-Alice-
2011 01 02, 16:11
QUOTE(Asta @ 2011 01 01, 23:14) Aš įlašinu keletą lašų alyvuogių aliejaus, gydytoja sakę taip daryt. Net nepaklausiau kodėl  aš taip pat įlašinu kelis lašus aliejaus arba įdedu truputį sviesto Ir būtų klausimas mamytėms, kurios verda kukurūzų košę - kiek laiko košytę verdate nuo užvirimo? Pradėjau virti, bet man atrodo ta košė kaip "nedavirusi"?
Auksuole
2011 01 02, 16:14
QUOTE(Inga777 @ 2011 01 01, 21:00) ar jus dedat i darzoviene su mesa sviesto arba aliejaus?ar reikia deti? ir gal patarsit, kaip skaniai pagaminti triusi su darzovem, maniske ziaugcioja net  visaip isbandziau jau  Į daržovienę su mėsa nededu, jei tik daržovės tada dedu. O triušis turi ir skonį ir kvapą savotišką, gal vaikiukui tiesiog nepatinka ir viskas. Kalakutą darau su moliūgu ir baziliku  labai skanu
-Alice-
2011 01 02, 17:49
QUOTE(Auksuole @ 2011 01 02, 16:14) Į daržovienę su mėsa nededu, jei tik daržovės tada dedu. O triušis turi ir skonį ir kvapą savotišką, gal vaikiukui tiesiog nepatinka ir viskas. Kalakutą darau su moliūgu ir baziliku  labai skanu  Baziliką dedate ta prasme prieskonius ar žalius baziliko lapus? Ir kiek jo reikia dėti į košytę?
Auksuole
2011 01 02, 18:01
QUOTE(Beštuliukas @ 2011 01 02, 17:49) Džiovintus dedu, žiupsnelį nedidelį  Dar naudoju krapus šaldytus, petražoles.
-Alice-
2011 01 03, 12:45
QUOTE(Auksuole @ 2011 01 02, 18:01) Džiovintus dedu, žiupsnelį nedidelį  Dar naudoju krapus šaldytus, petražoles. O kaip šauniai  Reikės ir man pabandyti, kaip tik turiu šaldytų krapų ir baziliko prieskonių
Juoda Orchidėja
2011 01 04, 10:36
aciu uz atsakymus o kaip jus ruosiat namines kruopienes, gal kazkaip skaniai?maniske arba labai isranki auga panele, arba mama prasta vireja  nes kruopienei reik nuotaikos  kai ka verdu ant vandens, kai ka paskaninu mp, arba vaisine tyrele, bet dazniausiai prastokai valgo  arbata tik pliumpina
Auksuole
2011 01 04, 10:41
QUOTE(Inga777 @ 2011 01 04, 10:36) aciu uz atsakymus o kaip jus ruosiat namines kruopienes, gal kazkaip skaniai?maniske arba labai isranki auga panele, arba mama prasta vireja  nes kruopienei reik nuotaikos  kai ka verdu ant vandens, kai ka paskaninu mp, arba vaisine tyrele, bet dazniausiai prastokai valgo  arbata tik pliumpina  Matyt čia jau nuo vaiko priklauso. Pabandykit pakeisti pačias kruopas. Maniškė labai mėgsta pieniškas, nes nuo pieno mišinio siaubingai atpylinėja. Aš naudoju užpilamas, dedu apie 50 ml vaisinės tyrelės
Juoda Orchidėja
2011 01 05, 10:41
o kada planuojat ivesti kiauliena?
