Sveikos, mamytės Pas mane tokia situation - gyvenu su vyru ir 2.5 metų sūneliu nuomojamame bute. Jo tėvai turi sodyba, kurioje faktiškai gyvena ir 4 k. buta Vilniuje. Mano tėvai gyvena 3 k bute ir dar turi nekilnojamo turto, bet kazkaip jie pensininkai, tai as pradzioje pagalvojau, kad tegul jie gyvena is nuomos, mes jauni, prasisuksime patys:hm taciau su tuo prasisukimu gavosi s - kuo toliau, tuo tie pinigai atiduodami uz nuoma, darosi vis sunkiau uzdirbami, o islaidos vis dideja  sutaupyti savam bustui niekaip neiseina. Na, negaliu pasakyt, kad tevai visai ant manes padetu - praeitais metais gyniausi magistra, tai apmokejo man su tuo susijusias islaidas (dariau rubu kolekcija, tad magistrinis kainavo gan brangiai  ) dabar laukiuosi antro vaiko, tai i ateiti ziuriu su nerimu prasiau tevo kad "paskolintu" man pinigu nes norejau investuoti i viena savo komercini projekta, bet susipykom - jis pasake kad man jau laikas paciai tureti ka investuoti. sakau kaip man sutaupyt, jei mes vien uz buta 1000 atiduodame kas menesi, o jis sako, kad as gyvent nemoku, ir niekada as tu pinigu neturesiu slydus dalykas, ar ne? nesakau., kad as ant jo pikta - jis irgi teisus is savo puses, ir prasyt as nekenciu, ir nenoriu, bet KA DARYT? taigi, idomu, kaip kiti tvarkosi - tikisi is tevu paramos, priima ja, ar viska bando patys???
tu turi diploma o tai jau daug,nes po vidurin.mokyklos nieko nepaseksi,as pati tvarkausi ir niekas man ne padeda nei kai vaikas suserga ziuret,turiu auklia samdit, nei finansines paramos ne gaunu.Turi tikrai ribuot save,ieskokyt pigiasnio buto mazink seimos islaidas ir iki minimumo sumazink savo noriu,gal tada ka nors ir turesi.O REIKALAUT NETURI TEISES nes tu atskira seima,eik dirbt kol antro vaiko ne pagymdei,zodziu sukis ir priversk ta daryt vyra.
QUOTE(afns78 @ 2010 03 12, 17:58) tu turi diploma o tai jau daug,nes po vidurin.mokyklos nieko nepaseksi,as pati tvarkausi ir niekas man ne padeda nei kai vaikas suserga ziuret,turiu auklia samdit, nei finansines paramos ne gaunu.Turi tikrai ribuot save,ieskokyt pigiasnio buto mazink seimos islaidas ir iki minimumo sumazink savo noriu,gal tada ka nors ir turesi.O REIKALAUT NETURI TEISES nes tu atskira seima,eik dirbt kol antro vaiko ne pagymdei,zodziu sukis ir priversk ta daryt vyra. nebuk tokia pikta:)ir ne reikalauju as nieko, jei ka:) va siule tevai kazkada i 1 k buta eit gyvent - as ji broliui atidaviau, jam dar sunkiau, tad nesu as tevu melzeja  , jei kam taip pasirode anksciau diplomas reiske daug o dabar - nieko. turiu ji grazu del saves. bet as ne apie tai. kazkaip gavosi taip kad faktiskai visom mano draugem butus nupirko tevai. ir netik nupirko, bet ir uzpilde. viena tik paskola butui eme bet ir ta tevai pusiau padenge
tau dar pasisėke, kad apmokėjo diplomini. mes tai patys save išsilaikom ir už moksla užsimokam ir už buta. Dar vyro motina drysta mūsų pinigų prašyti. O apie nuosava busta jau beveik nebegalvojam
Musmire
2010 03 12, 18:48
Mes materialinės paramos negavom ir nesitikim
VAKARIOmama
2010 03 12, 19:44
Mes materialines paramos taip pat negaunam  Buta nuomojam, taip pat 1000 lt "investuojam" į kito kišenę. Už mokslus mokamės patys ir , žinoma, dar savo du kleckiukus išlaikom ir dar jei kam labai striuka būna ir paprašo paskolinti- skolinam. Reikia kokį verslą sumąstyti  , nes kitaip, panašu, kad nieko nebus.
