Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Virtuvės baldai ir ne tik
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Neeri
Na foto ne super kokybės, labai sunku nufotkinti virtuvę, netelpa visa į vaizdą ir dulkės nevalytos ir bardakėlis, ir ant fotiko jaučiu dulkių buvo, nes foto taškuotos tokios. Ale įmetu smile.gif Kur juodos rodyklės nuvestos, tai tos vietos man svarstytinos, pakabinama spintelė nežinau ar žiūrėsis, o ta plokštė tai vientisa turės būti, kaip ir šonas. Spalvos šonų, stalviršio, kantų - balta, fasadas - dramblio kaulo. atspalviai krenta nuo sienų ir apšvietimo, tai nekreipkit dėmesio tongue.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
daivulle
neeri o man visai grazi tavo virtuvyte/ o plokste dureliu blizgi ar taip atrodo thumbup.gif
Neeri
QUOTE(daivulle @ 2010 03 18, 21:03)
neeri o man visai grazi tavo virtuvyte/ o plokste dureliu blizgi ar taip atrodo thumbup.gif
*

Visos plokštės blizgios ir fasadas ir šonai ir apačios, tik kantai balti neblizgūs (mat negavo tokio plataus blizgaus balto kanto) ir stalviršis ax.gif
Na vaizdelio tame bardake ir dulėkse nelabai matyti, bet... ax.gif
vivaidejos
QUOTE(Neeri @ 2010 03 18, 22:08)
Visos plokštės blizgios ir fasadas ir šonai ir apačios, tik kantai balti neblizgūs (mat negavo tokio plataus blizgaus balto kanto) ir stalviršis  ax.gif
Na vaizdelio tame bardake ir dulėkse nelabai matyti, bet...  ax.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Sveika gyva sulaukusi savo VIRTUVYTES tongue.gif

na smagu sulaukti tiek komentuotos virtuveles smile.gif sienu spalva labai jau energinga gavosi smile.gif romanetes ar kt. ant lango tiktu sviesios su oranzines spalvos lengvu motyvu-tokia vos vos atsiradusia detale ax.gif
na o siaip dar mazi pastebejimai:
man stringa keli dalykai siuose vaizdeliuose-ta gartraukio spintele-man lyg ir noretusi jos aukstos ir nestorintais sonais-labai jau tie sonai sunkina vaizda blush2.gif
Aplink stalvirsi uzdeta staljuoste-gal butu galima issiversti be jos-tiesiog pasilikonavus ar pan. na ir ji jei jau lieka-turetu buti stalvirsio spalvos...
Na ir baro cokokiukas jei jau pridurtas, tai gal igilintas tada graziau g.gif

na ir ta detale kuri yra uz virykles einancios spinteles sono, kaip beziureciau ir vesciau prie storinimu ir pan.-na jos norisi vis tiek fasadu spalvos-man ji rezia aki cool.gif
Neeri
QUOTE(vivaidejos @ 2010 03 18, 21:52)
thumbup.gif 

Sveika gyva sulaukusi savo VIRTUVYTES  tongue.gif

na smagu sulaukti tiek komentuotos virtuveles smile.gif sienu spalva labai jau energinga gavosi smile.gif romanetes ar kt. ant lango tiktu sviesios su  oranzines spalvos lengvu motyvu-tokia vos vos  atsiradusia detale  ax.gif
na o siaip dar mazi pastebejimai:
man stringa keli dalykai siuose vaizdeliuose-ta gartraukio spintele-man lyg ir noretusi jos aukstos ir nestorintais sonais-labai jau tie sonai sunkina vaizda  blush2.gif
Aplink stalvirsi uzdeta staljuoste-gal butu galima issiversti be jos-tiesiog pasilikonavus ar pan. na ir ji jei jau lieka-turetu buti stalvirsio spalvos...
Na ir baro cokokiukas jei jau pridurtas, tai gal igilintas tada graziau  g.gif

*

Ačiū ačiū , dėkoti ir jums už pagalbą kuriant virtuvę, turiu biggrin.gif
sienos man mielos, tas jų raštas ir spalva tongue.gif o kai dar prie jų meistrelio vargta trys savaitės doh.gif reiks kokią lengva širmą uždėti ant lango ax.gif

Na ta spintelė man gremėzdas, gal ir dėl to, kad vienos durelės g.gif

Jau ta staljuostė tai apskritai ne prie ko, bet pasak jų tos spalvotos plastamasės neatsprios valymams, nu nežinau dar reiks pakalbėti apie tai, nes ir vyrui nepatiko. Galėtų kad ir plastmasinę baltą siaurą uždėti.

O jau tas baro cokolis tai košmaras man, kit savaitę pakeis į vientisą ax.gif
sigita
O man tas platus apkantavimas - visai nieko. tada spinteles atrodo nesusiliejusios. Man fasado spalva labai grazi. Ta spintute kaba viena, jokio perskyrimo nesipraso, o kas del aukscio - tai as taip supratau, kad ji vienodai su lango nisa buvo planuota g.gif Man tai grazu.
Papildyta:
QUOTE(Arvile' @ 2010 03 18, 17:34)
Sveikutes  4u.gif

Beda pas mus ta, kad virtuve labai mazyte. 6 kv.m. Jau galvojau, akd be sansu kazka isspausti is tokio ploto, bet va Sigita, minejo, kad jos irgi tokio ploto, tai reiskias kazka padaryti galima smile.gif
Gal galetumete mane mazdaug apsviesti uz kokia suma galima atsinaujinti 6 kv.m. virtuvele?  4u.gif  Suprantu, kad labai priklauso nuo medziagu, dizaino ir pan. Bet mazdaug... Be butines technikos, vien baldai kiek galetu kainuoti, nuo-iki?  4u.gif
*

siandien meistras pasiule projektuka, bet paskaiciuos tik antradieniui - tai jei bus idomu pranesiu. turejau fantaziju indaplove pasistatyti, bet tada nelieka vietos spitelei puodams. Nu zodziu, nevilty as.
Neeri
QUOTE(sigita @ 2010 03 18, 22:27)
O man tas platus apkantavimas - visai nieko. tada spinteles atrodo nesusiliejusios. Man fasado spalva labai grazi. Ta spintute kaba viena, jokio perskyrimo nesipraso, o kas del aukscio - tai as taip supratau, kad ji vienodai su lango nisa buvo planuota  g.gif  Man tai grazu.
Papildyta:

siandien meistras pasiule projektuka, bet paskaiciuos tik antradieniui - tai jei bus idomu pranesiu. turejau fantaziju indaplove pasistatyti, bet tada nelieka vietos spitelei puodams. Nu zodziu, nevilty as.
*