Auksuole
2011 01 05, 10:53
QUOTE(Inga777 @ 2011 01 05, 10:41) o kada planuojat ivesti kiauliena? Asmeniškai aš neduosiu, nes patys nevalgome. Bet manyčiau liesą galima gal nuo kokio 11 mėnesio
akilezna
2011 01 05, 13:09
Inga777 as kruopienes su MP darau, ten idedu arba oboliuko arba banano, maziui labai patinka  O noriu paklaust del sulciu, reikia skiest su vandeniu ar ne  nes kazkur skaiciau, kad reikia, bet kai darai tyrele is vaisiu taigi skiest nereikia, o darau is to pacio kekio vaisiu ir ta ir ta
Sakykit, mamytės, o kada pradėjot kruopienes duoti? Man gyd. sakė tik nuo 8 mėn. Tai dabar ir susibalamutinau
Sveikos Gal galite kas parasyti dienos meniu Jusu vaikiukiu dekoju
QUOTE(agnutyte27 @ 2011 01 05, 15:58) Sveikos Gal galite kas parasyti dienos meniu Jusu vaikiukiu dekoju  Mūsų toks skystokas meniu: 4 kartai mišinėlis 1 kartas daržovienės košės (cukinija, moliūgas, kopūstas, morka, triušiena) Ir viskas... Obuolio negalim, nes alergiški. Jau nekalbu apie bananą.  Tai dabar ir galvoju kada tą kruopienę pradėti duoti. Ir kokią pirmiau siūlyti
Auksuole
2011 01 05, 15:34
QUOTE(sija8 @ 2011 01 05, 15:26) Tai dabar ir galvoju kada tą kruopienę pradėti duoti. Ir kokią pirmiau siūlyti  Nuo ryžių arba avižų
QUOTE(Auksuole @ 2011 01 05, 16:34) Nuo ryžių arba avižų  o kokia Jūsų nuomonė apie kukurūzų kruopas?
Juoda Orchidėja
2011 01 05, 15:48
musu meniu ryte atsikelus mp, priespieciai kruopiene, pietus darzoviene su mesa arba be, pavakariai kruopiene, pries miega mp. nakti nieko  i tarpus kartais obuoliukas, duoniukas. apie kukuruzus ir as svarstau, nes valgom kruopas du kart dienoj, o dar tik triju rusiu
Sveikos, musu meniu: ryte MP, priepieciai vaisiu tyrele ir duoniukas arba gaidelio sausainis pietus darzoviene pavakariai MP vakariene kruopu kose pries miega ir visa nakti n-kartu MP Tarpuose obuoliukai, duoniukai, taleriai (tokie apvalus vafliukai)
Auksuole
2011 01 06, 11:19
QUOTE(sija8 @ 2011 01 05, 15:39) o kokia Jūsų nuomonė apie kukurūzų kruopas? Gera  Aš duodu užpilamas košes, neverdu pati. Tai kukuruzų kol kas ir nedaviau: avižas, ryžius, soras, spelta, įvairių grūdų.
Na, manau, mes irgi pradėsim kruopienes ragauti, nors gyd. rekomendavo dar mėnesį laukt. Man kažkaip atrodo, kad tam mano mažiui nebeužtenka vienos daržovienės. O tai su tom kruopų košytėm tas pats pratinimo variantas - pirmą dieną vieną arb.šaukštelį, antrą - du...?
QUOTE(Inga777 @ 2011 01 05, 10:41) o kada planuojat ivesti kiauliena? Aš tai jau kartais ir kiaulienos duodu. Na kai kur nors važiuojam, tai duodu ir ne namų maistą, o pirktinę tyrelę  Yra "Milupos" "Cukinijų, morkų, pomidorų tyrė su ryžiais ir kumpiu". Ji nuo 6 mėn. vaikučiams skirta. Kai 6 mėn. buvo dar nedaviau, bet kai jau 7 mėn. tai kartais ir duodu
Aš kiek žiūrėjau dauguma tų pirktinių tyrelių su bulvėmis, o maniškis jai alergiškas. Kartais, tikrai, kur nors išvykus patogiau pirktinę pašildyti  Na, reikės dar pasižiūrėti...
