J-u-r-a-t-e
2010 03 13, 11:26
Aciu uz tema! registruojuos
J-u-r-a-t-e
2010 03 13, 11:36
Nereikia dėkoti, manau, kad tema aktuali ir patarimai visada praverčia.
laumzirga
2010 03 14, 23:40
Aha, nera...  As radau uzsieny, galima butu nebrangiai atsisiusti tiesiai is Kinijos (kaip nekeista siuntimo kainos visai ikandamos), tik kad kiekio reikia gan didelio. Jei daugiau norinciu susirinktu, gal ir iseitu ? (nes pardavejas nustates minimalia orderio suma) QUOTE(eling @ 2010 03 13, 10:43) Pasirodo kantavimo gumos mūsų provincijose nebūna  (neradau), kaip čia dabar su paprasta guma išsisukt?  Kažkuri mamytė rašė, kad irgi neblogai gaunasi...
Laumzirga, manau tik paieškot gerai reikia ir rasit. Aš Visagine, užsukau į mūsų vienintelę parduotuvę ir ką - net nustebau, pasirodo yra net kelių rūšių tos apkantavimo gumos, ir paprastos trikotažinės ir atlasinės ir dar spalvų gama gana plati... Žodžiu daugiau kantrybės ieškant ir dažniau pardavėjų klaust reik, nes tie dažnai po prekystaliu visą smulkų gėrį laiko.  Ne todėl kad slėptų, o dėl eksponavimo vietos trūkumo
EvitaMaria
2010 03 19, 22:02
O norėjau paklaust, gal kuri bandėt siūti aprišamus vystyklus? Kaip ir nėr ten ką daug siūt - pridygsniuoji šniūrus ir baigtas kriukis, bet patirtis visad geriau negu išradinėti dviratį  Iš pirktinių turiu vieną modelį megztų (rasakilos), o kitą - pasiūtą iš trikotažo (ekomamos kanapiniai), dar su įvertom gumytėm ties kojytėmis, kad geriau priglustų. Galvoju, kokią čia medžiagą geriausia būtų pritaikyti, ar būna pirkti trikotažinės medvilnės?
QUOTE(EvitaMaria @ 2010 03 19, 23:02) O norėjau paklaust, gal kuri bandėt siūti aprišamus vystyklus? Kaip ir nėr ten ką daug siūt - pridygsniuoji šniūrus ir baigtas kriukis, bet patirtis visad geriau negu išradinėti dviratį  Iš pirktinių turiu vieną modelį megztų (rasakilos), o kitą - pasiūtą iš trikotažo (ekomamos kanapiniai), dar su įvertom gumytėm ties kojytėmis, kad geriau priglustų. Galvoju, kokią čia medžiagą geriausia būtų pritaikyti, ar būna pirkti trikotažinės medvilnės? Sveikos mamytes, netycia radau jusu sia temele - labai malonu pasiskaitineti  As pasirankiojau pavyzdziu internete ir jau pradejau bandytis siuti sauskelnes pati. belaukiant leliuko atejimo  Kaip ir EvitaMaria, sugalvojau, kad reiketu pabandyti ir aprisamu vystykliuku pasigaminti. Gal kas turite ju namuose, galetumet irasyti metmenis, kad orientuotis, kokio jo dydzio buna, nes parduotuviniu aprasymuose nerandu niekur.... labai dekui is anksto
[quote=etan,2010 03 24, 10:24] Kaip smagu, kad vis daugėja mamyčių, norinčių auginti savo mažylius sveikiau  . Aprišamų vystyklų matmenys maždaug tokie: Į ilgį ~102 cm, į plotį viršuje ~50 cm (čia plačiausia vieta, kur lenkiasi per pilvuką), apačioje ~20 cm. Vystyklai lenkiami per pusę, ir toje vietoje iš šonų prisiūti ~ 67 cm raišteliai. Na, tokie išmatavimai po ranka pasitaikiusio vystyklo. Kitų išmatavimai, ne daug, bet gali skirtis. Aš, jeigu siūčiau, tai tikriausiai ne tokius ilgus, gal užtektų perlenkto per pusę vystyklo formos. Ir tikriausiai medžiagytę taip pat pasirinkčiau flanelę.  Įdėkliukams labai tinka marliukai, jų kaina tikrai nedidelė. Įdomu kokius ten aprišamus su gumytėm apie kojytes minėjo EvitaMaria  , tokių dar nemačiau, gal ir praktiškesni būtų, labiau saugotų kakučius  , kad nepratekėtų. Papildyta:Juraciuxzx , kokius užsegimus visgi nusprendei daryt - lipukus ar spaudes. Aš pati mąstau, kad sekančiom norėčiau spaudžių, tik kažin, ar Gariūnuose jų yra, kaip ir kantavimui gumytės tikiuosi ten pat rasti. Ir ar pasiteisino įsiuvai? Jau išbandėt? Maniškė dažnai ir skystai kakoja, todėl man labai aktualu