Na mes fasadą derinom prie virtuvės grindų, tai ši blizgi dramblio kaulo man labiausiai derėjo ir patiko ax.gif Dėl aukščio pakabinamos spintelės tai ji žemiau kabo nei lango niša, tik čia nematyti, jei būtų aukščiau, būčiau nepasiekus aš jos uždaryti ax.gif Na mane kol kas nervina keli dalykai tai pasigrožėti negaliu doh.gif
giedre.v
man labiausiai tai kliuna tas stalvirsio bortelis metalinis... tikrai imanoma uzsilikoninti. bendras vaizdas grazus 4u.gif
Neeri
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 18, 22:59)
man labiausiai tai kliuna tas stalvirsio bortelis metalinis... tikrai imanoma uzsilikoninti. bendras vaizdas grazus  4u.gif
*

silikoninant nebus labai gražu, nes pjovė tą stalvirši pagal langą su šmirgeliu, tai nelabai jau ten dailiai jaučiu nusipjauna. bet manau, kad balt siaurą kantuką būtų galima dėti, tik neaišku dabar, nes skyles stalviršy išgrežė, kai tvirtino tą kantą doh.gif
S.N.A.S
QUOTE(Neeri @ 2010 03 18, 21:58)

blush2.gif aš čia taip kaimietiškai paklausiu: o kas toj nuotraukoj, kokia funkcija? blush2.gif
p.s. simpatška virtuvė, ypač patiko dramblio kaulas wub.gif
Neeri
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 03 18, 23:32)
blush2.gif  aš čia taip kaimietiškai paklausiu: o kas toj nuotraukoj, kokia funkcija? blush2.gif
p.s. simpatška virtuvė, ypač patiko dramblio kaulas wub.gif
*

biggrin.gif čia indauja ax.gif prie tos pačios virtuvės tongue.gif
S.N.A.S
QUOTE(Neeri @ 2010 03 19, 00:40)
biggrin.gif čia indauja  ax.gif prie tos pačios virtuvės  tongue.gif
*

ax.gif o aš jau spėjau prisigalvot,kad tai super modernus šaldytuvas arba terariumas kokiai gyvatei blush2.gif

beje, tos visos dulkės dar nuo remonto ar nuo virtuvės montavimo tiek "gėrio" atsirado? g.gif
renius
Merginos soooooos doh.gif gelbekite blush2.gif

Keleta klausimuku, veliau imesiu virtuves projektuka

1.Ar butina saldytuva integruojama daryti(projektuotojas sako, kad gadins vaizda pastatomas saldytuvas), jis stoves paskutinis, uz jo nieko nebebus.

2.Toliau man projekte padaryta BLUM stalciai apie 1020cm, gal kuri jau turite, ar nera per ilgas stalcius, ar patogu bus naudotis, stalciai sitie po kaitlente

3.Gal kuri turite Blum AVENTOS ar nesigailite(nes viduje 3 lentyneles, ar virsutine patogu naudoti, del aukscio)

4.Kaip manote ar geraiu daryti BLUM stalcius is 2 daliu, ar is 3 stalciu?

Butu smagu isgirsti ivairiu nuomoniu........... g.gif tongue.gif

BANDAU KELTI , GAL GALESIME IZIURETI g.gif
user posted image
S.N.A.S
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 00:59)
1.Ar butina saldytuva integruojama daryti(projektuotojas sako, kad gadins vaizda pastatomas saldytuvas), jis stoves paskutinis, uz jo nieko nebebus.

2.Toliau man projekte padaryta BLUM stalciai apie 1020cm, gal kuri jau turite, ar nera per ilgas stalcius, ar patogu bus naudotis, stalciai sitie po kaitlente
*

1. Mes pvz nenorėjom integruojamo schmoll.gif ir mano skoniui jis vaizdo negadina.. aišku, dar ir nuo šaldytuvo ir baldų priklauso bendras vaizdelis..
2. Pas mane irgi bus virš metriniai bluminiai stalčiai po kaitlente.. bet stende žiūrėjau-patiko man..
renius
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 01:59)
Merginos soooooos  doh.gif  gelbekite  blush2.gif

3.Gal kuri turite Blum AVENTOS ar nesigailite(nes viduje 3 lentyneles, ar virsutine patogu naudoti, del aukscio)

Butu smagu isgirsti ivairiu nuomoniu........... g.gif  tongue.gif
BANDAU KELTI , GAL GALESIME IZIURETI  g.gif
user posted image
*

Niekaip nemoku padidinti foto blush2.gif , na bandau aprasyti

1foto is virsaus matosi,
2foto is kaires i desine integruotas saldytuvas, po to integruota orkaite su mikrobange, po to eina ieinantis sandeliukas-spinta, ir uzsisuka
uzsisukus 3foto matosi kaitlente ir apacioje tie BLUM stalciai apie 1020 cm DEL SITU STALCIU ir nerimauju ar patogu tokie plati , doh.gif po to zadu cia deti BLUm stalcius 2 ,po to eina kriaukle ir vel uzsisuka
na ir 4 foto matosi 3 spinteles po 550cm , viena kazkuri skirta indaplovei NEISSIRENKU KURI doh.gif PAGELBEKITE, o kitos 2 darysime vel tuos BLUM stalcius.

