Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 6 metai laukimo...
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Furtado
Ilgai galvojau ar verta rašyti savo istoriją...gal kažkam bus palaikymas, kad neprarastų vilties... gal kažkada parodysiu savo trupinukui, tad sėdžiu ir rašau.
Visada maniau, kad mano šeimoje bus du vaikai, bet įsivaizdavau, kad tarp jų amžiaus skirtumas nebus labai didelis. Dar mūsų pirmąjam būnant 7 metų,jau pradėjom kalbėt, kad laikas. Bet man pasiūlo naują darbą, tenka kraustytis iš miestelio į miestą, nuomotis ir galų gale pirkti butą – šiuo metu pradėti savo puikį tikrai nelaikas. Bet po nepilnų metelių, mes jau dairomės gandrų. Skrido tie gandrai kiekvieną pavasarį pro mūsų namus, bet nieko neatnešdami, o jei ir atnešdami, tai labai trumpam...Kiekvieną mėnesį skaičiavom, laukėm, pirkom testus, bet veltui...Galų gale ieškom priežasčių, darom daug tyrimų, kurie nėra tokie blogi, viskas turėtų pavykti. Iš pradžių pergyvendavau kiekvieną nesėkmę labai, bet vėliau jau apie planavimą nieko negalvojom, tiesiog gyvenom savo gyvenimą ir sakėm, kai bus laikas, jis ir atsiras pas mus.
Praėjo 6 planavimo ir kantraus darbo metai blush2.gif
2009 sausio 7d.Nors dar niekas nevėluoja labai, bet einant į parduotuvę, kojos pačios mane nunešė į vaistinę nusipirkti testo...Pareidama pamenu galvojau, kad gal man su galva jau negerai kas... g.gif
Sausio 8d ...bet ryte atsibudau anksti ir tas testas man mintyse stovėjo..Einu pasysiot..Bet tuo pačiu ir sugadinsiu testą, pagalvojau. Užstatau laikmatį telefone, sėdžiu ant klozeto užsimerkus ir laukiu. Laikmatis pypsi, atsimerkiu, o ten tokios 2 ryškios juostelės į mane žiūri bigsmile.gif , aš paimu testą nuo žemės, bučiuoju ir tikrai žinau, tikiu, kad šį kartą pavyko. Nusivalau ašaras ir einu pas kaltininką, atidarau miegamo duris, įlendu tyliai po kadra, įsitaisau į miegančio glėbį, ir sakau:“Tetukai, atsisuk ir pažiūrėk“, o jis net nežiūrėdamas mane apsikabina abiem rankom ir sako:“Sakiau, kad nereikia to skubinti“ wub.gif
Sausio 10d. Dar kartą patvirtinimui pasidarau testą, nelieka jokių abejonių.
Sausio 28d. Vizitas pas gydytoją ir pirmas mūsų pasimatymas su klecku. Iš kabineto išėjau tokia laiminga, tokia pakili, kad aš ne viena, kad pas mane mažas mažas trupinukas, bet jis žmogiukas,kad aš ir vėl, antrąkart MAMA būsiu. Taip norėjosi visiems pasakyt, kad mums pavyko, mes laukiamės, bet kai turėjom daug skaudžių patirčių, pasistengėm pirmus mėnesius tylėti. Be to, grįžus iš gydytojos, vakare išvažiavom į kiną, o po kino ėjau praustis ir pamačiau ir vėl n-tąjį kartą kraują...Staugiau kaip šuo balsu verysad.gif , bet vyras sako :“Lipk iš dušo greičiau ir važiuojam“.Įšokau į kelnes, užsimečiau striukę ir tik lauke pajutau, kad batų neapsimoviau.. Teko grįžt apsiaut. KMUK‘e dar kartą žiūri mane echoskopu, ir girdžiu: tuk tuk tuk...Gydytoja sako viskas gerai, važiuokit namo, stenkitės daugiau ilsėtis.
