Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daugkartinės sauskelnės, pasigaminkim pačios
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
gitulia
Bandom parodyt rezultata biggrin.gif
(tik kazko imageshack man nuotrauka vis apvercia g.gif )

user posted image

user posted image
xena
QUOTE(gitulia @ 2010 10 01, 20:59)
Bandom parodyt rezultata  biggrin.gif
(tik kazko imageshack man nuotrauka vis apvercia  g.gif  )

user posted image

user posted image
*

gražu wub.gif
ehhh, kodėl vietoj pampersų tokių grožybių nereklamuoja ax.gif

o kokio didumo jūsų leliukas ir kokį iškarpos dydį pasirinkot?
gitulia
Aciu wub.gif
Mano vaikinas 9 men. 11 kg ir 80 cm. Dydi kirpau ne pati didziausia, bet vienu dydziu mazesni (antra, jei skaiciuojant nuo didziausio). Taip pat siuvau nevelusi, bet manau laikys ir taip, o teisingai plaunant ir susivelt labai neturetu (sprendziu pagal pirktines).
Pirkau gabaliuka 50*70 cm. Tai vilnos dar liko paciai maziausiai ismierai sukirpt (tik neliktu juosmenukui ir kojyciu apvadukams). Galvoju ar bandyt siut leliukines kelnytes (drauge laukiasi, o as agitacija vedu) ir visus juosmenukus primegzt (kaip manot ar gautusi normaliai, o gal nelabai grazu butu), ar iklotukams sunaudot g.gif
Felisė
QUOTE(gitulia @ 2010 10 01, 20:59)
Bandom parodyt rezultata  biggrin.gif
(tik kazko imageshack man nuotrauka vis apvercia  g.gif  )

user posted image

user posted image
*

kokia vilna naudojot ir kur pirkot?
noreciau panasias tik su spaudemis pasisiuti.
gitulia
Cia vilnos interlokas, pirkau spaudes.ten.lt
JulieTa
nu sakes, kaip patiko visu modeliai. reik susiimt, doh.gif
gitulia, o kiek pirkai tos vilnos ir per kiek pasiuvai, ir pagal koki pavyzdi rolleyes.gif
Felisė
QUOTE(gitulia @ 2010 10 02, 08:43)
Cia vilnos interlokas, pirkau spaudes.ten.lt
*

dar klausimas ax.gif
o tas vilnos interlokas ar tamprus. ta prasme ar tamposi kaip trikotazas? g.gif
xena
QUOTE(gitulia @ 2010 10 01, 22:15)
Pirkau gabaliuka 50*70 cm. Tai vilnos dar liko paciai maziausiai ismierai sukirpt (tik neliktu juosmenukui ir kojyciu apvadukams). Galvoju ar bandyt siut leliukines kelnytes (drauge laukiasi, o as agitacija vedu) ir visus juosmenukus primegzt (kaip manot ar gautusi normaliai, o gal nelabai grazu butu), ar iklotukams sunaudot  g.gif
*

aišku, kelnytės yra žymiai geriau negu įklotukai, kad ir nepatys naudosit smile.gif bet tos pačios mažiausios - ar ilgai jos bus naudojamos?
aš savo kruopai buvau prisiuvus sauskelnių newborn dydžio, na tai užteko tik dviems savaitėms doh.gif

QUOTE(JulieTa @ 2010 10 02, 10:26)
nu sakes, kaip patiko visu modeliai. reik susiimt,  doh.gif
gitulia, o kiek pirkai tos vilnos ir per kiek pasiuvai, ir pagal koki pavyzdi  rolleyes.gif
*

gitulia rašė, kad pirko gabaliuką 50x70, o iškarpa irgi iš www.spaudes.ten.lt

QUOTE(Felisė @ 2010 10 02, 10:30)
dar klausimas  ax.gif
o tas vilnos interlokas ar tamprus. ta prasme ar tamposi kaip trikotazas?  g.gif
*

aha, labai tamprus, jis ir yra trikotažas, tik kitokio pinimo (dvigubo, abi pusės atrodo kaip geros).
vat dėl to aš ir pabijojau siuti su spaudėmis, nes kiek turėjau trikotažinių su spaudėmis - vis sugebėdavau spaudes išrauti su mėsom doh.gif bet ir nesigailiu, tos kelnytės - tikrai jega, galiu tris sauskelnes viduje pakeisti, o jos nei sudrėksta thumbup.gif
gitulia
QUOTE(JulieTa @ 2010 10 02, 10:26)
nu sakes, kaip patiko visu modeliai. reik susiimt,  doh.gif
gitulia, o kiek pirkai tos vilnos ir per kiek pasiuvai, ir pagal koki pavyzdi  rolleyes.gif
*

Taip, pirkau 50*70 ir dar siek tiek liko. Pvz. rasi tam paciam psl. kaip rase xena.
O siuvimo tai vienas juokas, jei maziai leidzia, tai su sukirpimu prasisuksi per 1 valanda. Jei neleidzia kaip man biggrin.gif tai per viena pokaituka sukirpau, per kita pokaituka pasiuvau biggrin.gif
Mezgus buciau maziausiai savaite, o cia pribegdama per du pokaicius biggrin.gif Ir patogios, ir plonesnes nei megztos.

xena, o jei dedant spaudes is blogosios puses kokios medvilnes (ar kt.) gabaliuka isiuti, gal tada geriau jos laikytu g.gif

