QUOTE(0rchideja @ 2010 03 15, 10:34) o as pamenu kad kai klausiau del kainu ir ar uzsakyneja gimdyves tas palatas tai vienareiksmiskai man buvo atsakyta kad uzsakyneja  nors pradzioje kai tokias padare palatas visi gydytojai mane jog nebus tos palatos paklausios o pasirodo jokia krize gimdyvem nebaisi  dauguma nori komforto  Aha, krize nesijaucia, nes kai gulejau, tai paskutine mokama palata gavu. O as galvojau, kad issirinkt galesiu, bet visai nebloga gavau, vaizdu i ligonines parkeli  Tas palatas RK gavo issikelus Vaisingumo klinikos gimdyklom Papildyta:QUOTE(*Svajone* @ 2010 03 15, 14:37) pirkausi viską iš Tenos,kuo puikiausiai tiko,nes nuo abri-san'ų nieko nesiskiria  Vadinasi gerus nusipirkai, nes as kelis iklotus netokius nusipirkau (plasmase apacioje, o turi but toks pat pavirsius, kaip ir virsuje taip ir apacioje)
*Svajone*
2010 03 15, 14:11
QUOTE(Kačia @ 2010 03 15, 15:03) Vadinasi gerus nusipirkai, nes as kelis iklotus netokius nusipirkau (plasmase apacioje, o turi but toks pat pavirsius, kaip ir virsuje taip ir apacioje)  na nežinau ar ten plastmasė,na tokia plionka kaip sakant apačioje tik ką pažiūrėjau,bet jie man patiko nuo abri'san kad yra storesni,o pirkau va tokius paklodes  ir tokius įklotėlius  bet abrisan'ai irgi geri,esu išbandžius ir juos tik,kad plonesni
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 15, 13:37) Lionesss, linkiu tau lengvo bei greito gimdymo - kad to epidūro ir neprireiktų Dekui didelis  Ir tau taip pat  Ir mums visos greito, lengvo ir be komplikaciju
Renata_val
2010 03 15, 15:30
Buvau aš šiandieną RK. Man jau 41 savaitė prasidėjo Paklausė vaisiaus širdies tonų - viskas ok. Apžiūrėjo kakliuką - tas beveik pasiruošęs gimdymui. Maniau, bus nemalonesnė toji kakliuko apžiūra, tačiau nieko labai nemalonaus nepajutau. Taigi, jei iki trečiadienio nieko nevyks, trečiadienio rytą gyd (nemačiau pavardės, vidut. amžiaus, tamsūs trumpi plaukai) liepė su visais daiktais atvykti į lig - skatins, nes pats nenori išlysti... Įdomu, daug leliukų gimsta pastarosiomis dienomis? Nesinorėtų pakliūt į dvivietę gimdyklą su kita gimdyve, bo tokiais atvejais vyrą už durų veja...
kovo men leliuku daug gimsta, tik nezinau kaip situacija RK  As irgi ruosiuos ten gimdyt o kas liecia guldyma ir skatinima, tai nieko gero..leliuka galima iki 42 savaiciu nesioti. Mane su pirmu irgi skatino, tai jausmas ne is paciu maloniausiu, nes tada greiciau atsidarineja gimdos kaklelis ir labiau skauda, na bet..istverti galima  linkiu pagimdyti be skatinamuju
Kai skatina, tada ir epidura jie siulo Retai man regis buna, kai dvi gimdyves vienoj gimdykloj?  ar daznai? As tai blyn kaip nenoreciau ir ne tik del vyro, o paciai geriau, kai niekas salia neklykia
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 15, 16:42) Kai skatina, tada ir epidura jie siulo ne visada.
