lygiai pries 6metus buvo didelis vejas.turime buta,kuriame negyvename.pasivaisciodami su vyru nuejome ji apziureti.radome atplesta langa,uzkaleme ji.kas dvi savaites miestelyje veikia pirtis,tad ta diena dirbo ,isimaudeme.

nestumas buvo puikus,kone uz 100km.šiauliuose turėjome savo gydytoja,taip jauciausi saugesnė.gimdymo data buvo2000,01,04.labai tikejausi pagimdyti per naujuosius.bet ta vejuota vakara pasijutau keistai,lyg emė pilva skaudet,buvau girdejusi,kad taip kartais pries pat gimdyma skauda-nugara maudzia,skausmas su pertrukiais.bet iki gimdymo-visas menuo.vyras nuramino mus,isbuciavo

4nakties vyra pazadinu-gimdau.sis puole prie mana chalata,bet pats ji uzsimove.vietoje virtuves duru atidarė spintos.akivaizdziai supanikavo.neturejome savo automobilio,telefono.atsigaves iki greitosios begte nubego.veza mane i ligonine o as saukiu-joniskyje negimdysiu,mano daktaras šiauliuose

juk po kalėdu ketinau apsigyventi pas kriksto mama ir ramiai laukti...atsidurus ligonineje,nesileidziu apziurima,saukiu-i šiaulius.paaiskino,kad iki ten greitoji neveza,nebent sumokėciau.taip ir padariau.paskyrė man akusere ir isleido i šiaulius.jau lengviau atsikvepiau.tada akusere klausia pas koki gydytoja,nes reikia paskambinti jam.sakau,pas Domarka.ziuriu,akusere perbalo-daktarui su sirdim negerai,ka tik šuntavo jį-sako man.isiziojau,bet budintis juk yra,tiks.kad tik šiauliuose

o greitoji siubuoja,matos,linksta medziu virsunes,mastau,kad tik ne i traumatologini nuves,tai gerai.ligonineje iskrauste mane.priemime klausia,kodel neatsisedu.sakau vandenys nubego,negalima.seseles toliau kamantineja-ar apsiskutus.ne,sutrikau.pagulde,su atsipusiais peiliukais aptvarke.girdziu toki keista pasiulyma.dabar eik i antra auksta,ten gimdykla

na,einu,vos vos vyro vedama.kazkas ateina ,neprisistato-gulk...skamba grubiai.neramu daros.papasakoju savo istorija apie daktara.nusijuokia ir iseina.aplink zuja dar kazkoks personalas,visi savo ruoztu pamaigo,patikrina,iseina.sianakt septinta,kalbasi tarp saves.aha,o per toki ora dar desimt bus....palieka mane visi ramybeje.prieinu prie lango.breksta.laukai,kiek akys uzmato,tik sviestuvai laukia-geleziniai,liauni,kraiposi nuo vejo.baisu ir neramu,nenoriu dar gimdyti-labai anksti...saremiai dazneja.personalo gal10 zmoniu.niekas nepaaiskina,kokia mazylio bukle,ar nebus jam blogai.vaistu atsisakau,bet kazka suleidzia.daktare ir akusere atsitraukia-pagaliau8,musu darbas baigtas,tuojau bus kita pamaina.atsisveikina ir dingsta.topteli vyrui pasakyt,kad kitai pamainai padalintu pinigu.vėjas kaukia beproto,kūna varsto skausmas.masazuoja vyras,ramina...lygiai vidurdieni,12val.pagimdau savo nuostabu berniuka.zinau kad ji turi paguldyti ant pilvo,istiesiu rankas.bet skubiai ji supakuoja,kaip daikta ir isneša.su rImstančiu vėju,dingo ir fizinis skausmas..bet kaip sugele sird!!!...isveze mane i trecia auksta,i palata.verkiu nesavo balsu,nors kita moteris palatoje.liepė dvi valandas gulėt,bet negaliu.vyrą išsiunčiau per merkiantį lietų maisto parnešti,nes beprotiškai norėjau valgyti.išgulėjusi vos valanda,beveik šliauždama išėjau ieškoti savo kūdikio.radau tam pačiam aukšte.inkubatoriuje.puoliau atidaryti ji,neleido,apšaukė-juk žinai,kad neišnešiotas,ko lendi.neklausiau,čiupau savo mažiuka,išglosčiau,sugebėjau net pirštukus pabučiuot.10dienu gulėjome,nors labai faina,sena daktarė,pasakė,kad pagal normalia sėklidžių padėti galima spresti,jog vaikutis-išnešiotas.ta patį vakarą išgirdau,kad lietuvoje gruodžio3diena lietuvoje praūžėAnatolijus,apgriovė Palangos tilta,nutrūko elektro tiekimas..patirta daug nuostoliu.ir aš patyriau ne ka mažiau nuotykių ir..nuostolių.perėjau per toki konvejerį,pajutau tokį pažeminimą,kaip nė sapne nesapnavau.tikėjimas modernia ligonine ir profesonaliais medikais akimirksniu išgaravo.po ligoninės namie radau seniai dingusi menstruacijų kalendorių .nustėrau pamačiusi,kad paskutinė mėnesinių data buvo ne kova,kaip daktarei sakiau nėštumo metu,ovasaryje tad gimdymo data buvo gerai apskaičiuota,vaikelis gimė laiku.

mano Helvijus augo neramus o tai buvo tik super puikaus gimdymo pasekmė.jau nuo antro nėštumo pradžios žinojau-gimdysiu tik Joniškyje.man pasisekė,kad ten tuometu isidarbino jaunas,sumanus,nuoširdus daktaras L.Kraujelis.gimdimo skyriuje jaučiausi lyg namuose,o iš daktaro girdėjau komentarus,pasiūlimus tokius kaip-leiskit paaiškinti,prašau pagulėt ramiai,neišsigaskite dabar vandenis nuleisim ir t.tniekada nesigailėjau gimdžiusi du kart Joniškyjebet apie tai-kitos dvi istorijos....///nežinau ka reikia daryti,bet skaičiau apie naują konkursą.kad gimdymo istorijos dalyvaus konkurse.tikiuosi,kad ir ši,ir kitos,kurias dar papasakosiu,ten pateks.//2005,12,01//