laumzirga
2010 05 02, 23:08
QUOTE(JulieTa @ 2010 04 29, 12:06) sveikos, visos siuvancios klausykit, an neatsidaro, tos nuorodos, kur issisaugot reik noriu paprasyt, ar kas esat siuvusios is neperslapancios edziagos kelnytes-triusikiukus? va kaip CIA.aš žadu siūtis, laukiu kol parsisiųs mano medžiagėlės. Iškarpą gal panaudosiu tą pačią kaip ir sauskelnėm ?  Kas norit, parašykit man až, kol kas dar galiu keisti užsakymą.
lalinka
2010 05 03, 16:55
Laba, o gal kuri bandete siutis aprisamus vystyklus?  gal turit iskarpas?
Julia2002
2010 05 04, 12:20
Ačiū
QUOTE(lalinka @ 2010 05 03, 17:55) Laba, o gal kuri bandete siutis aprisamus vystyklus?  gal turit iskarpas?  Mane taip pat domintų toks dalykas
lalinka
2010 05 04, 12:55
QUOTE(Kvaki @ 2010 05 04, 13:52) Mane taip pat domintų toks dalykas  na, jei nieks netures artimiausiu metu, tai nusipirksiu is parduotuves ir padarysiu iskarpas, tada pasidalinsiu
JulieTa
2010 05 04, 19:36
QUOTE(lalinka @ 2010 05 04, 13:55) na, jei nieks netures artimiausiu metu, tai nusipirksiu is parduotuves ir padarysiu iskarpas, tada pasidalinsiu  as turiu aprisamus is rasakilos aprisamus vystyklus  bet nemoku padaryt jum iskarpu kvaki, o tu is kart jau naudoji vystyklus daukartinius? laumzirga, o lt ner tos medziagos pirkti?o is kur tu siunties?
QUOTE(JulieTa @ 2010 05 04, 20:36) as turiu aprisamus is rasakilos aprisamus vystyklus  bet nemoku padaryt jum iskarpu kvaki, o tu is kart jau naudoji vystyklus daukartinius? Tai gal pafotkink ar kaip nors papaišyk Dar nenaudojam  Nekilo rankos siūti sauskelnių kol vaiko nemačiau. Dabar jau rankos niežti  , ale prisėst dar sunku
JulieTa
2010 05 04, 20:48
nu as savaites, jau bandziau  bet nesiutus. ok, dienos sviesoj pafotkinsiu  risami labai man patinka
J-u-r-a-t-e
2010 05 04, 20:49
QUOTE(Kvaki @ 2010 05 04, 21:06) Tai gal pafotkink ar kaip nors papaišyk Dar nenaudojam Nekilo rankos siūti sauskelnių kol vaiko nemačiau. Dabar jau rankos niežti  , ale prisėst dar sunku  Na, man panasiai.. Isvis pradzioje kol visai kudikelis bus, mastau, kad gal uzteks paluciu ir prilakanciu kelnyciu, bet toliau reiks gal pameginti pasisiuti.. Isvis laukiu pirmo vaikelio, tai net nezinau nei kas, nei kur nei kaip bus  tad kolkas neskubu
Labas, seniai buvau užsukus, bo atostogų protui bišk buvau davus  Kažkada žadėjau parodyti kaip su spaudėm sauskelnės man gavos, tai va įdedu, ką tik iškepiau (nes mano mažutei mergaitei jau reikia kito dydžio, tai dabar turiu vėl partiją pasiūt, o senosiosm jau ate ate į laužiuką  ) Tai va kas gavos:
JulieTa
2010 05 08, 13:56
QUOTE(laumzirga @ 2010 05 03, 00:08) aš žadu siūtis, laukiu kol parsisiųs mano medžiagėlės. labai noresiu paziuret kaip gavosi o ne jau lt nera tu sintetiniu medziagu ? fainos labai, Tomy... o visai jau sunaudojot sauskelnes?  mum taip virsutiniu reiktu neperslapamu
