Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gal į užsienį gyventi ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaiką auginu viena
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
virga
QUOTE(myliuvaikus @ 2011 12 05, 01:34)
Jei vaiko gyvenamoji vieta su mama, mama drasiai gali su tuo vaiku emigruoti
*

Kodel jus klaidinat zmones? Emigruoti su vaiku, be kito is tevu sutikimo negalima. Laikinai iki triju men. taip, sutikimo nereikia.

http://www.telsiai.lt/go.php/lit/DEL_VAIKO...O_I_UZSIENI/471
ernestitac
galima gyventi iliuzijomis kad nereikia , bet tikrai reikia , nes turesit dideliu problemu kai apkaltins pagrobimu , tai del to as ir vel Lietuvoje ir planuoju vel is naujo isvaziuoti
Teismo sprendimu nusistatysiu vaiko gyv vieta uzsienyje... smile.gif

tai kas nores jungtis prie manes galit rasyti i pasto dezute !

vaiku teisiu skyrius yra susijas su pagrobimais ten tiksle informacija galit suzinoti smile.gif
4xmama
Teismo sprendimu yra nustatoma gyvenamoji vaiko vieta su vienu iš tėvų: mama ar tėvu. tai jei tas jau yra padaryta, norite paakyti, kad norint emigruoti- dar kartą reikia kreiptis į teismą ir nutatyti gyvenamąją vietą su užsienyje? konkrečioje šalyje? o jei po kiek laiko keisite šalį- trečią kartą kreipti į teismą? Kažkas čia ne taip. gal kas tiksliai žinote ir buvote susidūrę, jog tikrai užsieniui netinka paprastas gyvenamosios vietos nustatymas su mama.
vienpaneles
QUOTE(ernestitac @ 2011 12 05, 22:24)
galima gyventi iliuzijomis kad nereikia , bet tikrai reikia , nes turesit dideliu problemu kai apkaltins pagrobimu , tai del to as ir vel Lietuvoje ir planuoju vel is naujo isvaziuoti 
Teismo sprendimu nusistatysiu vaiko gyv vieta uzsienyje...  smile.gif

tai kas nores jungtis prie manes galit rasyti i pasto dezute !
vaiku teisiu skyrius yra susijas su pagrobimais ten tiksle informacija galit suzinoti  smile.gif
*

Kad aš irgi klausiau ir man sakė kad viskas gerai.
Papildyta:
Kokia tvarka reikia sutvarkyti vaikų emigraciją? Ir kas bus jei tėvas paprieštaraus? Nors šio metu tėvas nei lanko nei alimentus normaliai nemoka.
balticgirl
QUOTE(vienpaneles @ 2011 12 07, 16:42)
Kad aš irgi klausiau ir man sakė kad viskas gerai.
Papildyta:
Kokia tvarka reikia sutvarkyti vaikų emigraciją? Ir kas bus jei tėvas paprieštaraus? Nors šio metu tėvas nei lanko nei alimentus normaliai nemoka.
*

As susidariau nuomone, kad problemu iskyla, kai tetis nusprendzia pakenkti buvusiai ir pradeti ieskoti neva "pamesto" vaiko. Bet tai gaunasi asmeniniai vienetiniai atvejai. Kitaip tiek daug vaiku nebutu emigrave ir isitvirtine kitur, cia mano nuomone. Ir bent jau salyje, kurioje anksciau teko gyventi, toks dalykas kaip musu notaro antspaudas isvis jiem nieko nereiskia schmoll.gif
Dar prisiminiau a.a.A.Dautarto atveji, kur pleses del vaiko - jei taip viskas butu paprasta susigrazinti buvusia su vaiku i Lietuva, manot, jis to nebutu bandes? O kaip skambejo per spauda, kad neduoda matytis ir t.t. Juk protingi zmones, pilna draugu televizijoj, manau tikrai butu susigrazine, bet deja (o gal ir ne 'deja', vaiko ir mamos atzvilgiu).

Vienpaneles, jei tevas nemoka alimentu ir nelanko vaiku - geriausia uzvest byla del tevystes teisiu atemimo, tada visos sios problemos atkristu. Man tai irgi nenormaliai atrodo, kaip kartais pasirodancio tevo teises gali buti svarbesnes nei vaiko.
ernestitac
Reikia nusistatyti gyv vieta uzsienije nesvarbu salis ,bet taipogi galima su vaiko tevu suderinti viska rastiskai kad nepriestarauja ir bendravimo tvarka pas notara ...