Virsuje tos dvi tai BLUM AVENTOS (3 foto)

na ir prirasiau, jei galite pakomentuokite Darysiu STEPONO BALDAI imoneje. 4u.gif blush2.gif
fukse
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 00:10)
Niekaip nemoku padidinti foto  blush2.gif , na bandau aprasyti
*

Atsakau iš savo turimos ir jau naudojamos naujos virtuvės patirties mirksiukas.gif
Indaplovę geriausia statyti šalia kriauklės, bent jau man tai labai patogu mirksiukas.gif , jūsų atveju statyčiau indaplovę vidurinėj iš tų 3 spintelių, kad turėti priėjimą prie jos iš abiejų pusių, nes taip patogiau iškrauti ir sukrauti indus, bei ją prižiūrėti mirksiukas.gif
Dėl šaldytuvo integravimo, tai tikrai skonio reikalas, aš dariau ne integruojamą, dabar draugai darosi virtuvės baldus, tai irgi daro ne integruojamą..., palauksim kitų nuomonių blush2.gif
Pas mane yra tie platūs stalčiai ir aš jais nepaprastai patenkinta thumbup.gif
Dėl kitų stalčių gal nelabai supratau, ką klausiat, bet pasakysiu kaip aš dariausi, pas mane spintelėj viršutinis stalčius yra su vienu vidiniu stalčiumi, tojest įrankiai yra sudėti per du aukštus, o stalčius vienas, man tai liux thumbup.gif
Pakabinamo spintelėj indams įdėjau tą Blum "brangųjį mechanizmą" ir negaliu atsidžiaugti iki šiol thumbup.gif
Tiesa, klausimas, kodėl suskaidėt tas tris spinteles po 55 cm, ar ne paprasčiau būtų 2x60+1x45 g.gif
S.N.A.S
QUOTE(fukse @ 2010 03 19, 01:43)
kodėl suskaidėt tas tris spinteles po 55 cm, ar ne paprasčiau būtų 2x60+1x45  g.gif
*

taip, o juk ir indaplovė arba 60cm, arba 45... g.gif
aš irgi siūlyčiau vidurėj spintelėj indaplovę. pas mane irgi bus iš eilės:kriauklė, šiūkšlinė, indaplovė.
Dėl blumų, tai pas mus tik viena spintelė su stalčiais(1100), o kitur jau bus nors ir ne stalčiai, bet tos pagerintos durelės..
nu bet dėl stalčių, tai aš jau ir dabar įsivaizduoju tą patogumą kai stalčius platus erdvus wub.gif
fukse
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 03 19, 00:53)
nu bet dėl stalčių, tai aš jau ir dabar įsivaizduoju tą patogumą kai stalčius platus erdvus wub.gif
*

drinks_cheers.gif
Žinokit, neatsidžiaugiu iki šiol, kad nereikia vieno bliūdo į kitą krauti, bo erdvės plačiam stalčiuj sočiai thumbup.gif
Aš į visas apatines spinteles sudėjau stalčius, bo nusibodo atsiklaupus ant kelių apatinės spintelės gilumoj ko nors ieškoti biggrin.gif
Sintija69
Mano labai mažytė virtuvė. Siaurumo tik 120 cm,ilgis 2,50. Bus jungiama kartu su svetaine. Virtuvė gautųsi kaip zigzago formos. Toj siauroj 1,20 patalpoj baldininkas siūlo daryti stalviršį 55 cm pločio. Tai realiai erdvės praėjimui liktų tik 65 cm. Gal galit patarti,ar tai negadintų estetinio virtuvės vaizdo,ir ar būtų patogu,kad tiek nedaug erdvės. Vietoj stalo būtų baras už virtuvės. Prašau,patarkit smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(fukse @ 2010 03 19, 01:57)
Aš į visas apatines spinteles sudėjau stalčius, bo nusibodo atsiklaupus ant kelių apatinės spintelės gilumoj ko nors ieškoti  biggrin.gif
*

nu man finansai neleido dėt visur stalčių.. blush2.gif
gal foto įmestum savosios? 4u.gif
fukse
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 03 19, 01:02)
nu man finansai neleido dėt visur stalčių.. blush2.gif
*

Kitus stalčius aš sudėjau paprastus metabox mirksiukas.gif , bo kaina tai žiauriai skiriasi doh.gif
S.N.A.S
QUOTE(fukse @ 2010 03 19, 02:08)
*

o metabox tai ..? ax.gif
renius
aciuuu mergikes uz komentarus drinks_cheers.gif

1. Viskas apsisprendziau saldytuva statysiu pastatoma thumbup.gif

2. Indaplove vidurineje spinteleje (ten kur 3) tie cm tai pasikoreguos.Kriaukle bus toje puseje kur kaitlente, po to eis stalciiai ir po to kriaukle.Nes ten kur 3 spinteles, noriu didesnio darbastalio.

3. Darysiu visur BLUm stalcius (o kas tas metabox g.gif , gal kazkur ji taupant pinigelius deti )

4.Virsutines spinteles tai tos Blum AVENTOS kur i virsu pasikelia , isivaizduoju kaip dziaugsiuos.

Kazkaip keista is buto i tokia didele virtuve kraustytis, as vis klausiu vyro ka reikes laikyti joje , tiek vietos bus tongue.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif

Kai pasidarysiu virtuve imesiu realia foto.Tik lb bijau tu dideliu stalciu apie 1020cm, man kazkaip neiprasta ,kad valgymo irankiai ir virimo irankiai bis viename stalciuje.....
Gal patartumete kur uz gera kaina isigyti akmens mases kriaukle .
fukse
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 03 19, 01:11)
o metabox tai ..?  ax.gif
*

Metabox, tai paprasti stačiai su metaliniais šonais, čia parodytas pilno ištraukimo, aš dėjau paprastus
user posted image

Tandebox, tai stalčiai su integruota švelnaus stabdymo sistema BLUMOTION užsidaro tyliai ir minkštai
user posted image

Kainų skirtumas man buvo toks:
pastatoma 45 cm pločio spintelė su 4 Metabox stalčiais ~550 Lt, o su 4 Tandebox stalčiais ~ 1200 Lt ax.gif
renius
[quote=fukse,2010 03 19, 03:28]
Metabox, tai paprasti stačiai su metaliniais šonais, čia parodytas pilno ištraukimo, aš

Gerassss blink.gif skirtumas, as net nesupratau kokius man zada deti, reikes normaliai viska issiaiskinti, o tai pavarto kataloga BLum ir nebesusigaudau kas ir kaipO sakykite kur gauti kataloga lietuviu kalba, kainos turbut visoje Lt vienodos Blum turetu buti?