[quote=eling,2010 03 24, 16:21] Aciu Eling As kol kas issitraukiau sena frotine didziule paklode ir uzvalkala paprasta trikotazini, tai bandausi is tokiu medziageliu daryt dabar. iklotams sukarpiau sena frotini ranksluosti. nusprendziau, kad kol neisnaudojau turimu nemokamu galimybiu, nauju medziageliu nepirksiu is frotines paklodes pasiuvau dvi sauskelnes kaip cia parodyta http://verybaby.com/tutorials/sew-a-simple...-fitted-diaper/ tik iskarpa pasirinkau kita, ir jau matau, kad mazos labai jau gavos... is trikotazo galvoju aprisamu pasisiuti... kai pirma vaika auginau, turejau tik vilnones kelnytes ir flaneliniu bei medvilniniu paluciu, tai labai nepatogu buvo su flanele - ja sulankscius gaudavosi storas guzas, o medvilne greitai praleisdavo... vien su vilnonem kelnytem tie vystyklai greitai nusmukdavo, gal kad labai aktyvus vaikinas buvo. Tai nelabai pavyko vystyklavimas, dazniau pliku sikniuku lakstydavo  Si karta noriu but gudresne, isbandyti naujoves
juraciuxzx
2010 03 24, 20:59
[/quote] Juraciuxzx , kokius užsegimus visgi nusprendei daryt - lipukus ar spaudes. Aš pati mąstau, kad sekančiom norėčiau spaudžių, tik kažin, ar Gariūnuose jų yra, kaip ir kantavimui gumytės tikiuosi ten pat rasti. Ir ar pasiteisino įsiuvai? Jau išbandėt? Maniškė dažnai ir skystai kakoja, todėl man labai aktualu  [/quote] Su įsiuvais man visai pasiteisino lengva pasiūti kišenines, bet labiau norėčiau su spaudėmis. Kur pirkti nežinau, gal ne pačias spaudes sunku rasti, o prietaisą jom suspausti. Aš Ebay mačiau prietaisa už 100 apytikriai litu su 50 komplektuku spaudziu... kur Lietuvoj gauti tikrai nezinau...
[quote=etan,2010 03 24, 16:40] [quote=eling,2010 03 24, 16:21] Sėkmės bandant naujoves  . Gal kada prie progos ir su mumis jomis pasidžiaugsi ?
laumzirga
2010 03 25, 10:38
Sveikos, as nusipirkau prietaisa spaudems ir spaudžių, jau nuardziau nuo senu popolini sauskelniu lipukus ir sukaliau spaudes. Super! Siunciausi tiesiai is kinijos. Atejo greitai, bet uzstrigo muitineje, ir uzdejo mokescius, nes cia kaip ir skaitosi komercinis dalykas... Kadangi pramyniau kelius, tai galvoju jei butu paklausa uzsiimti ju pardavimu.. Kainele iseitu ~130 lt, spaudziu 100 vnt apie 20 lt. Jei pirkciau iskarto daugiau - butu pigiau. Spaudziu beje yra ivairiausiu spalvu (spalvotu kaina vos vos didesne, bet ant didesnio kiekio susilygina), taip pat ir graviruotu, su meskiukais, zuvytem, masinelem, gelytem.. Nors jos ir truputi brangesnes, bet as ju prisisiunciau, negaliu kokios jos man mielos  Nors siaip esu baisiai taupi skrega (perkanti naudotus rubelius ir naudotas medziagines sauskelnes  ), bet pries situos grozius neatsilaikiau  idesiu foto Taip pat laukiu kanapes audinio, kaina iseina apie 35 lt/m (is UK pigiausia radau 48 lt, is JAV 37 lt, bet cia be siuntimo). As taip paskaiciavau kad is to metro man iseis daugiau nei viena sauskelne su iklotu, manau apie pusantros, o kai cia importines kanapines kainuoja apie 50 lt  tai ryskus skirtumas... Ir cia kainos su siuntimu i LT. O taip pat uz ta pacia kaina yra bambuko veliuro, bambuko frotte, ir lietuvoje man nematytas vilnos interlockas (vilna/lycra 97%/3%) tik kaina ~90lt/m. JAV mamos is jos siuva trumpaklesnes ir ilgaklesnes kelnytes, as galvoju iklotus siut, kazkaip sunta mano mergina su tom vilnonem kelnem. Pagal nuotraukas panasu i tokia medziagele kur rasakiloj vaikams uzmaunami "salikiukai".     [quote=juraciuxzx,2010 03 24, 20:59] [/quote] Juraciuxzx , kokius užsegimus visgi nusprendei daryt - lipukus ar spaudes. Aš pati mąstau, kad sekančiom norėčiau spaudžių, tik kažin, ar Gariūnuose jų yra, kaip ir kantavimui gumytės tikiuosi ten pat rasti. Ir ar pasiteisino įsiuvai? Jau išbandėt? Maniškė dažnai ir skystai kakoja, todėl man labai aktualu  [/quote] Su įsiuvais man visai pasiteisino lengva pasiūti kišenines, bet labiau norėčiau su spaudėmis. Kur pirkti nežinau, gal ne pačias spaudes sunku rasti, o prietaisą jom suspausti. Aš Ebay mačiau prietaisa už 100 apytikriai litu su 50 komplektuku spaudziu... kur Lietuvoj gauti tikrai nezinau... [/quote]
