Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ledai - naminiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
matuke
Ir as kazkur skaiciau kad su baltymais ledai gaunasi puresni wink.gif
siek tiek pavydziu kad seimyna taip entuziastingai ragauja ir vertina, mano mazieji dar mazi reiksti nuomone, vyresnelis ragauti ragavo, bet jam skaniausia viskas kas su sokoladu, o vyras ragauti atsisake neva tai nemegstA ledu, nors buna uzplaukia jam tai gera gabala ledu gali susveisti doh.gif
nu o as esu nepataisoma grietininiu ledu megeja tongue.gif
sega
QUOTE(matuke @ 2011 06 07, 13:09)
Ir as kazkur skaiciau kad su baltymais ledai gaunasi puresni wink.gif
siek tiek pavydziu kad seimyna taip entuziastingai ragauja ir vertina, mano mazieji dar mazi reiksti nuomone, vyresnelis ragauti ragavo, bet jam skaniausia viskas kas su sokoladu, o vyras ragauti atsisake neva tai nemegstA ledu, nors buna uzplaukia jam tai gera gabala ledu gali susveisti  doh.gif
nu o as esu nepataisoma grietininiu ledu megeja  tongue.gif
*

Ne nu tai jums pavydėti reikia biggrin.gif Mes kai visi pasidalinam tą 800 ml, tai mano vyras nepatenkintas - sako, su tokiu kiekiu tik susierzini doh.gif Dairaus aparato kito, tik kol kas nieko labai doro nerandu verysad.gif
matuke
QUOTE(sega @ 2011 06 07, 14:33)
Ne nu tai jums pavydėti reikia  biggrin.gif  Mes kai visi pasidalinam tą 800 ml, tai mano vyras nepatenkintas - sako, su tokiu kiekiu tik susierzini  doh.gif  Dairaus aparato kito, tik kol kas nieko labai doro nerandu  verysad.gif
*

na cia is serijos kaip bebutu vis blogai lotuliukas.gif
ale vistiek smagu kai kasivertina cool.gif
na va, aisku sedziu apsikabinusi bliuda ledu tongue.gif
Sega,o nebandet daryt be aparato , tai galit kad ir 2 bliudus litrinius iskarto daryti, kad tik kameroj vietos butu g.gif
Bijuna
Sveikos. Tai mergaites, ar gerai supratau g.gif Jei neturiu ledu aparato, tai galiu darytis tuos receptus, kur surašete aukščiau, dėti i kamera ir karts nuo karto permaisyti su šaukštu ? bigsmile.gif
matuke
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 07, 15:23)
Sveikos. Tai mergaites, ar gerai supratau  g.gif Jei neturiu ledu aparato, tai galiu darytis tuos receptus, kur surašete aukščiau, dėti i kamera ir karts nuo karto permaisyti su šaukštu ? bigsmile.gif
*

as blenderui plaku, manau kad saukstu pasukti gal mazoka g.gif
Bijuna
Na reiks ka nors "pasimakaluoti" rolleyes.gif
ELWOOD
as irgi tam reikalui belnedery naudoju 4u.gif
Taurė
Vakarykščiai ledai šaldyti per naktį kameroje. Išėmiau ir 5 minutes palaukiau prieš įsidedant. Konsistencija kaip normalių ledu thumbup.gif

user posted image
DaivaVe
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 21:11)
Vakarykščiai ledai šaldyti per naktį kameroje. Išėmiau ir 5 minutes palaukiau prieš įsidedant. Konsistencija kaip normalių ledu  thumbup.gif

*

Atrodo jau labai skaniai essen.gif
Taure gal galetum pakomentuoti ta Ben and Jerry's knygute? Vis gundausi ja nusipirkti, bet vis persigalvoju doh.gif Skaiciau apie ja atsiliepimus,tai raso, kad dauguma ingridientu tik Jav galima rasti? Ir ten turbut tik riebiu ledu receptai? Nes as tai megstu labiau tuos visokius serbetus ir neriebius vaisinius ledus (na italiskus gelato) wub.gif
Taurė
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 07, 13:50)
Atrodo jau labai skaniai  essen.gif
Taure gal galetum pakomentuoti ta Ben and Jerry's knygute? Vis gundausi ja nusipirkti, bet vis persigalvoju  doh.gif  Skaiciau apie ja atsiliepimus,tai raso, kad dauguma ingridientu tik Jav galima rasti? Ir ten turbut tik riebiu ledu receptai? Nes as tai megstu labiau tuos visokius serbetus ir neriebius vaisinius ledus (na italiskus gelato)  wub.gif
*

Gelato yra būtent riebūs ledai kaip aš supratau . Stai receptas http://allrecipes.com/Recipe/Gelato/Detail.aspx pagal jį tuos rūžavus dariau.

