Kadangi ispopulerejusi tema "Nerimas - mes ji iveiksim " buvo uzdaryta del puslapiu skaiciaus virsijimo, tesiam pasikalbejimus cia  . Kaip supratome, visus mus jungia viena beda - nerimas, kuris trukdo mums gyventi, dziaugtis gyvenimu, sukelia nerealumo jausma, skausmus, silpnuma ir panikos atakas, vercia mus bijoti del saves, del aplinkiniu, daryti medicininius tyrimus ir kaskart girdet is daktaru - "Tu visiskai sveika. Esi labai jautri. Turi psihosomatini sutrikyma arba Generalizuoto nerimo sutrikima". Nerimas - ne nuosprendis! Siame forume galime dalintis savo isgyvenimais, issipasakot, kai sunku ir palaikyt kitus, kai jiems to reikia, dalintis patirtimi, duoti patarimu, kartu bandyt suprast ir nugalet savo baimes ir nerima.  Sumelavau... Be nerimo turim dar kai ka svarbaus, kas mus jungia! Mes esame kurybiskos, jautrios, turim gera vaizduote, esame romantiskos ir mylim gyvenima! Mes esame draugiskos, atjaučiancios ir stiprios, anaip guletume ir verktume vietoj to, kad bendrauti cia, bandyti iveikti savo baimes.  Mes viska galim, tik reikia siek tiek pasistengt ir padet viena kitai
De Zavu Zavu
2010 03 16, 12:31
Sveikos  siandien einu i darba ir vel jauciu nerima,kad mane apsauks,nes viena isejo i dekreta tai vis mane apgaudinejo tai jai 50lt tai 20lt truksta,be to naujai dirbu kasininke,o prie kitos netruksta ir vel depresija,nusipirkau Sedatif na nezinau,bet mano akys tarytum padengtos plevele,nors jau viska moku nezinau kas su manim darosi
Sveikutes  Aciu uz naujus namukus  is tikro mes taip bijom ligu, bet is tikro nuo nerimu ir nervu ir visos ligos prikimba, va kokia tiesa
*Liepa18*
2010 03 16, 13:01
Sveikos mergaitės, čia atradau tokio biodiagnostiko Jono Markūno audio seminarą apie stresą, kaip jo išvengti, kaip negatyvą versti į pozityvą ir t.t... Na gal ir nevisoms čia priimtina būtų, nes jis remiasi malda, Šventuoju raštu kai kur, taip pat visokiais tyrimais, bet jei kam įdomu, tai rašykite į až savo el. paštą - permesiu... Esmė ta, kad per tas baimes, stresus žmogus pats naikinasi, kaip ir nieko naujo, bet kai paklausiai, tai kažkaip priverčia pagalvoti... Na va lucero taikliai parašė
QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 03 16, 13:31) Sveikos  siandien einu i darba ir vel jauciu nerima,kad mane apsauks,nes viena isejo i dekreta tai vis mane apgaudinejo tai jai 50lt tai 20lt truksta,be to naujai dirbu kasininke,o prie kitos netruksta ir vel depresija,nusipirkau Sedatif na nezinau,bet mano akys tarytum padengtos plevele,nors jau viska moku nezinau kas su manim darosi  Nerimas del realiu dalyku yra visiskai normalu. Del sunkumu darbe visi mes jaudinames. Svarbiausia zinot, kad tai ne mirtina, ne pats svarbiausias dalykas gyvenime ir kad sunkumai darbe niekada nesitesia amzinai  Daug sunkiau nervintis del nerealiu dalyku, kai negali paaiskint del ko nemiegi ar tave kalatoja. Kai zinai priezasti - galima ja pasalint, prisitaikyt arba pakeist, o nezinant prasideda nezinomybes baime ir nesaugumo jausmas. Tad, nepaleisk ranku! Pakentek truputi ir paziuresi, kad viskas issispres Papildyta:QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 16, 14:01) Sveikos mergaitės, čia atradau tokio biodiagnostiko Jono Markūno audio seminarą apie stresą, kaip jo išvengti, kaip negatyvą versti į pozityvą ir t.t... Na gal ir nevisoms čia priimtina būtų, nes jis remiasi malda, Šventuoju raštu kai kur, taip pat visokiais tyrimais, bet jei kam įdomu, tai rašykite į až savo el. paštą - permesiu... Esmė ta, kad per tas baimes, stresus žmogus pats naikinasi, kaip ir nieko naujo, bet kai paklausiai, tai kažkaip priverčia pagalvoti... Na va lucero taikliai parašė  Labas, Liepa18 na reikes pasiziuret ka tu ten radai  Su nerimu, kaip kare - visos priemones geros. Musu beda ta, kad mes neatlaikom streso. Maziausias is ju mus pazeidzia, o tada jau pradedam jausti kitus simptomus - pablogejusia sveikata, baimes, nerima, PA ir pan. Bet, kartais ir be streso, kai viskas gerai man anksciau uzeidavo nerimas, baimes. Gal del to kad nevisai pasitikim savim ir gyvenimu, bijom, kai viskas gerai, bijom, kai viskas blogai Beje, kaip jus siandien? As siom dienom rodos geriau jauciuos. Galva nustojo skaudet, del dantuko stengiuosi maziau jaudintis, geriu Sedatif, rodos apsiraminau kazkiek, o dar saulute sviecia
 Klausau dabar Lieps audio iraso, tikrai taip...nuo hipochondrijos galim gala greiciau gaut negu realiai numirt nuo ligos  o dar yra pritraukimo desnis , nu kaip gali nesirgt zmogus kuris kasdien galvoja apie vezi?