[quote=eling,2010 03 24, 22:00] [quote=etan,2010 03 24, 16:40] [quote=eling,2010 03 24, 16:21] Sėkmės bandant naujoves  . Gal kada prie progos ir su mumis jomis pasidžiaugsi ?  [/quote] pasidalinciau ir dabar, savo pirmaisiais "blynais", tik kad fotoaparato neturiu  ir nezinau kada ji turesiu - dingo kaip i vandeni, dar tikiuosi atrasti, kad gal nepametem ir nepavogtas...bet matyt neberasiu... O vakar gi nuejau nusipirkti gumyciu ir lipuku i parduotuve audiniu Kalvariju g. Vilniuje, prie turgaus. ir ka... Ileisk nescia moteriske i audiniu parduotuve...  Nesusivaldziu ties uzrasu "marle vystykline" ir paemiau jos, po 3 lt metras (0,8 plocio), tokia audimo kaip cia nuotraukoj matosi http://www.ekomama.lt/product_info.php?cPa...products_id=235 tik neekologiska, paprasta marle. Ivairiu spalvu buvo, su piesinukais  Flanele kazkaip nesuzavejo - neissirinkau piesinuko, o paprastos vienspalves baltos kokybe visai nepatiko  Aruoduose savo dar tikiuosi atrasti kur uzsleptos... Niu ir dar fliso prigriebiau, pasiskaicius apie tuos "sausus" iklotus. Tai kaip suprantu jo funkcija yra ne tiek sugerti daug, kiek praleisti slapuma, kad uzpakaliukui sausiau butu? Gal verta pabandyti isiuti kaip vidini kisenines sauskelnes sluoksni is fliso? ka patartumet? ir dar vaikstinedama sumasciau, kad o kaip linas vystyklams ar sauskelnems? Juk jis irgi pasizymi labai geromis sugeriamumo savybemis. gal kas bandete? gal vasara pats tas butu tokie iklotukai?
veitina
2010 03 25, 20:55
[quote=laumzirga,2010 03 25, 11:38] Sveikos, as nusipirkau prietaisa spaudems ir spaudžių, jau nuardziau nuo senu popolini sauskelniu lipukus ir sukaliau spaudes. Sveikutes Vaje, laumzirga, kokie grožiai  . del spaudžių ir prietaiso stoju į eilę!!! seniai jau ieškau  jei dar užsakinėsi tai man į az pranesk. medžiagyčių gal nereiks, nes jau tokias krūvas viskių turiu prisisiuvus sauskelnių ir prisimezgus kelnyčių, kad nei pusės nespėjam panaudot, greit parduotuvę reiks atidaryt, kad panytės spintas atlaisvinčiau  (nors gal dar susisuks mano blondiniška galvelė ir dėl jų)
Prisipazinkit kuri raset, kad uzsisaket bambukini audini is ebay? manyciau , jau turejot gaut  ir kazi kaip?
Radau zinute [quote=juraciuxzx, 2010 02 14, 21:59] [/quote] del bambuko audinio, tai visai nebloga alternatyva radau. bambukinis audinys (70 proc bambuko ir 30 medvilnes) 1,50x0,5 (metrais jau cia ismatavimai) kainavo apie 22 lt su parsiuntimu is ebejaus. naujas. kol kas dar laukiu siuntinio, bet jeigu pasiteisins tai man atrodo labai pigu siutis tiek iklotus tiek sausklenes, o ir seip ka tik nori:) [/quote] gal jau gavai? ir kaip
juraciuxzx
2010 03 29, 07:29
[quote=hela77,2010 03 26, 10:58] Radau zinute del bambuko audinio, tai visai nebloga alternatyva radau. bambukinis audinys (70 proc bambuko ir 30 medvilnes) 1,50x0,5 (metrais jau cia ismatavimai) kainavo apie 22 lt su parsiuntimu is ebejaus. naujas. kol kas dar laukiu siuntinio, bet jeigu pasiteisins tai man atrodo labai pigu siutis tiek iklotus tiek sausklenes, o ir seip ka tik nori:) gal jau gavai? ir kaip  Taip gavau:) Tas audinukas - plonas tamprokas veliuras. Seip neblogas. As pasisiuvau dvieju sluoksniuku didoka palute-iklota, kuri sulankstau i storesni idekla ir dedu i sauskelnes. Dar liko medziagos. Net nepaskaiciavau kiek iklotu iseitu. Seip rubeliam butu labai tinkamas siuti. O del kainos, tai pardaveja klaida padare, nemokejo istaisyti tai padovanojo man 1,3 GBP:)   turejo tas audinukas apie 27 Lt kainuot. va nuoroda: http://cgi.ebay.co.uk/70-Organic-Bamboo-30...=item20afc13e5dAsmeniskai susisiekus su pardaveja i Lt siuncia 1 vnt (0,5mx1,5m) už 2,8 GBP, 2vnt - (1mx1,5m) už 3,5 berods.