Vakar dariau iš BJ knygelės. Ten visi nevirti receptai , serbetai ir vaisiniai ledai.
DaivaVe
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 21:56)
Gelato yra būtent riebūs ledai kaip aš supratau . Stai receptas http://allrecipes.com/Recipe/Gelato/Detail.aspx pagal jį tuos rūžavus dariau.

Vakar dariau iš BJ knygelės. Ten visi nevirti receptai , serbetai ir vaisiniai ledai.
*

Tai gal galetum koki receptuka imesti? blush2.gif
Taurė
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 07, 13:59)
Tai gal galetum koki receptuka imesti?  blush2.gif
*

ok. Naudojau vakar šį BJ knygutėje duodamą pagrindą.

2 dideli kiaušiniai (buna dar didesni, čia ne didžiausiu prašo)
3/4 puodelio cukraus. Puodeliai amerikoniški, jums reikia išsiversti į LT matavimo vienetus.
2 puodeliai riebios grietineles
1 puodelis pieno

kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Supilti likusius ingridientus ir gerai viską atšaldyti šaldytuve.

Dar pasinaudojau kita dalim jų kito recepto. Paėmiau šaldytas uogas, atitirpinau, įdėjau truputuką cukraus atitirpindama. Pyliau truputuką šv citrinos sulčių. Nukošiau uogas ir gautą sirupą įpyliau į ledų masę, tik tada visą masę dėjau į šaldytuvą valandai. Užteko trumpai palaikyti, nes laikiau mišinio indą kitame inde su ledu + šaldytuve.
Paleidau mašiną. Kai ledai buvo gatavi, sudėjau uogas kurios liko nukošus sirupą. Prasukau dar truputuką ir viskas.
Ledai kameroje užšąlo be priekaišų. Šaldžiau geležiniame inde su dangčiu. Tik po dangčiu dėjau plėvelę, kad tik oro nepakliūtų 4u.gif
DaivaVe
QUOTE(Taurė @ 2011 06 07, 22:29)
ok. Naudojau vakar šį BJ knygutėje duodamą pagrindą.

2 dideli kiaušiniai (buna dar didesni, čia ne didžiausiu prašo)
3/4 puodelio cukraus. Puodeliai amerikoniški, jums reikia išsiversti į LT matavimo vienetus.
2 puodeliai riebios grietineles
1 puodelis pieno

kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Supilti likusius ingridientus ir gerai viską atšaldyti šaldytuve.

Dar pasinaudojau kita dalim jų kito recepto. Paėmiau šaldytas uogas, atitirpinau, įdėjau truputuką cukraus atitirpindama. Pyliau truputuką šv citrinos sulčių. Nukošiau uogas ir gautą sirupą įpyliau į ledų masę, tik tada visą masę dėjau į šaldytuvą valandai. Užteko trumpai palaikyti, nes laikiau mišinio indą kitame inde su ledu + šaldytuve.
Paleidau mašiną. Kai ledai buvo gatavi, sudėjau uogas kurios liko nukošus sirupą. Prasukau dar truputuką ir viskas.
Ledai kameroje užšąlo be priekaišų. Šaldžiau geležiniame inde su dangčiu. Tik po dangčiu dėjau plėvelę, kad tik oro nepakliūtų  4u.gif
*

Aciu labai smile.gif reiks bandyti ax.gif
Nova
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 07, 14:23)
Sveikos. Tai mergaites, ar gerai supratau  g.gif Jei neturiu ledu aparato, tai galiu darytis tuos receptus, kur surašete aukščiau, dėti i kamera ir karts nuo karto permaisyti su šaukštu ? bigsmile.gif
*

Aš kas 2 val. išplakdavau mikseriu - sustingo ideliai. O kai kažkada dariau ir mašiau šaukštu - valgant jautėsi kristalai sušąlę.
matuke
DaivaVe, cia radau BJ receptus
http://hubpages.com/hub/Ben-and-Jerrys-Ice...Copycat-Recipes
matuke
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo tongue.gif
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais g.gif
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan unsure.gif
DaivaVe
QUOTE(matuke @ 2011 06 08, 10:21)
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo  tongue.gif
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais  g.gif
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan  unsure.gif
*