*Liepa18*
2010 03 16, 14:54
QUOTE(lucero @ 2010 03 16, 15:41)  Klausau dabar Lieps audio iraso, tikrai taip...nuo hipochondrijos galim gala greiciau gaut negu realiai numirt nuo ligos  o dar yra pritraukimo desnis , nu kaip gali nesirgt zmogus kuris kasdien galvoja apie vezi? Taip, atrodo tokie paprasti dalykai kalbami, rodos nieko naujo... Bet kažkaip tas įrašas man davė peno... Paklausius tų įrašų kažkaip ramybė užplūsta mane... Aišku ten yra ir sudetingesnių dalykų, gal ne viską galima suprasti ar priimti sau, bet esmė man visai patiko... Aš čia jokiais būdais nereklamuoju/neperšu, manau kiekvienas žmogus gali savo atrasti, kas jam duoda naudos, pvz. mano mama kažkaip skeptiškaip pažiūrėjo
As dar pagalvojau kad labai daug gaunam neigiamos energijos skaitydamos apie ligas...jei visa diena skaitai apie ligas mastai tai po to ir sapnuoji ligonines ir pan . ar jus nesapnuojat kad sergat daktaru ir pan ?  man buna ...
*Liepa18*
2010 03 16, 15:27
Man irgi būna, kai į smegenis sprisileidžiu visokio šlamšto, tada ir sapnuose visiškas bardakas būna... Reikia stengtis atsiriboti nuo to kažkaip ir viskas, pradžioje gal net ir dirbtinai manau, kai užeina noras - eit ką nors paveikti, kad mintys persiinstaliuotų
Dar yra toks blogas dalykas tai stiprus susikoncentravimas į organą kurį manai sergant aš kai pvz įtikėjau kad man plaučiai tai net stebėjau kaip kvėpuoju ar įkvepiant suduria ir pan o iš to man ėmė kilt baisūs nugaros žinokit skausmai , RAUMENŲ ĮTAMPOS , jokie plaučiai  kai ėmiau orientuotis į kitą organą, tai plaučiai visi praėjo
QUOTE(lucero @ 2010 03 16, 17:21) Dar yra toks blogas dalykas tai stiprus susikoncentravimas į organą kurį manai sergant aš kai pvz įtikėjau kad man plaučiai tai net stebėjau kaip kvėpuoju ar įkvepiant suduria ir pan o iš to man ėmė kilt baisūs nugaros žinokit skausmai , RAUMENŲ ĮTAMPOS , jokie plaučiai  kai ėmiau orientuotis į kitą organą, tai plaučiai visi praėjo  Analogiskai ir man  Jauciau gerklei gumula, susikoncentrudavau, jauciau kaip nuryju, kaip kvepuoju, kaip iskvepiu. Net daktare mane kad gal pas mane nepraeinamumas koks, susiaurejimas. Tyrimai parode kad nieko nera, tai nusiraminau del to ir iskart pradejo skaudet kazkas kito  Dabar, kai kazkur uzeina skausmai bandau nebegt iskart pas daktara, o pabandyt kelias dienas nukreipt mintis kazkur kitur, nesusikoncentruot... ir praeina
 Jo, bet esminis klausimas - kaip padaryt kad nesusikoncentruot į nieką ?  atrodo tarsi būtų nenormalu jaustis gerai  todėl mum visalaiką " kažkas" yra....  čia gal tas norėjimas sirgti, nžn man viena moteris yra sakiusi kad tai yra dėl meilės ir dėmėsio trūkumo  ta prasme meilės trūkumas aplamai gyvenime ...o tipo kai sergi tai myli labiau kažkas?  vyrai tai tikrai ne , nebent mamos palepina
*Liepa18*
2010 03 16, 16:57
QUOTE(lucero @ 2010 03 16, 17:31) Aš manau, kad tai didelis menas save valdyti... Man pvz. padeda fizinis aktyvumas, jei yra galimybė padarau mankštą, galu gale namuose generalinę darau  Jei esu ne namie, tai vėl kažką stengiuos veikt, kad ir per tą patį skaipą kokią draugę pakalbinti, ar šiaip pagooglinti kokių gražių vaizdelių ir pasvajoti, kad pvz, aš irgi norėčiau ten... Šiaip pastebėjau, kai yra veiklos ir galva užimta kitais reikalais, tai data nebūna ir nesąmonių jokių... Kitaip tariant nėra kada  Mano vyras tai jau žiūri į mane kreivai, kai aš prie kompo prisėdu  Sako: "Nu nu, ką naujo išknibinėsi"  O mano mama išvis sakė, kad jai kila mintis sukapoti mano kompą, kad negalėčiau traukti visokios info sau  Na bet aš jau ir pati sau prisižadėjau, kad nebesigilinsiu į visokius madicininius straipsnius ir t.t.
Man ir visi nori atimti kompą  gal tikrai padėtų....  o man tai užsimiršti padeda muzika
Maniskiai, tai kai per telika pradeda pasakot apie visokias lygas iskart perjungia - sako mums tai nieko, bet tu jau tikrai ta lyga pas save surasi  Internete dabar irgi neskaitau, nes kai prisiskaitysi pradedi jaust ta pati, nes zinai simptomus. Man irgi padeda fizinis aktyvumas, sportas, buvimas kompanijose, susitikimas su draugais, galu gale stalo zaidimai, kai reikia kazkokia taktika apmastyt ir linksma. Dar padeda piesimas, kuryba, kazko aktivus planavimas, pvz., net ir atostogu, kai rinki informacija, ja apdoroji, ziuri grazias nuotraukas, svajoji...