QUOTE(VAKARIOmama @ 2010 03 12, 20:44) Mes materialines paramos taip pat negaunam  Buta nuomojam, taip pat 1000 lt "investuojam" į kito kišenę. Už mokslus mokamės patys ir , žinoma, dar savo du kleckiukus išlaikom ir dar jei kam labai striuka būna ir paprašo paskolinti- skolinam. Reikia kokį verslą sumąstyti  , nes kitaip, panašu, kad nieko nebus. as jau seniai mastau tik per 10 metu dailes akademijoj niekaip verslumo issiugdyti nepavyko pagamint galiu, o parduoti
VAKARIOmama
2010 03 13, 09:36
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 12, 22:05) as jau seniai mastau tik per 10 metu dailes akademijoj niekaip verslumo issiugdyti nepavyko pagamint galiu, o parduoti  O man gamint sudėtingiau, nors ir patinka visokiausiais rankdarbiais užsiiminėti  Kas kiečia pardavimus, tai esu turėjus šiokios tokios patirties. Tokiam reikale marketingas stipriai grotų, o čia esu savamokslė  Kokias jungtines pajėgas reiktų kurti
Dizaster
2010 03 13, 11:44
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 12, 17:39) Sveikos, mamytės Pas mane tokia situation - gyvenu su vyru ir 2.5 metų sūneliu nuomojamame bute. Jo tėvai turi sodyba, kurioje faktiškai gyvena ir 4 k. buta Vilniuje. Mano tėvai gyvena 3 k bute ir dar turi nekilnojamo turto, bet kazkaip jie pensininkai, tai as pradzioje pagalvojau, kad tegul jie gyvena is nuomos, mes jauni, prasisuksime patys:hm taciau su tuo prasisukimu gavosi s - kuo toliau, tuo tie pinigai atiduodami uz nuoma, darosi vis sunkiau uzdirbami, o islaidos vis dideja  sutaupyti savam bustui niekaip neiseina. Na, negaliu pasakyt, kad tevai visai ant manes padetu - praeitais metais gyniausi magistra, tai apmokejo man su tuo susijusias islaidas (dariau rubu kolekcija, tad magistrinis kainavo gan brangiai  ) dabar laukiuosi antro vaiko, tai i ateiti ziuriu su nerimu prasiau tevo kad "paskolintu" man pinigu nes norejau investuoti i viena savo komercini projekta, bet susipykom - jis pasake kad man jau laikas paciai tureti ka investuoti. sakau kaip man sutaupyt, jei mes vien uz buta 1000 atiduodame kas menesi, o jis sako, kad as gyvent nemoku, ir niekada as tu pinigu neturesiu slydus dalykas, ar ne? nesakau., kad as ant jo pikta - jis irgi teisus is savo puses, ir prasyt as nekenciu, ir nenoriu, bet KA DARYT? taigi, idomu, kaip kiti tvarkosi - tikisi is tevu paramos, priima ja, ar viska bando patys??? Na viska imanoma ir paciai pasidaryti. As atvaziavau i Vilniu is kito miesto. Pati susimokejau uz magistro studijas (tevai islaike tik bakalauro studiju metu), dabar pati moku busto paskola virs 1000 litu, auginu vaikeli ir dar mamai siek tiek pinigu duodu. Ir siaip nebadauju - karta per metus isvaziuoju paatostogauti uzsienyje ir pan. Viskas priklauso tik nuo musu paciu. Diplomas is tiesu yra tik popieriukas, ir nesvarbu ka baigei - jei tik nori gali pasiekti daug.Svarbiausia tureti nuostata, kad visko sieksi pati, ir stengtis nesidairyti kiek kas ir kaip draugems padejo Jeigu is tiesu tiki savo projektu - gali paimti is banko vartojamaja paskola ir padaryti ta projekta. Jei nesi bent 80 proc. tikra sekme - tuomet nelabai grazu ir is tevu prasyti, nes yra rizika, kad tiesiog neturesi is ko tos paskolos grazinti. Galbut to tetis ir bijo ir todel tiesiog nenori skolinti? Bet bandyti visada verta - linkiu pabandyti ir kad pasisektu
Lazdu_Dama
2010 03 13, 13:32
Mums irgi tevai nei centuko neduoda, nes patys labai sunkiai gyvena.. tenka suktis visaip.. ir ant makaronu savaite pasedet ir pramogu atsisakyti..
QUOTE(VAKARIOmama @ 2010 03 13, 10:36) O man gamint sudėtingiau, nors ir patinka visokiausiais rankdarbiais užsiiminėti  Kas kiečia pardavimus, tai esu turėjus šiokios tokios patirties. Tokiam reikale marketingas stipriai grotų, o čia esu savamokslė  Kokias jungtines pajėgas reiktų kurti  Na, kas liecia rankdarbius, ne manau, kad tai galetu buti svari iplauka i biudzeta..  dauguma mano kursiokiu is dailioskes daro auskarus, seges, ir kitas mielas smulkmenas, parduoda G9 ir kituose boutique, bet....kartais per visa men vos kelias seges pavyksta parduoti mano sritis - drabuziai, o tie neikuciai galetu buti tik kaip priedas prie kazko monumentalaus, bet... tam reikia ieskoti rinkos outside LT.
VAKARIOmama
2010 03 13, 21:20
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 13, 15:14) Na, kas liecia rankdarbius, ne manau, kad tai galetu buti svari iplauka i biudzeta..  dauguma mano kursiokiu is dailioskes daro auskarus, seges, ir kitas mielas smulkmenas, parduoda G9 ir kituose boutique, bet....kartais per visa men vos kelias seges pavyksta parduoti mano sritis - drabuziai, o tie neikuciai galetu buti tik kaip priedas prie kazko monumentalaus, bet... tam reikia ieskoti rinkos outside LT.  Aš taip pat nemanau, kad sagės, auskariukai ar kiti mieli niekučiai būtų apčiuopiama pagalba šeimos biudžetui. Todėl tokius dalykėlius darau tik sau ir draugams  Jei jau kursiu versliuką, tai norėčiau, kad jis ne pora litų pridėtų prie šeimos biudžeto, o neštųgan nemažas pajamas mano nuomone tau reiktu pirma LT pasibandyti  O kaip tu pieši savo verslo viziją? Norėtum atidaryti drabužių parduotuvę, pagal užsakymus dirbti, ..?
idomios drauges pas tave kad visoms tevai butus perka...is mano pazistamu tai nepazistu nei vienu kam tevai butu buta pirke.... mums paties vyro tevai siek tiek dave butui, mano mama irgi kelis tukstancius. Ir viskas. Man asmeniskai butu geda is tevu prasyti. Na nebent zinociau kad jie turi tu pinigu kruvas ir nezino kur det. O siaip tai suauge vaikai turi patys save islaikyt. Na nebent jau kokia labai beda....
Raimukooo
2010 03 14, 01:15
Mums irgi tevai nepadejo. Mano neturejois kur,o vyro viska investuoja i save. Ispradziu pykau,o paskui pradejau ir juos suprasti. Atrodo,kad kiekvienas turim suktis taip kaip patys ismanom. Sekmes!