Mane irgi sis klausimas domina g.gif o be to idomu, ka ledams duoda zali kiausiniai? kai juos kaitini, tai jie sutirstina mase, bet zali kam? g.gif
matuke
QUOTE(DaivaVe @ 2011 06 08, 13:40)
Mane irgi sis klausimas domina  g.gif o be to idomu, ka ledams duoda zali kiausiniai? kai juos kaitini, tai jie sutirstina mase, bet zali kam?  g.gif
*

na bet pagaminau pagal ju receptura sykart, stingsta dabar smile.gif galvoju kad tie kiausiniai vistiek duoda labiau kremine tekstura g.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 08, 02:21)
Taure, tavo ledai laaaabai laaabai skaniai atrodo  tongue.gif
o as vakar va studijavau BJ receptus, tai gaunasi kad ju visi ledai su zaliais kiausiniais  g.gif
kazkaip vaikams tai nzn ar labai saugu tokius duoti, del visokiu salmoneliu ir pan  unsure.gif
*

Nepergyvenu dėl žalių kiaušinių. Jie juk ne tiesiai iš po vištos, o švarūs ir manau net dezinfekuoti parsiduoda. Be to prieš naudojant, perplauti reikia extra kartelį.

Pamenu vaikystėje pasiimdavau kiaušą tiesiai iš po vištos, dar šiltą. Padarydavau skylutę, sumakaluodavau su kokiu koteliu ir išgerdavau lotuliukas.gif Tada negavau jokios ligos, tai nuo sterilių parduotuvinių jaučiu išvis nėra šansų.

Kiaušiniai priduoda purumo ledams kaip aš supratau. Nors man ir abu receptai valgomi, bet labiau prie širdies virtas variantas, nes textūra sunkesnė ledo, daugiau vientisumo. Darant su žaliais kiaušiniais, jie labai lengvi, bet nepraranda normalių ledų savybių.
Žadu naudoti abu būdus. Užsisakiau antrą kibiriuką. Mačiau youtube kaip ledų tortą daro, baisiai užsinorėjau. Man vienintelis tortas tikrai labai skanus, tai ledų doh.gif .
Aš nelabai desertų mėgėja, bet ledams visą gyvenimą turėjau silpnybę doh.gif
matuke
man labiau virtu ledu variantas patiko tongue.gif
dabar laukia vis dar nedarytas isvajotas sokoladiniu ledu receptas rolleyes.gif
Bijuna
Sveikos. Na nezinau, ka dariau ne taip, bet man vis tiek gavosi su stambiais ledu kristalais g.gif Visa mase dejau i kamera ir kas 1-2 valandas permaisydavau su mikseriu. Bet kazkas ne taip doh.gif
Taurė
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 09, 00:44)
Sveikos. Na nezinau, ka dariau ne taip, bet man vis tiek gavosi su stambiais ledu kristalais  g.gif  Visa mase dejau i kamera ir kas 1-2 valandas permaisydavau su mikseriu. Bet kazkas ne taip  doh.gif
*

Pagal kokį receptą darėte ?

Bijuna
Aš paskaičiau kaip Jus visos darote ir paėmiau tarpini "receptą" ax.gif Išplakiau 2 kiaušinius su cukrumi, labai gerai išplakiau. Įpyliau kaimiško, riebaus pieno. Dar karta gerai išplakiau ir pastačiau į kamerą. Paskui kas 1-2 valandas su mikseriu sąžiningai praplakdavau. blush2.gif
Įtariu kažkokia nesamanę padariau unsure.gif
Dulsi
pabandziau ir as siandien ledus
dariau panasiai ,kaip Taure - labai skaniai isejo ,tik pieno nepyliau ,tokia riebesne padariau biggrin.gif
matuke
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 09, 10:53)
Aš paskaičiau kaip Jus visos darote ir paėmiau tarpini "receptą"  ax.gif Išplakiau 2 kiaušinius su cukrumi, labai gerai išplakiau. Įpyliau kaimiško, riebaus pieno. Dar karta gerai išplakiau ir pastačiau į kamerą. Paskui kas 1-2 valandas su mikseriu sąžiningai praplakdavau.  blush2.gif
Įtariu kažkokia nesamanę padariau  unsure.gif
*

