- turėtų ilgėliau išsilaikyti  mirksiukas.gif
*



o kodel suges? taigi saldiklyje bent jau pas mane tai -18 C, tai neturetu sugesti... Man atrodo, kad negerai ilgai laikyti del kiausiniu ax.gif
irmulia
na todėl, kad pati nemažai skirtingų ledų esu pagaminusi ir teko palaikyti šaldiklyje, braškinių ledų skonis po kiek laiko ( dabar galvoju po kelių mėnesių... g.gif )deja, kiek pasikeitė ir tikrai nelabai norėjosi juos valgyti mirksiukas.gif

manau, ne dėl kiaušinių, o dėl ledų sudėtyje esančių pieno produktų (pien,as grietinėlė ir pan.) mirksiukas.gif
Jofky
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 14:01)
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese  thumbup.gif
ismeginau Irmulios plombyra, tik idejau trakuoto sokolado, gavosi kaip straciatella, skanumelis!
dar klausimas iskilo - kiek laiko galima ledus laikyt kameroj? jauciu parduotuvinius kad ir puse metu, o naminius? smile.gif
*



Palaikant nekintama temperatūrą šaldiklyje (kuo mažiau jį darinėt, užtikrinti nepertraukiama elektros tiekimą ir t.t) tokius ledus galima laikyti iki 2 mėn. Pagal techologija reikia ledus laikyti sanadariame inde, geriausia vakume. Priešingu atveju ledai keis skonį traukdami į save juos supančius kvapus 4u.gif
miskouoga
QUOTE(InDovi @ 2010 12 27, 13:01)
sveikos! man Kaledu senelis irgi aparata atnese  thumbup.gif


Koks geras senis. Labai as jau noriu ledu gaminimo aparato, bet i virtuve nebetelpa prietaisai doh.gif . Labai laukiu, kada i nama persikelsim, o ten virtuve o ho ho kokia. Pirmas pirkinys - ledu gaminimo aparatas.
irmulia
QUOTE(miskouoga @ 2010 12 29, 19:19)
Koks geras senis. Labai as jau noriu ledu gaminimo aparato, bet i virtuve nebetelpa prietaisai  doh.gif . Labai laukiu, kada i nama persikelsim, o ten virtuve o ho ho kokia. Pirmas pirkinys - ledu gaminimo aparatas.
*



tai juk tereikia vietą šaldymo indui šaldiklyje surasti mirksiukas.gif ir viskas mirksiukas.gif (nebent planuoji įsigyti tą aparačiuką, kurio nereikia šaldyti) nereikės laukti, kad perskraustysit į namą mirksiukas.gif
*agnyte*
vaikams tikrai patiks "sokolado ledkalnis"
reikes:
kolos
sokoladiniu ledu
siaudelio
saltos kaip ledas stiklines

1. ant dideles stiklines isores uzpilti salto vandens ir iskart ideti ja i saldikli. istraukti po 15min., kai ant stiklines pavirsiaus bus susales plonas ledo sluoksnis.
2. i stikline ideti du kauselius ledu (bet galima ir savo nuoziura).
3. letai pilti kola i stikline. ji suputos ir pakils, tad nereikia skubeti.

skanaus wink.gif
simulcikas
na ka temele uzmirsta verysad.gif
na prasidejo ledu sezonas thumbup.gif
tai va idedu isbandyta receptuka labai gaivus ledai, karsta vasaros dienele gerai atsigaivinti thumbup.gif

AGURKU SERBETAS

4 trumpi agurkai
puses citrinos sulciu
cukraus tai pagal skoni as dejau 4v.s. nekupinus (siaip reik ragaut priklauso nuo agurku jei saldesni agurkai tai maziau cukraus)

agurkelius nulupti (galima ir nelupti bet man buvo skaniau su nuluptais smile.gif )sutrinti su blederiu sudet cukru ir sultis citrinu
ir supilti i ledu aparata, arba saldyt kameroje ir pamaisyt
o jei dar idesite trintu braskiu tai is vis super derinukas thumbup.gif

dar vienas agurku receptukas

1 didelis ilgas agurkas
puses citrinu sulciu
8a.s. cukraus
sauja metu ar pipirmeciu
2cm imbiero
agurkai sutrinami, citrinu sultys sumaisome su tarkuotu imbieru ir metomis irgerai ismaisome ir tada sumaisome su agurkais. viska saldome kameroje arba aparate smile.gif
skanaus 4u.gif
grange
QUOTE(Papugele @ 2010 07 09, 20:21)
Visur yra, bet gal neverta pirkti. Mes irgi tokias turim, dar is ankstesnes akcijos, bet is formeliu tik vieni pagaliukai traukias doh.gif  Nepadejo jokie bandymai.  unsure.gif
*