*Liepa18*
2010 03 16, 17:54
Tai manau viena nuo kitos irgi dar užsikrečiam tuo optimizmu
Jurkele
2010 03 16, 18:40
sveikos merginos, na smagu kad po biskuti, po maza zingsniuka judat i prieki  , o man kelias dienas nekaip, niekaip negaliu tos savo baimes suvaldyti, kad ja kur velnias, negali ramiai pabuti nebijojes, na bet gal cia tik laikinai man
QUOTE(De Zavu Zavu @ 2010 03 16, 13:31) Sveikos  siandien einu i darba ir vel jauciu nerima,kad mane apsauks,nes viena isejo i dekreta tai vis mane apgaudinejo tai jai 50lt tai 20lt truksta,be to naujai dirbu kasininke,o prie kitos netruksta ir vel depresija,nusipirkau Sedatif na nezinau,bet mano akys tarytum padengtos plevele,nors jau viska moku nezinau kas su manim darosi  o pareikalaut, kad pateiktų įrodymus dėl tų trūkumų negalima? Papildyta:QUOTE(lucero @ 2010 03 16, 15:41)  Klausau dabar Lieps audio iraso, tikrai taip...nuo hipochondrijos galim gala greiciau gaut negu realiai numirt nuo ligos  o dar yra pritraukimo desnis , nu kaip gali nesirgt zmogus kuris kasdien galvoja apie vezi? bet kokiu pagrindu apie jį galvot?  Taip ir išprotėt galima. Aišku, vsi pagalvojam, juk tai natūralu, matom, girdim apie tas ligas. Bet nebūtina sau iškart prisitaikyt, juolab, jei einama pas daktarus, tiriamasi. Sako, kad ligas galima įsikalbėt Papildyta:QUOTE(Jurkele @ 2010 03 16, 19:40) sveikos merginos, na smagu kad po biskuti, po maza zingsniuka judat i prieki  , o man kelias dienas nekaip, niekaip negaliu tos savo baimes suvaldyti, kad ja kur velnias, negali ramiai pabuti nebijojes, na bet gal cia tik laikinai man  pasakyk, ko bijai - gal mes tau padėsim to atsikratyt.
Mane truputi dabar nerimas apeme daugiau toks fizinis lyg pries pa, bet laikausi, tik sirdis kala
aš nelabai suprantu tą pa - aš čia nauja dar
Panikos sutrikimą reikia nustatyti kuo anksčiau, kai dar vyrauja somatinio nerimo požymiai. Tokiems ligoniams tipiška, kad jie kreipiasi į ligoninės priėmimo kambarį ar kviečia į namus greitąją medicinos pagalbą ar gydytoją, nurodydami somatinius simptomus (krūtinės skausmą, alpimą). Jie stengiasi nusiraminti atlikdami tyrimus, nori išgirsti, kad nėra jokios ligos, nereikia jokio gydymo. Panikos atakos turi biologinį pagrindą ir pasireiškia išsiskiriant per daug noradrenalino iš melsvosios vietos. Panikos ataką gali sukelti laktato infuzija, anglies dioksido (CO2) inhaliacija, johimbinas ir kiti vaistai. Panikos sutrikimas turi ir genetinį komponentą: pirmosios eilės giminėms panikos sutrikimas būna 10 kartų dažniau negu kitiems asmenims. Kartais atrodo, kad panikos ataka prasideda spontaniškai, be streso, tačiau neretai išaiškinamas dažnesnių stresų periodas. Panikos ataka prasideda greitai gausėjančiais somatiniais simptomais, pacientą apima baimė, jis ieško pagalbos. Visa ataka paprastai pasibaigia per 30 minučių. Po pasikartojančių panikos atakų pacientai išmoksta jų laukti, vengti situacijų, ir taip pradeda formuotis agorafobija. Galiausiai išryškėja triada: panikos atakos, išankstinis nerimas, kad ataka vėl prasidės, ir agorafobinis vengimas. Paprastai pacientai skundžiasi pastoviu nerimu. pa- panikos taka
Sveikos merginos  kaip jauciates?as irgi nusipirkau sedatif,man tas vaistas atrodo nieko, paziuresim kiek pades, siaip jauciuosi neblogai, tikkai susinervinu del ko nors, tada sirdis pradeda kalti, tuoj alpimo jausmas ir galva pradeda suktis Kaip tu lucero laikaisi?Kaip lopke?ar praejo tas gavos svaigimas?