QUOTE(JulieTa @ 2010 05 08, 13:56) labai noresiu paziuret kaip gavosi o ne jau lt nera tu sintetiniu medziagu ? fainos labai, Tomy... o visai jau sunaudojot sauskelnes?  mum taip virsutiniu reiktu neperslapamu  Aš turiu dvejas vilnones, tos tai ilgai naudojasi ir neišaugo jų da. Naudojam. Aj dar turiu is ekomamos tas sintetines, nenaudojau dabar, bet manau kad dabar reikes gal sode patogiau paleisti po zole, nesipurvina ir tegu laksto taip
laumzirga
2010 05 09, 06:21
O jau grazuva kokia  Kaip graziai knopkytes atitiko O ka i vidu siuvi ir kiek sluoksniu? As pasisiuvau dabar su 6 ranksluoscio sluoksniais, tai net sunku sulenkt  gavosi nepersaunamos kelnytes  Dar neisbandziau, paziuresim kaip nesiosis mano sysiotojai QUOTE(Tomy @ 2010 05 08, 13:53) Labas, seniai buvau užsukus, bo atostogų protui bišk buvau davus  Kažkada žadėjau parodyti kaip su spaudėm sauskelnės man gavos, tai va įdedu, ką tik iškepiau (nes mano mažutei mergaitei jau reikia kito dydžio, tai dabar turiu vėl partiją pasiūt, o senosiosm jau ate ate į laužiuką  ) Tai va kas gavos: 
Laumžirga, tai už spaudes Tau ačiū ir už visą tą DYDELĮ priedą. TIkrai nereikėjo, labai ačiū. Ir litai liko, kaip dabar daryt? Atsiųst tau kažkaip. O dėl sluoksnių, tai ten flanelės kokie 7, ale nepralindo - ėmiausi gudrybės ir spaudė yra tik per 2
laumzirga
2010 05 10, 15:58
Jo, per visus nepralenda, as irgi ikaliau kol dar nebuvo viskas susiuta QUOTE(Tomy @ 2010 05 09, 08:50) Laumžirga, tai už spaudes Tau ačiū ir už visą tą DYDELĮ priedą. TIkrai nereikėjo, labai ačiū. Ir litai liko, kaip dabar daryt? Atsiųst tau kažkaip. O dėl sluoksnių, tai ten flanelės kokie 7, ale nepralindo - ėmiausi gudrybės ir spaudė yra tik per 2 
gal zinot kur Kaune ir uz kiek kala spaudes? arba gal kuri mamyte uz mokesti ta galetu padaryt? paskaiciavau, kad pirkti ta aparata del keliu sauskelniu, neapsimoka... laukiu i az
duokanka
2010 05 26, 10:19
Na va kokia gera tema radau  O sakykit, pagal pirma nuoroda kaip issidesto sluoksniai ranksluostis ranksluostis po to 4 sluoksniai flaneles?
irmulia
2010 05 26, 10:23
| ! |
| 8. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše, tiek siunčiami dalyviams asmeninėmis žinutėmis). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
J-u-r-a-t-e
2010 05 26, 11:14
QUOTE(janone @ 2010 05 26, 11:19) Na va kokia gera tema radau  O sakykit, pagal pirma nuoroda kaip issidesto sluoksniai ranksluostis ranksluostis po to 4 sluoksniai flaneles? Man atrodo, kad rankšluosčiai išvis yra stačiakampio formos, tad jis negali būti pacios sauskelnės pagrindas. Kuo labiau domiuosi, tuo mane labiau žavi kišeninės sauskelnės iš poros sluoksnių storesnės medžiagos, ir įdėdamo pageidaujamo storio ir sluoksnių ikloto. Papildyta:QUOTE(Tomy @ 2010 05 08, 14:53) Kažkada žadėjau parodyti kaip su spaudėm sauskelnės man gavos, tai va įdedu, ką tik iškepiau (nes mano mažutei mergaitei jau reikia kito dydžio, tai dabar turiu vėl partiją pasiūt, o senosiosm jau ate ate į laužiuką  ) Tai va kas gavos:  Norėjau paklausti, o čia gal tos mano mylimos kišeninės sauskelnės?  Ar kokios?