Vat man sitas ledu varijantas ir patiko maziausiai, cia panasiai kaip Taures paskutiniai ledai su uogom. man ir vandens kristaliukai sitam varijante labiau jauciasi, bet nepavadinciau ju stambiais kristalais, ir labai jie tokie vandeningi, nes greit atitirpineja jie kazkaip ir iskarto kaip vandenukas darosi g.gif

aisku tie kristaliukai nes ne su aparatu saldosi, viskas suprantama, bet vistiek jie man kazkodel nublanko po virtu ledu varijanto tongue.gif
glinglingas
--o shampaninam ledams koki geriausiai shampana sausa pirktis? firma galit parashyti gal ne su visais skanu g.gif

--ir galima be parato gaminti juos?
matuke
QUOTE(glinglingas @ 2011 06 09, 14:35)
--o shampaninam ledams koki geriausiai shampana sausa pirktis? firma galit parashyti gal ne su visais skanu  g.gif 

--ir galima be parato gaminti juos?
*

bigsmile.gif o koks receptas tu sompaniniu bigsmile.gif
Mamosjega
QUOTE(Ali @ 2003 05 12, 23:43)
Turiu namuose ledu formeliu, bet nemoku ju pasidaryti.  sad.gif Gal kas nors zino, kokiu receptu, kaip galima butu pasidaryti ledu namuose.
*

Taip taip taip žinau smile.gif)
---> Naminiai ledai
Gladness
QUOTE(Mamosjega @ 2011 06 09, 17:38)
---> Naminiai ledai
*

1. Sitame recepte rasoma pastatyti saltai, tai cia i saldytuva ar kamera?
2. Ar butina plakineti kas kazkiek laiko, kaip daugeli kitu ledu? smile.gif
3. Kiek mazdaug iseina litrais/gramais ledu? Nes tos porcijos man nieko nesako, kiekvienas skirtingai suvokia porcijos dydi lotuliukas.gif
DaivaVe
QUOTE(Mamosjega @ 2011 06 09, 17:38)
---> Naminiai ledai
*

Tai kad nuo situ ledu prisigerti galima lotuliukas.gif
Beža
QUOTE(Bijuna @ 2011 06 09, 09:53)
Aš paskaičiau kaip Jus visos darote ir paėmiau tarpini "receptą"  ax.gif Išplakiau 2 kiaušinius su cukrumi, labai gerai išplakiau. Įpyliau kaimiško, riebaus pieno. Dar karta gerai išplakiau ir pastačiau į kamerą. Paskui kas 1-2 valandas su mikseriu sąžiningai praplakdavau.  blush2.gif
Įtariu kažkokia nesamanę padariau  unsure.gif
*

Ir kas gavosi? g.gif

QUOTE(matuke @ 2011 06 09, 15:14)
bigsmile.gif  o koks receptas tu sompaniniu  bigsmile.gif
*

Dar yra ir šampaninis tortas bigsmile.gif

Ačiū už receptą 4u.gif
Taurė
Neseniai skaičiau, kad galima įpilti Baileys Irish Cream, bet ar neapsvaigs vaikai ? Ten rašo nedaug įdėti, neva apsaugo ledus nuo kristalų šaldant.
matuke
nagi pasidalinsiu ir aas naujienomis, ogi pasirodo nuo kristalu dargi apsaugo ir visai ne alkoholis, o medus bigsmile.gif
beje juo galima pakeisti cukru mirksiukas.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 09, 14:49)
nagi pasidalinsiu ir aas naujienomis, ogi pasirodo nuo kristalu dargi apsaugo ir visai ne alkoholis, o medus  bigsmile.gif
beje juo galima pakeisti cukru  mirksiukas.gif
*

makaluoju pagrindą kur pavirti reikia. Kaži kuriuo metu ir kiek to medaus įpaišyti g.gif

Šitą receptuką makaluoju 4u.gif
http://allrecipes.com/Recipe/Banana-Walnut...eam/Detail.aspx
matuke
QUOTE(Taurė @ 2011 06 10, 02:54)
*makaluoju pagrindą kur pavirti reikia. Kaži kuriuo metu ir kiek to medaus įpaišyti  g.gif