As galiu kalbeti tik apie UK

Sekmes !!!
virga
QUOTE(4xmama @ 2011 12 07, 17:38)
Teismo sprendimu yra nustatoma gyvenamoji vaiko vieta su vienu iš tėvų: mama ar tėvu. tai jei tas jau yra padaryta, norite paakyti, kad norint emigruoti- dar kartą reikia kreiptis į teismą ir nutatyti gyvenamąją vietą su užsienyje? konkrečioje šalyje? o jei po kiek laiko keisite šalį- trečią kartą kreipti į teismą? Kažkas čia ne taip. gal kas tiksliai žinote ir buvote susidūrę, jog tikrai  užsieniui netinka paprastas gyvenamosios vietos nustatymas su mama.
*

As galiu atsakyti, nes buvau susidurus tiesiogiai. Dukte istekejo uz norvego ir kai registravosi, policijoj pareikalavo vaiko tevo sutikimo rastisko, kad jis nepriestarauja, kad jo vaikas gyvens uzsieny. Ji gavo ta sutikima is vaiko tevo mainais uz buta Lietuvoj. Nemazai atveju yra cia NO kai issiuncia vaikus, jei vaiko mama neturi vaiko tevo sutikimo. Manau visose normaliose valstybese tai galioja. Vaiko gyvenama vieta yra nustatyta su mama Lietuvoj, bet ne uzsieny. Ir jei vaiko tevas uzsispyrs, gali apkaltinti vaiko pagrobimu, kaip beje vienai musu forumietei atsitiko. Kartojuos, bet istatymo nezinojimas, neatleidzia nuo atsakomybes. biggrin.gif
4xmama
LT teismai nustatineja tik su kuo gyvens vaikas, o ne konkrečią vietą ar šalį. Raštiškas sutikimas - tėvo leidimas, įmanoma parašyti tik per notarą. Bet teismas vistiek yra aukščiau notaro. Kitaip gausis, teismas nustatė gyvenamaja vieta su mama, o paskui nueini pas notarą ir vyras sako: et... žinai nepasirašau. Tada vėl į teismą, kad vyras nesutinka vykdyti teismo sprendimo?
Galbūt kitose šalyse jie vadovaujasi notariškais tėvo leidimais- pas juos tokia tvarka, bet Lietuvoje tai sprendžia teismas ir turbūt tokiu atveju reiktų sakyti, kad teismas tai jau nustatė.

Ernestitac, o Jūs per teismą buvote nusistatę gyvenamąją vaikų vietą? Ir virgai tas pats klausimas.

Balticgirl, tėvystės teisių atėmimas? dabar bandai šitą kelią? kažin ar įmanoma su LT esančiu tėveliu, kuris nėra recidivistas ar koks degradas. Manau tik kraštutiniais atvejais, tas teises atiminėja.
virga
QUOTE(4xmama @ 2011 12 08, 09:42)

*

Jus vel ta pati per ta pati. Teismas nustate gyvenama vieta su mama. Mama Lietuvos piliete, reiskias cia gyvens ir vaikas kuri tevas gales lankyti? Kaip tevas gales lankyti vaika, jei mama su juo isvyks pav. i USA? Todel kitos salys ir reikalauja tevo sutikimo, kitaip tai vadinasi vaiko pagrobimas.
balticgirl
QUOTE(4xmama @ 2011 12 08, 07:42)
Balticgirl, tėvystės teisių atėmimas? dabar bandai šitą kelią? kažin ar įmanoma su LT esančiu tėveliu, kuris nėra recidivistas ar koks degradas. Manau tik kraštutiniais atvejais, tas teises atiminėja.
*

Nebandau, nors vaiku teises sake visos salygos yra ir patys rekomendavo. Taciau toki klausima reikia vesti atskira byla, kuri imanoma tik po skyrybu.
Pagal istatyma, jei tevas kelis metus neremia vaiko, jau galima atimti tevystes teises. Koks jis kaip zmogus, nelabai svarbu nes svarbiausia koks jo santykis su vaiku.

QUOTE(virga @ 2011 12 08, 08:12)
Jus vel ta pati per ta pati. Teismas nustate gyvenama vieta su mama. Mama Lietuvos piliete, reiskias cia gyvens ir vaikas kuri tevas gales lankyti? Kaip tevas gales lankyti vaika, jei mama su juo isvyks pav. i USA? Todel kitos salys ir reikalauja tevo sutikimo, kitaip tai vadinasi vaiko pagrobimas.
*

Vaiko pagrobima as suprantu kai gyvena du zmones ir turi vaika, vienas sugalvoja issikelti be kito zinios (kaip atsitiko Rinau buvusiam). Kitu atveju, skyrybu metu, tiek tevas tiek mama gyvena laisvai ir nevarzomi. Lietuvos pilieciam leidziama legaiai gyventi ne tik Lietuvoje siais laikais. Gali keistis vaiko lankymo grafikas, "nuskriaustas" tevas gali kreiptis del to ir is naujo nagrineti, kad jam nepatogu, sugrazinkit vaika arciau ar duokit man ilgesnes atostogas su juo, kazkas tokio. Bet mama de to netampa nusikaltele... Ir man atrodo, normalus lankantis/remiantis vaika tevas, niekada nebus paliktas be zinios kur jo vaikas yra. Nes normali mama nores, kad jis ir toliau bendrautu su vaiku ir butu jo gyvenime, kad ir kitoje salyje. Nezinau man paciai V.Europa neatrodo labai jau tolimas krastas, juolab patys "dinge" teveliai daznai ten neva "slepiasi" ir kurias naujus gyvenimus, patys pamazina bendravima su vaiku taip kad nematau kaip kazkoks teismas gali traktuoti tai kaip vaiko pagrobima. Man teisme sake ir dabar galiu isvaziuoti (iki skyrybu vaikai laikinai priteisti gyventi su manim, laikinai nes tokia praktika skyrybu metu), tai jei tas pats teismas stumia mane pazeisti istatyma, kaip gali tas pats teismas paskui mane nubausti?