QUOTE(Raimukooo @ 2010 03 14, 02:15) Mums irgi tevai nepadejo. Mano neturejois kur,o vyro viska investuoja i save. Ispradziu pykau,o paskui pradejau ir juos suprasti. Atrodo,kad kiekvienas turim suktis taip kaip patys ismanom. Sekmes!  sprendziant is visu atsakymu, pasirodo, kad taip
QUOTE(AusraR @ 2010 03 13, 23:39) idomios drauges pas tave kad visoms tevai butus perka...is mano pazistamu tai nepazistu nei vienu kam tevai butu buta pirke.... mums paties vyro tevai siek tiek dave butui, mano mama irgi kelis tukstancius. Ir viskas. Man asmeniskai butu geda is tevu prasyti. Na nebent zinociau kad jie turi tu pinigu kruvas ir nezino kur det. O siaip tai suauge vaikai turi patys save islaikyt. Na nebent jau kokia labai beda.... "O siaip tai suauge vaikai turi patys save islaikyt." ---- "save islaikyti" pradejau nuo 18, kai ismokau siuti. ir su stojamaisiais ir su studiju islaidomis pati tvarkiausi, o sudijuoti VDA oi kaip nepigu. ir i uzsieni 4 metams buvau isvykus uz savo lesas ir ten taip pat pati save islaikiau. todel ir ypatingos gedos nejauciu, nes kai viskas buvo ok, tai ir prasyt nereikejo. bet buvau durna ir grizau namo  pirmais metais dar buvo nieko, bet toliau -- viena darboviete bankrutavo, likus nemazai skolinga, kita moka kapeikas, o jei nepatinka, galiu iseit. o iseit nera kur, nes viskas aplinkui vysta ir nyksta. galvoju dabar, kad gal vertetu man atgal isvaziuot, bet velgi tu paciu tevu gaila, nes liks cia vieni, o del anuko abudu pamise stai tokie pyrageliai. Papildyta:QUOTE(VAKARIOmama @ 2010 03 13, 22:20) Aš taip pat nemanau, kad sagės, auskariukai ar kiti mieli niekučiai būtų apčiuopiama pagalba šeimos biudžetui. Todėl tokius dalykėlius darau tik sau ir draugams  Jei jau kursiu versliuką, tai norėčiau, kad jis ne pora litų pridėtų prie šeimos biudžeto, o neštųgan nemažas pajamas mano nuomone tau reiktu pirma LT pasibandyti  O kaip tu pieši savo verslo viziją? Norėtum atidaryti drabužių parduotuvę, pagal užsakymus dirbti, ..? parasiau i az, nes jau darosi ne apie tevu pagalba
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 14, 12:48) "O siaip tai suauge vaikai turi patys save islaikyt." ---- "save islaikyti" pradejau nuo 18, kai ismokau siuti. ir su stojamaisiais ir su studiju islaidomis pati tvarkiausi, o sudijuoti VDA oi kaip nepigu. ir i uzsieni 4 metams buvau isvykus uz savo lesas ir ten taip pat pati save islaikiau. todel ir ypatingos gedos nejauciu, nes kai viskas buvo ok, tai ir prasyt nereikejo. bet buvau durna ir grizau namo  pirmais metais dar buvo nieko, bet toliau -- viena darboviete bankrutavo, likus nemazai skolinga, kita moka kapeikas, o jei nepatinka, galiu iseit. o iseit nera kur, nes viskas aplinkui vysta ir nyksta. galvoju dabar, kad gal vertetu man atgal isvaziuot, bet velgi tu paciu tevu gaila, nes liks cia vieni, o del anuko abudu pamise stai tokie pyrageliai. Papildyta:parasiau i az, nes jau darosi ne apie tevu pagalba  tai nesigrauzk, sakau gi visokiu situaciju buna  va mes irgi gal tuoj turesim pas tevus begt pagalbos, nes neaisku kaip su darbais bus...... beje, ne apie tevu pagalba - mano vienas draugas ruosiasi atidaryt internetine parduotuve visokiu menu, tai gal ir tau butu idomu sudalyvauti  jei taip - parasyk i az, duosiu kontaktus.
Meškėnė
2010 03 14, 14:49
sveikos, mums tevai karts nuo karto anukes saldainiams duoda pinigeliu, bet daugiau nieko. Taciau abidna tik del to, kad sesei nama padeda statyti, o meluoja kad pinigu neturi:( o sesuo turi 2 butu net, bet pasak tevu jai namas labai reikalingas, o mums nea.... Taip kad buna gyvenime ir taip: vienus vaikus remia, kitus nea:(
M.Rasele
2010 03 14, 21:58
As is tevu neimu pinigu, pati stengiuosi juos pamaloninti, nuperku ka nors grazaus ir malonaus. Kai mokiausi, islaike tevai, baigus mokslus pradejau dirbti, o tai reiske, kad privalau save islaikyti. Cia yra tokia mano nuostata, kad tevai neturi remti finansiskai savu vaiku, kai jie jau gyvena savarankiskai. Nes kai tevai duoda vaikams pinigu, tai pas juos atsiranda ypatingas noras dar ir gyvenima vaikams reguliuoti, turiu keleta pavyzdziu is draugiu  O jeigu tavo kuriami drabuziai originalus, mielai juos galima butu ir isigyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 03 14, 22:58) As is tevu neimu pinigu, pati stengiuosi juos pamaloninti, nuperku ka nors grazaus ir malonaus. Kai mokiausi, islaike tevai, baigus mokslus pradejau dirbti, o tai reiske, kad privalau save islaikyti. Cia yra tokia mano nuostata, kad tevai neturi remti finansiskai savu vaiku, kai jie jau gyvena savarankiskai. Nes kai tevai duoda vaikams pinigu, tai pas juos atsiranda ypatingas noras dar ir gyvenima vaikams reguliuoti, turiu keleta pavyzdziu is draugiu  O jeigu tavo kuriami drabuziai originalus, mielai juos galima butu ir isigyti   na, jei tikrai patinka ORIGINALUS drabuziai, gali pasiziureti http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=...100000547261286atrodo, turetu atidaryti. audiniai - ecological raw cotton.