Fukse imesk savo virtuvele, labai noretume pamatyti, jei darysi foto,padaryk su atydarytais stalciais..... thumbup.gif
fukse
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 01:47)
Gerassss  blink.gif  skirtumas, as net nesupratau kokius man zada deti, reikes normaliai viska issiaiskinti, o tai pavarto kataloga BLum ir nebesusigaudau kas ir kaipO sakykite kur gauti kataloga lietuviu kalba, kainos turbut visoje Lt vienodos Blum turetu buti?
*

Blum gaminių katalogą rasi čia, deja anglų kalba ir kaip suprantu be kainų blush2.gif
O tu paprašyk, kad tau paskaičiuotų du kainų variantus (su tandebox ir su metabox stalčiais) , o jau paskui rinkis pagal kišenę biggrin.gif
Siūlyčiau apsilankyti baldų salonuose ir padarinėti tuos stalčius prieš apsisprendžiant mirksiukas.gif
ValSve
Grazi Neeri virtuvele smile.gif

QUOTE(Neeri @ 2010 03 18, 23:10)
Jau ta staljuostė tai apskritai ne prie ko, bet pasak jų tos spalvotos plastamasės neatsprios valymams, nu nežinau dar reiks pakalbėti apie tai, nes ir vyrui nepatiko. Galėtų kad ir plastmasinę baltą siaurą uždėti.

O jau tas baro cokolis tai košmaras man, kit savaitę pakeis į vientisą  ax.gif
*

O kas del staljuostes, tai zinokit tikrai, metaline zymiai lengviau priziuret. Gal grozio labai didelio ir nesuteikia, bet juk virtuve turi buti ne tik grazi, bet ir praktiska. Ir kaip jau ne karta forume skaiciau - ne mes turim tarnaut daiktams, o jie mums smile.gif Taip kad jei visgi nepavyktu jos pakeist i kokia siauresne, maziau krentancia i akis - nenusiminkite smile.gif Izvelkite ir geraja puse smile.gif

Smagaus naudojimosi mirksiukas.gif
Neeri
QUOTE(konfetee @ 2010 03 19, 07:57)
Grazi Neeri virtuvele smile.gif
O kas del staljuostes, tai zinokit tikrai, metaline zymiai lengviau priziuret. Gal grozio labai didelio ir nesuteikia, bet juk virtuve turi buti ne tik grazi, bet ir praktiska. Ir kaip jau ne karta forume skaiciau - ne mes turim tarnaut daiktams, o jie mums smile.gif Taip kad jei visgi nepavyktu jos pakeist i kokia siauresne, maziau krentancia i akis - nenusiminkite smile.gif Izvelkite ir geraja puse smile.gif

Smagaus naudojimosi  mirksiukas.gif
*

Gal ir tikrai akys pripras su laiku, nes tie meistrai nieko kitko nepasiūlys, apart tokias juostas arba tas plastmasines kur nusitrina doh.gif Nebent ką patys išmąstytumėm. O , kad virtuvė turi būti praktiška tai jau tikrai, užteks ir taip priežiūros, kai reiks tas blizgias plokštes šveisti, o aš ne daiktų vergė, tai ... lotuliukas.gif
ValSve
QUOTE(Neeri @ 2010 03 19, 09:11)
Gal ir tikrai akys pripras su laiku, nes tie meistrai nieko kitko nepasiūlys, apart tokias juostas arba tas plastmasines kur nusitrina  doh.gif Nebent ką patys išmąstytumėm. O , kad virtuvė turi būti praktiška tai jau tikrai, užteks ir taip priežiūros, kai reiks tas blizgias plokštes šveisti, o aš ne daiktų vergė, tai ...  lotuliukas.gif
*

Vat taip ir reikia optimistiskai smile.gif Kai sukursit sau jaukia aplinka, bus kitu daiktu, tai tuomet nekreipsit demesio i tokias smulkmenas smile.gif
Arvile'
QUOTE(sigita @ 2010 03 18, 22:27)
*

labai idomu bigsmile.gif aciu 4u.gif As vat irgi labai noreciau indaplove kur nors imontuoti, bent ta siauresne, bet neisivaizduoju kur doh.gif
vivaidejos
QUOTE(Neeri @ 2010 03 19, 09:11)
Gal ir tikrai akys pripras su laiku, nes tie meistrai nieko kitko nepasiūlys, apart tokias juostas arba tas plastmasines kur nusitrina  doh.gif Nebent ką patys išmąstytumėm. O , kad virtuvė turi būti praktiška tai jau tikrai, užteks ir taip priežiūros, kai reiks tas blizgias plokštes šveisti, o aš ne daiktų vergė, tai ...  lotuliukas.gif
*

Na viskas super labai is tiesu laukiu komentuotu virtuviu realiu foto 4u.gif
Dziaugiuosi kad Neeri su visu dalyviu pagalba patobulino virtuvele... ji tikrai fainesne gavosi nei buvo imestas pirminis pamastymas thumbup.gif
kas del tos staljuostes, tai aisku jei negraziai apipjauta+jau tvirtinimo skyles yra tai ok, suprantu. tik as visada derinu (jei dedam) staljuoste stalvirsio spalvos-nesuprantu kas nusitrina-juk stalvirsio HPL dedasi i ja-jei jau stalvirsis nuo valymo nenusitrina, tai ir ji laikys smile.gif)) na tik toks mazas niuansas- kad uzdetosios juostos visa stanga (apie 3m) kainuoja gal 20 lt, o Termopalines metras kainuoja 20 lt. (kainos apytiksles)
http://www.termopalas.lt/kategorija/69/the...alvirsiai-40-mm
na as dabar lauksiu Neeri "isciustytu" foto-su durim, uzuolaidom, orchidejom ant palanges cool.gif
sekmes tvarkantis !!!

