Situacija: esu vieniša motina, auginu dviejų metukų mergaitę. Tėvystė nenustatyta. Laikas nuo laiko susilaukdavau psichologinio persekiojimo ir grasinimų iš biologinio dukters tėvo, bet šiandien jo veikla perėjo į veiksmus. Jis manęs laukė po darbo, gatvėje bandė įsitempti į mašiną. Grasino, kad papjaus, kad pasiims dukrą ir aš daugiau jos niekada nebepamatysiu. Iškviečiau policiją, iš lopšelio dukrą parsivedžiau su policininkų palyda. Paskambino ir pasakė, kad lauks ir ryte, ir vakare, ir taip kiekvieną dieną, kol gaus vaiką. Dar kartą paskambinus į policiją, man pasiūlė pasisamdyti apsaugą, policininkas pasakė, kad ir jam jau 11 metų grasina, o nieko neatsitiko. O jei atsitiktų - tai nubaus pagal įstatymus. Kitą savaitę išvešiu dukrą pas mamą, bet amžinai ji ten nebus, be to, adresą jis žino. Rytoj į darbą ir po darbo palydės bendradarbis. Lopšelyje auklėtojos informuotos apie situaciją. Jau kelis kartus keičiau telefoną, gyvenamąją vietą, bet man nusibodo nuolatos slapstytis, nes vos tik kur užpildau blanką, kuriame yra mano adresas ir telefonas, jis ir karto tai sužino (turi tokią galimybę). Rytoj parašysiu pareiškimą policijoje. Tačiau įrodymų neturiu. Ar yra bent teorinė galimybė uždrausti jam artintis prie manęs ir prie mano vaiko, ar pirma jis turi papjauti mane arba mano vaiką, o jau tada valstybė, kurioje gyvenu ir kuriai moku didelius mokesčius, imsis ginti mano šeimą?
Pareiškimas policijai teisingas Jūsų žingsnis. Jei persekiojimas tęsis surinkite jo grasinimo įrodymus.(išsaugokite jo rašytas žinutes, įrašykite pokalbius trelefonu, nufotografuokite automobilį kuriuo jus persekioja, būkite su kitais asmenimis kurie galėtų paliudyti apie jo veiksmus) diktofonas ir telefonas su kamera dabar kainuoja nedaug. Policininkas neteisus, yra baudžiamajame kodekse atsakomybė ir už asmens terorizavimą, grąsinimą nužudyti ir rengimasį pagrobti vaiką. Jums reikia padėti surinkti įrodymus. Jei teisingai supratau tas "tėvas" dirba struktūroje kur gali prieiti prie asmenų duomenų bazių. Jei jis naudojasi savo įgaliojimais (teisėmis) savanaudiškais tikslais tai neteisėta. Galite raštu kreipttis į tos institucijos vadovą nurodydama, kad jo darbuotojas neteisėtai renka duomenis apie Jus, tai turėtų padėti.
|