Jurkele
2010 03 17, 09:00
QUOTE(gryda @ 2010 03 16, 19:53) o pareikalaut, kad pateiktų įrodymus dėl tų trūkumų negalima? Papildyta:bet kokiu pagrindu apie jį galvot?  Taip ir išprotėt galima. Aišku, vsi pagalvojam, juk tai natūralu, matom, girdim apie tas ligas. Bet nebūtina sau iškart prisitaikyt, juolab, jei einama pas daktarus, tiriamasi. Sako, kad ligas galima įsikalbėt Papildyta:pasakyk, ko bijai - gal mes tau padėsim to atsikratyt.  na mano baime likti vienai namie, isprotejimas, ir pati suvokiu ko bijot, bet vat niekaip jos negaliu atsikratyti, nu durna sakau visiskai
QUOTE(AREANA @ 2010 03 16, 23:23) Sveikos merginos  kaip jauciates?as irgi nusipirkau sedatif,man tas vaistas atrodo nieko, paziuresim kiek pades, siaip jauciuosi neblogai, tikkai susinervinu del ko nors, tada sirdis pradeda kalti, tuoj alpimo jausmas ir galva pradeda suktis Kaip tu lucero laikaisi?Kaip l@pke?ar praejo tas gavos svaigimas? Sveikute, Areana  Na toks kaip buvo svaigimas rodos praejo, tada susisukdavo be priezasties, sedint ir buvo jausmas, kad kazkur krenti, isikibi kazka, alpimo jausmas. Dabar galva kaziek miglota, spaudzia ja, bet neskauda, silpna ir miego norisi ziauriai, ir dar 2 paskutinias dienas pykina  Labai luzta nagai, gal del pavasarinio vitaminu trukumo. Rodos ir mazyciai, bet visvien iskyla. Vakar pusvalandziui likau namie, nuejau i vone pagulet, tai jo jausmas nekoks, nepasitikejimas, nerviukai, kad esi nesaugi, o kai apie tai pagalvoji rodos ir tikrai kazkas darosi ta oro truksta, tai alpimo jausmas... bet kai ne viena tai rodos ir nera tokios dideles baimes. O siaip, jei lygint su laiku iki naujuju, tai zymiai geriau jauciuosi
QUOTE(L@pke @ 2010 03 17, 13:10) Sveikute, Areana  Na toks kaip buvo svaigimas rodos praejo, tada susisukdavo be priezasties, sedint ir buvo jausmas, kad kazkur krenti, isikibi kazka, alpimo jausmas. Dabar galva kaziek miglota, spaudzia ja, bet neskauda, silpna ir miego norisi ziauriai, ir dar 2 paskutinias dienas pykina  Labai luzta nagai, gal del pavasarinio vitaminu trukumo. Rodos ir mazyciai, bet visvien iskyla. Vakar pusvalandziui likau namie, nuejau i vone pagulet, tai jo jausmas nekoks, nepasitikejimas, nerviukai, kad esi nesaugi, o kai apie tai pagalvoji rodos ir tikrai kazkas darosi ta oro truksta, tai alpimo jausmas... bet kai ne viena tai rodos ir nera tokios dideles baimes. O siaip, jei lygint su laiku iki naujuju, tai zymiai geriau jauciuosi  Tai super, kad geriau jautiesi, as tave labai suprantu man tas pats darosi kaip ir tau, tas aplimo jausmas ir nesaugumo jausmas. man irgi uzeidavo tas galvos svaigimas dazniausiai rytais, o paskutinius du kartus nakti, kai susapnuodavau kosmarus,prabusdavau ir jutau kaip sirdis dauzosi, oro truksta  ka tu vartoji?\ad?
QUOTE(AREANA @ 2010 03 17, 12:34) Tai super, kad geriau jautiesi, as tave labai suprantu man tas pats darosi kaip ir tau, tas aplimo jausmas ir nesaugumo jausmas. man irgi uzeidavo tas galvos svaigimas dazniausiai rytais, o paskutinius du kartus nakti, kai susapnuodavau kosmarus,prabusdavau ir jutau kaip sirdis dauzosi, oro truksta  ka tu vartoji?\ad? Coaxil ir Sedatif  Xanax per 4 menesius isgeriau gal 6-8 tabletes ir dabar nebegeriu, kuo maziau hemikalu, tuo geriau. Bandau apsieit savo jegom  (su psihoterapeuto pagalba)
QUOTE(L@pke @ 2010 03 17, 13:38) Coaxil ir Sedatif  Xanax per 4 menesius isgeriau gal 6-8 tabletes ir dabar nebegeriu, kuo maziau hemikalu, tuo geriau. Bandau apsieit savo jegom  (su psihoterapeuto pagalba) o coaxil irgi homeopatinis vaistas?
QUOTE(AREANA @ 2010 03 17, 13:11) o coaxil irgi homeopatinis vaistas? Ne, ne homeopatinis, bet laaabai silpnas. Siaip silpnas, bet mano dar doze pati silpniausia, bet kaip ir kiti AD jis gerima medziagu apykaita smegenyse, del kurios sutrikimo ir atsiranda pas zmogu baimes, nerimas, depresija
Neurastenija tai susirgimas, kurio metu pasireiškia nuolatiniai nusiskundimai nuovargiu, silpnumu ar išsekimo jausmu po protinio darbo ar nedidelio fizinio krūvio.
Simptomai Sutrikęs miegas Galvos skausmas Dirglumas Greitas nuovargis Padidėjęs jautrumas Dėmesio koncentracijos pablogėjimas Nerimas Nesugebėjimas atsipalaiduoti Darbingumo sumažėjimas Ligos eiga
Sergantys neurastenija ligoniai skundžiasi nuovargiu, energijos stoka, silpnumu, įprastų fizinių krūvių netoleravimu. Kiekvienas veiksmas, net judesys reikalauja pastangų. Padidėja jautrumas išoriniams dirgikliams: erzina laikrodžio tiksėjimas, vandens lašėjimas iš čiaupo. Pernelyg didelis dėmesys kreipiamas į savo organizmo funkcionavimą: širdies plakimą, kvėpavimo dažnumą, virškinimą, kt. Sutrinka miegas, dieną pacientai jaučiasi mieguisti, vakare sunkiai užmiega, naktį miega neramiai, dažnai nubunda, sapnuoja sapnus, kuriuose atsispindi dienos įvykiai. Rytais nubunda labai anksti ir nebegali užmigti arba atsikelia vėlai, būna pikti, dirglūs, viskuo nepatenkinti. Savijauta kiek pagerėja antroje dienos pusėje. Neretai vargina galvos skausmai, jie būna kintantys, maudžiantys, dilgčiojantys kaktos, pakaušio srityje, staigiau pasukus galvą gali išplisti į kaklą, liemenį, galūnes, tai labai neramina ligonius. Gali pasireikšti galvos svaigimas. Kartais padidėja odos jautrumas, kai bet koks prisilietimas prie odos, plaukų šukavimas sukelia nemalonius jutimus, skausmą. Paprastai ši simptomatika atsiranda dirbant įtemptą protinį darbą, kartais pablogėjimą sukelia oro pokyčiai. Krenta darbingumas, pacientui sunku susikaupti, sekti pašnekovo mintį, įsigilinti į ne kartą skaitomą tekstą. Kitais atvejais, produktyvumas greitai krenta ir bet koks darbas tampa neįmanomas, tada ligoniai mėgina darbo krūvį perkelti į pirmą dienos pusę, trumpalaikės pertraukos neatneša palengvėjimo. Ligonis nebesugeba susitvarkyti su savo reikalais. Pasidaro dirglus, greitai susierzina, aplink save sukuria nervingą atmosferą, neužbaigęs vieno darbo imasi kito, negali atsipalaiduoti. Liga vystosi palaipsniui, eiga lėtinė, kartais išsivysto po stresinių situacijų.