As suvokiu, kad istatymai gali skirtis kiekvienoje salyje. Siuo klausimu apie NO istatymus nezinau. Gal jie reikalauja tokio rasto del savo salies istatymu, ir lietuves darosi, bet tikrai nesidaro, nes to reikalauja Lietuva. Pas mus tokiu istatymu nemaciau, nors nuorodas skaiciau, taciau tai nebuvo kaip rase 4xmama, teisiniai straipsniai. Tai yra rekomendacijos. Kitu atveju isvaziuojant is Lietuvos, i pasa butu dedamas stampas su istatymo numeriu, kuris pvz.reiskia "isvaziuoti ne ilgiau kaip 3men.", arba "ivaziuoti ne ilgiau kaip 3men.nebent yra atskiras leidimas gyventi nuolat", nes tokie stampukai bent jau JAV imigrantams, tikrai yra. Mano eks yra ne lietuvis, tai toki pat stampuka gavo atvykes i ta pacia Lietuva. Yra ir atskiri teisiniai straipsniai su numeriukais, kuriuos pazeidziant zmogus issiunciamas is salies. Bet kiek keliavau su vaikais, nei prie musu, nei prie Vokietijos, nei prie Prancuzijos, nei prie JAV sienu i mano vaiku pasus nieko tokio nezymejo. Tiesiog mamos pasidaro tai, as reikalaujama ten kur gyvena. JAV siuo klausimu skiriasi. Skyrybu metu ten buna nustatomi keli dalykai del vaiko - jo nuolatine gyv.vieta su vien is tevu, ir kas rupinsis jo sveikatos klausimais, teisiniais klausimais ir pan. Tai skirstoma i fizine ir teisine globa. Nes tarkim mama gali gauti fizine globa ir keltis su vaiku kur nori, bet neturint teisines globos, ji negales isimti vaikui keliones dokumentu, todel net apie atostogas uz salies ribu ji gali pamirsti nebent tam pasirasys tevas. Taip pat jei vaikas tarkim pakliutu i avarija ir reiktu priimti kazkokius sprendimus del jo sveikatos (ar palaikyti gyvybe su aparatais zinant, kad jis niekada nebus normalus, ar leisti jam numirti pvz.), tam irgi butu ieskomas tevas jei motina neturi pilnos teisines globos. Pas mus tokio skirstymo nera, nes pas mus nuolatine vaiko gyvenamoji vieta apima visus sprendimus kas liecia maza zmogu. Jei mama kelias i sali kur yra skirtingi reikalavimai, jai jau skiriantis reikia atitinkamai suformuluoti teisinius dalykus ziurint i ateiti, kad paskui isvengt atskiru teismu del leidimu ir t.t. Nesunku pakeist viena sakini skyrybu dokumente, o po skyrybu aisku tada jau tenka ieskoti tevo ir maldauti jo malones.

Man labai idomu, kaip konkreciau buvo ernestitac atveju? Nes ziurejau jos zinutes, tai isvykusi pirma karta ji buvo ne taip ir senai. Ar tam buvo teismai, UK? Ar tebuvo kazkoks gasdinantis laiskelis ir vyro, kad uzvesta bya Lietuvoje ir jus pagrobet vaika? As suprantu, kad tai turetu buti gan ilgas procesas, nebent jus iskart susidejot daiktus ir grizote namo. Visgi manau, kad pasiliekant UK, niekas nebutu jusu jega taip greit issiuntes be keliu teismu. Gal klystu... Tiesiog logiskai nelabai suprantu situacijos.
ernestitac
sveikos 4u.gif

Su naujais metais , kaip sakoma nauji metai nauji lapai biggrin.gif

As irgi ieskau drauges vykti i uk ax.gif
Papildyta:
pradziai darbas kaip ir butu thumbup.gif

