Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip gimė Vingos Justukas, ilgai lauktas vaikelis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
vinga
Šiek tiek aprimus emocijoms nutariau ir aš aprašyt savo gimdymą.
Nėštumas buvo ilgai ilgai lauktas. Jau nebegaliu suskaičiuot kiek pelno atnešiau nėštumo testus gaminančioms kompanijoms per tuos ilgus 10 laukimo mėnesių doh.gif Skaitydavau planuojančių skyrelį, tačiau registruotis ir dalintis skausmu su kitomis nedrįsau. Negalėjau ramiai apie tai galvoti ir kalbėti. Galvojau, kad greitai bus metai kaip nepastoju, tai eisiu darytis visokių tyrimų. Taigi apsipratusi su mintimi, kiek laukia dar vargų ir nežinomybės iki svajonės išsipildymo, atsipalaidavau ir nebemąsčiau apie vaisingas dienas, nors temperatūrą iš įpročio tebematavau. Nebesitikėjau, kad galiu pastoti ir nesulaukusi mmm, ko gero vėlgi iš įpročio pasidariau testą. Pažiūrėjau, kaip atsiranda viena juostelė ir išmečiau, nepalaukusi pagal instrukciją nurodyto laiko. Kitą dieną mūsų augintinė katytė išvertė šiukšlių dėžę, berenkant šiukšles, akys užkliuvo už testo, kuris buvo su dviem juostelėm. Sėdėjau vonios kambary ir per ašaras negalėjau ištarti nė žodžio (verkiu ir dabar, nors atrodė, kad emocijos baigėsi). Išgirdęs mano verksmą atlėkė vyras, o aš jam tik ištiesiau testą. Kadangi dabar supratau, kad instrukcijomis reikia vadovautis, o ten parašyta nevertinti rezultatų praėjus ilgiau nei 15 min. doh.gif , vyras buvo nusiųstas į vaistinę, kur paprašė brangiausio testo.
Taigi pagaliau pastojau thumbup.gif Ankščiau net nesusimąstydavau, kad ko nors teks laukti taip pat kaip tų dviejų juostelių. Bet laukimas buvo nuolatinis palydovas – gydytojos patvirtinimas, kad esu nėščia, lemtingos 8 savaitės, 12 savaičių, 20 savaičių. Nors iki 20 savaitės gėriau Duphaston`ą, bet jaučiausi puikiai ir šventai tikėjau, kad sėkmingai išnešiosiu ir pagimdysiu savo angelėlį. Nors kartais prisimindavau, kaip viena gydytoja mad.gif be jokio gailesčio rėžė, kad sunku bus išnešioti vaikelį, nes turiu anomališkai mažą gimdą. Įsitikinau, kad bejėgio kūdikio jėga didesnė už gydytojų prognozes ir anomalijas yahoo.gif Sėkmingai išnešiojau. Jau ir nustatytas terminas rugpjūčio 10 d. praėjo, o vaikelis vis nesibeldė į pasaulį. Ir vėl tas laukimas … Rugpjūčio 12 d. nuvažiuoju apžiūrai į VGN, kur be jokių kalbų mane paguldo į patologinį skyrių sad.gif Laukia ilgas nuobodus savaitgalis pirmą kartą savo gyvenime ligoninėje. Šeštadienį atvažiuoja aplankyti vyras, atsisveikindama sakau, kad čia begulėdama nuo depresijos pradėsiu gimdyt. Po išsiskyrimo praėjus porai valandų, apie 15 val. pajaučiu pirmuosius sąrėmius. Jie iš karto reguliarūs, kartojasi kas 5 minutes. Ateina budinti gydytoja, apžiūri, kaklelis ne centre, tad jei aš pakentėčiau, ji pastatytų į centrą blink.gif Ir nelaukusi mano sutikimo tą ir padaro doh.gif Atsidarymas 2 cm, ruoškitės į gimdyklą. Vėl skambinu vyrui, kad jau važiuotų. Informuoju gydytoją, su kuria tariausi, sutariam kad atvažiuos apie 19 val. Seka visos procedūros, atvažiuoja susijaudinęs vyras, gimdykloje akušerė pamatuoja vaiko toniukus. Jie per aukšti. Atskuba gydytoja, bet toniukai jau normalūs. Pagal pilvo dydį sako, kad vaikelis bus labai nemažas. Nesitikėjau, nes priaugau tik 9 kg. Paprašau epidūro, po to gydytoja nuleidžia vandenis. Jie žali. Vėl ištisai guliu, nes matuojami toniukai. Gydytoja prognozuoja, kad iki vidurnakčio turiu pagimdyti, bet vyras prašo vaikelio, kad šiek tiek pakentėtų ir gimtų ne 13, o 14 dieną. Mano pykčiui wacko.gif , o tėvelio džiaugsmui clap.gif , vaikelis paklauso ir sulėtėja kaklelio atsidarymas doh.gif Bet kadangi, vos nustojus veikti nuskausminamiesiems, jų vėl suleidžia ir aš skausmo beveik nejaučiu, tai labai nepykstu. Po vidurnakčio prasideda didysis darbas – stūmimas. Vyras šalia, bet aš jau nieko nebematau, tik girdžiu balsus. Vyras mane labai palaiko ir sako, ką turiu daryti, tačiau gydytoja perspėja, jau leisti vadovaut akušerei biggrin.gif Stumiu ir laukiu, kada gi jau pasakys, kad išlindo galvutė. Tačiau labai sunku ir mano pastangos bevaisės verysad.gif Akušerė rodo gydytojai, kur nepratilps ir kerpa. Nejaučiau skausmo kerpant, bet prisiminus garsą ir dabar nupurto. Prakirpus per sekantį stūmimą 1.55 val. jau ir gimsta mūsų milžinukas – 55 cm 4280 g berniukas wub.gif Verkiu be ašarų. Dėl žalių vandenų vaikelį iškart tikrina. Bet viskas gerai. Paguldo man ant krūtinės, o tas mūsų stipruolis pakelia galvą ir apsidairo po gimdyklą. Visas personalas juokiasi. O mes su vyru verkiam iš laimės, iš džiaugsmo, iš meilės wub.gif wub.gif wub.gif
Veitė
Saunuole, vinga!! Tikra milzinuka mazytej gimdutej uzauginai! Aukit diduciai ir sveikuciai smile.gif, sekmes...