skaitinėjau temą, radau apie formeles, nežinau ar ir tas būdas bandytas, bet man ir išsitraukdavo gan dažnai tik pagaliukai, dėl to kad stipriai traukdavau, bet dabar išėjmus iš šaldiklio indelį keliom sekundėm pakišu po karštu tekančiu vandeniu ir išsitraukia viskas puikiausiai, nes karštis leidžia atšokti ledui nuo sienelės.
jei ir šitas nepadeda, tada nežinau g.gif
Gladness
kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
grange
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 18:15)
kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
*


na, manieji minėti iš formelių, tai be mašinos
va tokiose darau kartais:

user posted image
o jau ką į vidų dėt tai fantazijos reikalas, bet viską suku rankomis, mikseriu, ar tiesiog užšaldau trintas braškes, šiek tiek grietinėlės ir cukraus...
Rytinė pašvaistė
Orai šyla, pradedam ledų sezoną.
Šiandien gaminau štai šituos ledus. Tikrai patiko. Ir konsistencija tokia faina gavosi, kreminė.

Jogurtiniai ledai
Jofky
QUOTE(Gladness @ 2011 05 28, 19:15)
kaip neidomiai, kad tema tapo skirta tik toms, kurios turi ledu sukimo masinas... O norisi gi ledu ir toms, kurios neturi tokiu masinu
*



Visa tai pagal tuos pačius receptus galima ir be ledainės pasidaryt. Tik reiks dažnai traukt iš šaldymo kameros indą ir pamaišyti kol šalanti masė leisis, kad nesusidarytu vandens kristalai ir gautusi vienodas masės sustingimas, o paskui dar palaikyt iki visiško sustingimo, o po to valgyt 4u.gif
matuke
sveikos ekspertes 4u.gif
o kur galima neperbrangiai isigyti ledu gaminimo formeliu, gal patarsit kuri, o gal kas turit per daug, atliekamu, ar nenaudojat rolleyes.gif
Taurė
Jungiuosi prie ledų "kepėjų" . Mano mažoji šiandien taip laukė kol mama "iškeps" pirmuosius ledus, o ledai nesigavo doh.gif
Ryt bandysiu naujus, negražu taip susimauti prieš vaikus blush2.gif
Taurė
QUOTE(irmulia @ 2010 12 09, 03:36)
Tie ledų šaldymo aparatai, kurių šaldymo indų nereikia laikyti šaldiklyje, kainuoja kelis kartus daugiau  mirksiukas.gif
o visi kiti, kurie buičiai skirti , jų ir kainos ~ 100 - 500 lt , visų šaldymo indus reikia laikyti šaldiklyje  mirksiukas.gif
pvz. šis Magimix ledų šaldymo aparatas  kažkur 600 eurų kainuoja  mirksiukas.gif  tokio aš pati norėčiau  wub.gif

jo nereikia užšaldyti  thumbup.gif

user posted image
*


Irmulia, per pora puslapių supratau, kad esi ledų profė. Šiandien išbandžiau savo naują žaislą. Aišku nepadariau visko pagal instrukcijas. Laikiau šaldiklyje kibiriuką tik 6 valandas. Nors ir nesigirdėjo teliuškavimo viduje, bet jaučiu permažai visvien 6 val. Kamera mano galinga, nauja. Dar tempą pamažinau šaltesnę padariau, bet visviens fiasko lotuliukas.gif Dabar laikau kibiriuką per naktį. Eisiu tuoj išsivirsiu ledų pagrindą, kad gerai atšaltų iki ryt. Turiu pakelti savo reputaciją prieš vaikus. Nuėjo šiandien vargšės miegoti pasrėbusios ledų sriubos lotuliukas.gif

Žaislas mano toks, http://www.amazon.com/Cuisinart-ICE-30BC-I.../ref=pd_sbs_k_2

Bandysiu žaisti kažkiek laiko. Jei nesigaus nieko, ką manai apie tokį žaislą ?
http://www.amazon.com/Musso-Stainless-Stee...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti doh.gif
sega
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas bigsmile.gif . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja doh.gif Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį g.gif Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim biggrin.gif

QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)
Žaislas mano toks, http://www.amazon.com/Cuisinart-ICE-30BC-I.../ref=pd_sbs_k_2

Bandysiu žaisti kažkiek laiko. Jei nesigaus nieko, ką manai apie tokį žaislą ?
http://www.amazon.com/Musso-Stainless-Stee...ref=pd_sbs_k_11 Mb iškart sakė jamt šitą, bet aš truputuką užsispaudžiau ir noriu suprasti ar aplamai man įdomu bus tuos ledus daryti  doh.gif
*


Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic hihihi.gif Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips g.gif nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę blush2.gif ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai mirksiukas.gif
Taurė
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 04:23)
Sveikos, šiandien atidarysiu ledų sezoną, receptuko dairaus. Visai netyčia prieš porą dienų "užtaikiau" ant Lietuvos ryto televizijos laidos kažkokios žaliųjų. Ir ten rodė tokius simpatiškus vyrukus, katrie versliuką bando naminius ledus gamindami - pradeda nuo karvės pamelžimo, tadu pieną pila į tokį krūūūta aparatą. Sudėtis pienas, kiaušiniai(jie deda visą - su baltymu), cukrus, dar koks nors prieskonis. Tas aparatas iš pradžių šildydamas iki 80 temperatūros plaka pieną ir cukrų, tadu sucypsi įdėt kiaušinius, viską toj temperatūroj suplaka ir tada jau  karštį keičia šaltis - plakant vyksta šaldymas  bigsmile.gif . nu tai tas aparatas, aišku, stebuklingas, bet ir stebuklus kainuoja  doh.gif  Tai vat ir galvoju, gal būt įmanoma kaip nors imituot jo darbą rankiniu būdu, t.y. tą šildymo dalį g.gif Žodžiu, vasara ilga, ekperimentuosim  biggrin.gif
Tai kad ir pirmasis aparatas geras, nu bent jau žyymiai geresnė firma nei mano turimas clatronic  hihihi.gif Gal ir prie šito aparato indo sienelių masė nelips  g.gif  nes su tuo mano aparačiuku geras sluoksnis prišąla ten, kur mentelės nepasiekia. O nesigavo tik dėl to, kad indas nepakankamai šalčio buvo prikaupęs, o gal dar ir masę gerai neatšalusią supylėt (man irgi taip yra nutikę  blush2.gif ) O su antruoju aparatu siūlyčiau palaukti - pažiūrėsit, ar tikrai tuos ledus gaminsit ir kaip dažnai  mirksiukas.gif
*



Tai va, tikrai neašaldžiau doh.gif Ką tik šeimyna suragavo vakar darytus ledus, bet jau sušaldytus šaldytuve. Visai nieko jiems buvo doh.gif
Vakar stebėjau kaip dirba mentelės, tai tikrai nelimpa, gerai nugramdo kraštą. Bet jau garsas tos mašinos blink.gif Garsiau už skalbiankę dirba lotuliukas.gif

Dabar bandysiu ledus kur reikia pavirti. Paskui pastatysiu šaldytuve su ledu, kad gerai atšaltų. Mačiau youtube kaip žmogus norėdamas sutrumpinti produktų šaldymo laiką, pastato po indu kitą indą su ledu. Manau gera idėja thumbup.gif

Kitas aparatas geras tuo, kad pats šaldo, nereikia kibirėlio laikyti kameroje doh.gif Kaina ir dydis aparato manęs nežavi, todėl bandysiu išspausti iš cuisinarto kažką padoraus g.gif
sega
QUOTE(Taurė @ 2011 06 04, 08:11)

Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa 4u.gif Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties doh.gif Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l biggrin.gif
Taurė
QUOTE(sega @ 2011 06 04, 13:02)
Gal galėtumėt pasakyt, kokia šito aparato ledų masės talpa  4u.gif  Į tą mano clatroniką galima pilti tik 0,7 l., o mūsų šeimynai tiek tik ant vieno danties  doh.gif  Tad galvoju, ar neteks man dairytis kažko didesnio, mačiau cuisinart net dvigubą turi, su dviem puodais po 0,9 l  biggrin.gif
*