Komplikacijos
Dėl greito fizinio ir psichinio nuovargio sutrinka darbingumas, pablogėja santykiai su artimaisiais, bendradarbiais. Neurastenijai užsitęsus, gali atsirasti hipochondrinė simptomatika susirūpinimas savo sveikata, baimė, kad sergama kokia nors liga. Gali kilti krizės, kurių metu padažnėja širdies plakimas dusulys, prakaitavimas, kt. Kartais pasikeičia paciento elgesys, ligonis pradeda perdėtai rūpintis savo sveikata, sąmoningai atsisako pareigų, išeinančių už profesinių ribų. Galimi miego sutrikimai, nuotaikos pakitimai, nerimas.
Gydymas
Jautrumas, dirglumas, nervingumas, koreguojami trankviliantais. Jeigu susirgimas nėra labai sunkus, tai toks pacientas gali būti gydomas ambulatoriškai, kad ligonis galėtų dirbti, skiriami benzodiazepinai, nesukeliantys mieguistumo, raumenų atsipalaidavimo. Svarbi miego korekcija, kai ligonį vargina atkakli nemiga, gali būti skiriami neuroleptikai. Kartu esantys nuotaikos sutrikimai gydomi antidepresantais. Skiriamas organizmą stiprinantys gydymas: vitaminai, smegenų kraujotaką gerinantys preparatai, antioksidantai, kt. Galimos įvairios fizioterapinės procedūros, atsipalaidavimo pratimai, relaksacija, meditacija. Pastaraisiais metais vis didesnę reikšmę įgauna psichoterapinis gydymas, jis nukreiptas nerimo mažinimui, elgesio korekcijai. Taikomos įvairios psichoterapinio gydymo formos.
Stengiuosi neskaityt apie lygas, bet siandien puse dienos besitesiant galvos skausmui ir atsitiktinai aptikus sveikatos testa pasidariau... http://www.sveikas.lt/dalyvauk/sveikatos-testas/Is psihosomatiniu labiausiai budinga neurastenija ir hipohondrija, is bendru negalavimu daug tokiu lygu, del kuriu jau pasitikrinau...
As tai stengiuosi apie ligas neskaityti, nes zinau,kad gali uzeiti eilinis nerimas,pradedu ant saves ieskoti simptomus, begti pas daktarus  As jau tiek zinau apie medicina ir ligas, kad rodos galeciau eiti studijuoti medicina  jau visi draugai ir tevai is manes juokiasi, siaubas., o vyras tai is vis sako, kad manes negalima prie kompo prileisti
O man siandien diegia skrandi, pas mane yra itampos tipo skrandzio skausmai, tai pries koki ivyki egza kelione ir pan skauda , si savaitgali turiu visokiu planu tai va jau skrandis apsireiske ir deja ne jokie vaistai nepadeda , dar galva skauda ...
QUOTE(lucero @ 2010 03 17, 19:48) O man siandien diegia skrandi, pas mane yra itampos tipo skrandzio skausmai, tai pries koki ivyki egza kelione ir pan skauda , si savaitgali turiu visokiu planu tai va jau skrandis apsireiske ir deja ne jokie vaistai nepadeda , dar galva skauda ...  Cia turbut viskas nerviskai, tau manau vegetacine distonija kaip ir man plius nerimas
>>sabina<<
2010 03 17, 18:48
netycia aptikau jusu tema, ir ziuriu ne viena as tokia  as pilnai problemu apturejus del to ligu issigalvojimo ir savyje ieskojimo, pries 2 metus islindo fiziniai simptomai, galvojau, kad susirgau. veliau metus kentejau visokius skausmingus testus, operacija.. bet nieko, galop gydytojai pasake kad esu fiziskai absoliuciai sveika ir mano problema psichologine, neurologine ir pasiule kreiptis pas atitinkama specialista. o as bijau  atrodo, tikrai manes psicholgai ar neurologai nepjaus, bet bijau netgi dar labiau. o jau 2 metai kaip nemiegu, dirbti sunkiai sekasi, greitai susinervuoju, aprekiu aplinkinius, nors ir nenoredama is tikruju, bijau tokiu dalyku, apie kuriuos anksciau negalvodavau, o labiausiai - daktaru, kaip prisimenu tuos testus, tai veido spalva turbut pasikeicia labiausiai man nerimo neduodantis dalykas - tai kad man atrodo jog mano busena visiskai normali, nors as ir kenciu nuo jos pasekmiu, ir niekaip negaliu prisiverst nueit pas gydytoja, netgi neisivaizduoju nuo ko pradet pokalbi su juo. netgi cia man parasyt dideliu pastangu reikejo. atorodo, tokios kvailos ir nepagristos problemos, kad visi (ir gydytojai) tik pasijuoks. va ir MB sako, nekvarsink sau galvos, neprisigalvok nebutu dalyku. as ir stengiuosi, kartoju sau "viskas gerai, taip ir turi but". o veliau pagalvoju na negi normalu kad jau pora metu nemiegu. patarkit, ar verta man kreiptis pagalbos? kaip vyks gydymas? nes man rodos as turiu akivaizdzia neuroze ir tik ir darau, kad bandau tai neigti
Nu jo man distonija nes vienas dalykas nerimas tik, o kitas dalykas kai tas nerimas sukelia fizini skausma Papildyta:Sveikute Sabina, tu miegi blogai ar kaip ? koks tas nemiegojimas ? tik su migdomais ? ar pabudinejimai?