JulieTa
2010 03 29, 08:51
labai tyngiu ieskoti tu iskarpu, gal galite kas nors duoti nuoroda, iskarpas daukartiniu sauskelniu. sumasciau, kad reik pasisiut vis gi...  nes idekliuku tai visokiu jau turiu miksuotu  gal matet, bet radau superini puslapi: CIA.
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 03 29, 08:29) [Taip gavau:) Tas audinukas - plonas tamprokas veliuras. Seip neblogas. As pasisiuvau dvieju sluoksniuku didoka palute-iklota, kuri sulankstau i storesni idekla ir dedu i sauskelnes. Dar liko medziagos. Net nepaskaiciavau kiek iklotu iseitu. Seip rubeliam butu labai tinkamas siuti. O del kainos, tai pardaveja klaida padare, nemokejo istaisyti tai padovanojo man 1,3 GBP:)   turejo tas audinukas apie 27 Lt kainuot. va nuoroda: http://cgi.ebay.co.uk/70-Organic-Bamboo-30...=item20afc13e5dAsmeniskai susisiekus su pardaveja i Lt siuncia 1 vnt (0,5mx1,5m) už 2,8 GBP, 2vnt - (1mx1,5m) už 3,5 berods. o tai ar sugeria? nu jeigu veliuras, tai kazin kaip su tuo sugerimu  man reiktu iklotams, o ne drabuzeliams... speju nlb tinka
[quote=JulieTa,2010 03 29, 09:51] labai tyngiu ieskoti tu iskarpu, gal galite kas nors duoti nuoroda, iskarpas daukartiniu sauskelniu. sumasciau, kad reik pasisiut vis gi...  nes idekliuku tai visokiu jau turiu miksuotu  va cia kazkiek iskarpu: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/vaippa_en.pdfhttp://www.thenappynetwork.org.nz/images/W...SM%20Pocket.pdfuzsegamos su knopkutem: http://www.chloetoesboutique.com/full_cover.pdfkelnaites: http://wigglebums.tripod.com/nefpuc.html
laumzirga
2010 03 30, 17:17
QUOTE(hela77 @ 2010 03 29, 09:52) o tai ar sugeria? nu jeigu veliuras, tai kazin kaip su tuo sugerimu  man reiktu iklotams, o ne drabuzeliams... speju nlb tinka  as irgi galvojau kad nelabai sugeria, bet juk eko parduotuvese yra sauskelniu ir iklotu is ju  tai pabandymui ir as nutariau parsisiut, tik dar negavau. Renatelem - del repliu universalumo - jis labai gerai apgalvotas, reples ateina su dviem antgaliais, dviem dydziams (20 ir 24), ir dar galima atskirai pirkti antgaliu komplekta (16 ir 14-am). Jis atsieina apie 20 lt.
QUOTE(laumzirga @ 2010 03 30, 18:17) Renatelem - del repliu universalumo - jis labai gerai apgalvotas, reples ateina su dviem antgaliais, dviem dydziams (20 ir 24), ir dar galima atskirai pirkti antgaliu komplekta (16 ir 14-am). Jis atsieina apie 20 lt. vis delto kas ieina i ta komplekta? gal gali nuoroda imest is kur siunteisi?
laumzirga
2010 03 31, 00:35
QUOTE(hela77 @ 2010 03 30, 22:21) vis delto kas ieina i ta komplekta? gal gali nuoroda imest is kur siunteisi?  ieskojau ieskojau ieskojau, panaudodama rysius vyro darbe su kinieciais. del komplektacijos ir kt dalyku kam idomu gal visgi parasysiu i az, nes daba perskaiciau kad zaliavu rankdarbiams reklama draudziama forume
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2010 03 13, 12:26) Daugelis mamų domisi daugkartinėmis sauskelnėmis, kurios nėra pigios. Šioje temoje toliau mėginsim pačios jas siūtis. Dalinsimės patirtimi, patarimais ir savo pastebėjimais. kaip nusimegzt prilaikančias kelnytes: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdfSėkmės darbuose!!! Kad mūsų mažyliai augtų sveikesni! kazkodel neveikia pirmoj zinutej duota nuoroda kaip nusimegzti kelnytes idedu dar karta: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdf
J-u-r-a-t-e
2010 04 06, 16:22
QUOTE(hela77 @ 2010 04 05, 11:44) kazkodel neveikia pirmoj zinutej duota nuoroda kaip nusimegzti kelnytes idedu dar karta: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdfAčiū už pataisytą nuorodą.