Lauksiu norinciu 4u.gif
saulyte1985
ir as noriu isvykti is lt:)) beda kad neturiu kam vaikucio palikti:(
ernestitac
Sveika , o tai kam palikti ,jei susirinktu norinciu mamyciu daugiau tai aukle pasimtume ax.gif
semute
sveikos mamytes. as ir noreciau emigruoti, bet va kai paskaitau forumus, manau jog gali kilti dideliu bedu. kaip elgtis tokiu atveju, jei tevo pavardes nera vaiko gimimo liudijime, negaunam jokiu alimentu ir tt. ? ar galeciau emigruoti su vaikuciu, ar reiketu ieskoti tevo, prisiteisti pavarde,alimentus ir gauti sutikima jo?
virga
QUOTE(semute @ 2012 01 16, 15:39)
sveikos mamytes. as ir noreciau emigruoti, bet va kai paskaitau forumus, manau jog gali kilti dideliu bedu. kaip elgtis tokiu atveju, jei tevo pavardes nera vaiko gimimo liudijime, negaunam jokiu alimentu ir tt. ? ar galeciau emigruoti su vaikuciu, ar reiketu ieskoti tevo, prisiteisti pavarde,alimentus ir gauti sutikima jo?
*

Kas irasytas i grafa <tevas>? Mano vienai pazystamai nereikejo tevo sutikimo, nes jo tiesiog nebuvo dokumentuose. Toj grafoj buvo irasyta jos mergautine pavarde, tik pakeista i vyriska ir isgalvotas vardas. Taip anksciau dare, nezinau, kaip pas jus, bet ji be problemu vaika issiveze ir gyvena. Ir uzsieny uzteko is VT dokumento, kad ji vienisa mama. biggrin.gif
semute
[quote=virga,2012 01 16, 18:23]
pas mane ten isvis nieko nera, bruksneliai sudeti smile.gif tai turbut nekiltu problemu.... g.gif
ernestitac
sveikos 4u.gif

Tai jei tevo nera tai jokiu problemu tik vaziuoti ir dziaugtis biggrin.gif tai gal tu noretum jungtis prie manes ? ax.gif
semute
net nezinau, neperskaiciau visos temutes. gal i az galetum parasyt ka planuojat ir tt, kaip su darbais,vaikais ir gyvenamu plotu?
semute
sveikos mamytes. atsiprasau jei ne i ta tema parasysiu... siandien gavau pasiulyma vaziuoti dirbti i Olandija. draudima mokesit olandam, darbas naktinis fabrike,pakuot darzoves. gaila,bet pradzioj negaletume pasiimti vaikuciu. as asmeniskai galvojau per ta laika kol dirbsiu (praso pabut 3men pradzioj) bandysiu susizinot kaip ka susitvarkyt kad vaikas galetu but kartu. jei ka domina,klauskit
besika
QUOTE(semute @ 2012 01 18, 21:22)
sveikos mamytes. atsiprasau jei ne i ta tema parasysiu... siandien gavau pasiulyma vaziuoti dirbti i Olandija. draudima mokesit olandam, darbas naktinis fabrike,pakuot darzoves. gaila,bet pradzioj negaletume pasiimti vaikuciu. as asmeniskai galvojau per ta laika kol dirbsiu (praso pabut 3men pradzioj) bandysiu susizinot kaip ka susitvarkyt kad vaikas galetu but kartu. jei ka domina,klauskit
*

esu metai jau,kaip olandijoj.cia-neegzistuoju,o gyvenu!padengiau dali skolu,lizingus,bet dar liko anstoliai
i lietuva gryzt gyvent neplanuoju,ir nenoriu.tik va,kaip jau ir kazkiek isitvirtinus esu,bet vienai-labai sunku,dar be kalbos(anglu nera gerai pas mane,tik pagrindai...) .rusu-laabai gerai,tai bendrauju su rusu sfera.dirbu rusu bare,barmene,Den hagoj.esme ta,kad noriu parsivezti sunu,8metai jam,kol kas jis lt.bet viena-nepatempsiu...dbr jau padengiau skolu visa didziaja dali ,bet sunus dar lt,per sunku vienai.gal atsirastu mamyte,norinti isvykti gyventi i olandija,amzius nuo 30m,vaikucio-5-10metu,padeciau su bustu,darbu ir kt.juk-vienas-lauke ne karys,bet ir taip daug ka pasiekusi esu viena
rasykit i a/z. tik rimtai nusiteikusios kazka keisti savo gyvenime.info-nedalinu.

ernestitac
sveikos 4u.gif
Na va kiek pasiulymu tik reikia rinktis biggrin.gif ir nesukti sau galvos ax.gif kolkas tik reikia ryzto ir judeti i prieki mirksiukas.gif
Kiurtė
Besika,
Va, jei sitoks pasiulymas ir birzelio menesi galiotu-rimtai svarstyciau g.gif
maira2
merginos, gelbekit, pasiimkit kas nors mane, vaziuociau viena, vaika bent pusei metu turiu kur palikt, paskui pasiimciau, biski praktikos uzsieny turiu, metus laiko dirbau danijoje, bet siuo metu musu firma kazko durniuoja su atsiskaitymais, tai ryzciausi vaziuot kitur...tik beda turiu...su anglu kalba esu kaip zalias agurkelis...suprast tik truputi suprantu
Slinky-malinky
[quote=maira2,2012 01 20, 19:12]
merginos, gelbekit, pasiimkit kas nors mane, vaziuociau viena, vaika bent pusei metu turiu kur palikt, paskui pasiimciau, biski praktikos uzsieny turiu, metus laiko dirbau danijoje, bet siuo metu musu firma kazko durniuoja su atsiskaitymais, tai ryzciausi vaziuot kitur...tik beda turiu...su anglu kalba esu kaip zalias agurkelis...suprast tik truputi suprantu
*

