Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: MIŠINUKO KIEKIS! S O S !
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
elendrike
Sveikos mamytės, mažiukus maitinančios/ primaitinančios mišinukais.
Pediatrė patarė vaikutį primaitinti mišinuku (nes paskutinį mėn.priaugo per mažai svorio). Norėjau dėl dozavimo paklausti: vaikučiui 3mėn., ant HIPP mišinuko pakuotės nurodyta vandens pilt 185ml, mišinuko- 5 kaušeliai. Atsitinka taip, kad vaikutis arba visiškai nevalgo, arba suvalgo tik 50-100ml. Man nereikia viso kiekio mišinuko, kuris nurodomas ant pakuotės. Kaip manot, ar galima/patartina visko dėl per pusę mažiau, pvz.: ~90ml vandens ir 2,5 kaušelius mišinuko?
Ar taip dozuoti negalima?

Ačiū labai už atsakymus.
light blue
aš taip darydavau, tikrai neverta jums mėtyti tuos miltukus, nes kainuoja jie. darykite tokį kiekį, kiek Jums reikia, žiūrėkite santykius nuo pakelio. Kiek pamenu aš dėdavau 60ml vandens ir tris ar keturis kaušelius miltukų. Sėkmės. Laikykitės. Manoji irgi labai nedaug išgerdavo.
Hemera_
maniskei jau greit puse metu, o pagal tas dozavimo instrukcija valgo kaip 2 -3 men kudikiai. jei vaikas nenori, ir nereikia kisti, skrandi istampysit. juk vaikas pats zino kiek jam reikai smile.gif
Balionėlis
nu tokiam mažam vaikui tai skrandžio tikrai neistampysit, paprasčiausiai, jeigu nenorės, tai ir nevalgys, o jeigu bus labai išalkęs, tai viską suvalgęs pradės rėkti, ir tada reikės paprasčiausiai padaryti dar.
O mišinuko tikrai siūlau daryti tiek, kiek reikia. Tik išsiskaičiuoti proporcijas ir viskas, pvz vienam kaušeliui reikia tiek ir tiek ml vandens.
pievu-gele
Man irgi teko primaitinti hipp misiniu. EDarydavau po maziau. Tik kaip ir sake reikia proporcijas paziureti. Tik negalima taip daryt kaip klauset- negalima pvz: 2,5 kauselio. nes apskaiciavimas turi buti tikslus, o puse kauselio neatskaiciuosit tiksliai
misdrieziuke
niu nematau kad ten keli gramai misinuko netikslumo bus kazkas negerai.juk mazdaug aisku kiek tas 2.5 saukstelio milteliu.gi neperdesi ar nedadesi ten 100gr.bus koks skirtumas pora gramu,juk ne tragedija.
elendrike
QUOTE(misdrieziuke @ 2010 03 23, 21:45)
niu nematau kad ten keli gramai misinuko netikslumo bus kazkas negerai.juk mazdaug aisku kiek tas 2.5 saukstelio milteliu.gi neperdesi ar nedadesi ten 100gr.bus koks skirtumas pora gramu,juk ne tragedija.
*