R_S
sveikos, nezinau ar i sita tema pataikiau, bet domina kokias grindis dedate virtuvej? g.gif plyteliu nenoriu, tad domina alternatyvos joms. siaip visame name bus medines grindys,o virtuvej net nzn, gal linoleuma tiesti? g.gif 4u.gif
Liusii
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 03 19, 11:42)
sveikos, nezinau ar i sita tema pataikiau, bet domina kokias grindis dedate virtuvej?  g.gif plyteliu nenoriu, tad domina alternatyvos joms. siaip visame name bus medines grindys,o virtuvej net nzn, gal linoleuma tiesti? g.gif  4u.gif
*

kiek teko dometis tai dabar jau yra tos plaukiojancios grindys atsparios dregmei su kazkokias guminiais kantukais, jas galima virtuveje naudoti smile.gif

Neeri virtuve labai jauki , isivaizduoju kad galinis vaizdas bus super thumbup.gif

nu ka remontai ir pas mane prasidejo bet iki virtuves teks palaukti nes pries ja dar 3 kambariai ir koridorius doh.gif kadangi planuojam jungti ja su salionu tai toj vietoj kur buvo virtuves durys bus saldytuvas, bet tada nezinau kaip teks sena virtuvini komplekta patobulinti kad kampu jis eitu g.gif nes dabar jis tiesiai, aisku sirdy labai noriu kito bet va ar finansai leis doh.gif
renius
[quote=Liusii,2010 03 19, 11:55]
kiek teko dometis tai dabar jau yra tos plaukiojancios grindys atsparios dregmei su kazkokias guminiais kantukais, jas galima virtuveje naudoti smile.gif

Sveika

parasykite konkreciau apie tas grindis,gal pavadinima ar nuprodele, nes as plyteliu virtuveje irgi nenoriu, schmoll.gif uzteko bute kai turejau doh.gif

Mergikes pakomentuokite kas galite :
1.Jei galite parasykite kokio aukscio spinteles pas jus (name ) man siulo aukstesnes nei standartas, kazin ar patogu bus.... kazkur apie 70cm nuo grindu , gal ir daugiau...
2.Ir koks tarpas pas jus nuo stalvirsio iki virsutines spinteles
3.Kokiame aukstyje nuo kaitlentes pakabintas garintuvas, gal kurti turite garintuva 90cm cia tas didesnis, ar nesigailite ,kad dideli dejotes.....
4.Gal kas turite kontaktu AEG technika kur gauti gera kaina
5.To Fukse : stalcius jauciu desiu vistiek tuos ne metabox, nes projektuotojas sako, virtuve darai n metu, cia ne indauja, ar sofakurios gali pakeisti po kazkiek metu....tai esu juodai pasimetusi, gaila pinigu, nebeiseis pietu stalas g.gif doh.gif unsure.gif rolleyes.gif

Imeskite merginos savo virtuvikes ar daliis nors kokias , gal galetumete kuri tuos stalcius parodyti naturalias foto BLUM METABOX, TENDEM ir kitus....

is sitos temukes pasiskaitymo tiek daug gali prisirinkti info , aciuuu visoms uz komentarus,pasiulymus..... drinks_cheers.gif
milaaa
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 00:59)
Merginos soooooos    gelbekite 

Butu smagu isgirsti ivairiu nuomoniu........... g.gif  tongue.gif
BANDAU KELTI , GAL GALESIME IZIURETI  g.gif
user posted image
*

mes saldytuva taippat dareme ne imontuojama, nes turim dviduri, beto durelese yra vanduo ir baras, kuriuos naudojam. vaizdo bent jau mums negadina, nes nestovi tiesiogiai virtuveje 4u.gif
visos apatines spinteles- tai tik stalciai. pas mus jie 90cm. galetu ir but didesni. labai patogu, taipat ir tas , kuris po virykle smile.gif
virsutines spinteles pas mus su blum aventos, man ir grazu ir patogu. tik kad pas mus baldai be rankeneliu, man su jomis negrazu ax.gif nesigailiu 4u.gif
stalciai yra po du, virsutiniame yra vidinis stalciukas irankiams, kurio nesimato. man taip ir grazu ir patogu 4u.gif

QUOTE(fukse @ 2010 03 19, 01:43)
Atsakau iš savo turimos ir jau naudojamos naujos virtuvės patirties  mirksiukas.gif
Indaplovę geriausia statyti šalia kriauklės, bent jau man tai labai patogu  mirksiukas.gif , jūsų atveju statyčiau indaplovę vidurinėj iš tų 3 spintelių, kad turėti priėjimą prie jos  iš abiejų pusių, nes taip patogiau iškrauti ir sukrauti indus, bei ją prižiūrėti 
Dėl šaldytuvo integravimo, tai tikrai skonio reikalas, aš dariau ne integruojamą, dabar draugai darosi virtuvės baldus, tai irgi daro ne integruojamą..., palauksim kitų nuomonių 
Pas mane yra tie platūs stalčiai ir aš jais nepaprastai patenkinta 
Dėl kitų stalčių gal nelabai supratau, ką klausiat, bet pasakysiu kaip aš dariausi, pas mane spintelėj viršutinis stalčius yra  su vienu vidiniu stalčiumi,  tojest įrankiai yra sudėti per du aukštus, o stalčius vienas, man tai liux 
Pakabinamo spintelėj indams įdėjau tą Blum "brangųjį mechanizmą" ir negaliu atsidžiaugti iki šiol 
Tiesa, klausimas, kodėl suskaidėt tas tris spinteles po 55 cm, ar ne paprasčiau būtų 2x60+1x45 
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(fukse @ 2010 03 19, 01:57)

Žinokit, neatsidžiaugiu iki šiol, kad nereikia vieno bliūdo į kitą krauti, bo erdvės plačiam stalčiuj sočiai 
Aš į visas apatines spinteles sudėjau stalčius, bo nusibodo atsiklaupus ant kelių apatinės spintelės gilumoj ko nors ieškoti
*

butent 4u.gif tik stalciai smile.gif
elva
Neeri, smagu pamatyti taip ilgai laukta tavo virtuvele smile.gif Nors daugeli dalyku buciau visgi dariusi kitaip, bet bendras vaizdas tikrai geras mirksiukas.gif Tiesa, o kokio aukscio indauja gavosi? Kazkaip isivaizdavau ja per visa stikline dali zemesne... blush2.gif
Tiesa, as tavo vietoj vistiek prasyciau, kad ta spintute virs gartraukio vizuliai perskirtu i dvi dalis (rasei, kad sita jie zadejo pataisyt - jei noresis) - man kazkaip lengvesnis vaizdas butu. Ir dar, siuo atveju, kai gartraukis nera per visos spintutes ploti, gal butu galima ta metalini kanteli su baldine plokste apdirbt? g.gif
vivaidejos
QUOTE(elva @ 2010 03 19, 12:28)
Neeri, smagu pamatyti taip ilgai laukta tavo virtuvele smile.gif Nors daugeli dalyku buciau visgi dariusi kitaip, bet bendras vaizdas tikrai geras mirksiukas.gif Tiesa, o kokio aukscio indauja gavosi? Kazkaip isivaizdavau ja per visa stikline dali zemesne... blush2.gif
Tiesa, as tavo vietoj vistiek prasyciau, kad ta spintute virs gartraukio vizuliai perskirtu i dvi dalis (rasei, kad sita jie zadejo pataisyt - jei noresis) - man kazkaip lengvesnis vaizdas butu. Ir dar, siuo atveju, kai gartraukis nera per visos spintutes ploti, gal butu galima ta metalini kanteli su baldine plokste apdirbt? g.gif
*

