Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
*Svajone*
toliau dalinamės patirtimi ir įspūdžiais RK ligoninėje  smile.gif
ANKSTESNĖ TEMA ŠTAI
ČIA

ŠIEK TIEK NAUDINGOS INFO; 4u.gif

adresas Žygimantų 3..TEL.. Tel. (8-5)2610492

Raudonojo Kryžiaus rekomenduota VAISTINĖ
user posted image

NA IR PATI LIGONINĖ smile.gif

user posted image
*

user posted image
Bozena83
Sveikinimai naujoj temoj 4u.gif
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 12, 12:26)
bet siaip apie perkelima jau seniai buvo kalbama,kazin kada tas viskas tikrai ivyks  g.gif  biggrin.gif kazin visas pastatas ten kelsis?gal kuri zino?
*

patys gyvenam uz Santariskiu, tai kartais pravaziuojam pro tenai, tai pastatas kazkur iki 4 auksto jau pastatytas, bet dar uztruks kol baigs statyt, paskui apdaila ir pats persikelimas. Nezinau ar visas pastatas, bet Akuserijos ir Naujagimiu skyrius tai tikrai thumbup.gif
Gal po kokiu 5-6 metu ir man teks ten gimdyt blush2.gif
JulieTa
tai santariskese tas pastatas naujas bus Naujegymiam? g.gif nieko sau bigsmile.gif
*Svajone*
QUOTE(JulieTa @ 2010 03 12, 20:01)
tai santariskese tas pastatas naujas bus Naujegymiam?  g.gif nieko sau  bigsmile.gif

įdomu bus nors pamatyt,kad ir netektų pabuvot ax.gif
Lazdu_Dama
Labas rytas, Mamytes! 4u.gif

Susipainiojau su ta mokamu palatu kaina doh.gif

200 - kainuoja viena para ar visas buvimo laikas ligonineje? ax.gif

Siandien ziurejau Mamyciu kluba per TV3 ir ten rode VGN gimdymo namus, pasakojo apie kainas ir t.t.
Tai pasake, jog mokama palata VISAM BUVIMO LAIKOTARPIUI ir nepriklausomai ar 3 ar 5 dienos, kainuoja 230 Lt, o jei nori buti ir tetis tai 250 Lt.

Ar gali buti toks kainu skirtumas RK ir VGN? Jei RK viena para 200, o VGN visas laikotarpis 230-250? g.gif
*Svajone*
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 11:31)
Labas rytas, Mamytes!  4u.gif

Susipainiojau su ta mokamu palatu kaina  doh.gif

200 - kainuoja viena para ar visas buvimo laikas ligonineje?  ax.gif

Siandien ziurejau Mamyciu kluba per TV3 ir ten rode VGN gimdymo namus, pasakojo apie kainas ir t.t.
Tai pasake, jog mokama palata VISAM BUVIMO LAIKOTARPIUI ir nepriklausomai ar 3 ar 5 dienos, kainuoja 230 Lt, o jei nori buti ir tetis tai 250 Lt.

Ar gali buti toks kainu skirtumas RK ir VGN? Jei RK viena para 200, o VGN visas laikotarpis 230-250?  g.gif
*

nežinau dėl kainų kitur,bet RK kaina 200 lt..vienai parai smile.gif
Neraitė
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 11:31)
Ar gali buti toks kainu skirtumas RK ir VGN? Jei RK viena para 200, o VGN visas laikotarpis 230-250?  g.gif
*

Būtent taip ir yra 4u.gif
*Svajone*
na jei tokia kaina,tai abejoju ar būna kada laisvos tos VIP palatos,nes jei visam gulėjimo laikotariui tokia kaina tai tikrai normali g.gif
Lazdu_Dama
QUOTE(*Svajone* @ 2010 03 13, 11:29)
na jei tokia kaina,tai abejoju ar būna kada laisvos tos VIP palatos,nes jei visam gulėjimo laikotariui tokia kaina tai tikrai normali  g.gif
*

Na, ka darysi.. 200 lituku uz para man brangoka, bus smagu ir su kaimynka kokia pagulet.. svarbiausia, jog su lelka viskas gerai butu ax.gif

jau ant dienu teks ten apsilankyti, su niekuo nesu susitarusi, tai biskeli jauduliukus pradeda imti.. bet tikriausiai visoms pries pabaiga visokiausiu minciu atsiranda 4u.gif
Shliopke
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 11:58)
Na, ka darysi.. 200 lituku uz para man brangoka, bus smagu ir su kaimynka kokia pagulet.. svarbiausia, jog su lelka viskas gerai butu  ax.gif

jau ant dienu teks ten apsilankyti, su niekuo nesu susitarusi, tai biskeli jauduliukus pradeda imti.. bet tikriausiai visoms pries pabaiga visokiausiu minciu atsiranda  4u.gif
*

atsiranda, atsiranda, nesinervink biggrin.gif
O kas zino, dar ziurek paimsim ir atgulsim vienu metu, imsi ir busi kaimynka lotuliukas.gif

Man ir svarbiausia, kad su lelka ir manim viskas butu gerai, o tos 2 paros ligoninej man menkniekis irnesakyk.gif , nors ir neesu ligoninej tfu tfu iki to gulejusi. kiek pamenu, tik labai mazyte, nevilioja manes tos baltos palatos biggrin.gif , bet svarbu, kad tik mums lengvai ir greiati pagimdyt savus stebukliukus wub.gif

As irgi neesu susitarus, taip kad, relax mirksiukas.gif . Pagimdo ne ka blogiau ir nesusitarusios, cia kaip mada uzpuolusi visas biggrin.gif Itariu dabar daug daugiau susitarusiu,. nei vaziuojanciu na ura biggrin.gif Buru neduokdie kazkas blogai per nestuke.gif , buciau tarusis, bet dabar..tikiuosi TIK geriausio smile.gif Ir tu to tikekis 4u.gif
Lazdu_Dama
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 12:05)
As irgi neesu susitarus, taip kad, relax mirksiukas.gif . Pagimdo ne ka blogiau ir nesusitarusios, cia kaip mada uzpuolusi visas  biggrin.gif Itariu dabar daug daugiau susitarusiu,. nei vaziuojanciu na ura biggrin.gif  Buru neduokdie kazkas blogai per  nestuke.gif , buciau tarusis, bet dabar..tikiuosi TIK geriausio smile.gif  Ir tu to tikekis  4u.gif
*