Renata_val
2010 03 15, 17:00
QUOTE(iremas @ 2010 03 15, 17:02) kovo men leliuku daug gimsta, tik nezinau kaip situacija RK  As irgi ruosiuos ten gimdyt o kas liecia guldyma ir skatinima, tai nieko gero..leliuka galima iki 42 savaiciu nesioti. Mane su pirmu irgi skatino, tai jausmas ne is paciu maloniausiu, nes tada greiciau atsidarineja gimdos kaklelis ir labiau skauda, na bet..istverti galima  linkiu pagimdyti be skatinamuju  Epidūras, šiaip, yra... Gimdyvės daliai palengvint. Geriau, žinoma, būtų natūrali gimdymo pradžia. Ką gi - dar yra truputukas laiko iki trečiadienio... Bet ilgiau laukti pati nenorėčiau. Pernešiojimas - irgi yra rizika vaikeliui. Kartais medicinai reikia labiau įsikišti, nei įprastais atvejais... Papildyta:QUOTE(gupija @ 2010 03 15, 17:49) O tai čia - ne gimdyvės pasirinkimas turi būti?
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 15, 17:00) O tai čia - ne gimdyvės pasirinkimas turi būti?  buvo pasakyta, kad RK skatinant siūlomas epidūras. Tai ir replikavau, kad tikrai ne visada skatinant jį ten siūlo.
tikrai ne itin jie epidura siulo.,nospos suleidzia ir viskas, nebent is anksto prasot  as uz naturalu gimdyma, be jokiu CP ir epiduru, aisku yra isimciu, kai reikia, bet kai nebutina tai.. o kad vienoj gimdykloj butu dvi gimdyves tai dar neteko girdeti tokio atvejo
Renata_val
2010 03 15, 17:19
QUOTE(gupija @ 2010 03 15, 18:03) buvo pasakyta, kad RK skatinant siūlomas epidūras. Tai ir replikavau, kad tikrai ne visada skatinant jį ten siūlo. Aišku  Aš tai prašysiuos epidūro iš anksto. Tuo labiau, kad sako, jog gimdymas skatinant skausmingesnis. Tai jokios nospos nepadės, įtariu
*Svajone*
2010 03 15, 17:27
QUOTE(Lionesss @ 2010 03 15, 17:42) Kai skatina, tada ir epidura jie siulo Retai man regis buna, kai dvi gimdyves vienoj gimdykloj?  ar daznai? As tai blyn kaip nenoreciau ir ne tik del vyro, o paciai geriau, kai niekas salia neklykia  nelabai jie siūlo epidūro,kiek kartų prašiau,tai nė pro kur  natūralistai daugiau jie
QUOTE(gupija @ 2010 03 15, 19:03) buvo pasakyta, kad RK skatinant siūlomas epidūras. Tai ir replikavau, kad tikrai ne visada skatinant jį ten siūlo. Mano draugei iskart pasiule  nes sako labai skaudes, kadangi skatinam  matyt priklauso dar nuo pamainos. Papildyta:QUOTE(Renata_val @ 2010 03 15, 19:00) Epidūras, šiaip, yra... Gimdyvės daliai palengvint. Geriau, žinoma, būtų natūrali gimdymo pradžia. Ką gi - dar yra truputukas laiko iki trečiadienio... Bet ilgiau laukti pati nenorėčiau. Pernešiojimas - irgi yra rizika vaikeliui. Kartais medicinai reikia labiau įsikišti, nei įprastais atvejais... Papildyta:O tai čia - ne gimdyvės pasirinkimas turi būti?  Pamegink naminius budus, siltoje vonioje pagulek, ar  galbut naturaliai pavyks paskatint Papildyta:QUOTE(*Svajone* @ 2010 03 15, 19:27) nelabai jie siūlo epidūro,kiek kartų prašiau,tai nė pro kur  natūralistai daugiau jie  Pasirodysiu ziauroka, bet gal lauke kol i kisene mestelsi  arba mate, kad nelabai tau jo reik, nes sako duoda, kai mato, kad moteris dar ilgai nepagimdys, o saremiai labai labai skausmingi, tai tiesiog, jog neisvargint, kad dar stumt galetu
Renata_val
2010 03 15, 17:58
QUOTE(*Svajone* @ 2010 03 15, 18:27) nelabai jie siūlo epidūro,kiek kartų prašiau,tai nė pro kur  natūralistai daugiau jie  Kiek žinau, indikacija epidūrui yra gimdančios noras (nebent kaklelis perdaug jau atsivėręs arba kraujy trombocitų per mažai). Tai kaip čia taip gali būti - personalo užgaida, kad neduoti epidūrinės nejautros???