>>sabina<<
2010 03 17, 20:37
QUOTE(lucero @ 2010 03 17, 17:58) Sveikute Sabina, tu miegi blogai ar kaip ? koks tas nemiegojimas ? tik su migdomais ? ar pabudinejimai?  laba, pabudinejimai pagrinde, pamiegu kaleta valandu, prabundu ir viskas, daugiau nebeuzmiegu, arba jei buna kad uzmiegu, tai vel gi neilgam. vartojau kazkada homeopatinius raminamuosius, bet nelabai padedavo.
QUOTE(>>sabina<< @ 2010 03 17, 22:37) laba, pabudinejimai pagrinde, pamiegu kaleta valandu, prabundu ir viskas, daugiau nebeuzmiegu, arba jei buna kad uzmiegu, tai vel gi neilgam. vartojau kazkada homeopatinius raminamuosius, bet nelabai padedavo. as girdejau,kad toks miegojimas,kai prabundi ir negali uzmigti budingas depresijai
QUOTE(lucero @ 2010 03 17, 18:48) O man siandien diegia skrandi, pas mane yra itampos tipo skrandzio skausmai, tai pries koki ivyki egza kelione ir pan skauda , si savaitgali turiu visokiu planu tai va jau skrandis apsireiske ir deja ne jokie vaistai nepadeda , dar galva skauda ...  Nu gal tikrai nuo oro pasikeitimo taip - man siaubingai siandien galva skaudejo, net i kakla duodavo, uz akiu skaudejo, pulsavo, po to pradejo spaust ir suktis, vel buvo atsijungimo jausmas. Kentejau kazkur 5 val, nepraejo, tada tik isgeriau Saridon. Dabar praktiskai praejo, bet visa laik bijau kad pasikartos, labai man nepatinka kai galva skauda.  Negi visgi del nervu. Diena buvau visiskai rami
Labas, Sabina visu pirma - super, kad parasei!  prisipazint sau ir kitiems kad turi tam tikru sunkumu yra pirmas zingsnis. Labai blogai yra uzsislepti savyje, vaidint kad viskas yra gerai, tu laiminga, neturet kam pasipasakot... tada ir islenda irzlumas ir agresija. Sios problemos galbut ir yra kvailos ir nepagristos, bet juoktis is ju nereikia ir kompetetingi daktarai taip pat nesijuoks, o patars tikriausiai, kaip ir man kreiptis i profesionala sioje sritije - psihoterapeuta. Apie ka kalbet ir ar pades psihoterapeutas tavo atveju? Kalbet reikia tiesiai sviesiai taip kaip yra, sis daktaras tikrai supras viska, net tai kas kitiems gali pasirodyti nelogiska, nesveika ar neadekvatu. Kalbek apie baies, apie sunkumus, apie jauduli ir simptomus, kaip gyvenai iki siol ir ko bijai ateity. Ar tau yra neuroze, ar depresija ar dar kazkoks psihosomatinis sutrikimas pasakys tik gyditojas isklauses tave. Bet kokiu atveju diagnozes neiti nereikia, sleptis nuo realybes taip pat, reikia pripazint kad turi ne lyga, bet sutrikima, negalavima, kuri reikia gydyt ir det visas pastangas sia kriptym Kuo gali padet psihoterapeutas: pirmiausia, jis israsys pagalbinius vaistus, jei ju tau tikrai reikia (antidepresanta, raminancius, zoleliu ar dar kazko.) Antra, su jo pagalba suzinosi savo diagnoze ir nesinervinsi prigalvodama sau didziausiu negalavimu. Trecia, psihosomatiniai sutrikimai daznaisiai turi daug gilesnias saknis, ju atsiradimui turi tavo dabartinio gyvenimo situacija, vaikystes isgyvenimai, kaip buvai auklejama, ka i tave idejo kol tapai asmenybe, taigi psihoterapeutas pades tau isgirsti save, geriau pazinti, pradeti pasitiketi savimi, gyvenimu, valdyti savo mintis ir jausmus (taip pat ir baimes), buti optimiste ir dziaugtis gyvenimu. Aisku, tai yra ilgas ir nelengvas kelias, bet ar geriau sleptis ir vaidinti kad viskas gerai? Del to nemiegojimo... negaliu teigti vienareiksmiskai, nes nesu gydytoja, bet zinau kelis zmones, kuriems irgi buna sunku uzmigt, o jei uzmiega tai daznai pabunda ir negali vel uzmigt, jiems pradeda kalatotis sirdis, lenda visokios mintys, ispyla prakaitas, sapnuojasi kosmarai, pabunda neissimiegoje, jauciasi irzlus, krenta darbingumas, kuo arciau vakar tuo labiau norisi miego, daznai sunki galva, painios mintys. Tai jiems yra letine depresija. O depresija gydoma ir isgydoma Stiprybes ir ryzto!