Butu smagu, jei kartu papultume thumbup.gif man irgi visas nestumas sklandziai ejosi, tai nemaciau reikalo tartis.. ax.gif
Siaip treciadieni teko apsilankyti ten, nes visa diena leliaus judesiuku nebuvo.. susinervinau ir nulekiau pasitikrinti.. Nesitikejau, jog sutiks kaip kokia Anglijos karaliene, bet sesute buvo ypac nemaloni ir nepatenkinta viskuo, pakol gydytoja nepasirode.. prie gydytojos jos elgesys pasikeite neatpazistamai smile.gif Budinti gydytoja Giedre buvo tikrai sauni thumbup.gif viska paaiskino, apziurejo, paklause toniukus, nuramino, dave patarimu ir isleido namo 4u.gif
Shliopke
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 13:27)
Butu smagu, jei kartu papultume  thumbup.gif  man irgi visas nestumas sklandziai ejosi, tai nemaciau reikalo tartis.. ax.gif
Siaip treciadieni teko apsilankyti ten, nes visa diena leliaus judesiuku nebuvo.. susinervinau ir nulekiau pasitikrinti.. Nesitikejau, jog sutiks kaip kokia Anglijos karaliene, bet sesute buvo ypac nemaloni ir nepatenkinta viskuo, pakol gydytoja nepasirode.. prie gydytojos jos elgesys pasikeite neatpazistamai  smile.gif  Budinti gydytoja Giedre buvo tikrai sauni  thumbup.gif  viska paaiskino, apziurejo, paklause toniukus, nuramino, dave patarimu ir isleido namo  4u.gif
*

siaip matai girdejau, kad labai personala visi giria tenais,. bet pasitaiko juk visokiu zanudu mirksiukas.gif Nu matai, kaip smagu, nors kur LT gali pasijust kaip Anglijos karaliene thumbup.gif lotuliukas.gif , tikekis, kad ir per gimdyma taip jausies, bus lengviau wink.gif .
Nu nu, kas ten zino, gal likimas ims mus ir suves, tada klausiu palatos padruskes, o tu kartais ne Lazdu Dama??? biggrin.gif
doviliux403
Kaip smagu jums mergaitės ax.gif Tuoj laikysit savo stebukliukus ant rankų smile.gif Būtinai užeikit pasipasakot ispūdžius apie RK po visko mirksiukas.gif Aš irgi nusiteikusi tenai gimdyti. Klausiau savo ginės nuomonės dėl to tarimosi, tai ji sakė, nematanti reikalo. Gaila, kad ji pati nepriiminėja gimdymų verysad.gif Na nebent, sako, jei terminas praeis ir nieks nevyks, tada pagalvosim... Tai aš ir nurimau kažkaip, bandysiu gimdyti už sąžiningai mokėtus mokesčius Sodrai ir Ligonių kasoms lotuliukas.gif
Wild Pearl
QUOTE(JulieTa @ 2010 03 12, 20:01)
tai santariskese tas pastatas naujas bus Naujegymiam?  g.gif nieko sau  bigsmile.gif
*

Vau bigsmile.gif ,as irgi noreciau pamatyti naujasias patalpas smile.gif bet kadangi leliuku jau nera planuose,kogero vaziuosime tik anuku ziureti biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 12:58)
Na, ka darysi.. 200 lituku uz para man brangoka, bus smagu ir su kaimynka kokia pagulet.. svarbiausia, jog su lelka viskas gerai butu  ax.gif

jau ant dienu teks ten apsilankyti, su niekuo nesu susitarusi, tai biskeli jauduliukus pradeda imti.. bet tikriausiai visoms pries pabaiga visokiausiu minciu atsiranda  4u.gif
*

Vau,lauksime nauju,svieziu ispudziu mirksiukas.gif lengvo ir greito gimdymo smile.gif drinks_cheers.gif
Lazdu_Dama
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 13:30)
Nu nu, kas ten zino, gal likimas ims mus ir suves, tada klausiu palatos padruskes, o tu kartais ne Lazdu Dama??? biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif as ir pasiklausiu savo kaimynkos ar tik ne Shliopke cia gyvena? biggrin.gif
As jau taaaip gimdyt noriu, o pozymiu jokiu nejauciu..
Papildyta:
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 13, 16:07)
Vau,lauksime nauju,svieziu ispudziu  mirksiukas.gif lengvo ir greito gimdymo smile.gif drinks_cheers.gif
*

Butinai po gimdymo "prisiduosiu" ir viska ispasakosiu smile.gif

Shliopke
QUOTE(doviliux403 @ 2010 03 13, 15:00)
Tai aš ir nurimau kažkaip, bandysiu gimdyti už sąžiningai mokėtus mokesčius Sodrai ir Ligonių kasoms  lotuliukas.gif
*