Neraitė
2010 03 15, 21:16
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 15, 18:58) Kiek žinau, indikacija epidūrui yra gimdančios noras (nebent kaklelis perdaug jau atsivėręs arba kraujy trombocitų per mažai). Tai kaip čia taip gali būti - personalo užgaida, kad neduoti epidūrinės nejautros??? Taip, epidurą duoti ar ne turi nuspręsti pati gimdyvė. Aš prašiau, bet kažkaip viską praleido pro ausis ir nedavė, o paskui jau pasakė, kad vėlu
Renata_val
2010 03 15, 21:57
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 15, 22:16) Taip, epidurą duoti ar ne turi nuspręsti pati gimdyvė. Aš prašiau, bet kažkaip viską praleido pro ausis ir nedavė, o paskui jau pasakė, kad vėlu  Tai pralaukė, kol kakliukas atsidarė tiek, kad jau negalima epidūro. Tik vis tik labai keistai atrodo tas "praleido pro ausis"... Prašei - tačiau į tavo prašymą nesureagavo? Jei jau indikacija - gimdyvės noras, tai tokie dalykai, kaip "praleidimas pro ausis" neturi būti toleruojami, turiu omeny reikia viešinti tokius dalykus, nes vargu ar personalas turi tokią teisę, nuspręsti už tave! ...beje, koks gydytojas taip "nusprendė"?
Neraitė
2010 03 15, 23:25
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 15, 22:57) Tai pralaukė, kol kakliukas atsidarė tiek, kad jau negalima epidūro. Tik vis tik labai keistai atrodo tas "praleido pro ausis"... Prašei - tačiau į tavo prašymą nesureagavo? Jei jau indikacija - gimdyvės noras, tai tokie dalykai, kaip "praleidimas pro ausis" neturi būti toleruojami, turiu omeny reikia viešinti tokius dalykus, nes vargu ar personalas turi tokią teisę, nuspręsti už tave! ...beje, koks gydytojas taip "nusprendė"?  Na taip, pralaukė. Man kaklelis pinai atsidarė per 3 valandas. Kaip pirmakartei matyt labai greitai, todėl gali būti, kad taip įvyko netyčia. Nežinau kas keisto pasakyme "praleido pro ausis", norėjau pasakyt, kad pasakiau, kad norėsiu epidūro ir man nebuvo atsakyta, kad jo neduos, bet nedavė. Dėl to toleravimo tai galiu pasakyti, kad kai jau vėlu jį duoti tai nieko ten nebepakeisi, neturi ką daryt ir tenka gimdyt be jo. O dėl viešinimo tai nieko aš ir neslepiu, todėl ir pasakau, kad taip buvo. Gimdymą priėmė Raguckienė.