Ačiū labai pasisakiusioms mamytėms. Taip ir darau- maišau mišinuko tokį kiekį, kokį manau mano mažiukas suvalgys. Jei būna per mažai- padarau dar. Kad nereikėtų vis išpilti po pusę buteliuko į kriauklę..
misdrieziuke
butent,kad brangus tie misinukai.o darineti ir pilstyti tai jau nesamone.as irgi taip darydavau.jei suvalgo ir matau kad dar nori,dadarau ir viskas. smile.gif
Vera25
Gal ir man padesite 4u.gif Mano mazylei uz dvieju dienu bus du menesiai, taip pat pediatre liepe damaitinti, nes per mazai svorio priaugame. Ji man sako pamaitinate pati, o tada padarote misinuko ir ziurite kiek ji isgers, nerima man kelia tai, kad po mano maitinimo ji misinuko suvalgo nemazai, apie 100-120 ml. Jei maitinciau tik misinuku ji mazdaug pagal amziu turetu suvalgyti apie 150 ml, taip misinio lenteleje parasyta.Taip damaitinu diena apie 4 kartus, nakti nedamaitinu, maitinu tik pati, be to ji man daznai visa nakti ismiega.Ar viska darau teisingai? blush2.gif Kaip jus damaitindavote, kiek kartu per para ir po kiek vaikelis isgerdavo misinuko? 4u.gif
misdrieziuke
jeigu ji tiek suvalgo,vadinasi ji tiek nori ir nieko cia blogo.nepeikiu,bet gal pienelio visai mazai,gal nesotus jis jai.manau viskas cia gerai.as kadangi maitinau tik misinuku,tai mano koki 6kartus per para valgydavo.nuo3men nakti duodavau arbateles ir naktim nevalge visai smile.gif
Bramune
Sveikos mamos, mums 6 men ir nuo 1.5 men valgom vien misinuka. Bandem visokius bet geriausiai pasiteisino Hipp Pre, jis nuo gimimo tinka. Mazoji niekada nesuvalgydavo daugiau kaip 160. Ir tai kai labai isalkus budavo. Tradiciskai uztekdavo 120. Bet valgydavom mes dazniau. Kas 2-3 val. O dabar kai jau valgom koses tai misinuku tik uzsigeriam. Kartais 60, kartais 80 uztenka. Pagal nuotaika ir pagal tai kokia kose buvo ir kiek jos suvalge smile.gif
break
Aš priduodu mišinuką nuo 1 mėn. Kartais ji išgeria 60 ml, kitą kartą 100 ml. Gydytoja sako, jei išmiega 2-3 val, tai jai maistelio užtenka.
DO&RU
manoji niekada nera suvalgiusi misinuko daugiau kaip 150 ml o kai valgo kose uztenka ir 60 ml tai bent jau aptamilis isidalina ant 30 ml vandens 1 kauselis misinuko ir darausi tiek kiek man reikia. thumbup.gif thumbup.gif
Murinka
Sveikos mamytes, o as susiduriau su tokia problemele ... Maitinu misiniku, dar kazkiek ir mano pieno yra, bet labai mazai ir mazylei neuztenka. Maitinu NAN HA1 misinuku ir ten surasytos proporcijos pagal amziu, pvz.2 men. turetu isgerti 150 ml ir turetu buti 5 maitinimai per para. Tai taip iseitu, kad mazyle toki kieki misinuko per para turetu gauti mazdaug kas 4 val. Taciau maniske po 2,5-3 val. jau rekia, kad nori valgyt ... Per daznai tokiais kiekiais bijau duoti, bet alkano vaiko irgi nelaikysi .. Patarkit ka daryt? Ar gali buti, kad misinukas nesotus ir reiketu pakeist, ar tiesiog duoti kada nori (tada gautusi, kad per para ne 5, o kokie 8 maitinimai gaunasi)?
Apache
Atsakysiu cia klausiusiom visom trim mamytem,nes problema mazdaug ta pati. Visu pirma,skubu klausti,kiek vaikas priaugo,kad jau reikia sakyti,kad per mazai? Nepykit,bet zn kad yra daug gyd,kurie mano,jei vaikas vis nepriauga ten po daugiau 600gr per men,jau vsio,duodam misiniu,kosiu ir pan. Vaikuciai auga,ir kuo jie didesni,tuo svorio augimas mazes.
As mazulei savo duodu Apatamil 1. Jis tinka nuo gimimo iki 12men. Darau tik kiek,kiek manau suvalgys,geriau padarysiu dar,nei be reikalo pilsiu lauk. Apatamil 1 misinuko dozavimas taip 30ml vandens 1 samtukas misinuko. Maniskei db 5men. valgo 180ml kas 4val,kartais buna,kad valgo viena karta 150ml,kita - 180ml. Kai buvo mazesne,irgi dariau tik tiek,kiek reikia. kai teko damaitinti,kol dar turejau savo pienuko,tai duodavau pirma MP (beja kiekviena karta,kad bandyti skatinti pienuka) ir tik po MP daduodavau PM. Suvalgydavo visai,priklausomai,kiek pienuko prisigamindavo pas mane. Bet taip svyruodavo nuo 60ml iki 120ml. Siulyciau lb nekreipti demesio i tas lentelesnes visu pirma bent ant musiskio pakuotes lenteleje yra nurodyt menesiai,o salia ir svoris,vaidinasi ten mazdaug pagal svori,o jei viakutis gerokai didesnis savo amziujei nei parasyta ant dezutes,vaidinasi jam ir reikia daugiau.
Murinka,del kartu irgi nesukciau galvos,duociau kiek reikia,juk pvz gal vaikas nakti valgo reciau nei kas 4val. Tarkim buna,kad nakti ismiega po 7val,tai diena nori daugiau. Nieko cia blogo,riboti misinuko nereiktu. Taip skaiciau ne karta daug kur. Beja,rasot,kad vaikiukas valgo kas 2.5 - 3val,o tai lb normalu,tikrai nereikia pulti prie misinuko alkaniems. smile.gif
zara**
Ilga laika mazylei duodavau NAN misinuka,bet nei kart nesuvalgydavo reikiamos dozes,aisku seip ar taip duodu maziau nei priklauso,nes gime mazo svorio,ir dar negali tiek dauk suvalgyti kaip yra nurodyta ant pakuotes.Pataisydavau 100 ir taip tik 80 tesuvalgydavo,o pastarosiomis dienomis isvis to misinio nebenori gerti,kai reikia valgyti,tiesiog zviegia ji,neina buteliuko ikisti,jau taip svoris po truputi auga,o dar tas nevalgymas pas ja,net baisu darosi.Todel nieko nelaukus pakeiciau misini i HIPP PLUS 1.bet man nepatinka tai kad jis gan tirstas,ir ji sunkiai istraukia is buteliuko,aisku jauciasi kad jis yra skanesnis ir kvapnesnis nei NAN bet kad labai jau sunkiai ji traukia.mums jau 3 menesiai turetu maziausiai 160 suvalgyt bet be sansu,pataisiau 120 o istrauke 90 matosi kad vaikas gan pavargo traukti,labai susierzino,ir uzsnudo
Gal jus zinot ar be sitos ruzavos pakuotes t.y. HIPP PLUS yra kitas tinkamas nuo gimimo kad butu skystesnis,as pati savo pienu nemaitinu
Raselija
QUOTE(Apache @ 2011 06 27, 14:01)
As mazulei savo duodu Apatamil 1. Jis tinka nuo gimimo iki 12men.
*

aptamil 1 yra iki 6 menesiu, aptamil 2 iki 9 men, o aptamil 3 iki metuku, todel aptamil 1 tikrai netinka iki metuku, nes vaikui augant keiciasi ir aptamilio sudetis, kad patenkinti visus maziuko poreikius smile.gif na ta prasme kai kuriu medziagu padaugeja, kai kuriu pamazeja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.