va va, reikia isnaudot tai, ka sumokam biggrin.gif
Atvirai pasakysiu nuomone apie dabartinius gimdymus ir imkim pries kokius 20-30 metu. Taip, tada dar medicina nebuvo pazengus, nebuvo tokiu aparaturu, negalejo vyrai dalyvaut gimdyme(kas manau dabar laaabai didelis pliusas thumbup.gif ), vaikuciai gulejo atskirose palatose, po 30 naujagimiu, mamytes atskirose..nu taip tikrai buvo, kai mane mama gimde..Visa sita skaitau buvo nepazenge. Bet..nebuvo jokiu tarimusi ir, atvirai pasakius, issidirbinejimu blush2.gif . Dabar net CP galima darytis, net jeigu to visai ir nereikia, o todel, kad zmogus ale bijo gimdymo, geras kysis i kisene ir operacija vualia vyksta. Anksciau tokiu ciudu nebuvo, jei gimdymo metu kokia komplikacija, tada daro, kas suprantama. Arba kad tie tarimaisi..visos gimdyves buvo lygios ir visokiu tais laikais daktaru buvo, bet dabar paziureskim EU valstybes, tokiu kaip tarimusi niekas net nesapnuoja, vaziuoji i ligonine, viskas ten yra, gali kad ir is gatves, viska gausi. Cia epiduras pirk, ta , ana.. O ten kaip ir LT moka mokescius ir priklauso tau visa medicinine prieziura.
Anksciau atsidekodavo tevai personalui kokiu konjako buteliu, saldainiu deze ir visi buvo patenkinti.O dabar zaidzia visai kitokios sumos.
Vat kaip isdesciau biggrin.gif
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 13, 18:51)
drinks_cheers.gif  thumbup.gif  as ir pasiklausiu savo kaimynkos ar tik ne Shliopke cia gyvena?  biggrin.gif
As jau taaaip gimdyt noriu, o pozymiu jokiu nejauciu..
Papildyta:
Butinai po gimdymo "prisiduosiu" ir viska ispasakosiu  smile.gif
*

aha thumbup.gif

Nepanikuok, saulyt, man irgi pozymiu tokiu nera mirksiukas.gif ..nei nugaros skausmu, nei pilvo..aisku, noretusi kad viskas savaime prasidetu ir skatinti nereiktu. Bet..gyvent laukimu, megaukis dar ilgu miegeliu, ramybe..Viskam savas laikas mirksiukas.gif , sakoma neskubink laiko ir busi pirmas biggrin.gif
Tikekimes, kad mums tik babach vandenys nubega , saremiai ir mes jau ligoninej biggrin.gif ir pagimdom per 1 valandzike lotuliukas.gif (naivuole).
doviliux403
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 20:41)

Tikekimes, kad mums tik babach vandenys nubega , saremiai ir mes jau ligoninej biggrin.gif ir pagimdom per 1 valandzike lotuliukas.gif (naivuole).
*

linkiu, kad panasiai jums ir butu mirksiukas.gif as ir taip noreciau thumbup.gif
Shliopke
QUOTE(doviliux403 @ 2010 03 13, 20:02)
linkiu, kad panasiai jums ir butu mirksiukas.gif  as ir taip noreciau  thumbup.gif
*

Acius 4u.gif ir sirdies naiviai tikiuos ir paciai to linkiu mirksiukas.gif 4u.gif
Nu bet juk stebuklu b una, vat mano sesei su pirmu saremiai prasidejo 2.30, nuvare i ligonine 8.30, o pagimde 9.05. Vat kad taip visoms pirmakartems thumbup.gif thumbup.gif
byne
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 19:41)

neteisingai pasakėt, iš tikro neturi pirmiausiai nubėgt vandenys, turi būt pilnai sąrėmiai, atsidarymas ir tik tada nubėgt vandenys ax.gif
Shliopke
QUOTE(byne @ 2010 03 13, 21:07)
neteisingai pasakėt, iš tikro neturi pirmiausiai nubėgt vandenys, turi būt pilnai sąrėmiai, atsidarymas ir tik tada nubėgt vandenys ax.gif
*

nu gal ir taip,. matai kai zalia dar , tai nzn kas po kam blush2.gif biggrin.gif
Bet..as kai paskaitineju daug mamyciu nuomoniu, sako prabundu nakti balutej g.gif ..o tik paskui saremiai. Tai cia turbut ne visom vienodai juk. Kitas saremiai kamuoja, o vandenu maisas stiprus ir tik praplesia jau gimdykloj..gal cia visom skirtingai ir rodiklio juk tame nera.
baltija2
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 21:19)
Nu bet juk stebuklu b una, vat mano sesei su pirmu saremiai prasidejo 2.30, nuvare i ligonine 8.30, o pagimde 9.05. Vat kad taip visoms pirmakartems thumbup.gif  thumbup.gif
*

QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 22:11)
Bet..as kai paskaitineju daug mamyciu nuomoniu, sako prabundu nakti balutej  g.gif ..o tik paskui saremiai. Tai cia turbut ne visom vienodai juk. Kitas saremiai kamuoja, o vandenu maisas stiprus ir tik praplesia jau gimdykloj..gal cia visom skirtingai ir rodiklio juk tame nera.
*

Tai jau tikrai visoms skirtingai drinks_cheers.gif
Man su pirmagime vanenys nubėgo namie apie 8.00, o apie 13.00 jau lelytė gimė. O iki vandenų nubėgimo miegojau ramiai visą naktį... ax.gif Na pilvą kažkiek pūtė (skaudeno pilvo apačią taip kaip pūstų, su pertraukomis).. Gal tai ir sąrėmiai buvo, bet kaip pirmą kartą, tai taip ir nesupratau blush2.gif Bent išsimiegojau prieš veiksmą cool.gif
byne
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 21:11)
nu gal ir taip,. matai kai zalia dar , tai nzn kas po kam blush2.gif  biggrin.gif
Bet..as kai paskaitineju daug mamyciu nuomoniu, sako prabundu nakti balutej  g.gif ..o tik paskui saremiai. Tai cia turbut ne visom vienodai juk. Kitas saremiai kamuoja, o vandenu maisas stiprus ir tik praplesia jau gimdykloj..gal cia visom skirtingai ir rodiklio juk tame nera.