jelenyte112
2010 03 16, 08:59
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 16, 00:25) Na taip, pralaukė. Man kaklelis pinai atsidarė per 3 valandas. Kaip pirmakartei matyt labai greitai, todėl gali būti, kad taip įvyko netyčia. Nežinau kas keisto pasakyme "praleido pro ausis", norėjau pasakyt, kad pasakiau, kad norėsiu epidūro ir man nebuvo atsakyta, kad jo neduos, bet nedavė. Dėl to toleravimo tai galiu pasakyti, kad kai jau vėlu jį duoti tai nieko ten nebepakeisi, neturi ką daryt ir tenka gimdyt be jo. O dėl viešinimo tai nieko aš ir neslepiu, todėl ir pasakau, kad taip buvo. Gimdymą priėmė Raguckienė. Na va, ir as gimdziau pas Raguckiene, bet butent ji man ir pasiule epidura, nors as net ir neprasiau, o ir po pasiulimo atsisakiau ir man suleido kitokius nuskausminamuosius. Manau tokie sprendimai ne nuo pamainos priklauso, o nuo situacijos - pvz., man buvo taip paaiskinta: kaklelis atsidarineja labai letai, taigi panaudojus epidura gal jis greiciau atsidaris
kai as pirma vaikeli gimdziau ir prasiau epiduros man pasake, kad jau velu, kad gali pakenkti vaikuciui, bet man rodos jau per velai prasiau, nes saremiai jau buvo istisiniai ir skausmas tikrai buvo pakankamai didelis, bet dabar dziaugiuodi, kad jos ir nedare  pagimdziau pakankamai greitai, o tik pagimdzius jau sakiau galiu ir vel gimdyti aisku cia kiekvienos moters apsisprendimas daryti ji ar ne..tik ne visiems jis veiksmingas si karta as bandysiu issiukti be jo
Amžina studentė
2010 03 16, 11:40
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 03 16, 08:59) Na va, ir as gimdziau pas Raguckiene, bet butent ji man ir pasiule epidura, nors as net ir neprasiau, o ir po pasiulimo atsisakiau ir man suleido kitokius nuskausminamuosius. Manau tokie sprendimai ne nuo pamainos priklauso, o nuo situacijos - pvz., man buvo taip paaiskinta: kaklelis atsidarineja labai letai, taigi panaudojus epidura gal jis greiciau atsidaris  Tai kad epidūras kaip tik lėtina gimdymą
jelenyte112
2010 03 16, 12:02
QUOTE(Amžina studentė @ 2010 03 16, 12:40) Tai kad epidūras kaip tik lėtina gimdymą  Na nezinau, tiesiog sakau kaip man buvo: vandenys nubego, saremiai stiprus ir reguliarus, laiko jau nemazai praejo, o kaklelis niekaip atsidarinet nenorejo  sake, kai suleisim epidura atsipalaiduosi, gal ir kaklelis greiciau pajudes.
Wild Pearl
2010 03 16, 13:49
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 03 16, 13:02) Na nezinau, tiesiog sakau kaip man buvo: vandenys nubego, saremiai stiprus ir reguliarus, laiko jau nemazai praejo, o kaklelis niekaip atsidarinet nenorejo  sake, kai suleisim epidura atsipalaiduosi, gal ir kaklelis greiciau pajudes. Tai vat man ir atrodo, kad ta epidura skiriama ne tada kai tu pats nori  o pagal tai ar reikia ar ne  atsizvelgiant i gimdymo eiga ir sprendzia
tikrai neskiria jei jos nenori, kaip gali skirti paciai gimdyvei priestaraujant?  juk cia pacios pasirinkimas gimdyti naturaliai ar su nuskausminamais.Skiriama jei daro CP ar komplikacijos, o jei normalus gimdymas niekas jos neduoda be pacios sutikimo ar prasymo, gali tik pasiulyti:)
Neraitė
2010 03 16, 14:31
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 16, 14:49) Tai vat man ir atrodo, kad ta epidura skiriama ne tada kai tu pats nori  o pagal tai ar reikia ar ne  atsizvelgiant i gimdymo eiga ir sprendzia  Turėtų jį duoti tada kai nori gimdyvė, bet matyt būna tiek visokių situacijų, kad nespėja ir neduoda, ar rekomenduoja nes žino, kad gimdyvei bus lengviau
QUOTE(Neraitė @ 2010 03 16, 14:31) būna tiek visokių situacijų, kad nespėja ir neduoda, ar rekomenduoja nes žino, kad gimdyvei bus lengviau  būtent, kad būna įvairių situacijų. O mamos vėliau aiškina, kad medikai nekompetetingi pasitaikė
Renata_val
2010 03 16, 15:04
QUOTE(gupija @ 2010 03 16, 15:53) būtent, kad būna įvairių situacijų. O mamos vėliau aiškina, kad medikai nekompetetingi pasitaikė  ... o ne kurios bailesnės būsimos mamos (kaip aš!!!), pirmą kartą besiruošiančios gimdyt, ima ir išsigąsta, kad kai kurie medikai ruošiasi gimdyves specialiai pakankint
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 16, 15:04) ... o ne kurios bailesnės būsimos mamos (kaip aš!!!), pirmą kartą besiruošiančios gimdyt, ima ir išsigąsta, kad kai kurie medikai ruošiasi gimdyves specialiai pakankint  Taigi be abejo, kad akušerės ir gydytojai stengiasi kuo daugiau skaudint, kankint ir visaip kitaip neduot mamai gražiai, greitai ir laimingai pagimdyt
Renata_val
2010 03 16, 15:32
QUOTE(gupija @ 2010 03 16, 16:11) Beje, gal kas žinot, kas kiek valandų keičias gyd pamainos RK? Kiek jos trunka - 12 valandų?