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 15, 12:19)  na, jei tikrai patinka ORIGINALUS drabuziai, gali pasiziureti http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=...100000547261286atrodo, turetu atidaryti. audiniai - ecological raw cotton.  o neturi nuotrauku ne facebooke?
QUOTE(AusraR @ 2010 03 15, 12:40) o neturi nuotrauku ne facebooke? turiu savo kompe:)
M.Rasele
2010 03 15, 12:36
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 15, 12:19)  na, jei tikrai patinka ORIGINALUS drabuziai, gali pasiziureti http://www.facebook.com/editphoto.php?aid=...100000547261286atrodo, turetu atidaryti. audiniai - ecological raw cotton.  Man neatidaro facebooke nuorodos, turbut reikia tapti tavo draugu
QUOTE(M.Rasele @ 2010 03 15, 13:36) Man neatidaro facebooke nuorodos, turbut reikia tapti tavo draugu  siaip keista, nes nustaciau kad visiems rodytu:) na, tai galim tapt draugais:)
VAKARIOmama
2010 03 15, 14:34
[quote=T'Nova,2010 03 15, 13:41] siaip keista, nes nustaciau kad visiems rodytu:) na, tai galim tapt draugais:) [/quo Man irgi patinka orginalumas  , butu idomu pasiziureti, bet nuorodos neatidaro
nus, smalsuoles  kadangi niekam neatsidaro  , nzn kodel  turiu kazkur public fotki accounta, pabandysiu atrast  ir sudeti ten. nuoroda parasysiu veliau
Zuikių_dainos
2010 03 15, 15:18
Man tėvai niekuom nepadėjo, bet mano manymu taip ir turi būti. Aišku, jei atsitiktų kokia nelaimė - na sudegtų mūsų butas ar pan., aišku, priimtų pas save, basų alkanų nelaikytų. O šiaip suaugę vaikai turi patys save išlaikyti, aišku, būna visokių nesklandumų - dabar krizė visiems sunku, bet iš esmės suaugęs žmogus privalo kapanotis pats. Kai pradėjau gyventi su vyru suvokiau, kad tiek, kiek uždirbau yra man permažai, tada pradėjau atsiprašant judint galvą kaip išsisukti iš padėties. Pradėjau daugiau dirbti, įstojau į doktorantūrą ( tas papildomas tūkstantis tikrai man praverčia ), net ir dabar milijonuose nesivartau, bet gyventi galima... O jei taip tėvukai būtų mane vis rėmę ir rėmę, tai gal ir šiandien malčiau š... Spyrio į užpakalį dažnai daugkam prireikia. Aš jį gavau, esu tėvams dėkinga ir taip pat auginsiu savo vaikus. Išėjau iš namų tik su patalynės komplektu ir savo skarmalais ( aišku, vėliau mama dovanojo tai servizą, tai arbatinuką ), bet esu dėkinga tėvams už pasitikėjimą manim kaip suaugusia asmenybe. Aišku, anūką palepina dovanėlėmis - gražiais drabužiais, žaisliukais, nes jis jiems pirmas  O toliau vaiką išlaikyti - mano ir mano vyro darbas.
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 03 15, 16:18) Man tėvai niekuom nepadėjo, bet mano manymu taip ir turi būti. Aišku, jei atsitiktų kokia nelaimė - na sudegtų mūsų butas ar pan., aišku, priimtų pas save, basų alkanų nelaikytų. O šiaip suaugę vaikai turi patys save išlaikyti, aišku, būna visokių nesklandumų - dabar krizė visiems sunku, bet iš esmės suaugęs žmogus privalo kapanotis pats. Kai pradėjau gyventi su vyru suvokiau, kad tiek, kiek uždirbau yra man permažai, tada pradėjau atsiprašant judint galvą kaip išsisukti iš padėties. Pradėjau daugiau dirbti, įstojau į doktorantūrą ( tas papildomas tūkstantis tikrai man praverčia ), net ir dabar milijonuose nesivartau, bet gyventi galima... O jei taip tėvukai būtų mane vis rėmę ir rėmę, tai gal ir šiandien malčiau š... Spyrio į užpakalį dažnai daugkam prireikia. Aš jį gavau, esu tėvams dėkinga ir taip pat auginsiu savo vaikus. Išėjau iš namų tik su patalynės komplektu ir savo skarmalais ( aišku, vėliau mama dovanojo tai servizą, tai arbatinuką ), bet esu dėkinga tėvams už pasitikėjimą manim kaip suaugusia asmenybe. Aišku, anūką palepina dovanėlėmis - gražiais drabužiais, žaisliukais, nes jis jiems pirmas  O toliau vaiką išlaikyti - mano ir mano vyro darbas. siaip as sutinku, kad suauge vaikams nevalia atsigrezineti i tevus ir prasyti ismaldos, taciau man ausi rezia pamokslaujantis tonas ir tokios kategorijos kaip turi, privalo, ir tt. Sveikinu, kad spyris i viena vieta pasieke tiksla, tik nelabai supratau, kas cia buvo per spyris, jei Tamsta pati apsisprendete is namu iseit? na, nesvarbu. Tema, kuria palieciau, turi daug aspektu ir atspalviu, ir ekonominiu sunkumu seselyje sie atspalviai dar turi savybe tirsteti. ir "daugiau dirbti" siais laikais nebutinai lygu "daugiau uzdirbti", o daznai atvirksciai, Asmeniskai as nesu tingine, ir tikiu, kad anksciau ar veliau situacija pasikeis, taciau is savo patirties, kurioje buvo visko - ir labai geru laiku, ir nerealaus bado, tvirtai zinau viena dalyka - jei matysiu, kad mano vaikas dirba, stengiasi, ir nori kazko pasiekti gyvenime, jei turesiu kuo, butinai padesiu.