*Ricco*
2011 01 07, 08:22
Sveikos, jungiuosi ir aš prie jūsų. Turiu klausimą, mano mažiukas visiškai nieko negeria, išskyrus mišinį, bet po sočios daržovienės su mėsyte (200g) juk nebeduosiu dar ir mišinio. Žodžiu nei arbatų,(mėginau duot pankolių ir ramunėlių), nei obuolių skiestų sulčių, nei obuolių kompoto, nei vandens. Gal ką patarsit dar pamėgint. Morkų sulčių duot dar negaliu, nes per daug morkų suvalgėm, tai biški oranžinę nosį turim  paskaičiau, jūs jau sausainius Gaidelį duodat, jau galima? Mes kolkas tik daržoves su mėsyte valgom
O kaip tuos sausainius Gaidelis duodat?
Auksuole
2011 01 07, 11:23
QUOTE(agnutyte27 @ 2011 01 07, 11:12) O kaip tuos sausainius Gaidelis duodat?  Paprastai  duodi mažą gabaliuką ir čiulpia vaikutis. Svarbu nepalikti be priežiūros. Aš duoniukų, trapučių pradėjau duoti tik nuo 8 mėnesio kažkur.
Juoda Orchidėja
2011 01 07, 12:03
QUOTE(Auksuole @ 2011 01 07, 12:23) Paprastai  duodi mažą gabaliuką ir čiulpia vaikutis. Svarbu nepalikti be priežiūros. Aš duoniukų, trapučių pradėjau duoti tik nuo 8 mėnesio kažkur. nespringsta?as vis bijau  daviau duoniuko, susiciulpe, prilipo prie gerklytes, issigando, pradejo ziaugciot  daugiau nebeduodu, nezinau, kaip reiks ismokinti valgyt rimtesni maista
Auksuole
2011 01 07, 12:05
QUOTE(Inga777 @ 2011 01 07, 12:03) nespringsta?as vis bijau  daviau duoniuko, susiciulpe, prilipo prie gerklytes, issigando, pradejo ziaugciot  daugiau nebeduodu, nezinau, kaip reiks ismokinti valgyt rimtesni maista  Tai matyt per anksti dar vaikučiui. Reikia žiūrėti kaip elgiasi, duosit vėliau
Aš vakar išviriau kukurūzų kruopų košę. Nepatiko mano vaikinui  Tuos grūdelius tavaliojo po burnytę, stūmė lauk... Gal reikės pabandyti su blenderiu išvirtą košę pasmulkinti. O, jau apie Gaidelį nei kalbos....
milda1985
2011 01 07, 15:00
o mano mazius nuo 5men kazkur gaideli puikiai valgo  kas gali patart kaip soru kose paruost? nes man paciai ji baisaus skonio, ir vaikas visai jos nevalgo
Juoda Orchidėja
2011 01 07, 16:46
QUOTE(Auksuole @ 2011 01 07, 13:05) Tai matyt per anksti dar vaikučiui. Reikia žiūrėti kaip elgiasi, duosit vėliau  na gal ir per anksti QUOTE(sija8 @ 2011 01 07, 13:08) Aš vakar išviriau kukurūzų kruopų košę. Nepatiko mano vaikinui  Tuos grūdelius tavaliojo po burnytę, stūmė lauk... Gal reikės pabandyti su blenderiu išvirtą košę pasmulkinti. O, jau apie Gaidelį nei kalbos....  ir mes vakar ragavom kukuruzus, mergina vel ziaugciojo  kazkaip labai sunkiai ji priima naujoves
QUOTE(agnutyte27 @ 2011 01 07, 13:12) O kaip tuos sausainius Gaidelis duodat?  Sako galima pienely ismirkyti ir su sauksteliu duoti. As savajam visa duodu, jis su dviem dantukais atsikanda ir suciulpia  po to vel kanda...