maždaug 2 litrai smile.gif Pakankamai 4 žmonių šeimai. Jei man tikrai gausis, nusipirksiu antrą puodą. Tada kai pvz kokiam baliui daryčiau, galima vieną padarius iškart kitą statyti.
Taurė
Gavosi mano ledai bigsmile.gif Negaliu patikėti. Vyriau šiandien pagrindą. Receptą radau internete. Įlašinau lašiuką maisto dažų, kad būtų lengvas rūžavumas, nes vėliau pridėjau pjaustytų braškių ir bananų. Gavosi grynas plombyras wub.gif wub.gif
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje wub.gif
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti doh.gif
Taurė
Išmokau dėti nuotraukas blush2.gif Mano šiandieninis šedevras 4u.gif

ledai pagaminti
user posted image
ledai iškarto paruošti valgyti smile.gif
user posted image
matuke
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 05:12)
Gavosi mano ledai  bigsmile.gif  Negaliu patikėti. Vyriau šiandien pagrindą. Receptą radau internete. Įlašinau lašiuką maisto dažų, kad būtų lengvas rūžavumas, nes vėliau pridėjau pjaustytų braškių ir bananų. Gavosi grynas plombyras  wub.gif  wub.gif
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje  wub.gif
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti  doh.gif
*



bigsmile.gif
tai laukiam sekmingai isbandyto receptuko tongue.gif
sega
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 04:12)
Užsisakysiu antrą kibiriuką. Mašina lieka mano žaislų kolekcijoje  wub.gif
Kaip čia nuotrauką iš telefono įdėti  doh.gif
*




Sveikinu su pavykusiu skanumynu 4u.gif Nežinau, ar galima šitoj temoj šito klausti, bet gal neužkliūsiu blush2.gif - ar aparatą pirkot iš ten, iš kur nuoroda? ir iš ten pat kitą puodą užsisakysit? g.gif o kaip muitai ax.gif Klausiu, nes viskas - ir man tokio aparato reikia doh.gif

Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus bigsmile.gif Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė grauždavo ax.gif

Taigi - sudėtis:
pienas (naudoju kaimišką, ir dar net tą grietinėlinę dalį, kuri ant stiklainio viršaus nusistovi) - 500 ml.
kiaušiniai (kaimiški dideli) - 2 vnt
Cukrus - 80 gr.
Vanilės
Druskos ant šaukštuko galo

Gamyba:
Kiaušinius išplakt atskirame bliudelyje bei įpilt kokį 50 ml. pieno bei išplakt
Kitą indą statau į puodą su vandeniu ant ugnies pastatytą (t.y. vandens vonelę), į jį pilu pieną bei cukrų, kaitinu vis paplakdama mikseriu, kad susidarytų tokios gausios pieno putos. Pienui pasiekus apie 85 laipsnių temperatūrą išjugiu ugnį, dar paplaku, paskui po truputį, plakdama pilu į kiaušinių - pieno plakinį, tada jau jį statau į vandens vonelę ir nuolat plakdama mikseriu kaitinu iki 85 laipsnių. Stengdamasi išlaikyti tuose laipsniuose, vis plaku kol masė aptirštėja. Tada dedu į šaltą vonelę, keičiu šaltą vandenį, ledukus, vis paplakdama iki kol visai atvėsta ir galima dėt į aparatą.
Taigi, kaip pastebėjote, esmė yra plakime biggrin.gif ta masė tokia putota gaunas, su oro burbuliukais, kas , matyt, yra gerai. 4u.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 06:24)
bigsmile.gif 
tai laukiam sekmingai isbandyto receptuko  tongue.gif
*


Ingridientų mažai, tik reikia pavirti. Dar dažų lašelį įlašinau ir vanilės porą a.š. Kai ledai pasigamino, įmaišiau braškes. Tik braškes rekomenduočiau dėti plonai pjaustytas, nes gabalėliai vėliau sušąla į ledą. Riekutės greičiau atitirptų. Dariau dvigubą normą, bet kažkiek liko nepagamintų, netilpo.
http://allrecipes.com/Recipe/Gelato/Detail.aspx

QUOTE(sega @ 2011 06 05, 10:20)
Sveikinu su pavykusiu skanumynu  4u.gif  Nežinau, ar galima šitoj temoj šito klausti, bet gal neužkliūsiu  blush2.gif  - ar aparatą pirkot iš ten, iš kur nuoroda? ir iš ten pat kitą puodą užsisakysit? g.gif  o kaip muitai  ax.gif Klausiu, nes viskas - ir man tokio aparato reikia  doh.gif