QUOTE(Renata_val @ 2010 03 16, 15:32) Beje, gal kas žinot, kas kiek valandų keičias gyd pamainos RK? Kiek jos trunka - 12 valandų? Jei gerai pamenu, pamaina startuoja 8 ryto. Baigiasi lygtais 20val.
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 16, 15:49) Tai vat man ir atrodo, kad ta epidura skiriama ne tada kai tu pats nori  o pagal tai ar reikia ar ne  atsizvelgiant i gimdymo eiga ir sprendzia  As manau, kad jie stengiasi atkalbet, jei mato, kad pagimdys greit ir nera reikalo epidurui. O kartais gal ir griezciau, tiesiog neduoda ir viskas. Mano galva tai gal ir gerai, nes kiek esu girdejus, tai dauguma dekoja paskui daktarams, kad silpnumo akimirka nepklause ir nesuleido. Taciau jei moteris ziauriai kankinasi dar neatsiverus 5 cm, tai jie privalo duot nuskausminamuosius ir norisi tiket, kad duoda. Ar tokiu atveju, kai skatina. Pas mane tatoo ant nugaros, tai ligoninej viena akuserka pasake, kad pamirsciau epidura, o vakar mano gine pasake, jog nesamone, tatoo netrugdo epidurui, o juolabiau sako, ka gi jie darys, jei CP. Sako cia nebent is principo anesteziologas nenoretu leist, taciau sako taip neturetu but. Tad jei prireiks reikalausiu, arba bruksiu i kisene
kriziukė
2010 03 17, 00:26
Sveikos. Nors rašiau čia mažai, bet nuolat skaičiau, nes nežinojau kur gimdyt ir kaip daryt - tartis ar ne, mokėti po visko ar ne  Galiausiai viską "sutvarkė" mano mažiukė, kuri sugalvojo, kad jai laikas gimt 37 savaičių ir 1 dienos. Nusprendėm važiuoti į RK (labiau linko širdis prisiskaičius apie AK, VGN ir RK). Tad nei su jokiais gydytojais nespėjau susitart, nei nespėjau į gimdymo paskaitą ligoninėj, o rytoj turėčiau nueit į antrą  Ir mūsų atsiliepimai apie šią ligoninę tik patys geriausi  Naktį mus priėmė gyd. Domža, o gimdymą priėmė Raguckienė su akušere Lena (taip ją vadino) pasikeitus pamainai. Su gyd. Domža daug neteko bendraut  bet paliko labai šilto žmogaus įspūdį, toks labai ramus. Gyd. Raguckienė  Pogimdyvinė priežiūra mane visiškai tenkino. Temperatūrą ateidavo pamatuoti truputį po 6 val. ryto, bet man visiškai tas nekliuvo, įeidavo tyliai ir tik apsimiegojusiai paduodavo termometrą ir greit ateidavo pasiimt  Paskui užsukdavo paklaust ar viskas gerai, bet niekas į akis nelindo, kas man labai patiko. Reikėdavo kas rytą nunešti mažiukę į naujagimių skyrių (pirmą dieną nešė sesutė ir kėlė liftu, nes nelabai man buvo lengva, paskui jau eidavau pati) ir reikėdavo eiti į procedūrinį pažiūrėti/nuplauti tarpvietę  Daugiau ramybė ramybė  Tiesa mes turėjome pasiėmę tą vadinamą VIP palatą. Vyras iš gimdyklos buvo nuėjęs su akušere išrinkt. Visos buvo laisvos. Para 200 lt. Sumokėjom išvažiuodami. Tiesa ir gimdžiau viena. Anksti ryte pagimdė viena mamytė, o jau paskui atvežė kitą. Mačiau ir tą dvivietę gimdyklą. Ji ne taip sutvarkyta kaip ta, kurioje aš gimdžiau. Žinau kaip įdomu kaip atrodo gimdyklos ir tos palatos, tad įkeliu foto  jei turėsit klausimų rašykit    