O man kišeninės labai nepraktiškos atrodo. Nes laiko daug suvalgo kol sukiši į tas kišenes  Geriausia su prisiūtais arba ne įklotukais. Prisiūti, tai iš vis tinginių sauskelnės. panaudojai - į kibirą; vakare - į skalbiankę ir ant virvės; ryte -į stalčių ir ant užpakalio. Nereik nieko dėliot, kaišiot, segiot
J-u-r-a-t-e
2010 05 26, 11:40
QUOTE(Kvaki @ 2010 05 26, 12:28) O man kišeninės labai nepraktiškos atrodo. Nes laiko daug suvalgo kol sukiši į tas kišenes  Geriausia su prisiūtais arba ne įklotukais. Prisiūti, tai iš vis tinginių sauskelnės. panaudojai - į kibirą; vakare - į skalbiankę ir ant virvės; ryte -į stalčių ir ant užpakalio. Nereik nieko dėliot, kaišiot, segiot  Na, tiesa pasakius negaliu nei patvirtinti, nei paneigti tavo atsakymo Tiesiog, bent jau man susidarė toks įspūdis, kad būtent kisšeninės patogesnės dėl to, kad greičiau džiūna. Be to išdžiūna, sukaišai tuos papildomus norimus sluoksnius ir lygiai taip pat pasidedi į stalčių. Juk įklotukus galima pasisiūti, kad nereiktų kokių palučių lankstyti ir patogiau būtų įdėti. Na, kadangi iš manęs netikusi siuvėja, be to dar ir vaikutis pilvelyje, tai net ir nežinau kokį varintą pasirinkti. Pradžioje vistiek kol mažiukas bus mėginsiu į trikampiukus vystyti, jei noras "neatšoks", biški paaugusiam tikrai siūsiu sauskelnes. Tik žiūriu, kadk kuo toliau tuo sunkiau išsirinkti kokias jas siūti Gal dėl to kai baigėsi senoji tema ir sukūriau šią, kad merginos toliau dalintųsi patirtimi. Tarkim siųti sauskelnes pagal pirmą temoje esančią nuorodą..  Na, nežinau ar tikrai pats geriausias variantas. Nors šiaip nuoroda tikrai labai gera, nes man tokiai "siuvėjai" tikrai naudinga buvo, nes kitu atveju net neissivaiduočiau nuo ko pradėti.
duokanka
2010 05 26, 12:01
va va, kuo labiau gilinuosi, tuo labiau neaisku  visgi atrodo tie ranksluosciai turi buti viduje.... tada gaunasi taip, kad flanele flanele, ranksluostis dvigubas ir vel dviguba flanele . ar ne taip?
QUOTE(Tomy @ 2010 05 26, 13:13) Jo radiatorių jei nėr, tai sunkiau Man žiemą tai dar geriau - pilnus radiatorius apkabinu sauskelnių. Ir per  nakt visi išdžiūna ir kambarius drėkina. Bet galima ne į kišenę įklotuką dėt, o tiesiog prie užpakalio. Mažiau teršaties. tik į skirtingas krūveles pampius ir įklotukus susidedi ir viskas
veitina
2010 05 26, 15:31
as pradzioj buvau ir kiseniniu, ir paprastu prisisiuvusi, bet po savaites visas su isiutais viduje iklotais isardziau ir isemiau visus iklotus, nes dziovinimas uzkniso mane juodai  , va dabar tik kisenines liko ir visai aprastos be nieko, tai iklotuka tiesiai prie pukaliuko dedam ir segam plona sauskelne tikiuosi supratot ka norejau pasakyti  nes sauskelniu nesiotoja bando uz mane posta parasyti Janone tu teisingai supratai: du sluoksniai flaneles, du sluoksniai frotines medziagos ir vel du sluoksniai flaneles
J-u-r-a-t-e
2010 05 26, 15:55
QUOTE(Kvaki @ 2010 05 26, 13:28) Jo radiatorių jei nėr, tai sunkiau Man žiemą tai dar geriau - pilnus radiatorius apkabinu sauskelnių. Ir per  nakt visi išdžiūna ir kambarius drėkina. Bet galima ne į kišenę įklotuką dėt, o tiesiog prie užpakalio. Mažiau teršaties. tik į skirtingas krūveles pampius ir įklotukus susidedi ir viskas  Kvaki, na, aš prieš tai rašydama atsakyma tau - aš kažkaip pagalvojau būtent apie tai. Kad juk įklotukus galima dėti ir prie užpakalio, ir mažiau "valakytos".. Papildyta:QUOTE(veitina @ 2010 05 26, 16:31) as pradzioj buvau ir kiseniniu, ir paprastu prisisiuvusi, bet po savaites visas su isiutais viduje iklotais isardziau ir isemiau visus iklotus, nes dziovinimas uzkniso mane juodai  , va dabar tik kisenines liko ir visai aprastos be nieko, tai iklotuka tiesiai prie pukaliuko dedam ir segam plona sauskelne veitina, o iš kokios medžiagos tavo sauskelnės? Jei jau naudoji - tai gal gali pasidalinti patirtimi, kokios geresnes: flanelinės ar kokios fortinės? Ir dar dėl prilaikančių kelnyčių ar turi? Ir ar pati dareisi ir kaip?  Užverčiau tave klausimais  Tiesiog, man tai aktualu. O geriausiai gali patarti tik naudojančios.