Vakar pasigaminau (ir dabar kaip tik kartoju) idealius ledus  bigsmile.gif  Idealūs tuo, kad nedaug ingridientų, o ir tie patys, išskyrus cukrų, kurių namie visad turime ir net nieko nekainuoja, o bet to susinaudoja vienas dalykas - nusistovėjusi kaimiško pieno grietinėlė, kurią anksčiau visad be naudos išpildavau ir dėl to sąžinė

Ten ir pirkau . Tik nežinau ar jums tiktų jis dėl skirtingos elektros. Kaži ar jis atlaikytų stipresnę srovę. Jei LT parduoda, geriau vietoje pirkite, tai tikrai bus pritaikytas jūsų elektros srovei. Šyrit mb padarė pusryčius su tais ledais. Iškepė baltą duoną mirkytą kiaušinyje ir piene. Papylė kvelų sirupo ir ledų. OMG, šakutės mano figūrai doh.gif
sega
QUOTE(Taurė @ 2011 06 05, 19:11)
Ten ir pirkau . Tik nežinau ar jums tiktų jis dėl skirtingos elektros. Kaži ar jis atlaikytų stipresnę srovę. Jei LT parduoda, geriau vietoje pirkite, tai tikrai bus pritaikytas jūsų elektros srovei. Šyrit mb padarė pusryčius su tais ledais. Iškepė baltą duoną mirkytą kiaušinyje ir piene. Papylė kvelų sirupo ir ledų. OMG, šakutės mano figūrai  doh.gif
*


biggrin.gif supratau, kad "ten, kur gražu" yra už Atlanto biggrin.gif LT tokių aparatų nėra, pasižvalgysiu ES el. parduotuvėse mirksiukas.gif

O mano idealiųjų ledų antras dublis nepavyko - pritrūko šalčio doh.gif, šaldymo dubuo teliuskuoja, o ledai iki galo nesušalę verysad.gif Teks baigt šalt šaldymo kameroj pamaišant mechaniniu būdu doh.gif
matuke
QUOTE(sega @ 2011 06 05, 20:42)
biggrin.gif  supratau, kad "ten, kur gražu" yra už Atlanto  biggrin.gif  LT tokių aparatų nėra, pasižvalgysiu ES el. parduotuvėse  mirksiukas.gif

O mano idealiųjų ledų antras dublis nepavyko - pritrūko šalčio  doh.gif, šaldymo dubuo teliuskuoja, o ledai iki galo nesušalę  verysad.gif Teks baigt šalt šaldymo kameroj pamaišant mechaniniu būdu  doh.gif
*


planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje g.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 14:38)
planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje  g.gif
*


Verta jei gaminama tiek kiek telpa į aparatą. sega padarė pagrindo perdaug. Aš irgi užsimaišiau perdaug. Puodelis vienu išėmimu iš kameros negali prišaldyti 2 normų ledų. Tam reikia arba turėti 2 kibirėlius, arba didesnę mašiną arba daryti tiek kiek telpa į kibiriką per 1 kartą.
O suplakti kiaušinius ir pavirti viską truputuką tikrai nėr tiek daug darbo.
Užstatomi pieniški produktai šilti ant viryklės, tuo tarpu suplakami kiaušiniai su cukrum. Tada gerai pakaitintas, bet neužvirintas pieno grietinėlės mišinys keliauja iš lėto į palktus kiaušinius, po to viskas atgal į puodą. Dar pašildoma ir viskas. Gerai būtų dar perkošti per sietuką viską. Tada statoma į šaldytuvą nakčiai. Jei norima daryti tą pačią dieną, kaip aš dariau, stačiau mišinio bliudą į didesnį bliūdą su ledu. Pakako 5 valandų kad mišinis gerai sušąltų 4u.gif
matuke
QUOTE(Taurė @ 2011 06 06, 04:25)
Verta jei gaminama tiek kiek telpa į aparatą. sega padarė pagrindo perdaug. Aš irgi užsimaišiau perdaug. Puodelis vienu išėmimu iš kameros negali prišaldyti 2 normų ledų. Tam reikia arba turėti 2 kibirėlius, arba didesnę mašiną arba daryti tiek kiek telpa į kibiriką per 1 kartą.
O suplakti kiaušinius ir pavirti viską truputuką tikrai nėr tiek daug darbo.
Užstatomi pieniški produktai šilti ant viryklės, tuo tarpu suplakami kiaušiniai su cukrum. Tada gerai pakaitintas, bet neužvirintas pieno grietinėlės mišinys keliauja iš lėto į palktus kiaušinius, po to viskas atgal į puodą. Dar pašildoma ir viskas. Gerai būtų dar perkošti per sietuką viską. Tada statoma į šaldytuvą nakčiai. Jei norima daryti tą pačią dieną, kaip aš dariau, stačiau mišinio bliudą į didesnį  bliūdą su ledu. Pakako 5 valandų kad mišinis gerai sušąltų  4u.gif
*



aciu uz paaiskinimus 4u.gif
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti kameroje vis pamaisant tongue.gif
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto g.gif siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.