na va ne man vienai ji griozdiska-man tai tie storinti sonai labai stringa smile.gif reikia spausti meistrus kad pataisytu , aisku jei ir paciai seimininkei tai stringa cool.gif
renius
To Milaaa AČIŪŪŪ labai drinks_cheers.gif uz komentariuka, gal turi foto saldytuvo savo ,brukstelk i az jei ka pavadinima ir kainele, gal neblogai butu visai...toksai. g.gif

Projektuotojas braizo is naujo jau, cia sm prisiskaitinejau tai kazka keiciam vel, zinau tik,kad visur bus tei gerieji blum furnitutos stalciai ,kad jau visos turincios giriate. g.gif tongue.gif
Parasykite kiek kam kainavo tik baldas,kad orentuociausi... blush2.gif

Mergikes sakykite kur laikote lesktes ar stalciuose, gal nebereikia tada tos indu laikiklio kaip buna kur leksteles idedavome lentynele ta....Nes is indaploves isemus jos sausos gali deti is karto i stalciu ...gal virsuj tik lentynas daryti...

As nezinau ka reikes laikyti tuose stalciuose, g.gif tongue.gif tiek vietos bus, na Tw indukai tai tilps visi vadinasi, nes dbr jie vienas ant kito sukrauti indukas i induka doh.gif
vivaidejos
Beje Neeri uz kiek virtuve pagamino? jei paslaptis tai tada i az tongue.gif
milaaa
QUOTE(renius @ 2010 03 19, 12:44)
To Milaaa  AČIŪŪŪ labai  drinks_cheers.gif  uz komentariuka, gal turi foto saldytuvo savo ,brukstelk i az jei ka pavadinima ir kainele, gal neblogai butu visai...toksai. g.gif

Projektuotojas braizo is naujo jau, cia sm prisiskaitinejau tai kazka keiciam vel, zinau tik,kad visur bus tei gerieji blum furnitutos  stalciai ,kad jau visos turincios giriate. g.gif  tongue.gif
Parasykite kiek kam kainavo tik baldas,kad orentuociausi...  blush2.gif

Mergikes sakykite kur laikote lesktes ar stalciuose, gal nebereikia tada tos indu laikiklio kaip buna kur leksteles idedavome lentynele ta....Nes is indaploves isemus jos sausos gali deti is karto i stalciu ...gal virsuj tik lentynas daryti...

As nezinau ka reikes laikyti tuose stalciuose,  g.gif  tongue.gif tiek vietos bus, na Tw indukai tai tilps visi vadinasi, nes dbr jie vienas ant kito sukrauti indukas i induka  doh.gif
*

lekstes laikau stalciuje, butent tame, kur yra vidinis irankiu stalciukas. kai iskraunu indaplove, pradzioje sudedu irankius, tuomet nustumiu vidini stalciuka ir delioju lekstes. apatiniame stalciuje laikau puodus. sis stalciu blokas salia indaploves, tai tiesiai ir kraunu 4u.gif
leksciu laikikliu neturime( labai jau brangus buvo doh.gif ), bet is gamintojo dovanu gavom tokius kilimelius i stalcius, taigi lekstes neslidineja, kaip ir kiti daiktai. kilimelio deka ir puodai nebraizo stalciu dugno bigsmile.gif
indu dziovykles neturim, gaila vietos jai( virtuves dalis pas mus nediduke, taigi labai kruopsciai planavomes, kad tiktu musu poreikiams)

saldytuvas Samsung RSH 1FTR S1. kainavo 3999lt. brangoka, bet mums patiko, kad viduje yra stalcius, kuriame yra 5 funkcijos- 0 zona, greitas atsildymas ir kt. pagrinde naudojame 0 zona. taipat gamina ledus, tiekia filtruota vandeni, yra tiesiogiai prijungtas prie vandentiekio, taigi nereikia pilstyti jokio vandens paciam.

jei esate vilniete, siulau aplankyti brangius baldu salonus- gal Dalios, gal Alanto. pamatysite visokias blumu galimybes, gal kai kurias savo idejas jau igyvendintas. mums labai padejo apsispresti, del stalciu be rankeneliu, del kampiniu dureliu, bei virsutiniu kabinamu dureliu lankstu, apziurejom ir vidinius stalcius ir spinteliu aukscius, kaip atrodo realybeje. tuomet galutinai pabaigem savo projekteli 4u.gif
elva
QUOTE(vivaidejos @ 2010 03 19, 11:43)
na va ne man vienai ji griozdiska-man tai tie storinti sonai labai stringa smile.gif reikia spausti meistrus kad pataisytu , aisku jei ir paciai seimininkei tai stringa  cool.gif
*

Man, tiesa pasakius, ne vienas dalykas sioje virtuveleje kliuva blush2.gif ... galbut del to, kad buvau labai nuosirdziai isijautusi i sito projektuko kurima ir isivaizdavusi kai kurias detales kiek kitaip nei virtuves savininke (na, kad ir ta pacia indauja buciau dariusi kiek kitaip blush2.gif ) smile.gif Bet tai juk naturalu, kad visi esame skirtingi, su savais skoniais smile.gif Svarbiausia, kad virtuve, su visomis jos detalemis, patiktu butent savininkei smile.gif Neeri, labai tikiuosi, kad baldininkai isspres tau paciai nepatinkancius dalykus ir galesi su malonumu gaminti valgi savo skonio virtuveleje wub.gif