O del maziausiu dydziu tai taip, ilgai negroja. Bet as saviskiui negalejau uzdeti didesniu sauskelniu, kol buvo visai mazas, viskas istekedavo pro sonus, o ir uzpakaliukas toks didelis gaudavosi. O su tom maziausiom taip simpatiskai atrodydavo wub.gif Bet vilnos kelnytes gal tikrai reik is karto antra dydi siuti, jos tai nedidina uzpakaliuko g.gif
xena
QUOTE(gitulia @ 2010 10 02, 12:22)
xena, o jei dedant spaudes is blogosios puses kokios medvilnes (ar kt.) gabaliuka isiuti, gal tada geriau jos laikytu  g.gif
*

tuomet geriau. bet ... negražu schmoll.gif kad ir iš kitos pusės.
be to, iškarpas reik iš naujo "išradinėti". pvz. pasiuvau pagal popolini iškarpą (lygtais ir popolini tempiasi kažkiek, bet manasis trikotažas dar labiau tempėsi) - tai jeigu originalą segu su priešpaskutinėmis knopkėmis, šitas teko segti per patį vidurį, ir dar įstatyti kelias knopkes šonuose, kad prieko krašteliai irgi įsitemptų doh.gif dar pasiuvau pagal tą iškarpą kur šonuose su dviem eilėm spaudžių segasi, tai vėl gi - spaudes gavau verti vos ne ties užpakaliuko viduriu doh.gif
gitulia
Nu jo, su tom iskarpom tai su kiekvienu dydziu reik kazka taisyti. kol pataikai doh.gif
Siuvau ira s tas kur sonuose segasi, tai baisiai dideles gavosi, nepatiko man jos schmoll.gif Teks vel naudoti ottobre iskarpa, tik siek pakeisti pagal save.
O gal turit dar kas kokia gera iskarpa pasiulyti?
Dajan
QUOTE(veitina @ 2010 09 20, 21:38)

Mergaites, o is sitos iskarpos matas yra koks, ar cia cm? As darau kelnaites naujagimiui, cia parasyta:

Waistband Place the dotted line on the fold of the fabric. Cut a rectangle measuring 12” by 4” for the newborn soaker
12" by 4" tai cia kiek???
Dajan
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 07 28, 08:17)

user posted image

o šitos iš megztinio, bet jo tik 80 proc vilnos ir tai 60 lana vilna, 15 angora ir 5 kašmyras...
bet gal laikys drėgmę  g.gif
*

Mergaites ir dar klausimas, va tokios kelnaites pagal kokia iskarpa siuvamos? yra cia nuorada kur nors?
gitulia
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 16:59)
12" by 4" tai cia kiek???
*

Taigi cia coliai, gi zymi, kad '', o ne cm. mirksiukas.gif

O kelnytes man atrodo siutos pagal pirmam psl ideta schema is senu megztiniu kur siuvama.
http://www.borntolove.com/frugal-column2.html
juraciuxzx
QUOTE(xena @ 2010 10 02, 16:03)
tuomet geriau. bet ... negražu schmoll.gif kad ir iš kitos pusės.
*

o taigi galima uzsegimo tas ausytes padaryti dvigubas, plius viduje medvilnes gabaliukas ir tikrai super laikys

QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 19:15)
Mergaites ir dar klausimas, va tokios kelnaites pagal kokia iskarpa siuvamos? yra cia nuorada kur nors?
*

as jas siuvau isvis labai paprastai, nukirpau megztuko apacia, tada pamatavu, kokio juosmens reikia, nukirpau likusi sona (tokiu budu viena siule liekau jau susiuta), o tada su klesnytem tas pats - pamatavau kokia slaunu apimtis, nukirpau paistrizai ir prisiuvau rankogalius:) Kol kas nebandziau (vyresnis sunus jau seda ant puodo, maziui blush2.gif negreit reiks), gal dar reikes viduje iklotuka isiuti.
Dajan
QUOTE(gitulia @ 2010 10 02, 20:09)
Taigi cia coliai, gi zymi, kad '', o ne cm.  mirksiukas.gif

O kelnytes man atrodo siutos pagal pirmam psl ideta schema is senu megztiniu kur siuvama.
http://www.borntolove.com/frugal-column2.html
*

Labai aciu ax.gif
As seniai zinojau (net tada kai net apie vaikus negalvojau smile.gif ) kad savo vaikus auginsiu su daugkartinem sauskelnem ir del ekologiskumo ir del sveikatos bet svarbiausia del vaiko psichologijos (kas temoje, tas supras)
Perskaiciau as visa sita temele, labai aciu mamoms kurios ideda savo paciu pagamintus sauskelnius ir dalinasi patirtimi. Tikiuosi jau rytoj parodysiu jums avo rezultata:)
Papildyta:
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 02, 20:56)
o taigi galima uzsegimo tas ausytes padaryti dvigubas, plius viduje medvilnes gabaliukas ir tikrai super laikys
as jas siuvau isvis labai paprastai, nukirpau megztuko apacia, tada pamatavu, kokio juosmens reikia, nukirpau likusi sona (tokiu budu viena siule liekau jau susiuta), o tada su klesnytem tas pats - pamatavau kokia slaunu apimtis, nukirpau paistrizai ir prisiuvau rankogalius:) Kol kas nebandziau (vyresnis sunus jau seda ant puodo, maziui   blush2.gif negreit reiks), gal dar reikes viduje iklotuka isiuti.
*

o gal atskleisite paslapti kokio juosmens reikia naujagimiui? As matot pirma karta nescia, gimdysiu tik uz keliu savaiciu, tad apie juosmens dydi nieko nesuvokiu. Nors siuvime siokia tokia patirti turiu:)
Nors padariau per sita vakara pora "sauskelniu" pagal sita iskarpa naujagimiui:

Sauskelniu iskarpa

tai jos man pasirode tokios mazytes smile.gif)))