man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 23:51)
aciu uz paaiskinimus  4u.gif
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti  kameroje vis pamaisant  tongue.gif
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto  g.gif siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.

man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
*


Kiek žiūrėjau receptų su paverdamu pagrindu, visur mačiau vien trynius. Daug išeina kiaušinių, bet baltymus sunaudoju sveikiems pusryčiams 4u.gif
Ledu mašina išmaišo ledus daug geriau nei ranka pamaišoma, todėl nelieka to sunkumo, ladai purūs tongue.gif
Greit bandysiu nevirtą receptą, žiūrėsim kas gausis 4u.gif
sega
QUOTE(matuke @ 2011 06 05, 22:38)
planuoju isbandyti ir as toki ledu varianta su kiausiniu, tik ar vertas demesio tada tas ledu aparatas jei tiek rankinio darbo o rezultatte idejus i aparata vistiek dar tenka pabaigti saldyti kameroje  g.gif
*


Ai, aš tiesiog gerai neatšaldžiau masės Šaldžiau šalto vandens vonelėj,atrodo, jau atšalus buvo, bet, matyt, ją būtinai reik kišt į šaldytuvą, kad būtų ne tik neutrali, bet ir gerai šalta. O be to ir karščiai gi - aparatas ir patirpo. Be aparato, manau, gerų ledų nepagaminsit, nes aparatas nuolat sukdamas šaltyje tą masę taip išpurena, iškelia.

QUOTE(matuke @ 2011 06 06, 07:51)
aciu uz paaiskinimus  4u.gif
dariau vakar paprastesni ledu varijanta, is sitos temos, pavadinimu "naminiai ledai su melionu" tam prireike suplakti grietinele, sublenderinti gerai prinokusi meliona, abi mases letai sumaisyti ir saldyti  kameroje vis pamaisant  tongue.gif
skonis gal ir nieko tokiu ledu, bet labai tas grietineles riebalas jautesi ant sauksto  g.gif siu ledu kategorija prilyginciau serbeto tipo, tik riebesni.

man dar klausimas iskiles del ledu su kiausiniu, Sega dejo visa kiausini, o Taures receptas buvo tik su kiausiniu tryniais, gal kas bandet abu varijantus, ar labai juntamas koks skirtumas?
*


O jūs be aparato darėt? Jei taip, tai su aparatu to sušalusių riebalų vėlimosi gal ir nebūtų, nors...kai pagalvoji...gal ir man yra gavęsis toks efektas, kai gal grietinėlę buvau perplakus, gal šiaip per riebu buvo...

Dėl kiaušinių - mane nervuodavo, kad atseit reik dėt tik trynius ir dar tiek daug, maisto švaistymas. Bet mane įkvėpė minėtos laidos vyrukai, jie sakė, kad pagal santykį su kiaušiniu hihihi.gif yra net dvi mokyklos ledų gaminimo - viena deda visą kiaušinį, kita tik trynius. Jie, kaip supratau, deda visą. Ir aš taip darau va jau trečią kartą ir ledai išeina tokie lengvesni, mažiau kreminiai ir man skanūs thumbup.gif
Nova
Mano daryti ledai, nereikia jokiu aparatu 4u.gif

http://aj-receptai.blogspot.com/2011/05/so...niai-ledai.html

Pabusiu nekukli - skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
matuke
QUOTE(Nova @ 2011 06 06, 13:06)
Mano daryti ledai, nereikia jokiu aparatu  4u.gif

http://aj-receptai.blogspot.com/2011/05/so...niai-ledai.html

Pabusiu nekukli -  skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
*



aciu uz nuoroda thumbup.gif
ir uz padrasinima gaminti ledus be aparato drinks_cheers.gif