QUOTE(hela77 @ 2010 04 05, 11:44) kazkodel neveikia pirmoj zinutej duota nuoroda kaip nusimegzti kelnytes idedu dar karta: http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/...er_cover_en.pdfVis tiek nesupratau kokia čia nuoroda
QUOTE(eling @ 2010 04 06, 18:13) Vis tiek nesupratau kokia čia nuoroda   taigi parasiau "Kaip nusimegzti vilnones-prilaikancias kelnytes" schema. deja, angliskai...
QUOTE(JulieTa @ 2010 03 29, 08:51) labai tyngiu ieskoti tu iskarpu, gal galite kas nors duoti nuoroda, iskarpas daukartiniu sauskelniu. sumasciau, kad reik pasisiut vis gi...  nes idekliuku tai visokiu jau turiu miksuotu  gal matet, bet radau superini puslapi: CIA.Uzsuk i svecius - duosiu  Uf, buvau pametusi temą - nu pagaliau radau  Beje, dėl Laumžigos aparačiuko spaudėms - įsigyjau ir tikrai labai liux, užim amažai vietos ir šiaip geras daiktas, turiu visą planą kur jas taikyti, ne tik sauskelnėms. Kai galėsiu, įdėsiu foto.
alma_rebelde**
2010 04 17, 21:08
mergaites, as irgi planuoju naudoti daugkartines sauskelnes, bet noriu paklaust ir tikiuosi nuosirdziai atsakysite: ar nepavargastat ir ar neatsibosta kasdien tu sauskelniu skalbti? nesinoretu ju prisisiuti ir poto vel prie vienkartiniu grizti
sskiedra
2010 04 18, 21:16
Sveikos darbštuolės,
Esu žalia, tai turiu patyrusioms keletą kvailų klausimų:
1. Ar tos prilaikančios vilnonės kelnytės negraužia? Pati baisiai nemėgstu visokių vilnonių drabužių, o vaikams kaip? 2. Kiek suprantu, dedate medžiagines sauskelnes, o ant viršaus tas prilaikančias kelnytes? O jeigu visai naujagimiui, gal patogiau ir greičiau tiesiog kokie vystykliukai (ar surišami ar pan.) ar įklotukai į tas kelnytes kokie? Ar tokie labai susivelia? 3. Kai siuvate sauskelnes, ar darote kokį skirtumą tarp sauskelnių berniukams ir mergaitėms?
laumzirga
2010 04 18, 23:00
1. ziurint kokios vilnos. Pati svelniausia yra berods Australijos eriuku vilna, is jos numegztos kelnytes negrauzia. 2. manau, kad taip. As asmeniskai turejau nusipirkus pries gimima medziaginiu sauskelniu, bet nesiryzau naudot, kad nereiktu vaikui gulet and storo rumbo nugaroj  Dabar irgi pasiskaiciau apie aprisamus, kad jie gerai visur viska aptempia, priglunda, tai manau jei D.duos dar viena leliuka, tai tokius naudosiu. 3. Siuvant nedariau, bet dabar pastebejau kad mano mergina sugeba apsiusint iki pat virsaus priekyje. Slapiausia vieta buna uzsegimas  O kartais kazkaip nusmunka tos sauskelnes visai po pilvu, tai kliuva ir bodziui ir tam, kas ant jo uzvilkta  Cia su visom sauskelnem, ir savom, ir pirktinem... Ar pas mus pilvas didelis, ar ka.. Nesinori tampriau segt QUOTE(sskiedra @ 2010 04 18, 21:16) Sveikos darbštuolės, Esu žalia, tai turiu patyrusioms keletą kvailų klausimų: 1. Ar tos prilaikančios vilnonės kelnytės negraužia? Pati baisiai nemėgstu visokių vilnonių drabužių, o vaikams kaip? 2. Kiek suprantu, dedate medžiagines sauskelnes, o ant viršaus tas prilaikančias kelnytes? O jeigu visai naujagimiui, gal patogiau ir greičiau tiesiog kokie vystykliukai (ar surišami ar pan.) ar įklotukai į tas kelnytes kokie? Ar tokie labai susivelia? 3. Kai siuvate sauskelnes, ar darote kokį skirtumą tarp sauskelnių berniukams ir mergaitėms? Papildyta:pas mane net ir su vienkartinem buvo toks krizinis momentas apie pora menesiu po gimimo, taip moraliskai pavargau dirbt ta "beprasmi", trumpalaikio rezultato darba. Nes keisdavau tikrai daznai, kas 1 val, kartais dazniau, kas 0.5 val. Po to praejo, aisku ir reciau pradejau keist. Jei ir grysi prie vienkartiniu, manau pailsesi, po to vel uzsinoresi  As, pvz. jei prireikia uzdeti vienkartines, kazkaip labai sh.. jauciuosi, o kai zinau kad desiu medziagines - tiesiog netveriu dziaugsmu. Kiekvienas uzdejimas yra malonumas. Kita