Vat taip iš tikro ir turi būt, Šemetos kursuose ir aiškina, kad , jei pirmiau nubėga vandenys nei yra atsidarymas, vadinasi pakliuvo infekcija. Turi būti sąrėmiai ir leliukas plaukioti vandenukuose, taip ir mažuliukui daug geriau. Bet, kažkodėl daugumai mamyčių pirmiau nubėga vandenys g.gif
Hamel
kad gimdyma priima puikiai tai sutinku, nors man nepriiminejo, bet kai jau vaikiukas keliavo tais visais gmdymo kanalais, tai mano poza pakorewgavo taip, kad vaikelis gimtu greiciau. Apie tai galiu parasyti, nes dar pati akuserei pasake, kad butu su manimi kankinesi dar gera pusvalandi. Tam ji ir yra vedeja 

Cia apie puziene rasot?zadu su ja tartis. o kokia ta stebuklingoji poza? as visai ne pries bucia gimdyti ne gulint.
ir dar karta del tos mokamos palatos? tikrai 200 lt uz para? kazkaip brangoka... o gal ir gimdyklos mokamos yra?
Kačia
QUOTE(Hamel @ 2010 03 13, 23:43)
ir dar karta del tos mokamos palatos? tikrai 200 lt uz para? kazkaip brangoka... o gal ir gimdyklos mokamos yra?
*

Pati mokamoj gulejau, tikrai tokia kaina. Kazkaip tuo metu lb norejosi ramybes, pagalvojau, kad as to verta ir kad ne taip ir daznai gimdau biggrin.gif ir finansai leido Deja, mokamu gimdyklu nera smile.gif
Sonnne
Sveikutes smile.gif as ir nusprendziau gimdyt RK 4u.gif drauge gimde, tai sake personalas labai super. Dabar antra leliuka irgi ten gimdys. As su niekuom nesitarsiu, del davimo neplanuoju, bet maza kaip kas pasisuks, o siaip noreciau mokamos palatos, jei butu laisva, nes kaip kazkas sake, gi ne kasdien gimdau ir geriau save palepint mokama palata, nei kysiams dalint pinigus 4u.gif man dar liko palaukt iki gimdymo, terminas birzelio vidurys, o jums baltai pavydziu 4u.gif jau greit...lauksiu atsiliepimu apie sia ligonine ir jos personala 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 13, 21:41)
Dabar net CP galima darytis, net jeigu to visai ir nereikia, o todel, kad zmogus ale bijo gimdymo, geras kysis i kisene ir operacija vualia vyksta. Anksciau tokiu ciudu nebuvo, jei gimdymo metu kokia komplikacija, tada daro, kas suprantama.
*

Oj, del tu CP, tai nesupykit, jei cia tokiu yra, bet man juokinga...na kokio proto reik but, kad save zalot operacija, kai jos nereik, rizikuot...motina gamta sutvere gimdyt, tai vadinasi, ir reik gimdyt, o ne save pjaustyt. Man butu geda vaikui kada nors pasakyt, kad zinai, as bijojau gimdyt uztat CP nusipirkau, totalus absurdas. Dar nei viena nuo skausmo nenumire, o draugiu tarpe jau tokiu bailiuku buvo ir visos pagimde ne tik be CP, bet ir be epiduro.
Shliopke
QUOTE(byne @ 2010 03 13, 22:13)
Vat taip iš tikro ir turi būt, Šemetos kursuose ir aiškina, kad , jei pirmiau nubėga vandenys nei yra atsidarymas, vadinasi pakliuvo infekcija. Turi būti sąrėmiai ir leliukas plaukioti vandenukuose, taip ir mažuliukui daug geriau. Bet, kažkodėl daugumai mamyčių pirmiau nubėga vandenys g.gif
*

va va, as ir sita zinau, akd pirma saremiai, paskui vandenys daug geriau, nes kai vandenukai nubega, leliui nebelabai ten ir gerai be ju sedet, uztai ir reik siaust i ligonine..o kai dar tik saremiai, tai galima laukti namuose, pakol reguliarus pasidaro, nes vaikui nera gresmes. Tai kai dabar pasaulyje viskas kitaip, tai ir su tais vandenais aukstyn kojom gamta juokus krecia doh.gif
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 12:29)

Oj, del tu CP, tai nesupykit, jei cia tokiu yra, bet man juokinga...na kokio proto reik but, kad save zalot operacija, kai jos nereik, rizikuot...motina gamta sutvere gimdyt, tai vadinasi, ir reik gimdyt, o ne save pjaustyt. Man butu geda vaikui kada nors pasakyt, kad zinai, as bijojau gimdyt uztat CP nusipirkau, totalus absurdas. Dar nei viena nuo skausmo nenumire, o draugiu tarpe jau tokiu bailiuku buvo ir visos pagimde ne tik be CP, bet ir be epiduro.
*

va va, as viena tokia pazystu, kuri dar negimdzius ir svaigsta TIK apie CP doh.gif , nes sako skauda, kai gimdai.. doh.gif ir suaugus motera yra, ne piemene kokia. Nu bet po CP neskauda to rando??Vaiko pakelt negali, gyja..o gimdant galima ir visai neplyst, o kad ir plysi-susius, bet daug greiciau viskas susinormalizuos nei CP. Vat ir as tokiu nesuprantu iki negalejimo, deja doh.gif sakau saiposi is motules gamtos unsure.gif ..

Aha, laukiam mes cia su Lazdu Dama, kada cia mums viskas prasides, tada raportuosim apie RK. Beja, ten mano viena draige sianakt isvaziavo, prasidejo nakti saremiai, tai lauksiu is jos pasakojimo, kas ir kaip su nekantrumu, paskui gal ir jums papliotkysiu tongue.gif
Neraitė
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 14, 13:43)
va va, as viena tokia pazystu, kuri dar negimdzius ir svaigsta TIK apie CP doh.gif , nes sako skauda, kai gimdai.. doh.gif  ir suaugus motera yra, ne piemene kokia. Nu bet po CP neskauda to rando??Vaiko pakelt negali, gyja..o gimdant galima ir visai neplyst, o kad ir plysi-susius, bet daug greiciau viskas susinormalizuos nei CP. Vat ir as tokiu nesuprantu iki negalejimo, deja doh.gif  sakau saiposi is motules gamtos unsure.gif ..
*