Zuikių_dainos
2010 03 15, 20:55
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 15, 18:28) siaip as sutinku, kad suauge vaikams nevalia atsigrezineti i tevus ir prasyti ismaldos, taciau man ausi rezia pamokslaujantis tonas ir tokios kategorijos kaip turi, privalo, ir tt. Sveikinu, kad spyris i viena vieta pasieke tiksla, tik nelabai supratau, kas cia buvo per spyris, jei Tamsta pati apsisprendete is namu iseit? na, nesvarbu. Tema, kuria palieciau, turi daug aspektu ir atspalviu, ir ekonominiu sunkumu seselyje sie atspalviai dar turi savybe tirsteti. ir "daugiau dirbti" siais laikais nebutinai lygu "daugiau uzdirbti", o daznai atvirksciai, Asmeniskai as nesu tingine, ir tikiu, kad anksciau ar veliau situacija pasikeis, taciau is savo patirties, kurioje buvo visko - ir labai geru laiku, ir nerealaus bado, tvirtai zinau viena dalyka - jei matysiu, kad mano vaikas dirba, stengiasi, ir nori kazko pasiekti gyvenime, jei turesiu kuo, butinai padesiu. Na čia greičiau ne spyris, o spyriukas buvo  Tiesiog mano tėvai netgi labai pasiturintys žmonės, jei būtų norėję, būtų galėję ir butą kokį nupirkt ir žodžiu bla bla bla. Ėmėm mes tą paskolą, butui išleidžiam irgi apie 1000 plius mokesčiai. Nu ir kas... mes suaugę žmonės, patys turim išsiversti. Jūsų kaip suprantu irgi niekas iš namų nevarė. Ai susinervinau... Tai kam antrą vaiką pradėjot, jei jums taip sunku? Ar planuojat dalį gyvenimo nugyventi išlaikoma tėvų, o likusią dalį - suaugusių vaikų Visos mano tirados pagrindinė esmė - nesugebi be tėvų pagalbos išsiversti - neplanuok savo šeimos. Ir nieko tėvai suaugusiems vaikams neskolingi.
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 03 15, 21:55) Na čia greičiau ne spyris, o spyriukas buvo  Tiesiog mano tėvai netgi labai pasiturintys žmonės, jei būtų norėję, būtų galėję ir butą kokį nupirkt ir žodžiu bla bla bla. Ėmėm mes tą paskolą, butui išleidžiam irgi apie 1000 plius mokesčiai. Nu ir kas... mes suaugę žmonės, patys turim išsiversti. Jūsų kaip suprantu irgi niekas iš namų nevarė. Ai susinervinau... Tai kam antrą vaiką pradėjot, jei jums taip sunku? Ar planuojat dalį gyvenimo nugyventi išlaikoma tėvų, o likusią dalį - suaugusių vaikų Visos mano tirados pagrindinė esmė - nesugebi be tėvų pagalbos išsiversti - neplanuok savo šeimos. Ir nieko tėvai suaugusiems vaikams neskolingi. nereikia cia tu nervu  , pernelyg karstai reaguojate ir pernelyg skubate savo nuomone pareikst, argi as kur parasiau kad mane kas islaiko? tema uzvedziau nes buvo idomu kaip kitom sekasi, taciau nesitikejau, kad Ms Teisingumas man cia moralus rasys. beje, jei noreciau Tamstos patarimo apie semos planavima, uzvesciau tema - pradeti ar nepradeti antra vaika? o pradejau todel, kad apskaiciavau, kad kol antras gims, pirmas jau prades babkes uzkalinet.
VAKARIOmama
2010 03 16, 08:38
QUOTE(T'Nova @ 2010 03 15, 17:50) Gražu O kas liečia temą, nei mano nei vyro tėvai neturi pinigų, kad mums padėtų, tarkim įsigyt būstą, bet esu tikra, jei turėtų būtinai padėtų. Pavyzdžiui, kai mano tėvai statėsi namą, sulaukė paramos iš savo tėvų ir tai, mano nuomone, yra visiškai normalus dalykas.
QUOTE(VAKARIOmama @ 2010 03 16, 09:38) Gražu ACIU O kas liečia temą, nei mano nei vyro tėvai neturi pinigų, kad mums padėtų, tarkim įsigyt būstą, bet esu tikra, jei turėtų būtinai padėtų. Pavyzdžiui, kai mano tėvai statėsi namą, sulaukė paramos iš savo tėvų ir tai, mano nuomone, yra visiškai normalus dalykas.
incognito6
2010 03 16, 11:52
Man tevai savo laiku labai daug padejo, ir as nuo to tikrai dabar nesijauciu nevykele ar maziau savarankiska. Kazkada netycia grizau is uzsienio, nors tas grizimas nebuvo planuotas. Savo santaupu turejau, bet ju butui tikrai nebutu uzteke. Lietuvoje niekada nedirbau, be to, ka tik grizusi, neturejau pastovaus uzdarbio, o ir uzstatyti bankui nebuvo ka, todel klausimas apie banko paskola atkrito iskart. su tevais gyvent nenorejau, nes nuo 19 metu gyvenau atskirai. norejau nuomotis buta, bet tevai pasake ne. atidave man 2 k buta, kuris priklause mano tevui, ir iki to laiko jame gyveno nuomininkai. Is savo turetu pinigu sutvarkiau buta, pakeiciau baldus, ir dar turejau siek tiek gyvenimui, kol nepradejau gauti normaliu pastoviu pajamu. Ir tai visai nereiskia, kad kazko gyvenime nesugebejau. Dabar mastau apie namo statyba, ir tikrai zinau, kad jei pritruks pinigu, tevai pades. Kiek pamenu, mano pacios tevui jo motina iki gilios senatves, kol vertesi pati kaime, atvaziavusi vis ikisdavo kazkiek rubliu, nors ju jam tikrai nereikejo. nematau cia problemos.