O beje kodel sakote "maziui dar negreit reiks" tai ka tokie prilaikantys triusikeliai naujagimiams nenaudojami??? verysad.gif
xena
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 20:03)
o gal atskleisite paslapti kokio juosmens reikia naujagimiui? As matot pirma karta nescia, gimdysiu tik uz keliu savaiciu, tad apie juosmens dydi nieko nesuvokiu. Nors siuvime siokia tokia patirti turiu:)
Nors padariau per sita vakara pora "sauskelniu" pagal sita iskarpa naujagimiui:

Sauskelniu iskarpa

tai jos man pasirode tokios mazytes smile.gif)))

O beje kodel sakote "maziui dar negreit reiks" tai ka tokie prilaikantys triusikeliai naujagimiams nenaudojami???  verysad.gif
*

kai siuvau neščia sauskelnytes, naudojausi šia lentele - ten yra kelių sauskelnių dydžių palyginimai (ilgis, priekio plotis, siauriausia vieta, užpakaliuko plotis). emiau vidurkį ir siuvau. bet kaip jau rašiau, iš newborn dydžio mano mergaitė išaugo per porą savaičių - gaila buvo darbo doh.gif

dėl vilnonių kelnyčių - iki 4 mėnesių naudojom tik į lauką (na, gal būtų galima dar naktį panaudoti, mes tuomet naktį dėjom vienkartines). dieną sisiuką sulaikydavo netgi vilnonės pėdkelnės (aišku su merliniu įklotu juose), su kitais drabužiais - papildomas vilnonis įklotukas.
juraciuxzx
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 21:03)

O beje kodel sakote "maziui dar negreit reiks" tai ka tokie prilaikantys triusikeliai naujagimiams nenaudojami???  verysad.gif
*

Nes as gimdysiu tik vasari blush2.gif blush2.gif blush2.gif , parase rodo nepilnai 20 sav nestumo...bet jau zinom, kad berniukas dar vienas gims, o ten pasiuvau pagal savo sunu vyresni, jam jau tuoj dveji, cia jau didelis dydis, virs metuku.
Del naujagimio apimties liemens - deja ir as nezinau...gal pamatuok pagal smelinukus naujagimio dydzio...
gitulia
Mes vilnones kelnytes naudojom nuo pat pradziu. Man kazkaip atvirksciai gavosi, kol mazas, daznai valgo, daznai sysioja, tai tos kelnytes labiau reikalingos buvo. Dabar kai praaugo (nuo kokiu puses metu) daug reciau besysina, tai ir neplaukiam taip labai. Visa vasara be vilnoniu apsiejom namuose, o ir dabar daugiau del silumos, ir del to, kad virsutiniai rubeliai (kuriu vasara nereikejo) taip nesudregtu reikalingos. Viskas individualu mirksiukas.gif
Taip, kad ruoskit tas kelnytes is anksto, o veliau matysit ar labai reikia. Bent jau i lauka ir nakciai (jei naudosit tam reikalui medziagines sauskelnes) vilnoniu tikrai reikes biggrin.gif
Dajan
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 02, 22:03)
Nes as gimdysiu tik vasari  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif , parase rodo nepilnai 20 sav nestumo...bet jau zinom, kad berniukas dar vienas gims, o ten pasiuvau pagal savo sunu vyresni, jam jau tuoj dveji, cia jau didelis dydis, virs metuku.
Del naujagimio apimties liemens - deja ir as nezinau...gal pamatuok pagal smelinukus naujagimio dydzio...
*

a, viskas aisku as tiesiog nesupratau:) zinote, kai visi tik ir sneka aplinkui kad as nenormali (del daugkartiniu sauskelniu sprendimo) as aisku isgirdau is jusu atsakymo tai, ka girdziu kiekviena diena, o ne tai ka reikejo smile.gif)))) Labai smagu kad galima nuo pat gimimo smile.gif Gaila kad tik vyras 100% nepritaria schmoll.gif sako apsunkinu sau gyvenima ir kol nera jokiu statistiniu irodymu del vienkartiniu sauskelniu, tai ner prasmes ir parintis. Koroce vyras pripirko vienkartiniu, as darau daugkartinius, na kai jis bus su vaiku be manes, panasu naudos vienkartinius, bet kai as busiu su vaiku - tik daugkartines cool.gif
gitulia
Dajan, neimk i galva del vyro poziurio, vis tiek dienu dienas su vaiku busi pati, vyras tik vakarais, o ir tada uzpakaliuka ko gero plausi tu ir sauskelnes desi kokios tau labiau patiks biggrin.gif Na o jei vyras nores padeti, tegul jau deda kokias jam atrodys paprasciau, kad tik padeda. Jei sirdi skaudes del vienkartiniu naudojimo, tai tiems atvejams isigysit ekologisku mirksiukas.gif
Maniskis nieko pries medziagines sauskelnes, bet niekada dar nera ju dejes, jam vis tiek kazkodel lengviau atrodo vienkartines uzdet. Na ir tegul.
Dajan
QUOTE(gitulia @ 2010 10 02, 23:04)
Dajan, neimk i galva del vyro poziurio, vis tiek dienu dienas su vaiku busi pati, vyras tik vakarais, o ir tada uzpakaliuka ko gero plausi tu ir sauskelnes desi kokios tau labiau patiks biggrin.gif  Na o jei vyras nores padeti, tegul jau deda kokias jam atrodys paprasciau, kad tik padeda. Jei sirdi skaudes del vienkartiniu naudojimo, tai tiems atvejams isigysit ekologisku  mirksiukas.gif
Maniskis nieko pries medziagines sauskelnes, bet niekada dar nera ju dejes, jam vis tiek kazkodel lengviau atrodo vienkartines uzdet. Na ir tegul.
*