>>sabina<<
2010 03 17, 23:46
QUOTE(L@pke @ 2010 03 17, 20:55) Labas, Sabina visu pirma - super, kad parasei!  prisipazint sau ir kitiems kad turi tam tikru sunkumu yra pirmas zingsnis. Labai blogai yra uzsislepti savyje, vaidint kad viskas yra gerai, tu laiminga, neturet kam pasipasakot... tada ir islenda irzlumas ir agresija. Sios problemos galbut ir yra kvailos ir nepagristos, bet juoktis is ju nereikia ir kompetetingi daktarai taip pat nesijuoks, o patars tikriausiai, kaip ir man kreiptis i profesionala sioje sritije - psihoterapeuta. Apie ka kalbet ir ar pades psihoterapeutas tavo atveju? Kalbet reikia tiesiai sviesiai taip kaip yra, sis daktaras tikrai supras viska, net tai kas kitiems gali pasirodyti nelogiska, nesveika ar neadekvatu. Kalbek apie baies, apie sunkumus, apie jauduli ir simptomus, kaip gyvenai iki siol ir ko bijai ateity. Ar tau yra neuroze, ar depresija ar dar kazkoks psihosomatinis sutrikimas pasakys tik gyditojas isklauses tave. Bet kokiu atveju diagnozes neiti nereikia, sleptis nuo realybes taip pat, reikia pripazint kad turi ne lyga, bet sutrikima, negalavima, kuri reikia gydyt ir det visas pastangas sia kriptym Kuo gali padet psihoterapeutas: pirmiausia, jis israsys pagalbinius vaistus, jei ju tau tikrai reikia (antidepresanta, raminancius, zoleliu ar dar kazko.) Antra, su jo pagalba suzinosi savo diagnoze ir nesinervinsi prigalvodama sau didziausiu negalavimu. Trecia, psihosomatiniai sutrikimai daznaisiai turi daug gilesnias saknis, ju atsiradimui turi tavo dabartinio gyvenimo situacija, vaikystes isgyvenimai, kaip buvai auklejama, ka i tave idejo kol tapai asmenybe, taigi psihoterapeutas pades tau isgirsti save, geriau pazinti, pradeti pasitiketi savimi, gyvenimu, valdyti savo mintis ir jausmus (taip pat ir baimes), buti optimiste ir dziaugtis gyvenimu. Aisku, tai yra ilgas ir nelengvas kelias, bet ar geriau sleptis ir vaidinti kad viskas gerai? Del to nemiegojimo... negaliu teigti vienareiksmiskai, nes nesu gydytoja, bet zinau kelis zmones, kuriems irgi buna sunku uzmigt, o jei uzmiega tai daznai pabunda ir negali vel uzmigt, jiems pradeda kalatotis sirdis, lenda visokios mintys, ispyla prakaitas, sapnuojasi kosmarai, pabunda neissimiegoje, jauciasi irzlus, krenta darbingumas, kuo arciau vakar tuo labiau norisi miego, daznai sunki galva, painios mintys. Tai jiems yra letine depresija. O depresija gydoma ir isgydoma Stiprybes ir ryzto!  labai aciu uz toki issamu atsakyma  nemiegojima tai kaip mano aprasei, butent taip ir "nemiegu". o kaip tu supratai, kad turi kazkokiu sutrikimu? as taip ilgai tai neigiau, kad dabar susimasciau, jog imanoma kad visa tai trunka ilgiau nei as manau  ir buna gi
QUOTE(>>sabina<< @ 2010 03 18, 00:46) labai aciu uz toki issamu atsakyma  nemiegojima tai kaip mano aprasei, butent taip ir "nemiegu". o kaip tu supratai, kad turi kazkokiu sutrikimu? as taip ilgai tai neigiau, kad dabar susimasciau, jog imanoma kad visa tai trunka ilgiau nei as manau  ir buna gi  Ner uz ka.  Jei tavo nemiga panasi i mano aprasyta, tai didele tikimybe kad tau yra depresija arba uzsiciklinimas (kazkiek kartu negalejai uzmigt, pabudai, o po to pradejei laukt ir bijot kad kita nakti vel bus analogiskai, todel gulaisi su itampa, miegi ne giliai, jauti itampa ir baime ir todel greitai pabundi ir negali uzmigt). Siuo atveju psihoterapeutas isklauses tikrai nustatys priezasti ir pades ja pasalinti. Mano beda kitokia - nuo vaikystes paniskai bijojau mirties, bet nerimas del to uzeidavo tik retkarciais ir neilgam. Veliau pradejau jaust kad baime tik stipreja, pradejau bijot ligu, uzsikretimo, isiklausinet i savo simptomus, ieskot ligu, daryt tyrimus.  Pries metus isgyvenau stresine situacija ir nuo tada man atsirado nerealumo jausmas, nuolatinis nuovargis, nerimas, baimes, itampa, mieguistumas. 3 menesiu AD kursas padejo. Puse metu gyvenau pakankamai ramiai, bet senelio liga ir mirtis sia ziema ismuse is veziu - kelis kartus jauciau panikos priepolius, kvieciau greitaja, prastai pasijutau, prasidejo vaiksciuojantys po visa kuna skausmai (galvos, sirdies, stuburo, skrandzio, zarnyno, dusimas, pavirsutiniskas kvepavimas, galvos svaigimas, silpnumas, ismusimas prakaitu).  Tokia savijauta tesiasi jau apie 4,5 menesiu, labai pavargau ir artimieji nuo manes pavargo. Dabar geriu AD ir Sedatif gomeopatini, lankausi pas psihoterapeuta. Padeda, bet labai jauciami svyravimai nuo "Oi kaip gerai jauciuosi viskas puiku!" iki "Vel viskas blogai, baisu, tuoj mirsiu".