incognito6
2010 03 16, 12:23
Ir dar, aisku, galima puse gyvenimo (jei ne visa) ispirkineti is banko buta ir pustis nuo minties, kokia esi savarankiska, o galima tuos pinigus investuoti i kurybinga ir megstama veikla, kad po taves zemeje liktu kas nors vertingesnio, nei 4 sienu dezute. Man atrodo, autore kaip tik ta ir turejo mintyse, ir dekui tiems tevams, kurie tai supranta. TEMOS AUTOREI - darbai tikrai idomus ir profesionalus. Sekmes
Vikusia_
2010 03 16, 13:10
QUOTE(afns78 @ 2010 03 12, 17:58) tu turi diploma o tai jau daug,nes po vidurin.mokyklos nieko nepaseksi,as pati tvarkausi ir niekas man ne padeda nei kai vaikas suserga ziuret,turiu auklia samdit, nei finansines paramos ne gaunu.Turi tikrai ribuot save,ieskokyt pigiasnio buto mazink seimos islaidas ir iki minimumo sumazink savo noriu,gal tada ka nors ir turesi.O REIKALAUT NETURI TEISES nes tu atskira seima,eik dirbt kol antro vaiko ne pagymdei,zodziu sukis ir priversk ta daryt vyra. O kas čia reikalauja?Man nepanašu buvo kad reikalauju o man neduoda  O Jūs savo vaikams taip pat nepadėsite kai jie sukurs šeimas?Išėjai iš namų lizdelio ir viskas šeimos nebėra?Kai nėra galimybės padėti tada taip, bet jei tokia yra?Kas čia blogo?Vieną kartą man padės kitą aš padėsiu,čia man atrodo natūralus dalykas..
Airida Jenko
2010 03 16, 17:14
man tevai irgi labai padejo..... kai isejau mokytis, tevai nuomojo kambary, supirko visus baldus, masina nupirko...nieko netruko, bet paskui pardaviau masina ir isvaziavau i uzsieni...ir kai turejau pati pinigu esu irgi mamai davus, nes kai ji turejo man dave....dabar isilaikom visapusiskai be tevu pagalbos, bet zinau jei reiktu tai tevai is paskutiniu padetu....ir man mamai niekada negaila, nes ji man irgi daug gyvenime dave...
Šita tema visada rūpėjo, skaudėjo, ir tas klausimas ar tėvai privalo padėti savo vaikams ar ne privalo, gali ar negali, jei gali, tai kodėl tik vienam vaikui padeda, kitam ne ir t.t., tiesiog kirbėjo galvoje nuolat. Gal kokie metai atgal čia forume virte virė diskusija apie tai, ir temukė buvo įgavusi tokį didelį pagreitį, kad per keletą dienų ją uždarė dėl žinučių maximumo Minčių buvo išsakytų visokių, daugiausia labai piktų -lietuviškų  O keleta minčių man labai padėjo nustoti piktintis ir pergyventi dėl to, kad mano tėveliai tikrai galėjo, ir nepadėjo, priešingai nei sesei, visom pajėgom buvo jos šeimos šiknon sulindę  Mintis, kad savo vaikui reikia nuo pat mažuomės duoti ne žuvį, o duoti meškerę(t.y.išmokyti siekti tikslo), kad tą žuvį pats susigautų, labai patiko, ir tikrai laiminga būčiau, jei kas mane su ta nuostata būtų auginę  Tik pagal susiklosčiusias lietuvių senas tradicijas, siekiančias toliau Smetonos laikus, turiu namie gyvą pavyzdį močiutę, kuri pasakoja lyg šiolei, kad seniau tėvai vaikams dalis išmokėdavo, kelis vaikus mokslan išleisdavo, o namai likdavo tam vaikui, kuris ūkį ir senus tėvus prižiūrėdavo...tai taip žiūriu įaugę į mano savimonę  Po šios diskusijos pati sau reziumavau, kad niekas niekam nieko neprivalo, kad tėvai ir patys gali sau leisti laisviau senatvėje pagyventi, pakeliauti, gal kitokių planų jie turi, tai jų reikalas, ir tik aš pati, daugiau niekas kitas nekaltas, kad man pačiai nesusiklostė, nesugebėjau kažko įvertinti ar uždirbti, kad įsigyčiau savo būstą. Mama labai verkė, kai pasiryžau išeiti iš jos ir išsinuomuoti butą, kad gyventi savarankiškai. Viengungiams lengvatinės paskolos negavau, nes pavėlavau. Kai sukūriau savo šeimą ir gi negavau lengvatinės paskolos jaunoms šeimoms, nes vyras 35 m limitą viršijo  Sugalvojau tęsti mokslus, vaikas, diplominis, žiū ir butai nerealiai pabrango  Tokia visus metus juoda neviltis buvo, kad siaubas, mama buvo pažadėjusi paskolinti pinigų, paskutiniu momentu atsisakė padėti, nu ir ką, ji po to pati labai graužėsi, pergyveno...Nusiraminau, gyvenom pas savo šimtametę močiutę, ją prižiūrėjom(oi nesaldu buvo), taupėm pinigėlius, ir laukėm geresnių laikų...Sulaukėm dabar tik, bet sulaukėm, nesvarbu, kad jau be penkių -40 m ant nosies  Ir mama mano paseno, pasiligojo, pamatė, kad prie sesers neprisiglaus, kad ji net nesiruošia jai ligoj pagelbėti ar problemas kokias nors išspręsti, kad ji įprato imti tik, o duoti atgal taip ir neišmoko  Tad dabar mama pati labai siūlėsi šiek tiek (nedaug) prisidėti prie svajonės išsipildymo, ir už tai esu jai labai dėkinga, labai vertinu jos pagalbą Pati auginu dukrą, ir jei tik galėsiu, stengsiuosi bent šiek tiek gyvenimo pradžiai ją kilstelti, kad būtų už ko užsikabinti  gatavo gyvenimo jai nuo Aiki Z nukloti nesiruošiu, bet jei tik matysiu, kad kokia jai nelaimė, ar sunkiai verčiasi, net neprašyta padėsiu, vis tik vaikai išties yra tėvų investicija(ne tik materialinė, bet ir moralinė), kuri per eilę metų atsiperka jų dėmesiu, anūkais, bendravimu ir visa kuo, kas daro žmogų seną laimingu, kai išsipildo jo svajonės
Larance
2011 06 26, 12:37
Mums vyro tėvai niekuo nepadeda ir čia kitaip jau niekada ir nebus. Tačiau mano tėveliai labai mums padeda, ne tik materealiai, tačiau ir gaunam labai didelį palaikymą morališkai, skatina eiti pirmyn, nesustoti. Dabar galvojam apie savo buto pirkimą, tai vėl gi, prisidės kiek galės...