Wild Pearl
2010 03 17, 08:16
paziurejau pirmasias foto ir man atrodo kad ir man teko joje pabuvoti  senai buvo gal pries 5metus bet visgi is atminties nedingo tas ant sienos kabantis laikas (kai saremius skaiciavome su vyru  ) o vat kambariukai visai tvarkingai atrodo, ir wc visai salia kaip matau
braskeles
2010 03 17, 08:51
nelabai supratau, o tai dabar toj pacioj lovoj reikia gimdyt  pries 8 metus ant lektuvo to sodino
jelenyte112
2010 03 17, 09:08
QUOTE(braskeles @ 2010 03 17, 09:51) nelabai supratau, o tai dabar toj pacioj lovoj reikia gimdyt  pries 8 metus ant lektuvo to sodino  Ta lova gimdykloj reikiamu momentu perdaroma i lektuva - vienas lektuvo "sparnas" matosi nuotraukoj
braskeles
2010 03 17, 09:37
QUOTE(jelenyte112 @ 2010 03 17, 10:08) Ta lova gimdykloj reikiamu momentu perdaroma i lektuva - vienas lektuvo "sparnas" matosi nuotraukoj  supratau  kai as gimdziau is pradziu gimdykloj ant lovos panasios gulejau, paskui perejom ant to lektuvo
QUOTE(kriziukė @ 2010 03 17, 01:26) Sveikinimai sulaukus dukrytes Kokie silti prisiminimai paziurejus nuotraukas  As ir sitoje palatoje gulejau O gimdziau dvivieteje gimdykloje, tai ten yra atskirai gimdymo stalas. Jis lb nepatogus (AK buvo patogesnis) Norejosi, kad nugaros atrama butu auksciau, isispyrus i spec gelezis, jos pradejo sukiotis  Kelis kartus bande tvirtinti, bet nepavyko, tai viena koja turejau spirtis i gyd.  Nepatiko ir rankom laikykliai. RK virvines kilpos, kurios man buvo per ilgos, o apsiviniojus aplink ranka buvo per mazos ir spaude  (AK vietoj virviu buvo geleziniai stripai, jie man buvo zymiai patogesni)
jelenyte112
2010 03 17, 11:35
Gimdziau mazoj gimdykloj (priesai dusus ir WC) tai ten rankom laikykliai metaliniai buvo, o tuos lektuvo "sparnus" MB taip prisuko, kad veliau pats ir atsukinejo, nes moterims nepavyko  Vat tik nelabai pamenu ar pats tas "sparno" lankas sukiojosi ar ne  tik pamenu, kad kazkuriuo momentu man gyd. koja laike.
vilmukas19
2010 03 17, 19:22
Didelis DEKUI Kriziukei uz nuotraukas  , nes siandien buvom paskaitelej, norejom tas palatas pamatyti,bet kad ten visur gimdyves guli, tai neleidzia-issprendei problema, aciu Dabar jau kuo toliau, tuo labiau noriu atskiros palatos,nes vienas tulikas ir dusas ant viso koridoriaus-nelabai daug, o kas vaika ziuri, kol tu pas nykstukus ar praustis eini?