[/quote
neisgelbesiu,bet parasyk i AZ gal bent kuo galesiu padeti smile.gif
maira2
aciu semutei uz nora pagelbet... 4u.gif
merginos gal kam reikia rimtos kompanjones...tikrai nepavesciau
ernestitac
sveika 4u.gif
Na jeigu noretum i uk tai gali jungtis prie manes smile.gif
NEIMA
As isvykau is Lietuvos pries pusantru metu, palikau sunu pas brolio seima, sunku buvo is pradziu, kita kalba, sunku su darbais, vaiko ilgesys, kasdienines asaros. Betgi va siandienai mano sunus jau su manimi, eina i mokykla cia, turiu megstama darba, kalba moku gerai, turiu mylima zmogu salia, o ir pinigu trukumo nebejauciu. nebijokit rizikuoti mamos. reik tiketi savo jegomis ir stengtis ispildyti savo svajones. Lietuvoj nesuduriau galo su galu, spaude skolos. Vaziavau ieskoti laimes, ir ja radau 4u.gif sekmes ir JUms 4u.gif 4u.gif 4u.gif
maira2
na, gal ir mums pasiseks, svarbu ieskot, ir rasim
Pelyte@
QUOTE(ernestitac @ 2011 12 05, 23:24)
Teismo sprendimu nusistatysiu vaiko gyv vieta uzsienyje...  smile.gif
*

jau tvarkausi skyrybas, bet pas mane jos laaabai komplikuotos doh.gif vis dar turiu vilciu pasirasyti taikos sutarti, i ja noriu itraukti grafa "tevas ir mama turi teise laisvai vazineti su vaikais LT ir uzsienio salyse". Ar to uztektu kad galeciau isvaziuot su vaikais ir tai nebutu laikoma pagrobimu? Nes zinau kad savo noriu leidimo mums ne uz ka tevas nepasirasys...

Kaip jus tvarkotes vaikos gyv vietos nustatyma uzsienyje?

besika
QUOTE(Pelyte@ @ 2012 01 29, 12:11)
jau tvarkausi skyrybas, bet pas mane jos laaabai komplikuotos  doh.gif vis dar turiu vilciu pasirasyti taikos sutarti, i ja noriu itraukti grafa "tevas ir mama turi teise laisvai vazineti su vaikais LT ir uzsienio salyse". Ar to uztektu kad galeciau isvaziuot su vaikais ir tai nebutu laikoma pagrobimu? Nes zinau kad savo noriu leidimo mums ne uz ka tevas nepasirasys...

Kaip jus tvarkotes vaikos gyv vietos nustatyma uzsienyje?
*

Labas,na ,manau-kad tikrai ne.... schmoll.gif ,galit vazineti,atostogauti,uzsieni,bet ne ilgiau kaip 3men.kad gyventi uzsieni-to tikrai nepakanka schmoll.gif
reikia,kad vaiko su motina butu nustatyta gyvenamoji vieta uzsieni.kaip tiksliai suformuluoti-nzn.

P.s. mano exs yra recidyvistas,ir,pats,sutinka ,kad vaikas gyventu uzsieni su manim,sake,pasirasys viska ,per notara,jokiu pretenziju,tik pirmiau turiu isitvirtinti as normaliai,t,y tureti darba,gyv.plota,o tada jau ir del vaiko pasirasys sutikima. rolleyes.gif
Pelyte@
Taip iseina, jei nepasiraso, tai ir isvaziuoti negaliu? blink.gif negali planuoti savo gyvenimo visiskai?... unsure.gif

vat kaip idomiai, kai MB buvusi zmona dukra i Airija isveze, jis jokiu rastu nepasirasinejo, tiek kad ir neskelbe pagrobimo.
besika
QUOTE(Pelyte@ @ 2012 01 30, 11:19)
Taip iseina, jei nepasiraso, tai ir isvaziuoti negaliu?  blink.gif negali planuoti savo gyvenimo visiskai?...  unsure.gif

vat kaip idomiai, kai MB buvusi zmona dukra i Airija isveze, jis jokiu rastu nepasirasinejo, tiek kad ir neskelbe pagrobimo.
*