Pirmos savaitės buvo labai džiugios, lengvos. Bet atėjo tas nelemtas vasaris...Nuolatiniai pykinimai (ačiū Dievui, kad vemdavau nedažnai), šleikštulys užuodus mėsą, kavą, šunį (vargšą net į kaimą išvežiau). Ir nuolatinis miego norėjimas...Kadangi dirbu mokykloj, turėdama laisvą pamoką, tiesiog dėdavau galvą ant stalo ir miegodavau, namo grįžus, mesdavau batus, rankinę į šoną ir tiesiai į lovą. Visa tai tęsėsi iki balandžio. Svoris augo labai greitai, pilvukas pradėjo matytis taip pat anksti.
Balandžio 4d. Sėdžiu ir jaučiu, kad pilve kažkokie burnulai pas mane sproginėja, galvoju žarnynas..Bet, kad žarnynas tai netaip dirba...Kažkas netaip...Kiek vėliau tas burbulas dar stipriau sprogtelėjo, nuo tada aš supratau, kad mano vabaliukas jau turi kojytes ir mamos pilvuku ropinėja wub.gif
Ropinėjo iš pradžių švelniai ir labai nereguliariai. Bet vasarą taip užropinėdavo, kad pilvas krypdavo į dešinę ar į kairę. Kiekvieną vakarą brolis, tėtis sudėdavo savo ausis ant pilvo ir laukdavo, kada vabalas atsibus wub.gif
Vasara karšta, kojos tinsta, pilvas didžiulis, sunku, bet smagu.
Aš taip laukiu savo klecko, kad noriu pagaminti jam daug ką savo rankom. Nemoku megzti – išmokstu, numezgu daug daug kojinyčių, tepukų, kostiumėlį, kepurytę, pirštinytes. Nemoku siūti, bet iš uošvienės parsitempiu siuvamąją ir bandau – pasiuvu lovytei lininius baldakimus, patalynę ir dar daug daug darbų nuveikiu.
Visą rugsėjį kamuoja paruošiamieji. Rugsėjo 18 – paskutinis vizitas pas gydytoją, ji sako, kad viskas kaip ir pasiruošę, tik kaklelis stovi vietoj. O man tai maudžia...Gydytoja dar juokauja, kad ką čia žinai, gal dar imsi šiandien ir išvažiuosi. Bet išrašo siuntimą gimdymui, ir liepia pirmadienį važiuot jau, jei niekas iki to laiko neprasidės anksčiau.
Kažko nei valgyt norisi, nei ramiai sėdėt, namie karšta, bet reikia susitvarkyt namus...Susitvarkau, peržiūriu savo pupos daiktelius. Ir man maudžia ir maudžia..Gal reikia pažiūrėt kas kiek laiko?Kas 8, 15, 9 minutės ir taip iki vakaro, net nekreipiu dėmesio, nes vistiek nereguliariai.
Visą nėštumą juokavau, kad reikės gimdyt, MB budės ir teks naudotis greitąja. Šiandien būtent ta diena ir yra, jis budi. Nusiprausiu, kažkodėl susitvarkau savo darželį ir einu miegoti.Prieš atsiguldama, informuoju SM drauges, kad man jau kažkas negerai ir galim išsiskirt mažiausiai 4 dienom. Įsijungiu televizorių, pasiimu mezginį ir mezgu...Ir vis dėbteliu į laikrodį, jis man skaičiuoja kas 6-7 minutes reguliarius mauduliukus...Pradedu galvot, kad tikrau jau prasideda kažkas...Padedu viską į šoną, einu su drebančiom kojom pas savo didįjį ir sakau: „Katine, aš žinok šiandien išvažiuosiu į ligoninę, teks pabūt vienam“. Apsirengiu, išsikviečiu greitąją, tuo tarpu dar kartelį apeinu savo visus daiktus vežamus ir išvažiuoju.