Shliopke
2010 03 17, 19:46
QUOTE(braskeles @ 2010 03 17, 09:37) supratau  kai as gimdziau is pradziu gimdykloj ant lovos panasios gulejau, paskui perejom ant to lektuvo  keiciasi laikai, keiciasi ir daiktai QUOTE(vilmukas19 @ 2010 03 17, 19:22) Didelis DEKUI Kriziukei uz nuotraukas  , nes siandien buvom paskaitelej, norejom tas palatas pamatyti,bet kad ten visur gimdyves guli, tai neleidzia-issprendei problema, aciu Dabar jau kuo toliau, tuo labiau noriu atskiros palatos,nes vienas tulikas ir dusas ant viso koridoriaus-nelabai daug, o kas vaika ziuri, kol tu pas nykstukus ar praustis eini? tai negi negalesi i wc nueit, kad ir trumpam vaika palikus  , o i dusa, kai lelius jau miegos..buna dvivietes palatos, tai kita mama aki uzmes, ar sesute prieis, jei verkt prades..ne visos juk gali VIP palatas ir issipirkti ir kad jei visos noretu, ne visom ir uztektu As turbut ir rinkciausi komforta, bet sakau apsieisiu ir be jo, kazka leliukui geriau uz tuos pingelius  , nes jei viskas OK, juk guli tik 2 paras. Taip kad..
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 17, 19:46) tai negi negalesi i wc nueit, kad ir trumpam vaika palikus  , o i dusa, kai lelius jau miegos. aš ir darydavau taip. Eidavau maudytis, kai užmigdavo. Paguldai tvarkingai ant šoniuko ir pirmyn higienintis, į wc irgi analogiškai. Be to, leliuką palikdavau ir kai į procedūrinį reikdavo. Tokiu atveju jokia vipinė nepadės, procedūrinis pats į palatą neateis:)
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 17, 20:46) keiciasi laikai, keiciasi ir daiktai tai negi negalesi i wc nueit, kad ir trumpam vaika palikus  , o i dusa, kai lelius jau miegos..buna dvivietes palatos, tai kita mama aki uzmes, ar sesute prieis, jei verkt prades..ne visos juk gali VIP palatas ir issipirkti ir kad jei visos noretu, ne visom ir uztektu As turbut ir rinkciausi komforta, bet sakau apsieisiu ir be jo, kazka leliukui geriau uz tuos pingelius  , nes jei viskas OK, juk guli tik 2 paras. Taip kad.. Pilnai sutinku! As gulejau paprastoj palatoj, del to kad tariausi su akusere, daugiau i ja nieko nepagulde  Isejau namo jau po 2-ju paru Kad vaikas istisai miegojo ir per ta laika nueidavau i tualeta ar dusa, be to pastoviai kas nors buvo salia ar mano mama ar vyras (jie ateina lankymo valandom, o paskui neiseina  tiesiog kad koridoriais nelakstytu ir nieks nieko nepasakys, nebent kaimynei trukdysit  ) Ir nezinau ar as tokia nenormali, bet ejau po dusu 4-5 kartus dienoj, tai ten pastoviai tuscia buvo, nors skyrius buvo uzpildytas  tai susidare vaizdas, kad as viena taip daznai ten lankausi
QUOTE(musik @ 2010 03 17, 20:29) ejau po dusu 4-5 kartus dienoj, tai ten pastoviai tuscia buvo, nors skyrius buvo uzpildytas  Ir dušai tušti, ir tualetas visada laisvas būdavo. Neteko nei karto nė akimirkos palaukti.
magic magic
2010 03 17, 20:59
Aciu uz nuotraukeles! Kaip gerai ,dabar jau zinosiu ,kokios salygos RK. Atrodo ir gimdymo ir pogimdyvine palata tiesiog supper! As galeciau uz abi moketi ,kad tik gauciau tokias salygas!Ir kaip cia atsitiko ,kad jos tuscios buvo,dabar gimdyviu srautas labai didelis ir kiek zinau visos nori tu VIP palatu?