vertus, net jei ir trumpai naudosi medziagines - vis tiek busi daug naudos davusi savo leliukui. Aisku, jei is aplinkiniu nera palaikymo, net ir gera iniciatyva gali uzgesti. Todel paieskok internete informacijos apie vienkartiniu kenksminguma, ir sviesk, sviesk, sviesk QUOTE(alma_rebelde** @ 2010 04 17, 21:08) mergaites, as irgi planuoju naudoti daugkartines sauskelnes, bet noriu paklaust ir tikiuosi nuosirdziai atsakysite: ar nepavargastat ir ar neatsibosta kasdien tu sauskelniu skalbti? nesinoretu ju prisisiuti ir poto vel prie vienkartiniu grizti 
JulieTa
2010 04 19, 08:17
QUOTE(alma_rebelde** @ 2010 04 17, 22:08) mergaites, as irgi planuoju naudoti daugkartines sauskelnes, bet noriu paklaust ir tikiuosi nuosirdziai atsakysite: ar nepavargastat ir ar neatsibosta kasdien tu sauskelniu skalbti? nesinoretu ju prisisiuti ir poto vel prie vienkartiniu grizti  mes plauname is kart pakeite sauskelnes. nezinau, siaip vargo nejauciam  man labai patinka ir faina.
QUOTE(alma_rebelde** @ 2010 04 17, 22:08) mergaites, as irgi planuoju naudoti daugkartines sauskelnes, bet noriu paklaust ir tikiuosi nuosirdziai atsakysite: ar nepavargastat ir ar neatsibosta kasdien tu sauskelniu skalbti? nesinoretu ju prisisiuti ir poto vel prie vienkartiniu grizti  zinai, Tau tiesiai pasakysiu, patogiau visdelto su vienkartinem  Tad mes per diena kokia 1- 2 vienkartines sunesiojam (jei niekur nevaziuojam) Nakrti miegam su vienkartinem ir is ryto dar dedu, nes dideli daro dazniausiai tuo metu. O paskui jau skudurai (kaip mano vyras sako  ) prasideda. atrodo, galetum mest i kampa tas daugartines, bet gaila- tiek prisiuta, primegzta... O be to, labai sazine grauzia, kai uzdedu vienkartines- nu vistiek sunta ten vaikas, gamta tersias.. Pagalvoju taip, ir vel dedu skudurus
Renatelem
2010 04 19, 17:34
Labutis. Gal kas gali pasakyti, kokio dydžio sauskelnes siuvat naujagimiui? Gal kas siuvot pagal šias iškarpas? Nes man kažkaip tos pagal antrą dydį atrodo labai jau mažytės. Sauskelnių iškarpėlės
Pūkelis
2010 04 21, 07:46
Sveikutės, Norėjau paklausti ar perkat merino vilna iš rasakilos? Mačiau yra ir kitur pirkti tik pigiau įdomu ar ji skiriasi? Kiek pundelių reikia nusimegzti prilaikančiom kelnytėm? Gal kas turite lietuvišką schemutę?
QUOTE(Renatelem @ 2010 04 19, 18:34) Labutis. Gal kas gali pasakyti, kokio dydžio sauskelnes siuvat naujagimiui? Gal kas siuvot pagal šias iškarpas? Nes man kažkaip tos pagal antrą dydį atrodo labai jau mažytės. Sauskelnių iškarpėlėsO ačiū už schemą  Reiks ir iš tos pabandyt pasisiūt. Šiaip tie pirmi dydžiai, tai tikrai tokie miniatiūriniai atrodo  Manyčiau, kad trijų dydžių vaikučiui pilnai pakanka, jei dar lipukai ar spaudės nors kiek reguliuojami, tai tikrai užtenka. QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 21, 08:46) Sveikutės, Norėjau paklausti ar perkat merino vilna iš rasakilos? Mačiau yra ir kitur pirkti tik pigiau įdomu ar ji skiriasi? Kiek pundelių reikia nusimegzti prilaikančiom kelnytėm? Gal kas turite lietuvišką schemutę? Aš tai paprastą merino vilną iš paprastos siūlų parduotuvės naudoju. Kažkada maximoj išpardavimai siūlų buvo, tai prisipirkau. Bent jau kaina nesikandžiojo. o vienom kelnikėm man suėjo beveik visas pundelis ~50gr. Čia naujagiminies dariau. Didesnių kol kas nemezgiau
QUOTE(Renatelem @ 2010 04 19, 18:34) Labutis. Gal kas gali pasakyti, kokio dydžio sauskelnes siuvat naujagimiui? Gal kas siuvot pagal šias iškarpas? Nes man kažkaip tos pagal antrą dydį atrodo labai jau mažytės. Sauskelnių iškarpėlėsLabas, as siuvau pagal sitos iskarpos dydi small. Tikrai nedideles gavosi, bet maziukui leliukui bus manau maloniau nedideles deti, nors pagal kilogramus turetu iki metu kazkur gal uztekti, kaip suprantu.