*Liepa18*
2010 03 18, 11:56
Sveikos Spauskit "pelytę" kur tik norit... Geros nuotaikos http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
Labas rytas, oi siandien buvau pasidaryt inkstu echo, paziurejo kaip i trenkta, nieko nera, o as jau spanguoles geriau ir seip prie echoskopo drebu visa zinot reikia pilna pusle tai nuo pat ryto iki 9 pilna pusle kentejau jau maniau padarysiu i kelnes :lol :lol
QUOTE(*Liepa18* @ 2010 03 18, 12:56) Sveikos Spauskit "pelytę" kur tik norit... Geros nuotaikos http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swfKaip grazu!!!! Papildyta:QUOTE(lucero @ 2010 03 18, 12:56) Labas rytas, oi siandien buvau pasidaryt inkstu echo, paziurejo kaip i trenkta, nieko nera, o as jau spanguoles geriau ir seip prie echoskopo drebu visa zinot reikia pilna pusle tai nuo pat ryto iki 9 pilna pusle kentejau jau maniau padarysiu i kelnes :lol :lol  Oi, as irgi ne vienakart dariausi inkstu eho irgi sveika  As tai eho nebijau, nes pats neskausningas tyrimas  O spanguoles man asmeniskai urologas sake reikia gert ne tik kai kazkas blogai, bet nuolatos. Kai nera naturaliu uogu sake pacios geriausios Lietuvoj spangoliu homeopatines tabletes Lady Care. Jos padeda stiprinti organizma, padeda slapimo sistemai buti atspariai infekcijoms, persalimams ir pan. Tad as juos geriu po 2-3 per diena kasdien jau senokai ir tfu tfu tfu su slapimo sistema problemu neturiu  O as siandien eisiu pas kardiologa. Noriu padaryt tyrimus del holestirolio, B vitamino kiekio kraujuje, gliukozes kiekio, gal dar ka pasiulys. Manua i mane irgi paziures kaip i nelabai sveika, bet ka daryt - silpna man siom dienom laaaabai, o vakar visa diena skaudejo galva, ir dar temperaturos nera, bet as tarsi jauciu kad man karsta, sauseja oda, nagai luzta.
*Liepa18*
2010 03 18, 13:22
Na čia va dar akių paganymui/pasvajojimui... http://www.neave.com/imagination/
Lopke, na nurimki , juk tavo amziuje tikrai nebus padidejusio cholesterolio  as ir maniau ejau ji tirt tai sako per mazas pagal metus , tai paskaiciau kad per mazas sukelia vezius tai emiau valgyt riebiau nes pasirodo taip nieko nebevalgiau kad cholesterolis tapo per mazas
QUOTE(lucero @ 2010 03 18, 14:28) Lopke, na nurimki , juk tavo amziuje tikrai nebus padidejusio cholesterolio  as ir maniau ejau ji tirt tai sako per mazas pagal metus , tai paskaiciau kad per mazas sukelia vezius tai emiau valgyt riebiau nes pasirodo taip nieko nebevalgiau kad cholesterolis tapo per mazas  Jo, yra gi gerojo holesterolio ir blogojo. Kai per mazai jo irgi negerai. tai va as ir noriu suzinot ar jo ne per mazai ar ne per daug. Dabar irgi stengiuosi daugiau valgyt. Jau 50 kg yra, reikia dar 5...  O del tos blogos savijautos, ka as zinau. Na buvo rodos jau geriau, o paskutinias 2-3 dienas taip silpna, toks nerealumo jausmas, galva sukasi nuolatos, jausmas tuoj issijungsiu arba saves nebevaldysiu, rodos ne as einu, ne as mastau, ne as sakau. Na zinot ta jausma, tai jis siom dienom man padidejes, pykina dar, galva miglota, pati kaip sapne  Nusipirkau sau vitaminu Dynamisan, kazkada geriau, patiko.  Pavasaris, tai gal vitaminu dar truksta. O kas turi pakankamai svorio gerai pagert Gerimax Multy Energy - labai geras vitaminu kompleksas tik mano svoris mazokas, tai mane po ju pykina.
O man pastarosiom dienom skrandis nepraeina jauciu ir pavasaris ir nerimas daro savo , pavasari sako skrandininkai uzpuola ligonines  l@pke, o tu erozija skrandzio jau issigydei?
QUOTE(lucero @ 2010 03 18, 16:18) O man pastarosiom dienom skrandis nepraeina jauciu ir pavasaris ir nerimas daro savo , pavasari sako skrandininkai uzpuola ligonines  l@pke, o tu erozija skrandzio jau issigydei? Zinai, jauciu, kad tas visas skausmas, putimas ir pan. buvo tik vienas is mano isgalvotu skausmu. Dabar nei skauda, nei pucia, nei kitaip apie save primena  Rado ta erozija lengva, bet kaip ir pasake gydytoja - tokia bukle pas kas antra dabar, nera visiskai sveiku skrandziu. O kai nezimi ta erozija tai galima be vaistu gydytis - valgyt daugiau kosiu, kisieliu, negert gazuotu gerimu, vengt astraus, rugstaus, perdaug riebaus, nepersivalgyt, bet ir ne badaut, stengtis kad visa laika skrandy kazkas butu, uzkandziaut daznai. Dabar tik labai nervinuos del to padidejusio silpnumo, galvos svaigimo ir skausmo  Vakar matavau spaudima 107 anr 67, pulsas 68, man tai labai geri rodykliai. Del mazakraujistes tikrinausi pries menesi gal - viskas normoj, tik trombocitu kiekis tada buvo siek tiek sumazejus bet nezinau ka tai rodo  Pagalvociau kad migrena, bet siandien jau nebeskauda, bet nuejus per pietus i parduotuve maniau kad ten ir pasiliksiu, koju nejauciu, einu kaip sapne, viskas sukasi, norisi kazkur greiciau atsisest arba atsigult, mintys painios, ir tokia baime...  Gal kraujagisles kazkaip spazmuoja, jau neisivaizduoju ka tikrintis...
|
|