veitina
2010 05 26, 16:07
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2010 05 26, 16:55) veitina, o iš kokios medžiagos tavo sauskelnės? Jei jau naudoji - tai gal gali pasidalinti patirtimi, kokios geresnes: flanelinės ar kokios fortinės? Ir dar dėl prilaikančių kelnyčių ar turi? Ir ar pati dareisi ir kaip?  Užverčiau tave klausimais  Tiesiog, man tai aktualu. O geriausiai gali patarti tik naudojančios. mano maze sauskelniu srity tikras mano bandymo triusiukas  as jai prisiuvau visokiu (viso 19 vnt) ka pirmiausia pastebejau, tai didele klaida padariau, kai nusipirkau dideli, gera ir stora frotini ranksluosti sauskelnems siuti  nugaryteje kur guma gavosi labai storai, tai man net baisu buvo tokias det tik gulinciam leliukui, atrode stuburiuka iskraipys, tai geriau rinktis plonesni frota frotinems sauskelnems... kas dar, galvoju... zinai truputi veliau i az tau parasysiu (savo maze su papuliu uzsausiu liuliuko), nes moderatoriai galvos, kad komercine veikla uzsiimineju
J-u-r-a-t-e
2010 05 26, 16:09
QUOTE(veitina @ 2010 05 26, 17:07) mano maze sauskelniu srity tikras mano bandymo triusiukas  as jai prisiuvau visokiu (viso 19 vnt) ka pirmiausia pastebejau, tai didele klaida padariau, kai nusipirkau dideli, gera ir stora frotini ranksluosti sauskelnems siuti  nugaryteje kur guma gavosi labai storai, tai man net baisu buvo tokias det tik gulinciam leliukui, atrode stuburiuka iskraipys, tai geriau rinktis plonesni frota frotinems sauskelnems... kas dar, galvoju... zinai truputi veliau i az tau parasysiu (savo maze su papuliu uzsausiu liuliuko), nes moderatoriai galvos, kad komercine veikla uzsiimineju  Na, lauksiu tuomet tavo zinutes.
aukselis14
2010 05 26, 17:30
QUOTE(veitina @ 2010 05 26, 17:07) mano maze sauskelniu srity tikras mano bandymo triusiukas  as jai prisiuvau visokiu (viso 19 vnt) ka pirmiausia pastebejau, tai didele klaida padariau, kai nusipirkau dideli, gera ir stora frotini ranksluosti sauskelnems siuti  nugaryteje kur guma gavosi labai storai, tai man net baisu buvo tokias det tik gulinciam leliukui, atrode stuburiuka iskraipys, tai geriau rinktis plonesni frota frotinems sauskelnems... kas dar, galvoju... zinai truputi veliau i az tau parasysiu (savo maze su papuliu uzsausiu liuliuko), nes moderatoriai galvos, kad komercine veikla uzsiimineju  ir as noreciau i az
O mums labai pasiteisino tik kišeninės sauskelnytės, būtent dėl džiūvimo. Siūnu tik flanelines, tiek išorinis tiek vidinis sluoksniai. Anksčiau dar į vidų įsiūdavau dvigubą flanelinį arba viengubą frotinį įklotuką. Bet dabar ir be jo apseiname. Į kišenę užtenka įdėti pageidaujamo storio įklotuko. Mes praktikuojame marliukus(lankstau), super greitai džiūna!
J-u-r-a-t-e
2010 05 26, 18:26
QUOTE(eling @ 2010 05 26, 18:57) O mums labai pasiteisino tik kišeninės sauskelnytės, būtent dėl džiūvimo. Siūnu tik flanelines, tiek išorinis tiek vidinis sluoksniai. Anksčiau dar į vidų įsiūdavau dvigubą flanelinį arba viengubą frotinį įklotuką. Bet dabar ir be jo apseiname. Į kišenę užtenka įdėti pageidaujamo storio įklotuko. Mes praktikuojame marliukus(lankstau), super greitai džiūna!  Ačiū už dar vieną nuomonę.