Šiaip čia labai diskutuotinas klausimas privalo tėvai padėti ar ne. Aš manau, kad tėvai turi turėti tiek vaikų, kad ne tik sugebėtų juos užauginti, bet ir padėtų įsitvirtinti gyvenime ir atsistoti ant kojų. Nesuprantu tėvų, kurie įsivaizduoja, kad vaikui sueina aštuoniolika ir tegul jis daro ir sukasi kaip jau sugeba.
Qwertyio
2011 06 26, 15:22
QUOTE(Larance @ 2011 06 26, 13:37) Šiaip čia labai diskutuotinas klausimas privalo tėvai padėti ar ne. Aš manau, kad tėvai turi turėti tiek vaikų, kad ne tik sugebėtų juos užauginti, bet ir padėtų įsitvirtinti gyvenime ir atsistoti ant kojų. Nesuprantu tėvų, kurie įsivaizduoja, kad vaikui sueina aštuoniolika ir tegul jis daro ir sukasi kaip jau sugeba.
Situacija tokia pati ir pas mumis.
galadrielee
2011 06 27, 11:03
Net mintis kilo, gal tėvai dukras labiau už sūnus myli, nes žiūriu nemažai atvejų, kai viskas dukrelėms, o sūneli sukis pats. Mano vyro tėvai taip pat mums niekuo nepadeda, net anūko neateina pažiūrėt. Rinko anyta žemuoges ir savo dukrelei atidavė, o anūkui gaili... Bulvių žiemą, pamenu, paprašėm, nes visą laiką tik iš mano kaimo imdavom, tai atsakė "gal jūs geriau turguj nusipirkit"... Pikta man, mano giminėje įprasta, kad visi vieni kitiems draugiški, padeda, ir džiaugsmais ir vargais dalinasi. O jų giminėje kiekvienas už save. Vyro močiutė 4 vaikus turi, gyvena tokioj senoj gryčioj, jau sena sena, o vandenį iš šulinio viena tampo. Klausiau, kodėl niekas siurbliuko kokio į šulinį neįdeda, kad pats vanduo iki namų atbėgtų, tai sakė teta "Aj mes čia negyvenam, tai kam mums kažką čia ir daryt". Nu bet tai gi dėl mamos, negi sunku taip. Šalia namo išsikasė tvenkinį, pirtį pasistatė, savaitgaliais baliavoti atvažiuoja. Niekad nesuprasiu šito. Vos ne patys kalti, kad gimėt, gyvenkit kaip norit. Ir vyras, pastebiu, turi savanaudiškumo bruožų. Jei jau nuperku kažką skanaus, tai tik greit greit suvalgo pats viską.. Arba pinigai. Niekada jo mama net į šokius 2lt neduodavo, pats turėjo užsidirbti (kokiam kainynui alkas sukapoti ir t.t.), tai jam ir dabar niekada negana pinigų, visko ir viskam gaila. Man tėvai viskam duodavo, kol nebuvau ištekėjusi, tėvai išlaikė, netrūko nieko, tai ir tie pinigai man ne viskas. O dabar kai turi išlaikyti vyras, tai vos ne verkia, kai paprašau pinigų, sau ar vaikui. Duoda, bet drebančiom rankom. Na bet nieko, po truputį keičiasi į gerąją pusę. Išvada tokia, kad tėvai turi padėti savo vaikams padėti susikurti pamatą po kojomis. Ne tik iš materialinės pusės, bet ir įskiepyti moralines nuostatas, nes kitaip tai vargelis...
Mums su vyru nei jo, nei mano tevai nepadeda, bet nieko tiesa sakant ir nesitikiu ir nesitikejau, net tuomet kai situacija tikrai sunkoka buvo ir visai nepykstu del to... (Dabar zinoma jau kaip ir isitvirtine esame ir uztenka to ka turim pragyvenimui tad paramos net nereikia)Tiesa kol MB mokinosi universitete teveliai jam padejo, kaip ir daugumai studentu turbut teveliai padeda, isleido i mokslus (nors eme paskola kuria dar ir dabar moka)... As manau kad teveliai turi tik suteikti galimybe mokytis, stengtis isauginti kuo savarankiskesniais ir nepriklausomais zmonemis. Jei nori padeti aisku tuomet nieko blogo tame nera, bet nemanau kad sazininga pykti ant tevu jei jie nepadeda suaugusiems vaikams (nebent tikrai beda prispiria kokia ir jei tevai turi galimybe padeti). As pati tikiuosi jog man pavyks isaukleti taip savo suneli kad butu kuo savarankiskesnis, kad stengtusi kazko siekti, noriu kad turetu gera gyvenima  Nors jei matyciau kad jam reiketu pagalbos padeti turbut neatsisakyciau, ypac jei matyciau kad tikrai stengiasi isitvirtinti, netinginiauja ir nesiti kazko nieko pats nedarydamas
sigullka
2011 06 28, 08:30
 Manau tėvai padeda, jei tikrai turi iš ko (kiekvieni tėvai stengiasi saVO VAIKUI PADĖTI BET KOKIU ATVEJU...).. bET KAD PRIVALĖTŲ PADĖTI, TAI KAŽKAIP NESUTIKČIAU...