MB absoliuciai neagresyviai reaguoja i mano pasiulyma, jis realiai pergyvena del to kad as apsunkinsiu sau gyvenima tuo metu kai yra galimybe jo neapsunkint:) Jis seip toks visa gyvenima, daznai sako man, negamink vakare, geriau pailsek, gerbk savo laika, o pavalgysime bet kur centre smile.gif Nesupranta kam siuti sauskelnes jei jas galima nupirkti ir t.t. smile.gif O viskas bus taip, kaip tu ir sakai gitulia, jis gi tevas ir aisku irgi turi pilna teise matyti vaiko auklejima ir auginima per savo prizme. Tad tegul naudoja vienkartines, o as daugkartines smile.gif Man jau svarbus tas faktas kad vaikas negules pastoviai "pamperse", tai jau didziule pazanga manau.
gitulia
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 23:16)
Nesupranta kam siuti sauskelnes jei jas galima nupirkti ir t.t. smile.gif

Matyt vyrai jau tokie. Maniskis irgi skambina sako Vokietijoj pampersai po 10 euru, pripirksiu, tau plaut, siut nereikes. Nesupranta, kad man tas sauskelniu siuvimo procesas teikia malonuma biggrin.gif
Dajan
QUOTE(gitulia @ 2010 10 03, 00:53)
Matyt vyrai jau tokie. Maniskis irgi skambina sako Vokietijoj pampersai po 10 euru, pripirksiu, tau plaut, siut nereikes. Nesupranta, kad man tas sauskelniu siuvimo procesas teikia malonuma  biggrin.gif
*

smile.gif aha. cia tai tikrai geras. va as taip i procesa iejau, kad dabar net pirma valanda nakties susitoti negaliu biggrin.gif
juraciuxzx
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 22:38)
zinote, kai visi tik ir sneka aplinkui kad as nenormali (del daugkartiniu sauskelniu sprendimo)
*

betgi keisti tie zmones, o jeigu daugkartines pasirenkamos net ne del ekologijos ar sveikatos (kas mat neirodyta, gi ir nebus niekada irodyta, neimanoma to padaryti 100 proc), o tiesiog kaip galima pasirinkimo varianta, tai koks kitiems skirtumas...del apsisunkinimo - skalbianke skalbia, o vat siuti - tikras malonumas neimanoma pasigincyti. mirksiukas.gif
neimk i galva, viskas bus gerai, jau viena taip uzauginau ir net nekyla minciu kita vaikuti kitaip auginti, net jeigu zinotume, kad mergaite - nuomones nekeisciau.
Cia ir mane nepilno proto isvadins, kai i ligonine nusivesiu tas daugkartines ir po gimdymo net ir pirmom dienom naudosiu doh.gif doh.gif doh.gif
Dajan
Juraciuxzx, tai kas gi tuos tyrimus darys, ne Pampers gi gamintojai, kurie suinteresuoti parduoti savo produkcija smile.gif
As zinok irgi planuoju nuo pat pirmos dienos GN naudoti daugkartinius, tik man vis dar klausimas kur deti panaudotus, i maiseli ir su vyru siusti namo skalbt? O kaip tu planuoji?
xena
QUOTE(Dajan @ 2010 10 02, 21:38)
a, viskas aisku as tiesiog nesupratau:) zinote, kai visi tik ir sneka aplinkui kad as nenormali (del daugkartiniu sauskelniu sprendimo) as aisku isgirdau is jusu atsakymo tai, ka girdziu kiekviena diena, o ne tai ka reikejo smile.gif)))) Labai smagu kad galima nuo pat gimimo smile.gif Gaila kad tik vyras 100% nepritaria  schmoll.gif sako apsunkinu sau gyvenima ir kol nera jokiu statistiniu irodymu del vienkartiniu sauskelniu, tai ner prasmes ir parintis. Koroce vyras pripirko vienkartiniu, as darau daugkartinius, na kai jis bus su vaiku be manes, panasu naudos vienkartinius, bet kai as busiu su vaiku - tik daugkartines  cool.gif
*

o tu pasiūlyk vurui bent su moteriškais įklotais pavaikščiuot - gal pakeis savo numonę mirksiukas.gif be to eigoje galėsit paeksperementuoti - kai vaikas su storiausia frotine ir dar vilnonėm kelnytėm - užpakaliuko ir tarp kojyčių temperatūra tokia pat kaip ir viso kūno. o va kai su pampersu - ten žymiai šilčiau.
mano vyras irgi taip sakė, bet laikui bėgant (kai baigėsi vienkartinių pokas :rolleyesa: ) pradėjo ir jis daugkartines dėt. aišku kartais būna juokinga kai jis paima vilnonę sauskelnę, prikiša ten vilnonių įklotų ir eina kur į lauką su vaiku hihihi.gif

mamos, o kaip jūsų ~metinukai naktis išgyvena su daugkartinėmis? g.gif naktys pas mus tragiškos - šiandien sugebėjo peršlapti netgi per tas vilnones interlokines kelnytės (palei kojas tiesiogine prasme nuvarvėjo) doh.gif jei po vieno pasisiojimo nepakeiti - viskas šlampa doh.gif tai turiu keltis keturis kartus per nekatį ir keisti sauskelnes doh.gif kažkoks košmaras, ar čia mano viena panelė tiek sisina? aišku jin i žindo pagrinde naktį, nes dieną nelabai ir nori ar laiko neturi, o va naktį tik prasibudina - iškart jai paduok krutį doh.gif