Renatelem
2010 05 26, 18:57
Labas mergaitės. O kokio dydžio įklotukus dedat į kišenines sauskelnes? Turiu senų frotinių rankšluosčių, tai sakiau juos pnaudosiu kaip įklotukus įdedamus, tik niekaip neatkapstau informacijos, kokio dydžio jie turi būti?
veitina
2010 05 26, 20:01
QUOTE(Renatelem @ 2010 05 26, 19:57) Labas mergaitės. O kokio dydžio įklotukus dedat į kišenines sauskelnes? Turiu senų frotinių rankšluosčių, tai sakiau juos pnaudosiu kaip įklotukus įdedamus, tik niekaip neatkapstau informacijos, kokio dydžio jie turi būti? jei nori, kad greiciau dziutu, tai pasidaryk, tokias palutes mazdaug 30*30 ar 35*35, arba pasisiuk trisluoksnius ar ketursluoksniu 30*10, o didesniam leliui 35*12 iklotuku
Renatelem
2010 05 27, 07:54
QUOTE(veitina @ 2010 05 26, 21:01) jei nori, kad greiciau dziutu, tai pasidaryk, tokias palutes mazdaug 30*30 ar 35*35, arba pasisiuk trisluoksnius ar ketursluoksniu 30*10, o didesniam leliui 35*12 iklotuku  Labai ačiū.
Trampampaila
2010 05 27, 10:09
Sveikos darbstuoles  Noreciau ir as jungtis i jusu bureli Flaneles esu uzsipirkusi jau, tad reiketu dar paieskoti plnytes gumytes, storesniu lipuku (nes dabar kur turiu tai kazkaip manau tikrai bus per ploni) bei paieskoti marles pardej prie kalvarkiu  Laukiam pirmo klecko ir visa laika sukosi mintys apie daugkartines sauskelnes  Nors nesu profesionale siuveja, bet kazkaip pakankamai protinga pasijutau paskaiciusi ka cia priplepejot ir kokiu nuorodu pridejot Man tik iskiles vienas klausimas... Kam reikalingas vystymo popierius??
veitina
2010 05 27, 11:14
QUOTE(Renatelem @ 2010 05 27, 08:54) ner uz ka  uzmeciau aki i vakuciu sarasa Renatelem, laukiat dvynuku  ?
Renatelem
2010 05 27, 14:08
QUOTE(veitina @ 2010 05 27, 12:14) ner uz ka  uzmeciau aki i vakuciu sarasa Renatelem, laukiat dvynuku  ? Laukiam laukiam. Pirmuosius kai auginau, tai apie daugkartines sauskelnes nebuvau girdėjus  . Tai šiek tiek žaidžiau su senoviniais vystyklais. Dabar prisiskaičius taip noriu bandyt su tom daugkartinėm sauskelnėm. Keletą jau pasisiuvau, tik bijau, kad su dviem nespėsiu. Bet gal kaip nors. Ir bijau numažint siūdama. Pasiuvau ir atrodo, kad labai mažos  . Bet kai pakilojau pirmuosius drabužėlius tai ir tie atrodo labai jau maži. Nors dičkiam dar ne tiek ir daug metukų, bet jau pamiršau, kokie jie mažutėliai buvo  .