Šalnė
Dar pries pradedama skaityti si posta pamasciau, kad jau taip stipriai, kaip pries nestuma, nebesigraudinu skaitydama gimdymo istorijas ax.gif , bet...................... si karta labai nuosirdziai apsiverkiau cray.gif linkiu daug dziaugsmo auginant savo suneli wub.gif
linada
Šaunuolė vinga, šaunuolis ir jos milžinukas...reikia Lietuvai stiprių drutų vyrų user posted image
o aš visiškai prakiurus..žliumbiu ir žliumbiu.......kaip man viskas gražu.....
Aurėja
Sveiki,

registruokitės į gruodžio mėnesio gimdymo istorijų konkursą! Visos šį mėnesį (nuo 12 01 iki 12 31) paskelbtos gimdymo istorijos gali dalyvauti konkurse, kuriame galite laimėti firminę supermama.lt kuprinę! Užsirašykite į sąrašiuką Konkurso temoje va čia

sėkmės!
renaciukas25
labai graži istorija, man net ašarele išspaude...
Aukit dideli ir kas svarbiausia sveiki... 4u.gif
vinga
Nu va gražiausia, graudint tikrai nenorėjau doh.gif Nors geriau ašarėlės dėl gražių dalykų nei dėl liūdnų mirksiukas.gif
Eveliukas
Sveikinu mamytę ir 2.gif , labai graži istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif
dandan
QUOTE(Eveliukas @ 2005 12 06, 14:13)
Sveikinu mamytę ir  2.gif , labai graži istorija 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Saunuole Vinga, viska graziai papasakojai. Dziaukites vienas kitu wub.gif wub.gif wub.gif
monce*
Sveikinu su sunelio nuostabiu atejimu i si pasauli. 4u.gif
Susigraudinau beskaitydama, nes radau panasumu su savo laukimo ir gimdymo istorija. Ir labai maloniai nustebau, kad musu abieju sunu ugiai 55cm, o svoris tik skiriasi 70g. thumbup.gif
Stiprybes Jums ir sveikatos.
Volunge
Didziausi sveikinimai MAMYTEI JA ja tapus 4u.gif ir sekmes mazajam Justukui. Linkiu jums visiems drauge isgyventi kuo grasesniu akimirku, ir pasijusti patiems laimingiausiems, kad pagaliau SUSITIKOT wub.gif
alex
Saunuole Vinga ,aukit sveiki ir dideli 4u.gif
Giedruciukas
Vinga, nuostabi tavo istorija...pati prisiminiau (taip isijautusi skaiciau) savo nestumo testo istorija...Svikinu susilaukus nuostabaus kudikelio issvajoto 4u.gif
vinga
Giedruciuk, o kokia tavo testo istorija? Įdomu ax.gif
Palma
Graži istorija wub.gif Linkėjimai Justukui nuo Justuko 4u.gif
Neigaja
na man ir ašarėlė nuriedėjo.aukit sveikučiai.
Nijoliux
wub.gif wub.gif wub.gif
kokia graži istorija, o tiek daug būsimų mamų su baime laukia savo gimdymų g.gif ir vos pasirodęs tas išsvajotas angeliukas užgožia visus patirtus skausmus, jo žvilgsnis - ir sieloj ramybė, jo šypsena - ir širdis uždainuoja wub.gif wub.gif
Liberty
Super istorija thumbup.gif ... sveikatos jums ir laimes!!! biggrin.gif
sanidiki
4u.gif
Irmoškė
Vinga, wub.gif wub.gif
ingere
Labai graži istorija wub.gif wub.gif wub.gif
***zanute***
Dziugu, kad pagaliau sulauket savo mazucio wub.gif Labai grazi istorija, saunuole thumbup.gif
Gutia
Labai grazi istorija, sekmes jums 4u.gif
idea fix
Visada maniau, kad katę name būtinai reikia turėti biggrin.gif O šiaip esi didele šaunuolė ir sveikatėles Tavo šeimynėlei 4u.gif
*Passion*
4u.gif sveikinimai 4u.gif 4u.gif
gatu
grožis tas mūsų pasaulis wub.gif wub.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.