Dajan, gimdymo namuose turėsi sočiai laiko išsiskalbti smile.gif jei tik kaimynės neburbės kad ant radiatoriaus sauskelnes džiausi smile.gif o su mekonijum ar jei nespėsi - galėsi vyrui namo įduoti. beje, dėl mekonijaus tiai patarčiau įsigyti tų servetėių į vystyklus - nes dėmės tai pusė bėdos, bet jo konsistencija kaip kokios smalos - sunkiai nusigramdo doh.gif
juraciuxzx
QUOTE(Dajan @ 2010 10 03, 12:16)
Juraciuxzx, tai kas gi tuos tyrimus darys, ne Pampers gi gamintojai, kurie suinteresuoti parduoti savo produkcija smile.gif
As zinok irgi planuoju nuo pat pirmos dienos GN naudoti daugkartinius, tik man vis dar klausimas kur deti panaudotus, i maiseli ir su vyru siusti namo skalbt? O kaip tu planuoji?
*

matai, juos kad ir darytu bet kaip atrinkti dvi grupes kudikiu, kurie sutiktu ir suauge issitirti del vaisingumo? Viena yra kai stebi leliukus su medziaginem ir su vienkartinem ir pamatuoja temperatura, o visai kas kita nustatyti, kiek proc tai itakojo vaisinguma, nes dar gi visi salutiniai faktoriai - paveldimumas, persirgtos ligos, rukymas ir t.t., reikia 20 metu ilgumo tyrima daryti...o kad patikimumas butu tyrimo rimtas dar reik ir tu kudikiu daug...

del to ligonineje naudojimo - tai as darysiu taip:

prisisiuvau kiseniniu sauskelniu, jas ligonineje bus patogiau naudoti, nes galesiu isskalbti ir greitai isdzius; i kisene desiu vilnoni iklota i bambuko flyso iklotuka suvyniota, vidun arba merliuko iklotuka arba vystyklinio popieriaus (vien del mekonijaus, kad nesugadintu visu sauskelniu) ir prasiskalbus vietoje ir dziovinsiu, kai as gimdysiu dar bus sildymo sezonas, taigi 3 vaikas jau kaip nors susitvarkysiu, ir aisku ko nespesiu - duosiu vyrui iskalbti, bet zadu nemaza kieki ligonine temptis, 2 dienom, nes namie vyras su 2 vaikais liks kazin ar jis kasdien atvazines, nes iki ligonines 40 km, taigi dienai kazkur 12 maximum reikes (as tiek prisimenu, kad dukrai ir sunui daugiausiai per para pakeisdavau), taigis, jeigu apie 30 nusivezu, manau man bus be problemu su keitimu ir dziovinimu. O ka ten sesutes bambes - ju reikalas, stengsiuosi nelabai reklamuotis kuo as ten uzsiimineju lotuliukas.gif
Dajan
QUOTE(xena @ 2010 10 03, 13:34)
o tu pasiūlyk vurui bent su moteriškais įklotais pavaikščiuot - gal pakeis savo numonę  mirksiukas.gif be to eigoje galėsit paeksperementuoti - kai vaikas su storiausia frotine ir dar vilnonėm kelnytėm - užpakaliuko ir tarp kojyčių temperatūra tokia pat kaip ir viso kūno. o va kai su pampersu - ten žymiai šilčiau.
mano vyras irgi taip sakė, bet laikui bėgant (kai baigėsi vienkartinių pokas :rolleyesa: ) pradėjo ir jis daugkartines dėt. aišku kartais būna juokinga kai jis paima vilnonę sauskelnę, prikiša ten vilnonių įklotų ir eina kur į lauką su vaiku  hihihi.gif

mamos, o kaip jūsų ~metinukai naktis išgyvena su daugkartinėmis? g.gif naktys pas mus tragiškos - šiandien sugebėjo peršlapti netgi per tas vilnones interlokines kelnytės (palei kojas tiesiogine prasme nuvarvėjo)  doh.gif jei po vieno pasisiojimo nepakeiti - viskas šlampa  doh.gif tai turiu keltis keturis kartus per nekatį ir keisti sauskelnes  doh.gif kažkoks košmaras, ar čia mano viena panelė tiek sisina? aišku jin i žindo pagrinde naktį, nes dieną nelabai ir nori ar laiko neturi, o va naktį tik prasibudina - iškart jai paduok krutį  doh.gif

Dajan, gimdymo namuose turėsi sočiai laiko išsiskalbti smile.gif jei tik kaimynės neburbės kad ant radiatoriaus sauskelnes džiausi smile.gif o su mekonijum ar jei nespėsi - galėsi vyrui namo įduoti.  beje, dėl mekonijaus tiai patarčiau įsigyti tų servetėių į vystyklus - nes dėmės tai pusė bėdos, bet jo konsistencija kaip kokios smalos - sunkiai nusigramdo  doh.gif
*

klausykit, na superines jus visos, aciu uz visus patarimus!
Beje del iklotu, kazkada turejau didele beda su slapimo pusle ir lankiausi pas toki labai garsu gydytoja urologa (jis Adamku gydo smile.gif ) Tai vat jis pirmas zmogus planetoje kuris papasakojo man visa tiesa apie always ir tampax paketus ir irode kad tai siaubingas verslas kuris yra suinteresuotas pritraukti kuo daugiau "klienciu". Moteris pvzd. kuri naudoja kasdienius paketus ypac aramatizuotus tiesiogine ta zodzio prasme - pasmerkta, jai visada bus isskyros, grybelis ir t.t. Tai jis man tada pasake paimk marle ir naudok ja, o ne iklotus. Nuo tos dienos naudoju arba tik ekologiskus paketus arba tiesiog marle ir zinokit daugiau nebeturiu jokiu "moterisku" bedu
gitulia
QUOTE(xena @ 2010 10 03, 12:34)
o su mekonijum ar jei nespėsi - galėsi vyrui namo įduoti.  beje, dėl mekonijaus tiai patarčiau įsigyti tų servetėių į vystyklus - nes dėmės tai pusė bėdos, bet jo konsistencija kaip kokios smalos - sunkiai nusigramdo  doh.gif
*