QUOTE(Tijute @ 2011 01 07, 18:24) Sako galima pienely ismirkyti ir su sauksteliu duoti. As savajam visa duodu, jis su dviem dantukais atsikanda ir suciulpia  po to vel kanda... Aaaaa... Manasis dar nė vieno danties neturi
ugnele78
2011 01 07, 22:42
sveikos, musu dienos meniu atrodo taip: 3 val. ir 7 val. ryte po 150 misinuko 9.30- darzoviu kosyte apie 200 ml. 13.30 darzoves su mesyte (kalakutiena, paukstiena, triusiena, jautiena) 15.30 tyrele 18.00 - 200 ml. misinuko 19.30 - varskyte arba jogurtas 21.00 kruopu kosyte apuie 200 ml.
neesu davusi liezuvio ?? gal kutri bandete?? kuri geriau duoti kiaules ar jaucio?/ kaip virti soru kose??
*Ricco*
2011 01 08, 09:29
QUOTE(agnutyte27 @ 2011 01 07, 12:12) O kaip tuos sausainius Gaidelis duodat?  Nusipirkit šviežio maisto matintuvą ir nereikės stovėt šalia, kad nepaspringtų
lauricinaa
2011 01 11, 12:24
QUOTE(sija8 @ 2011 01 07, 19:41) Aaaaa... Manasis dar nė vieno danties neturi  mes irgi neturime ne vieno dantuko,bet sausainukus valgo puikiai  ir megsta juos tik duok  ir duona namine,ir ryziu trapucius,tik aisku niekada nepalieku jos be prieziuros
Linavaido
2011 01 16, 20:26
sveikos mamytes, noreciau jusu pasiteirauti: ka galima duoti kudikiui gerti tarp maitinimu, jei nera mamos pieno ir negeria jokio pieno misinio? 6 - 8 val mes atsikeliame ir geriame MP 10 val - 200 ml 7grudu kose 14 val - darzoviu tyrele ar moliugu tyrele su jautiena 180 ml 18 val - 200 ml avizu kose 22 val - 200 ml 7 grudu kose tarp maitinimu duodu MP ar vandenuko, bet noreciau jau nutraukti maitinti MP ir meginau siulyti ivairius pieno misinius, bet mazoji ziaukcioja ir ne pro kur neiduosi ka pasiulytumete?
*Ricco*
2011 01 17, 09:34
QUOTE(Linavaido @ 2011 01 16, 21:26) sveikos mamytes, noreciau jusu pasiteirauti: ka galima duoti kudikiui gerti tarp maitinimu, jei nera mamos pieno ir negeria jokio pieno misinio? 6 - 8 val mes atsikeliame ir geriame MP 10 val - 200 ml 7grudu kose 14 val - darzoviu tyrele ar moliugu tyrele su jautiena 180 ml 18 val - 200 ml avizu kose 22 val - 200 ml 7 grudu kose tarp maitinimu duodu MP ar vandenuko, bet noreciau jau nutraukti maitinti MP ir meginau siulyti ivairius pieno misinius, bet mazoji ziaukcioja ir ne pro kur neiduosi ka pasiulytumete? pamėginkite duoti vandenuko arba kokios arbatėlės, pvz pankoliu, arba obuolių sulčių skiestų natūralių, arba vandens kuriame virė moliūgas ar kitos daržovės. Dar galit išvirt kompotą pvz obuolių. Tikrai nebūtinai mišinį duoti
lauricinaa
2011 01 17, 10:34
na as tai duociau virinto vandenuko,obuoliu sulciu skiestu su vandenuku,arbatos zoleliu  galbut reikes nemazai kantrybes kol pripras prie kitu skoniu...
Linavaido
2011 01 17, 11:03
aciu jums uz patarimus, meginsim
Net stebiuosi jusu vaiku meniu. maniskis kosiu nenori visiskai, nei kruopieniu, nei darzovieniu. Pagrindas MP, plius riestaini ar sausaini eko pagrauzia, obuolio truputi pagramdyto. Nezinau, kada normaliai valgysim... Ramu tik del to , kad svoris geras...