**Šitą receptuką makaluoju  4u.gif
http://allrecipes.com/Recipe/Banana-Walnut...eam/Detail.aspx
*

* NA TADA KAI sildai piena, kad istirptu, apie kiekius nebuvo parasyta unsure.gif
**o kas tas half-and-half tame recepte g.gif tipo pienas blink.gif
Taurė
QUOTE(matuke @ 2011 06 10, 00:21)
* NA TADA KAI sildai piena, kad istirptu, apie kiekius nebuvo parasyta  unsure.gif
**o kas tas half-and-half tame recepte  g.gif  tipo pienas  blink.gif
*

Ten sakyčiau liesa grietinėlė jei tokios būna Lietuvoje g.gif
Jei darysi receptuką, nepamiršk kai sutrinsi bananą su 3/4 grietinėlės, perkošti būtinai. Ir patį kaitintą ledų mišinį irgi būtina perkošti.
irmulia
oooo kaip smagu, kad tema atsigavo thumbup.gif thumbup.gif aš pati kiek aprimau su ledų gamyba , bet tuos dietinius bananinius karts nuo karto pasigaminu biggrin.gif essen.gif

Taure, jei tik yra galimybė, be abejo verta įsigyti, tą aparačiuką, kurio nereikia šaldyti ( kiek supratau, tai jo veikimo principas kaip ir Magimix'o ) - taip ir laikas sutaupomas mirksiukas.gif ir šiiap patogu, ( pvz. būna ,kad indas tiesiog netelpa šaldymo kameroje....) mirksiukas.gif

o pati tai vis dar svajoju apie tą Magimix'ą wub.gif wub.gif niu ir turėsiu kada nors (o gal ir greičiau gausis hihihi.gif )
matuke
as siandien sumaisiau tokius, tik nemegstu sintetiku, tai vietoj "vaniles" isukau banana tongue.gif
daugiau pakomentuot negaliu nes dar nesusale smile.gif
http://irri-style.blogspot.com/2009/07/pat...-tresnemis.html
Gladness
QUOTE(Taurė @ 2011 06 10, 08:39)
Ten sakyčiau liesa grietinėlė jei tokios būna Lietuvoje  g.gif
Jei darysi receptuką, nepamiršk kai sutrinsi bananą su 3/4 grietinėlės, perkošti būtinai. Ir patį kaitintą ledų mišinį irgi būtina perkošti.
*

Pasakykit man, vištai, kas bus jei neperkošiu? unsure.gif
Taurė
QUOTE(Gladness @ 2011 06 10, 04:36)
Pasakykit man, vištai, kas bus jei neperkošiu?  unsure.gif
*

Jei norite, kad jaustusi bananų gabaliukai, košti nebūtina. Norint gauti banano skonio švelnią ledų masę, reikia košti. Po to galima įmesti pjaustytų bananų kai ledai bus beveik gatavi.
O išvirtą pagrindą būtina košti, kad atskirti kiaušinio gumulėlius, kurie, kad ir kaip bemaišytum, visvien susidaro.

Nukošus ledai būna švelnesni ir be jokių extra gumuliukų .

matuke, tavo nurodytas receptas sekantis mano experimentų sąrašę lotuliukas.gif Ten plakimo žiūriu daug, bet bus proga panaudoti dar vieną žaisla doh.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2011 06 10, 00:43)
oooo kaip smagu, kad tema atsigavo  thumbup.gif  thumbup.gif  aš pati kiek aprimau su ledų gamyba , bet tuos dietinius bananinius karts nuo karto pasigaminu  biggrin.gif  essen.gif

Taure, jei tik yra galimybė, be abejo verta įsigyti, tą aparačiuką, kurio nereikia šaldyti ( kiek supratau, tai jo veikimo principas kaip ir Magimix'o ) - taip ir laikas sutaupomas  mirksiukas.gif  ir šiiap patogu, ( pvz. būna ,kad indas tiesiog netelpa šaldymo kameroje....)  mirksiukas.gif

o pati tai vis dar svajoju apie tą Magimix'ą  wub.gif  wub.gif  niu ir turėsiu kada nors (o gal ir greičiau gausis hihihi.gif )
*