Pati gamta ir nubaudžia unsure.gif
Mano draugė bijojo gimdyt ir nusipirko CP, tai paskui du mėnesius susilenkus vaikščiojo, buvo komplikacijų, randas negijo, infekcija įsimetus buvo... doh.gif Labai gaila jos ir vaikiuko buvo, nes vaikiukas dėl jos geriamų vaistų pienuko negavo, negalėjo nei į lauką vežimo išsinešt verysad.gif
O brolienė pirmą pati pagimdė tai labai paskui sunkiai atsigavo, o antrą darė CP nes jai su širdim problemų buvo, tai sakė jau nuo kitos dienos ėjo kaip negimdžius, ir viskas sugijo labai greit thumbup.gif
Shliopke
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 14, 13:58)
Pati gamta ir nubaudžia  unsure.gif
Mano draugė bijojo gimdyt ir nusipirko CP, tai paskui du mėnesius susilenkus vaikščiojo, buvo komplikacijų, randas negijo, infekcija įsimetus buvo...  doh.gif  Labai gaila jos ir vaikiuko buvo, nes vaikiukas dėl jos geriamų vaistų pienuko negavo, negalėjo nei į lauką vežimo išsinešt  verysad.gif
O brolienė pirmą pati pagimdė tai labai paskui sunkiai atsigavo, o antrą darė CP nes jai su širdim problemų buvo, tai sakė jau nuo kitos dienos ėjo kaip negimdžius, ir viskas sugijo labai greit  thumbup.gif
*

nu vat, kur reikia, tai ir reikia, o kai nera reikalo, nereikia ir kistis wink.gif

O tu ziuriu istverminga moteris 4u.gif Pirmam kleckui nera dar metuku, o jau kitas nebe uz kalnu ateis i si pasauli. Saunuole mirksiukas.gif 4u.gif
iremas
Sveikos smile.gif jungiuosi prie jusu diskusiju, nes as irgi zadu gimdyti RK smile.gif Matau jau pora mamyciu laukia ateinant i si pasauli savo leliuku, tai gal dar spesit papasakot kaip jums sekes, aisku jei pati nepagimdysiu per sias dienas blush2.gif kazkaip nugara kasnakt vis paskausta, pilvas daznai kieteja, bet kaip nieko taip nieko...pirma vaikiuka tai 5 dienas pernesiojau, o va antra noreciau kokiom 5 dienom anksciau pagimdyt lotuliukas.gif
Neraitė
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 14, 16:13)
O tu ziuriu istverminga moteris 4u.gif  Pirmam kleckui nera dar metuku, o jau kitas nebe uz kalnu ateis i si pasauli. Saunuole mirksiukas.gif  4u.gif
*

Bus 1 m. ir 6 mėn. skirtumas wub.gif
Kai pamačiau kaip sūnelis nori žaisti su vaikiukais tai nusprendėm, kad neverta laukti ax.gif

QUOTE(iremas @ 2010 03 14, 16:16)
pirma vaikiuka tai 5 dienas pernesiojau, o va antra noreciau kokiom 5 dienom anksciau pagimdyt  lotuliukas.gif
*

Jei renkatės RK tai linkiu pagimdyti iki termino 4u.gif
Renata_val
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 14, 16:51)
Bus 1 m. ir 6 mėn. skirtumas  wub.gif
Kai pamačiau kaip sūnelis nori žaisti su vaikiukais tai nusprendėm, kad neverta laukti  ax.gif
Jei renkatės RK tai linkiu pagimdyti iki termino  4u.gif
*

Aš ruošiuosi gimdyti RK, tačiau nuo termino pagal mėnesines praėjo jau beveik savaitė, pirmadienį važiuoju į ligoninę...
Papildyta:
"Man butu geda vaikui kada nors pasakyt, kad zinai, as bijojau gimdyt uztat CP nusipirkau, totalus absurdas. Dar nei viena nuo skausmo nenumire, o draugiu tarpe jau tokiu bailiuku buvo ir visos pagimde ne tik be CP, bet ir be epiduro."

Nieko čia juokingo nematau, gėdingo - irgi. Be to, nuo kažkada mirdavo gimdyvės, nepakėlusios gimdymo skausmų. Taip kad...
Lazdu_Dama
Oi, jauciu greit man teks ten apsilankyti thumbup.gif sianakt toookia naktele su paruosiamaisiais saremiais apturejau, kad vaje vaje doh.gif kaip prasidejo 1:05, tai baigesi apie 5 ryto.. kartojosi tai kas 30, tai kas 15, tai kas 20 min.. ir gleiviu kamstis pradejo eiti.. thumbup.gif nors paskaiciau, kad kitos apie 2 savaites su paruosiamaisiais isvaiksto ir nieko..
Bet kuriuo atveju jei iki 17 dienos nepagimdysiu, turiu gines siuntima apsilankyti ten apziurai..
Isskaiciau visus komentarus apie RK gydytojus.. tai apie viena moteriske ten kaip apie monstra raso, kurios pavarde tokia keista is S... raides.. stengiuosi is anksto nenusistatyti, bet kazkaip nenoreciau pas ja papulti 4u.gif
Del CP, tai buna juokingiausiu noru smile.gif busimu teveliu mokyklelej viena RK akusere pasakojo ivairias istorijas. PVZ.: ateina busima mamyte su vokeliu ir sako: man reikia, jog mano vaikas gimtu pvz.: kovo 21, 18h, nes buvau pas Palmyra ir ji taip patare.. todel darykit man CP smile.gif
Sonnne
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 14, 21:18)

Del CP, tai buna juokingiausiu noru smile.gif busimu teveliu mokyklelej viena RK akusere pasakojo ivairias istorijas. PVZ.: ateina busima mamyte su vokeliu ir sako: man reikia, jog mano vaikas gimtu pvz.: kovo 21, 18h, nes buvau pas Palmyra ir ji taip patare.. todel darykit man CP smile.gif
*

lotuliukas.gif
Anksciau ne nuo skausmo mirdavo, o nukraujuodavo ir siaip visokios komplikacijos. Kai reik CP, tai jau reik. As ir viena "pirkeja" pazistu-graudu blink.gif
O as zinau, kad man net epiduro nedarys jei reikes, nes turiu tatoo, taigis vaje vaje, bet visos pagimdo ir as pagimdysiu 4u.gif
Neraitė
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 14, 18:51)
Nieko čia juokingo nematau, gėdingo - irgi. Be to, nuo kažkada mirdavo gimdyvės, nepakėlusios gimdymo skausmų. Taip kad...
*