Del mekonijaus, gal dar paprastesnis variantas butu susikarpyti kokia sena paklode ar pan. iklotukams, kuriuos bus negaila ismesti, ir deti i kiekviena sauskelne kol lelius normaliai kakot prades. Ka manot gal patogi iseitis butu ir skalbt tiek nereiktu, demiu neliktu gal? g.gif Man tas vystyklu popierius, pradzioj kol skystai maziukas dare praleisdavo kiaurai (gal per skysta buvau nusipirkus) ir vis tiek kiekviena sauskelne reikdavo trint su tulzies muilu.
gruodinuke
labas visoms šaunioms mamytėms 4u.gif
vis pasiskaitinėju, pasiskaitinėju ką čia rašote, bet niekaip neprisiruošiu bent pasisveikint blush2.gif

Jungiuosi ir aš į jūsų šaunų būrį. Auginu dukrytę su daukartinėmis sauskelnėmis, siuvuosi pati ir kaip ir daugeliui iš jūsų man tai suteikia didelį malonumą thumbup.gif
kai turėsiu laisvą minutėlę, parodysiu ir aš savo "rankdarbius" siuvėja nelabai kokia, bet mašina naudotis šiek tiek moku biggrin.gif bet kaip aš sakau - juk siusiukams ir kakučiams, o ne parodai biggrin.gif

Išorei naudoju tiek vilnones kelnytes, tiek PUL, kurios nepraleidžia skysčio, bet leidžia odelei kvėpuoti. Vilnones iki šiol naudojau tik megztas, bet nusipirkau interloko ir bandysiu siūtis.
veitina
Sveikos, visa savaitgali nebuvau ikisus nosies paskaityti cia, tai dabar apturejau vakaro skaitiniu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mano vyras irgi is pradziu kazka bambejo, vapejo del daugkartiniu sauskelniu, kad tik savo laika gaistu ir tt, bet kai pamate su kokiu uzsidegimu as siuvu jas, tai pradejo visai kitaip i tai ziuret, o dabar kazkuria diena visiems garsiai pareiske, kad didziuojasi savo zmona ir tt (del daugkartiniu sauskelniu) lotuliukas.gif pats dabar su malonumu keicia daugkartines ir abu su maze renkasi kurias desis, kurios grazesnes ir tt... tai jei dar turesim viena leliuka kada nors, tai mano MB bus visu 100 roc uz daugkartines smile.gif

o del sisiojimo, tai maniske irgi kai padaro sisiuko, tai padaro doh.gif bet as dabar nakciai dedu sulankstyta nemaza marlini vystykla ir dar bambukini arba medvilnini kilpini iklota, o ant virsaus maunu vilnones kelnytes su dvigubu klynuku... dar nei kart neperslapo per visas 12 valandu, bet va kartais kvapelis paryciais nosi riecia lotuliukas.gif lotuliukas.gif

wub.gif kai paskaitau, kaip jus ruosiat savo pilvinukams sauskelnytes i GN, tai net siluma uzlieja... kaip faina wub.gif
crazy woman
labas rytas smile.gif

cia turbut man vienai tos sauskelnytes ne tik del ekologijos ir vaikucio, bet ir del grozio ax.gif

vakar pasiuvau pirmasias pagal sita nuoroda: sauskelnes siuvau mazesni dydi ri dabar galvoju ar tik jos nebus geros 1.6 metu draugu dukrai, kazkokiso jos man dideles pasirode.. doh.gif gaila neturiu fotiko ax.gif

beje, kadangi sios sauskelnes man pirmas blynas, tai kaip ir pridera prisviles biggrin.gif
veitina
QUOTE(crazy woman @ 2010 10 04, 11:12)
labas rytas  smile.gif

*cia turbut man vienai tos sauskelnytes ne tik del ekologijos ir vaikucio, bet ir del grozio  ax.gif

**vakar pasiuvau pirmasias pagal sita nuoroda: sauskelnes  siuvau mazesni dydi ri dabar galvoju ar tik jos nebus geros 1.6 metu draugu dukrai, kazkokiso jos man dideles pasirode..  doh.gif gaila neturiu fotiko  ax.gif

beje, kadangi sios sauskelnes man pirmas blynas, tai kaip ir pridera prisviles  biggrin.gif
*

*As irgi jas siut ir naudot pradejau del grozio wub.gif

** as pirmasias sauskelnes irgi siuvau pagal sia iskarpa, tai dar ir dabar nesiojam, tikrai nemazos lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif siulau pasimazinti iskarpa mirksiukas.gif
gitulia
veitina, o pagal kokia iskarpa dabar siuvi? kuri pasirode patogiausia?
xena
šitą iškarpą ir aš mažinu, išsk. viduriuką, sumažinu 1-1,5 cm. kaip ir tuos kurie ant šonų susisega su dviem spaudžių eilėmis.

veltina, man rodos pasiuvot kelnytes iš plonos vilnos. o vėlėt? ji suvėlus labai pastorėja? o kaip laiko?
gavau tokios vilnos, tai galvoju ar geriau velti ar trigubą sluoksnį dėt g.gif (dvigubas eksperimento neatlaikė schmoll.gif )

aš galima sakyt irgi dėl grožio pradėjau siut, nors gal ir biški plačiau - man pats procesas gražus, daug estetinio malonumo suteikiantis - rinktis medžiagas, iškarpas, siutis, paskui lankstyti, komplektuoti, keisti, skalbti ir t.t. smile.gif
crazy woman
QUOTE(veitina @ 2010 10 04, 18:54)
*As irgi jas siut ir naudot pradejau del grozio wub.gif