Kaip baisu atvažiuoti į ligoninę naktį ir matyti joje tamsą. Atidaro priimamojo duris tokiu sušiauštu kuodu akušerė. Viską supildo, sumatuoja, mano pulsas šokinėja, nors apsirengus šiltai, bet toks drebulys mane užėmė, kad dantį ant danties vos pataikau. Ji dar pajuokauja, kad „Bijot?“
Aprengia tokiais seksovais marškiniais, net mano tas nurautas darželis matosi. Ech..suglaudžiu tą medžiagytę vieną ant kitos ir einam į liftą, į gimdyklą. Gimdykos visos tuščios, pasirenku 5, su dušu. Ateina akušerė, apžiūri, pamatuoja toniukus ir liepia ilsėtis...Dar aplanko daktarė. Aš jos iš karto prašau epidūro (pirmą jau gimdžiau 14 valandų natūraliai, daugiau nebenoriu). Miegas neima, ilsėtis nenoriu, kažkaip dar nelabai tikisi, kad jau čia aš kažkaga gimdysiu. Sysiu tik labai noriu, išėjus į tualetą kiekvienąkart, susitinku daug būsimų mamų, vaikščiojančių susirietus į kamuoliukus... O man dar neskauda taip, nors atsidarymas jau 6.
4 val ryto ir vėl noriu sysiu, keliuos nuo to aukšto samalioto – lovos ir jaučiu, kad tas sysiu mano blauzdom teka...galvoju, kad gražu...šlapimo nenulaikau...Nusisysiojus suprantu, kad čia jau nešlapimas...Grįžtu į gimdyklą ir vandenys pasileidžia...Pradėjau galvot, ką dabar daryt su ta bala, bet laimė akušerė įėjus pamatė ir sako viskas gerai, mes tuoj sutvarkysim viską. Vat nuo dabar ir aš jau riečiuos į kamuoliuką, kas 4 minutes...8 val ateina suleist epidūro. Nežinau kam čia reikia padėkot, bet šitas pasaulio stebuklas, mane iš tokio skausmo išvadavo.
Guliu, jaučiu kaip pilvukas susitraukinėja, bet man nieko nieko neskauda, klausaus kaip gimsta leliai aplinkui, kaip tarškantys metaliniai vežimėliai vis važiuoja ir važiuoja... Ateina tetukas iš po budėjimo, ačiū dievui jis spėjo. Skaitom Lietuvos rytą, geriam arbatą, vyras kavą, valgom Sniker‘į. 11 val jaučiu, kad jau maudžia, gydytoja pažiūri, dar keli centimetrai liko, suleidžia epidūrą ir vėl guliu. Primena, kad jei užsimanysiu lyg kaku, kad sakyčiau iš kart. Mintyse pagalvojau, kad nepirmą kart gimdau moterie. Skaitom toliau, kalbam, juokiamės ir butukais pasidalinam wub.gif Pradedu norėt lyg kakot...Lyg maudžia jau šiek tiek. Bet galvoju, pakentėsiu, nusikakosiu po visko. Kalbam toliau..Nu blyn, aš labai labai noriu kaku, bet jau man skauda labiau (tyliai galvoju; pizdiec, gimdyt jau bet kurią minutę reikės, o aš šikt dar užsimaniau, kas mane nuneš ant tualeto????), bet ant tiek noriu, kad vyrui sakau, žinok turėsim eit į tūliką, nes apsiš...Vyras kaip kareivinėj pašoko, „Gulėk“ paliepė ir išvarė per duris...Ateina su daktare, akušere,aš tom sakau, kad žinokit galvojau pakakosiu po visko, bet jau negaliu išlaikyt, kaip noriu... rolleyes.gif Gydytoja „pažiūrim“ sako...“Oij vaike, mes jau gimstam!” bigsmile.gif Nesupratau, kas ten po ko darės, nes sąmonė kažkur vis iškeliaudavo ir vėl grįždavo, bet pamenu kaip greitai daug medikų prigužėjo. Epidūras kuo toliau tuo labiau nustoja veikęs, „kaku“ noriu nerealiai, liepia kentėt ir laikyt dar. Aš jau rėkiu daktarei, kad neišlaiku, jis pats lenda, liepia dar kelis sąrėmius palaukt, aš jai sakau „Tikrai kelis?Nemeluojat?Neapgaudinėjat?" Pamenu gydytoją nusišypsant. Leidžia stumt. Kas čia pasidarė, bet stūmt nemoku, žandai tik kaip pas varlę išsipučia subliūkšta, gydytoja laiko suspaudus žandus ir liepia stumt žemyn. Na va, išmokau. Jausmas toks, lyg kopūsto galva į gerąją vietą būtų įstatyta, ir begalinis noras nustūmt akušerės pirštus nuo tos gėrybės ir pačiai ten pasikrapštyt, nes atrodo, kad kojos nuo klubų nutrūks. Gydytoja liepia stumt stipriau (atrodo, kad iki to nestūmiau), stumdama susiriečiu ir matau kaip išeina į akušerės rankas mano ir mano vyro kūrinys...Jis toks mažas, susirietęs į kamuoliuką, tas kamuoliukas tamsus, su tamsiais plaukučiais ir apvyniotas virkštele...Klausiu, kodėl neverkia, sako „Verks verks“ ir 13.16 valandą girdžiu tokį tylų tylų kaip kačiuko murkimą...Dėkoju visam pasauliui, kad man pavyko dar kartą išgirst tą garsą!