juraciuxzx
2010 04 26, 08:49
QUOTE(hela77 @ 2010 04 19, 09:29) zinai, Tau tiesiai pasakysiu, patogiau visdelto su vienkartinem  Tad mes per diena kokia 1- 2 vienkartines sunesiojam (jei niekur nevaziuojam) Nakrti miegam su vienkartinem ir is ryto dar dedu, nes dideli daro dazniausiai tuo metu. O paskui jau skudurai (kaip mano vyras sako  ) prasideda. atrodo, galetum mest i kampa tas daugartines, bet gaila- tiek prisiuta, primegzta... O be to, labai sazine grauzia, kai uzdedu vienkartines- nu vistiek sunta ten vaikas, gamta tersias.. Pagalvoju taip, ir vel dedu skudurus  Mes jau ilgokai medziagytes mylim tai ipratom ir viskas ciki. Sunku buvo tik pirma menesi kai emem naudoti, nes pries tai buvau kelis pakus pridovanotu sauskelniu naudojus, tai labai pasijaucia skirtumas. O jei prie tu vienkartiniu visai nelendant, nebent gulint ligoninej, tai as ipratau visai tos minties kad su vienkartinem patogiau neakcentuoju pati sau saziningai, tai tikrai nera jokio skirtumo. Tiesiog neperkam vienkartiniu, tai kai ju namie nera nekyla pagunda ju uzsideti. O del skalbimo, tai prisisiuvus as ju tiek kad jau mum kas antra diena uztenka isiskalbti, tai kazkaip tas ksalbimas visai manes nejaudina. Anksciau del demiu galva dar sukau, o dabar visai nebekreipiu demesio, ju vistiek niekas nemato, per ilga laika jos nusiskalbia nieko nedarant, nes didesnis vaikas vistiek i kiekvienas nepakakoja. O pirma menesi tai taip zinoma, norejosi viska mest ir keisdavom kai visai mazius buvo kas 1,5-2 h, atrodo tik pakeiciau ir vel keisti reikia, bet ilgiau palaikius slapia oda parausta. Be to pradzioj as pirkau sauskelniu uz 500lt, tai vien del to gaila labai buvo pinigus i bala mesti, vezimui tiek pinigu neskyriau  . Be to uz tuos 500 lt tik kokiems 3-4 men vienkartiniu sauskelniu tegalima nupirkti. Is praktikos - mums saskaita nepadidejo del elektros suvartojimo, kaip buvo 200 kw taip ir liko, o vandens salto 1 m3 sunaudojam daugiau. Tai pamascius kad kas 3-4 men po 500 lt vistiek teks isleisti vienkartinems sauskelnems...brrrr. Visi nepatogumai is minciu isilaksto  Tiesa kai kurios mamos didesniems kleckams per diena tik po vienkartines 2-3 sauskelnes naudoja...bet man kazkaip sitas variantas taupymo visai nepriimtinas.