Wild Pearl
2010 03 18, 08:02
QUOTE(vilmukas19 @ 2010 03 17, 20:22) Didelis DEKUI Kriziukei uz nuotraukas  , nes siandien buvom paskaitelej, norejom tas palatas pamatyti,bet kad ten visur gimdyves guli, tai neleidzia-issprendei problema, aciu Dabar jau kuo toliau, tuo labiau noriu atskiros palatos,nes vienas tulikas ir dusas ant viso koridoriaus-nelabai daug, o kas vaika ziuri, kol tu pas nykstukus ar praustis eini? beje ir paprastos palatos yra rakinamos jeigu ka
jelenyte112
2010 03 18, 08:10
QUOTE(vilmukas19 @ 2010 03 17, 20:22) Didelis DEKUI Kriziukei uz nuotraukas  , nes siandien buvom paskaitelej, norejom tas palatas pamatyti,bet kad ten visur gimdyves guli, tai neleidzia-issprendei problema, aciu Dabar jau kuo toliau, tuo labiau noriu atskiros palatos,nes vienas tulikas ir dusas ant viso koridoriaus-nelabai daug, o kas vaika ziuri, kol tu pas nykstukus ar praustis eini? Na pvz. 3 aukste buvo kokie 4 tulikai (patalpa viena, bet joje 4 "kabinos") ir 3 dusai (irgi viena patalpa, ir joje 3 uzdaros duso kabinos), tai kad eilej tikrai neteko stoveti  Eidavau lankimo valandom, tai namiskiai paziuredavo. O taip tai su kaimyne visada paziuredavom viena kitos vaikus pagal poreiki. Juk katik gime vaikai paprastai labai daug miega  tuo metu ir begdavau "reikaliukus sutvarkyt", o kaimynei reikedavo tik "aki uzmest"
Shliopke
2010 03 18, 14:11
Mano drauge pagimde RK pries 4d. ir TIK geriausi atsiliepimai apie visa personala Sako aplinka man dzin, kad ale tarybine, bet personalas siltas, patariantis, niekas neissiziojes kad tik kysi grustum i kisene
Wild Pearl
2010 03 18, 16:28
QUOTE(Shliopke @ 2010 03 18, 15:11) Mano drauge pagimde RK pries 4d. ir TIK geriausi atsiliepimai apie visa personala Sako aplinka man dzin, kad ale tarybine, bet personalas siltas, patariantis, niekas neissiziojes kad tik kysi grustum i kisene  vat vat.cia dar labai priklauso nuo zmogaus, kas jam svarbiau ar aplinka ar siltas bendravimas
mrs.jurga
2010 03 18, 18:10
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 18, 17:28) vat vat.cia dar labai priklauso nuo zmogaus, kas jam svarbiau ar aplinka ar siltas bendravimas  RK yra 3 mokamos palatos - 200 Lt parai - taigi galima ir aplinką geresnę pasirinkti, jeigu norisi ir finansai leidžia.
mrs.jurga
2010 03 18, 18:29
[quote=kriziukė,2010 03 17, 01:26] Žinau kaip įdomu kaip atrodo gimdyklos ir tos palatos, tad įkeliu foto  Ačiū labai už foto! VIP palatas jau buvau apžiūrėjusi, bet gimdyklos buvo užimtos mano apsilankymo metu, tai neturėjau progos akies užmesti. Atrodo visai padoriai. Teks man ant dienų ten apsilankyti:)
Shliopke
2010 03 18, 18:29
QUOTE(mrs.jurga @ 2010 03 18, 18:10) RK yra 3 mokamos palatos - 200 Lt parai - taigi galima ir aplinką geresnę pasirinkti, jeigu norisi ir finansai leidžia. va va, jei finansai leidzia  nes daug mamyciu negali net ir to siais laikais sau leisti, deja  ...
|
|