Sveikos moterys . As dar turiu laiko prisisiuti sauskelniu esam tik 29 savaiciu.Po rementu pulsiu siut. Perskaiciau visa temute isiziurejau i iskarpas ir noreciau paklausti. Kadangi be vienkartiniu pampersu vistiek neissiversiu nusipirkus pasidarysiu iskarpas is ju.Zadu det koki neperslampa sluoksni isorini ir bandysiu siut su keiciamomis palutemis(kisenini pampersa).Ka jus siulot? Dar noreciau siuvanciu pampersus paklausti ar fanele ne per kieta gal kokia maikine medvilne butu geriau(pvz.senos maikes). Na lauskiu jusu patarimu . Aciu
Man tik iskiles vienas klausimas... Kam reikalingas vystymo popierius??  [/quote] Taip suprantu, kad kakučiu neišsitepliotų visa sauskelnė - tiesiog išimi tą popierių ir išmeti su visu turiniu į klozetą. Iš savo praktikos galiu pasakyt, kad bent mano naudoti tiems skystiems kakučiams nepasiteisino. Manau, jie labiau tinka, kai jau kūdikis valgo įvairesnį maistą, ne (tik) MP ir kakutis būna kietokas. Papildyta:QUOTE(Magira @ 2010 05 27, 20:16) Sveikos moterys . As dar turiu laiko prisisiuti sauskelniu esam tik 29 savaiciu.Po rementu pulsiu siut. Perskaiciau visa temute isiziurejau i iskarpas ir noreciau paklausti. Kadangi be vienkartiniu pampersu vistiek neissiversiu nusipirkus pasidarysiu iskarpas is ju.Zadu det koki neperslampa sluoksni isorini ir bandysiu siut su keiciamomis palutemis(kisenini pampersa).Ka jus siulot? Dar noreciau siuvanciu pampersus paklausti ar fanele ne per kieta gal kokia maikine medvilne butu geriau(pvz.senos maikes). Na lauskiu jusu patarimu . Aciu   , flanelė tikrai ne per kieta, be to ji sugeria labai gerai ir, prie šikniuko labai maloni medžiagytė. Ne taip jaučiasi drėgmė, kaip pvz. kad ir su "maikine" medžiaga. O po skalbimo kiekvieną medžiagėlę, jei ji atrodo per kieta, galima suminkštinti tiesiog patrinus rankom.
duokanka
2010 05 28, 16:42
Na va, studijavau studijavau si puslapiuka ir jau galiu pasigirt  Mano pirmas blynas flanele, sena pizama ir ranksluostis plonas, tad gavau keturguba det. Per dideles gavosi, bet geriau didesnes, nei per mazos.   Neturejau po ranka nei lipuku, nei knopkyciu, tai sugalvojau su sagutem, dar geriau, nes jas galima persiut, jei paaugs pilvukas, o lipukas man ant pilvo kazkaip gal per kietas atrodo
veitina
2010 05 28, 17:05
Saunuole janone  labai grazu
QUOTE(janone @ 2010 05 28, 17:42) Na va,... Neturejau po ranka nei lipuku, nei knopkyciu, tai sugalvojau su sagutem, dar geriau, nes jas galima persiut, jei paaugs pilvukas, o lipukas man ant pilvo kazkaip gal per kietas atrodo Labai grazu!! tarp kitoko, lipukai laaabai greit nusidevi
J-u-r-a-t-e
2010 05 28, 19:17
QUOTE(janone @ 2010 05 28, 17:42)  Neturejau po ranka nei lipuku, nei knopkyciu, tai sugalvojau su sagutem, dar geriau, nes jas galima persiut, jei paaugs pilvukas, o lipukas man ant pilvo kazkaip gal per kietas atrodo Tikrai labai gražios gavosi  Šaunuolė QUOTE(hela77 @ 2010 05 28, 18:30) Labai grazu!! tarp kitoko, lipukai laaabai greit nusidevi  Manau, kad janone, idėja dėl sagučių irgi nebloga. Nes jei lipukai greit nusidėvi, juos vistiek reikia persiūti, tad sagutės (jas juk lengviau ir greičiau persiūti) gal ir nebloga alternatyva, jei nėra sąlygų pritvirtinti spaudžiu  Ką manot?
bandau pati siuti sauskelnes ir iskilo klausimas- kokio mazdaug ilgio gumas siuvate kojytems ir nugaroje? aciu
QUOTE(eling @ 2010 05 27, 23:37)  , flanelė tikrai ne per kieta, be to ji sugeria labai gerai ir, prie šikniuko labai maloni medžiagytė. Ne taip jaučiasi drėgmė, kaip pvz. kad ir su "maikine" medžiaga. O po skalbimo kiekvieną medžiagėlę, jei ji atrodo per kieta, galima suminkštinti tiesiog patrinus rankom. Dekui uz patarimus gerai ,kad vakar flaneles grazios nusipirkau  .