mirksiukas.gif ,tai,jai neskelbia,del pagrobimo,pretenziju neturi,neiesko,tai jokio skirtumo.reiskias,jam nerupi,arba graziuoju sutare.o vat,buna daugeliu atveju,kad ne tiek del vaiko,bet is principo,kerstaudami,neduoda ramybes,ir stengiasi pakenkt savo buvusiajai.
ernestitac
oho kokia tyla g.gif tikriausisi jau neliko norinciu isvaziuoti su vaikais iskart unsure.gif
Kiurtė
Na,as nuo birzelio vidurio ieskaus, kur istrukti.Tiesa, sioki toki darba ir cia turiu, todel is pradziu noreciau "pasizvalgyti" dabartinio darbo kasmetiniu atostogu saskaita.Visgi zvirblis saujoj geriau nei briedis lankoj.. Aisku, pajutus, kad svecioj saly sekasi, tikrai ismainyciau ta "zvirbli" i "briedi" rolleyes.gif Kadangi angliskai nekalbu, tai, tiesa pasakius,kokioj saly dirbti, nera taip labai svarbu..O kol kas laiko iki vasaros dar yra, ieskau ir toliau bigsmile.gif
Idomu, yra mamyciu, besizvalganciu i vokiskai kalbancias Vokietija ar Sveicarija?..
Ateniuke
Sveikos. Gal as cia ir ne vietoje, bet noreciau uzduoti klausimeli smile.gif Gal kas zino kaip yra su motinystes pasalpa,jeigu darbus paskutinius du metus uzsieni dibus busiu? Vaikas gims Lietuvoje, po gimimo toliau ir liktume gyventi. Tiesiog idomu kakip jie paskaiciuoja kokio dydzio motinystes pasalpa moketi.. Aciu uz atsakyma arba nuoroda kur siuo klausymu galeciau pasikonsultuoti smile.gif
Wonder Woman
Del isvykimo I uzsieni su vaiku kalbejau su kelioniu agenturos darbuotojais (nes turim kelione i egzotiskus krastus), tai man atsiunte linka i straipsni, kad reikia tevo leidimo registruojant vaiko gyv vieta uzsieny, o keliaujant - ne. Tai kiek suprantu, kol nerasite nuolatines gyv vietos ir neuzsiregistruosit, tol nebus laikoma grobimu. Gaila, nerandu to straipsnio.
virga
QUOTE(Giddy @ 2012 02 08, 00:51)
Del isvykimo I uzsieni su vaiku kalbejau su kelioniu agenturos darbuotojais (nes turim kelione i egzotiskus krastus), tai man atsiunte linka i straipsni, kad reikia tevo leidimo registruojant vaiko gyv vieta uzsieny, o keliaujant - ne. Tai kiek suprantu, kol nerasite nuolatines gyv vietos ir neuzsiregistruosit, tol nebus laikoma grobimu. Gaila, nerandu to straipsnio.
*

Norint dirbti ir gyventi uzsieny legaliai, reikia uzsiregistruoti. Kad vaikas lankytu mokykla/darzeli reikalinga irgi registracija. Tai, vistiek tevo sutikimo reikia.
Jau bevek dvi temos apie tai prakalbetos. Manau, neliko Lietuvoj tokiu tamsuoliu, kurios pasiima "savo"vaika ir isvaziuoja. Istatymus reikia zinoti ir gerbti. Beje, paciu labui. biggrin.gif

P.s. Keliauti irgi yra nustatyti "limitai". Neilgiau, kaip tris men. Jei vaikas su mama uztruks ilgiau, tevas gali kreiptis i teisma. Uztrukti ilgiau galima tik su svaria priezastim.
Wonder Woman
QUOTE(virga @ 2012 02 08, 17:47)
Norint dirbti ir gyventi uzsieny legaliai, reikia uzsiregistruoti. Kad vaikas lankytu mokykla/darzeli reikalinga irgi registracija. Tai, vistiek tevo sutikimo reikia.
Jau bevek dvi temos apie tai prakalbetos. Manau, neliko Lietuvoj tokiu tamsuoliu, kurios pasiima "savo"vaika ir isvaziuoja. Istatymus reikia zinoti ir gerbti. Beje, paciu labui.  biggrin.gif

P.s. Keliauti irgi yra nustatyti "limitai". Neilgiau, kaip tris men. Jei vaikas su mama uztruks ilgiau, tevas gali kreiptis i teisma. Uztrukti ilgiau galima tik su svaria priezastim.
*

nenorejau nieko izeisti. pasidalinau savo turima info klausimu, kuris yra siek tiek aktualus ir man
virga
QUOTE(Giddy @ 2012 02 08, 21:22)
nenorejau nieko izeisti. pasidalinau savo turima info klausimu, kuris yra siek tiek aktualus ir man
*