Taure, ar jau gaminai ledus kur nereikia virti rolleyes.gif
Taurė
QUOTE(Nova @ 2011 06 06, 04:06)
Mano daryti ledai, nereikia jokiu aparatu  4u.gif

http://aj-receptai.blogspot.com/2011/05/so...niai-ledai.html

Pabusiu nekukli -  skanesniu nesu gyvenime ragavus. Konsistencija ideali - jokiu kristalu, viskas vientisos kremines mases. Tik ne serbetu megejams jie, nes saldus, riebus.
*


ir atrodo labai skaniai bigsmile.gif
Aišku kam mašina, jei mokate pasigaminti ir be jos .
Tik man patinka žaisti su virtuviniais žaislais blush2.gif

QUOTE(matuke @ 2011 06 06, 06:14)
aciu uz nuoroda  thumbup.gif
ir uz padrasinima gaminti ledus be aparato  drinks_cheers.gif

Taure,  ar jau gaminai ledus kur nereikia virti  rolleyes.gif
*


Dar nedariau. Reikia atokvėpio mums, perdaug prisisaldinom doh.gif Ryt pabandysiu sumakaluoti. Turiu knygelę su receptais Ben and Jerrey. Pas mus jų ledai labai populiarūs. Tiek ledainės tiek parduotuvėse parduoda. Ten visi receptai nevirti.
matuke
QUOTE(sega @ 2011 06 05, 19:20)

Taigi - sudėtis:
pienas (naudoju kaimišką, ir dar net tą grietinėlinę dalį, kuri ant stiklainio viršaus nusistovi) - 500 ml.
kiaušiniai (kaimiški dideli) - 2 vnt
Cukrus - 80 gr.
Vanilės
Druskos ant šaukštuko galo



Taigis, dariau siandien sy varianta, tik dar pridejau blenderintu metu ir meslisu svieziu bigsmile.gif tongue.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
nu labai skanu, koncistencija irgi puiki, padrasinimai visoms kas neturi zalio supratimo apie ledu aparatus, bet labai nori pasigaminti naminiu ledu mirksiukas.gif
Liusii
Prisipazinsiu kad kol kas pati nedariau, bet tikrai zadu ax.gif

Tarybinių ledų recepto beieškant:
===========================

Receptas Nr.1 Tarybinis plombyras
Sudėtis:
5 kiaušinio tryniai
0.5 L riebios grietinėlės (heavy cream 30-40% rieb.)
1 puodelis liesos grietinėlės (light cream 18-30% rieb.)
1 puodelis cukraus
Vanilės ekstraktas pagal skonį arba vanilės cukrus 1/2 šaukštelio
Papildymai pagal pageidavimą (neprivalomi):
200 g razinų jei pageidaujama
arba
200 g išlydyto juodojo šokolado įmaišoma į trynio masę
arba
įdėti saldaus kondensuoto pieno prieš užšaldant
arba
1/2 puodelio kavos įmaišyti į trynio masę
Paruošimas:
Kiaušinio trynius sumaišyti su cukrum kol ištirps cukrus, po to atskiesti liesa grietinėle, įdėti vanilės. Kaitinti lėtai ant mažos ugnies nuolat maišant beveik iki virimo, kad sutirštėtų masė, bet jokiu būdu neužvirinti.
Supilti gautą masę į indą ir atvėsinti, kol šiek tiek sutirštės ir taps pusiau kieta. Riebią grietinėlę išplakti mikseriu, kol taps labai tiršta (kieta). Sumaišyti ką tik suplaktą riebią grietinę su prieš tai pagaminta ir atvėsinta mase. Jei pageidaujama, galima įdėti razinų, ar šokolado gabalėlių. Viską sumaišyti ir atšaldyti šaldiklyje ar šaldymo kameroje.

- - -
Receptas Nr.2 Rusiškas plombyras "Slivočnij"
Sudėtis:
1 -1/2 puodelio susmulkintų vaisių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis migdolų ekstrakto
3 puodeliai atšaldytos riebios grietinėlės
1/2 puodelio cukraus pudros
1/2 puodelio išbalintų, skrudintų migdolų sutrintų į miltus
Paruošimas:
Į indą supilti susmulkintus išmirkytus vaisius ir apipurkšti (apšlakstyti) vanilės ir migdolų ekstraktu ir palikti 15 minučių.
Atšaldytame maišytuvo inde suplakti riebią grietinėlę, kol pradės kietėti, palaipsniui plakant įmaišyti cukraus pudrą po šaukštą kaskart ir plakt kol taps standi ir "stovės". Mentele sudėti paruoštą vaisių mišinį ir sutrintus migdolus ir gerai išmaišyti, kad pasiskirtytų tolygiai masėje. Sudėti į indą, uždengti ir atšaldyti 4 val. kad sukietėtų.