o kaip atrodo tavo svajonių žaislas ? Aš žinok galvojau pirkti aparatą kuris pats šaldo, kur nereikia kibirėlio dėt į kamerą. Po pirmos nesėkmės su dabartiniu kur turiu, jau nusižiūrėjau net kurį jamsiu, bet tikrai neverta g.gif Tie paprasti aparačiukai gamina labai gerus ledus jei laikomasi isntrukcijų 4u.gif
irmulia
QUOTE(Taurė @ 2011 06 10, 19:19)
o kaip atrodo tavo svajonių žaislas ? Aš žinok galvojau pirkti aparatą kuris pats šaldo, kur nereikia kibirėlio dėt į kamerą. Po pirmos nesėkmės su dabartiniu kur turiu, jau nusižiūrėjau net kurį jamsiu, bet tikrai neverta  g.gif Tie paprasti aparačiukai gamina labai gerus ledus jei laikomasi isntrukcijų  4u.gif
*

štai mano gražuolis wub.gif tokio noriu wub.gif
Magimix 11194

user posted image

o paprastą aparačiuką tai turiu , clatronic'ą - gerai veikia - tikrai nesiskundžiu, bet tas indo šaldymas tai truputį doh.gif gerai, kad mano šaldiklyje telpa jo indas ax.gif (specialiai jam vietą palikusi - jis visada šaldiklyje, ir kada reikia , tada ištraukiu mirksiukas.gif ) niu bet su tuo profesionaliu būtų žymiai paprasčiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2011 06 10, 11:07)
as siandien sumaisiau tokius, tik nemegstu sintetiku, tai vietoj "vaniles" isukau banana  tongue.gif
daugiau pakomentuot negaliu nes dar nesusale smile.gif
http://irri-style.blogspot.com/2009/07/pat...-tresnemis.html
*

tai gali naudoti natūralią vanilės ankštį mirksiukas.gif tikrai super gaunasi, tik tiek, kad teks ankštį įpjauti išilgai ir nugramdyti sėkliukes , esančias viduje . mirksiukas.gif
matuke
QUOTE(Taurė @ 2011 06 10, 21:19)

matuke, tavo nurodytas receptas sekantis mano experimentų sąrašę  lotuliukas.gif Ten plakimo žiūriu daug, bet bus proga panaudoti dar vieną žaisla  doh.gif

Taure, gamink, ledai gavosi thumbup.gif
banano trinto neperkosinejau, jokiu gumuliuku nesijaute, ipyliau dar slakeli brendzio, vos, tipo del tu ledo kristaliuku, skoniui tas kiekis itakos neturejo mirksiukas.gif
man gal tik ciut saldoki, bet visa kita- nepriekaistinga tongue.gif
irmulia
QUOTE(Taurė @ 2011 06 10, 07:39)
Ten sakyčiau liesa grietinėlė jei tokios būna Lietuvoje  g.gif
*

gal tiktų pakeisti ta, kur 10 % riebumo? mastau.gif kuri kavai skirta? mirksiukas.gif

tokia :

user posted image
Gladness
QUOTE(irmulia @ 2011 06 10, 21:18)
gal tiktų pakeisti ta,  kur 10 % riebumo? mastau.gif kuri kavai skirta?  mirksiukas.gif

*

Aš šiandien dariau nevirto pagrindo ledus, pirkau grietinėlę kavai, tik ne MŪ, o Dvaro... visiškai nesiplakė, nei kiek nepatištėjo, o pagal receptą reikėjo iki standumo suplakti... smile.gif kišau į kamerą taip kaip gavosi, žiūrėsim kas gausis, kai bus sušalę unsure.gif
irmulia
QUOTE(matuke @ 2011 06 10, 19:57)
...
man gal tik ciut saldoki, bet visa kita- nepriekaistinga  tongue.gif
*

aha, jie iš ties gan saldūs gaunasi mirksiukas.gif o mintis įmaišyti bananus į masę thumbup.gif reikės ir tokį variantą kada išbandyti mirksiukas.gif
Taurė
QUOTE(irmulia @ 2011 06 10, 13:18)
gal tiktų pakeisti ta,  kur 10 % riebumo? mastau.gif kuri kavai skirta?  mirksiukas.gif

tokia :