Štai tas murkiantis kačiukas ant mamos krūtinės valgo mamą, tyrinėjam su tetuku nosytę, lūpytes, plaukučius, nagučius. Jis toks gražus, šiltas, minkštas, bejėgis...Bet aš jį jau turiu. Mes jį turim!
Dabar mūsų mažas vabaliukas, kačiukas, trupinukas jau nemenkas vyras, valgo košes ir krečia išdaigas. Augam sveiki, drūti!
irmabaro
grazu wub.gif
Horo
Mažajam vyrukui linkėjimai užaugti gražiu, stipriu ir geru žmogučiu wub.gif
vi78
nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif
Roberčiukas
kokia grazi istorija wub.gif wub.gif wub.gif

sekmes augant 4u.gif
Veitė
smagu, kai svajonės pildosi wub.gif wub.gif
GudriLapė
nuostabi istorija wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
cuoliukė
sveikinimai 4u.gif
Boružytė
Labai gražu, smagu wub.gif wub.gif 4u.gif
Ramintuske21
Svajones pildosi wub.gif Labai graziai aprasyta istorija thumbup.gif
DeimejaA
Super istorija wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
ant bangos
sveikinam grazia seimyna thumbup.gif
yoyo75
puiki istorija 4u.gif
sėkmės jums
P.S.takelis jau pramintas,gal dar dukryte planuosit mirksiukas.gif
aida_val
sveikinu 4u.gif
emutea
na ir puikiai papasakojai savo istorija,sveikinu susilaukus ilgai planuoto ploja.gif as laukiau savo stebuklelio irgi daug metu unsure.gif bet dabar ant ranku laikau 4.5 men dukryte,o vyresniajam 14metu,dar noreciau tureti daugiau,tai tokia laime 2.gif auginti savo atzalele,o dar tokia gerute, angel_not.gif angel.gif vyras juokauja,kad tokiu galetume dar ne viena uzsiaugint rolleyes.gif
floridija
Sveikinimai sulaukus antro stebuklo 4u.gif
Furtado
QUOTE(yoyo75 @ 2010 03 16, 18:50)
P.S.takelis jau pramintas,gal dar dukryte planuosit mirksiukas.gif
*

Užteks dviejų tongue.gif

QUOTE(emutea @ 2010 03 17, 22:22)
na ir puikiai papasakojai savo istorija,sveikinu susilaukus ilgai planuoto ploja.gif as laukiau savo stebuklelio irgi daug metu  unsure.gif bet dabar ant ranku laikau 4.5 men dukryte,o vyresniajam 14metu,dar noreciau tureti daugiau,tai tokia laime 2.gif auginti savo atzalele,o dar tokia gerute, angel_not.gif  angel.gif vyras juokauja,kad tokiu galetume dar ne viena uzsiaugint rolleyes.gif
*

Aš tą patį norėjau pasakyt, kad kai šitiek laiko lauki ir niekaip tau tai nepavyksta, kai matai, kaip aplink tave visi tik laukias, džiaugias, tas laukimas, noras vis didėja, o kai atsiranda tas mažas žmogutis, tie visi lūkesčiai gimsta tokia malone, palaima wub.gif Aš negaliu ramiai praeit pro vaiką jo nepaliesdama, nepakalbindama, visada širdis šokteli, kai apie jį pagalvoji wub.gif
Ačiū visoms visoms už gražius žodžius, būkit sveikučiai 4u.gif
Prancuzyte