Neeri
QUOTE(vivaidejos @ 2010 03 19, 09:36)

kas del tos staljuostes, tai aisku jei negraziai apipjauta+jau tvirtinimo skyles yra tai ok, suprantu. tik as visada derinu (jei dedam) staljuoste stalvirsio spalvos-nesuprantu kas nusitrina-juk stalvirsio HPL dedasi i ja-jei jau stalvirsis nuo valymo nenusitrina, tai ir ji laikys  na tik toks mazas niuansas- kad uzdetosios juostos visa stanga (apie 3m) kainuoja gal 20 lt, o Termopalines metras kainuoja 20 lt. (kainos apytiksles)
http://www.termopalas.lt/kategorija/69/the...alvirsiai-40-mm
na as dabar lauksiu Neeri "isciustytu" foto-su durim, uzuolaidom, orchidejom ant palanges 
sekmes tvarkantis !!![/color]
*

Pasukau dabar dar kartą tam šefui, tai tikina, kad jau tos juostukės atgyvena, gali dėti baltą, bet tuomet ta balta kažkokių kantukų nedengs trali vali ir pan. doh.gif Kaip supratau norit pakeisim, bet bus š... tai klausimas kaip ten pakeis.

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 03 19, 09:42)
sveikos, nezinau ar i sita tema pataikiau, bet domina kokias grindis dedate virtuvej?  plyteliu nenoriu, tad domina alternatyvos joms. siaip visame name bus medines grindys,o virtuvej net nzn, gal linoleuma tiesti?
*

Trisluoksnes parketlentes dėjome ir grindys pas mus šildomos.

QUOTE(renius @ 2010 03 19, 10:34)
Mergikes pakomentuokite kas galite :
1.Jei galite parasykite kokio aukscio spinteles pas jus (name ) man siulo aukstesnes nei standartas, kazin ar patogu bus.... kazkur apie 70cm nuo grindu , gal ir daugiau...
2.Ir koks tarpas pas jus nuo stalvirsio iki virsutines spinteles
3.Kokiame aukstyje nuo kaitlentes pakabintas garintuvas, gal kurti turite garintuva 90cm cia tas didesnis, ar nesigailite ,kad dideli dejotes.....
4.Gal kas turite kontaktu AEG technika kur gauti gera kaina
5.To Fukse :  stalcius jauciu desiu vistiek tuos ne metabox, nes projektuotojas sako, virtuve darai n metu, cia ne indauja, ar sofakurios gali pakeisti po kazkiek metu....tai esu juodai pasimetusi, gaila pinigu, nebeiseis pietu stalas  g.gif  doh.gif  unsure.gif  rolleyes.gif

Imeskite merginos savo virtuvikes ar daliis nors kokias , gal galetumete kuri tuos stalcius parodyti naturalias foto BLUM METABOX, TENDEM ir kitus....

is sitos temukes pasiskaitymo tiek daug gali prisirinkti info , aciuuu visoms uz komentarus,pasiulymus.....
*

1. pas mane spintelės nuo grindų apie 93cm
2,3. Tarpas nuo stalviršio iki gartraukio ir viršutinės spintelės 55cm
4. Čia bet kokia techniką , kuri yra prekybos centruose , ar pas gamintojus nusižiūrėjusi gali užklausti kainos, mums tikrai daug pigiau pasiūlė nei kitur. 864558110 Justas.
5. Virtuvės šiais laikas ne tokios patvarios ir džiaugsmas bus jei atlaikys 10 metų, o tie stalčiai per tokį laiką tikrai neišbyrės tongue.gif

Pas mane stalčiai blumo, trys atviri, trys paslėpti. Ir dar indaujoje su rutuliniais guoliais stalčiai, tai man ir gerai.

QUOTE(elva @ 2010 03 19, 11:28)
Neeri, smagu pamatyti taip ilgai laukta tavo virtuvele smile.gif Nors daugeli dalyku buciau visgi dariusi kitaip, bet bendras vaizdas tikrai geras mirksiukas.gif Tiesa, o kokio aukscio indauja gavosi? Kazkaip isivaizdavau ja per visa stikline dali zemesne...
Tiesa, as tavo vietoj vistiek prasyciau, kad ta spintute virs gartraukio vizuliai perskirtu i dvi dalis (rasei, kad sita jie zadejo pataisyt - jei noresis) - man kazkaip lengvesnis vaizdas butu. Ir dar, siuo atveju, kai gartraukis nera per visos spintutes ploti, gal butu galima ta metalini kanteli su baldine plokste apdirbt?
*

Įdomu kokius dalykus įsivaizduoji kaitaip ir kaip kitaip smile.gif Dėl skyrimo, gali perskirti, bet dėtas ventos mechanizmas tas kuris sustabdo dureles bet kurioje pozicijoje, tai jis toks uždarantis lėtai, sako kai perpjaus tą fasadą ir sutvirtins tarpusavy kokiu tai dalyku (nesupratau kuo), tai gali neatlaikyti durelės, o gali ir laikyti , tai va ir nežinau ax.gif O to kantelio neina apdirbti, nes pirma tai valdymas ant to kanto, o antra tai, kad kantas tuomet išsineštų į priekį. O indauja 181cm aukščio.

QUOTE(vivaidejos @ 2010 03 19, 11:45)
Beje Neeri uz kiek virtuve pagamino? jei paslaptis tai tada i az  tongue.gif
*

Ne paslaptis , jau be kargo išėjo 7300Lt. O dar jei kargas blumo dėsis, tai apie 8000Lt

QUOTE(elva @ 2010 03 19, 12:14)
Man, tiesa pasakius, ne vienas dalykas sioje virtuveleje kliuva blush2.gif ... galbut del to, kad buvau labai nuosirdziai isijautusi i sito projektuko kurima ir isivaizdavusi kai kurias detales kiek kitaip nei virtuves savininke (na, kad ir ta pacia indauja buciau dariusi kiek kitaip blush2.gif ) smile.gif Bet tai juk naturalu, kad visi esame skirtingi, su savais skoniais smile.gif Svarbiausia, kad virtuve, su visomis jos detalemis, patiktu butent savininkei smile.gif Neeri, labai tikiuosi, kad baldininkai isspres tau paciai nepatinkancius dalykus ir galesi su malonumu gaminti valgi savo skonio virtuveleje
*