** as pirmasias sauskelnes irgi siuvau pagal sia iskarpa, tai dar ir dabar nesiojam, tikrai nemazos lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif siulau pasimazinti iskarpa mirksiukas.gif
*

kad bent zinociau iki kiek mazint?... doh.gif leliuko juk ant ranku dar nesupu, nors siandien ir sapnavau, kad pagimdziau.. blush2.gif

o pagal ka dabar siuni?..
veitina
QUOTE(gitulia @ 2010 10 04, 18:24)
veitina, o pagal kokia iskarpa dabar siuvi? kuri pasirode patogiausia?
*

as persidariau visai pagal save iskarpa lotuliukas.gif dariau pagal ottobredesign, truputi mazinau, truputi siaurinau biggrin.gif dariau kol man grazu buvo tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(xena @ 2010 10 04, 18:27)

veltina, man rodos pasiuvot kelnytes iš plonos vilnos. o vėlėt? ji suvėlus labai pastorėja? o kaip laiko?
gavau tokios vilnos, tai galvoju ar geriau velti ar trigubą sluoksnį dėt  g.gif (dvigubas eksperimento neatlaikė  schmoll.gif )

as veliau, bet visai nepastorejo ir nepasitrauke beveik ta medziaga, dabar siunant turbut bandyciau triguba klynuka det, nes pasirodo, kad ilgiau pabuvus perdregsta..
Papildyta:
QUOTE(crazy woman @ 2010 10 04, 19:35)
kad bent zinociau iki kiek mazint?...  doh.gif  leliuko juk ant ranku dar nesupu, nors siandien ir sapnavau, kad pagimdziau..  blush2.gif

*

nakti, kai sumigdysiu mergioteles, bandysiu pamatuoti mazdaug, kokio dydzio pas mane yra leliukinis dydis, tai mazdaug zinosit, kiek ir kur mazinti mirksiukas.gif
crazy woman
QUOTE(veitina @ 2010 10 04, 20:51)
as persidariau visai pagal save iskarpa lotuliukas.gif dariau pagal ottobredesign, truputi mazinau, truputi siaurinau biggrin.gif dariau kol man grazu buvo tongue.gif
Papildyta:

as veliau, bet visai nepastorejo ir nepasitrauke beveik ta medziaga, dabar siunant turbut bandyciau triguba klynuka det, nes pasirodo, kad ilgiau pabuvus perdregsta..
Papildyta:
nakti, kai sumigdysiu mergioteles, bandysiu pamatuoti mazdaug, kokio dydzio pas mane yra leliukinis dydis, tai mazdaug zinosit, kiek ir kur mazinti mirksiukas.gif
*

aciui ax.gif
Renatelem
QUOTE(crazy woman @ 2010 10 04, 19:35)
kad bent zinociau iki kiek mazint?...  doh.gif  leliuko juk ant ranku dar nesupu, nors siandien ir sapnavau, kad pagimdziau..  blush2.gif

*

Aš tai siuvau pagal šitas iškarpas. Siuvau pagal newborn dydį. Tai berniukui gimusiam 3260g po mėnesio pradėjau dėt, o mergytei tai vėliau, nes gimė 2600g. Jai buvo per didelės. Bet dabar tai dar abiem tinka.
Sauskelniu iskarpos
gitulia
QUOTE(veitina @ 2010 10 04, 18:51)

Aisku. As taip pat darau, ta ottobre schema su kiekvienu dydziu vis perdarineju, siaurinu, trumpinu, keiciu uzsegimo krastus. biggrin.gif

Dar isbandziau sauskelnes is viso be uzsegimo irgi visai thumbup.gif is medvilnes froto pasiuvusi sauskelnes is karto neikaliau spaudziu, kad paziureti kiek sueina, kur reiks kalt ir panaudojau su snapiu, ir visai patiko. Labai gerai snapis laiko froto sauskelnes, itariu nedesiu as joms spaudziu biggrin.gif Isbandykit kas nebandet mirksiukas.gif

Ir dar:
GAL kas turit siuvimui ilgaklesniu iskarpa? 4u.gif
Salta su trumpikem, o rengtis daug kelniu nepatogu.
crazy woman
QUOTE(Renatelem @ 2010 10 04, 21:38)
Aš tai siuvau pagal šitas iškarpas. Siuvau pagal newborn dydį. Tai berniukui gimusiam 3260g po mėnesio pradėjau dėt, o mergytei tai vėliau, nes gimė 2600g. Jai buvo per didelės. Bet dabar tai dar abiem tinka.
Sauskelniu iskarpos
*

aciu, reiks kitas pabandyt pagal sitas iskarpas 4u.gif
veitina
na va, bandziau leliukini dydi papiesti, truputi kreivoka, sleivoka, bet gal suprasit tongue.gif

user posted image

beja, cia gal iskart gimusiam irgi bus truputi didokas, gal nuo kokiu poros savaiciu tiks... jei visai visai leliukui, nuo pat pirmos dienos, tai dar galima po koki centimetra sumazinti 4u.gif

o as, mergiotes savo sumigdziau, tai galiu lekt siuti sauskelnyciu yahoo.gif
laumzirga
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 10 01, 09:17)
Dar perkonstravau imse vimse flanelines sauskelnes, ar vystyklus, kaip cia juos pavadinti, nes jie mane sugunde del kainos, o kai isbandem  doh.gif  doh.gif  doh.gif  vargo vakariene, nes jie neturi uzsegimo, o flaneles su snapy irgi nesusegsi normaliai, be to ir gumyciu nugaroje nebuvo isiuta, o perkonstruoti pavyko pakankamai sauniai
*

Aha, as irgi lygiai taip pat perkonstravau lotuliukas.gif pagailejau 10 lt daugiau sumoket uz vieninteli skirtuma - sukaltas spaudes.