- - -
Receptas Nr. 3 Grietinėlės-pieno ledai
Sudėtis:
210 ml grietinėlės 33% riebumo
3 kiaušinio tryniai
210 ml pieno
130 g cukraus (*šis kiekis gali būti stipriai per didelis, pasirinkti pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
Paruošimas:
Puode supilus pieną užkaitinti iki virimo, nugriebti putas ir išjungus atvėsinti iki kūno temperatūros.
Kiaušinio trynius sudėti kartu su cukrum ir vaniliniu cukrum ir išsukti į vientisą masę kol ištirps cukrus, Maišant trynių masę, siaura srovele pamažu supilti pieną Gautą masę kaitinti ant viryklės ant mažiausios ugnies nuolat maišant mediniu šaukštu ar mentele, kol masė sutirštės. Svarbu neperkaitinti iki virimo. Įsitikinti, kada masė yra jau paruošta, galima apvertus šaukštą perbraukti pirštu. Jei nuo piršto masė persiskirs ir susidarys griovelis, reiškia ši darbo dalis baigta.
Paruoštą masę atvėsinti (galima įstatyti į indą su šaltu vandeniu) ir šiek tiek atšaldyti šaldytuve. Grietinėlę (atskirai) suplakti, kad būtų standi ir "stovėtų" ir supilus į atšaldytą masę sumaišyti. Perdėti į šaldymui patogų indą ir ppstatyti į šaldiklį ar šaldymo kamerą 2-3 valandom..
Pastaba: prieš pradedant gaminti ledus siūloma nustatyti iš anksto didesnį šaltį šaldiklyje.
Po 2-3 val išimti ledus, perdėti į didesnį atšaldytą indą ir greitai išplakti mikseriu, kol ledai nepradėjo tirpti. Išplakus perdėti atgal į šaldymo indą ir patalpinti į šaldiklį 3 valandoms. Po kurių veiksmą pakartoti. Pakartotinas išplakimas sumažina vandens ledo gabaliukus ir padaro masę vientisesne. Vėl šaldyti 3 val.
Prieš pateikiant ledus, patartina juos išimti iš šaldiklio ir palaikyti 20 minučių šaldytuve.

- - -
Receptas Nr.4 Ledai su sutirštintu pienu
Sudėtis:
600-800 ml riebios grietinėlės apie 33% riebumo
350 - 400 g sutirštinto pieno
Paruošimas:
Suplakti grietinėlę iki standumo, plakant supilti pieną (nuo jo kiekio priklausys ir saldumas). Suplaktą masę atšaldyti 3 recepte nurodytu būdu.
matuke
Liusi, siulau pradeti nuo paprasciausio ledu variajanto 4u.gif
sekantis ledu receptas kuri isbandysiu , tai Novos ikelti sokoladiniai tongue.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 06, 23:49)
Liusi, siulau pradeti nuo paprasciausio ledu variajanto  4u.gif
sekantis ledu receptas kuri isbandysiu , tai Novos ikelti sokoladiniai  tongue.gif
*


Mes neištvėrėm šiandien. Sumakalavau dar ledų doh.gif Dariau su 2 kiaušiniais, su visasi baltymais. Gavosi skanūs, bet ne tokie kreminiai ir "sunkūs" kaip virtu pagrindu iš trynių. Mano mėgstamiausi tie sunkūs tokie, neperriebūs, bet sunkūs. Šeimynai labai tiko šiandieninis varijantas. Pridėjau šaldytų uogų, prieš tai perkošiau ir įmaišiau jų sirupą į ledų masę, o pačias uogas sudėjau likus 2 minutėm iki gaminimo pabaigos. Kaimynas apsilaižydamas raitė ledus, nes užtaikė pasirodyti kai išnešiau chebrai lėkštes į lauką doh.gif Šaldau dabar kameroje likučius, žiūrėsiu kaip šals jie g.gif
matuke
Ir as kazkur skaiciau kad su baltymais ledai gaunasi puresni wink.gif
siek tiek pavydziu kad seimyna taip entuziastingai ragauja ir vertina, mano mazieji dar mazi reiksti nuomone, vyresnelis ragauti ragavo, bet jam skaniausia viskas kas su sokoladu, o vyras ragauti atsisake neva tai nemegstA ledu, nors buna uzplaukia jam tai gera gabala ledu gali susveisti doh.gif
nu o as esu nepataisoma grietininiu ledu megeja tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.