Labai grazi istorija Furtado 4u.gif Skaiciau ir verkiau blush2.gif
Grazuolis Tavo trupinukas.. taip lauktas ir toks mylimas wub.gif
liolia79
Labai grazu wub.gif wub.gif wub.gif Uz laukima jums buvo atlyginta - turit stebukliuka wub.gif Sekmes ir sveikateles augant 4u.gif mirksiukas.gif
Renesme
4u.gif wub.gif
skurdas
verkiau, turbut is laimes wub.gif , labai grazu wub.gif
inetukea
sweikinimai 4u.gif
Mamyte_Ausryte
nuostabu kai po sitiekos laukimo mazasis zmogutis pagaliau atkeliauja, dziaugiuos kartu su jumis, labai gera skaityt tokias grazias istorijas wub.gif 4u.gif
(ne)miegančioji gražuolė
Kaip gražu.. wub.gif
Aukit dar drūtesni ir dar sveikesni 4u.gif
Gabanne
Sekmes augant wub.gif
Furtado
QUOTE(Prancuzyte @ 2010 03 18, 10:25)
Labai grazi istorija Furtado  4u.gif  Skaiciau ir verkiau  blush2.gif
Grazuolis Tavo trupinukas.. taip lauktas ir toks mylimas  wub.gif
*

QUOTE(skurdas @ 2010 03 18, 12:26)
verkiau, turbut is laimes  wub.gif , labai grazu  wub.gif
*

Jau nereikia dabar verkti, viskas baigėsi laimingai biggrin.gif

Ačiū visoms 4u.gif
kristinkaa
thumbup.gif sveikinu!!! 4u.gif
Furtado
Ačiū 4u.gif
Ende
Labai graži istorija thumbup.gif Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
gryneja
Smagu skaityti,tokia jautri ir suteikianti vilties istorija..Aukite dideli 4u.gif
Mo(ni)ka
Labai graži istorija wub.gif Taip gražiai aprašyta wub.gif Aukit sveiki 4u.gif
uogute
Asarele nubraukiau uz jusu laukta laime wub.gif sveikatytes jums 4u.gif
ederi
oi, kokia jausminga istorija...
dorade
Labai graziai parasyta istorija 4u.gif , wub.gif , einu valytis asaru...
Matilduka
Aukit sveiki ir dideli smile.gif
domina
aukit sveiki ir dideli. Ir sesytę planuokit. thumbup.gif Mes apie tai pagalvojam vis. ax.gif
fily
Grazi istorija 4u.gif
vilmutee
Labai grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Furtado
blush2.gif
rosenda
Labai grazi istorija, kazkuo manaja primine(kazkuo biggrin.gif ), gal kad irgi II lig. gimdziau, nostalgija wub.gif
poiuyt
lb lb lb lb lb grazi istorija,asaryte net pasirode... lb nuostabus dziaugsmas nauja gyvybe.. wub.gif 4u.gif
Miss_E
sekmes augant wub.gif
tina1235
labai grazi istorija,net asara nuriedejo wub.gif sekmes jusu seimynelei wub.gif
dimming
Ir istorija grazi, ir papasakota labai smagiai smile.gif Sekmes jums 4u.gif
muvija
gražu wub.gif wub.gif wub.gif
Loglinga
Tiesiog grazu wub.gif
DeimejaA
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
mimoza:)
Kokia grazi ir linksma istorija... wub.gif
dangiuk
Labai graži istorija drinks_cheers.gif smagiausia, kai pagaliau pavyksta po ilgo laukimo 4u.gif 4u.gif
Furtado
user posted image
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.