user posted image
*

Taip, būtent half and half amerikonai pilą į kavą bigsmile.gif

Panos, ledai gavosi verti NUODĖMĖS wub.gif Bananinis receptukas, tai kažkas tokio ...
100 proc atitinka ledus aukštos klasės ledainėje wub.gif Kaip tik dieną prieš radus tą receptą, valgiau ledus ledainėje, bananinius. Namuose pagaminti gavosi identiški wub.gif Jie sunkūs, tirpdami virsta ne į vandenuką, o į tištą masę. Tai ledai kuriuos tirpstančius galima maišyti kaip košę. Skanumėlis wub.gif
Atsikėlus pridėsiu nuotraukų, dabar einiu miegoti, akys limpa doh.gif
Taurė
QUOTE(irmulia @ 2011 06 10, 12:55)
štai mano gražuolis  wub.gif  tokio noriu  wub.gif
Magimix 11194

user posted image

o paprastą aparačiuką tai turiu , clatronic'ą - gerai veikia - tikrai nesiskundžiu, bet tas indo šaldymas tai truputį  doh.gif  gerai, kad mano šaldiklyje telpa jo indas  ax.gif  (specialiai jam vietą palikusi - jis visada šaldiklyje, ir kada reikia , tada ištraukiu  mirksiukas.gif ) niu bet su tuo profesionaliu būtų žymiai paprasčiau  mirksiukas.gif
Papildyta:
tai gali naudoti natūralią vanilės ankštį  mirksiukas.gif  tikrai super gaunasi, tik tiek, kad teks ankštį įpjauti išilgai ir nugramdyti sėkliukes , esančias viduje .  mirksiukas.gif
*

Irmulia, kuo toliau, tuo labiau neabejoju savo pasirinkimu šaldomo kameroje kibirelio. Ledai gaunasi idealūs.

Nusipirkau antrą kibiriuką, dabar išvis esu laiminga kaip slyva. Mano ledai šiandien sušąlo per 16 minučių iki normalios, valgomos kondicijos. Po 30 minučių jau reikėjo kabliuoti su specialiu šaukštu iš kibirėlio doh.gif

Kadangi užsižaidžiau su ledais ir po operacijos gavau žinią, kad gyvensiu, vėl grįžtu į sportą. Jau skauda sėdimąją nuo pratimų doh.gif

QUOTE(matuke @ 2011 06 10, 12:57)
Taure, gamink, ledai gavosi  thumbup.gif
banano trinto neperkosinejau, jokiu gumuliuku nesijaute, ipyliau dar slakeli brendzio, vos, tipo del tu ledo kristaliuku, skoniui tas kiekis itakos neturejo  mirksiukas.gif
man gal tik ciut saldoki, bet visa kita- nepriekaistinga  tongue.gif
*

citrinos reikia dėti į bananinius, arba braškių, kad nugesintų saldumą. Mano recepte nebuvo parašyta, bet visvien dėjau citrinos sulčių ir vanilės vos vos, kad prigesintų saldumą ir pridėtų kažkiek gaivumo.
Bandysiu būtinai tavo įmestą plombyrą, tik kolkas turim užbaigti bananinius suvalgyti ir po to dar turiu išsportuoti lotuliukas.gif

Maniškai užšąlo be kristalų. Žiūrėsiu kas po paros bus.

matuke
Taure, smagios tavo dvigubos naujienos, del sveikatos ir ledu mirksiukas.gif
Sportuot man irgi butu neprosal, po dvieju, beveik triju gimdymu per trumpa laika doh.gif
TAIGI MESK TA NUODEMINGA RECEPTUKA I ETERI tongue.gif

Kas ten turi ta Clatronik ledu aparata? ar patenkinti? kiek ledu gaunasi vienu gaminimu?
Taure, kokia talpa tavo aparato? kiek galima pagaminti europietisku ml vienu darymu?
NickaD
QUOTE(Nova @ 2011 06 06, 12:06)

Pagal šitą receptą dariau šokoladinius ledus. Na, baiiiiiiisiai skanūs. wub.gif Skonis labai panašus (o gal net ir vienodas g.gif , tik tiek, kad šitie be jokių E) į "Dadu" šokoladinius. Kadangi mano šeimyna nemėgsta tokio gryno šokolado skonio, tai jau šiandien trečia diena kaip valgau ir jau šiandien vakare, taip jaučiu, kad pribaigsiu tuos ledus. wub.gif
matuke
Jau radau info apie Clatronika wink.gif
TAure, auu, kur dingai, laukiu to receptuko tongue.gif
Mano paskutiniai bananinia sulauke daug pagyru is kaimynu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.