QUOTE(ambre @ 2011 01 17, 12:26) Net stebiuosi jusu vaiku meniu. maniskis kosiu nenori visiskai, nei kruopieniu, nei darzovieniu. Pagrindas MP, plius riestaini ar sausaini eko pagrauzia, obuolio truputi pagramdyto. Nezinau, kada normaliai valgysim... Ramu tik del to , kad svoris geras... Tai Jūs tik džiaukitės, kad turit pienelio. Ateis laikas, pradės viską valgyti.
simusim
2011 01 19, 19:01
maniske prastai miega nakti...atrodo,kad ji pastoviai alkana. kokia nakciai kosyte duoti,kad sociau butu? ir kokias perkate?
lauricinaa
2011 01 20, 11:23
QUOTE(simusim @ 2011 01 19, 20:01) maniske prastai miega nakti...atrodo,kad ji pastoviai alkana. kokia nakciai kosyte duoti,kad sociau butu? ir kokias perkate? o jus ja maitinate pati? maniske gerai nemiega nei diena nei nakti,buna kad istisas savaites nuolatos prabudineja iki 24 val. kas 20-30 min.  paskui uzmiega ilgeliau ir vel keliasi...buna naktu kad pamiega ilgiau,bet tik labai retai.ir diena tas pats,miega 30-40 min.  buvau nupirkusi nestle ryziu su bananais koses,man ji nelabai patiko nes saldi ir tokia nenaturali labai atrodo,dabar valgom milupa - bepiene,7 grudu, avizu,pieniska kose ryziu ir kukuruzu, hipp-grikiu,pieniska ryziu-kukuruzu  is ryto as duodu grudines,avizu ar grikiu,o vakare kuria nors is pienisku
QUOTE(ambre @ 2011 01 17, 11:26) Net stebiuosi jusu vaiku meniu. maniskis kosiu nenori visiskai, nei kruopieniu, nei darzovieniu. Pagrindas MP, plius riestaini ar sausaini eko pagrauzia, obuolio truputi pagramdyto. Nezinau, kada normaliai valgysim... Ramu tik del to , kad svoris geras... Mano irgi taip pat - svoris geras ir nepergyvenu, suspes, o tiek kartu maitinti  , man atrodo, kad anksti.
audra1980
2011 01 20, 19:12
QUOTE(Ramaja @ 2011 01 20, 13:05) Mano irgi taip pat - svoris geras ir nepergyvenu, suspes, o tiek kartu maitinti  , man atrodo, kad anksti. Mes taip pat jungiames prie sios temos. Meniu dar musu nera labai platus, kaip kitos mamytes jau raso. Valgo viena karta papildomo maistelio - darzovienes, suvalgo vyrukas apie 100 - 140 ml, nors jau sia savaite bandau duot avizu koses (Milupa Bio), savo pienu uzpilu. Tai sunkokai valgo kol kas. Mesos dar neskubu duot, bet reikes po kokios savaites pradet. Pagrindinis maistas MP, kas 2,5 - 3 valandos ir po darzovienes dar MP. Nesuku sau galvos, viska suspesim, tuo labiau, kad dar tokiam amziuje MP turi buti pagrindinis maistas. Tiesa, nelabai supratau, kodel mamytes vaikam tuos sausainius Gaidelis duoda, jokio gerio juose nera, bent jau mano nuomone
QUOTE(Ramaja @ 2011 01 20, 14:05) Mano irgi taip pat - svoris geras ir nepergyvenu, suspes, o tiek kartu maitinti  , man atrodo, kad anksti. Na cia tikrai dar nieko...Keisciausia, kad 4-5men vaikiukai valgo vos ne kaip metinukai Na bet sakyciu musu daktarai irgi atsilike, banano (dujose nokinto) man irgi siule duot jau 4men. Pasakiau, kad net nezadu ir viskas. Is viso- PSO rekomendacijas pasiskaityt daug kam vertetu.
degto molio plyta
2011 01 21, 15:37
o kaip pacios gaminta vaisiu tyreles ?