Na nepasakyčiau , kad man patinka galutinis vaizdas, kol kas schmoll.gif Taip , kad galite sakyti kas ne taip, kas negražu, kas nepraktiška tiesiai šviesiai. Man liūdniau nei dabar tikrai nebus lotuliukas.gif
mikaela
Sveikos 4u.gif As su klausimuku, kaip manot jei gaminsim pagal Lilitos projekta virtuves baldus, ar tie virsuje ir apacioje esantys vamzdziai(foto pirmam puslapyje) netrukdys spintiu issdestymui g.gif ypac kraste virsuj esantis prie kriaukles g.gif
Dar norejau paklausti, kaip manot ar apsimoka, patiem susitarus su baldziais, kad medziagas mes susiperkame, o jie tik pagamina g.gif cia vyro mintis buvo g.gif Beja iskarto pamate baldziai vieni, kad dizainerio braizyta bigsmile.gif 4u.gif
milaaa
Reniau 4u.gif jei buitines reik vilniuje, galiu duoti kontaktus. susipirkau visa buitine AEG i virtuve. patenkinta ir kainom ir greitu pristatymu smile.gif pirkom daug, tai leidosi i derybas bigsmile.gif
Liusii
QUOTE(Neeri @ 2010 03 19, 17:18)
Na nepasakyčiau , kad man patinka galutinis vaizdas, kol kas  schmoll.gif Taip , kad galite sakyti kas ne taip, kas negražu, kas nepraktiška tiesiai šviesiai. Man liūdniau nei dabar tikrai nebus  lotuliukas.gif
*

va cia ir blogiausia kad sumokejus tokia suma pinigu neesi patenkinta doh.gif as kai dariau virtuve tai tuo metu buvo laaabai sunki finansine situacija ir negalejom ipirkti brangios nors ir kaip norejosi, teko daryti is pigesniu medziagu ir dziuagtis, tai mano virtuve kainavo 1500 lt blush2.gif bet jau 7 metai jai ir ji visai puikiai tarnauja tik man atsibodo jos spava ir zinoma noriu naujos tongue.gif jei kam idomu kaip atrodo tokia virtuve galesiu imesti foto biggrin.gif
ValSve
QUOTE(Liusii @ 2010 03 19, 16:50)
va cia ir blogiausia kad sumokejus tokia suma pinigu neesi patenkinta  doh.gif as kai dariau virtuve tai tuo metu buvo laaabai sunki finansine situacija ir negalejom ipirkti brangios nors ir kaip norejosi, teko daryti is pigesniu medziagu ir dziuagtis, tai mano virtuve kainavo 1500 lt  blush2.gif bet jau 7 metai jai ir ji visai puikiai tarnauja tik man atsibodo jos spava ir zinoma noriu naujos  tongue.gif jei kam idomu kaip atrodo tokia virtuve galesiu imesti foto  biggrin.gif
*

Tai zinoma, kad idomu smile.gif Man atrodo daugumai idomu pamatyt forumieciu virtuves smile.gif
Laukiam laukiam foto smile.gif
Liusii
QUOTE(konfetee @ 2010 03 19, 17:55)
Tai zinoma, kad idomu smile.gif Man atrodo daugumai idomu pamatyt forumieciu virtuves smile.gif
Laukiam laukiam foto smile.gif
*

nu i naujas tai smagu ziureti o i sena tai nemanau o dar tokia papigiakine doh.gif blush2.gif biggrin.gif gerai tuoj imesiu ax.gif
elva
QUOTE(Neeri @ 2010 03 19, 15:18)
Įdomu kokius dalykus įsivaizduoji kaitaip ir kaip kitaip smile.gif Dėl skyrimo, gali perskirti, bet dėtas ventos mechanizmas tas kuris sustabdo dureles bet kurioje pozicijoje, tai jis toks uždarantis lėtai, sako kai perpjaus tą fasadą ir sutvirtins tarpusavy kokiu tai dalyku (nesupratau kuo), tai gali neatlaikyti durelės, o gali ir laikyti , tai va ir nežinau  ax.gif O to kantelio neina apdirbti, nes pirma tai valdymas ant to kanto, o antra tai, kad kantas tuomet išsineštų į priekį. O indauja 181cm aukščio.

Na nepasakyčiau , kad man patinka galutinis vaizdas, kol kas  schmoll.gif Taip , kad galite sakyti kas ne taip, kas negražu, kas nepraktiška tiesiai šviesiai. Man liūdniau nei dabar tikrai nebus  lotuliukas.gif
*

Neeri, be reikalo taip sureagavai i mano pasisakyma biggrin.gif Sakau tau - tavo virtuvele tikrai grazi! thumbup.gif Tiesiog kai kuriose vietose mano skonis truputi skiriasi nuo tavojo - o tai juk visiskai normalu! mirksiukas.gif Taigi cia tu joje tvarkysiesi, o ne as! Be to, tai pernelyg mazos smulkmenos, kad butu verta analizuoti biggrin.gif Esu isitikinusi, kad mano isivaizduota tavoji virtuve galbut butu sulaukusi kur kas daugiau kritikos nei dabartine tavoji biggrin.gif
vivaidejos
Viskas ciki su Neeri su Jusu virtuve-cia mes susokom komentuoti-tiesiog dar kol sviezia pas baldininkus tai pasakome ka pamateme ir galvojam kad juos paspausti reiketu. Juk jei butu wenge su kremine na tai nebutu ka kalbeti wink.gif
elva
QUOTE(vivaidejos @ 2010 03 19, 18:23)
Viskas ciki su Neeri su Jusu virtuve-cia mes susokom komentuoti-tiesiog dar kol sviezia pas baldininkus tai pasakome ka pamateme ir galvojam kad juos paspausti reiketu. Juk jei butu wenge su kremine na tai nebutu ka kalbeti wink.gif
*

Butu butu ka kalbet ir apie wenge su kremine virtuve tongue.gif biggrin.gif Tik paziurekit, kiek buvo kalbeta apie Krisss virtuve - juk spalvos - tai dar ne viskas smile.gif Beje, vivaidejos, kada parodysit savo virtuvele? Juk zadejot blush2.gif mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.