Nu tikrai nėra nieko gėdingo bijoti gimdymo ar skausmo. Ir aš manau, kad jei tik yra galimybė tai būtinai reikia to skausmo stengtis išvengt, bet dėl to daryti CP tai nemanau kad reikia g.gif

QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 14, 20:18)
Isskaiciau visus komentarus apie RK gydytojus.. tai apie viena moteriske ten kaip apie monstra raso, kurios pavarde tokia keista is S... raides.. stengiuosi is anksto nenusistatyti, bet kazkaip nenoreciau pas ja papulti  4u.gif
*

Linkiu kuo greičiau ir kuo lengviau pagimdyti savo vaikiuką 4u.gif
Aš pas Suckel negimdžiau, bet ji mane paguldė kai vakare atvažiavau su aukštu spaudimu. Tai net tokia linksma pasirodė, juokavo, visai ne baubas. Tik vat kai mane apžiūrėjo tai taip nelabai faina buvo, truputį gruboka ax.gif
Renata_val
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 20:29)
lotuliukas.gif
Anksciau ne nuo skausmo mirdavo, o nukraujuodavo ir siaip visokios komplikacijos. Kai reik CP, tai jau reik. As ir viena "pirkeja" pazistu-graudu blink.gif
O as zinau, kad man net epiduro nedarys jei reikes, nes turiu tatoo, taigis vaje vaje, bet visos pagimdo ir as pagimdysiu 4u.gif
*

Esu skaičiusi, kad nuo skausmo mirdavo taip pat kartais (dažniau nuo infekcijų, nukraujavimo ir panašiai)... Ir nieko čia keisto - kiekvienas žmogus skirtingai reaguoja į skausmą. Aš irgi labai bijau skausmo ir dėl to rinksiuosi epidūrą. Ir net nemanau to gėdytis. Ir šiaip man gimdymas neatrodo toks dalykas, kad "vaje vaje, visos pagimdo"... Nenorėčiau, kad mano gimdymas primintų siaubo filmą, tad renkuosi epidūrą smile.gif Ir aš BIJAU - ne tik skausmų...
Papildyta:
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 14, 20:41)
Nu tikrai nėra nieko gėdingo bijoti gimdymo ar skausmo. Ir aš manau, kad jei tik yra galimybė tai būtinai reikia to skausmo stengtis išvengt, bet dėl to daryti CP tai nemanau kad reikia  g.gif
Linkiu kuo greičiau ir kuo lengviau pagimdyti savo vaikiuką  4u.gif
Aš pas Suckel negimdžiau, bet ji mane paguldė kai vakare atvažiavau su aukštu spaudimu. Tai net tokia linksma pasirodė, juokavo, visai ne baubas. Tik vat kai mane apžiūrėjo tai taip nelabai faina buvo, truputį gruboka  ax.gif
*

Aš tos Suckel irgi bijau... schmoll.gif
byne
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 14, 19:18)
Isskaiciau visus komentarus apie RK gydytojus.. tai apie viena moteriske ten kaip apie monstra raso, kurios pavarde tokia keista is S... raides.. stengiuosi is anksto nenusistatyti, bet kazkaip nenoreciau pas ja papulti  4u.gif

gyd. Suckel unsure.gif , jos bendravimo stilius tai nekoks, tokia gruboka unsure.gif , bet kaip specialistė, tai ji super ax.gif .
Patarimas, po gimdymo turėk Libress įklotų, va tada jai tikrai neužkliūsi, net būsi pagirta, kad naudoji naturprodukt biggrin.gif
Lazdu_Dama
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 14, 20:12)
Aš tos Suckel irgi bijau...  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif nu vat as irgi noreciau isvengti susitikimo su ja.. blush2.gif

skaiciau dar, kad su vienu vyru ten sunku, nes jis nieko neaiskina, nesako.. tipo pasikrapsto, apziuri ir visa info sau pasilieka smile.gif bet bent jau svelnus buna lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(byne @ 2010 03 14, 20:13)
Patarimas, po gimdymo turėk Libress įklotų, va tada jai tikrai neužkliūsi, net būsi pagirta, kad naudoji naturprodukt biggrin.gif
*

Ot, velnias, as jau Tena uzsivariau doh.gif
Renata_val
QUOTE(Lazdu_Dama @ 2010 03 14, 21:20)
drinks_cheers.gif  nu vat as irgi noreciau isvengti susitikimo su ja..  blush2.gif

skaiciau dar, kad su vienu vyru ten sunku, nes jis nieko neaiskina, nesako.. tipo pasikrapsto, apziuri ir visa info sau pasilieka smile.gif bet bent jau svelnus buna  lotuliukas.gif
Papildyta:
Ot, velnias, as jau Tena uzsivariau  doh.gif
*

Nu jau sorry, tai gal kas parekomenduosit kokios spalvos apatinius vilkint atvykti, kad poniai medikei įtiktum? lotuliukas.gif
Tie libress - nei jie natūralesni labai, nei ką... g.gif
vilmukas19
Kadangi pati greit gimdysiu, o su gydytojais nesitariau, tai issiaiskinau, kad Suckel dabar susilauziusi ranka ir kuri laika ( kaip supratau, ne taip jau trumpai) nedirbs, o ir siaip ji nera koks baubas, taip, kad panos nebijokit bigsmile.gif Visi kiti gydytojai, o ju yra dar 4, berods, labai faini, taip kad musu sansai ir nesitariant gauti gera gydytoja tikrai nemazi thumbup.gif O siaip jau viskas Dievo valioj-tik pasimelsti ir paprasyti nuosirdziai reikia ir viskas bus ok biggrin.gif O del CP, tai man pvz svarbu,kad ilgai nedelstu, jei jo reikia-ne del skausmo baimes, o kad vaikiukui viskas butu gerai, juk kartais kol tie saremiai vyksta, kaklelis amzinybe atsidarineja, jis ten dusta, kankinasi-as to nenoriu, jau geriau CP laiku padarytas. O kad randas ilgai gyja ir skauda, tai zinau is patirties,nes man kai cista operavo-dare CP, tai ilgai kankinausi, o ir pilvas kabet pradejo, ir sportuot ilgai negalejau-vienu zodziu, tikrai naturaliai turetiu viskas gyti lengviau.
Laukiu nauju mamyciu ispudziu 4u.gif
Neraitė
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 14, 21:47)
Tie libress - nei jie natūralesni labai, nei ką...  g.gif
*