Sveiki, Gal kas valgote HIPP pieniškas užpilmas košytes? Maniškė nevalgo, bet turiu nepradarytą dėžutę Hipp pieniška košė su braškėmis (va tokia: http://www.pirkinukas.lt/parduotuve/317-pi...300113720.html), galioja iki 2011.06.16. Mielai atiduosiu tai mamytei, kurios vaikas tikrai suvalgys:) Čia Vilniuje, Bajorų kalvose (prie santariškių), arba centre (darbo dienom, darbo metu). Labai nemėgstu maisto mėtyti, tai noriu atiduoti tam, kas panaudos pagal paskirtį  Rašykit a.ž., nes temos neseku:)
asesuViktorija
2011 01 23, 18:56
mes pradejom papildoma maista valgyt kai dar 4men nebuvo, nes misinuko nenorejo. tiko visos koseles nuo 4men bebi (rusiskos) dabar ir nuo 6men skirtas pavalgom kartais, bet dazniausiai verdam manu, arba manu su ryziais yra parduotuvese, kukuruzu kruopas labai megstam, grikiu nenori:( pamaisau i kruopas gerber slyvu tyreles ar kitokiu vaisiu tyreliu. kas be ko darzoves per pietus. musu dienos meniu: ankstyvas rytas- misinukas(dar pamiegam:)) priespieciai - manu arba manu su ryziais kruopos+vaisiu tyrele pietus- darzoviene su mesa( miksuoju pagal fantazija(bulves,morkos,kopustas,moliugas,cukinija)(priekoniui-sviestas, alyvuogiu aliejus, poras,petrazole)) pavakariai- kukuruzu kose su sviestuku(saldinu gliukoze arba fruktoze) kitaip paneliai netinka:) vakariene(kartais jos nebuna) pagal vaiko norus- lengvai avizines koses ar kitos bebi kosytes migdomes su misinuku:) tarp valgiu ragaujam sureliu, obuolio, varskytes, juodos duonos. Papildyta:QUOTE(ambre @ 2011 01 20, 21:13) Na cia tikrai dar nieko...Keisciausia, kad 4-5men vaikiukai valgo vos ne kaip metinukai Na bet sakyciu musu daktarai irgi atsilike, banano (dujose nokinto) man irgi siule duot jau 4men. Pasakiau, kad net nezadu ir viskas. Is viso- PSO rekomendacijas pasiskaityt daug kam vertetu.  ir ka as tose PSO prisiskaitysiu ? as zinau puikiai kad iki 6men isvis nerekomenduojama primaitint, bet ka daryt jei savo pienuko neturiu, o misinuko nenori, isbandziau ne viena.tas pats per ta paty princesei irgi netinka, tai ir tenka fantazuot. alkanas vaikas=pyktas vaikas
Užsispyrėlė
2011 01 25, 18:20
QUOTE(ugnele78 @ 2011 01 07, 22:42) neesu davusi liezuvio ?? gal kutri bandete?? kuri geriau duoti kiaules ar jaucio?/ kaip virti soru kose?? liežuvis gi subproduktas ir vaikui net nuo metų dar nerekomenduojama, ką jau kalbėti apie tokius kūdikėlius. Mūsų meniu: apie 8val pienukas, 11val daržovės su mėsa, 15val pienas, 18val kruopų košė, 21, 24, 3,6, pienas
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2011 01 25, 18:20) l Mūsų meniu: apie 8val pienukas, 11val daržovės su mėsa, 15val pienas, 18val kruopų košė, 21, 24, 3,6, pienas  Mūsų lygiai toks pats, tik tarp maitinimų dar duodu džiuvėsį pagraužti ir keptą obuoliuką suvalgyti. O žuvytės duodat? nežinau kada pradėt
|
|