Negalvojau, kad issizeisi. Atrasiau tiesiog "sausa" zinute. Kad, neuzikabintu kitos ant neteisingo info. Cia, forume yra mama, kuria vyras apkaltino vaiko grobimu. Vaika jis pasieme is motinos, ir dabar kiek supratau teisiasi vaikui globa. Cia ne juokas, taip gali ir "stogas" nuvaziuoti. Nezinau, kaip ji laikosi, bet turbut mamai ner nieko baisiau, todel gal taip suregavau. Tiesiog norejau perspeti. Nes kai isejo tas istatymas, kad vienam vezant vaika i uzsieni nereikia kito is tevu sutikimo ne visi suprato/isigylino i ta istatyma, ir prasidejo migracija mamu su vaikais. biggrin.gif
ernestitac
sveikos smile.gif
tai va turiu jau teismo sprendima ir galiu vaziuoti kur noriu su vaiku gyventi biggrin.gif

ir vis dar lauku draugiu norinciu vaziuoti su vaikais 4u.gif As jau pavasari noreciau kelti sparnus ax.gif
Papildyta:
planuociau vazioti i torquay uk galit pasiziureti kokios nuomos kainos ir t.t gal ka ir suzaves sis miestas kaip mane pakerejo neisivaizduoju geresnes vietos gyventi su vaiku 4u.gif
Asvikta
labas:)

pavasari mano mergytei bus dveji metukai ir tikrai noreciau isvykti is karto su ja i uzsieni ir mamos jums patariu ieskoti galimybiu nepalikti savo vaiku mazuciu, nebent porai menesiu, jeigu vaikui jau yra 5 metai, bukit protingos ir atsakingos mamytes!

As taip pat ieskau galimybiu, mano buves draugas neiesko dukrytes ir jo pavarde neirasyta liudijime, tai tikiuosi nebus ateityje problemu del jokiu pagrobimu... doh.gif

Gal ir prisijungciau prie taves i UK , ir as mielai pabuciau su vaikais puse dienos, aisku pasiderintume, darbo galimybes ir tt.. drinks_cheers.gif
ernestitac
o kaip fainai atsiranda bendraminciu kad tik su vaikais iskart keliauti 4u.gif ir taip jau neturi pilnos seimos ir mamyte dar dingsta kazkur schmoll.gif net siurpas nupurto doh.gif

o tai tu is kurio miesto ? jei tu turi kokiu klausymu tai gali man i az ar i foruma rasyti 4u.gif drinks_cheers.gif
66778
QUOTE(ernestitac @ 2012 02 09, 14:14)
sveikos  smile.gif
tai va turiu jau teismo sprendima ir galiu vaziuoti kur noriu su vaiku gyventi  biggrin.gif
ir vis dar lauku draugiu norinciu vaziuoti su vaikais  4u.gif As jau pavasari noreciau kelti sparnus  ax.gif
Papildyta:
planuociau vazioti i torquay uk galit pasiziureti kokios nuomos kainos ir t.t gal ka ir suzaves sis miestas kaip mane pakerejo neisivaizduoju geresnes vietos gyventi su vaiku  4u.gif
*

As irgi mielai prisijungciau su sunumi, kuriam greit bus trys metai. Bet kodel i ta miesteli? Kur jis konkreciai randasi? Ir jei pigi nuoma, tai kaip su darbais?

Tikrai rimtai mastau apie isvykima ir prisijungima
Papildyta:
QUOTE(Ateniuke @ 2012 02 07, 22:51)
Sveikos. Gal as cia ir ne vietoje, bet noreciau uzduoti klausimeli smile.gif Gal kas zino kaip yra su motinystes pasalpa,jeigu darbus paskutinius du metus uzsieni dibus busiu? Vaikas gims Lietuvoje, po gimimo toliau ir liktume gyventi. Tiesiog idomu kakip jie paskaiciuoja kokio dydzio motinystes pasalpa moketi.. Aciu uz atsakyma arba nuoroda kur siuo klausymu galeciau pasikonsultuoti smile.gif
*

Nezinau apie kokia sali kalbi. As dirbau Uk iki paskutiniu savaiciu o gimdyt grizau Lietuvon.... Gavau kiek priklauso iki mazdaug sesiu menesiu( cia priklauso kada is darbo iseini), o po to dar ir tax creditus, vaiko child kreditus siunte....nors buvau Lituvoje.... Taciau teko viska grazinti iki paskutines monetos.... nes buvau ilgiau Lietuvoje, nei galima.... sad.gif
ernestitac
sveikos
o buten tas miestas nes ten iskart vaziuociau i darbo vieta o tai man atrodo kolkas svarbiausiai ten sezoninis darbas 7 - 8 men , tai manau per ta laika galima daug ka susitvarkyti smile.gif
Pelyte@
QUOTE(Kiurtė @ 2012 02 07, 20:33)
Na,as nuo birzelio vidurio ieskaus, kur istrukti.Tiesa, sioki toki darba ir cia turiu, todel is pradziu noreciau "pasizvalgyti" dabartinio darbo kasmetiniu atostogu saskaita.Visgi zvirblis saujoj geriau nei briedis lankoj.. Aisku, pajutus, kad svecioj saly sekasi, tikrai ismainyciau ta "zvirbli" i "briedi"  rolleyes.gif  Kadangi angliskai nekalbu, tai, tiesa pasakius,kokioj saly dirbti, nera taip labai svarbu..O kol kas laiko iki vasaros dar yra, ieskau ir toliau  bigsmile.gif
Idomu, yra mamyciu, besizvalganciu i vokiskai kalbancias Vokietija ar Sveicarija?..
*

As buciau nieko pries ten vaziuoti. Nuo ko zadat pradet, kaip rasit ten darba jei nekalbat uzsienio kalba? (bent jau supratau kad angliskai, gal vokiskai kalbate?)