svarbiausia, kad butu aiskumas- pades ar nepades. bjauru, kai kas 5 minutes keiciasi nuomone, patogiai "pamirstami" pazadai, pagalba naudojama kaip santazo irankis... man geriau iskart zinot, kad nieko tiketis neverta, negu buti vedziojamai uz nosies. tikrai ne visu tevai geranoriski, kai kuriu tevai yra tikri psichopatai, patiriantys malonuma kankindami visa kas gyva
wytaute69
2011 07 01, 13:27
QUOTE(Larance @ 2011 06 26, 13:37) Šiaip čia labai diskutuotinas klausimas privalo tėvai padėti ar ne. Aš manau, kad tėvai turi turėti tiek vaikų, kad ne tik sugebėtų juos užauginti, bet ir padėtų įsitvirtinti gyvenime ir atsistoti ant kojų.
geras pamastymas. Linkiu niekada neatsidurti ant ribos kai reik nuspresti nuzudyti neplanuota negimusi vaikeli vardan kitu dvieju sotesnio gyvenimo ar visiems pasispausti ir priimti ta maza burnele seimon. Net neabojodama pasirinkau antraji varianta. Papildyta:del to pinigu davimo vaikams...as manau taip - vaikai yra seimos dalis, jie kiek gali prisideda prie seimos geroves. Tevai uzdirba pinigus, nes jie tai gali, vaikai dar ne, bet jei prie seimos geroves prisideda visi tai ir biudzetas yra bendras ir vaikams tikrai priklauso dalis. O kai uzauga....na as bent savo mamai esu dekinga uz tai kad ji pasirupina savimi ir man jos dar nereik islaikyt. Tai tikrai nemazai. Finansiskai yra padejus, bet labiau simboliskai. As kazkaip taip isaukleta kad manau kad suauge vaikai turi kapstytis patys. Apie nelaimes ir bedas nesneku.
Na o man keista skaityti kai kuriu mamu parasymus, kad tevai turi padeti islaikyti... juk jus suaugusios. Taip, tevai turi islaikyti, kol mokaisi, bet toliau jau pacio reikalas. Ypatingai jei sugebejai seima sukurti, vaiku turi, tai buk geras, ir issilaikyk pats. Musu tevai ir tiek vargelio mate, lai bent senatveje neskaiciuoja tu savo pinigeliu ir pasilepina kiek tik imanoma...
Cuteone
2011 07 04, 16:21
QUOTE(smiler @ 2011 07 01, 18:13) Taip, tevai turi islaikyti, kol mokaisi, bet toliau jau pacio reikalas. Ypatingai jei sugebejai seima sukurti, vaiku turi, tai buk geras, ir issilaikyk pats. suprantu bedas ir nelaimes, bet nesuprantu, kai pensininkai ar pagyvene tevai dar atideda jaunai seimynai, remia maistui, drabuziams ir t.t. kita vertus patys tevai isaugina tokius vaikus, kurie vis i kisene ziuri ir nuo sijono atsiplesti negali, laukia paramos ir tvirtinasi i gyvenima iki pensijos. Manau tevai privalo suteikti vaikui teise patiems pasirupinti savimi, o rupinas vaikas taip kaip pats sugeba.
QUOTE(wytaute69 @ 2011 07 01, 11:27) geras pamastymas. Linkiu niekada neatsidurti ant ribos kai reik nuspresti nuzudyti neplanuota negimusi vaikeli vardan kitu dvieju sotesnio gyvenimo ar visiems pasispausti ir priimti ta maza burnele seimon. Net neabojodama pasirinkau antraji varianta. Papildyta:del to pinigu davimo vaikams...as manau taip - vaikai yra seimos dalis, jie kiek gali prisideda prie seimos geroves. Tevai uzdirba pinigus, nes jie tai gali, vaikai dar ne, bet jei prie seimos geroves prisideda visi tai ir biudzetas yra bendras ir vaikams tikrai priklauso dalis. O kai uzauga....na as bent savo mamai esu dekinga uz tai kad ji pasirupina savimi ir man jos dar nereik islaikyt. Tai tikrai nemazai. Finansiskai yra padejus, bet labiau simboliskai. As kazkaip taip isaukleta kad manau kad suauge vaikai turi kapstytis patys. Apie nelaimes ir bedas nesneku. As wytautei labai pritariu, taippat manau jog suauge turi kapstytis patys (nekalbu apie situacijas kai nutinka kas rimtesnio ir tikrai reikia pagalbos). Ir taippat dziaugiuosi jog man nereikia padeti mamai ir siektiek pykstu ant broliu kad jie budami suauge niekaip mamai nuo sprando nenulipa...
Ruby Tuesday
2011 07 04, 20:09
Manau tevai neprivalo padeti savo suaugusiems vaikams materialiai, bet jeigu vaikai vargsta, o tevai pinigu turi pakankamai, tai butu grazu is ju puses. Mano tevai yra mums su vyru padeje musu bendro gyvenimo pradzioje, nes tada tikrai sunku buvo. Dziaugiuosi, kad dabar ir gimus suneliui galime issiversti patys, is tevu ir seneliu tik gavome dovanu siek tiek pinigu, nes mano seimoje iprasta pinigus visokiomis progomis dovanoti. O vyro plati gimine iki siol stebisi, kaip mano tevai mums pinigu neduoda, nes ju supratimu, jei mano tevai pasiturintys, jie privalo mums duoti pinigu  Jie isivaizduoja, kad vos ne kas menesi man tevai i saskaita po koki tukstanti turetu pervesti
|
|