sveikutės prisidedu prie jūsų nors mano mažylė jau septynių mėnesiukų ir neaišku kiek ilgai sauskelnes dar dėvesim, bet susigundėm  dabar bandau prilaikančias kelnytes iš megztinio pasiūti  įdėsiu nuotraukytę kai baigsiu
J-u-r-a-t-e
2010 04 26, 16:56
QUOTE(juraciuxzx @ 2010 04 26, 09:49) Mes jau ilgokai medziagytes mylim tai ipratom ir viskas ciki. Sunku buvo tik pirma menesi kai emem naudoti, nes pries tai buvau kelis pakus pridovanotu sauskelniu naudojus, tai labai pasijaucia skirtumas. O pirma menesi tai taip zinoma, norejosi viska mest ir keisdavom kai visai mazius buvo kas 1,5-2 h, atrodo tik pakeiciau ir vel keisti reikia, bet ilgiau palaikius slapia oda parausta. Be to pradzioj as pirkau sauskelniu uz 500lt, tai vien del to gaila labai buvo pinigus i bala mesti, vezimui tiek pinigu neskyriau  . Be to uz tuos 500 lt tik kokiems 3-4 men vienkartiniu sauskelniu tegalima nupirkti. Is praktikos - mums saskaita nepadidejo del elektros suvartojimo, kaip buvo 200 kw taip ir liko, o vandens salto 1 m3 sunaudojam daugiau. Tai pamascius kad kas 3-4 men po 500 lt vistiek teks isleisti vienkartinems sauskelnems...brrrr. Visi nepatogumai is minciu isilaksto  Tiesa kai kurios mamos didesniems kleckams per diena tik po vienkartines 2-3 sauskelnes naudoja...bet man kazkaip sitas variantas taupymo visai nepriimtinas. Na, tikrai paskaiciavus islaidas..  BAISUUUUUU.. O siaip as kolkas nesiunu tu sauskelniu, pameginsiu pradzioje senoviskai su palutem, tik vat reikes vistiek kelnytes prilaikancias issigyti arba prasyti mamos, kad numegztu.. Gal galit priminiti kaip jas priziureti ir kame ten jas mirkyti (lanoline atrodo), be to kur to daikto galima butu isigyti Vilniuje. Vistiek nusimato kelione ten, tai tuo paciu ir issigyciau
Pūkelis
2010 04 26, 17:21
QUOTE(simvio @ 2010 04 26, 10:36) dabar bandau prilaikančias kelnytes iš megztinio pasiūti  įdėsiu nuotraukytę kai baigsiu  Pagal kokia schemute mezgate? Idomu prie rasakilos siulu vilnos prideta schemute yra lietuviska? Gal kas pirkote?
Pingvinukas
2010 04 27, 07:01
QUOTE(J-u-r-a-t-e @ 2010 04 26, 17:56) Gal galit priminiti kaip jas priziureti ir kame ten jas mirkyti (lanoline atrodo), be to kur to daikto galima butu isigyti Vilniuje. Vistiek nusimato kelione ten, tai tuo paciu ir issigyciau  Taip, reikia mirkyti lanoline http://www.tik-ekologiski.lt/goods/cat,274...NETT-300ml.htmlhttp://www.ekomama.lt/product_info.php?cPa...2b2d3368be454f1Nusipirkti jo galima šiose parduotuvėse: Užupio g. 4, Vilnius Holos parduotuvė V. Gerulaičio g. 1, Vilnius Holos parduotuvė Vito Gerulaičio 1, Vilnius Parduotuvė Rasakila Žukausko g.1 / Ulonų g. 1 Parduotuvė Ekomama
QUOTE(Pūkelis @ 2010 04 26, 18:21) Pagal kokia schemute mezgate? Idomu prie rasakilos siulu vilnos prideta schemute yra lietuviska? Gal kas pirkote? pakolkas nemezgu, bet ir megzti žadu pagal šią schemą http://community.livejournal.com/punk_knitters/110889.htmlo dabar siuvu iš megztinio. iškarpą pagal vienas pirktas kelnytes pasidariau
J-u-r-a-t-e
2010 04 27, 21:07
QUOTE(Pingvinukas @ 2010 04 27, 08:01) Taip, reikia mirkyti lanoline Nusipirkti jo galima šiose parduotuvėse: Užupio g. 4, Vilnius Holos parduotuvė V. Gerulaičio g. 1, Vilnius Holos parduotuvė Vito Gerulaičio 1, Vilnius Parduotuvė Rasakila Žukausko g.1 / Ulonų g. 1 Parduotuvė Ekomama Didelis didelis ačiū
Labai superine tema! Labai aciu! Ir labai aktuali. Bandysiu siutis.
štai mūsų prilaikančios kelnytės siūtos iš megztinio  manau neblogai gavosi
[quote=simvio,2010 04 29, 11:02] štai mūsų prilaikančios kelnytės siūtos iš megztinio Tikrai gražios  Šaunuolė!
JulieTa
2010 04 29, 12:06
sveikos, visos siuvancios klausykit, an neatsidaro, tos nuorodos, kur issisaugot reik noriu paprasyt, ar kas esat siuvusios is neperslapancios edziagos kelnytes-triusikiukus? va kaip CIA.
[quote=eling,2010 04 29, 12:03] [quote=simvio,2010 04 29, 11:02] štai mūsų prilaikančios kelnytės siūtos iš megztinio Tikrai gražios  Šaunuolė! [/quote] Ačiū
QUOTE(JulieTa @ 2010 04 29, 13:06) sveikos, visos siuvancios klausykit, an neatsidaro, tos nuorodos, kur issisaugot reik noriu paprasyt, ar kas esat siuvusios is neperslapancios edziagos kelnytes-triusikiukus? va kaip CIA.O kur imanoma tos poliuretanines medziagos gauti? nes paprasta neperslampama, tai jau kaip celofanas matyt gautusi, sustu viskas tokiose kelnaitese.
|
|