Vis dar tikiuosi ateityje isvaziuot 4u.gif

QUOTE(virga @ 2012 02 08, 18:47)
Jau bevek dvi temos apie tai prakalbetos. Manau, neliko Lietuvoj tokiu tamsuoliu, kurios pasiima "savo"vaika ir isvaziuoja. Istatymus reikia zinoti ir gerbti. Beje, paciu labui.  biggrin.gif

*

Tai va, ta jau supratau, aciu visoms uz info, bet nesupratau, kaip padaryti, kad teismas duotu leidima isvykti su vaikais,jei tevas tam priestarauja? g.gif nes musu tevas tikrai priestaraus is principo verysad.gif

ERNESTITAC, kaip gavote teismo leidima? unsure.gif
virga
QUOTE(Pelyte@ @ 2012 04 09, 15:31)

Tai va, ta jau supratau, aciu visoms uz info, bet nesupratau, kaip padaryti, kad teismas duotu leidima isvykti su vaikais,jei tevas tam priestarauja?  g.gif nes musu tevas tikrai priestaraus is principo  verysad.gif

ERNESTITAC, kaip gavote teismo leidima?  unsure.gif
*

Reiketu kaip nors tartis su vaiku tevu. Gal, pavyks, jei zinos, kad vaikams geresnis gyvenimas nusimato? Kai kurios ir alimentu atsisako, jei zino, kad pacios gales vaikais pasirupinti. Kai kas gauna teismo leidima. Nezinau, kiek jis yra tikroviskas. Nes, tada turetu juodu ant balto but parasyta, kad vaikas gali gyventi bet kokioj saly su mama, be tevo atskiro sutikimo. Na, tikekimes jums pasiseks, ko ir linkiu! biggrin.gif
Pelyte, knygas issiunciau i e-pasta. Sekmes!
Kiurtė
Pelyte@,
I vokiskai kalbancias salis dairausi isties del to, jog sia kalba pries 15 metu visai gerai kalbejau.Tiesa, dabar belike tik pagrindai tu turetu ziniu, bet vis sis tas-juk su antraja savo uzsienio kalba-rusu-niekur neprasimusciau.. unsure.gif
Jau nuo vasario siuntineju savo CV po eures sistemoje esancius skelbimus ir vis dar neprarandu vilties bent sezonini darbeli vasarai gauti ax.gif
Pelyte@
QUOTE(virga @ 2012 04 09, 22:44)
Reiketu kaip nors tartis su vaiku tevu. Gal, pavyks, jei zinos, kad vaikams geresnis gyvenimas nusimato? Kai kurios ir alimentu atsisako, jei zino, kad pacios gales vaikais pasirupinti. Kai kas gauna teismo leidima. Nezinau, kiek jis yra tikroviskas. Nes, tada turetu juodu ant balto but parasyta, kad vaikas gali gyventi bet kokioj saly su mama, be tevo atskiro sutikimo. Na, tikekimes jums pasiseks, ko ir linkiu!  biggrin.gif
Pelyte, knygas issiunciau i e-pasta. Sekmes!
*

vaiku tevas neduos, net nesitikiu, pas mus dabar skyrybos "piktuoju", viskas per kersta... uztat man idomu, kokios turi buti salygos, kad teismas duotu leidima g.gif kolkas turiu gera darba, bet is esmes noriu isvykti po skyrybu.

nerealiai aciuuuu wub.gif

QUOTE(Kiurtė @ 2012 04 10, 15:35)
Pelyte@,
I vokiskai kalbancias salis dairausi isties del to, jog sia kalba pries 15 metu visai gerai kalbejau.Tiesa, dabar belike tik pagrindai tu turetu ziniu, bet vis sis tas-juk su antraja savo uzsienio kalba-rusu-niekur neprasimusciau.. unsure.gif
Jau nuo vasario siuntineju savo CV po eures sistemoje esancius skelbimus ir vis dar neprarandu vilties bent sezonini darbeli vasarai gauti  ax.gif
*

tada aiskiau, as tik vidurinej mokiausi, todel nieko neprisimenu, nes tai buvo senai senai biggrin.gif gal mums iseitu susikooperuoti? g.gif
Kiurtė
Gal ir išeitų 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.