Kaip supratau tai jai labai nepatinka always, bet išpatirties galiu pasakyti, kad jų tikrai nenaudočiau po gimdymo schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmukas19 @ 2010 03 14, 22:23)
O del CP, tai man pvz svarbu,kad ilgai nedelstu, jei jo reikia-ne del skausmo baimes, o kad vaikiukui viskas butu gerai, juk kartais kol tie saremiai vyksta, kaklelis amzinybe atsidarineja, jis ten dusta, kankinasi-as to nenoriu, jau geriau CP laiku padarytas. O kad randas ilgai gyja ir skauda, tai zinau is patirties,nes man kai cista operavo-dare CP, tai ilgai kankinausi, o ir pilvas kabet pradejo, ir sportuot ilgai negalejau-vienu zodziu, tikrai naturaliai turetiu viskas gyti lengviau.
Laukiu nauju mamyciu ispudziu 4u.gif
*

Net kalbų negali būti, jei jo reikia žinoma geriau kad jį padarytų kuo anksčiau, netik dėl leliuko bet ir dėl mamytės sveikatos unsure.gif
Sonnne
O kur jus perkates tuos iklotus? jie kazkokie iprastiniai, ar spec. po gimdymo? Ir as reikalingos kazin tos tinklines kelnaites ir kam?
Papildyta:
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 14, 22:12)
Aš irgi labai bijau skausmo ir dėl to rinksiuosi epidūrą. Ir net nemanau to gėdytis. Ir šiaip man gimdymas neatrodo toks dalykas, kad "vaje vaje, visos pagimdo"... Nenorėčiau, kad mano gimdymas primintų siaubo filmą, tad renkuosi epidūrą smile.gif Ir aš BIJAU - ne tik skausmų...
Papildyta:
Aš tos Suckel irgi bijau...  schmoll.gif
*

O kas skausmo nebijo? Visos man regis mes jo bijom ir pries epidura as absoliuciai nieko neturiu. Mielai ji daryciau, jei tik matyciau, kad jau psio, bet pagal mano gine man jo negales daryti doh.gif Kalba eina apie pirktini CP, o tai jau yra per daug...siaip kiek zinau medikai, kad ir kaip megtu kysius, tai net nelabai nori uzsiimt tokiais dalykais. Kai man grese persileidimas meldziau dievulio, kad viska iskentesiu ir 3 dienu saremius, kad tik mazyli issaugot 4u.gif ir dabar laikausi tos pozicijos, kad skausmas fignia, jis vistiek kada nors baigsis, svarbu sveikas mazylis 4u.gif
Shliopke
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 21:52)
O kur jus perkates tuos iklotus? jie kazkokie iprastiniai, ar spec. po gimdymo? Ir as reikalingos kazin tos tinklines kelnaites ir kam?
Papildyta:

dabar laikausi tos pozicijos, kad skausmas fignia, jis vistiek kada nors baigsis, svarbu sveikas mazylis  4u.gif
*

jo, spec, Tena ir dar ten kokei, kur dideli ir butent po gimdymo. Parduodami vaistinese vienetais. 4u.gif O tinklines kelnaites labai gerai tuos iklotus prilaiko, plius per jas vedinasi oda, kas irgi yra labai gerai, jei ypac siunama mirksiukas.gif

Va va, kas apturejo panasu skausma( gresiancio arba jau net persileidimo), tas ziuri kitokiom akim i skausmus. smile.gif Nes tokie dalykai, dvasiniai skausmai, atvirksciai nei fiziniai, niekada nepasimirsta. smile.gif
byne
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 21:52)

Jau turėjau du gimdymus ir man tų spec. įklotų bei tinklinių kelnaičių tikrai neprireikė schmoll.gif . Aišku, čia vėl skirtingai kiekvienai moteriai, vienos daug kraujuoja po gimdymo, kitos nelabai. Tai aš iš tų, kur nedaug. Todėl kuo puikiausiai užteko man paprastų įklotų.
Abu kartus man tarpvietę kirpo, nes dičkiai mano vaikiukai buvo. Tai palatoj lovoj gulėdavau išvis be kelnaičių, pasiklodavau paklotėlius, tik su naktiniais, o, jei eidavau, tik tada apsimaudavau savo paprastas medvilnines kelnaites. Taip greičiau siūlės užgyja. Namie irgi, nakčiai miegodavau be nieko, tik paklotėlį pasiklojus ax.gif
Neraitė
QUOTE(byne @ 2010 03 15, 09:57)
Jau turėjau du gimdymus ir man tų spec. įklotų bei tinklinių kelnaičių tikrai neprireikė schmoll.gif . Aišku, čia vėl skirtingai kiekvienai moteriai, vienos daug kraujuoja po gimdymo, kitos nelabai. Tai aš iš tų, kur nedaug. Todėl kuo puikiausiai užteko man paprastų įklotų.
*