QUOTE(gitulia @ 2010 10 03, 21:00)
Del mekonijaus, gal dar paprastesnis variantas butu susikarpyti kokia sena paklode ar pan. iklotukams, kuriuos bus negaila ismesti, ir deti i kiekviena sauskelne kol lelius normaliai kakot prades.
*

mums jei is karto ir neissiskalbdavo, tai veliau, kai mekonijai baigesi, visos demes dingo.. Iki siol naudoju tas sauskelnes, demiu ne zymes smile.gif Dar kai ant saulutes pavasari palaikysit - dings tas pigmentas smile.gif Tik tiek, kad akiai nemalonu demes.

QUOTE(gitulia @ 2010 10 04, 21:12)
Aisku. As taip pat darau, ta ottobre schema su kiekvienu dydziu vis perdarineju, siaurinu, trumpinu, keiciu uzsegimo krastus. biggrin.gif
*

As lygiai taip pat biggrin.gif Nes tos pacios pirmos, kurias pasiuvau (mazesni dydi) - iki siol mums dideles, klynas kabo doh.gif
pamišusidėlaudinių
QUOTE(gitulia @ 2010 10 04, 21:12)
Ir dar:
GAL kas turit siuvimui ilgaklesniu iskarpa?  4u.gif
Salta su trumpikem, o rengtis daug kelniu nepatogu.
*

kazkur turejau. Tuoj idesiu i spaudes.ten.lt
gruodinuke
labas merginos,

pamišusidėlaudinių, kiek suprantu, tai tau spaudes.lt tinklapis priklauso? smile.gif
aš būsiu ta vilnietė, kuri dar laukia kantavimo gumos ir fliso wink.gif

pasibandžiau siūti iš froto ir flanelės, kurią iš spaudes.ten.lt pirkau. Jau galiu labai pagirti frotą vien dėl to, kad išskalbus medžiaga labai greit džiūsta ir lieka minkštutė thumbup.gif bet dar ir nelaimė atsitiko - kai siuvau vien iš froto kišenines, abi puses apsiuvau iš išorės overlokine siūle (overloko neturiu, bet mano mašina turi tokią funkciją), tai po pirmo skalbimo skalbiankėj visi kraštai nudrisko, siūlai išsitampė ir vietomis net gerokai prasiskėtė, tarsi išdraskyta būtų doh.gif žodžiu, supratau, kad tokia siūle daugiau nebesiūsiu... arba reik tada toliau nuo krašto dar kokiu zigzagu pavaryt.

o dėl iškarpų tai irgi galiu pasakyt, kad aukso viduriuko dar neradau... vis su kiekviena sauskelne eksperimentuoju smile.gif
gitulia
As taip pat "pasigirsiu" kokia klaida su frotu padariau, kad kitos taip nedarytu biggrin.gif Siuvau ne kisenine sauskelne, o paprasta is dvieju sluoksniu froto ir dvieju sluoksniu isiuto i vidu iklotuko, tai antra diena dziovinu ant gyvatuko niekaip isdziuti negali. Taip ilgai dziunanciu dar neturejau biggrin.gif Kita jau dariau kisenine.
gruodinuke
va, ką turėjau omeny. Žodžiu moralas toks - nedarykit taip kaip aš biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(gitulia @ 2010 10 05, 21:34)
As taip pat "pasigirsiu" kokia klaida su frotu padariau, kad kitos taip nedarytu  biggrin.gif  Siuvau ne kisenine sauskelne, o paprasta is dvieju sluoksniu froto ir dvieju sluoksniu isiuto i vidu  iklotuko, tai antra diena dziovinu ant gyvatuko niekaip isdziuti negali. Taip ilgai dziunanciu dar neturejau  biggrin.gif  Kita jau dariau kisenine.
*

o aš apsidžiaugus, kad greit džiūsta jau galvojau su įsiūtu iklotu daryt, tai gerai, kad dar neprisiruošiau biggrin.gif
Papildyta:
pamiršaus pasitarti smile.gif mano panytė dar 8 kg nesveria, planuoju siūt iš vilnos interloko kelnytes pagal tą pačią iškarpą, kur jūs čia siuvatės. Minojot, kad 10 kg vaikučiams siuvot pagal antrą nuo viršaus dydį. Tai man gal trečią nuo viršaus imti g.gif ką manot? labai bijau sugadinti blush2.gif
gitulia
Maniskis 11 kg. antra nuo virsaus siuvau. Tau kuri imt bijau patarinet. Gal bandyk pamatuoti slaunyte ir pilvuka, palyginsim ar daug skiriasi. Jei pamazinsi, o vaikas greitai svorio priaugs, vel bus gaila. Tik siudama paaukstink liemeni, kaip auksciau kalbejom, bus patogiau.

O as kaip tik taip kaip tu siuvau kisenine ir is isores apmeciau zigzagu. Kas bus po plovimo? g.gif
gruodinuke
QUOTE(gitulia @ 2010 10 05, 22:00)
Maniskis 11 kg. antra nuo virsaus siuvau. Tau kuri imt bijau patarinet. Gal bandyk pamatuoti slaunyte ir pilvuka, palyginsim ar daug skiriasi. Jei pamazinsi, o vaikas greitai svorio priaugs, vel bus gaila. Tik siudama paaukstink liemeni,  kaip auksciau kalbejom, bus patogiau.

O as kaip tik taip kaip tu siuvau kisenine ir is isores apmeciau zigzagu. Kas bus po plovimo?  g.gif
*

tikrai, reikės pamatuoti. Šiandien jau miegot nakčiai paguldžiau, tai ryt pamatuosiu. Aha, jau dėl liemens paaukštinimo įsidėmėjau, būtinai pridėsiu keletą cm.

siūlau tau dar normalia siūle apsiūt aplink - truputį toliau nuo krašto, kol dar neišskalbei. Gaila bus, jei gausis kaip man smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.