veitina
2010 05 29, 13:55
QUOTE(hela77 @ 2010 05 29, 00:33) bandau pati siuti sauskelnes ir iskilo klausimas- kokio mazdaug ilgio gumas siuvate kojytems ir nugaroje? aciu  ant iskarpu turetu but pazymeta nuo kur iki kur turi but gumyte, tai paimk ir istempk kiek tik tempiasi guma, nuo vieno tasko iki kito, tada mazdaug zinosi, kokia atsikirpti  nes siaip sunku pasakyti, priklauso nuo dydzio, modelio ir pacio gumos
laumzirga
2010 05 30, 01:03
as kai siuvau pagal ottobre, ten 25 cm kojoms, ir 15 cm nugarai, tai tikrai per daug. Ir cia abiems dydziams tas pats! As naudoju 15 cm kojoms, ir mazdaug 13 cm nugarai, o mes esam jau aciu dievui 10 kg, 80 dydi rubu nesiojam, ir visiskai pakanka. Dar ziurint ant kiek nori kad apgultu. Pvz gali atsimatuot kokius 5 cm nuo priekio virsaus ir nugaros virsaus ir pridet istempta guma ir zinosi kiek reikia. Kitas dalykas, galima atsikirpti keliais cm didesnius gabalelius, kad liktu galai uz kuriu butu patogu paimti ir tempti ta guma. Po to tuos galus deja tenka nukirpti. Na cia gal aktualiau pradedancioms, kai sunkiau susitvarkyt su ta guma  Dar ka norejau pasakyt, kurios siuva pirmasias sauskelnes, arba perka pirmasias medziagines sauskelnes... Cia atsakyma ir J-u-r-at-e-i-... Turbut niekad neatitaikysit nupirkt ar pasiut ir pirmo karto idealiai tinkancias. Bent jau man buvo taip. Nes kiekvieno vaikiuko uzpakaliuko, pilvo, slaunu, klubu apimtys ir proporcijos yra individualus, jei koks modelis yra "super" drauges leliukui, tai jis gali buti visai ne super jums, nes pvz. arba versh, arba bus per laisva.. As perku ir pirkau is pradziu po viena egzemplioriu, po to kai isbandau dasiperku dar. Ir tai cia dar ne galutinis sprendimas  Nes mano pacios "reikalavimai" keiciasi, kartais tiesiog modelis nusibosta. Jei tureciau visas vieno modelio, ir jis nebepatiktu, turbut susirgciau depresija  O dabar yra ivairove. Uzeina, kad labiau patinka kisenines, nes greit dziusta, ir gali pasirinkt koki nori arba kokio reikia ikloto. Ir dzin, kad reik gaist kemsant. Po kurio laiko uzknisa kimsimas, norisi greit, o ypac jei kazkur veluoja ir turi 5 sek. sauskelnes pakeitimui. Ir dziaugiesi, kad turi su isiutais, ir dzin, kad ilgai dziusta O neapsisprendziancioms ar prasideti su medziagelem, galiu pasakyti - man terliotis su medziagelem yra kaaaaaifas. Nors siaip esu didele buities darbu, ypac lyginimo, zaidimo su patalyne, uzuolaidom (todel pastaruju ir neturiu), nekenteja, zaidimas su sauskelnem yra kaifas...  Grazios medziageles, o jei "negrazios", tai ekologiskos, kame ir yra ju grozis, ir zinojimas, kad ir vaikui geriau, ir musu aplinkai geriau - kas gali buti smagiau? Kai esu priversta deti vienkartine (isimtiniais atvejais) - iskart nuotaika subjura  QUOTE(hela77 @ 2010 05 28, 23:33) bandau pati siuti sauskelnes ir iskilo klausimas- kokio mazdaug ilgio gumas siuvate kojytems ir nugaroje? aciu 
J-u-r-a-t-e
2010 05 30, 12:50
merginos, o parsisiuntus tą spaudžių aparačiuką, pačias spaudes reikia vėl visą laiką siųstis, ar yra jų ir Lietuvoj? taip pat mačiau, kad siuntėtės bambukinio audinio, bet ten su medvilne, kur buvo duota nuoroda, gal buvot užtikę ir gryno, tik bambuko audinio? dar nepavyko surast Ebėjuje, vis dar ieškaus...
largoconfuoco
2010 06 05, 23:12
Sveikos, bandau siūti ir aš. iškilo klausimas dėl lipukų. Jei aštrujį dėti ant pilvo, tai jis kimba prie vilnonių kelnyčių (nes ne visas gi užsisega). jei atvirkščiai - kyla pavojus, kad vaikui nutrins odelę, jei prisilies. kaip jūs darot?
|
|