Aš turėjau paprastus paketus ir maniau, kad man jų užteks, bet labai klydau. Vyras važiavo į vaistinę pirkti spec. po gimdymo. Vistik patarčiau pirmą kartą gimdamčioms nusipirkti spec. po gimdymo, nereikės tada vyro siuntinėti 4u.gif
Wild Pearl
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 15, 10:10)
Aš turėjau paprastus paketus ir maniau, kad man jų užteks, bet labai klydau. Vyras važiavo į vaistinę pirkti spec. po gimdymo. Vistik patarčiau pirmą kartą gimdamčioms nusipirkti spec. po gimdymo, nereikės tada vyro siuntinėti  4u.gif
*

mums pirma diena reikejo tu didesniu paketu,o veliau tiko ir paprasti , kai per mms naudodavom tai ir ten :)Bet cia vienodu nera aisku, juk kiekvienam skirtingai smile.gifO ligoninej tai tikrai siuloma kuo naturalesnius apatinius tureti,kad greiciau viskas gytu ir nebutu veliau jokiu komplikaciju mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kačia @ 2010 03 14, 01:03)
Pati mokamoj gulejau, tikrai tokia kaina. Kazkaip tuo metu lb norejosi ramybes, pagalvojau, kad as to verta ir kad ne taip ir daznai gimdau biggrin.gif ir finansai leido Deja, mokamu gimdyklu nera smile.gif
*

o as pamenu kad kai klausiau del kainu ir ar uzsakyneja gimdyves tas palatas tai vienareiksmiskai man buvo atsakyta kad uzsakyneja bigsmile.gif biggrin.gif nors pradzioje kai tokias padare palatas visi gydytojai mane jog nebus tos palatos paklausios o pasirodo jokia krize gimdyvem nebaisi biggrin.gif dauguma nori komforto smile.gif tongue.gif
Sonnne
Tai jauciu pora tu paketeliu nepamaisys 4u.gif o paskui jau bus aisku, ar dar reik, ar ne 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 15, 11:34)
mums pirma diena reikejo tu didesniu paketu,o veliau tiko ir paprasti , kai per mms naudodavom tai ir ten :)Bet cia vienodu nera aisku, juk kiekvienam skirtingai smile.gifO ligoninej tai tikrai siuloma kuo naturalesnius apatinius tureti,kad greiciau viskas gytu ir nebutu veliau jokiu komplikaciju  mirksiukas.gif
Papildyta:
o as pamenu kad kai klausiau del kainu ir ar uzsakyneja gimdyves tas palatas tai vienareiksmiskai man buvo atsakyta kad uzsakyneja  bigsmile.gif  biggrin.gif nors pradzioje kai tokias padare palatas visi gydytojai mane jog nebus tos palatos paklausios o pasirodo jokia krize gimdyvem nebaisi  biggrin.gif dauguma nori komforto  smile.gif tongue.gif
*

As bent pirma diena noreciau mokamos, kai bus sunkiausia. Taciau, jei nebus, tai nebus, gi ne amzinai ten tunot, o tik tris dienas 4u.gif
Shliopke
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 15, 09:10)
Aš turėjau paprastus paketus ir maniau, kad man jų užteks, bet labai klydau. Vyras važiavo į vaistinę pirkti spec. po gimdymo. Vistik patarčiau pirmą kartą gimdamčioms nusipirkti spec. po gimdymo, nereikės tada vyro siuntinėti  4u.gif
*

4u.gif as irgi taip pat manau, atsarga gedos nedaro mirksiukas.gif nes kiek zinau, daugumai pradzioj reikia tu didesniu paketu, kiek aplink mane gimde is draugiu asr puskiu smile.gif
Renata_val
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 14, 22:52)
Papildyta:

O kas skausmo nebijo? Visos man regis mes jo bijom ir pries epidura as absoliuciai nieko neturiu. Mielai ji daryciau, jei tik matyciau, kad jau psio, bet pagal mano gine man jo negales daryti doh.gif Kalba eina apie pirktini CP, o tai jau yra per daug...siaip kiek zinau medikai, kad ir kaip megtu kysius, tai net nelabai nori uzsiimt tokiais dalykais. Kai man grese persileidimas meldziau dievulio, kad viska iskentesiu ir 3 dienu saremius, kad tik mazyli issaugot  4u.gif ir dabar laikausi tos pozicijos, kad skausmas fignia, jis vistiek kada nors baigsis, svarbu sveikas mazylis  4u.gif
*

Lionesss, linkiu tau lengvo bei greito gimdymo - kad to epidūro ir neprireiktų 4u.gif

Šiaip, kiek teko girdėt, yra šalių, kur pati gimdyvė gali savo nuožiūra rinktis CP. Nors gimdymo baidausi, tačiau, net jei būtų galimybė legaliai rinktis, kaži ar rinkčiausi CP - kaip ten bebūtų, operacija! Bet jei jo prireiktų gimdymo eigoj - tikiuosi, medikai nedels ir viskas bus ok. ... rolleyes.gif

Dėl gyd. Suckel: užjaučiu dėl lūžio ir linkiu pasveikti!
Kačia
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 14, 21:12)
Ir nieko čia keisto - kiekvienas žmogus skirtingai reaguoja į skausmą. Aš irgi labai bijau skausmo ir dėl to rinksiuosi epidūrą. Ir net nemanau to gėdytis. Ir šiaip man gimdymas neatrodo toks dalykas, kad "vaje vaje, visos pagimdo"... Nenorėčiau, kad mano gimdymas primintų siaubo filmą, tad renkuosi epidūrą smile.gif Ir aš BIJAU - ne tik skausmų...
Papildyta:
schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif as ir bijojau gimdyti. Gimdziau ir su epidura ir be. Maziausia bijojau pirma karta, gal del to, kad visko maziau zinojau rolleyes.gif Vienu momentu buvo mintis ir CP daryt, tikrai ne del skausmu, bet persigalvojau blush2.gif O labiausiai ir as ne skausmo bijau, nes amzinai neskauda, skausma galima istverti...

Del iklotu, tai geriausia spec. po gimdymo. Ju yra iv. dydziu, su jais geriau gyja zazdos. Tik pries perkant gerai paziurekit ar tikrai jie skirti po gimdymo, nes pvz. Tenos yra ir slapimo nelaikimui, tai tie netinka mirksiukas.gif
*Svajone*
QUOTE(Kačia @ 2010 03 15, 14:31)

Del iklotu, tai geriausia spec. po gimdymo. Ju yra iv. dydziu, su jais geriau gyja zazdos. Tik pries perkant gerai paziurekit ar tikrai jie skirti po gimdymo, nes pvz. Tenos yra ir slapimo nelaikimui, tai tie netinka mirksiukas.gif
*

pirkausi viską iš Tenos,kuo puikiausiai tiko,nes nuo abri-san'ų nieko nesiskiria smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.